abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_182224552
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2018 11:18 schreef Ambystoma_mexicanum het volgende:

[..]

Griekenland is stelselmatig veel mis als je alleen al kijkt naar de belastingcultuur die er in dat land heerst. De EU kan weliswaar begrotingseisen stellen en Europese ambtenaren naar een land sturen middels een best practice programma, maar het hoe en wat van die begroting blijft volledig in handen van een land.
Het kost vele generaties om deze mentaliteit te veranderen, als het Łberhaupt mogelijk is.
quote:
Om meer controle over de begroting van een land te krijgen zou de EU een nog grotere bevoegdheid moeten krijgen, maar daar loopt niemand warm voor.
Dat betekent in feite een bezetting van Griekenland door Duitsland, zo zagen en zien de Grieken dat iig.
quote:
Toch valt er wat voor te zeggen om landen als ItaliŽ en Griekenland erin te houden. Hoe meer Eurolanden, hoe sterker de Europese markt is op globaal niveau.
Je kunt ook handel drijven met landen die een andere valuta hebben en het kan ook bilateraal.
Exaudi orationem meam
Requiem aeternam dona eis, Domine.
Et lux perpetua luceat eis.
pi_182230903
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2018 12:37 schreef Oud_student het volgende:

[..]
En als er dan een bank of een heel land dreigt om te vallen, dan past de belasting betaler gewoon bij.
ItaliŽ is too big to bail, bovendien kiest de italiaanse regering er bewust voor het risico te nemen. Als de flappentappen droog komen te staan zal dat vele maanden het geval zijn. Veel bedrijven zullen dat niet overleven. Het zal zonder twijfel tot een diepe langdurige depressie leiden mocht het zover komen.
We can't afford the illusion anymore
pi_182246146
"Ook ten opzichte van het bruto binnenlands product scoort ItaliŽ slecht. De EU hanteert als norm dat de overheidsschuld aan het eind van een kalenderjaar niet hoger mag zijn dan 60 procent van het bbp. Dat haalde ItaliŽ bij lange na niet. Tijdens de laatste jaarwisseling bedroeg de staatsschuld 131,8 procent van het bbp. Alleen zorgenkind Griekenland doet het op dat gebied slechter."

En dat uit de mond van onze zogenaamde objectieve staatsomroep. :')

Een maand geleden kopte de NOS nog trots:

Laatste miljarden naar Athene, Grieken staan weer op eigen benen
https://nos.nl/artikel/22(...)-op-eigen-benen.html

En nu noemen ze Griekenland weer een zorgenkind. :')
pi_182246293
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2018 19:06 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Over de huidige EU in dit universum. Lijkt me niet heel moeilijk. Maar jij vindt het kennelijk goed dat ItaliŽ zich niet aan de afspraken houdt? Als ze de EU maar een hak zetten toch?
Ik begrijp heel goed waarom de situatie in ItaliŽ voor dit Nederland gevaarlijk is.

We leven namelijk in een Nederland dat voor elk crisissituatie, in elk deel van de wereld, bereid is zichzelf, zijn land en zijn inwoners op te offeren.

Zelfs als er verstandigere mensen aan het roer waren dan was deze situatie in ItaliŽ voor Nederland een probleem vanwege de puinhopen die vorige regeringen achtergelaten hebben.

Wat ik niet begrijp is dat de staatsomroep mij nooit eerder ingelicht heeft dat de situatie in ItaliŽ zo precair is.
pi_182246327
Hel en verdoemenis zal ons overkomen als ItaliŽ zijn staatsschuld verhoogd van 130% naar 131% volgens de NOS in dit artikel. Waarom heeft de NOS mij dan nooit eerder gewaarschuwd? Heeft ItaliŽ vanuit het niks opeens een staatsschuld van 130% opgebouwd? Was 130% nog wel te doen maar 131% niet?
pi_182246647
quote:
Defiant Salvini: 'I don't care' if EU rejects budget

Italy's powerful deputy prime minister Matteo Salvini said Saturday "I do not care" if the European Commission rejects a budget plan that would worsen Rome's already mammoth debt burden.
"No one in Brussels can tell me it is not time," the head of the far-right League party told a meeting in the Italian capital.

"If Brussels says I cannot do it, I do not care, I will do it anyway," the outspoken leader vowed.

Italy's new coalition government has drafted a budget that raises spending, pushes the public deficit target to around 2.4 percent of gross domestic product for the next three years, and probably hikes the public debt above its already excessive level of 131 percent of GDP.

The previous government was aiming for a deficit of 0.8 percent of GDP that would help cut debt but possibly hamper economic growth.

A warning by EU officials on Friday about Italy's deficit troubled financial markets and pushed up the cost of borrowing for the government.

