Milsani vol (Aldi)quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 08:49 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Koop het niet vaak en in de drie? Jaar dat het er is nog geen 'verbeterde receptuur' kunnen ontdekken.
Zal het eens proberen.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 08:51 schreef Roces18 het volgende:
[..]
Milsani vol (Aldi)
De beste chocoladegeur, een dito smaak en lekker romig in de mond.
volgens de test
klopt is altijd een blend zelfs bio zit erinquote:Op vrijdag 12 oktober 2018 11:36 schreef Fokpop het volgende:
Die melkbedrijven kopen gewoon in bij allerlei verschillende boeren he, met allemaal verschillende koeien en op allemaal verschillende plaatsen. Dat verandert allemaal continu afhankelijk van de prijzen enz. Daarna gaat het in de vrachtwagen en komt het allemaal bij elkaar in één grote tank, met de melk van duizenden koeien er in, dus een smaakverschil per individuele koe of boer valt daarin al helemaal weg. Via een simpel proces wordt de melk vervolgens gepasteuriseerd voor het in allemaal precies dezelfde kartonnen pakken wordt gegoten. Dus waar zit het verschil? Denk je dat er bij die melkbedrijven een of andere idioot is die van elke koe een glaasje melk drinkt om dan een perfect mengsel van verschillende smaken samen te stellen zoals bij whisky?
Tegenwoordig heb je ook het concept van melk van individuele koeien. Vrij nieuw, maar zo kan je dus koe kopen van familie Klara of familie Berta etc. Al deze soorten proeven net wat anders, voor de fijnproever. https://www.melkvee.nl/ar(...)van-individuele-koe/ als melksommelier steun ik dit conceptquote:Op vrijdag 12 oktober 2018 11:36 schreef Fokpop het volgende:
Die melkbedrijven kopen gewoon in bij allerlei verschillende boeren he, met allemaal verschillende koeien en op allemaal verschillende plaatsen. Dat verandert allemaal continu afhankelijk van de prijzen enz. Daarna gaat het in de vrachtwagen en komt het allemaal bij elkaar in één grote tank, met de melk van duizenden koeien er in, dus een smaakverschil per individuele koe of boer valt daarin al helemaal weg. Via een simpel proces wordt de melk vervolgens gepasteuriseerd en de vetpercentages gehomogeniseerd voor het in allemaal precies dezelfde kartonnen pakken wordt gegoten. Dus waar zit het verschil? Denk je dat er bij die melkbedrijven een of andere idioot is die van elke koe een glaasje melk drinkt om dan een perfect mengsel van verschillende smaken samen te stellen zoals bij whisky?
quote:Elke Melk wordt op een zo laag mogelijke temperatuur gepasteuriseerd, dit kost meer tijd en wordt daarom in de fabrieken niet meer gedaan. Homogeniseren is bij deze temperatuur niet nodig. Hierdoor blijft de structuur en de smaak van de melk optimaal behouden en blijven vitaminen en enzymen beter intact, waardoor de biologische waarde veel hoger is. Omdat Elke Melk 100% origineel van één koe is, wordt zij ook niet afgeroomd.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |