De gehaktbal, een bal van gehakt vlees, of juister: gemalen vlees.
Koop je tegenwoordig het vlees kant-en-klaar, o.a. bij de keurslager, zo'n 45 jaar geleden maakten huismoeders het gehakt zelf met de gehakt-
of vleesmolen.
Zoiets hadden wij vroeger. Voor een kleuter uitermate fascinerend. Voor de moderne volwassene niet minder.
Van boven gaat er vlees in en het verse gehakt komt er aan de zijkant uit
Nu herinner ik me dat er rundvlees in ging, al weet ik niet wat voor rundvlees precies, "runderlapjes" van de goedkoopste soort vrees ik.
Je kon halfom gehakt maken als je niet uitkeek en met je vingers de runderlapjes aanstampte
gelukkig heb ik ze nog allemaal
Het hebben van een gehaktmolen biedt mogelijkheden: doe er eens een andere vleessoort in, gebruik twee verschillende voor je eigen halfom.
Wat voor vlees duw jij door de gehaktmolen, in de praktijk of in theorie? Heb je eigen "halfoms" die goddelijk smaken? Combineer je weleens met orgaanvlees als lever of niertjes?
Of vind je dit malen blasfemie en zweer je bij het echte hakken van het vlees?