Dit absoluut niet waar. Ketjap heeft een compleet andere smaak, is veel zoeter. Er zitten allebei gefermenteerde sojabonen in en het wordt gebruikt in de Aziatische keuken, dat is zo'n beetje de enige overeenkomst.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 14:02 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ketjap is het 'indonesische' woord/gramatica
meer niet
neuh, die indo's weten het zelf ook waarschijnlijk nietquote:Op donderdag 11 oktober 2018 14:06 schreef Karzai het volgende:
Dus een goede toko in de buurt zoeken voor goede sojasaus
lekker, met sambalquote:Op donderdag 11 oktober 2018 15:10 schreef golfer het volgende:
Omdat het zonnig en 23 graden is dus maar een bak erwtensoep.
Dat idee kende ik nog niet voor de erwtensoep. Ik gooi er altijd hot maggi in.quote:
als ik bij een toko ben, kijk ik altijd of ze zelfgemaakte sambal verkopenquote:Op donderdag 11 oktober 2018 15:18 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat idee kende ik nog niet voor de erwtensoep. Ik gooi er altijd hot maggi in.
Inderdaad en wat sojasaus.quote:
Ik heb tot mijn grote enorme spijt geen toko in de buurt. Wat ik altijd doe is verse pepertjes in stukjes hakken. Supermarktsambal is niet lekker.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 15:29 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
als ik bij een toko ben, kijk ik altijd of ze zelfgemaakte sambal verkopen
ik kan het ook zelf maken, maar zelf sambal maken is gewoon duur
zelfs als een zak pepers in de aanbieding zijn, bij de turk ofzo
uit mijn hoofd kost het even duur als die zelf gemaakte sambal bij de toko
Net weer een groot emmertje erwtensoep bij de slager gehaald voor volgende week. Stokbroodje erbij met knoflookboter. Heerlijk.quote:
Koningsvogelquote:Op donderdag 11 oktober 2018 16:23 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik heb tot mijn grote enorme spijt geen toko in de buurt. Wat ik altijd doe is verse pepertjes in stukjes hakken. Supermarktsambal is niet lekker.
Die was vroeger beter. De zuursmaak overheerst nu. Heel jammer. Ben er op afgeknapt. 10 jaar terug was hij voortreffelijk.quote:
Na dan moet hij toch een bedrijfje beginnen. En tot die tijd hou ik het maar bij Koningsvogel.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 19:25 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Die was vroeger beter. De zuursmaak overheerst nu. Heel jammer. Ben er op afgeknapt. 10 jaar terug was hij voortreffelijk.
Ik heb een Surinaamse collega die maakt zelf sambal en satesaus. Elke keer als ik dat proef dan vloek ik uit genot. Dan zeg ik ook: gvd, hoe doe je dat man!
Zo verschrikkelijk lekker.
Maar hij maakt het alleen bij partijen en feesten.
Ik wou dat ik dat kon. Zo ongelooflijk lekker.
erwtensoep met sambal....wat een goed idee. Ben niet van de erwtensoep, maar met sambal...dat is een ander verhaal!quote:
als je het echt wilt ben ik bereid om het in de asbak te gooien, jij betaald, voor die nep teriyakiquote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:31 schreef realAIVD het volgende:
[..]
erwtensoep met sambal....wat een goed idee. Ben niet van de erwtensoep, maar met sambal...dat is een ander verhaal!
Hier intussen geen tijd om te koken, dus ik heb de (nieuwste?) AH stoommaaltijd kip teriyaki met gele noodles gehaald, ben benieuwd of het iets is.
Dat heet dan ook ketjap manis. Zoete sojasaus. Er is ook nog ketjap asin, zoute sojasaus, vergelijkbaar met Chinese of Japanse, lichte sojasaus. Ergo, ketjap=sojasaus.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 14:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dit absoluut niet waar. Ketjap heeft een compleet andere smaak, is veel zoeter.
je passief agressieve reactie jegens mijn aanstaande avondmaaltijd werkt lustopwekkend!quote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:33 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
als je het echt wilt ben ik bereid om het in de asbak te gooien, jij betaald, voor die nep teriyaki
als je groenten gaat fermenteren wordt het zowieso zoetquote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat heet dan ook ketjap manis. Zoete sojasaus. Er is ook nog ketjap asin, zoute sojasaus, vergelijkbaar met Chinese of Japanse, lichte sojasaus. Ergo, ketjap=sojasaus.
Analoog aan nasi goreng. Gebakken rijst. Nasi zonder goreng betekent rijst.
Nederlanders zij lui en korten dingen nogal stom af.
Sake ook zoiets, dat betekent alcohol in Japan. Er zijn vele soorten sake/alcohol, een ervan is rijstwijn.
Ja ok, natuurlijk is dat zo. Maar als je een Nederlands recept leest waar ketjap in hoort, betekent dat bijna altijd manis en dat is echt niet een op een te verwisselen met sojasaus. Net als dat je geen ketjap manis doet in een Engelstalig recept dat vraagt om sojasaus.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat heet dan ook ketjap manis. Zoete sojasaus. Er is ook nog ketjap asin, zoute sojasaus, vergelijkbaar met Chinese of Japanse, lichte sojasaus. Ergo, ketjap=sojasaus.
Analoog aan nasi goreng. Gebakken rijst. Nasi zonder goreng betekent rijst.
Nederlanders zij lui en korten dingen nogal stom af.
Sake ook zoiets, dat betekent alcohol in Japan. Er zijn vele soorten sake/alcohol, een ervan is rijstwijn.
Serieus, kerel, alsjeblieft, hou liever je mond als je niet weet waar je het over hebt.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:38 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
als je groenten gaat fermeteren wordt het zowieso zoet
okay Robin, wat is nou een traditionele sojasuas zonder tarwe?quote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ja ok, natuurlijk is dat zo. Maar als je een Nederlands recept leest waar ketjap in hoort, betekent dat bijna altijd manis en dat is echt niet een op een te verwisselen met sojasaus. Net als dat je geen ketjap manis doet in een Engelstalig recept dat vraagt om sojasaus.
Klopt. Maar toch. Dat gaat dan over wat iemand bedoelt. En niet wat een woord betekent.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ja ok, natuurlijk is dat zo. Maar als je een Nederlands recept leest waar ketjap in hoort, betekent dat bijna altijd manis en dat is echt niet een op een te verwisselen met sojasaus. Net als dat je geen ketjap manis doet in een Engelstalig recept dat vraagt om sojasaus.
Chinese lichte sojasaus bevat amper tot geen tarwe.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:40 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
okay Robin, wat is nou een traditionele sojasuas zonder tarwe?
Dat kan je dan in het andere topic bespreken.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:47 schreef christmastsunami het volgende:
nee ik wil weten welke soja saus uit gefermerteerde soja bestaat en niet uit rotzooi
Kikoman, Pearl River Bridge, ABC. Klaar.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 20:47 schreef christmastsunami het volgende:
nee ik wil weten welke soja saus uit gefermerteerde soja bestaat en niet uit rotzooi
Ziet er prima uit en klinkt lekker ookquote:Op vrijdag 12 oktober 2018 10:36 schreef Myraela het volgende:
Ik heb voor het eerste in maanden weer eens een foto van m'n eten gemaakt. Misschien ga ik gewoon m'n blog weer oppakken. Maar ik at vanochtend dus een havermout met stoofpeer, pure chocolade en amandel. Dat was lekker.
[ afbeelding ]
Stoofpeer 😍quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 10:36 schreef Myraela het volgende:
Ik heb voor het eerste in maanden weer eens een foto van m'n eten gemaakt. Misschien ga ik gewoon m'n blog weer oppakken. Maar ik at vanochtend dus een havermout met stoofpeer, pure chocolade en amandel. Dat was lekker.
[ afbeelding ]
Jij eet echt liever bami dan rijst bij zo'n maaltijd he? Ik vind dat eigenlijk niet bij jou passen. Zo Hollands.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 20:45 schreef FutureFairytale het volgende:
Bij de Pasar een lekkere maaltijd van bami, rendang, kip cashew, gado gado en sambal goreng tempeh
nasi putihquote:Op zaterdag 13 oktober 2018 10:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Jij eet echt liever bami dan rijst bij zo'n maaltijd he? Ik vind dat eigenlijk niet bij jou passen. Zo Hollands.
Ik weet niet waarom maar ik eet bijna geen gewone witte rijst. Vind het lekker hoor maar kies eigenlijk altijd voor bami of nasi.quote:Op zaterdag 13 oktober 2018 10:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Jij eet echt liever bami dan rijst bij zo'n maaltijd he? Ik vind dat eigenlijk niet bij jou passen. Zo Hollands.
we hebben hier soms de neiging om veel te grote porties rijst, pasta of aardappels op te scheppenquote:Op zaterdag 13 oktober 2018 11:03 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik weet niet waarom maar ik eet bijna geen gewone witte rijst. Vind het lekker hoor maar kies eigenlijk altijd voor bami of nasi.
Maar ik zal bv NOOIT bami van Conimex eten, met die vreselijk kleffe brede mienestjes
Nu ontbijt; kwark met zomerfruit
Oh, gelukkig!quote:Op zaterdag 13 oktober 2018 11:03 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Maar ik zal bv NOOIT bami van Conimex eten, met die vreselijk kleffe brede mienestjes
het best lastig hoor om het gebruik van potjes en zakjes, uit iemands hoofd te pratenquote:
Ze heeft het gewoon over mie, schat.quote:Op zaterdag 13 oktober 2018 12:08 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
het best lastig hoor om het gebruik van potjes en zakjes, uit iemands hoofd te praten
het gaat al fout bij het niet lezen van de inhoud
en zelfs bij pasta proef ik grote verschillen, van goedkoop tot duur, ik proef verschillen in het grond produkt, wat nooit te vinden is op de produktbeschrijvingquote:Op zaterdag 13 oktober 2018 12:18 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ze heeft het gewoon over mie, schat.
Je gaat me niet wijsmaken dat jij je eigen mie draait.
Viva Italiaquote:Op zaterdag 13 oktober 2018 15:20 schreef emmyemmy2 het volgende:
vanavond bruschetta, tagliatelle met ragu en daarna affogato barolo wijntje erbij
Niemand gelooft dit hoor.quote:Op zaterdag 13 oktober 2018 12:21 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
en zelfs bij pasta proef ik grote verschillen, van goedkoop tot duur, ik proef verschillen in het grond produkt, wat nooit te vinden is op de produktbeschrijving
ik vind verse koriander dus echt nogal naar zeep smakenquote:Op zaterdag 13 oktober 2018 19:02 schreef RobinOok het volgende:
Tomaten, komkommer, rode ui, koriander en beef salad met hoisin dressing met aardappelpartjes uit de oven.
ik zou trouwens er een dopje shaoxingquote:Op zaterdag 13 oktober 2018 19:02 schreef RobinOok het volgende:
Tomaten, komkommer, rode ui, koriander en beef salad met hoisin dressing met aardappelpartjes uit de oven.
Ow jah...quote:Op zaterdag 13 oktober 2018 20:16 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Zie post 59.
Ziet er heerlijk uit!
kaas is ook eigenlijk een delicatessequote:Op zaterdag 13 oktober 2018 22:50 schreef FutureFairytale het volgende:
Angus waren ok maar niet speciaal.
Old Amsterdam daarentegen Zat ook helemaal vol met oude kaasragout
Ik niet. Als er drank in moest zou ik eerder wat sake nemen.quote:Op zaterdag 13 oktober 2018 20:32 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ik zou trouwens er een dopje shaoxing
die drank verdampt wat overblijft is een soort houtachtige smaakquote:Op zaterdag 13 oktober 2018 23:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik niet. Als er drank in moest zou ik eerder wat sake nemen.
Ik heb het niet op onverwarmde shaoxing rijstwijn.
Drank die verdampt? Ik denk dat je de alcohol bedoelt en die verdampt niet zomaar.quote:Op zondag 14 oktober 2018 01:42 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
die drank verdampt wat overblijft is een soort houtachtige smaak
maar ik ben wel nieuwsgierig welk merkje rijstwijn jij gebruikt
die eerste staat standaard in de koelkast, die tweede moet ik maar es proberenquote:Op zondag 14 oktober 2018 12:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Drank die verdampt? Ik denk dat je de alcohol bedoelt en die verdampt niet zomaar.
Ik gebruik deze Shaoxing rijstwijn uit Taiwan (ik hou wel van Taiwanese producten):
[ link | afbeelding ]
En in ieder geval niet zo'n nepperd van 1,50.
En sake gewoon van Gekkeikan:
[ link | afbeelding ]
Beide. Ik gebruik de Japanse liever in Japanse gerechten. En als het in een dressing of zo zou moeten, waarbij ik dat bijsmaakje van Shaoxing te sterk zou vinden. Met die fles sake doe ik heel lang. De Chinese rijstwijn gaat uiteraard in Chinese gerechten, maar verder in in nog veel meer gerechten, ik blus er veel dingen mee af. Scheutje maar. Zo'n fles is er met 2 of 3 maanden wel door. Beiden staan bij mij niet in de koelkast.quote:Op zondag 14 oktober 2018 12:49 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
die eerste staat standaard in de koelkast, die tweede moet ik maar es proberen
gebruik je het om te marineren of als toevoeging?
lijkt me sterk dat er ook truffels in zouden zitten, anders had ie ongeveer 100 euro gekostquote:Op zondag 14 oktober 2018 13:05 schreef hanskraaijjr het volgende:
Net de truffelpizza van de lidl gehad, kon de frikandelspeciaalpizza niet vinden maar die truffelpizza is teleurstellend.
Sterkte.quote:
Dank. Instant noodles op. Hielpquote:Op zondag 14 oktober 2018 13:11 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Sterkte.
Gebakken eitje met spek?
Wat ga je uiten?quote:Op zondag 14 oktober 2018 16:04 schreef uniekhoorn het volgende:
Grimbergen triple. Straks uit uiten, ik ga voor de eend op de barbecue
Eetze!quote:Op zondag 14 oktober 2018 16:54 schreef ChilllayD het volgende:
[..]
Maestro burger en een medium frites met fritessaus. Lekker
En dochter een happy meal hehe.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |