quote:
Op dinsdag 2 oktober 2018 11:03 schreef Lyrebird het volgende:[..]
Schiloppervlak neemt kwadratisch toe en volume kubisch, wat dus zou betekenen dat je kwa schiltijd en volume / geschilde schil het beste uit bent met een grote appel.
Het volume van een klokhuis lijkt me lineair toe te nemen met het volume van een appel, dus daar hoef je het ook niet voor te laten.
Conclusie: als je niet bent geïnteresseerd in verschillen in smaak, en als je genoeg appeletende mondjes te voeden hebt, dan ben je voordeliger uit met een grote appel.
Yes
Voor zover ik weet neemt de smaak we wat af, suiker, water, zuur blijft in de goede concentratie aanwezig. Maar de smaak is minder uitgesproken. Tenminste, dat stond in een oud onderzoek dat ik ooit las, maar ben niet helemaal zeker.
Van die oppervlakte versus inhoud uiteraard wel. Appelpitten worden niet zomaar groter, het klokhuis voor die vijf stuks zal ook niet meer dan lineair toenemen is ook mijn aanname.