abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_182334955
registreer om deze reclame te verbergen
Hallo Hallo,

Ik ben midden twintig, nooit een relatie gehad omdat het mij nooit wat interesseerde. Nu wel, wat even 'spannend/een stap' was omdat ik een soort achterstand heb bij iemand die het vanaf 16-18 interesseert/mee bezig is. Ik ben niet super knap of lelijk. Ik ben ook niet het type dat direct gaat seksen de eerste avond.

Goed, het contact maken via internet verloopt goed. Eerst was het even zoeken welke apps/site we gaan gebruiken maar dat lukt nu wel.

Daten zelf vond ik wel spannend, maar dat nu ook niet meer (nu drie keer gedaan). Eerste was niet, tweede achteraf ook niet maar de derde vond ik wel leuk.

Ik krijg altijd het bericht van 'ik vond het (erg) gezellig, maar ik weet niet of er een klik is'. Het is ook oprecht gezellig, 2 uur vliegt zo voorbij met een drankje. Maar zo'n doods bericht na die tijd kan je ook niets mee.

Mijn eerste vraag is: Wat doen jullie de eerste date/ wat werkt goed. Gezellig een drankje en afsluiten met 3 kussen? Lees soms dat sommigen op de eerste avond al gaan neuken etc.. Niet dat ik dat wil/hoef maar bij mij is het verre van. Hoe plannen hun zo'n avond in? Van een drankje doen en terug naar de auto lopen regel je dat niet.

Mijn tweede vraag is: Wat doe je tussen date 1 en date 2. Ik heb nu twee keer gehad dat het van mij moet komen via whatsapp. Aan de ene kan ben je ook de man dus je mag wel wat plannen initiatief tonen. Daar heb ik ook geen problemen mee. Maar wat plan je? Op internet lees je picknicken, een escape room etc.. Dat klinkt heel leuk als je het leest, maar iemand letterlijk me te vragen voor een picknick, dat is meer iets van 1990 volgens mij. Ik had uiteindelijk iemand gevraagd na eerst een grotere activiteit bedacht te hebben (wat sowieso niet kon) wat te gaan eten. Volgens mij vond ze dat niet zo'n succes. Samen wandelen beter idee?

Ik denk als het echt klikt dat een vrouw alles leuk zal vinden, maar als ze er tussen in hangen snap ik wel dat je nog niet direct iets groots wilt doen.
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 14:35:18 #2
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_182335500
De meeste mensen doen een drankje. Via tinder of een andere app leer pas eigenlijk iemand echt kennen als je hem of haar in levenden lijve ontmoet. Een drankje is laagdrempelig. Iets anders schikt al snel af, want dan zet je de verwachtingen te hoog. En wat als je na 5 minuten al weet dat je hem of haar niet leuk vind en er loopt nog 55 minuten op de klok van de escape room? Bij een drankje kun je het kort houden als het niet werkt.

Aan de andere kant kan ik wel begrijpen. Als twee vreemden in een kroeg afspreekt dan kan het snel als een soort jobinterview lijken vind ik. Persoonlijker vind ik het ook leuker om iets actiefs te gaan doen maar voor iemand via tinder vind ik de stap te groot.

Echte picknick zou ik nooit doen. Maar een kleedje, flesje wijn en misschien wat aardbeien heeft bij mij gewerkt.

Euh, ik houd zelf niet van veel appen. Gewoon zsm afspreken en als je iets wilt vertellen doe je het op een date indien mogelijk.
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
pi_182335852
Ik vind picknicken of wandelen juist wel leuk. Niet voor de 2e date maar als een jongen dat zou voorstellen zou ik dat zeker geen afknapper vinden. Op mij komen dit soort activiteiten juist over als iemand die oprecht iemand beter wilt leren kennen.
pi_182335901
registreer om deze reclame te verbergen
Ik doe allemaal dingen op dates, mijn eerste dates tot nu toe:

- Bij haar thuis
- Bij mij thuis
- Kinderboerderij
- Wandelen
- Drankjes doen
- Efteling

Na de eerste date gewoon niet te 'happig' zijn. Even rust, als je drankjes heb gedronken niet gelijk allemaal berichtjes sturen als jullie net naar huis zijn gegaan. Wat ik wel een leuke vind is "stuur me een bericht als je veilig thuis bent", op die manier is ze verplicht als eerst een berichtje te sturen ;)

[ Bericht 1% gewijzigd door Restyler op 05-10-2018 15:11:55 ]
  Moderator vrijdag 5 oktober 2018 @ 15:55:19 #5
273461 crew  AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_182336776
Bij mij werkt een stukje lopen op dates wel goed. Met mijn huidige partner ook eerst afgesproken op Utrecht Centraal (centraal voor ons allebei toentertijd) om in die omgeving een stuk te wandelen. Veel mensen om je heen, maar je kan toch rustig prive met elkaar praten. En meteen goed voor de lichaamsbeweging. Voor veel mensen werkt het om op een eerste date meteen wat te gaan drinken, maar ik vind dat altijd wat stijfjes als je elkaar nog maar amper kent. Wat geforceerd of zo. Als je eerst rustig wat rondloopt/kletst kan je altijd onderweg ergens wat drinken, maar dan ken je elkaar tenminste al iets beter zeg maar. Ook nooit bij een 1e date het bed ingedoken eigenlijk. Zelfs kussen gebeurde vaak pas op date 2/3. Na afloop van date 1 gewoon vragen of de ander veilig is thuis gekomen o.i.d. En dan gewoon vragen naar een 2e date als je het gevoel hebt dat de 1e gewoon een succes was :)
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox One: Alwayshappyz | Photographer: D610, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, Game of Thrones, Person of Interest, Homeland, Brothers & Sisters, Veronica Mars & many more!
  zondag 7 oktober 2018 @ 19:20:58 #6
215658 Trashcanman
I talk to planets baby!
pi_182376213
Picknick is juist leuk, helemaal als je van hapjes klaarmaken houdt enzo. Maar dan moet het weer wel mee werken. Maar zoals ook als gezegd is is dat leuker als je elkaar al iets beter kent.

Drankje is imho niets mis mee voor een 2e date als dat de keer er voor ook gewoon leuk is, anders kun je wel inhaken op iets waar je het over gehad hebt.
  zondag 7 oktober 2018 @ 20:14:45 #7
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_182377350
registreer om deze reclame te verbergen
Klinkt vrij afgezaagd maar gewoon een biertje/wijntje gaan drinken in de kroeg en dan lekker ouwehoeren, werkte voor mij het beste.
pi_182377434
Ontmoet je vrouwen online? Dan moet je de eerste paar weken de date steeds uitstellen. Ik deed het niet express, maar toen de date eenmaal plaatsvond bij haar thuis bood ze me pas drinken aan toen we klaar waren in de slaapkamer _O-

Zal niet altijd werken. Zullen vast wel vrouwen zijn die geen zin hebben om te wachten.
  zondag 7 oktober 2018 @ 22:10:15 #9
479857 mercimarci
To be weak is to be not strong
pi_182380007
Ik ging altijd poolen. Hoef je niet constant te praten, heb je gewoon iets te doen
Trying to bring me down, but you can't.
Got lots to say but I won't.
Forgot the ages of man and dragons.
Never shy away from your past and keep hopeful no matter what happens, everything will be fine. Just keep your head up and stay strong
  zondag 7 oktober 2018 @ 22:34:52 #10
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_182380702
Ik vond het altijd leuk om iets actiefs te doen op een 1e date. Ik ben niet zo'n spraakwaterval en zodoende vond (en vind ik nog steeds overigens) ik afspraakjes "met een drankje" nooit fijn en altijd wat awkward. Actiefs kan vanalles zijn. Ik heb succes gehad met een doodgewone wandeling in het bos of park en iets te meenemen om te knabbelen op een bankje tijdens een kleine rustpauze. Ook keertje mini-golf. Leuk, je hebt voldoende ruimte om elkaar te leren kennen door te babbelen maar het wordt niet awkward doordat je niet constant aan de praat moet zijn. Op een wandeling nam ik ook wel eens m'n hond mee, die zorgt soms voor aangename afleiding.

Nu klinkt dat misschien bijna verschrikkelijk maar niet iedereen is nu eenmaal asap helemaal klaar om constant te babbelen :). En dat kan net zo goed zijn met iemand die je uiteindelijk wel leuk vindt. M'n eerste date met m'n vriendin nu was best awkward in het begin tot we wat gingen wandelen en ik veel minder gestresst was.

Tussen dates door niet te veel sturen, zeker niet na de 1e date. Een berichtje af en toe is niks mis mee (het zogenaamde "niks van je laten horen verhoogt je aantrekkingskracht" is slechts ten dele waar). Overstelp haar gewoon zeker niet & zorg dat je voornamelijk praktische berichtjes stuurt, bijv ivm een volgend afspraakje. Bewaar leuke dingen die je meemaakt voor als je haar dan opnieuw ziet, zodanig heb je altijd genoeg gespreksstof en zullen de gesprekken makkelijker vertrouwder aanvoelen en loslopen, en heb je meer kans dat de vonk overslaat en je een potentile relatie in handen hebt.

Just my 2 cents, hopelijk heb je er wat aan :)
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
pi_182381791
Hey bedankt voor de vriendelijke en goede reactie's!
Zal eens kijken wat ik ga doen. Gewoon wandelen kan leuk zijn inderdaad!
Eerlijk gezegd lijkt me wandelen iets meer 'awkward' dan een drankje doen. Maar daar kan ik pas over oordelen na die tijd, haha. Ik kan opzich wel makkelijk praten en de dames waarmee ik mee zat ook, dus het duurde zo 2 uur.

Maar goed, de onzekerheid/spanning slaat dan pas toe als ik thuis ben na een gezellig 1e afspraak. Moet ik al reageren? Nee, ik wacht tot morgen. Volgende dag:
Ik: 'Ik vond het gezellig!'. Zij: 'ik vond het ook heel gezellig'!

Goed, en dan? Direct die dag er na voor een tweede afspraak vragen komt misschien ook overweldigend/te snel over. Maar 3 dagen wachten is weer onzinnig vind ik. Plus ik vind het wel leuk om contact te houden (uiteraard).

Ik kom misschien veel te analytisch over. Maar zoals gezegd ben ik hier niet zo ervaren in + ben ik een keer 'genaaid' doordat iemand leuk reageerde tot we na 6 dagen een datum wilde plannen voor een tweede date en ze niets meer zei. Uiteindelijk heb ik haar dus ook gezegd dat het hem niet gaat worden op die manier.

Misschien wel gewoon 'pech' gehad. Lijkt me dat het niet altijd zo stroef hoeft te lopen.
  maandag 8 oktober 2018 @ 16:55:47 #12
479857 mercimarci
To be weak is to be not strong
pi_182393992
Wat is er mis met mijn suggestie om te gaan poolen? Ik zie mij niet vermeld worden in jouw nieuwe post terwijl poolen 1 van de betere antwoorden is die er kan zijn... Maar je praat over drankje doen en wandelen... Wat is er mis met poolen?
Trying to bring me down, but you can't.
Got lots to say but I won't.
Forgot the ages of man and dragons.
Never shy away from your past and keep hopeful no matter what happens, everything will be fine. Just keep your head up and stay strong
  maandag 8 oktober 2018 @ 17:03:03 #13
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_182394122
Laatste date was met een Tinderdame. Voor de date hadden we al 2 weken ontzettend leuk contact via Whatsapp. Paar keer gebeld ook al. Liep zo lekker dat we de eerste date meteen uit eten zijn gegaan. Vonken spatte er werkelijk vanaf en uiteindelijk in bed beland.

Daarna nog twee keer gedate en toen was het wel klaar. Lieve meid, sex was goed, geweldig lijf en leuk koppie.

Maar net effe te weinig inhoud. Ik zoek geen raketwetenschapper, maar het is wel lekker als iemand minimaal op HBO-niveau functioneert.

Daarvoor ook wel eens gewoon wat gaan drinken. Of bij iemand thuis. Volgens mij is het ook een beetje aanvoelen wat verstandig is en hoeveel vertrouwen je hebt dat het goed komt.
  maandag 8 oktober 2018 @ 17:03:17 #14
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_182394126
quote:
0s.gif Op zondag 7 oktober 2018 23:36 schreef Jardis het volgende:
Hey bedankt voor de vriendelijke en goede reactie's!
Zal eens kijken wat ik ga doen. Gewoon wandelen kan leuk zijn inderdaad!
Eerlijk gezegd lijkt me wandelen iets meer 'awkward' dan een drankje doen. Maar daar kan ik pas over oordelen na die tijd, haha. Ik kan opzich wel makkelijk praten en de dames waarmee ik mee zat ook, dus het duurde zo 2 uur.

Maar goed, de onzekerheid/spanning slaat dan pas toe als ik thuis ben na een gezellig 1e afspraak. Moet ik al reageren? Nee, ik wacht tot morgen. Volgende dag:
Ik: 'Ik vond het gezellig!'. Zij: 'ik vond het ook heel gezellig'!

Goed, en dan? Direct die dag er na voor een tweede afspraak vragen komt misschien ook overweldigend/te snel over. Maar 3 dagen wachten is weer onzinnig vind ik. Plus ik vind het wel leuk om contact te houden (uiteraard).

Ik kom misschien veel te analytisch over. Maar zoals gezegd ben ik hier niet zo ervaren in + ben ik een keer 'genaaid' doordat iemand leuk reageerde tot we na 6 dagen een datum wilde plannen voor een tweede date en ze niets meer zei. Uiteindelijk heb ik haar dus ook gezegd dat het hem niet gaat worden op die manier.

Misschien wel gewoon 'pech' gehad. Lijkt me dat het niet altijd zo stroef hoeft te lopen.
Daar zijn niet echt regels voor. Misschien had die meid wel meer dates en heeft een ander je afgetroefd. Dat is gewoon pech hebben.

Als iemand je leuk vind dan willen ze graag snel een nieuwe afspraak maken. Ik vroeg meestal aan het eind van date 1 al of ze nog eens wilde. Levert niet altijd een eerlijk antwoord op. Maar meestal weet je wel hoe de vlag erbij hangt.

Beste tip die ik ooit gehoord heb voor dates komt notabene van de totaal onsexy Francois Hollande. Die luidt "luister naar ze en maak ze aan het lachen"
  maandag 8 oktober 2018 @ 17:04:24 #15
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_182394146
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2018 17:03 schreef Hexagon het volgende:

Beste tip die ik ooit gehoord heb voor dates komt notabene van de totaal onsexy Francois Hollande. Die luidt "luister naar ze en maak ze aan het lachen"
Dit inderdaad. Interesse tonen, doorvragen.
  maandag 8 oktober 2018 @ 17:35:41 #16
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_182394755
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2018 17:04 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Dit inderdaad. Interesse tonen, doorvragen.
Idd, en ook je eigen ervaringen over een onderwerp er tegenover zetten. Schept ook een soort band.
pi_182394861
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 14:00 schreef Jardis het volgende:
Hallo Hallo,

Ik ben midden twintig, nooit een relatie gehad omdat het mij nooit wat interesseerde. Nu wel, wat even 'spannend/een stap' was omdat ik een soort achterstand heb bij iemand die het vanaf 16-18 interesseert/mee bezig is. Ik ben niet super knap of lelijk. Ik ben ook niet het type dat direct gaat seksen de eerste avond.

Goed, het contact maken via internet verloopt goed. Eerst was het even zoeken welke apps/site we gaan gebruiken maar dat lukt nu wel.

Daten zelf vond ik wel spannend, maar dat nu ook niet meer (nu drie keer gedaan). Eerste was niet, tweede achteraf ook niet maar de derde vond ik wel leuk.

Ik krijg altijd het bericht van 'ik vond het (erg) gezellig, maar ik weet niet of er een klik is'. Het is ook oprecht gezellig, 2 uur vliegt zo voorbij met een drankje. Maar zo'n doods bericht na die tijd kan je ook niets mee.

Mijn eerste vraag is: Wat doen jullie de eerste date/ wat werkt goed. Gezellig een drankje en afsluiten met 3 kussen? Lees soms dat sommigen op de eerste avond al gaan neuken etc.. Niet dat ik dat wil/hoef maar bij mij is het verre van. Hoe plannen hun zo'n avond in? Van een drankje doen en terug naar de auto lopen regel je dat niet.

Mijn tweede vraag is: Wat doe je tussen date 1 en date 2. Ik heb nu twee keer gehad dat het van mij moet komen via whatsapp. Aan de ene kan ben je ook de man dus je mag wel wat plannen initiatief tonen. Daar heb ik ook geen problemen mee. Maar wat plan je? Op internet lees je picknicken, een escape room etc.. Dat klinkt heel leuk als je het leest, maar iemand letterlijk me te vragen voor een picknick, dat is meer iets van 1990 volgens mij. Ik had uiteindelijk iemand gevraagd na eerst een grotere activiteit bedacht te hebben (wat sowieso niet kon) wat te gaan eten. Volgens mij vond ze dat niet zo'n succes. Samen wandelen beter idee?

Ik denk als het echt klikt dat een vrouw alles leuk zal vinden, maar als ze er tussen in hangen snap ik wel dat je nog niet direct iets groots wilt doen.
Hoe kom jij aan dates dan ts? Ik zit op een aantal datingsites, waaronder tinder, maar ik krijg nooit echt leuke matches en daarnaast leiden mijn gesprek nooit tot een date. Ik heb nu ook pas sinds de kort de drive om wat aan mijn relatieloze bestaan te doen.
  maandag 8 oktober 2018 @ 17:49:21 #18
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_182395026
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2018 17:35 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Idd, en ook je eigen ervaringen over een onderwerp er tegenover zetten. Schept ook een soort band.
Zonder de 'ja, maar bij mij was het nog erger'. Daar heb ik altijd een hekel aan...
  maandag 8 oktober 2018 @ 18:09:11 #19
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_182395403
quote:
1s.gif Op maandag 8 oktober 2018 17:49 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Zonder de 'ja, maar bij mij was het nog erger'. Daar heb ik altijd een hekel aan...
Dat zeker niet inderdaad.
  maandag 8 oktober 2018 @ 18:09:49 #20
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_182395417
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2018 17:40 schreef needlesslylargerod het volgende:

[..]

Hoe kom jij aan dates dan ts? Ik zit op een aantal datingsites, waaronder tinder, maar ik krijg nooit echt leuke matches en daarnaast leiden mijn gesprek nooit tot een date. Ik heb nu ook pas sinds de kort de drive om wat aan mijn relatieloze bestaan te doen.
Wellicht wat doen aan je gesprekstechnieken?
  maandag 8 oktober 2018 @ 18:35:42 #21
456432 Kamina
Tenacious!
pi_182395873
Meestal maak ik gewoon plezier samen, de rest komt vanzelf.

Of niet, ook goed. Dan hebben we tenminste een plezierige avond gehad.
1 + 1 = blauw
  maandag 8 oktober 2018 @ 18:36:25 #22
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_182395885
Niet.
  maandag 8 oktober 2018 @ 19:27:31 #23
465244 geeninspiratie1235
boeiende ondertitel
pi_182396936
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2018 17:03 schreef BadderHaring het volgende:
Laatste date was met een Tinderdame. Voor de date hadden we al 2 weken ontzettend leuk contact via Whatsapp. Paar keer gebeld ook al. Liep zo lekker dat we de eerste date meteen uit eten zijn gegaan. Vonken spatte er werkelijk vanaf en uiteindelijk in bed beland.

Daarna nog twee keer gedate en toen was het wel klaar. Lieve meid, sex was goed, geweldig lijf en leuk koppie.

Maar net effe te weinig inhoud. Ik zoek geen raketwetenschapper, maar het is wel lekker als iemand minimaal op HBO-niveau functioneert.
Dacht je nadat je haar even snel had geneukt, want daar was ze wel goed genoeg voor. Waarom zou je zoiets ook daarvoor bedenken?
pi_182397543
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 14:00 schreef Jardis het volgende:
Hallo Hallo,

Ik ben midden twintig, nooit een relatie gehad omdat het mij nooit wat interesseerde. Nu wel, wat even 'spannend/een stap' was omdat ik een soort achterstand heb bij iemand die het vanaf 16-18 interesseert/mee bezig is. Ik ben niet super knap of lelijk. Ik ben ook niet het type dat direct gaat seksen de eerste avond.

Goed, het contact maken via internet verloopt goed. Eerst was het even zoeken welke apps/site we gaan gebruiken maar dat lukt nu wel.

Daten zelf vond ik wel spannend, maar dat nu ook niet meer (nu drie keer gedaan). Eerste was niet, tweede achteraf ook niet maar de derde vond ik wel leuk.

Ik krijg altijd het bericht van 'ik vond het (erg) gezellig, maar ik weet niet of er een klik is'. Het is ook oprecht gezellig, 2 uur vliegt zo voorbij met een drankje. Maar zo'n doods bericht na die tijd kan je ook niets mee.

Mijn eerste vraag is: Wat doen jullie de eerste date/ wat werkt goed. Gezellig een drankje en afsluiten met 3 kussen? Lees soms dat sommigen op de eerste avond al gaan neuken etc.. Niet dat ik dat wil/hoef maar bij mij is het verre van. Hoe plannen hun zo'n avond in? Van een drankje doen en terug naar de auto lopen regel je dat niet.

Mijn tweede vraag is: Wat doe je tussen date 1 en date 2. Ik heb nu twee keer gehad dat het van mij moet komen via whatsapp. Aan de ene kan ben je ook de man dus je mag wel wat plannen initiatief tonen. Daar heb ik ook geen problemen mee. Maar wat plan je? Op internet lees je picknicken, een escape room etc.. Dat klinkt heel leuk als je het leest, maar iemand letterlijk me te vragen voor een picknick, dat is meer iets van 1990 volgens mij. Ik had uiteindelijk iemand gevraagd na eerst een grotere activiteit bedacht te hebben (wat sowieso niet kon) wat te gaan eten. Volgens mij vond ze dat niet zo'n succes. Samen wandelen beter idee?

Ik denk als het echt klikt dat een vrouw alles leuk zal vinden, maar als ze er tussen in hangen snap ik wel dat je nog niet direct iets groots wilt doen.
Drankje. Als het dan leuk genoeg is restaurantje in. Na afloop leuk wandelingetje. Mooie plek met wat schemer zoenen, enz. En soms wel/soms niet eindigt het dan horizontaal.

Bij slecht weer paraplu mee en een plekje weten waar je overdekt kan staan. En zo niet: het kan ook echt wat hebben om zo in het moment op te gaan dat je doorweekt raakt. Wat dan vaak de opmaat is tot horizontaal.

Maarre, het moet ook allemaal bij jou en jouw date passen h.
  maandag 8 oktober 2018 @ 19:57:00 #25
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_182397703
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2018 19:27 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Dacht je nadat je haar even snel had geneukt, want daar was ze wel goed genoeg voor. Waarom zou je zoiets ook daarvoor bedenken?
Ach joh, genieten van het moment. Zij vond het ook fijn.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')