abonnement Unibet Coolblue
pi_182430093


quote:
In Zweden is een lid van de neonazistische beweging NMR gearresteerd op verdenking van plannen om twee journalisten te vermoorden.
https://nos.nl/artikel/22(...)en-journalisten.html

quote:
Germany cracking down on armed far-right Reichsbürger Germany's government has said it confiscated firearms from hundreds of members of the Reichsbürger scene. Authorities have identified some 2,000 more people who identify with Germany's most idiosyncratic far-right group.
https://www.dw.com/en/ger(...)C3%BCrger/a-45044213">dw.com

Niet mijn OP.

Game on.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_182431753
https://zoek.officielebek(...)rttype=1&sortorder=4

Wilders wil het geweldsmonopolie van de staat misbruiken voor islamietenvervolgingen .

quote:
Artikel 1
De islam is geen godsdienst of levensbeschouwing, maar een gewelddadige, totalitaire ideologie.

Artikel 2
1. De volgende islamitische uitingen zijn verboden:
a. moskeeën;
b. scholen;
c. koran;
d. het dragen van een boerka of een nikaab.
pi_182625685
quote:
Duitsland: Minstens 950 aanvallen op moslims in 2017
Duitse autoriteiten hebben vorig jaar minstens 950 aanvallen op moslims of islamitische gebouwen geregistreerd. Bij de aanslagen raakten 33 mensen gewond. Bijna alle aanvallen kwamen uit rechts-extremistische hoek, meldt de Neue Osnabrücker Zeitung.

De krant publiceert in haar zaterdageditie cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken, meldt persbureau Reuters. Van de aanvallen waren er 60 rechtstreeks op moskeeën gericht. In sommige gevallen werd daarbij varkensbloed gebruikt.

Een vergelijking met andere jaren is niet te maken, omdat 2017 het eerste jaar is waarvoor anti-moslim geweld apart wordt geregistreerd. Aiman Mazyek, leider van de Zentralrats der Muslime in Deutschland, stelt dat het daadwerkelijke aantal aanvallen op moslims waarschijnlijk nog hoger ligt, omdat niet alle overheden nog niet zijn overgegaan op aparte registratie van geweld tegen moslims. Ook zou aangifte vaak uitblijven
.
---------------
https://www.ad.nl/buitenl(...)ms-in-2017~a2b796a2/

quote:
De Duitsers zijn vooral bezorgd om het relatief hoge aandeel mensen in die groep dat bereid is geweld te gebruiken. De Duitsers telden 12.700 mensen die zijn ‘georiënteerd op geweld’. Ook wijzen ze erop dat er bij rechts-extremisten heel regelmatig wapens worden aangetroffen.
-----------------------
https://www.trouw.nl/home(...)tot-geweld~a034d5a8/
pi_182685830
quote:
Bij een huis van de Hongaars-Amerikaanse zakenman George Soros in de staat New York is een explosief gevonden. Een medewerker van de miljardair vond het pakje in de brievenbus bij het huis, meldt The New York Times. Hij verplaatste het pakket naar een bosrijke omgeving en belde de politie.
https://nos.nl/artikel/22(...)ir-george-soros.html

Als zondebok, boeman en mikpunt is Soros heel populair bij extreemrechts en sympathisanten
  dinsdag 23 oktober 2018 @ 11:24:22 #5
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_182686764
Ze drinken tegenwoordig ook al melk!!!
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_182755859
Schopje POL
ijs_beer fan!
pi_182756274
Het laatste nieuws zijn de explosieve pakketjes die iemand rondstuurde .
Een boze agressieve Amerikaan, knutselde wat amateuristische bommetjes . Men denkt een lone wolf van rechtse snit . En dat hij weet wie Soros is wijst op een interesse in extreemrechts geleuter.
Althans.... dat is het meest genoemde profiel.
Wellicht is hij geen lid van een extreemrechtse club, hooguit bezoeker van dergelijke websites.
Is hij niet extreemrechts te noemen, dan wel is hij meegesleurd in de toenemende agressie van ongenuanceerde rechtse lieden en stromingen.
pi_182762564
Het laatste nieuws.
Inderdaad wat ik eerder schreef:
Een boze agressieve Amerikaan, knutselde wat amateuristische bommetjes . Men denkt een lone wolf van rechtse snit .
Zijn agressie kreeg vorm/excuus in politieke gedrevenheid
Misschien niet extreemrechts te noemen, maar ook in die gematigder rechtse stromingen is een opbouw van agressie te zien en bij deze man ging dat over tot terreuractivisme.

quote:
De Amerikaanse politie heeft in de buurt van Miami (Florida) een man aangehouden in verband met de bompakketjes in de VS. De verdachte, de 56-jarige Cesar Sayoc, is gevonden via vingerafdrukken en dna-sporen. Op een van de pakketjes waarmee de afgelopen tijd critici van president Trump werden geterroriseerd, zat een vingerafdruk van Sayoc. Daarmee kwam de FBI de verdachte op het spoor.

Sayoc heeft een lang strafblad. Hij is meerdere keren veroordeeld voor diefstal en het dealen van anabole steroïden en zou in het verleden ook diverse terroristische bedreigingen hebben geuit, onder meer naar rechters. In 2012 woonde hij bij zijn moeder nadat hij failliet was gegaan. Sayoc werkte voorheen als winkelmanager.

Trumpposters
De politie heeft ook een busje in beslag genomen volgeplakt met pro-Trumpstickers en -posters. Ook zaten er posters voor de ramen waarbij een vizier is gericht op Hillary Clinton en CNN. Op twitter ging Sayoc ook tekeer tegen Democraten. Op foto's en filmpjes is hij te zien als fanatiek aanhanger van Trump.
https://www.ad.nl/buitenl(...)esar-sayoc~a042a628/
pi_182778717
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 21:35 schreef Bluesdude het volgende:
Het laatste nieuws.
Inderdaad wat ik eerder schreef:
Een boze agressieve Amerikaan, knutselde wat amateuristische bommetjes . Men denkt een lone wolf van rechtse snit .
Zijn agressie kreeg vorm/excuus in politieke gedrevenheid
Misschien niet extreemrechts te noemen, maar ook in die gematigder rechtse stromingen is een opbouw van agressie te zien en bij deze man ging dat over tot terreuractivisme.

[..]

https://www.ad.nl/buitenl(...)esar-sayoc~a042a628/
En die aanslag in Pittsburgh nu dus.
I´m back.
pi_182778904
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 20:41 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

En die aanslag in Pittsburgh nu dus.
Idem boze Amerikaan vol politieke agressie en haat.
Lekker weekje....
Het bevestigt de vraag in TT Wordt extreemrechts steeds gewelddadiger
pi_182778979
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 20:47 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Idem boze Amerikaan vol politieke agressie en haat. Blank 45+ Single ?
Lekker weekje....
Het bevestigt de vraag in TT Wordt extreemrechts steeds gewelddadiger

Ja, alleen in NL vooralsnog niet hè.
Moet wel zeggen dat de boel in de VS wel steeds gekkere vormen begint aan te nemen, zie ook dit topic: BNW / Qanon en de strijd van Trump tegen de Cabal.
I´m back.
pi_182843408
Er was afgelopen week nog een multi-moordaanslag met racistische motieven in Amerika.
Een geplande aanslag op bezoekers van een kerk mislukte, dus schoot hij maar 2 mensen elders dood
Dit nieuws is ondergesneeuwd in de de Nederlandse media

quote:
It was 2:44 on a sunny Wednesday afternoon, a day when many churches have midweek services. About 70 people had been inside First Baptist Church Jeffersontown for a Bible study, but it had ended by the time Bush arrived and the doors were locked.

If Bush had been there just 45 minutes earlier, "it probably would have been very different," said Pastor Kevin L. Nelson.

"We caught him on camera at the front door, after he knocked and pulled on it and banged on it, he stood there and put his hand on his gun," Nelson said, adding that he believes the gunman would have shot whoever came to the door.

"We felt that that was his attempt to make it another Charleston," he said.

A police chief in Kentucky has acknowledged the shooting deaths of two black people at a Kroger grocery store in suburban Louisville were racially motivated. Bush, who is in custody, is white, and the FBI has said it is investigating the shooting as a potential federal hate crime.
https://www.charlotteobse(...)rticle220785235.html

[ Bericht 2% gewijzigd door Bluesdude op 30-10-2018 19:58:06 ]
pi_182934077
Amerika, weer een moordpartij die men hatecrime kan noemen.
https://nordic.businessin(...)ncel-videos-2018-11/

quote:
After Tallahassee Police identified 40-year-old Scott Paul Beierle as the gunman on Saturday, multiple reports found police records of arrests for groping women and social media posts where Beierle described graphic acts of violence against women and his baseless fears about illegal immigration and interracial relationships.

Beierle identified himself as a misogynist in several videos in 2014 on a Youtube channel under the name "Scott Carnifex," Buzzfeed News first reported. In one video listed on the channel, Beierle ranted about women in interracial relationships as "whores" who had "betrayed their blood."
  zondag 4 november 2018 @ 11:21:17 #14
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_182934106
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 11:19 schreef Bluesdude het volgende:
Amerika, weer een moordpartij die men hatecrime kan noemen.
https://nordic.businessin(...)ncel-videos-2018-11/

[..]

DE KOGEL KOMT ALTIJD VAN LINKS!!!!!
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
  zondag 4 november 2018 @ 15:52:40 #15
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_182938562
Niet letterlijk geweld, maar het maakt wel duidelijk hoe het kan dat extreem-rechts zo actief is. Volgens de VN is er sprake van een groei van 600% aan white nationalists die hun denkbeelden openlijk uiten op Twitter sinds 2012: https://www.independent.c(...)ook-un-a8613496.html

Social mediasite Gab.ai, waar veel extreem-rechtsen naartoe zijn gegaan nadat hun account is geblokkeerd of verwijderd door Twitter is blijkbaar uit de lucht gehaald door de internetprovider GoDaddy.
pi_182970124
quote:
Het gedachtengoed en incidenteel geweld van rechts-extremisten zet de Nederlandse maatschappij onder druk. Dat schrijft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in het rapport: De golfbewegingen van rechts-extremistisch geweld in West-Europa.
https://nos.nl/artikel/22(...)se-maatschappij.html
pi_182979391
DE KOGEL KOMT WEER EENS VAN LINKS!!1
quote:
In Frankrijk zijn zes mensen gearresteerd omdat ze ervan worden verdacht dat ze een aanslag op president Macron wilden plegen. Volgens een bron dicht bij het onderzoek hadden ze een vaag en nauwelijks uitgewerkt plan voor een gewelddadige actie tegen de president. Tegen hen is een onderzoek begonnen wegens "terroristische samenzwering".

De Franse televisiezender BFM TV meldt dat de zes afkomstig zijn uit de rechts-extremistische hoek. Ze werden gearresteerd in drie verschillende delen van Frankrijk: in de Bretonse stad Rennes, in de Alpenregio ten zuidoosten van Lyon en in het noordoosten bij de grens met België, Luxemburg en Duitsland.
https://nos.nl/artikel/22(...)nslag-op-macron.html
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_182979408
Nazi’s in de rijs.
pi_182980160
quote:
8s.gif Op dinsdag 6 november 2018 15:22 schreef xpompompomx het volgende:
DE KOGEL KOMT WEER EENS VAN LINKS!!1

[..]

https://nos.nl/artikel/22(...)nslag-op-macron.html
Goed dat ze vroeg gepakt zijn. Europa zit er bovenop _O_
pi_183017891
neo-fascistisch moordplan in Spanje

quote:
De Spaanse politie heeft naar eigen zeggen een moordaanslag op de Spaanse premier Pedro Sánchez voorkomen. De politie in Catalonië maakte donderdag bekend dat de verdachte een 63-jarige man is. Hij zou de 46-jarige socialistische premier hebben willen vermoorden, omdat de regering plannen heeft het lichaam te verplaatsen van oud-dictator Franco, die in 1975 overleed. Zijn resten liggen in een groot mausoleum nabij Madrid.
https://www.telegraaf.nl/(...)op-premier-voorkomen
  zondag 11 november 2018 @ 17:13:14 #21
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_183081392
https://www.focus.de/poli(...)wehr_id_9877882.html

200 extreem-rechtse elitesoldaten van de KSK Kommando Spezialkräfte betrokken en opgepakt vanwege voorbereidingen om politieke aanslagen uit te voeren. Het plan was om linkse politici, extreem-linkse activistenhaarden en immigranten aan te vallen. De groep was uit op een 'Tag X'. Het plan kwam tot stand na het bekende "Wir schaffen das" van Angela Merkel.

Binnen dit korps van 200 man kreeg er één gewetenswroeging, hij lekte. Anderzijds was er ook een betrokkene in de inlichtendiensten die zijn geestverwanten wilde waarschuwen, dit werd tijdig ontdekt.

Het wordt wel steeds grimmiger zo.
pi_183081576
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 17:13 schreef Smegma. het volgende:
https://www.focus.de/poli(...)wehr_id_9877882.html

200 extreem-rechtse elitesoldaten van de KSK Kommando Spezialkräfte betrokken en opgepakt vanwege voorbereidingen om politieke aanslagen uit te voeren. Het plan was om linkse politici, extreem-linkse activistenhaarden en immigranten aan te vallen. De groep was uit op een 'Tag X'. Het plan kwam tot stand na het bekende "Wir schaffen das" van Angela Merkel.

Binnen dit korps van 200 man kreeg er één gewetenswroeging, hij lekte. Anderzijds was er ook een betrokkene in de inlichtendiensten die zijn geestverwanten wilde waarschuwen, dit werd tijdig ontdekt.

Het wordt wel steeds grimmiger zo.
Sorry, maar ik kan dit moeilijk geloven. 200 man. En een plan dat al jaren loopt. maar waar nog niets van uitgevoerd is? Klinkt meer als borrelpraat onder kameraden dan serieuze plannen.

Storm in glas water.
  zondag 11 november 2018 @ 17:26:06 #23
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_183081650
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 17:22 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Sorry, maar ik kan dit moeilijk geloven. 200 man. En een plan dat al jaren loopt. maar waar nog niets van uitgevoerd is? Klinkt meer als borrelpraat onder kameraden dan serieuze plannen.

Storm in glas water.
Kun je dit wat meer onderbouwen?
pi_183081899
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 17:26 schreef Smegma. het volgende:

[..]

Kun je dit wat meer onderbouwen?
Het is vrijwel uitsluitend speculatief. Zo zou Bartsch op een dodenlijst staan, die dodenlijst is dan echter weer nergens aangetroffen, usw.

Waar haal jij vandaan dat er 200 elitesoldaten opgepakt zijn trouwens?
  zondag 11 november 2018 @ 21:55:47 #25
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_183090035
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 17:39 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Het is vrijwel uitsluitend speculatief. Zo zou Bartsch op een dodenlijst staan, die dodenlijst is dan echter weer nergens aangetroffen, usw.

Waar haal jij vandaan dat er 200 elitesoldaten opgepakt zijn trouwens?
Uit een minder betrouwbare bron, wat de reden is dat ik die niet gebruikt heb, kwam naar voren dat ze opgepakt zijn. Maar wellicht was dat voorbarig.
pi_183095176
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 21:55 schreef Smegma. het volgende:

[..]

Uit een minder betrouwbare bron, wat de reden is dat ik die niet gebruikt heb, kwam naar voren dat ze opgepakt zijn. Maar wellicht was dat voorbarig.
pi_183105640
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 21:55 schreef Smegma. het volgende:

[..]

Uit een minder betrouwbare bron, wat de reden is dat ik die niet gebruikt heb, kwam naar voren dat ze opgepakt zijn. Maar wellicht was dat voorbarig.
Je doet alsof het de vertaling/samenvatting is van het bericht waar je naar verwijst. Niets in minder waar.

Wat is je bron (behalve je duim) ?
  zondag 18 november 2018 @ 16:50:34 #28
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_183225134
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 18:20 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Je doet alsof het de vertaling/samenvatting is van het bericht waar je naar verwijst. Niets in minder waar.

Wat is je bron (behalve je duim) ?
https://www.thesun.co.uk/(...)terror-plot-exposed/

Ik interpreteerde het woord 'smashed' in The Sun iets te ruim.
pi_183264777
quote:
De extreem-rechtse groepering ‘Anti Terreur Brigade’ (ATB) heeft toegang gehad tot een schietvereniging. Inlichtingendienst AIVD heeft de politie hiervoor in april dit jaar gewaarschuwd, blijkt uit onderzoek van NRC.

De oprichter van ATB, de 44-jarige Vincent T. uit het Gelderse Doornenburg, staat vrijdag voor de rechter op verdenking van het voorbereiden van een aanslag. Uit vertrouwelijke documenten over de zaak blijkt dat de groep rondom de verdachte was gefascineerd door vuurwapens.

Vincent T. bewaarde ruim 1.700 kogels op zijn slaapkamer en was op zoek naar een bijpassend pistool. Met de ATB wilde hij een ‘burgerwacht’ opzetten die Nederlanders zou moeten beschermen tegen moslims. Leden volgden hiervoor fysieke trainingen.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)-schietclub-a2755780
pi_183265456
quote:
Wat een amateur, 1700 kogels bewaren, maar dan nog moeten zoeken naar een bijpassend pistool.
pi_183265668
Potentiële slachtoffers bewapenen zodat ze zich kunnen verdedigen.
pi_183268246
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2018 16:10 schreef Atak het volgende:
Potentiële slachtoffers bewapenen zodat ze zich kunnen verdedigen.
Dat zeggen geweldplegers vaker. Standaardsmoes.
pi_183270328
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2018 16:00 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Wat een amateur, 1700 kogels bewaren, maar dan nog moeten zoeken naar een bijpassend pistool.
Daar hebben we inderdaad weinig van te vrezen. :')
pi_183270609
Meer over Vincent T.
https://kafka.nl/extreemr(...)nti-terreur-brigade/

En hun facebook.
Extreemrechtse taal + geilen op wapens, uniformen, gevechtstrainingen, militarisering van de club......hatsiekedee...... hoe ontwikkelt zich dat verder. De AIVD wachtte niet af en greep dus in,

[ Bericht 19% gewijzigd door Bluesdude op 20-11-2018 22:39:54 ]
  dinsdag 20 november 2018 @ 20:07:20 #35
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_183271011
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2018 19:55 schreef Bluesdude het volgende:
Meer over Victor T.
https://kafka.nl/extreemr(...)nti-terreur-brigade/

En hun facebook.
Extreemrechtse taal + geilen op wapens, uniformen, gevechtstrainingen, militarisering van de club......hatsiekedee...... hoe ontwikkelt zich dat verder. De AIVD wachtte niet af en greep dus in,
Toch vraag ik me af hoe het zou zijn verlopen als de AIVD niet had ingegrepen.
Volgens mij was er dan helemaal niets gebeurd.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_183274401
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2018 20:07 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Toch vraag ik me af hoe het zou zijn verlopen als de AIVD niet had ingegrepen.
Volgens mij was er dan helemaal niets gebeurd.
Kan zijn.

