abonnement Unibet Coolblue
pi_182278137
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 11:03 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Schiloppervlak neemt kwadratisch toe en volume kubisch, wat dus zou betekenen dat je kwa schiltijd en volume / geschilde schil het beste uit bent met een grote appel.

Het volume van een klokhuis lijkt me lineair toe te nemen met het volume van een appel, dus daar hoef je het ook niet voor te laten.

Conclusie: als je niet bent geïnteresseerd in verschillen in smaak, en als je genoeg appeletende mondjes te voeden hebt, dan ben je voordeliger uit met een grote appel.
Yes

Voor zover ik weet neemt de smaak we wat af, suiker, water, zuur blijft in de goede concentratie aanwezig. Maar de smaak is minder uitgesproken. Tenminste, dat stond in een oud onderzoek dat ik ooit las, maar ben niet helemaal zeker.

Van die oppervlakte versus inhoud uiteraard wel. Appelpitten worden niet zomaar groter, het klokhuis voor die vijf stuks zal ook niet meer dan lineair toenemen is ook mijn aanname.
Whatever...
pi_182278174
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 12:21 schreef Henno het volgende:
Grote appels zijn vaak zo melig en smaakloos :r
Nee, dan Granny Smith, de tanden vallen ervan uit je bek, maar o zo lekker O+
Heeft ook met ras te maken. Goudrenetten zijn wat melig en zuur en ook groot.

Er zijn ook wel rassen die niet melig zijn. Van mijn eigen boom enorme maar toch heel sappige appels gehaald dit jaar. Hoeveelheid zon was ook top natuurlijk.
Whatever...
pi_182290522
Grote appels zijn sowieso lekkerder is mijn ervaring. Het enige dat ik niet opeet van een appel zijn de pitjes en het steeltje. Dat is procentueel gezien bij een grote appel ook minder dan bij een kleine. Grote appels nemen dus.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')