abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 23:11:48 #126
132454 Koen66
Sweet Lake City
pi_182344649
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 22:59 schreef spectrumanalyser het volgende:

[..]

Heb vier meldingen gedaan bij jelle van bij1. Geen enkele reactie tot op heden.
dat is toch het schandknaapje van Sylvana?
Same shit, different day
SC hopper present
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 23:19:23 #127
168739 Red_85
'echt wel'
pi_182344803
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 22:01 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Ik ga een melding maken bij het Zwartepieten-meldpunt :X
Jij wil 7,5 euro verdienen ofso?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 23:28:11 #128
168739 Red_85
'echt wel'
pi_182344989
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 23:11 schreef Koen66 het volgende:

[..]

dat is toch het schandknaapje van Sylvana?
Huh? Doet zij het met blanken dan?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 23:44:29 #129
132454 Koen66
Sweet Lake City
pi_182345259
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 23:28 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Huh? Doet zij het met blanken dan?
Google zegt dat ze getrouwd was met een blanke
Same shit, different day
SC hopper present
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 04:16:43 #130
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182347528
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 23:44 schreef Koen66 het volgende:

[..]

Google zegt dat ze getrouwd was met een blanke
Ja, want een zwarte man daar moet je voor oppassen, aldus Sylvana: https://media.tpo.nl/2016(...)-zijn-gewelddadiger/
Terwijl Zwarte Piet al zo lang geen roe meer heeft :'( en hoe kan ze dat verwarren?
pi_182347859
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 17:21 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

De tijd van de plaggenhut ligt ver achter ons. Oók op het platteland.
Er zijn ook schoorstenen die op gewone huizen zijn gebouwd. Niet alleen plaggenhutten. Statistisch zijn er op het platteland relatief meer huizen mét schoorsteen dan in de stad.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 09:57:04 #132
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_182349020
Kick Out Zwarte Piet: 'We doen dit ook voor Friese kinderen'

Kick Out Zwarte Piet zegt de helft van de 34 ‘blokkade-Friezen’ die komende week terechtstaan op andere gedachten te kunnen brengen. ,,Het is onwetendheid”, zegt voorman Jerry Afriyie.

Op een bovenverdieping in Amsterdam-Oost scrolt Mitchell Esajas door zijn iMac. Hij haalt een artikel tevoorschijn van literair maandblad De Tsjerne over de steun die Friezen in 1952 gaven aan Surinamers in Nederland voor meer aandacht en rechten voor hun taal, het Sranantongo. ,,De Friezen en Surinamers trokken samen op omdat ze dezelfde belangen hadden binnen de dominante Hollandse cultuur”, zegt Esajas.

Met die kennis in het achterhoofd reisde Esajas, een van de gezichten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP), op 18 november vorig jaar met medestanders in drie bussen af naar Friesland, om voorafgaand aan de landelijke intocht van Sinterklaas te demonstreren tegen de in zijn ogen racistische karikatuur van een zwart geschminkte Piet. ,,Ergens dacht ik door die geschiedenis dat we de Friezen aan onze kant zouden hebben”, zegt Esajas.

Bussen geblokkeerd bij Oudehaske
Het liep heel anders. Bij Oudehaske gingen meerdere auto’s van voorstanders van Zwarte Piet op de rem, om te voorkomen dat de bussen Dokkum zouden bereiken. Nadat in het centrum van de stad jongeren met zwaar vuurwerk zouden zijn gesignaleerd, verbood locoburgemeester Pytsje de Graaf de demonstratie uit veiligheidsoverwegingen.

Vanaf maandag staan de 34 Friezen die verdacht worden van de snelwegblokkade voor de rechter. Donderdag maken Esajas en zijn collega Jerry Afriyie gebruik van hun recht om als slachtoffer het woord te voeren in de rechtszaal.

,,Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat het tot een rechtszaak zou komen”, zegt Esajas. ,,Als je zag hoe amicaal het er aan toeging tussen de agenten en de mensen die daar wapperend met vlaggen de snelweg blokkeerden... Ik kreeg het idee dat ze elkaar gewoon kenden. We begrepen er niks van dat ze niet direct werden gearresteerd. Voor ons was de gang van zaken heel beangstigend.”

'Het was de omgekeerde wereld'
Zelf werden ze door de autoriteiten wél aangepakt, zegt Afriyie. ,,Onze chauffeur moest heel hard op de rem. Hij heeft daarmee het leven gered van de meneer op een motor die ons wilde blokkeren. Door het harde remmen vloog een van onze mensen tegen de voorruit aan. Daar zat een barst in. Een agent vroeg aan de chauffeur op dwingende wijze om zijn papieren te laten zien, omdat hij een gevaarlijke situatie zou hebben veroorzaakt.”