En misschien is het beter nog even af te wachten oa om meer bewijzen te verzamelen, meer namen van een netwerk,
Maar als bewezen kan worden dat de man een concreet plan had voor een geweldsdaad, dan moet men wel ingrijpen. Ook al gaat hij niet verder, een geweldsplan maken is strafbaar.
Daarnaast is op de facebooksite goed te zien dat deze club aan het militariseren is, dat is radicalisering, dat is een geweldsdreiging.

[ Bericht 1% gewijzigd door Bluesdude op 20-11-2018 22:40:19 ]
pi_183278642
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2018 22:25 schreef Bluesdude het volgende:
Maar als bewezen kan worden dat de man een concreet plan had voor een geweldsdaad, dan moet men wel ingrijpen. Ook al gaat hij niet verder, een geweldsplan maken is strafbaar.
Dat soort gasten is vooral stoerdoenerij man. Niet gevaarlijk.

Als je echt iets van plan bent, ben je wel érg dom als je facebook op deze wijze inzet. :')
pi_183328276
quote:
Voor het plegen van terroristische voorbereidingshandelingen is vrijdag in de rechtbank in Zutphen tegen de 46-jarige Vincent T. veertig maanden cel geëist.

T. is de oprichter van de Anti Terreur Brigade op Facebook, die als doel zou hebben actief moslims te bestrijden. In chats ronselde hij leden, zocht hij naar wapens en gaf hij aan „linkse kopstukken” af te knallen, aldus het Openbaar Ministerie.

Adressen
In zijn woning in Doornenburg lag een USB-stick met adressen van onder meer Sylvana Simons en activiste Christa Soeters. Deze laatste zou hij ,,helemaal kapotmaken”. Als ze niet zou luisteren, ,,dan is er lood voor haar”, schreef T. in chatberichten.

Het zoeken naar wapens op internet en via chats en het bezit van een recept mogelijk voor een bom horen bij de voorbereidingshandelingen voor terrorisme. Uitgewerkte voorbereidingsplannen waren er niet, maar voor een veroordeling is dat niet nodig, aldus de officier.
https://www.telegraaf.nl/(...)campaign=twitterfeed
pi_183328321
quote:
quote:
Dat soort gasten is vooral stoerdoenerij man. Niet gevaarlijk
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_183328510
Stoerdoenerij?
Kan zeker zijn. Maar in clubs van stoerdoenende mannen die elkaar ophitsen, kan er eentje zijn die daadwerkelijk stoer geweld gaat doen. Om de andere mannetjes te imponeren, of vanuit die haat die men opfokt in de club.
Breivik is zo'n voorbeeld van rondhangen in de Noorse stormfrontclub, elkaar opfokken, stoer en nog stoerder... Die andere forumleden deden geen terroristische daden, althans niet betrapt. Breivik wel.

Het OM stelt dat de terrorist uithangen, inclusief voorbereidingen die echt moeten lijken, ook echt zijn.... en dus bestraft moet worden.
pi_183586913
quote:
Drie jaar cel voor extreem-rechtse Vincent T. vanwege voorbereiding terreur

De 44-jarige Doornenburger wilde geweld plegen tegen moslims, islamitische instellingen en meerdere ‘linkse kopstukken’.

Extremist Vincent T. is vrijdag tot drie jaar cel veroordeeld door rechtbank Gelderland voor het voorbereiden van een terroristische aanslag. De 44-jarige uit het Gelderse Doornenburg richtte de extreem-rechtse groepering en racistische ‘Anti Terreur Brigade’ (ATB) op op Facebook en stelde in chats dat hij bepaalde linkse kopstukken wilde “afknallen”.

Ook had hij volgens justitie geweld willen plegen tegen moslims en islamitische instellingen. Uit eerder politieonderzoek was gebleken dat T., die nu zwaarbeveiligde gevangenis (EBI) in Vught vastzit, bijna tweeduizend kogels bewaarde op zijn slaapkamer. T. werd vrijdag veroordeeld voor verboden munitiebezit.
Bron: NRC
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_183587294
Zijn de gele hesjes al genoemd ?
pi_183591217
De kogel kwam weer eens bijna van links rechts:
Drie jaar cel voor Vincent T. om plannen moord op moslims en linkse mensen

quote:
De 44-jarige man uit Doornenburg werd in het voorjaar aangehouden en zat sindsdien in de extra beveiligde gevangenis in Vught. In het huis waar hij met zijn ouders woonde werden twee alarmpistolen en 1800 kogels gevonden. Ook had hij geprobeerd een pistool te kopen dat geschikt was voor de patronen.
Te lang niet of nooit geneukt waarschijnlijk.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_183601567
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 16:30 schreef Kassamiep het volgende:
Zijn de gele hesjes al genoemd ?
Er zijn berichten dat extreemrechtse Fransen vooraan staan bij de rellen, maar het is nog allemaal te vaag om de hele beweging extreemrechts of alleen de rellende harde kern zo te noemen.
Voorlopig: boze burgers die zich al dan niet op sleeptouw laten nemen door relbeluste boze burgers.
Ik denk niet dat er een sterke centrale organisatie ontwikkeld kan worden...
Wil die maatschappelijk geaccepteerd worden dan moet die zich distantiëren van geweld en extreme politieke stromingen . Het lijkt er nu op dat de beweging veel vooruitgestuwd wordt door de reltrappers. En de meer vreedzame demonstranten haken af of erkennen niet dat met deze hooligans de beweging op dood spoor zit.
pi_183605566
quote:
Charlottesville, Va. (Reuters) - A white nationalist who drove his car into a crowd protesting against a white supremacist rally in Charlottesville, Virginia, last year, killing one of the counterdemonstrators, was found guilty on Friday of first-degree murder and nine other counts.
https://www.reuters.com/a(...)rginia-idUSKBN1O60W7
pi_183605652
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 10:10 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Er zijn berichten dat extreemrechtse Fransen vooraan staan bij de rellen, maar het is nog allemaal te vaag om de hele beweging extreemrechts of alleen de rellende harde kern zo te noemen.
Voorlopig: boze burgers die zich al dan niet op sleeptouw laten nemen door relbeluste boze burgers.
Ik denk niet dat er een sterke centrale organisatie ontwikkeld kan worden...
Wil die maatschappelijk geaccepteerd worden dan moet die zich distantiëren van geweld en extreme politieke stromingen . Het lijkt er nu op dat de beweging veel vooruitgestuwd wordt door de reltrappers. En de meer vreedzame demonstranten haken af of erkennen niet dat met deze hooligans de beweging op dood spoor zit.
Was gister bij Pauw dat zowel extreem links als extreem rechts de beweging wil kapen.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_183784974
quote:
In Duitsland is een onderzoek gestart naar vijf politiemensen die ervan beschuldigd worden een extreemrechtse cel te hebben gevormd.

De vijf zouden foto’s van Hitler en hakenkruisen via een WhatsApp-groep gedeeld hebben. Ze zouden ook de dochter van een advocate van Turkse herkomst hebben bedreigd met de dood. Dat melden de Duitse media.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20181216_04039434
  dinsdag 18 december 2018 @ 17:56:10 #48
213215 Interloper
Verdomd gezellig hiero
pi_183812362
quote:
Er zijn berichten dat extreemrechtse Fransen vooraan staan bij de rellen, maar het is nog allemaal te vaag om de hele beweging extreemrechts of alleen de rellende harde kern zo te noemen.
"Er zijn berichten" :')

Dat is zelfs nog te vaag om de harde kern extreemrechts te noemen.
Searchers after horror haunt strange, far places.
pi_183813766
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 17:56 schreef Interloper het volgende:

[..]

"Er zijn berichten" :')

Dat is zelfs nog te vaag om de harde kern extreemrechts te noemen.
Klopt.
Daarom doe ik dat ook niet. Schreef ik toch ?
  dinsdag 18 december 2018 @ 19:09:03 #50
213215 Interloper
Verdomd gezellig hiero
pi_183813775
.

[ Bericht 99% gewijzigd door Interloper op 18-12-2018 19:09:23 ]
Searchers after horror haunt strange, far places.
  dinsdag 18 december 2018 @ 19:10:14 #51
213215 Interloper
Verdomd gezellig hiero
pi_183813798
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 19:08 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Klopt.
Daarom doe ik dat ook niet. Schreef ik toch ?
Excuses, ik las je post verkeerd.
Searchers after horror haunt strange, far places.
pi_183956718
Fantaseren over geweld kunnen ze ook als de beste, zie bijvoorbeeld de reacties onder dit bericht: Hulporganisaties pikken 344 migranten op op Middellandse Zee
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_184143275
En we hebben er weer eentje:
Man rijdt in op menigte in Bottrop
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_184143401
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 17:31 schreef xpompompomx het volgende:
En we hebben er weer eentje:
Man rijdt in op menigte in Bottrop
Gelukkig is ie opgepakt.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184145182
Bewapenen van risico-groepen zou dit kunnen voorkomen. Racisten vallen meestal aan als ze de bovenhand hebben. Zelden zouden ze aanvallen als de playing field gelijk is of niet gunstig is.
pi_184203777
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 19:34 schreef Atak het volgende:
Bewapenen van risico-groepen zou dit kunnen voorkomen. Racisten vallen meestal aan als ze de bovenhand hebben. Zelden zouden ze aanvallen als de playing field gelijk is of niet gunstig is.
Je bedoelt dat het verstandig beleid is om blanken wapens te geven om zich te verweren tegen racistische kleurlingen die zich vaak in groepjes op blanken storten?
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
pi_184203795
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 19:34 schreef Atak het volgende:
Bewapenen van risico-groepen zou dit kunnen voorkomen. Racisten vallen meestal aan als ze de bovenhand hebben. Zelden zouden ze aanvallen als de playing field gelijk is of niet gunstig is.
Als bewapenen dan iedereen!
pi_184234680
Vergeleken met wanneer?
  zaterdag 12 januari 2019 @ 10:09:38 #59
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_184355264
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2019 04:45 schreef rareman1 het volgende:
Vergeleken met wanneer?
Het enige verschil met het verleden is dat ze nu efficienter te werk gaan. .
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
pi_184564884
quote:
In het weekend zijn in de Amerikaanse staat New York vier mannen gearresteerd die van plan waren om een aanslag op een moslimgemeenschap, genaamd Islamberg, te plegen.De politie in de buitenwijk van Rochdale, Greece, arresteerde de 20-jarige Brian Colaneri, de 19-jarige Vincent Ventromile en de 18-jarige Andrew Crysel op verdenking van wapenbezit en het voorbereiden van een aanslag. De vierde jongen is nog minderjarig en blijft daarom anoniem.Volgens de rechtbank hadden de mannen naast 23 vuurwapens, meerdere cilindervormige explosieven en weckflessen omwikkeld met duct-tape in hun bezit.
Aanslag op moslimgemeenschap VS verijdeld

Make America Great Again Plan ?
pi_184569097
Best wel storend incident dit:

https://joop.bnnvara.nl/n(...)-american-stamoudste

Wellicht meer iets voor het extreemlinks geweld topic, aangezien ik toch wel een grote behoefte voel om die grijns van het gezicht van die knul te slaan.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184570330
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 11:12 schreef Molurus het volgende:
Best wel storend incident dit:

https://joop.bnnvara.nl/n(...)-american-stamoudste

Wellicht meer iets voor het extreemlinks geweld topic, aangezien ik toch wel een grote behoefte voel om die grijns van het gezicht van die knul te slaan.
Wat een agressie zeg, je begint steeds radicaler te worden.

quote:
Maar een twee uur lange video die nu is opgedoken, werpt een ander licht op hoe het tweetal wereldnieuws werd. Te zien is hoe de scholieren, die op hun bus wachtten, op een gegeven moment op de korrel werden genomen door een derde groep demonstranten.

Het betrof een groep zwarte christenen die gelooft dat Amerika’s zwarte bevolking Gods gekozen volk is. De gelovigen maakten onder andere opmerkingen over de Trump-petjes van de scholieren. Ook slingerden ze beledigende opmerkingen richting de voornamelijk witte scholieren en werd Trump door hen voor homoseksueel uitgemaakt.

De scholieren reageerden hierop door demonstratief schoolslogans te roepen. In beeld is te zien hoe Philips plotseling zingend en biddend richting Sandmann en de andere scholieren loopt. Hij zei later dat hij dat deed om een escalatie te voorkomen tussen de scholieren en de zwarte gelovigen.

‘De studenten waren niet echt agressief naar ons toe’, zei Philips tegen CBS News. Kort na zijn toenadering kwam hij tegenover een glimlachende Sandmann te staan. Philips zei dat hij om de scholier heen probeerde te lopen, richting het monument. Maar uit de nieuwe video blijkt dit niet duidelijk het geval te zijn.

Deze korte confrontatie werd vervolgens wereldnieuws. De scholier ontkent in een verklaring dat hij Philips wilde blokkeren. ‘Ik geloofde dat ik door niet te bewegen en rustig te blijven, kon helpen om de situatie niet uit de hand te laten lopen’, aldus Sandmann. ‘Ik trok niet met opzet gezichten. Ik lachte wel op een gegeven moment omdat ik hem wilde laten weten dat ik niet kwaad of geprovoceerd zou worden, met een grote confrontatie tot gevolg.
https://www.volkskrant.nl(...)risatie-vs~b084e276/
Dus scholieren worden geprovoceerd en beledigd, scholieren happen (geweldloos) toe en beginnen schoolslogans te roepen. Wat een drama zeg :')
pi_184604362
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 11:12 schreef Molurus het volgende:
Best wel storend incident dit:

https://joop.bnnvara.nl/n(...)-american-stamoudste

Wellicht meer iets voor het extreemlinks geweld topic, aangezien ik toch wel een grote behoefte voel om die grijns van het gezicht van die knul te slaan.
Dit is fakenews en is al lang en breed ontkracht. Had je zelf ook kunnen weten als je wat verder had gekeken dan dat extreemlinkse haatblogje.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-01-2019 23:36:06 ]
pi_184605301
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 23:35 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Dit is fakenews en is al lang en breed ontkracht. Had je zelf ook kunnen weten als je wat verder had gekeken dan dat extreemlinkse haatblogje.
Wat fijn dat je ook een linkje geeft om dit te onderbouwen, en niet zomaar wat roept.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184605948
Mag deze dan wel? Of wordt dan het excuus gebruikt dat dit in de VS plaats vindt en niet in Europa?

Right-wing terrorists killed three times more people in US than Islamists in past decade with attacks soaring in 2018, report says

https://www.independent.c(...)ue-adl-a8742476.html
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
  vrijdag 25 januari 2019 @ 01:50:58 #66
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_184606007
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 01:35 schreef Barbusse het volgende:
Mag deze dan wel? Of wordt dan het excuus gebruikt dat dit in de VS plaats vindt en niet in Europa?

Right-wing terrorists killed three times more people in US than Islamists in past decade with attacks soaring in 2018, report says

https://www.independent.c(...)ue-adl-a8742476.html
Er zijn niet zo veel moslims in de VS.
Dat is nog niet eens 1% van de bevolking.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_184606015
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 01:50 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Er zijn niet zo veel moslims in de VS.
Dat is nog niet eens 1% van de bevolking.
:')

Aha, dus dat is de reden dat extreem rechts geweld stijgende is. Er zijn niet genoeg moslims. Dude, heb je enig idee hoe dom die opmerking van je is? :')
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
  vrijdag 25 januari 2019 @ 01:55:59 #68
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_184606032
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 01:35 schreef Barbusse het volgende:
Mag deze dan wel? Of wordt dan het excuus gebruikt dat dit in de VS plaats vindt en niet in Europa?

Right-wing terrorists killed three times more people in US than Islamists in past decade with attacks soaring in 2018, report says

https://www.independent.c(...)ue-adl-a8742476.html
ADL staat er om bekend dat ze allerhande apolitieke gebeurtenissen bestempelen als extreem rechts. Ik zou graag de exacte data willen zien van die cijfers.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  vrijdag 25 januari 2019 @ 01:59:54 #69
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_184606050
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 01:52 schreef Barbusse het volgende:

[..]

:')

Aha, dus dat is de reden dat extreem rechts geweld stijgende is. Er zijn niet genoeg moslims. Dude, heb je enig idee hoe dom die opmerking van je is? :')
Duuuuudeeee, waarom flikker jij niet een eind op met je valse aannames?

Ook in de VS is er Islamitische terreur. Dus maar 1% van de bevolking veroorzaakt vrij veel overlast. Weer een mooi voorbeeld waarom we die mensen en hun grafreligie kunnen missen als kiespijn.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_184606061
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 01:55 schreef SpecialK het volgende:

[..]

ADL staat er om bekend dat ze allerhande apolitieke gebeurtenissen bestempelen als extreem rechts. Ik zou graag de exacte data willen zien van die cijfers.
Je hebt het stuk dus niet gelezen om te beginnen en die aanname over de ADL mag je wel even aantonen met onafhankelijke bronnen. Dus geen alt right fringe blogje.
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
pi_184606079
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 01:59 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Duuuuudeeee, waarom flikker jij niet een eind op met je valse aannames?

Ook in de VS is er Islamitische terreur. Dus maar 1% van de bevolking veroorzaakt vrij veel overlast. Weer een mooi voorbeeld waarom we die mensen en hun grafreligie kunnen missen als kiespijn.
Zegt de man die slechts een gewelddadige 'oplossing' ziet voor de moslims in Europa :')

Islamophoob pur sang die loopt te claimen geen islamophoob te zijn _O-
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
  vrijdag 25 januari 2019 @ 02:15:17 #72
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_184606132
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 02:01 schreef Barbusse het volgende:

[..]

Je hebt het stuk dus niet gelezen om te beginnen en die aanname over de ADL mag je wel even aantonen met onafhankelijke bronnen. Dus geen alt right fringe blogje.
Ik hoef niks te bewijzen ik vraag om bewijs en exacte cijfers. Dat lijkt mij redelijk.

Iedereen kan roepen "extreem rechts doet x, y, z".

Ik heb zelf te veel ervaring met leugens mbt het labelen van de politieke achtergrond van daders. Elliot Rodger was ook alt-right totdat mensen uiteindelijk toegaven dat hij daar niks mee te maken had... chicago tribune claimt dat nu nog steeds... zelfs die gast die recentelijk dat kind had doodgeschoten was meteen alt-right white supremacist... totdat bleek dat het een neger was.

Men is doorgeslagen. Daarom wil ik de exacte gebeurtenissen zien die geteld worden als extreem rechts geweld.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  vrijdag 25 januari 2019 @ 02:15:26 #73
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_184606133
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 02:04 schreef Barbusse het volgende:

[..]

Zegt de man die slechts een gewelddadige 'oplossing' ziet voor de moslims in Europa :')

Islamophoob pur sang die loopt te claimen geen islamophoob te zijn _O-
En hier moet je je natuurlijk weer gaan verlagen door wat oude posts naar boven te halen. Typisch weer.

Islamofobie bestaat niet.
Een verzonnen term door blinde wegkijkers zoals jij.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_184606171
quote:
7s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 02:15 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Ik hoef niks te bewijzen ik vraag om bewijs en exacte cijfers. Dat lijkt mij redelijk.

Iedereen kan roepen "extreem rechts doet x, y, z".

Ik heb zelf te veel ervaring met leugens mbt het labelen van de politieke achtergrond van daders. Elliot Rodger was ook alt-right totdat mensen uiteindelijk toegaven dat hij daar niks mee te maken had... chicago tribune claimt dat nu nog steeds... zelfs die gast die recentelijk dat kind had doodgeschoten was meteen alt-right white supremacist... totdat bleek dat het een neger was.

Men is doorgeslagen. Daarom wil ik de exacte gebeurtenissen zien die geteld worden als extreem rechts geweld.
Zo werkt het natuurlijk niet. Jij maakt die aanname. Dan mag je die ook wel even aantonen. En niet aankomen met de eis dat je bewijs wilt zien. Verschillende bronnen in het artikel. Als jij zegt dat die niet betrouwbaar zijn toon je dat maar aan.
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
pi_184606179
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 02:15 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

En hier moet je je natuurlijk weer gaan verlagen door wat oude posts naar boven te halen. Typisch weer.

Islamofobie bestaat niet.
Een verzonnen term door blinde wegkijkers zoals jij.
Ah, dus je kunt nog steeds geeneens verantwoordelijkheid nemen voor je eigen mening en uitspraken.

En dat alleen maar om niet in te hoeven gaan op het artikel. Held :')
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
  vrijdag 25 januari 2019 @ 02:29:15 #76
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_184606189
quote:
7s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 02:24 schreef Barbusse het volgende:

[..]

Zo werkt het natuurlijk niet. Jij maakt die aanname. Dan mag je die ook wel even aantonen. En niet aankomen met de eis dat je bewijs wilt zien. Verschillende bronnen in het artikel. Als jij zegt dat die niet betrouwbaar zijn toon je dat maar aan.
Want wat hij zegt is natuurlijk ook nog nooit voorgekomen. :')
Gooi jezelf toch weg man.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  vrijdag 25 januari 2019 @ 02:34:41 #77
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_184606207
quote:
7s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 02:24 schreef Barbusse het volgende:

[..]

Zo werkt het natuurlijk niet. Jij maakt die aanname. Dan mag je die ook wel even aantonen. En niet aankomen met de eis dat je bewijs wilt zien. Verschillende bronnen in het artikel. Als jij zegt dat die niet betrouwbaar zijn toon je dat maar aan.
Ik zou het vragen voor elke claiment. Maar al helemaal de ADL...

Ondanks dat ik je niks schuldig ben, hier een mooi artikel
https://foreignpolicy.com/2013/03/12/the-hate-list/
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
pi_184606211
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 02:29 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Want wat hij zegt is natuurlijk ook nog nooit voorgekomen. :')
Gooi jezelf toch weg man.
Vrijwel alles is ooit voorgekomen. Dus dat is geen argument. Probeer het nog eens.
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
pi_184606231
quote:
7s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 02:34 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Ik zou het vragen voor elke claiment. Maar al helemaal de ADL...

Ondanks dat ik je niks schuldig ben, hier een mooi artikel
https://foreignpolicy.com/2013/03/12/the-hate-list/
Kijk, hier kunnen we wat mee. Zo moeilijk was dat toch niet?

Nu de Centre for Strategic and International Studies nog.

Verder begrijp ik niet waarom het zo moeilijk is in te zien dat het er in de wereld steeds harder en gepolariseerder aan toe gaat en dat extreem rechts daar net zo schuldig aan is als iedere andere partij.
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
pi_184606247
Kleine sidenote; dat artikel komt uit 2013. Ik kan geen recenter artikel van hun vinden waarin ze dergelijke kritiek uiten. Het meest recente artikel waarin ze genoemd worden is deze van november 2018:

Trump First, Jews Later
Israeli government officials are helping to normalize the violent anti-Semitism of the Christian right.
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
  vrijdag 25 januari 2019 @ 03:04:46 #81
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_184606262
quote:
14s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 02:44 schreef Barbusse het volgende:

[..]

Kijk, hier kunnen we wat mee. Zo moeilijk was dat toch niet?
Ik heb geen artikel nodig om voor mezelf te beseffen dat de ADL en de SPLC gewoon pundits zijn met een politieke agenda. Dat geven ze zelfs zelf gewoon toe. Dat jij daarover in de stress schiet is niet mijn probleem

quote:
Nu de Centre for Strategic and International Studies nog.
Kom nou maar gewoon met die data. Ik kan het nergens vinden en ik maak hier geen claims.

quote:
Verder begrijp ik niet waarom het zo moeilijk is in te zien dat het er in de wereld steeds harder en gepolariseerder aan toe gaat en dat extreem rechts daar net zo schuldig aan is als iedere andere partij.
Ik denk dat de media sneller bereid is om bepaalde gewelddadige gebeurtenissen onterecht toe te kennen aan rechts dan aan links. Ik denk dat er een soort bias bestaat waardoor die cijfers consistent verder opgeblazen worden dan aan de andere kant.

Laten we wel wezen. Links kan er flink wat van maar daar hoor je nauwelijks wat over. Weet nog hoe schoorvoetend de media Eric Clanton zelfs wilde bespreken en besef je dat die gast er zonder gevangenisstraf vanaf is gekomen. En dan hebben we het nog over een small fry.. James Hodgkinson iemand? Anti-fa in het algemeen de afgelopen 4 jaar? Die halen de lijsten niet eens hoewel ze overduidelijk extreem-links terrorisme zijn met hun black blocks.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  vrijdag 25 januari 2019 @ 03:06:22 #82
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_184606265
quote:
7s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 02:56 schreef Barbusse het volgende:
Kleine sidenote; dat artikel komt uit 2013. Ik kan geen recenter artikel van hun vinden waarin ze dergelijke kritiek uiten. Het meest recente artikel waarin ze genoemd worden is deze van november 2018:

Trump First, Jews Later
Israeli government officials are helping to normalize the violent anti-Semitism of the Christian right.

Boeiend hoe oud een ware conclusie uit een artikel is. De waarheid kent geen tijd. ADL en SPLC zijn belangengroepen.

Elk artikel wat een belangenorganisatie uitspuugt is een "wij van WC eend... adviseren WC eend" situatie. Kan zijn dat WC eend het beste is. Maar kan ook zijn dat je er de vinkentering van krijgt. Daarom graag inzicht in de formule.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
pi_184606272
Het 'jamaar hullie' argument is totaal off topic. Je zult mij niet horen zeggen dat extreem links zo lief is. Maar de cijfers niet willen geloven omdat de bron je niet aanstaat zonder enige onderbouwing behalve dat eendargument slaat natuurlijk nergens op en dat weet je zelf ook wel natuurlijk. Als hun cijfers niet zouden kloppen kun je dat aantonen.

FBI goed genoeg voor je?

https://www.forbes.com/si(...)traight-infographic/

https://www.fbi.gov/news/(...)tics-released-111318

En hier een uitlichting van het volledige rapport: https://ucr.fbi.gov/hate-crime/2017/topic-pages/offenders

De cijfers van 2018 zijn voor zover ik weet nog niet vrijgegeven (shutdown maybe).
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
pi_184606304
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
  vrijdag 25 januari 2019 @ 03:34:28 #85
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_184606305
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 03:13 schreef Barbusse het volgende:
Het 'jamaar hullie' argument is totaal off topic.
Dat was geen whataboutism. Ik geef slechts aan dat de media vaak de narrative bepaalt van een bepaalde aanval en dat als het niet helemaal duidelijk is wat de motivatie nou was al heel snel (als de dader blank is) het labeltje alt-right wordt opgeplakt. Want dat is de nieuwe boe-man.

Dat verneukt de cijfers als mensen achteraf gaan proberen te categoriseren.

quote:
Je zult mij niet horen zeggen dat extreem links zo lief is. Maar de cijfers niet willen geloven omdat de bron je niet aanstaat zonder enige onderbouwing behalve dat eendargument slaat natuurlijk nergens op en dat weet je zelf ook wel natuurlijk. Als hun cijfers niet zouden kloppen kun je dat aantonen.

FBI goed genoeg voor je?

https://www.forbes.com/si(...)traight-infographic/

https://www.fbi.gov/news/(...)tics-released-111318

En hier een uitlichting van het volledige rapport: https://ucr.fbi.gov/hate-crime/2017/topic-pages/offenders

De cijfers van 2018 zijn voor zover ik weet nog niet vrijgegeven (shutdown maybe).
Valt zo te zien in de standaard deviatie die toenamen waar je het over hebt. Er zullen dus altijd kleine toenames en afnames zijn.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
pi_184606309
'Increased for the third year' is een standaard deviatie? Dat is serieus jouw excuus? Jij denkt dat ze die niet hebben meegenomen in de calculatie? Dus zelfs de FBI heeft het fout en jij weet het beter? Kom op man :')
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
pi_184606312
Als jij zo overtuigd bent van je eigen gelijk kun je dat vast aantonen. Of niet. Maar dan neem ik gewoon aan dat je uit je nek lult. Ok?
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
pi_184607295
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 02:15 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Islamofobie bestaat niet.
Een verzonnen term door blinde wegkijkers zoals jij.
_O-

Nou ben ik algemeen anti-religieus, maar veel mensen die bang zijn voor de Islam zijn echt net zo wappie als jonge aarde creationisten en flat earthers. Er is - in elk geval in Nederland en de VS - niets rationeel aan die angsten.

[ Bericht 8% gewijzigd door Molurus op 25-01-2019 08:56:56 ]
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184608777
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 23:35 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Dit is fakenews en is al lang en breed ontkracht. Had je zelf ook kunnen weten als je wat verder had gekeken dan dat extreemlinkse haatblogje.
joop.nl is geen haatblogje .... dat is je eigen haat die je projecteeert.
Maar dat nileuws over die arrogante puber is wereldwijd en er zijn foto;'s, films, getuigenverhalen van. Dat is geen verzinsel van joop.nl

[ Bericht 0% gewijzigd door Bluesdude op 25-01-2019 11:58:06 ]
pi_184609072
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 00:49 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Aanslag op moslimgemeenschap VS verijdeld

Make America Great Again Plan ?
Er was al eerder een terroristisch plan gericht tegen islamitische bewoners van de wijk Islamberg

quote:
JUNE 15, 2017
A former Congressional candidate from Tennessee has been sentenced to nearly 20 years in prison for plotting to burn down a mosque, a school and a cafeteria in upstate New York, the U.S. Department of Justice said on Thursday.Robert Doggart, 65, was sentenced on Wednesday in U.S. District Court in Chattanooga, where he was convicted in February of trying to recruit people to commit arson and violate civil rights.
https://www.reuters.com/a(...)munity-idUSKBN1962R7

Is de 65-jarige Robert Doggart een notoire extreemrechtse acivist ?
Of is hij een gewone nette burger met een sicke inslag?
Je ziet het meer bij de geweldplegers vanuit extreemrechtse motieven.
En eigenlijk is dit erger.... Het zijn de gewone burgers.
Dat doet me denken aan Hannah Arendt met haar boek "de banaliteit van het kwaad"

quote:
Terwijl ze in Eichmann een meedogenloos ‘monster’ verwachtte aan te treffen, zag ze niets meer dan een onbeholpen, gebrild mannetje zonder ook maar enig charisma. Hannah Arendt vroeg zich af hoe zo’n 'onbetekenend individu' in staat kon zijn tot zulke gruweldaden en kwam tot de conclusie dat het ‘kwaad’ eigenlijk beangstigend gewoon was.
https://isgeschiedenis.nl(...)liteit-van-het-kwaad
  vrijdag 25 januari 2019 @ 11:49:53 #91
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_184610163
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 08:30 schreef Molurus het volgende:
Nou ben ik algemeen anti-religieus
Anti christendom zul je bedoelen. Je neemt mij niet in de maling. Jij hebt ook allang kleur bekend hier.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_184610177
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 11:49 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Anti christendom zul je bedoelen.
Als ik dat bedoelde dan had ik dat wel gezegd.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184610224
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 11:49 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Anti christendom zul je bedoelen. Je neemt mij niet in de maling. Jij hebt ook allang kleur bekend hier.
Net als jij, met je gelul over 'gewelddadige oplossingen' voor de 'Muslim Question'.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_184610325
Ja, en als je niet meegaat in de extreemrechtse pleidooien voor gewelddadige oplossingen voor "het moslim probleem" dan ben je een moslim-knuffelaar. |:(

Ik mag dan algemeen anti-religieus zijn, maar dat wil niet zeggen dat ik religie wil verbieden, en al zeker niet zo selectief als PVV idioten dat willen.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  vrijdag 25 januari 2019 @ 12:02:31 #95
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_184610411
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 11:57 schreef Molurus het volgende:
Ja, en als je niet meegaat in de extreemrechtse pleidooien voor gewelddadige oplossingen voor "het moslim probleem" dan ben je een moslim-knuffelaar. |:(

Ik mag dan algemeen anti-religieus zijn, maar dat wil niet zeggen dat ik religie wil verbieden, en al zeker niet zo selectief als PVV idioten dat willen.
Jij hebt al meerdere malen gezegd geen probleem te zien met moslim immigratie, islamisering en de derde wereld toestanden die dat met zich meebrengt. Maar als een paar christenen die bijna niemand serieus neemt ergens een handtekeningetje onder gaan zetten dan ga je 10 reeksen lang er over klagen. Hilarisch.

Ik stem trouwens geen PVV.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_184611061
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 12:02 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Jij hebt al meerdere malen gezegd geen probleem te zien met moslim immigratie, islamisering
Klopt. Vooral omdat de Islam in Nederland nauwelijks groeit en ook niet aanwijsbaar een groter probleem is dan het Christendom, eerder andersom.

quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 12:02 schreef Harvest89 het volgende:

en de derde wereld toestanden die dat met zich meebrengt.
Dat is een claim van jouw kant die niet noodzakelijk klopt.

quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 12:02 schreef Harvest89 het volgende:

Maar als een paar christenen die bijna niemand serieus neemt ergens een handtekeningetje onder gaan zetten dan ga je 10 reeksen lang er over klagen. Hilarisch.
Dat jij de harde cijfers tav (bijv) homo-intolerantie negeert om daarmee je zeer selectieve verontwaardiging te rechtvaardigen is hilarisch. Vooral als je mij selectiviteit verwijt.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  vrijdag 25 januari 2019 @ 12:42:17 #97
483584 incel
Old Enough... To Party!
pi_184611160
Extreemrechts _O_ Nodig omdat extreemlinks inmiddels de bovenhand heeft.
pi_184611191
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 12:42 schreef incel het volgende:
Extreemrechts _O_ Nodig omdat extreemlinks inmiddels de bovenhand heeft.
Extreemlinks is iets anders dan tegen extreemrechts zijn, hoewel extreemrechtsen dat wel graag zo uitleggen.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184611405
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 08:30 schreef Molurus het volgende:

[..]
Er is - in elk geval in Nederland en de VS - niets rationeel aan die angsten.
Vertel dat maar aan de nabestaanden van aanslagen.

Oohja, de kans is groter dat je door de bliksem getroffen wordt :')
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184611473
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 12:54 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Vertel dat maar aan de nabestaanden van aanslagen.

Oohja, de kans is groter dat je door de bliksem getroffen wordt :')
Je weet het wel. Nu nog de reflex om iets anders te denken bedwingen.

Geloof kwijtraken is lastig, ik weet het.

Niet meer aanwezig in dit forum.
  vrijdag 25 januari 2019 @ 13:01:59 #101
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_184611571
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 12:44 schreef Molurus het volgende:

[..]

Extreemlinks is iets anders dan tegen extreemrechts zijn, hoewel extreemrechtsen dat wel graag zo uitleggen.
Extreemrechts moet natuurlijk wel een vijand waar ze alle problemen op kunnen projecteren.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_184611881
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 13:01 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Extreemrechts moet natuurlijk wel een vijand waar ze alle problemen op kunnen projecteren.
Het is vermoedelijk daarom dat ze zo opgewonden raken van D66, die de laatste decennia vrij consequent extreemrechtse ideeën heeft veroordeeld.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  vrijdag 25 januari 2019 @ 13:45:19 #103
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_184612469
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 13:15 schreef Molurus het volgende:

[..]

Het is vermoedelijk daarom dat ze zo opgewonden raken van D66, die de laatste decennia vrij consequent extreemrechtse ideeën heeft veroordeeld.
En D66 is vaak pro-Europa natuurlijk. Samenwerking en vooral progressie mag natuurlijk niet.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_184616966
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 13:45 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

En D66 is vaak pro-Europa natuurlijk. Samenwerking en vooral progressie mag natuurlijk niet.
Volgens wie?
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184617038
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 12:56 schreef Molurus het volgende:

[..]

Je weet het wel. Nu nog de reflex om iets anders te denken bedwingen.

Geloof kwijtraken is lastig, ik weet het.

[ afbeelding ]
Dat plaatje :')

We hebben al genoeg ellende met religie in dit land, waarom dan mensen hier heen halen die ook gelovig zijn? Waarom überhaupt nog meer mensen binnenhalen in dit land?
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  vrijdag 25 januari 2019 @ 19:45:49 #106
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_184619000
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 17:48 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Volgens wie?
Hoe verder recht hoe minder.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_184619928
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 17:51 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Dat plaatje :')

We hebben al genoeg ellende met religie in dit land, waarom dan mensen hier heen halen die ook gelovig zijn? Waarom überhaupt nog meer mensen binnenhalen in dit land?
Wil je mensen verbieden zich in Nederland te vestigen omdat ze gelovig zijn?
Nogal discriminerend ..
pi_184620185
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 20:35 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Wil je mensen verbieden zich in Nederland te vestigen omdat ze gelovig zijn?
Nogal discriminerend ..
Boeiend.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184620484
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 20:44 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Boeiend.
Je geeft geen direct antwoord ....
pi_184620826
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 20:58 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Je geeft geen direct antwoord ....
Discriminatie vindt ie geen probleem, dus dan kunnen we net zo goed hem het land uit schoppen. "Probleem" ook opgelost. 8-)
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184628732
quote:
Drie Amerikanen hebben celstraffen gekregen tussen de 25 en 30 jaar voor een geplande aanslag op Somalische vluchtelingen. De mannen hadden in Garden City, in de staat Kansas, als doelwit een moskee en een appartementencomplex waar veel Somalische vluchtelingen wonen.

De aanslag stond gepland voor een dag na de Amerikaanse verkiezingen van 2016. De drie hadden al wapens en explosieven verzameld, maar werden verraden door iemand die ze hadden gevraagd mee te doen aan de aanslag.

De mannen vormden een splintergroep genaamd De Kruisvaarders binnen een rechtse militie. De plannen voor een aanslag ontstonden na de schietpartij in een nachtclub in Orlando, gepleegd in naam van Islamitische Staat. Daarbij kwamen 49 bezoekers om het leven.
https://nos.nl/artikel/22(...)migranten-in-vs.html

oktober 2018, strategie van een advocaat in het proces
quote:
One attorney also asked the judge to consider the fact that all of them read and shared Russian propaganda on their Facebook feed, which was designed to sow discord in the U.S. political system.
http://www.kmuw.org/post/(...)oric-president-trump

[ Bericht 21% gewijzigd door Bluesdude op 26-01-2019 10:18:41 ]
pi_184628949
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 20:35 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Wil je mensen verbieden zich in Nederland te vestigen omdat ze gelovig zijn?
Dat is geen slecht idee idd.
Conscience do cost.
pi_184629010
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 10:28 schreef ems. het volgende:

[..]

Dat is geen slecht idee idd.
anti-democratisch idee ...
En ken je geschiedenis !
Nederland is ontstaan in de strijd tegen godsdienstonderdrukkers .. 450 jaar geleden.
pi_184629018
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 10:28 schreef ems. het volgende:

[..]

Dat is geen slecht idee idd.
Dat lijkt me een heel slecht idee. Ten eerste is het regelrecht strijdig met allerlei rechten en principes van onze maatschappij (zoals gelijke behandeling), ten tweede verwacht ik niet dat je daar veel mee bereikt. Want hoe wil je dat toetsen?

Wat is "een gelovige"? Dat is verder niet echt meetbaar ofzo, dus het enige dat je dan kunt doen is mensen bij binnenkomst een verklaring laten tekenen dat ze niet in het bestaan van goden geloven ofzo? Lekker geloofwaardig. Als je dan Nederland in wil hoef je slechts een half uurtje van je geloof af te vallen.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184629020
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 10:28 schreef ems. het volgende:

[..]

Dat is geen slecht idee idd.
anti-democratisch idee ... van extreemrechtse snit
En ken je geschiedenis !
Nederland is ontstaan in de strijd tegen godsdienstonderdrukkers .. 450 jaar geleden.
pi_184629039
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 10:33 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Nederland is ontstaan in de strijd tegen godsdienstonderdrukkers .. 450 jaar geleden.
Ook dat nog ja. Dit is een oplossing in het genre "if you can't beat them, join them". Het zijn precies dezelfde misstanden die je dan probeert te vermijden door je daar zelf schuldig aan te maken. Dat moeten we echt niet willen.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184629061
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 10:33 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

anti-democratisch idee ... van extreemrechtse snit
En ken je geschiedenis !
Nederland is ontstaan in de strijd tegen godsdienstonderdrukkers .. 450 jaar geleden.
Gwn niemand meer binnen laten, nog veel beter. Er zijn hier al meer dan genoeg mensen.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184629067
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 10:28 schreef ems. het volgende:

[..]

Dat is geen slecht idee idd.
Sterker nog; het is briljant.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184629133
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 10:37 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Gwn niemand meer binnen laten, nog veel beter. Er zijn hier al meer dan genoeg mensen.
Ah ja, alle vliegvelden en havens sluiten en een grote Trumpmuur rondom Nederland. Dat zal ons als handelsland goed doen ja.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184629173
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 10:44 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ah ja, alle vliegvelden en havens sluiten en een grote Trumpmuur rondom Nederland.
Dat maak jij ervan.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184629220
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 10:48 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Dat maak jij ervan.
Nee, dat is een implicatie van je (redelijk ondoordachte) voorstel.

Er zijn geen andere manieren om letterlijk niemand meer binnen te laten.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184629256
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 10:33 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

anti-democratisch idee ... van extreemrechtse snit
Dat heeft niets met democratie of met extreemrechts te maken.
quote:
En ken je geschiedenis !
Nederland is ontstaan in de strijd tegen godsdienstonderdrukkers .. 450 jaar geleden.
Dat heeft ook nergens wat mee te maken.
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 10:33 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dat lijkt me een heel slecht idee. Ten eerste is het regelrecht strijdig met allerlei rechten en principes van onze maatschappij (zoals gelijke behandeling), ten tweede verwacht ik niet dat je daar veel mee bereikt. Want hoe wil je dat toetsen?

Wat is "een gelovige"? Dat is verder niet echt meetbaar ofzo, dus het enige dat je dan kunt doen is mensen bij binnenkomst een verklaring laten tekenen dat ze niet in het bestaan van goden geloven ofzo? Lekker geloofwaardig. Als je dan Nederland in wil hoef je slechts een half uurtje van je geloof af te vallen.
Het is inderdaad vrij onmogelijk. Maar een Nederland met minder gelovigen is natuurlijk dan wel weer zeer wenselijk.
Conscience do cost.
pi_184629289
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 10:52 schreef Molurus het volgende:

[..]

Nee, dat is een implicatie van je (redelijk ondoordachte) voorstel.

Er zijn geen andere manieren om letterlijk niemand meer binnen te laten.
Ik heb het uiteraard niet over toeristen of mensen met een tijdelijk visum, hé. Ik heb het over mensen die zich hier vestigen vanwege gevaarlijke toestanden in hun eigen land die nooit meer weg gaan. Nederland ligt niet naast Syrië ofzo. Kwa polen loopt het hier ook de spuigaten uit en vind ik dat hele Schengen-verhaal achterhaalde onzin.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184629299
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 10:55 schreef ems. het volgende:

[..]

Het is inderdaad vrij onmogelijk. Maar een Nederland met minder gelovigen is natuurlijk dan wel weer zeer wenselijk.
Mwah, mensen hebben allerlei waanbeelden... en formele religieuze waanbeelden zijn daar slechts een subset van.

Het zou fijn zijn als mensen rationeler waren, sure. Maar dat ga je niet zomaar even veranderen. In dit genre is trouwens het boek "De Wereld van Nul-A" van A.E. van Vogt wel een aanrader.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184629314
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 10:58 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Ik heb het uiteraard niet over toeristen of mensen met een tijdelijk visum, hé. Ik heb het over mensen die zich hier vestigen vanwege gevaarlijke toestanden in hun eigen land die nooit meer weg gaan. Nederland ligt niet naast Syrië ofzo. Kwa polen loopt het hier ook de spuigaten uit en vind ik dat hele Schengen-verhaal achterhaalde onzin.
Je lijkt niet echt door te hebben dat je niet zo strikt kunt filteren op wat je wel of niet wilt binnenlaten. Dat is praktisch gewoon onmogelijk.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184629356
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 11:00 schreef Molurus het volgende:

[..]

Je lijkt niet echt door te hebben dat je niet zo strikt kunt filteren op wat je wel of niet wilt binnenlaten. Dat is praktisch gewoon onmogelijk.
Kan niet ligt op het kerkhof en ik wil niet ligt ernaast.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184629374
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 11:03 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Kan niet ligt op het kerkhof en ik wil niet ligt ernaast.
Doe de groeten aan je compleet overleden irreele ideeen als je ze gaat bezoeken.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184629409
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 11:04 schreef Molurus het volgende:

[..]

Doe de groeten aan je compleet overleden irreele ideeen als je ze gaat bezoeken.
In het Oostblok werkt het anders prima, het gaat dan ook om een signaal afgeven.

Stellen dat er een grotere kans is om door de bliksem geraakt te worden dan opgeblazen te worden op Utrecht CS lijkt mij dan weer irrationeel gezwets.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184629780
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 11:07 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

In het Oostblok werkt het anders prima, het gaat dan ook om een signaal afgeven.

Stellen dat er een grotere kans is om door de bliksem geraakt te worden dan opgeblazen te worden op Utrecht CS lijkt mij dan weer irrationeel gezwets.
Zodra Polen hogere salarissen gaat betalen voor bouwvakkers uit Nederland maar Poolse bouwvakkers duurder zijn ga je precies dezelfde excodus zien, maar dan omgekeerd.

En je laatste alinea is gezwets.
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
pi_184629814
quote:
7s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 11:36 schreef Barbusse het volgende:

[..]

Zodra Polen hogere salarissen gaat betalen voor bouwvakkers uit Nederland maar Poolse bouwvakkers duurder zijn ga je precies dezelfde excodus zien, maar dan omgekeerd.
Was ik nooit op gekomen, dankjewel.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  zaterdag 26 januari 2019 @ 11:39:24 #131
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_184629819
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 11:07 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

In het Oostblok werkt het anders prima, het gaat dan ook om een signaal afgeven.

Stellen dat er een grotere kans is om door de bliksem geraakt te worden dan opgeblazen te worden op Utrecht CS lijkt mij dan weer irrationeel gezwets.
Voorlopig gaan er in Nederland stukken meer mensen dood door onweer dan door terreur. "Ja maar over zoveel jaar!!!"

Ja dat horen we nu ook al bijna 20 jaar.
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_184629861
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 11:39 schreef Dven het volgende:

[..]

Voorlopig gaan er in Nederland stukken meer mensen dood door onweer dan door terreur. "Ja maar over zoveel jaar!!!"

Ja dat horen we nu ook al bijna 20 jaar.
Als het onweert ga ik bij hoge voorkeur niet naar buiten.

Bij hoge voorkeur word ik ook liever niet opgeblazen, maar dat heb ik wat minder in de hand, niet?
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184629971
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 10:55 schreef ems. het volgende:

[..]

Dat heeft niets met democratie of met extreemrechts te maken.
Oei... wat ben jij onwetend en ook hele stukken geschiedenis niet willen weten.
Niet willen weten dat geloofsvrijheid een burgerrecht is, overlappend met het recht van vrije meningsuiting, pilaren van de democratie.
Tjaaaa... vanuit buitenlanderhaat komen tot gelovigen het recht ontnemen zich te vestigen is typisch extreemrechts.
En het extreemrechtse Duits natonalisme had toch ook het doel in zich bepaalde gelovigen te vervolgen, weg te jagen, en uiteindelijk te vermoorden?

quote:
Het is inderdaad vrij onmogelijk. Maar een Nederland met minder gelovigen is natuurlijk dan wel weer zeer wenselijk.
Oja... dat vind ik ook.... maar niet met jouw middelen dat te willen.
pi_184630113
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 11:50 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Oei... wat ben jij onwetend en ook hele stukken geschiedenis niet willen weten.
Ik weet toevallig vrij veel van geschiedenis. Mijn mening heeft simpelweg niets te maken met "extreemrechts" of "democratie".
quote:
Niet willen weten dat geloofsvrijheid een burgerrecht is, overlappend met het recht van vrije meningsuiting, pilaren van de democratie.
Dat heeft geen invloed op hoe kut religie is en wat voor negatieve invloeden dat uitoefent op een maatschappij.
quote:
Tjaaaa... vanuit buitenlanderhaat komen tot gelovigen het recht ontnemen zich te vestigen is typisch extreemrechts.
Hoe kom je nou weer bij buitenlanderhaat :?
quote:
En het extreemrechtse Duits natonalisme had toch ook het doel in zich bepaalde gelovigen te vervolgen, weg te jagen, en uiteindelijk te vermoorden?
Wie heeft het over vervolgen, weg jagen en vermoorden? Doe eens niet zo dramatisch joh.
quote:
Oja... dat vind ik ook.... maar niet met jouw middelen dat te willen.
Welke middelen zijn dat dan?
Conscience do cost.
pi_184630223
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 12:03 schreef ems. het volgende:

[..]

Ik weet toevallig vrij veel van geschiedenis. Mijn mening heeft simpelweg niets te maken met "extreemrechts" of "democratie".
Jawel.... je wil het niet weten.

quote:
Welke middelen zijn dat dan?
De juiste middelen zijn om te beginnen.
* Mensen niet rechten ontnemen omdat ze godsdienstig zijn
* Mensen in hun waarde laten
* In debat gaan , rustig en beleefd en met respect
pi_184630300
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 12:12 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Jawel.... je wil het niet weten.
Jammer dat je het ook niet kan uitleggen. Bovendien werkt extreemrechts nogal contraproductief voor een bruintje zoals ik.

quote:
De juiste middelen zijn om te beginnen.
* Mensen niet rechten ontnemen omdat ze godsdienstig zijn
* Mensen in hun waarde laten
* In debat gaan , rustig en beleefd en met respect
Een goed middel voor jou zou zijn dat je begint met lezen voordat je schuimbekkend extreemrechts gaat roepen. En niet de hele tijd zaken erbij halen die er exact niets mee te maken hebben om je fragiele argument kracht bij te zetten.
Conscience do cost.
pi_184630328
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 11:39 schreef Dven het volgende:

[..]

Voorlopig gaan er in Nederland stukken meer mensen dood door onweer dan door terreur. "Ja maar over zoveel jaar!!!"

Ja dat horen we nu ook al bijna 20 jaar.
Ik kan me nog herinneren dat we ten tijde van "the war on terror" jarenlang hoorden dat het terreur-dreigingsniveau in Nederland "substantieel" zou zijn. Ruim 15 jaar verder, er is geen ruk gebeurd... en waar die bangmakerij nou op gebaseerd was is zover ik kan zien een volslagen raadsel.

En je maakt mij niet wijs dat dat is omdat onze inlichtingendiensten een soort halfgoden zijn die alles kunnen voorkomen, dat slaat echt nergens op.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184630367
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 12:18 schreef ems. het volgende:

[..]

Een goed middel voor jou zou zijn dat je begint met lezen voordat je schuimbekkend extreemrechts gaat roepen. En niet de hele tijd zaken erbij halen die er exact niets mee te maken hebben om je fragiele argument kracht bij te zetten.
Lang verhaal kort: we zijn het er denk ik over eens dat mensen aan de grens tegenhouden op basis van religie bij nader inzien toch niet zo'n heel goed idee was, en dat we algemeen rationeel denken wel wenselijk vinden maar nog wat onzeker zijn hoe we dat dan tot stand moeten brengen.

Overigens zou dat denk ik voor veel mensen een eyeopener moeten zijn: het inzicht dat religie geen garantie is voor irrationaliteit, en de afwezigheid daarvan geen garantie voor rationeel denken. Op z'n best is het een matige indicator.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184631263
quote:
12s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 12:23 schreef Molurus het volgende:
het inzicht dat religie geen garantie is voor irrationaliteit
Ik heb niet die hele discussie hierboven gelezen, maar als je leven (mede) vormgeven op basis van bizarre verhalen rondom een soort onzichtbare hyperdictator geen garantie is voor irrationaliteit, hoe zou zo'n garantie er dán uitzien? Want we zijn natuurlijk redelijk gewend aan religies, dus ze lijken vrij makkelijk normaal, maar neem een paar stappen terug en kijk er nog eens naar en zie wat een volstrekt debiele waanzin het is.

Mensen die dan toch in dat soort onzin geloven kun je met de beste wil van de wereld geen rationaliteit toedichten, lijkt me.
pi_184631374
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 13:20 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Mensen die dan toch in dat soort onzin geloven kun je met de beste wil van de wereld geen rationaliteit toedichten, lijkt me.
Laat ik het anders zeggen: geen enkel mens is volmaakt rationeel. Dat bestaat gewoon niet. En als indicator voor geestelijke gezondheid blijkt religiositeit toch wel een vrij matige proxy.

Er zijn hordes ongelovigen die bijna oneindig achterlijker zijn dan de gelovigen die er rondlopen in de academische wereld. Kortom: dat mensen irrationele gedachten hebben betekent niet per definitie dat ze geen rationaliteit in zich hebben. Het 1 sluit het ander niet uit. Newton en Kant waren buitengewoon intelligente mensen, ondanks hun religiositeit. En ook in deze tijd luister ik toch liever naar iemand als Kenneth Miller dan de gemiddelde atheistische FOK!-PVV'er.

Irrationaliteit volledig toeschrijven aan religie en vice versa is gewoon net ff te simpel gedacht.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184631498
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 13:26 schreef Molurus het volgende:

[..]

Laat ik het anders zeggen: geen enkel mens is volmaakt rationeel. Dat bestaat gewoon niet. En als indicator voor geestelijke gezondheid blijkt religiositeit toch wel een vrij matige proxy.

Er zijn hordes ongelovigen die bijna oneindig achterlijker zijn dan de gelovigen die er rondlopen in de academische wereld. Kortom: dat mensen irrationele gedachten hebben betekent niet per definitie dat ze geen rationaliteit in zich hebben. Het 1 sluit het ander niet uit. Newton en Kant waren buitengewoon intelligente mensen, ondanks hun religiositeit. En ook in deze tijd luister ik toch liever naar iemand als Kenneth Miller dan de gemiddelde atheistische FOK!-PVV'er.
Ah, op die manier.

Ik leg de lat wel aanmerkelijk lager. Wat mij betreft is het al heel wat als je niet in onzin gelooft en enigszins kunt redeneren. En ja, dan valt er inderdaad nogal een groot deel af. Niet alleen religieuzen, maar ook complotidioten (geen idee of je dat tegenwoordig nog mag zeggen hier trouwens), kwakzalfgelovers, volgelingen van het rechtspopulisme, zelfbenoemde klimaatsceptici en noem ze allemaal maar op.

Neemt niet weg dat ik iemand die in goden gelooft sowieso niet rationeel kan vinden. Of hoe zei Herman Philipse dat ook alweer?

edit: gevonden. Zo: "Kan een hedendaags goed opgeleid mens redelijkerwijze geloven in het bestaan van God of goden?" Zijn antwoord uit diezelfde reeks hoorcolleges: nee.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 26-01-2019 13:37:05 ]
pi_184631541
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 13:20 schreef Jigzoz het volgende:

Mensen die dan toch in dat soort onzin geloven kun je met de beste wil van de wereld geen rationaliteit toedichten, lijkt me.
Op het punt van godsdienstigheid is een godsdienstig iemand irrationeel, maar op vele andere punten kan men best wel rationeel denkend zijn.
pi_184631558
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 13:33 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Ah, op die manier.

Ik leg de lat wel aanmerkelijk lager. Wat mij betreft is het al heel wat als je niet in onzin gelooft en enigszins kunt redeneren.
Leg je de lat dan niet juist hoger? :P

Er zijn maar heel weinig mensen die echt niets onzinnigs geloven namelijk. Ok, redeneren kunnen dan weer meer mensen, maar om nou te zeggen "een meerderheid", neuh.

quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 13:33 schreef Jigzoz het volgende:

Neemt niet weg dat ik iemand die in goden gelooft sowieso niet rationeel kan vinden. Of hoe zei Herman Philipse dat ook alweer?
Geen idee hoe Philipse het zei... maar zeg je hier nu werkelijk dat (zomaar een voorbeeld) Kenneth Miller niet zeer rationeel is ten aanzien van zijn vakgebied - celbiologie?

Dat hij ook irrationeel is / kan zijn op andere punten doet daar niets aan af, en zoals gezegd: bijna niemand is in *alles* rationeel. Alleen al de enorme stapel cognitieve biassen waaraan vrijwel iedereen lijdt... jij vermoed ik ook. (No offense natuurlijk. :P )
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184631665
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 13:37 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Op het punt van godsdienstigheid is een godsdienstig iemand irrationeel, maar op vele andere punten kan men best wel rationeel denkend zijn.
Dit dus ja. Linksom of rechtsom is het op z'n best een zeer onbetrouwbare indicator voor de mate van rationaliteit.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184631686
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 13:37 schreef Molurus het volgende:

[..]

Leg je de lat dan niet juist hoger? :P

Er zijn maar heel weinig mensen die echt niets onzinnigs geloven namelijk. Ok, redeneren kunnen dan weer meer mensen, maar om nou te zeggen "een meerderheid", neuh.

[..]

Geen idee hoe Philipse het zei... maar zeg je hier nu werkelijk dat (zomaar een voorbeeld) Kenneth Miller niet zeer rationeel is ten aanzien van zijn vakgebied - celbiologie?

Dat hij ook irrationeel is / kan zijn op andere punten doet daar niets aan af, en zoals gezegd: bijna niemand is in *alles* rationeel. Alleen al de enorme stapel cognitieve biassen waaraan vrijwel iedereen lijdt... jij vermoed ik ook. (No offense natuurlijk. :P )
Ik denk dat we het hier eigenlijk hebben over de vraag of je iemand rationeel kunt noemen als hij ook in een aantal volstrekt irrationele zaken gelooft. Wat mij betreft niet.Tegelijkertijd bestaan er natuurlijk geen mensen die honderd procent van de tijd honderd procent irrationeel zijn.
pi_184631703
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 13:45 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dit dus ja. Linksom of rechtsom is het op z'n best een zeer onbetrouwbare indicator voor de mate van rationaliteit.
O, als een soort van keurmerk? '100% rationeel' Zoiets?

Nee, ik geloof niet dat iemand dat keurmerk ooit zou verdienen.
pi_184631716
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 13:48 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

O, als een soort van keurmerk? '100% rationeel' Zoiets?

Nee, ik geloof niet dat iemand dat keurmerk ooit zou verdienen.
In dat geval leg je de lat zo hoog dat je niemand rationeel kunt noemen. Dat mag ook, maar dat heeft met religie dan vrijwel niets meer te maken natuurlijk.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184631755
Hoe dan ook: het boeit eigenlijk maar weinig. Er zijn heel slimme mensen die in heel domme dingen geloven. Of je die mensen dan nog best wel rationeel noemt, of juist helemaal niet... Wat doet het ertoe? Kun je het beter gewoon hebben over die heel domme dingen gaan hebben. Dat wordt al lastig genoeg.
pi_184631835
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 13:50 schreef Jigzoz het volgende:
Hoe dan ook: het boeit eigenlijk maar weinig. Er zijn heel slimme mensen die in heel domme dingen geloven. Of je die mensen dan nog best wel rationeel noemt, of juist helemaal niet... Wat doet het ertoe? Kun je het beter gewoon hebben over die heel domme dingen gaan hebben. Dat wordt al lastig genoeg.
^O^

Zowel algemeen als inzake religie lijkt dat me een uitstekend idee. Benoem de zaken die echt dom of echt problematisch zijn voor onze samenleving. De rest boeit eigenlijk niet echt.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184631897
Om terug OT te komen: ja, natuurlijk is extreemrechts in potentie altijd gevaarlijk. Neem simpelweg de voorwaarden om extreemrechts te kunnen worden: vatbaar voor geloof in complottheorieën, geen of vrijwel geen empathische vermogens en de bereidheid om wetten en regels te overtreden om het doel te bereiken.

Zolang je te maken hebt met een klein groepje freaks is er niet zo heel veel aan de hand, maar als politieke partijen dat soort overtuigingen aan beginnen te moedigen, dan is dat wel reden voor enige zorgen.
pi_184631984
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 13:57 schreef Jigzoz het volgende:

Zolang je te maken hebt met een klein groepje freaks is er niet zo heel veel aan de hand, maar als politieke partijen dat soort overtuigingen aan beginnen te moedigen, dan is dat wel reden voor enige zorgen.
In Nederland zijn die freaks eigenlijk schatjes, maar zo ligt dat niet in diverse westerse landen.
Zie mijn laatste posting over de zgn Kruisvaarders in Amerika
pi_184635708
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 12:20 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik kan me nog herinneren dat we ten tijde van "the war on terror" jarenlang hoorden dat het terreur-dreigingsniveau in Nederland "substantieel" zou zijn. Ruim 15 jaar verder, er is geen ruk gebeurd... en waar die bangmakerij nou op gebaseerd was is zover ik kan zien een volslagen raadsel.

En je maakt mij niet wijs dat dat is omdat onze inlichtingendiensten een soort halfgoden zijn die alles kunnen voorkomen, dat slaat echt nergens op.
Dat laatste is weer je gebruikelijke trucje: iets roepen, maar geen enkel argument geven. Er is gelukkig vooralsnog geen terreuraanslag geweest (uit islamhoek) in Nederland. Dat lijkt toch het werk te zijn van de nationale en internationale politie- en inlichtingendiensten.

Niets gebeurt :')
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
pi_184636002
Voltooid deelwoord, Oostwoud.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184636050
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 17:49 schreef Molurus het volgende:
Voltooid deelwoord, Oostwoud.
Inhoud, Molurus.
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
pi_184636092
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 17:52 schreef Oostwoud het volgende:

[..]

Inhoud, Molurus.
Je hebt nog niets gedaan om mijn inhoud te weerleggen, dus dat wacht ik wel ff af.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184636111
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 17:53 schreef Molurus het volgende:

[..]

Je hebt nog niets gedaan om mijn inhoud te weerleggen, dus dat wacht ik wel ff af.
Ik gaf slechts 1 voorbeeld die direct duidelijk maakte dat je ongelijk hebt.
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
pi_184636121
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 17:54 schreef Oostwoud het volgende:

[..]

Ik gaf slechts 1 voorbeeld die direct duidelijk maakte dat je ongelijk hebt.
Het enige dat je daarmee illustreert is je irrationele angst voor Moslims. Dat is niet iets dat ik betwist.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184636133
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 17:55 schreef Molurus het volgende:

[..]

Het enige dat je daarmee illustreert is je irrationele angst voor Moslims. Dat is niet iets dat ik betwist.
Jouw stelling was dat er in 15 jaar niets is gebeurt in Nederland. Dat klopt aantoonbaar niet, tenzij je daarmee een voltooide aanslag bedoeld.
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
pi_184636309
Het enige wat Oostwoud illustreert is dat zelfs in een topic dat niet over moslims gaat hij het over moslims wilt hebben. Niks nieuws onder de zon.
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
pi_184636479
quote:
7s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 18:04 schreef Barbusse het volgende:
Het enige wat Oostwoud illustreert is dat zelfs in een topic dat niet over moslims gaat hij het over moslims wilt hebben. Niks nieuws onder de zon.
Lees eens terug, dan zie je dat ik slechts reageer op andere users.
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
pi_184636626
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 18:12 schreef Oostwoud het volgende:

[..]

Lees eens terug, dan zie je dat ik slechts reageer op andere users.
Neuh, je bent vooral je eigen obsessie met moslims aan het etaleren, en hebt dat niet eens door.

Zolang je daar niet gewelddadig van wordt is het wel off topic trouwens.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184636784
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 18:19 schreef Molurus het volgende:

[..]

Neuh, je bent vooral je eigen obsessie met moslims aan het etaleren, en hebt dat niet eens door.

Zolang je daar niet gewelddadig van wordt is het wel off topic trouwens.
Je kunt ook extreemrechts zijn zonder gewelddadig te zijn.
pi_184636793
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 18:27 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Je kunt ook extreemrechts zijn zonder gewelddadig te zijn.
Gelukkig wel.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184636997
Zijn PVV-aanhangers extreem-rechts, zijn FvD-aanhangers extreem-rechts? Vind het zelf allebei kut-partijen maar die partijen hebben natuurlijk geen bestaansrecht als ze zomaar wat roepen.

Wij hebben in Nederland een zogenaamd 'moslim-probleem', een Marokkanen-probleem, een Antillianen-probleem en een probleem met Turken en alles wat daarbij in de buurt komt.

Wij hebben geen problemen met Aziaten, Chinezen, Portugezen en in mindere mate Polen.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  zaterdag 26 januari 2019 @ 18:45:42 #165
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_184637081
Het wordt niet alleen gewelddadiger maar ook genormaliseerd

Why is Dutch PM Rutte posing all-smiles for a photo-op like this with Brazilian Pres Bolsonaro as he spews racist, misogynist, and homophobic rhetoric and threatens to compromise democratic checks on his power?
https://twitter.com/KenRoth/status/1088837497960976386

Om de vraag te beantwoorden: omdat de VVD zelf een pro Apartheid, anti homohuwelijk, onteigening en kleptocraten partij is.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_184637109
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 18:40 schreef BoneThugss het volgende:

Zijn PVV-aanhangers extreem-rechts, zijn FvD-aanhangers extreem-rechts?
Ik zou ze eerder typeren als populistisch rechts.

quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 18:40 schreef BoneThugss het volgende:

Vind het zelf allebei kut-partijen maar die partijen hebben natuurlijk geen bestaansrecht als ze zomaar wat roepen.
Non-sequitur. Je kunt in de politiek ver komen met "zomaar wat roepen". Ik zou zeggen dat dat nou juist kenmerkend is voor populisme.

quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 18:40 schreef BoneThugss het volgende:

Wij hebben in Nederland een zogenaamd 'moslim-probleem', een Marokkanen-probleem, een Antillianen-probleem en een probleem met Turken en alles wat daarbij in de buurt komt.

Wij hebben geen problemen met Aziaten, Chinezen, Portugezen en in mindere mate Polen.
Zomaar wat roepen dus.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184637226
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 18:45 schreef Klopkoek het volgende:
omdat de VVD zelf een pro Apartheid, anti homohuwelijk, onteigening en kleptocraten partij is.
Wat een complete onzin.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184637240
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 18:47 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik zou ze eerder typeren als populistisch rechts.

[..]

Non-sequitur. Je kunt in de politiek ver komen met "zomaar wat roepen". Ik zou zeggen dat dat nou juist kenmerkend is voor populisme.

[..]

Zomaar wat roepen dus.
Niks inhoudelijks te melden?
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  zaterdag 26 januari 2019 @ 18:59:27 #169
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_184637316
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 18:53 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Wat een complete onzin.
Ze stemden tegen het homohuwelijk en steunden de apartheid, huhu.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_184637349
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 18:59 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ze stemden tegen het homohuwelijk en steunden de apartheid, huhu.
Als je het zelf maar gelooft.

https://www.vvd.nl/standpunten/homoseksualiteit/

Waar stem jij op?
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184637387


[ Bericht 100% gewijzigd door BoneThugss op 26-01-2019 19:03:55 ]
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  zaterdag 26 januari 2019 @ 19:07:50 #172
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_184637471
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 18:47 schreef Molurus het volgende:

[..]

Zomaar wat roepen dus.
Dus dat Marokkanen en Antillianen bijvoorbeeld oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit en uitkeringen dat vindt jij geen probleem? Dat zie jij als "zomaar wat roepen"?
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  zaterdag 26 januari 2019 @ 19:08:50 #173
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_184637497
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 18:59 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Ze stemden tegen het homohuwelijk en steunden de apartheid, huhu.
Hoelang is dat wel niet geleden?
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  zaterdag 26 januari 2019 @ 19:11:09 #174
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_184637541
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 19:08 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Hoelang is dat wel niet geleden?
Bijna 20 jaar, en het is ook nog eens niet waar:
quote:
In 1998 kwam er een tweede paarse kabinet en de nieuwe staatssecretaris Job Cohen loodste het wetsvoorstel voor openstelling van het burgerlijk huwelijk door het parlement. In de Tweede Kamer stemden 109 Kamerleden voor het wetsvoorstel: PvdA (met uitzondering van Apostolou), VVD, D66, GroenLinks, SP en Verburg, Dankers en Wijn (CDA). 33 leden stemden tegen: CDA (met uitzondering van de drie voorgenoemde), RPF, SGP en GPV. In de Eerste Kamer stemden PvdA, VVD, D66, GroenLinks en de SP voor, en CDA, RPF, SGP en GPV tegen.
Alleen de confessionelen waren tegen, althans de meesten.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_184637654
quote:
De eerste keer dat in de Tweede Kamer werd gestemd over het homohuwelijk was in april 1996, toen PvdA en D66 een motie indienden die het kabinet-Paars I (VVD, PvdA, D66) opriep het wettelijk trouwverbod voor mensen van gelijk geslacht op te heffen. De VVD-fractie, waar het homohuwelijk een ‘vrije kwestie’ was, stemde verdeeld over die motie: veertien Kamerleden waren voor, veertien tegen. Fractievoorzitter Frits Bolkestein, destijds politiek leider van de VVD, was een van de tegenstanders en verklaarde na afloop het belangrijk te vinden „dat Nederland niet uit de pas loopt met staten waarmee wij verdragen hebben die op het huwelijk zijn gebaseerd. Openstelling van het huwelijk voor homo’s zou in het buitenland niet begrepen worden en zou ons isoleren”. De VVD-fractie was destijds dus diep verdeeld en niet bepaald een voorvechter.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)jk-11660074-a1565691
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184637697
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 19:11 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Bijna 20 jaar, en het is ook nog eens niet waar:

[..]

Alleen de confessionelen waren tegen, althans de meesten.
Het slaat natuurlijk ook niet echt ergens op om een partij vandaag de dag standpunten van een aantal decennia geleden na te dragen. Het is een beetje als de mensen die roepen dat het gek is dat zwarte Amerikanen op de Democraten stemmen vanwege hun standpunten van ruim een halve eeuw geleden.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_184637759
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 19:19 schreef Monolith het volgende:

[..]

Het slaat natuurlijk ook niet echt ergens op om een partij vandaag de dag standpunten van een aantal decennia geleden na te dragen. Het is een beetje als de mensen die roepen dat het gek is dat zwarte Amerikanen op de Democraten stemmen vanwege hun standpunten van ruim een halve eeuw geleden.
Nou ja, als je zou zeggen dat de VVD op dit punt volgers zijn geweest en niet zozeer voorvechters van homorechten dan zou dat niet geheel onterecht zijn.

Gevoelsmatig is die discussie voor mij niet heel lang geleden.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184637893
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 19:22 schreef Molurus het volgende:

[..]

Nou ja, als je zou zeggen dat de VVD op dit punt volgers zijn geweest en niet zozeer voorvechters van homorechten dan zou dat niet geheel onterecht zijn.

Gevoelsmatig is die discussie voor mij niet heel lang geleden.
Klopt, maar dat is wat anders dan stellen dat de VVD tegen het homohuwelijk is. De Democraten zijn ook niet voor segregatie, ondanks dat ze dat in een ver verleden wel waren.

Politieke standpunten zijn nou eenmaal niet statisch.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_184637916
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 19:22 schreef Molurus het volgende:

[..]

Nou ja, als je zou zeggen dat de VVD op dit punt volgers zijn geweest en niet zozeer voorvechters van homorechten dan zou dat niet geheel onterecht zijn.

Gevoelsmatig is die discussie voor mij niet heel lang geleden.
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 19:19 schreef Monolith het volgende:

[..]

Het slaat natuurlijk ook niet echt ergens op om een partij vandaag de dag standpunten van een aantal decennia geleden na te dragen. Het is een beetje als de mensen die roepen dat het gek is dat zwarte Amerikanen op de Democraten stemmen vanwege hun standpunten van ruim een halve eeuw geleden.
Ja tog.

Wat mij betreft is het heel simpel; ik wil minder mensen in dit land, want het is hier veelste druk en die kuttoeristen verneuken A'Dam met hun drugsgebruik. Vervolgens mag ik ook nog meebetalen aan 'vluchtelingen' uit Marokko en Algerije en neukt de belastingdienst mij de moeder. Godverdomme.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184637924
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 19:28 schreef Monolith het volgende:

[..]

Klopt, maar dat is wat anders dan stellen dat de VVD tegen het homohuwelijk is. De Democraten zijn ook niet voor segregatie, ondanks dat ze dat in een ver verleden wel waren.

Politieke standpunten zijn nou eenmaal niet statisch.
14 om 14 is inderdaad niet tegen, maar ook niet voor. En de partijleider van de VVD was toch echt tegen.

En ik zou echt niet willen stellen dat dit gaat over "een ver verleden". Dit is betrekkelijk recent.

[ Bericht 3% gewijzigd door Molurus op 26-01-2019 19:41:42 ]
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 januari 2019 @ 19:37:34 #181
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_184638095
quote:
Alles voor de handel en het grote geld. Ik heb een ontzettende hekel aan die partij.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_184638183
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 19:37 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Alles voor de handel en het grote geld. Ik heb een ontzettende hekel aan die partij.
Zijn we het zowaar eens. Alleen al het argument van Bolkenstein om tegen het homohuwelijk te zijn, tenenkrommend. Alles voor het geld, principes... hoo maar.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184638184
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 19:29 schreef Molurus het volgende:

[..]

14 om 14 is inderdaad niet tegen, maar ook niet voor. En de partijleider van de VVD was toch echt tegen.

En ik zou echt niet willen stellen dat dit gaat over "een verleden". Dit is betrekkelijk recent.
Klopt, maar er is wel meer "recent" waar het dit soort maatschappelijke veranderingen aangaat. Je ziet vaak dat de wat conservatievere partijen meer meeschuiven met de publieke opinie.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_184638354
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 19:41 schreef Monolith het volgende:

[..]

Klopt, maar er is wel meer "recent" waar het dit soort maatschappelijke veranderingen aangaat. Je ziet vaak dat de wat conservatievere partijen meer meeschuiven met de publieke opinie.
Het is dan ook heel raar dat de VVD nog steeds wegkomt met dat zogenaamd liberaal zijn. Het is geen liberale partij en dat was het ook nooit. Als liberaal heb je net zoveel bij de VVD als bij PVV/FvD te zoeken.
pi_184639188
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 19:41 schreef Monolith het volgende:

[..]

Klopt, maar er is wel meer "recent" waar het dit soort maatschappelijke veranderingen aangaat. Je ziet vaak dat de wat conservatievere partijen meer meeschuiven met de publieke opinie.
En -die is dat 'vluchtelingen' op moeten flikkeren omdat we hier al meer dan genoeg Mohammeds hebben die ons de moeder neuken en als je een eigen bedrijf hebt komen ze je nog lastig vallen..
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184639226
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 20:23 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

En -die is dat 'vluchtelingen' op moeten flikkeren omdat we hier al meer dan genoeg Mohammeds hebben die ons de moeder neuken en als je een eigen bedrijf hebt komen ze je nog lastig vallen..
Neu dat valt wel mee. Dat denken mensen die bijvoorbeeld fok en GeenStijl frequenteren, maar Nederland is wel wat breder dan die demografie. Niet voor niets konden PVV en FvD maar niet verder dan 20-30% van de stemmen.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_184639331
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 20:23 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

En -die is dat 'vluchtelingen' op moeten flikkeren omdat we hier al meer dan genoeg Mohammeds hebben die ons de moeder neuken en als je een eigen bedrijf hebt komen ze je nog lastig vallen..
Als je moeder neuken wil met iemand dan is dat haar zaak. Bemoei je daar niet mee
Maar je hebt een hekel aan mensen die Mohammed heten ?
pi_184639333
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 20:25 schreef Monolith het volgende:

[..]

Neu dat valt wel mee. Dat denken mensen die bijvoorbeeld fok en GeenStijl frequenteren, maar Nederland is wel wat breder dan die demografie. Niet voor niets konden PVV en FvD maar niet verder dan 20-30% van de stemmen.
En dan is 20-30% nog het hoogtepunt van het succes van het populisme. Gemiddeld is het eerder 15-20%. Ze schreeuwen alsof ze 70% van de samenleving vertegenwoordigen, maar meer is het niet.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184639394
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 20:25 schreef Monolith het volgende:

[..]
Neu dat valt wel mee. .
ok
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184639446
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 20:29 schreef Molurus het volgende:

[..]

En dan is 20-30% nog het hoogtepunt van het succes van het populisme. Gemiddeld is het eerder 15-20%. Ze schreeuwen alsof ze 70% van de samenleving vertegenwoordigen, maar meer is het niet.
Volstrekt logisch. Je kunt moeilijk zeggen de stem van 'het volk' te zijn als je tegelijkertijd open en bloot toegeeft namens niet meer dan 20% daarvan te spreken.
pi_184639472
Als rechts gewelddadiger wordt... bewapen risicogroepen. Geef minderheden die bedreigd worden pistolen (niet iedereen natuurlijk, alleen geselecteerde mensen). Moskeeën zijn nu ook in gevaar en een aanslag is reëel. Politie voor elke moskee is niet te doen. Wijs gewoon bij elke moskee iemand aan die een wapen mag dragen.
pi_184639629
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 20:33 schreef Atak het volgende:
Als rechts gewelddadiger wordt... bewapen risicogroepen. Geef minderheden die bedreigd worden pistolen (niet iedereen natuurlijk, alleen geselecteerde mensen). Moskeeën zijn nu ook in gevaar en een aanslag is reëel. Politie voor elke moskee is niet te doen. Wijs gewoon bij elke moskee iemand aan die een wapen mag dragen.
Iedereen wapens. Werkt in de VS ook supergoed.
pi_184639657
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 18:40 schreef BoneThugss het volgende:

Wij hebben in Nederland een zogenaamd 'moslim-probleem', een Marokkanen-probleem, een Antillianen-probleem en een probleem met Turken en alles wat daarbij in de buurt komt.

We hebben ook een probleem met mensen die van genoemde groepen een probleem maken
pi_184639705
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 20:38 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

We hebben ook een probleem met mensen die van genoemde groepen een probleem maken
Wou jij ontkennen dat bovengenoemde groepen geen probleem zijn voor Nederland?
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184639753
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 20:38 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

We hebben ook een probleem met mensen die van genoemde groepen een probleem maken
Dat probleem is in mijn perceptie een heel stuk groter.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 januari 2019 @ 20:49:42 #196
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_184640074
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 20:25 schreef Monolith het volgende:

[..]

Neu dat valt wel mee. Dat denken mensen die bijvoorbeeld fok en GeenStijl frequenteren, maar Nederland is wel wat breder dan die demografie. Niet voor niets konden PVV en FvD maar niet verder dan 20-30% van de stemmen.
FvD is een nieuwe partij en staan nu al op 17 zetels. Ik voorspel dat die partij in de toekomst erg groot gaat worden.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_184640182
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 20:49 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

FvD is een nieuwe partij en staan nu al op 17 zetels. Ik voorspel dat die partij in de toekomst erg groot gaat worden.
De PVV heeft ook wel op 40+ virtuele zetels gestaan. Je hebt pas zetels nadat de kiezer gestemd heeft. Geef dat soort partijen verantwoordelijkheid in plaats van een platform voor hun cabaretshow en de populariteit is doorgaans snel voorbij.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_184640236
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 20:41 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dat probleem is in mijn perceptie een heel stuk groter.
Allenaal leuk en aardig. Waarom ga jij dan altijd van je grote gelijk uit?

Is dat 'links' tegenwoordig?
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184640308
Ik ken vrij weinig mensen die uitgaan van andermans gelijk.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_184640373
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 20:56 schreef Monolith het volgende:
Ik ken vrij weinig mensen die uitgaan van andermans gelijk.
Als het links is om van je eigen gelijk uit te gaan, is het dan rechts om ervan uit te gaan dat je toch wel ongelijk hebt?
pi_184640387
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 20:56 schreef Monolith het volgende:
Ik ken vrij weinig mensen die uitgaan van andermans gelijk.
Ja 40+.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184640393
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 20:56 schreef Monolith het volgende:
Ik ken vrij weinig mensen die uitgaan van andermans gelijk.
Dat is verknipt en zelfdestructief.
Als je vind dat je ongelijk hebt dan heb je mening al verworpen en een andere mening eigen gemaakt... waarvan je meent dat je gelijk heb daarmee.
pi_184640421
Zou wel verklaren waarom radicaal-rechts altijd zo boos is. Het is niet leuk om te weten dat je bij voorbaat al ongelijk hebt.
pi_184640475
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 20:58 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Als het links is om van je eigen gelijk uit te gaan, is het dan rechts om ervan uit te gaan dat je toch wel ongelijk hebt?
Grote gelijk zei ik.

Je bent toch níet te dom om te poepen man.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184640494
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:02 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Grote gelijk zei ik.
Ja, en dat dat links is en zo. Ik zag het.
pi_184640546
Ah... Dáárom heten PVV'ers verongelijkt... Er vallen ineens allemaal stukjes op hun plek.
pi_184640550
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:02 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Ja, en dat dat links is en zo. Ik zag het.
Dat zei ik dus niet.

Maarja. Ik moet nog steeds minder mensen in dit land.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184640584
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:04 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Dat zei ik dus niet.
Zeker wel. Staat hierboven. En laten we wel wezen: je weet nu wéér dat je ongelijk hebt, want je bent rechts. Zei je net zelf. Of had je toen juist ongelijk?

Ben jij eigenlijk extreem rechts of radicaal rechts?
  zaterdag 26 januari 2019 @ 21:08:14 #209
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_184640637
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:06 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Zeker wel. Staat hierboven. En laten we wel wezen: je weet nu wéér dat je ongelijk hebt, want je bent rechts. Zei je net zelf. Of had je toen juist ongelijk?

Ben jij eigenlijk extreem rechts of radicaal rechts?
Bonethugss is volgens mij gewoon een VVD'er.
Hij lijkt me niet extreem of radicaal.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_184640681
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:08 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Bonethugss is volgens mij gewoon een VVD'er.
Hij lijkt me niet extreem of radicaal.
O ja. Die achterban pleit tegenwoordig ook openlijk voor deportaties van etnische minderheden.

Vervelend als kaders zo verschuiven.
  zaterdag 26 januari 2019 @ 21:10:33 #211
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_184640710
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:09 schreef Jigzoz het volgende:
O ja. Die achterban pleit tegenwoordig ook openlijk voor deportaties van etnische minderheden.

Heb ik iets gemist? Wat wil de VVD dan deporteren?
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_184640718
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:10 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Heb ik iets gemist? Wat wil de VVD dan deporteren?
De achterban Henk. De achterban.
pi_184640727
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:06 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Zeker wel. Staat hierboven. En laten we wel wezen: je weet nu wéér dat je ongelijk hebt, want je bent rechts. Zei je net zelf. Of had je toen juist ongelijk?

Ben jij eigenlijk extreem rechts of radicaal rechts?
Maak jezelf niet zo belachelijk.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184640781
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 20:58 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Als het links is om van je eigen gelijk uit te gaan, is het dan rechts om ervan uit te gaan dat je toch wel ongelijk hebt?
Wat waar is en wat niet lijkt er in elk geval iets minder toe te doen aan die kant van het politieke spectrum.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184640795
Maar ik wil 'm deels voor mijn rekening nemen hoor:

De PVV geldt als radicaal rechts. Niet bij de PVV zelf, maar wel binnen de politieke wetenschap, binnen de kwaliteitsjournalistiek, enzovoort. Dijkhoff past ideologisch uitstekend binnen de PVV, maar is de voorman van de VVD-fractie. Dat zegt vrij veel over de VVD van nu.
pi_184640834
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:12 schreef Molurus het volgende:

[..]

Wat waar is en wat niet lijkt er in elk geval iets minder toe te doen aan die kant van het politieke spectrum.
Ik denk dat die pipo hierboven per ongeluk een goed punt te pakken had.
pi_184640862
Wat het verwarrend maakt is dat economisch rechts een heel ander rechts is dan radicaal rechts, populistisch rechts en extreem-rechts.

De kern voor die laatste 3 is xenofobie en racisme, en niet de ideeen over economie en omvang van de overheid (die ze geheel niet hebben).
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184640890
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:14 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Ik denk dat die pipo hierboven per ongeluk een goed punt te pakken had.
Yup! Altijd fijn als je tegenstander in discussie je punt voor je maakt.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184640909
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:13 schreef Jigzoz het volgende:
Maar ik wil 'm deels voor mijn rekening nemen hoor:

De PVV geldt als radicaal rechts. Niet bij de PVV zelf, maar wel binnen de politieke wetenschap, binnen de kwaliteitsjournalistiek, enzovoort. Dijkhoff past ideologisch uitstekend binnen de PVV, maar is de voorman van de VVD-fractie. Dat zegt vrij veel over de VVD van nu.
Bedankt weer Hans. Ander vertel je ff iets dat ik nog niet weet.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184640956
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:14 schreef Molurus het volgende:
Wat het verwarrend maakt is dat economisch rechts een heel ander rechts is dan radicaal rechts, populistisch rechts en extreem-rechts.

De kern voor die laatste 3 is xenofobie en racisme, en niet de ideeen over economie en omvang van de overheid (die ze geheel niet hebben).
Deels waar, maar in praktijk zit het dan weer een beetje vreemder: de PVV stemt bijvoorbeeld economisch rechtser in de Kamer dan de VVD. Daarnaast komt de economisch rechtse VVD dan weer met allerlei punten die eigenlijk typisch rechtsradicaal zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 26-01-2019 21:22:12 ]
pi_184640995
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:14 schreef Molurus het volgende:
Wat het verwarrend maakt is dat economisch rechts een heel ander rechts is dan radicaal rechts, populistisch rechts en extreem-rechts.

De kern voor die laatste 3 is xenofobie en racisme, en niet de ideeen over economie en omvang van de overheid (die ze geheel niet hebben).
Wat loop je nou stom te lullen man.

Jij stemt GL, hebt de hele dag de bek vol over rechts.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_184641054
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:16 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Bedankt weer Hans. Ander vertel je ff iets dat ik nog niet weet.
Iets dat je niet weet... Lijkt me goed te doen. Kies maar een willekeurige pagina op Wikipedia. Het verschil tussen planten en dieren of zo.

Succes!
  zaterdag 26 januari 2019 @ 21:22:31 #223
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_184641104
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:10 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

De achterban Henk. De achterban.
Heb het maar even gegoogled. Neem aan dat je kinderen bedoelt.
Het is goed dat die samen met de ouders gedeporteerd worden. Je kunt niet half Afrika hier naartoe halen. En van het kinderpardon wordt misbruik gemaakt.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_184641136
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:16 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Bedankt weer Hans. Ander vertel je ff iets dat ik nog niet weet.
7% van de Amerikanen denkt dat chocolademelk van bruine koeien komt.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_184641138
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:22 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Heb het maar even gegoogled. Neem aan dat je kinderen bedoelt.
Het is goed dat die samen met de ouders gedeporteerd worden. Je kunt niet half Afrika hier naartoe halen. En van het kinderpardon wordt misbruik gemaakt.
Ik ken je politieke voorkeur ja.
pi_184641154
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:18 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Wat loop je nou stom te lullen man.

Jij stemt GL, hebt de hele dag de bek vol over rechts.
En dan met name de xenofobe/racistische variant daarvan. VVD heb ik ook niets mee, maar dat gaat meestal over heel andere zaken. Gemiddeld heb ik veel minder problemen met VVD dan met PVV en FvD.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 januari 2019 @ 21:23:57 #227
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_184641167
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:23 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Ik ken je politieke voorkeur ja.
FvD
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_184641218
quote:
14s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:23 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

FvD
Dan zit je in het juiste topic.
  zaterdag 26 januari 2019 @ 21:26:56 #229
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_184641307
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:24 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Dan zit je in het juiste topic.
:')
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_184641324
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:24 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Dan zit je in het juiste topic.
Nou ja, dit topic gaat wel over extreemrechts geweld in het bijzonder he.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184641357
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:27 schreef Molurus het volgende:

[..]

Nou ja, dit topic gaat wel over extreemrechts geweld in het bijzonder he.
Geweld uit extreemrechtse hoek. Daar hoort dus ook de ideologische basis bij.
  zaterdag 26 januari 2019 @ 21:35:17 #232
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_184641561
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:28 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Geweld uit extreemrechtse hoek. Daar hoort dus ook de ideologische basis bij.
Nee hoor, volgens mij is er afgesproken dat hier alleen nieuws over fysiek geweld gegooid mag worden. Zoals rellende neonazi's of uit de hand gelopen demonstraties.

Overigens is FvD niet extreem rechts.

De NVU wel, en bijvoorbeeld de NRM (Nordic Resistance Movement).
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_184641649
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:35 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Nee hoor, volgens mij is er afgesproken dat hier alleen nieuws over fysiek geweld gegooid mag worden. Zoals rellende neonazi's of uit de hand gelopen demonstraties.
Wat een onzin. Als je alleen het geweld, maar niet de ideologie mag bespreken, dan slaat het hele topic nergens op. Dan is het gewoon een lijst met mensen die om redenen die niet genoemd mogen worden mensen en dingen slopen.
quote:
Overigens is FvD niet extreem rechts.
Jawel.
quote:
De NVU wel,
En die sluiten zich dan ook graag aan bij FvD.
  zaterdag 26 januari 2019 @ 21:42:01 #234
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_184641802
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:37 schreef Jigzoz het volgende:
Jawel.

Uhm nee.

Bij extremisme in politiek denk ik aan het gebruiken van geweld en ondemocratische middelen om het doel van de partij te kunnen bereiken.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_184641869
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:42 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Uhm nee.

Dit heeft niet zoveel zin. Het is een openlijk racistische partij die extreemrechtse complottheorieën verspreidt. Als je dat als FvD'er normaal vindt: check. Voor de buitenwereld heet dat extreemrechts.

Non-discussie verder.
  zaterdag 26 januari 2019 @ 21:49:49 #236
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_184642073
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:43 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Dit heeft niet zoveel zin. Het is een openlijk racistische partij die extreemrechtse complottheorieën verspreidt. Als je dat als FvD'er normaal vindt: check. Voor de buitenwereld heet dat extreemrechts.

Non-discussie verder.
Sorry, maar als je het FvD als extreem rechts ziet dan heb je echt veel teveel gezopen. Maakt verder ook niet uit, het is zaterdag.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_184642161
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:49 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Sorry, maar als je het FvD als extreem rechts ziet dan heb je echt veel teveel gezopen. Maakt verder ook niet uit, het is zaterdag.
Is goed christenkind. Heil Jezus.
  zaterdag 26 januari 2019 @ 21:53:50 #238
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_184642206
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:49 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Sorry, maar als je het FvD als extreem rechts ziet dan heb je echt veel teveel gezopen. Maakt verder ook niet uit, het is zaterdag.
http://ikje.blogspot.com/(...)n-neofascist-20.html

Leesvoer voor jou en allemaal met bronvermeldingen gelegitimeerd.

Uiteraard zijn meelopers als Ron Fresen en Joost Vullings er een meester in het bespelen van de massa, met zorgvuldig uitgekiende media strategieën.



Ik zeg het je: de door VVDers (bestuur bij de NPO), Van Thilo en De Mol bestuurde media doen dat expres.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_184642250
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:53 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

http://ikje.blogspot.com/(...)n-neofascist-20.html

Leesvoer voor jou en allemaal met bronvermeldingen gelegitimeerd.

Uiteraard zijn meelopers als Ron Fresen en Joost Vullings er een meester in het bespelen van de massa, met zorgvuldig uitgekiende media strategieën.

[ afbeelding ]
Die hebben ook allemaal teveel gezopen volgens de beslist niet extreemrechtse deportatiechristen.
pi_184642281
FvD moet gewoon nog een beetje uit de kast komen, maar dat ze geen enkele moeite hebben met zulk gedachtengoed is glashelder.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184642340
quote:
Tenenkrommend tendentieus blogje zeg.
pi_184642458
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:56 schreef Molurus het volgende:
FvD moet gewoon nog een beetje uit de kast komen, maar dat ze geen enkele moeite hebben met zulk gedachtengoed is glashelder.
Het etiket doet er ook eigenlijk niet zoveel toe. Het maakt het probleem wat makkelijker bespreekbaar. Meer niet. Waar het om gaat is dat het normaal maken van dit soort gedachtegoed de toename van extreemrechts geweld een voedingsbodem biedt en soms zelfs legitimeert.
  zaterdag 26 januari 2019 @ 22:06:30 #243
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_184642582
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 21:59 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Tenenkrommend tendentieus blogje zeg.
Wat betekent 'tendentieus' ook alweer volgens het woordenboek: "gekleurd door bijbedoelingen"

Welnu, ik zie in dezen het probleem niet. De bedoeling wordt open en bloot uit de doeken gedaan, zonder dubbele agenda's, en alle onderdelen worden met naam en toenaam onderbouwd.

Laat ik er voor de lol een willekeurige uitpikken.... Deze twee van Baudet: "Nooit vergeten: massa-immigratie net zo goed door VVD als PvdA gesteund. Beide even schuldig, evenveel daderschap bij deze grootse misdaad."
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zaterdag 26 januari 2019 @ 22:16:51 #244
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_184642880
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 22:02 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Het etiket doet er ook eigenlijk niet zoveel toe. Het maakt het probleem wat makkelijker bespreekbaar. Meer niet. Waar het om gaat is dat het normaal maken van dit soort gedachtegoed de toename van extreemrechts geweld een voedingsbodem biedt en soms zelfs legitimeert.
Tweederde van de moskeeen hebben al te maken met xenofobische incidenten:
https://www.at5.nl/artike(...)te-lang-onderbelicht
https://joop.bnnvara.nl/n(...)eeen-in-pvv-gebieden

Nu zal dat getal misschien ietwat overdreven zijn, maar feit is wel dat enerzijds de media aandacht zeer eenzijdig werkt (een scheefgetrokken aandacht voor moslim-terrorisme e.d.) en anderzijds de perceptie van de bevolking nogal van de waarheid af ligt. Vraag je het Nederlanders, dan denkt men dat al reeds 15-25% van de bevolking uit moslims bestaat.

Hoe men het idee heeft dat de media (cultureel) linksig in elkaar steekt is mij een raadsel.

Om een rechtse denktank te quoten:
"For those five years, the researchers found, Muslims carried out only 11 out of the 89 attacks, yet those attacks received 44 percent of the media coverage. (Meanwhile, 18 attacks actually targeted Muslims in America). The Boston marathon bombing generated 474 news reports, amounting to 20 percent of the media terrorism coverage during the period analyzed. Overall, the authors report, "The average attack with a Muslim perpetrator is covered in 90.8 articles. Attacks with a Muslim, foreign-born perpetrator are covered in 192.8 articles on average. Compare this with other attacks, which received an average of 18.1 articles."

Some non-Muslims did get intense coverage. Wade Michael Page, who killed six people in an attack on a Sikh temple in Oak Creek, Wisconsin, generated 92 articles, or 3.8 percent of the dataset. Dylann Roof's murder of nine black churchgoers in Charleston, South Carolina, inspired 179 articles, or 7.4 percent. Robert Dear's slaying of three people at a Planned Parenthood in Colorado Springs led to 204 articles, or 8.5 percent. Still, "Controlling for target type, fatalities, and being arrested, attacks by Muslim perpetrators received, on average, 449% more coverage than other attacks."


https://reason.com/archiv(...)st-us-terrorist-atta

Ik durf de stelling wel aan dat dit voor Nederland niet veel anders is.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_184643473
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 22:16 schreef Klopkoek het volgende:

Hoe men het idee heeft dat de media (cultureel) linksig in elkaar steekt is mij een raadsel.
Ach, heel verrassend vind ik dit ook niet. Het idee dat we te kampen zouden hebben met een multiculturele catastrofe die is gecreeerd door links is decennialang zorgvuldig gepromoot. Overigens grotendeels met hulp van diezelfde media.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184643782
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 22:06 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Wat betekent 'tendentieus' ook alweer volgens het woordenboek: "gekleurd door bijbedoelingen"

Welnu, ik zie in dezen het probleem niet. De bedoeling wordt open en bloot uit de doeken gedaan, zonder dubbele agenda's, en alle onderdelen worden met naam en toenaam onderbouwd.

Laat ik er voor de lol een willekeurige uitpikken.... Deze twee van Baudet: "Nooit vergeten: massa-immigratie net zo goed door VVD als PvdA gesteund. Beide even schuldig, evenveel daderschap bij deze grootse misdaad."
De titel alleen al. Facisme wordt te pas en te onpas geprojecteerd zonder ook maar iets te bewijzen dat het daadwerkelijk om facisme gaat. Tegen massa-immigratie zijn maakt iemand niet bepaald een facist bijvoorbeeld.

Tendentieus dus.
pi_184643902
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 22:54 schreef LorneMalvo het volgende:
Tegen massa-immigratie zijn maakt iemand niet bepaald een facist bijvoorbeeld.
Zeer zeker waar, maar het kan nog veel gekker. Wat dacht je van fascist genoemd worden omdat je tégen fascisme bent? Ja, zulke domheid bestaat echt.
pi_184644113
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 22:59 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Zeer zeker waar, maar het kan nog veel gekker. Wat dacht je van fascist genoemd worden omdat je tégen fascisme bent? Ja, zulke domheid bestaat echt.
Laten we dan vaststellen dat het woord facist totaal geen waarde meer heeft door al het misbruik er van.
pi_184644212
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 23:08 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

Laten we dan vaststellen dat het woord facist totaal geen waarde meer heeft door al het misbruik er van.
Laten we dat maar niet doen, want op die manier kun je dan zo ongeveer alle woorden wel betekenisloos verklaren. Domme mensen doen maar wat meer moeite. We hebben niet voor de grap Wikipedia.
pi_184644240
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 23:12 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Laten we dat maar niet doen, want op die manier kun je dan zo ongeveer alle woorden wel betekenisloos verklaren. Domme mensen doen maar wat meer moeite. We hebben niet voor de grap Wikipedia.
Eensch. Dat niet iedereen weet wat het woord betekent maakt het nog niet betekenisloos.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 26 januari 2019 @ 23:14:12 #251
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_184644243
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 22:54 schreef LorneMalvo het volgende:

[..]

De titel alleen al. Facisme wordt te pas en te onpas geprojecteerd zonder ook maar iets te bewijzen dat het daadwerkelijk om facisme gaat. Tegen massa-immigratie zijn maakt iemand niet bepaald een facist bijvoorbeeld.

Tendentieus dus.
Er wordt wel degelijk gelinkt naar definities van fascisme, dan wel een opsomming van bewijzen dat Baudet aan schurkt tegen lieden die zichzelf fascistisch noemen.

Maar voor een wetenschappelijke onderbouwing moet je bij de conservatieve historicus Dirk Jan van Baar wezen:

https://www.nporadio1.nl/(...)opulisme-en-fascisme

Het etiket is echter niet zo belangrijk. De denkbeelden en Baudets pseudo wetenschappelijke onderbouwing daarvan wel, en daar gaat het merendeel van dat blog terecht over. Gesoebat over etiketten is alleen maar afleiding van de essentie.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  Redactie Games zaterdag 26 januari 2019 @ 23:50:36 #252
436761 crew  Puddington
Ja, die nerd!
pi_184645004
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 22:59 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Zeer zeker waar, maar het kan nog veel gekker. Wat dacht je van fascist genoemd worden omdat je tégen fascisme bent? Ja, zulke domheid bestaat echt.
Zoals die quote van churchill die als meem over het internet gesmeten wordt?
Don't weep for the stupid, you'll be crying all day
pi_184645077
quote:
10s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 23:50 schreef Puddington het volgende:

[..]

Zoals die quote van churchill die als meem over het internet gesmeten wordt?
Bijvoorbeeld.

Het is simpelweg een heel erg domme bewering. Al had iemand Einstein ernaast geplakt.
pi_184647634
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 23:53 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Bijvoorbeeld.

Het is simpelweg een heel erg domme bewering. Al had iemand Einstein ernaast geplakt.
Wat is jouw definitie voor Antifascisten die
(gemaskerd) de discussie niet aangaan maar over gaan tot het gebruik van geweld?
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_184648204
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 06:08 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Wat is jouw definitie voor Antifascisten die
(gemaskerd) de discussie niet aangaan maar over gaan tot het gebruik van geweld?
Gewelddadige tegendemonstranten.
pi_184648751
quote:
Jail terms for Austrian far-right group trying to incite coup
A court in Austria has jailed members of a far-right group that tried to initiate an army-led overthrow. The 42-year-old woman at the helm received a 14-year sentence on charges including inciting high treason.
---------------
Tried to 'order' overthrow

During the trial in Graz, prosecutors said the "Staatenbund" had tried to "order" the Austrian army to overthrow the government as well as asking Russian President Vladimir Putin for military assistance.

To finance its activities, the group had proffered fantasy documents, including car number plates, business trading licenses, property registry entries and "diplomatic passports," and tried to dissuade members from paying taxes to the Austrian state.
https://www.dw.com/en/jai(...)cite-coup/a-47237523


quote:
De onderneming Oostenrijk zou vanzelf oplossen als de Statenbond maar sterk genoeg werd. Maar er lag ook een plan klaar voor het arresteren van bepaalde politici. De ‘arrestatiebevelen’ waren zelfs al getekend.

Die arrestatiebevelen waren de directe aanleiding voor de arrestatie van Unger en haar medestanders. Er werden ook wapens gevonden. Unger, die aan de rechtbank vertelde dat ze Poetin om hulp had gevraagd in haar strijd tegen Oostenrijk, verklaarde dat ze slechts vreugde, waarheid en liefde had willen brengen.Dat Ungers aanhangers in werkelijkheid minder vredelievend zijn, bleek ook deze week: de juryleden hebben bescherming gekregen, omdat ze worden bedreigd.
https://www.trouw.nl/demo(...)-ontkennen~af402a0a/

[ Bericht 16% gewijzigd door Bluesdude op 27-01-2019 10:29:48 ]
  zondag 27 januari 2019 @ 10:50:18 #257
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_184649090
https://twitter.com/tvandeputte/status/1088821234253598722

Belgische journalist vertelt ongemakkelijke waarheid
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_184650621
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 12:20 schreef Molurus het volgende:

[..]

Ik kan me nog herinneren dat we ten tijde van "the war on terror" jarenlang hoorden dat het terreur-dreigingsniveau in Nederland "substantieel" zou zijn. Ruim 15 jaar verder, er is geen ruk gebeurd... en waar die bangmakerij nou op gebaseerd was is zover ik kan zien een volslagen raadsel.

En je maakt mij niet wijs dat dat is omdat onze inlichtingendiensten een soort halfgoden zijn die alles kunnen voorkomen, dat slaat echt nergens op.
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 18:19 schreef Molurus het volgende:

[..]

Neuh, je bent vooral je eigen obsessie met moslims aan het etaleren, en hebt dat niet eens door.

Zolang je daar niet gewelddadig van wordt is het wel off topic trouwens.
War on Terror was vanaf 2001 gericht op Al-Qaeda en soortgelijke groepen, dus islam. Zoals ik al zei: jij begon zelf over islam. Kennelijk weet je niet meer wat je getypt hebt.

:W
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
pi_184650842
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 23:12 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Laten we dat maar niet doen, want op die manier kun je dan zo ongeveer alle woorden wel betekenisloos verklaren. Domme mensen doen maar wat meer moeite. We hebben niet voor de grap Wikipedia.
Als je een liberale partij zoals FvD fascistisch noemt, alleen omdat men zo nu en dan flirt met raciale theorieën dan snap je er niet bijster veel van. Alleen al omdat raciaal denken geen kenmerk is van fascisme, maar wel van nationaal-socialisme.

Robin te Slaa legt het goed uit in een door hem geschreven boek.

Ik ben overigens benieuwd naar de onderbouwing hoe FvD raciaal denken vormgeeft in beleidsvoorstellen. Of blijft het bij persoonlijke interesses, uitspraken en het ontmoeten van 'foute' lieden?

[ Bericht 7% gewijzigd door Oostwoud op 27-01-2019 12:46:12 ]
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
pi_184651166
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2019 12:37 schreef Oostwoud het volgende:

[..]

Als je een liberale partij zoals FvD fascistisch noemt,
Deed ik niet.
pi_184651174
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2019 10:24 schreef Bluesdude het volgende:

During the trial in Graz, prosecutors said the "Staatenbund" had tried to "order" the Austrian army to overthrow the government as well as asking Russian President Vladimir Putin for military assistance.
Vrij ambitieus plan wel.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_184652950
quote:
10s.gif Op zondag 27 januari 2019 13:03 schreef nostra het volgende:

[..]

Vrij ambitieus plan wel.
Ook dom.... zo dom dat je kunt denken of de dame misschien ontoerekeningsvatbaar is.
In dat geval kan ze minder lange straf krijgen of in een behandelgevang worden gezet ?
pi_184891728
quote:
In Nederland manifesteren rechts-extremistische groeperingen, die vooral hoogopgeleide jongeren aantrekken, zich steeds agressiever en ze hebben vaker een fascinatie voor wapens. Online is er ook veel rechts-extremistische activiteit, maar die is lastig te meten of waarneembaar. Hebben we wel door wat er speelt? Kunnen we radicalisering tegengaan en een eruptie voorkomen?
Debat di 12 februari 20.00 de Balie, Amsterdam.Vermoedelijk met livestreaming.
https://debalie.nl/agenda(...)tremisme-in-opkomst/
pi_184911924
quote:
Levenslang voor dader schietpartij Canadese moskee
De 29-jarige Alexandre Bissonnette is in Canada tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld wegens het doodschieten van zes moskeegangers in de stad Quebec eind januari 2017.

De rechter in de stad bepaalde dat hij na 35 jaar kan proberen onder voorwaarden vervroegd vrij te komen.Bissonnette drong 29 januari 2017 een moskee in Quebec binnen en schoot op circa veertig mannen en enkele kinderen die er voor een avondgebed waren samengekomen.


https://www.ad.nl/buitenl(...)ese-moskee~afe7e3ea/

------------
quote:
Bissonnette appeared delusional, suggesting he had targeted the mosque because he was worried refugees would come to Quebec and kill his family. He said he had been anxious and depressed for more than a decade; he had recently been taking a new antidepressant medication because a previous one wasn’t working. Eight months after the attack, Bissonnette seemed like a different person when he told a social worker that what he had previously told two doctors was not true. In fact, he said, he did not hear voices, and he did remember what happened in the attack. Bissonnette told the social worker he “wanted glory” and regretted “not having killed more people.”
-------------------------

A friend told police Bissonnette’s ideology was “rather extreme right,” that he had disparaged Muslims when they had walked by the mosque, and that he was against immigration because immigrants “changed neighbourhoods” and “increased unemployment.” Asked if his son had allegiances to La Meute, a Quebec far-right anti-immigrant group, or to left-wing or right-wing ideologies, Bissonnette’s father answered: “No, he’s someone who likes order.” Asked if his son was racist, Bissonnette’s father said: “No, he has had black friends.” The contents of Bissonnette’s computer indicate the killer had a considerable interest in immigrants and Muslims and was a fan of Donald Trump, obsessively reading about the U.S. president and a travel ban he imposed on seven Muslim-majority countries two days before the shooting. He searched for Trump-related material 819 times over the month before the attack
https://montrealgazette.c(...)e-of-a-mass-murderer

[ Bericht 26% gewijzigd door Bluesdude op 09-02-2019 10:53:28 ]
  zaterdag 9 februari 2019 @ 11:37:59 #265
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_184912687
https://twitter.com/dewaremerijn/status/1094182375880380418

TPO: Nazi jurist was geen nazi.

Zo wordt (staats)geweld genormaliseerd
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_184912881
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 11:37 schreef Klopkoek het volgende:
https://twitter.com/dewaremerijn/status/1094182375880380418

TPO: Nazi jurist was geen nazi.

Zo wordt (staats)geweld genormaliseerd
quote:
Eine kanonische Theorie des Ausnahmezustands gibt es im öffentlichen Recht nicht. Erst spät erschienen überhaupt monographische theoretische Auseinandersetzungen mit dem Thema. Eine erste Theorie des Ausnahmezustandes legte Carl Schmitt vor („Die Diktatur“, 1921 und „Politische Theologie“, 1922).
Schmitt heeft de eerste theoretische basis gelegd voor de zogenaamde ausnahmezustand. Ik heb overigens dat debat gezien tussen Grunberg, Duk en Rinnooy Kan.Vond het allemaal vrij oninteressant. En niet per se dat vriend-vijanddenken als spil van de politiek, maar de theoretische rechtvaardiging voor een dictatuur, via die ausnahmezustand, bracht Schmitt in nazi-vaarwater.
I´m back.
pi_184913746
Bewapen gewoon de risicogroepen. Kijken of extreem rechts dan nog steeds zo gewelddadig is. Meestal zijn het laffaards dus dan zal er ook geen geweld van pas komen door het afschrik-effect.
  zaterdag 9 februari 2019 @ 13:53:45 #268
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_184915181
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 12:42 schreef Atak het volgende:
Bewapen gewoon de risicogroepen. Kijken of extreem rechts dan nog steeds zo gewelddadig is. Meestal zijn het laffaards dus dan zal er ook geen geweld van pas komen door het afschrik-effect.
Laten we dan ook maar wapens geven aan de PKK, dat is immers ook een onderdrukte minderheid.
  zaterdag 9 februari 2019 @ 17:31:01 #269
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_184919360
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_184919553
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:53 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Laten we dan ook maar wapens geven aan de PKK, dat is immers ook een onderdrukte minderheid.
En vergeet de joden niet. Die worden stelselmatig geterroriseerd, getreiterd en weggepest.
  zaterdag 9 februari 2019 @ 18:23:28 #271
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_184920433
quote:
Ik heb hem gezien. Lachwekkend stukje propaganda van haatmedium De Correspondent. Neemt iemand dit serieus?

Zelfs Jordan Peterson is extreemrechts volgens die idioten.
  zaterdag 9 februari 2019 @ 18:34:11 #272
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_184920623
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 18:23 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Ik heb hem gezien. Lachwekkend stukje propaganda van haatmedium De Correspondent. Neemt iemand dit serieus?

Zelfs Jordan Peterson is extreemrechts volgens die idioten.
Pot, ketel
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_184922131
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 18:23 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Ik heb hem gezien. Lachwekkend stukje propaganda van haatmedium De Correspondent. Neemt iemand dit serieus?

Zelfs Jordan Peterson is extreemrechts volgens die idioten.
Omdat je ernaar vraagt, ik neem dat zeer serieus.

Hier trouwens het (uitstekende) artikel in de Correspondent:

https://decorrespondent.n(...)e/445528853-0f710148

[ Bericht 9% gewijzigd door Molurus op 09-02-2019 19:50:31 ]
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184922416
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 13:53 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Laten we dan ook maar wapens geven aan de PKK, dat is immers ook een onderdrukte minderheid.
Rechtse extremist gespot.
pi_184923480
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 19:45 schreef Molurus het volgende:

[..]

Omdat je ernaar vraagt, ik neem dat zeer serieus.

Hier trouwens het (uitstekende) artikel in de Correspondent:

https://decorrespondent.n(...)e/445528853-0f710148

quote:
Marcus wil het wel toelichten: ‘Vaak wordt ongelijke behandeling als oorzaak aangenomen, maar intelligentie, getest als IQ, kan vrijwel volledig de verschillen verklaren. Blanken hoeven zich dus niet voortdurend schuldig te voelen over de minder goede positie van minderheden in de maatschappij.’

Marcus is ook tegen gemengde relaties, ‘want het is lastig om Nederland blank te houden als er veel gemengde mensen zijn’. Tegelijkertijd levert dat een conflict op met zijn nog niet helemaal weggeëbde libertarische ideeën. ‘Ik ben niet voor wetten om gemengde relaties te verbieden, maar ik zou het wel goed vinden als er meer sociale druk vanuit de maatschappij wordt uitgeoefend om ze tegen te gaan.’

Persoonlijk raakt het bij hem een gevoelige snaar. Zijn zus heeft een relatie met een donkere man. Onlangs heeft hij haar erop aangesproken, vertelt hij. ‘Ik heb haar vooral gewezen op de risico’s als ze samen kinderen krijgen. Deze kinderen horen niet bij de blanken en niet bij de niet-blanken. Dat doet iets met je identiteit.’
De tering......
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_184923707
quote:
15s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 20:34 schreef KoosVogels het volgende:

De tering......
Duidelijk.. Marcus is een racist.
https://decorrespondent.n(...)e/445528853-0f710148
pi_184924669
quote:
15s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 20:34 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

De tering......
Zulke figuren zie ik als het grootste gevaar voor onze vrije samenleving. Echt zorgwekkend dit soort ontwikkelingen.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_184927950
quote:
15s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 21:17 schreef Molurus het volgende:

[..]

Zulke figuren zie ik als het grootste gevaar voor onze vrije samenleving. Echt zorgwekkend dit soort ontwikkelingen.
Punt is dat zulke figuren, afhankelijk van hun prioriteiten, buitenlanders, moslims, joden of jouw soort linksfiguren als grootste gevaar voor onze vrije samenleving zien.

Dat terzijde, De Correspondent is een eenzijdig belichtend, activistisch vodje met dubieuze financiers als George Soros. Laten we dan niet net doen alsof het hier om een neutraal journalistiek platform gaat.

quote:
The Center for Media and Democracy is principally funded by left-wing foundations, most significantly the Schumann Center for Media and Democracy associated with Bill Moyers, a left-wing former PBS presenter who served as White House Press Secretary in the Lyndon Johnson White House. In 2013, the Schumann Center provided CMD with $250,000--over 28 percent of the organization's revenues.[12] Other substantial foundation funders to CMD from recent years include the Park Foundation, the Public Welfare Foundation, the Ford Foundation, the Tides Foundation, and progressive financier George Soros's Foundation to Promote Open Society.


[ Bericht 23% gewijzigd door jogy op 10-02-2019 13:43:27 ]
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
pi_184928321
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 23:33 schreef Oostwoud het volgende:

[..]

Punt is dat zulke figuren, afhankelijk van hun prioriteiten, buitenlanders, moslims, joden of jouw soort linksfiguren als grootste gevaar voor onze vrije samenleving zien.

Dat terzijde, De Correspondent is een eenzijdig belichtend, activistisch vodje met dubieuze financiers als George Soros. Laten we dan niet net doen alsof het hier om een neutraal journalistiek platform gaat.

[..]

Zulke figuren hebben al bewezen weinig geloofwaardige of serieus te nemen ideeën er op na te houden. Wie of wat ze verder als gevaar zien is dan ook in geen enkel opzicht relevant.
  zondag 10 februari 2019 @ 00:02:14 #280
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_184928545
quote:
Hardop gelachen.
Bedankt voor deze linkse propaganda mede mogelijk gemaakt door de Volkskrant en de Correspondent.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_184929087
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 februari 2019 19:45 schreef Molurus het volgende:

[..]

Omdat je ernaar vraagt, ik neem dat zeer serieus.

Hier trouwens het (uitstekende) artikel in de Correspondent:

https://decorrespondent.n(...)e/445528853-0f710148

Kom op man. Alleen maar links gegeil op een stukje voorgeselecteerd rechts extremisme op youtube. Niks mainstream. Nauwelijks iemand die ooit van die gasten met hun idiote gedachtegoed gehoord heeft. "Ik neem dit serieus" kan dan ook echt alleen maar uit de vingers komen van iemand die zelf een tegengesteld (gevaarlijk) links extremistisch gedachtegoed aanhangt.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_184929314
quote:
14s.gif Op zondag 10 februari 2019 00:02 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Hardop gelachen.

Waarom lach je ? Of bluf je dat maar ?
De essentie van de video is dat het youtubesysteem rechtse radicalisering makkelijk maakt.
Lach je daarom ?
pi_184929427
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2019 00:26 schreef Montagui het volgende:

[..]

Kom op man. Alleen maar links gegeil op een stukje voorgeselecteerd rechts extremisme op youtube. Niks mainstream. Nauwelijks iemand die ooit van die gasten met hun idiote gedachtegoed gehoord heeft. "Ik neem dit serieus" kan dan ook echt alleen maar uit de vingers komen van iemand die zelf een tegengesteld (gevaarlijk) links extremistisch gedachtegoed aanhangt.
ik neem dit serieus .. en ik ben niet extreemlinks.
De video gaat over rechtse radicalisering en een aantal geradicaliseerde standpunten die ze vonden leven daadwerkelijk in ongenuanceerde rechtse en extreemrechtse kringen.
Wellicht wil je dat liever niet weten?
pi_184929514
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2019 00:41 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

ik neem dit serieus .. en ik ben niet extreemlinks.
De video gaat over rechtse radicalisering en een aantal geradicaliseerde standpunten die ze vonden leven daadwerkelijk in ongenuanceerde rechtse en extreemrechtse kringen.
Wellicht wil je dat liever niet weten?
Extreem links en extreem rechts bestaat. Beide gebruiken de bestaande media kanalen. Ik vind beide verontrustend. Dus ook de gasten in deze video. In deze video is de focus op extreem rechts en doet men alsof extreem links de media niet (in dezelfde mate) gebruikt. Als je dát gelooft ben je echt een links extremist.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_184929626
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2019 00:46 schreef Montagui het volgende:

[..]

Extreem links en extreem rechts bestaat. Beide gebruiken de bestaande media kanalen. Ik vind beide verontrustend. Dus ook de gasten in deze video. In deze video is de focus op extreem rechts en doet men alsof extreem links de media niet (in dezelfde mate) gebruikt. Als je dát gelooft ben je echt een links extremist.
Heb je het artikel gewoon niet gelezen of is dat "ja maar jullie ook!!!" je standaard Pavlov-reflex?

[ Bericht % gewijzigd door trein2000 op 10-02-2019 02:08:08 ]
pi_184929868
quote:
1s.gif Op zondag 10 februari 2019 00:50 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Heb je het artikel gewoon niet gelezen of is dat "ja maar jullie ook!!!" je standaard Pavlov-reflex?
Artikel gelezen, video gezien. Kort verhaal. Extremisme bestaat. Elk extremisme is verontrustend. Over-de-top reacties op 1 vorm van extremisme triggerd bij mij (zo je wil) een pavlov reactie. Mijn 'pavlov' reactie zou hetzelfde zijn wanneer 'rechts' eenzelfde angstbeeld zou creëren wanneer het links extremisme betreft. Terwijl extremisme marginaal is. Je hoeft alleen op het vonkje te letten.

Al dat gepolariseer werkt extremisme wel in de hand. Relax allemaal. Geef ze geen aandacht.

[ Bericht % gewijzigd door trein2000 op 10-02-2019 02:08:13 ]
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_184929969
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2019 01:05 schreef Montagui het volgende:

[..]

Artikel gelezen, video gezien. Kort verhaal. Extremisme bestaat. Elk extremisme is verontrustend. Over-de-top reacties op 1 vorm van extremisme triggerd bij mij (zo je wil) een pavlov reactie.
Artikel zegt: op Youtube is (extreem)rechts vrij goed vertegenwoordigd, aan de linkerzijde is dat veel minder terug te zien, geluiden vanuit het 'andere kamp' zijn marginaal.

Waarna jij zegt: links gegil, niks mainstream, haha, niemand kijkt dat, dit kan alleen maar een extreemlinks figuur geschreven hebben.

:')

Pavlov-reactie pur sang.

[ Bericht % gewijzigd door trein2000 op 10-02-2019 02:08:21 ]
pi_184930071
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2019 01:14 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Artikel zegt: op Youtube is (extreem)rechts vrij goed vertegenwoordigd, aan de linkerzijde is dat veel minder terug te zien, geluiden vanuit het 'andere kamp' zijn marginaal.

Waarna jij zegt: links gegil, niks mainstream, haha, niemand kijkt dat, dit kan alleen maar een extreemlinks figuur geschreven hebben.

:')

Pavlov-reactie pur sang.
Correctie. Anti rechts artikel claimt 2 dingen. Extreem rechts is oververtegenwoordigd en gaat daarna alleen in op die claim. De claim dat extreem links nauwelijks of niet vertegenwoordigd zou zijn wordt niet onderbouwd. Niets meer of minder dan 'research bias'.

[ Bericht % gewijzigd door trein2000 op 10-02-2019 02:08:27 ]
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_184930175
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2019 01:22 schreef Montagui het volgende:

[..]

Correctie. Anti rechts artikel claimt 2 dingen. Extreem rechts is oververtegenwoordigd en gaat daarna alleen in op die claim. De claim dat extreem links nauwelijks of niet vertegenwoordigd zou zijn wordt niet onderbouwd. Niets meer of minder dan 'research bias'.
Ehm. Je hebt het dus echt niet gelezen. Of het gaat je boven de pet.

quote:
Om tot die conclusie te komen, verzamelden we het afgelopen jaar circa 1.500 kanalen, 600.000 video’s, 120 miljoen reacties, 15 miljoen aanbevelingen en 440.000 transcripties van video’s, zowel aan de linker- als aan de rechterkant van YouTube.

Deze data hebben we geanalyseerd met behulp van data-analytici, mediawetenschappers en algoritmedeskundigen. Van verschillende Nederlandse YouTube-gebruikers hebben we op basis van de reacties die ze onder video’s achterlieten gedetailleerd de ontwikkeling van hun gedachtegoed kunnen reconstrueren. Ook spraken we uitgebreid met zes intensieve YouTube-gebruikers die ons vertelden over hun politiek en cultureel ‘ontwaken’ op het videoplatform.

Op de linkerflanken bestaat er weliswaar ook een cultuur van ‘woke’- zijn – je bewust zijn van ongelijkheid in de samenleving – maar het aandeel linkse video’s met een radicale signatuur, zoals revolutionair-marxistisch of antifascistisch, is marginaal, zo blijkt uit onze data.



[ Bericht % gewijzigd door trein2000 op 10-02-2019 02:08:30 ]
pi_184930422
Wat is wel objectief dan?

[ Bericht % gewijzigd door trein2000 op 10-02-2019 02:09:05 ]
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
pi_184930429
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2019 01:28 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ehm. Je hebt het dus echt niet gelezen. Of het gaat je boven de pet.

[..]

Nee. Mijn interpretatie staat nog steeds fier overeind. Dus nogmaals. Alleen als je extreem links gedachtegoed aanhangt is dit voor jou significant. Anders (en mainstream) haal je je er je schouders voor op.

[ Bericht % gewijzigd door trein2000 op 10-02-2019 02:09:09 ]
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_184930448
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2019 01:57 schreef Barbusse het volgende:
Wat is wel objectief dan?
Feiten, zowel van links, rechts en vanuit het midden. tegenwoordig moet je schijnbaar je bronnen daarin ook indelen. Onafhankelijkheid bestaat nauwelijks meer. Onafhankelijke journalistiek is dood.

[ Bericht 3% gewijzigd door trein2000 op 10-02-2019 02:09:14 ]
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_184930471
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2019 01:58 schreef Montagui het volgende:

[..]

Nee. Mijn interpretatie staat nog steeds fier overeind. Dus nogmaals. Alleen als je extreem links gedachtegoed aanhangt is dit voor jou significant. Anders (en mainstream) haal je je er je schouders voor op.
Maar wat is extreem-links gedachtegoed en hoe wordt dat verspreid via Youtube?

Er zijn niet veel communisten meer.

[ Bericht % gewijzigd door trein2000 op 10-02-2019 02:10:19 ]
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_184930474
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2019 02:01 schreef Montagui het volgende:

[..]

Feiten, zowel van links, rechts en vanuit het midden. tegenwoordig moet je schijnbaar je bronnen daarin ook indelen. Onafhankelijkheid bestaat nauwelijks meer.
Is dat niet juist het belangrijkste punt in dat hele artikel? Dat platforms als YT je gewoon die richting in duwen door hun algoritmes? Dat dat juist zorgt dat mensen meer de extreme hoek worden gedrukt door hun eigen keuzes om artikelen te lezen/video's te bekijken?

Als je de reacties van sommigen hier leest lijkt het effect te hebben.

[ Bericht % gewijzigd door trein2000 op 10-02-2019 02:10:23 ]
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')