Op mijn kantoor is wel een magnetron, maar het is meer een uitdaging het zonder te doen.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 23:28 schreef Postbus100 het volgende:
Heb je een magnetron tot je beschikking? Anders wordt warm lunchen lastig.
Waarom zo moeilijk doen? Je mogelijkheden worden schier groter als je 'm wel gebruikt (soepen etc)quote:Op donderdag 11 oktober 2018 23:33 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Op mijn kantoor is wel een magnetron, maar het is meer een uitdaging het zonder te doen.
Ik vind dat dit topic op de uitdaging is gericht. Bij "magnetron" heb je gewoon een hele reeks aan magnetronmaaltijden en dergelijke die je kan gebruiken voor de lunch. Dat is niet boeiend, want niet creatief.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 23:35 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Waarom zo moeilijk doen? Je mogelijkheden worden schier groter als je 'm wel gebruikt (soepen etc)
Toen ik nog in de buurt van een AH To Go werkte, maakte ik vaak de Conimex Thom Kha Kai soep, aangevuld met gekookt ei (dat kon je daar ook krijgen) en iets van groenten of zo, ik dacht dat het taugé was dat ik erdoor gooide (vlak voor het eten). Plus een paar druppels tabasco of wat sambal.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 23:44 schreef yosander het volgende:
Met alleen een waterkoker, zou je thuis wat groentes kunnen snijden, een eitje of twee koken en op je werk met een zakje noodles mengen
klinkt goedquote:Op vrijdag 12 oktober 2018 01:47 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Toen ik nog in de buurt van een AH To Go werkte, maakte ik vaak de Conimex Thom Kha Kai soep, aangevuld met gekookt ei (dat kon je daar ook krijgen) en iets van groenten of zo, ik dacht dat het taugé was dat ik erdoor gooide (vlak voor het eten). Plus een paar druppels tabasco of wat sambal.
Eerlijk gezegd vind ik dat vantevoren gemaakte smerig, het is vaak al wat verlept, de smaken lopen in elkaar over en dingen als croutons moet je sowieso later toevoegen.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 00:58 schreef Farenji het volgende:
Salades kun je van te voren klaarmaken en zijn ook koud lekker. Bijv pastasalade met broccoli, zwarte olijven (zongedroogde) tomaatjes, pesto en pijnboompitten. Couscoussalade met feta, rode ui, dungesneden paprika, komkommer, olijf en koriander. Broodsalade van oudbakken (goed) brood, tomaat, rode ui, kappertjes, avocado, paprika en mozzarella met dressing van tomatensap, olijfolie en beetje balsamico.
Van een vriend van me (moet het specifieke recept nog zoeken):quote:Op donderdag 11 oktober 2018 23:58 schreef Chai het volgende:
Interessante uitdaging, maar lees vooral mee voor de opties zonder vis/vlees.
Dat heb je inderdaad snel met sla of andere bladgroente maar niet met deze salades. Die broodsalade (panzanella) is juist lekker doordat de dressing in het brood trekt. Dat moet je niet drie dagen van te voren doen maar als je het 's ochtends maakt (of dan het brood en de dressing erbij doet) is het rond lunchtijd perfect.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 01:48 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Eerlijk gezegd vind ik dat vantevoren gemaakte smerig, het is vaak al wat verlept, de smaken lopen in elkaar over en dingen als croutons moet je sowieso later toevoegen.
Is me eerlijk gezegd teveel moeite, 's ochtends in de keuken staan. Ik koop de verse ingrediënten op weg naar mijn werk.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 08:41 schreef Farenji het volgende:
[..]
Dat heb je inderdaad snel met sla of andere bladgroente maar niet met deze salades. Die broodsalade (panzanella) is juist lekker doordat de dressing in het brood trekt. Dat moet je niet drie dagen van te voren doen maar als je het 's ochtends maakt (of dan het brood en de dressing erbij doet) is het rond lunchtijd perfect.
Nee een koekje lees ik netquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |