abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_182412425
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 11:58 schreef klappernootopreis het volgende:
vanavond home-made Sloppy Joe. Op zo'n enorme italiaanse bol.
hunker ik al de hele dag naar.

:P
ooh, lekker!! Dat heb ik al lang niet meer gemaakt.

Hier vanavond bloemkool en broccoli roerbakken met wat doubanjiang, sojasaus en suiker. Met rijst, lap cheong en een omeletje.
  dinsdag 9 oktober 2018 @ 15:01:48 #177
299769 SoS87
FC Utereg
pi_182412993
Vanavond chinees bestellen. Wordt denk ik mini loempias, nasi, babi pangang, foe yong hai en kip kerrie.
pi_182413212
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 15:01 schreef SoS87 het volgende:
Vanavond chinees bestellen. Wordt denk ik mini loempias, nasi, babi pangang, foe yong hai en kip kerrie.
Lekker!
.....zeg, aan je "FC Utereg" te zien kom je hoogstwaarschijnlijk uit het hartsie van ons land. Mag ik vragen welke Chinees jouw voorkeur heeft (ik ben nog steeds aan het bijkomen van de sluiting van Paradijs en ben daardoor redelijk Chineesloos)
  dinsdag 9 oktober 2018 @ 15:14:35 #179
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_182413220
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 15:01 schreef SoS87 het volgende:
Vanavond chinees bestellen. Wordt denk ik mini loempias, nasi, babi pangang, foe yong hai en kip kerrie.
probeer eens Vietnamees. da's heerlijk knapperig en fris :9
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
  dinsdag 9 oktober 2018 @ 15:29:21 #180
299769 SoS87
FC Utereg
pi_182413463
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 15:14 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Lekker!
.....zeg, aan je "FC Utereg" te zien kom je hoogstwaarschijnlijk uit het hartsie van ons land. Mag ik vragen welke Chinees jouw voorkeur heeft (ik ben nog steeds aan het bijkomen van de sluiting van Paradijs en ben daardoor redelijk Chineesloos)
Ik bestel eigenlijk altijd hetzelfde menu bij dezelfde chinees.
  dinsdag 9 oktober 2018 @ 15:30:28 #181
299769 SoS87
FC Utereg
pi_182413490
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 15:14 schreef klappernootopreis het volgende:

[..]

probeer eens Vietnamees. da's heerlijk knapperig en fris :9
Mijn zwager kookt wel eens vietnamees voor ons.
pi_182413522
registreer om deze reclame te verbergen
Vietnamees is heerlijk, ik kan in Utrecht trouwens Kimmade van harte aanbevelen (die bezorgen niet thuis, maar je kunt wel online bestellen en een tijdstip doorgeven dat je het af komt halen).

...maar goed, als je een zwager hebt die Vietnamees kookt, dan is dat natuurlijk nog handiger!
  dinsdag 9 oktober 2018 @ 16:49:27 #183
130803 Gripper
Get a grip
pi_182414940
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 15:14 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Lekker!
.....zeg, aan je "FC Utereg" te zien kom je hoogstwaarschijnlijk uit het hartsie van ons land. Mag ik vragen welke Chinees jouw voorkeur heeft (ik ben nog steeds aan het bijkomen van de sluiting van Paradijs en ben daardoor redelijk Chineesloos)
Ik weet niet of ik voor mn beurt mag praten, maar toen wij nog aan de Amsterdamsestraatweg woonden, haalden we bij Hing Kee. Dat komt qua keuken bij paradijs in de buurt, maar is meer voor afhaal dan "gezellig" daar eten.
Gezellig en chinees restaurant in 1 zin gaan toch al slecht samen :P
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_182415131
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 16:49 schreef Gripper het volgende:
Hing Kee
Hey, wat een pracht-tip!
Dat is (bijna) op loop afstand, maar ik had er nog nooit van gehoord,
die ga ik ZEKER proberen :)
  dinsdag 9 oktober 2018 @ 17:25:27 #185
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182415695
Risotto met venkel en varkensworst en rode (!!) wijn uit Piemonte zoals Jamie die afgelopen zondag maakte bij 24Kitchen. :9
Poef.....gone! ©golfer
pi_182418577
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 17:25 schreef golfer het volgende:
Risotto met venkel en varkensworst en rode (!!) wijn uit Piemonte zoals Jamie die afgelopen zondag maakte bij 24Kitchen. :9
Lekker...ik gebruik veel te weinig venkel, leuk spul is dat (en knolselderij, maar dat komt met de herfst/winter vanzelf wel goed)


Hier hetgeen ik eerder noemde gemaakt, maar ik wil de groenten toch nog even in het zonnetje zetten met een foto...simpel en ontzettend lekker.

