abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  was: DO2 zondag 14 oktober 2018 @ 22:36:22 #51
271695 EP3
Pais en vree.
pi_182518960
registreer om deze reclame te verbergen
Cikx houdt in zijn eentje deze reeks relevant. Respect.
You know what uranium is right? It's a thing called nuclear weapons and other things. Like lots of things are done with uranium, including some bad things.
pi_182519138
quote:
14s.gif Op zondag 14 oktober 2018 22:36 schreef EP3 het volgende:
Cikx houdt in zijn eentje deze reeks relevant. Respect.
Ik probeer tegenwoordig sowieso voor elke film die ik zie een stukje op MovieMeter te plaatsen, dus dan is het niet zoveel moeite om het ook gewoon in dit topic te posten. :)

Maar het is inderdaad jammer dat hier niet meer zo veel gepost wordt. Altijd leuk om andermans recensies te lezen!
  was: DO2 zondag 14 oktober 2018 @ 22:52:33 #53
271695 EP3
Pais en vree.
pi_182519224
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 22:47 schreef Cikx het volgende:

[..]

Ik probeer tegenwoordig sowieso voor elke film die ik zie een stukje op MovieMeter te plaatsen, dus dan is het niet zoveel moeite om het ook gewoon in dit topic te posten. :)

Maar het is inderdaad jammer dat hier niet meer zo veel gepost wordt. Altijd leuk om andermans recensies te lezen!
Ik heb onlangs weer heel veel klassiekers bekeken van grote namen ( en persoonlijke favorieten ) als Hitchcock, Bergman, Polanksi en Fellini. Kan me er alleen niet echt toe zetten om daar ( uitgebreide ) recensies over te schrijven, :@.
You know what uranium is right? It's a thing called nuclear weapons and other things. Like lots of things are done with uranium, including some bad things.
  maandag 15 oktober 2018 @ 09:28:40 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182524093
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 18:31 schreef Cikx het volgende:
Beoning (2018) - IMDb

[ afbeelding ]

Burning is een Koreaanse thriller die nu al enkele dagen bij mij nazindert. De film kent een lang uitgesponnen aanloop die enig geduld van de kijker vereist, maar je merkt al snel dat je bij Chang-dong Lee in capabele handen bent. Hij weet dondersgoed waar hij mee bezig is. Achter elk shot schuilt een idee en elke gebeurtenis, hoe nietszeggend die ook lijkt, heeft een achterliggende betekenis. Twee en een half uur lang wordt er op vakkundige wijze een onderhuidse spanning opgebouwd die ten alle tijden voelbaar is. Vanaf begin af aan besluipt je een gevoel dat er iets niet pluis is.

Het begint allemaal met de introverte plattelandsjongen Jong-Soo die tijdens het rondbrengen van pakketjes toevallig zijn oud buurmeisje Hae-Mi tegen het lijf loopt. Hij herkent haar in eerste instantie niet eens meer, maar besluit toch om met haar af te spreken. Voor Hae-Mi komt dit alles mooi uit, aangezien ze iemand nodig heeft om op haar kat te passen voor wanneer zij op reis gaat naar Afrika om op zoek te gaan naar de zin van het leven. Jong-Soo vindt dit geen probleem en reist vervolgens elke dag af naar haar petieterige appartementje midden in Seoul om haar kat, die zich overigens nooit laat zien, te eten te geven. Een vreemd gevoel nestelt zich echter langzaam in je onderbuik; waarom vraag je iemand die je in geen tijden hebt gezien om op je kat te passen? Waarom kan Jong-Soo de kat nooit vinden terwijl het appartement nog geen 5 vierkante meter beslaat? Vreemd... Maar het duurt niet lang of het wordt nog vreemder.

