abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 11 oktober 2018 @ 23:24:53 #1
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182463710
Hoe kun je gezond lunchen op je werk? Hoe doe je dat zonder die eeuwige saaie boterham, en met veel groenten en /of fruit? Dat kan nog een hele uitdaging zijn.

Wie helpt meedenken over lekkere, gezonde, en vooral ook makkelijke lunches die je op een klein kantoor kan maken? Om het een uitdaging te maken hieronder de voorwaarden waar het aan moet voldoen:

• Er is weinig aanwezig op het gemiddelde kantoor om te kokkerellen. Je hebt alleen een waterkoker ter beschikking. Plus wat je zelf makkelijk mee kan nemen, bestek, een bord, kommetjes en zo.
• Er is geen ruimte in de koelkast. In elk geval niet om langere tijd grote verpakkingen te bewaren. Je hebt ruimte ter grootte van een lunchbox
• Ook de opslag buiten de koelkast is beperkt, er is geen voorraadkast
• Er moeten minstens 100 gram groenten in de lunch verwerkt zijn.
• Het moet een enigszins gezonde lunch zijn, rekening houdend met principes als "de schijf van vijf" en zo.
• De ingrediënten per lunch moeten in de gemiddelde werktas (koffer, rugzak, etc) passen.
• Bij voorkeur enigszins prijsbewust
• Ingrediënten verkrijgbaar bij de gebruikelijke supermarktketens in Nederland..
• Het is een eenpersoonsmaaltijd, je gaat je collega's niet voeren
• Je lunchpauze duurt niet eeuwig, dus het moet snel klaar zijn
• Geen voorbereidingstijd thuis, of anders minimaal.

Je mag ook de recepten van anderen uitbreiden met suggesties.
Je mag kant-en-klare lunches pimpen.
Het mag een koude of warme lunch zijn, of een combinatie.
pi_182463785
Heb je een magnetron tot je beschikking? Anders wordt warm lunchen lastig.
Somebody that I used to know
  donderdag 11 oktober 2018 @ 23:33:23 #3
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182463905
TS begint:

Mexicaanse tonijnsalade

De Rio Ma­re In­sa­la­tis­si­me mes­si­ca­na e ton­no is uitstekend te combineren met een pak gemengde salade en een blik kidney bonen in chilisaus van Bonduelle (of eventueel een huismerk).
Afhankelijk van de hoeveelheid sla een blikje mais en cherrytomaten toevoegen.
Voor de bite een zakje Dorito Bits toevoegen.

Nodig: een grote kom om de ingrediënten in te mengen.
  donderdag 11 oktober 2018 @ 23:33:57 #4
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182463916
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 23:28 schreef Postbus100 het volgende:
Heb je een magnetron tot je beschikking? Anders wordt warm lunchen lastig.
Op mijn kantoor is wel een magnetron, maar het is meer een uitdaging het zonder te doen.
pi_182463945
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 23:33 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Op mijn kantoor is wel een magnetron, maar het is meer een uitdaging het zonder te doen.
Waarom zo moeilijk doen? Je mogelijkheden worden schier groter als je 'm wel gebruikt (soepen etc)
Somebody that I used to know
  donderdag 11 oktober 2018 @ 23:39:29 #6
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182464013
quote:
1s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 23:35 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Waarom zo moeilijk doen? Je mogelijkheden worden schier groter als je 'm wel gebruikt (soepen etc)
Ik vind dat dit topic op de uitdaging is gericht. Bij "magnetron" heb je gewoon een hele reeks aan magnetronmaaltijden en dergelijke die je kan gebruiken voor de lunch. Dat is niet boeiend, want niet creatief.
Bovendien zijn er meer kantoren met een waterkoker dan met een magnetron, dus kunnen meer meelezers het nakoken als je wilt..Is trouwens ook interessant voor "koken op de camping"en dergelijke omdat heet water meestal wel beschikbaar is.
pi_182464029
Leuk topic ^O^

Zelf neem ik een restje van het vorige avondeten mee als ik de volgende dag geen brood, buiten de deur of iets van de supermarkt o.i.d. wil eten.

Maar dan heb je vaak wel een magnetron nodig (koud is het vaak niet lekker).

[ Bericht 1% gewijzigd door yosander op 11-10-2018 23:46:29 ]
Op woensdag 20 april 2011 23:38 schreef luckass het volgende:
bazen zijn alleen vindbaar voor de chicks.
pi_182464030
wie is Lu? :?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  donderdag 11 oktober 2018 @ 23:42:22 #9
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182464057
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 23:40 schreef oranjevogel1 het volgende:
wie is Lu? :?
TS
pi_182464071
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 23:42 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

TS
Ben jij dan chinees? :o
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_182464093
Met alleen een waterkoker, zou je thuis wat groentes kunnen snijden, een eitje of twee koken en op je werk met een zakje noodles mengen :P
Op woensdag 20 april 2011 23:38 schreef luckass het volgende:
bazen zijn alleen vindbaar voor de chicks.
  donderdag 11 oktober 2018 @ 23:52:10 #12
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182464225
Warme lunch met tonijn en pasta

Je kent dat wel: zo'n "just add hot water" pot met pasta. Ik heb de Good pasta variant Tomaat gebruikt (die van Unox). Heet water erbij en klaar is je pasta met tomatensaus. Alleen: geen groenten en verder niet zo spannend.
Met een potje Rio Mare per pasta erdoor geroerd wordt het al meer een maaltijdlunch. Geserveerd met rucolasla en (gehalveerde) cherrytomaat is het al een stuk beter. In sommige supermarkten kun je portieverpakkingen geraspte kaas kopen en dat maakt het af.

Heb ik aandelen Rio Mare? Nee, ik ben dit topic vooral gestart omdat die tonijn (en andere visconserven) zo'n beetje mijn neus uit komt.

Verder ligt in mijn bureaula standaard molentjes peper, zout en chili, en een flesje tabasco om wat smaak toe te voegen aan de verder vrij flauwe standaard lunches :Y)
pi_182464300
Interessante uitdaging, maar lees vooral mee voor de opties zonder vis/vlees.
  vrijdag 12 oktober 2018 @ 00:36:38 #14
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_182465059
Ik doe altijd 's-morgens wat sla met komkommer in een bakje. Daar doe ik wat vis bij (makreel, gerookte haring, forel) of tomaten, uiringetje, fetakaas of hamblokjes of wat anders. Op mijn werk staat er een potje zelfgemaakte vinaigrette in de koelkast, zwarte peper of wat kappertjes erbij.
pi_182465204
Soto Ajam (toch magnetron maar niet kant en klaar)


Ik heb thuis van die ronde hoge vershoudbakjes die hier ideaal voor zijn. Maar kan ook in gewone rechthoekige natuurlijk.

2 grote handen Chinese kool (in fijne reepjes)
1 a 2 grote eetlepels gekookte rijst
1 grote hand taugé
1 of 2 hardgekookte eieren in partjes
1 hand pulled Chicken
50 gr gebakken uitjes (apart in zakje doen)
1 portie Soto (ik maak hem zelf en dan vries ik in porties in, je kunt ook de bouillon maken met een boemboe)

Doe de rijst, kip, alle groenten en het ei in de vershoudbak.
Op kantoor maak je de bouillon goed heet in de magnetron en daarna giet je hem in de vershoudbak over alle ingrediënten. Strooi de gebakken uitjes erover en smullen maar!

Ik doe dit meestal de dag nadat ik soto thuis heb gegeten, maar maak het ook wel eens vantevoren voor een paar dagen voor de lunch.
Be the kind of woman that when your feet hit the floor each morning the devil says; "oh crap, she's up"
pi_182465469
Salades kun je van te voren klaarmaken en zijn ook koud lekker. Bijv pastasalade met broccoli, zwarte olijven (zongedroogde) tomaatjes, pesto en pijnboompitten. Couscoussalade met feta, rode ui, dungesneden paprika, komkommer, olijf en koriander. Broodsalade van oudbakken (goed) brood, tomaat, rode ui, kappertjes, avocado, paprika en mozzarella met dressing van tomatensap, olijfolie en beetje balsamico.
  vrijdag 12 oktober 2018 @ 01:47:01 #17
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182466233
quote:
1s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 23:44 schreef yosander het volgende:
Met alleen een waterkoker, zou je thuis wat groentes kunnen snijden, een eitje of twee koken en op je werk met een zakje noodles mengen :P
Toen ik nog in de buurt van een AH To Go werkte, maakte ik vaak de Conimex Thom Kha Kai soep, aangevuld met gekookt ei (dat kon je daar ook krijgen) en iets van groenten of zo, ik dacht dat het taugé was dat ik erdoor gooide (vlak voor het eten). Plus een paar druppels tabasco of wat sambal.
pi_182466244
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 oktober 2018 01:47 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Toen ik nog in de buurt van een AH To Go werkte, maakte ik vaak de Conimex Thom Kha Kai soep, aangevuld met gekookt ei (dat kon je daar ook krijgen) en iets van groenten of zo, ik dacht dat het taugé was dat ik erdoor gooide (vlak voor het eten). Plus een paar druppels tabasco of wat sambal.
klinkt goed ^O^
Op woensdag 20 april 2011 23:38 schreef luckass het volgende:
bazen zijn alleen vindbaar voor de chicks.
  vrijdag 12 oktober 2018 @ 01:48:19 #19
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182466247
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 oktober 2018 00:58 schreef Farenji het volgende:
Salades kun je van te voren klaarmaken en zijn ook koud lekker. Bijv pastasalade met broccoli, zwarte olijven (zongedroogde) tomaatjes, pesto en pijnboompitten. Couscoussalade met feta, rode ui, dungesneden paprika, komkommer, olijf en koriander. Broodsalade van oudbakken (goed) brood, tomaat, rode ui, kappertjes, avocado, paprika en mozzarella met dressing van tomatensap, olijfolie en beetje balsamico.
Eerlijk gezegd vind ik dat vantevoren gemaakte smerig, het is vaak al wat verlept, de smaken lopen in elkaar over en dingen als croutons moet je sowieso later toevoegen.
  vrijdag 12 oktober 2018 @ 01:54:52 #20
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182466307
quote:
14s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 23:58 schreef Chai het volgende:
Interessante uitdaging, maar lees vooral mee voor de opties zonder vis/vlees.
Van een vriend van me (moet het specifieke recept nog zoeken):
Taco-bakjes (mini taco tubs van Santa Maria) vullen met een mix van guacamole, bonen (zwarte of kidney) uit blik en mais of Mexicon melange uit blik, schijfjes tomaat, en aftoppen met schijfjes banaan.en eventueel nacho cheese chips..
pi_182467557
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 oktober 2018 01:48 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Eerlijk gezegd vind ik dat vantevoren gemaakte smerig, het is vaak al wat verlept, de smaken lopen in elkaar over en dingen als croutons moet je sowieso later toevoegen.
Dat heb je inderdaad snel met sla of andere bladgroente maar niet met deze salades. Die broodsalade (panzanella) is juist lekker doordat de dressing in het brood trekt. Dat moet je niet drie dagen van te voren doen maar als je het 's ochtends maakt (of dan het brood en de dressing erbij doet) is het rond lunchtijd perfect.
pi_182467591
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 23:40 schreef oranjevogel1 het volgende:
wie is Lu? :?
Dat is een koekje.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  dinsdag 23 oktober 2018 @ 06:01:18 #23
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182683269
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 oktober 2018 08:41 schreef Farenji het volgende:

[..]

Dat heb je inderdaad snel met sla of andere bladgroente maar niet met deze salades. Die broodsalade (panzanella) is juist lekker doordat de dressing in het brood trekt. Dat moet je niet drie dagen van te voren doen maar als je het 's ochtends maakt (of dan het brood en de dressing erbij doet) is het rond lunchtijd perfect.
Is me eerlijk gezegd teveel moeite, 's ochtends in de keuken staan. Ik koop de verse ingrediënten op weg naar mijn werk.

Ik heb net de quinoa van Bonduelle ontdekt. Kleine blikjes. Past bijna overal bij, qua salades. Geen idee of je er ook nog iets anders mee kan doen.
  dinsdag 23 oktober 2018 @ 06:09:19 #24
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182683282
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 23:43 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Ben jij dan chinees? :o
Nee een koekje lees ik net :')

Marokkaanse tonijn (warm)

Van John West heb je stoommaaltijden met couscous. Bijvoorbeeld deze:


Just add hot water bij de couscous en als dat geweld is, doe je de vis+kruiden erbij uit het andere potje. Maar dan heb je nog geen vitaminen/groenten in de d.a.h.
Ik heb het wel gemaakt met spinaziesla en tomaatjes maar volgens mij moet er meer van te maken zijn. Meer richting Marokkaans. Ik denk in perzik of ander fruit, en nootjes. Iemand suggesties?

[ Bericht 4% gewijzigd door Lunatiek op 23-10-2018 06:51:23 ]
  dinsdag 23 oktober 2018 @ 06:16:14 #25
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182683314
Geitenkaas honing appel (koud)

Was laatst bij de Plus, daar hebben ze op de kaasafdeling potjes met kleine bolletjes geitenkaas.

Vast ook elders verkrijgbaar.

Daar heb ik rucolasla bijgekocht, cherrytomaatjes, pijnboompitten, croutons en honing-appel dressing van Calvé (klein zakje). Ik had er ook nog een appel door kunnen doen maar besefte dat pas te laat.
Gewoon alles in een bak gooien en mengen. Eet smakelijk :Y)

[ Bericht 6% gewijzigd door Lunatiek op 23-10-2018 06:47:01 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')