"It is a budget which appears to be beyond the limits of our shared rules," noted Pierre Moscovici, who runs the European Commission's economic and finance portfolio.

Italian President Sergio Mattarella warned the government Saturday that the constitution requires a balanced budget and sustainable public debt.

Salvini quickly responded, saying that after years of having its budget imposed by European leaders "we have finally changed course and are betting on the future and on growth."

The Commission estimates that Italy's economy will grow by just 1.1 percent next year.
Met een economische groei van 1.1% en een tekort van 2,4% kan de staatsschuld oplopen naar 135% BNP over 3 jaar (7.2-3.3 + 131).
We can't afford the illusion anymore
pi_182329083
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 03:17 schreef Braindead2000 het volgende:
Was 130% nog wel te doen maar 131% niet?
Volgens de Maastricht criteria moet de staatsschuld teruggebracht worden naar maximaal 60% BNP. Dat is o.a. nodig om financieringsruimte te creŽren voor een eventuele recessie. De 130% BNP staatsschuld levert beperkte rentelasten op zolang de ECB een zeer ruim monetair beleid voert maar daaraan komt een eind. De ECB is al begonnen met het verminderen van QE en eind dit jaar zal dat volledig stoppen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Digi2 op 05-10-2018 10:20:14 ]
We can't afford the illusion anymore
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 10:18:30 #58
9112 Joz
museumkids.nl/profile/21725
pi_182331106
quote:
14s.gif Op zaterdag 29 september 2018 11:27 schreef Fir3fly het volgende:
Als de economie instort krijgt ItaliŽ geen cent van de EU wat mij betreft.
ja wat jou betrefd, maarja er is vooralsnog binnen heel europa genoeg draagvlak om de eu in de lucht te houden, de vraag is eerder hoelang houden ze dat op deze manier vol :)
Nog 10 stemmen en mijn dochtertje maakt kans op een prijs! (museumbezoek met de klas)
<a href="https://www.museumkids.nl/profile/21725" target="_blank" >https://www.museumkids.nl/profile/21725</a>
Klik op stem - 2 sec werk geen login nodig!
pi_182333199
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 03:17 schreef Braindead2000 het volgende:
Was 130% nog wel te doen maar 131% niet?
Daar zit hem het probleem nou net: Niemand weet dat. Zelfs de best geÔnformeerde deskundigen kunnen je niet vertellen waar het kantelpunt exact zit. Maar gezien de gevolgen (ItaliŽ is simpelweg te groot om te redden, of de politieke wil er nu wel of niet is is niet relevant) lijkt het me niet echt verstandig om dat te gaan testen.
pi_182380991
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 03:17 schreef Braindead2000 het volgende:
Hel en verdoemenis zal ons overkomen als ItaliŽ zijn staatsschuld verhoogd van 130% naar 131% volgens de NOS in dit artikel. Waarom heeft de NOS mij dan nooit eerder gewaarschuwd? Heeft ItaliŽ vanuit het niks opeens een staatsschuld van 130% opgebouwd? Was 130% nog wel te doen maar 131% niet?
Het gaat er vooral om dat ItaliŽ streeft naar een begrotingsevenwicht en liefst nog een begrotingsoverschot zodat die schuld tegenover het BBP krimpt.
Juist omdat ItaliŽ dat nalaat en gaat strooien met geld, zakt het vertrouwen naar 0 en zal je de rente rap zien oplopen.
Het is gewoon belachelijk, winnen ze het vertrouwen van de markt door met een verantwoorde begroting te komen, dan zakt de rente juist en het geld dat ze daarmee uitsparen kan dan weer voor lastenverlichting gebruikt worden.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_182693346
quote:
Italiaanse begroting afgekeurd door Europese commissie


De Europese Commissie heeft de begroting van de Italiaanse regering voor 2019 afgekeurd. Het is voor het eerst dat de Commissie deze bevoegdheid inzet.

Volgens de Commissie wijkt de eerste begroting van de nieuwe Italiaanse regering te veel af van de Europese afspraken. Doordat de Italiaanse regering een basisinkomen invoert voor minima ťn de pensioenleeftijd verlaagt loopt het begrotingstekort te hoog op volgens Brussel.

Volgens Valdis Dombrovskis, vicevoorzitter van de Europese Commissie, is het besluit van de Commissie niet leuk maar onontkoombaar. Volgens hem is ItaliŽ bezig de hoge schulden te bestrijden door nieuwe schulden te maken. Hij wijst er op dat de Italianen net zo veel uit gaan geven aan onderwijs als dat ze aan rente moeten betalen over hun staatsschuld.

ItaliŽ heeft van de Commissie drie weken de tijd gekregen om een nieuwe begroting te maken en in te dienen.

Het spel is op de wagen
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')