,,Het was de omgekeerde wereld. Zij stonden daar met vlaggen te zwaaien en te zegevieren, terwijl wij werden aangepakt”, zegt Afriyie. ,,Het Openbaar Ministerie focust op de wetsovertreders, maar ze mogen ook kijken naar het politie-optreden. Het verschil in benadering was schrijnend.”

Met name Afriyie is de afgelopen vijf jaar het gezicht geworden van de strijd tegen Zwarte Piet. Vier jaar geleden kwam hij landelijk in het nieuws toen de intocht in Gouda uit de hand liep. Afriyie zou zich hebben verzet tegen zijn arrestatie en verloor vervolgens zijn licentie als beveiliger. Dat hij een agent had mishandeld, achtte het gerechtshof niet bewezen. Het afpakken van de licentie was wel terecht, oordeelde de rechter. Ook in 2016 werd hij opgepakt bij een geëscaleerde Pietendemonstratie, toen in Rotterdam. Hij verdient zijn geld als dichter en door lezingen te geven voor zijn Stichting Nederland Wordt Beter.

Onwetend van geschiedenis van het kolonialisme
,,Ik doe dit niet omdat ik carrière wil maken of omdat ik het leuk vind”, zegt Afriyie. ,,Ik ga op zaterdagochtend ook liever mijn dochter naar turnen brengen of naar het voetbalteam van mijn zoon, in plaats van te demonstreren.”

Hij heeft het gevoel dat hij het móet doen. ,,Ik zie wat Zwarte Piet met zwarte mensen doet. Ik ben zelf ook kind geweest. Het doet pijn als de meester zegt: jij hoeft je niet te schminken, want jij bent al zwart. Kinderen die thuis hun zwarte kleur er af proberen te wassen omdat ze het gevoel hebben dat ze er niet bij horen... Dat soort verhalen horen we echt heel vaak. Ons standpunt is dat dit feest onveilig is voor donkere kinderen.”

'We doen dit juist omdat we van Nederland houden'

Ergens snapt Afriyie de ‘blokkade-Friezen’ en het deel van de Nederlanders die hen steunen wel, zegt hij. ,,Ik begrijp wel dat ze zeggen: die mensen moeten niet zo zeuren. Maar dat komt door onwetendheid van hun kant”, zegt Afriyie.

,,Zij kennen de geschiedenis van het kolonialisme niet. Een heel groot deel van de zwarte mensen in Nederland is hier gekomen als gevolg van schending van mensenrechten. Wij moeten wel elk jaar kijken naar een koloniale voorstelling van Nederlanders die zich in onze kleur schminken.''

,,Je moet je kunnen voorstellen dat dit voor een flink deel van ons traumatiserend is. Als de verdachten met mij in gesprek gaan, komt zeker de helft terug op zijn mening”, zegt Afriyie. Zelf hebben ze geen contact met hun tegenstanders gezocht. Andersom evenmin.

Individuen met een eigen mening
Afriyie en Esajas worden een beetje moe van het argument dat Zwarte Piet nu eenmaal traditie is. ,,Want tradities veranderen continu, zeker als ze slecht zijn”, zegt Esajas. Afriyie: ,,Vergelijk het met een feestje thuis. Als ik een pindataart wil maken omdat ik dat elk jaar doe, maar nu blijkt één kind allergisch voor pinda’s, dan maak ik toch een andere taart die iedereen lust?”

Ten onrechte wordt er volgens KOZP een onderscheid gemaakt tussen Amsterdam en andere steden in de Randstad en de rest van Nederland. ,,Het klopt dat we hier nu verder zijn”, zegt Afriyie. ,,Maar in de jaren tachtig en negentig kregen onze voorgangers hier dezelfde reacties. Ze werden bespuugd en beledigd. Maar verandering gaat langzaam.”


Evenmin gelooft hij dat alle Friezen achter de verdachten van de blokkade staan. ,,Ik ben vaker in Friesland geweest en daardoor weet ik dat niet iedereen daar hetzelfde denkt. Ik kan net zo goed een connectie hebben met iemand uit Sneek als met een Jordanees. Net als alle mensen in de wereld zijn Friezen individuen met een eigen mening. Een deel van hen wil Zwarte Piet zo houden, maar ik weet dat een deel ook openstaat voor verandering. Ja, ook veel witte mensen.”