Dus voor alle mensen die nog geen overtuigde bloemkool/broccoli liefhebbers zijn, bij deze een recept om uit te proberen ;)

- 400 gram bloemkool en broccoli in niet al te grote roosjes
- 1 lap cheong in schuine plakjes (chinees worstje, is lekker, maar kan je ook prima weglaten zonder verder iets aan dit recept aan te hoeven passen)
- 1 eetlepel doubanjiang (Bijvoorbeeld Lee Kum Kee chili bean sauce, verkrijgbaar bij iedere toko)
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 zakje suiker (4 gram)
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels (olijf) olie

verhit de olie in een ruime (hapjes)pan, roerbak de bloemkool en broccoli roosjes op hoog vuur tot ze hier en daar wat bruin verkleuren
voeg de lap cheong toe en roerbak die nog een minuutje mee
verlaag de temperatuur naar medium en voeg de doubanjiang, sojasaus, suiker en water toe en roerbak tot de groenten iets garen... (het vocht moet wel relatief vlot verdampen, dus zo nodig het vuur iets hoger)

Klaar.

HR5GKWN.jpg

(btw, dit is de helft van hetgeen ik hierboven heb opgegeven, heel veel is dat dus niet)
pi_182419628
Kalkoendijshoarma, geroosterde aardappeltjes uit de oven en wokgroenten.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 9 oktober 2018 @ 21:15:54 #188
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_182422255
Blokjes komijnekaas
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 9 oktober 2018 @ 23:17:22 #190
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182422355
Wij aten stamppot zuurkool met rookworst. De eerste van het seizoen. :9
pi_182422426
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 20:02 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Lekker...ik gebruik veel te weinig venkel, leuk spul is dat (en knolselderij, maar dat komt met de herfst/winter vanzelf wel goed)

Hier hetgeen ik eerder noemde gemaakt, maar ik wil de groenten toch nog even in het zonnetje zetten met een foto...simpel en ontzettend lekker.

Dus voor alle mensen die nog geen overtuigde bloemkool/broccoli liefhebbers zijn, bij deze een recept om uit te proberen ;)

- 400 gram bloemkool en broccoli in niet al te grote roosjes
- 1 lap cheong in schuine plakjes (chinees worstje, is lekker, maar kan je ook prima weglaten zonder verder iets aan dit recept aan te hoeven passen)
- 1 eetlepel doubanjiang (Bijvoorbeeld Lee Kum Kee chili bean sauce, verkrijgbaar bij iedere toko)
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 zakje suiker (4 gram)
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels (olijf) olie

verhit de olie in een ruime (hapjes)pan, roerbak de bloemkool en broccoli roosjes op hoog vuur tot ze hier en daar wat bruin verkleuren
voeg de lap cheong toe en roerbak die nog een minuutje mee
verlaag de temperatuur naar medium en voeg de doubanjiang, sojasaus, suiker en water toe en roerbak tot de groenten iets garen... (het vocht moet wel relatief vlot verdampen, dus zo nodig het vuur iets hoger)

Klaar.

[ afbeelding ]

(btw, dit is de helft van hetgeen ik hierboven heb opgegeven, heel veel is dat dus niet)
ze gebruiken vaak bepaalde merkjes in de aziatische keuken, soms denk je ligt het nou aan mij?!

nee je hebt niet het juiste merkje gekocht
“Every normal man must be tempted, at times, to spit on his hands, hoist the black flag, and begin slitting throats.” H. L. Mencken
pi_182425327
Koffie
  woensdag 10 oktober 2018 @ 06:28:24 #193
188813 de_boswachter
Boegbeeld / Fenomeen / Viesdik
pi_182425349
Pinda’s (gezouten)
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_182426846
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 23:21 schreef christmastsunami het volgende:

[..]

ze gebruiken vaak bepaalde merkjes in de aziatische keuken, soms denk je ligt het nou aan mij?!

nee je hebt niet het juiste merkje gekocht
Doet het anders prima bij de bloemkool ;)


on topic:
koffie!!! c_/
  woensdag 10 oktober 2018 @ 10:02:00 #195
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_182427209
bruine bol met plak jonge kaas en een banaan
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
pi_182427235
vanochtend ontbeten met sojayoghurt, muesli en een banaan
nu paar speculaasjes en een flinke kop thee
  woensdag 10 oktober 2018 @ 10:16:56 #197
94257 aloa
Steeds harder, steeds sneller
pi_182428555
Thee, kiwi en dropjes.
Nu een opkikker, kan het gebruiken.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 10 oktober 2018 @ 12:27:29 #199
440166 Sigaartje
Geraniumbejaarde
pi_182429868
Ik heb gewoon mijn lunchpakket op mijn werk. Niks mis mee. Even krantje lezen.
Vredesdruif schreef op 5 september: Nog een grote bek ook. Triest geval ben je.
Flippingcoin schreef op 30 september: Koekebakker.
Wollah schreef op 30 september: Slaat nergens op. Reageer gewoon inhoudelijk of reageer anders niet.
pi_182430036
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 23:17 schreef RobinOok het volgende:
Wij aten stamppot zuurkool met rookworst. De eerste van het seizoen. :9
Welke verhouding zuurkool-aardappel gebruik jij?
We can’t all, and some of us don’t. That’s all there is to it.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')