'Een deel is bang om zich uit te spreken'
,,Het zijn er zeker minder dan hier, maar ook in Leeuwarden en zo wonen donkere mensen”, zegt Afriyie. ,,Er wordt wel gezegd dat veel van hen Zwarte Piet prima vinden, maar een deel van hen is bang om zich uit te spreken. Dat weten we, omdat we ze gesproken hebben. Daarom doen wij het voor ze. Ook voor kinderen in Friesland. Wij worden wel geframed als gevaarlijke mensen die kinderen bang willen maken, maar we doen dit juist omdat we van Nederland houden en omdat we een Sinterklaasfeest willen waarbij iedereen plezier heeft.”

Hoe lang het duurt, durven ze niet te zeggen, maar Esajas en Afriyie zijn ervan overtuigd dat Zwarte Piet uiteindelijk overal in Nederland verdwijnt. ,,Op de ene plek sneller dan op de andere natuurlijk”, zegt Esajas. ,,In 2050 zal er vast nog wel ergens een Facebook-groep van Zwarte Piet-fundamentalisten te vinden zijn.”

https://www.lc.nl/friesla(...)nderen-23627660.html
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 09:57:54 #133
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_182349032
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 09:57 schreef AchJa het volgende:
Jaja... Speciaal voor de Friese kindertjes... :')
"Ook". :P (Dus niet in het bijzonder.)
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 09:59:25 #135
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182349045
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 07:25 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Er zijn ook schoorstenen die op gewone huizen zijn gebouwd. Niet alleen plaggenhutten. Statistisch zijn er op het platteland relatief meer huizen mét schoorsteen dan in de stad.
Die schoorstenen zijn geen beroette rookkanalen meer.
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 10:01:35 #136
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_182349060
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 09:58 schreef Molurus het volgende:

[..]

"Ook". :P (Dus niet in het bijzonder.)
Die lui moeten eens kappen met denken. Hoezo is hun mening de enige "goeie" en dient dat opgedrongen te worden aan de rest?
pi_182349085
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 10:01 schreef AchJa het volgende:

[..]

Die lui moeten eens kappen met denken. Hoezo is hun mening de enige "goeie" en dient dat opgedrongen te worden aan de rest?
Ik heb juist het idee dat de ´zwarten´ het helemaal niet zo erg vinden.
Wat moeten wij dan ? demonstreren tegen blanke vla ?
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 10:07:49 #138
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_182349105
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 10:01 schreef AchJa het volgende:

[..]

Die lui moeten eens kappen met denken. Hoezo is hun mening de enige "goeie" en dient dat opgedrongen te worden aan de rest?
Ach, ze mogen zeggen wat ze willen. Het is alleen jammer (en in mijn optiek niet erg begrijpelijk) dat beeldbepalende organisaties er zo gemakkelijk in meegaan.
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 10:14:58 #139
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182349154
quote:
Vergelijk het met een feestje thuis. Als ik een pindataart wil maken omdat ik dat elk jaar doe, maar nu blijkt één kind allergisch voor pinda’s, dan maak ik toch een andere taart die iedereen lust?
Interessante vergelijking. Bij Kozp gaat meer het volgende op:
De traditie is om elk jaar op een kringverjaardag pindataart te maken. Een kind dat niet is uitgenodigd sluipt toch binnen. Omdat de gastheer ook de beroerdste niet is, krijgt dat kind ook een stuk pindataart aangeboden. Het kind begint te krijsen en te gillen dat het allergisch is en eist taart zonder pinda, niet alleen voor zichzelf, maar niemand mag nog pindataart eten.
Nou is de gastheer nog steeds niet de beroerdste dus komt er een andere taart. Het niet-uitgenodigde kind begint weer te gillen en te krijsen, want de taart is niet glutenvrij. En bij weer een nieuwe taart is het weer hetzelfde liedje, want die glutenvrije taart zonder pinda's bevat lactose.
Dan vraagt de gastheer die het ook niet meer weet wat voor taart het dan wel mag zijn.
Het onuitgenodigde kind brult dat alle taart afgeschaft moet worden, schijt op de reeds aanwezige taarten, gilt iets over #viesdik en gaat naar huis om van een spekkoek en pindarotsjes te genieten.
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 10:16:28 #140
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_182349166
I am a propieter! De jankerts zouden juist vereerd moeten voelen, dat wij zwarte pieten minder eng vinden voor blanke kinderen dan blanke pieten. Zelfs dan is het nog niet goed...

When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_182349170
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 10:01 schreef AchJa het volgende:

[..]

Die lui moeten eens kappen met denken.
Het zou wel fijn zijn als sommige mensen een stoppen met niet nadenken. :P

quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 10:01 schreef AchJa het volgende:

Hoezo is hun mening de enige "goeie" en dient dat opgedrongen te worden aan de rest?
Dat zul je mij in elk geval niet horen zeggen. Elke mening is legitiem, mits onderbouwd. Zelf ben ik het trouwens ook niet eens met KOZP. Ik ben een groot voorstander van het veranderen/aanpassen/afschaffen van ZP, maar dat wil niet zeggen dat ik achter die figuren sta.

Sowieso opmerkelijk dat veel voorstanders van het behoud van ZP de discussie uitleggen als "je bent voor of tegen KOZP". Dat is puur: "kijk naar de slechtste vertegenwoordigers van het standpunt dat je wilt bestrijden, en ga daar op schieten". De werkelijkheid is dat de groep van mensen die wel te porren zijn voor aanpassing VEEL groter is dan KOZP en haar aanhangers.
Niet meer aanwezig in dit forum.
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 10:19:15 #142
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182349196
Dat stuk over die Airfryer is trouwens tenenkrommend slecht.
pi_182349210
Een goed debat begint met duidelijke feiten.
November 2017, eenvandaag peilt. Hoe peilt men nu ?

quote:
Het draagvlak voor Zwarte Piet loopt terug. Dat blijkt uit een peiling van EenVandaag onder ruim 38.000 mensen. In 2013 wilde 89 procent de traditionele Zwarte Piet behouden. Dit percentage is inmiddels gezakt: 68 procent wil nu geen verandering aan Zwarte Piet. Van een kwart (26%) mogen er wel aanpassingen worden gedaan.Opiniepeiler Gijs Rademaker: 'Je kunt duidelijk spreken van een trend. In de afgelopen vijf jaar is het draagvlak voor de traditionele Zwarte Piet afgebrokkeld met 20 procent.'
https://eenvandaag.avrotr(...)te-piet-loopt-terug/
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 10:24:28 #144
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_182349220
'Blokkeer-Friezen' in partybus naar de rechtbank

De verdachten die terechtstaan voor de snelwegblokkade reizen maandag in een partybus met medestanders naar de rechtbank in Leeuwarden.

Chauffeur Nico Kooistra uit Franeker rekent erop dat er 45 voorstanders van Zwarte Piet in zijn bus stappen: 28 verdachten en hun supporters. De partybus vertrekt om half 9 – de opstapplek willen de verdachten niet noemen – richting de rechtbank in Leeuwarden.

Vier zittingsdagen
Maandag is hier de eerste van vier zittingsdagen over het blokkeren van snelweg A7 op 18 november vorig jaar, waarmee werd voorkomen dat tegenstanders van Zwarte Piet niet in Dokkum aankwamen voor hun demonstratie.

,,Er kunnen Sinterklaasliedjes gedraaid worden”, zegt Kooistra. ,,Alles is aanwezig om in de sfeer te komen.” Zijn partybus rijdt in de weekenden normaal gesproken naar discotheken in de regio. ,,Dit is dan weer eens wat anders”, zegt Kooistra.

De rechtszaak wordt verdeeld over vier dagen, met maandag 15 oktober als eventuele uitloopdag. Maandag staan twaalf verdachten terecht, dinsdag negentien en donderdag de laatste drie, onder wie Jenny Douwes.

Donderdagmiddag maken Jerry Afriyie en Mitchell Esajas van Kick Out Zwarte Piet gebruik van hun spreekrechts als slachtoffers. Vrijdag komt officier Peter van der Spek met zijn eis en is het woord aan advocaten Tjalling van der Goot en Barbara Klunder.

Verdachten praten niet met de pers
Alle verdachten staan terecht voor het versperren van de snelweg, het verhinderen van een betoging en dwang. Douwes wordt als enige ook nog opruiing verweten, omdat ze op Facebook had opgeroepen de tegenstanders van Zwarte Piet ,,met paard en wagen” uit de buurt van de landelijke intocht in Dokkum te houden.

In de aanloop naar de rechtszaak willen de verdachten niet meer met de pers praten.

Van der Goot staat op één na alle verdachten bij. ,,Dat is een klus op zich, daarom krijg ik een beetje hulp.” Op maandag en vrijdag wordt hij bijgestaan door kantoorgenoot Wim Anker.

Het standpunt van de verdediging is dat de demonstratie in Dokkum na de blokkade nog wel door had kunnen gaan.

Op verzoek van Van der Goot zijn vijf agenten gehoord alsook locoburgemeester Pytsje de Graaf. Daar zijn nieuwe bevindingen uit naar voren gekomen, zegt Van der Goot. ,,Maar die bewaar ik voor de zitting.”

https://www.lc.nl/friesla(...)htbank-23627735.html
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 10:25:07 #145
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182349225
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 10:22 schreef Bluesdude het volgende:
Een goed debat begint met duidelijke feiten.
November 2017, eenvandaag peilt. Hoe peilt men nu ?

[..]

https://eenvandaag.avrotr(...)te-piet-loopt-terug/
Alles om van het gezeik af te zijn. Zwarte Piet blijft gewoon door de achterdeur binnenkomen, aan de voordeur staat de Kerstman.
pi_182349228
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 09:57 schreef AchJa het volgende:
,,Het is onwetendheid”, zegt voorman Jerry Afriyie.
Inderdaad beste Jerry, het is JOUW onwetendheid en JOUW koppigheid om 'wetend' te worden. Je kijkt alleen maar naar het uiterlijk, dat maakt je oppervlakkig en in wezen ook racistisch. Je hebt totaal geen benul wie of wat Zwarte Piet eigenlijk is. Je ziet een zwart geschminkt persoon en JIJ legt meteen een link naar negers, naar slaven, naar kolonialisme en slavernij. En omdat je je niet wil inlezen, niet wil begrijpen kan je dat ook niet overbrengen op jouw kinderen. In tegendeel, je overstelpt ze met verhalen over blanke koloniale overheersing en dat je als 'zwarte' de plicht hebt te schoppen tegen 'white privilige', white supremacy' en al die andere SJW-termen.

Jij verwijt ons 'onwetendheid'. Ik vermoed zo maar dat ik veel meer weet over bv kolonialisme, ook al is het maar een greintje, dan dat jij weet over Zwarte Piet.

Pro-Zwarte Pieten kunnen pas met jou de dialoog aangaan als jij je 'wil' verdiepen in het archetype Zwarte Piet. Tot dan staan we lijnrecht tegenover elkaar, met de hakken in het zand.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  zaterdag 6 oktober 2018 @ 10:31:56 #147
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_182349297
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 09:57 schreef AchJa het volgende:
'Het was de omgekeerde wereld'
Zelf werden ze door de autoriteiten wél aangepakt, zegt Afriyie. ,,Onze chauffeur moest heel hard op de rem. Hij heeft daarmee het leven gered van de meneer op een motor die ons wilde blokkeren. Door het harde remmen vloog een van onze mensen tegen de voorruit aan. Daar zat een barst in. Een agent vroeg aan de chauffeur op dwingende wijze om zijn papieren te laten zien, omdat hij een gevaarlijke situatie zou hebben veroorzaakt.”

,,Het was de omgekeerde wereld. Zij stonden daar met vlaggen te zwaaien en te zegevieren, terwijl wij werden aangepakt”, zegt Afriyie. ,,Het Openbaar Ministerie focust op de wetsovertreders, maar ze mogen ook kijken naar het politie-optreden. Het verschil in benadering was schrijnend.”
Zeik niet Jerry.

Week in week uit wordt Pegida het onmogelijk gemaakt om te demonstreren. (Bv gisteren nog in Utrecht).

Beide, KOZP én Pegida provoceren met hun demonstraties en bereiken daarmee een grote kans op wanordelijkheden. Misschien dat het demonstratierecht eens nader bekeken moet worden, en tegen het licht gehouden moet worden met het recht op vrijheid van meningsuiting (die tenslotte ook niet onbeperkt is).

KOZP en Pegida. 1 pot nat.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_182349302
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 10:25 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Alles om van het gezeik af te zijn. Zwarte Piet blijft gewoon door de achterdeur binnenkomen, aan de voordeur staat de Kerstman.
Tussen kerst en sint zitten heel wat dagen...
pi_182349307
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 10:25 schreef Montagui het volgende:

[..]

Jij verwijt ons 'onwetendheid'. Ik vermoed zo maar dat ik veel meer weet over bv kolonialisme, ook al is het maar een greintje, dan dat jij weet over Zwarte Piet.

Pro-Zwarte Pieten kunnen pas met jou de dialoog aangaan als jij je 'wil' verdiepen in het archetype Zwarte Piet. Tot dan staan we lijnrecht tegenover elkaar, met de hakken in het zand.
Wie versta jij eigenlijk onder 'ons' in dit verhaal?

En waarom wil je eigenlijk zo graag in dialoog met hem, en niet met de rest van die 26% waarvan een groot deel niet achter hem staat?
Niet meer aanwezig in dit forum.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')