Wanneer Jong-Soo Hae-Mi komt ophalen van het vliegveld blijkt dat ze iemand heeft meegenomen. Een charmante rijkeluisjongen genaamd Ben die ze op reis heeft leren kennen. Ben en Jong-Soo zijn min of meer elkaars tegenpolen. Ben is sociaal, hoogopgeleid, rijdt een Porsche, heeft een prachtig appartement midden in Seoul en lijkt het helemaal gemaakt te hebben, terwijl Jong-Soo een stille, eenzame binnenvetter is die een moeilijke jeugd heeft gekend. De vrijgevochten Hae-Mi zweeft er een beetje tussenin. Ze heeft de conservatieve boerengemeenschap achter zich gelaten voor het bruisende stadsleven. De drie figuren zijn kenmerkend voor de clash tussen klassen die in Zuid-Korea heerst. De jeugdige onderklasse ziet dat hun positie in de maatschappij steeds hopelozer wordt ten opzichte van de bevoorrechte elite. Een aantal recente onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat Koreaanse jongeren gemiddeld gezien tot de ongelukkigste jongeren op de wereld behoren vanwege de vernietigende sociale en economische ongelijkheid. Dit onderliggende thema wordt nooit expliciet benoemd, maar de contextuele clues en de onderlinge relaties spreken boekdelen.

Ze trekken een tijdje met zijn drieën op, waardoor er een nogal pijnlijke driehoeksverhouding ontstaat. Jong-Soo heeft moeite om voor zichzelf op te komen en Ben maakt daar gretig gebruik van. De onderhuidse spanning blijft gestaag door sudderen, maar wanneer Ben Jong-Soo op de hoogte stelt van zijn geheime hobby is het kookpunt bereikt.

Wat volgt is een puzzel van metaforen en thematiek die enkele kijkbeurten vereist om volledig te kunnen doorgronden. Het mooie eraan is dat iedereen zijn eigen oplossing zal uitdokteren. Het is typisch zo’n film die je na afloop met je vrienden gaat bespreken om vervolgens scène voor scène te ontleden. Ondanks het prikkelende mysterie is dit geen typische “mindfuck” vol plotwendingen en verrassingen. Sterker nog, het plot is opmerkelijk rechtlijnig. Misschien niet zo gek wetende dat de film gebaseerd is op een kortverhaal van Murakami waar je in nog geen half uurtje doorheen bent. Chang-dong Lee heeft er een groot gedeelte zelf bij verzonnen en zijn eigen thematiek erin verwerkt. In eerste instantie was ik teleurgesteld geen groots opgezette finale voorgeschoteld te krijgen waaruit zou blijken dat niets was zoals het leek. Voor mijn gevoel was Lee dat de kijker haast verschuldigd na zo lang de spanning te hebben opgebouwd. Na een paar dagen met de film gezeten te hebben ben ik echter steeds enthousiaster geworden over Lee’s keuze. We worden zo vaak doodgegooid met gekke plottwists of zinderende spektakelstukken dat de koelbloedige slotscène waar Lee voor kiest zonder meer verfrissend is en niettemin kenmerkend voor de virtuoze soberheid die Burning uitstraalt.

Zo ook in de fenomenale cinematografie die zonder enige opsmuk op pure en authentieke wijze de realiteit weergeeft. Geen filters, hyperediting of CGI, maar wel meeslepende long-takes en technische hoogstandjes die de natuur in al haar schone rauwheid tot leven brengen. De pracht van die akkers gehuld in nevel is met geen woorden te bevatten! De beelden gaan gepaard met de net zo indrukwekkende score van Mowg vol diepe, aardse klanken waarvan een haast primitief gevoel van dreiging uit gaat. Het hoogtepunt voor mij was de onweerstaanbare scène waarin Hae-Mi bij zonsondergang halfnaakt op de zwoele tonen van Miles Davis begint te dansen. Zelden heb ik beeld en geluid zo mooi samen zien smelten. Deze scène kan wat mij betreft zo de geschiedenisboeken in.

Naast een slow-burn thriller is Burning ook een intrigerende karakterstudie. De drie hoofdpersonages zijn stuk voor stuk boeiend. Ik heb altijd een zwak gehad voor introverte eigenheimers en Jong-Soo past perfect in dat straatje. Ah-in Yoo die in het echte leven een eloquente spreker is ondergaat een ware metamorfose en vertolkt de rol met verve. Zijn blik, zijn houding, zijn manier van spreken, alles klopt eraan. Ook beginnend actrice Jong-seo Jeon is overtuigend als de innemende Hae-Mi die op zoek is naar bezieling. Ik mag hopen dat dit voor haar een springplank is naar een succesvolle carrière als actrice. Steven Yeun had ik de dag van tevoren toevallig nog gezien in de Amerikaanse film Sorry to Bother You. Ik was even bang dat hij als Amerikaanse Koreaan uit de toon zou vallen, maar dat is totaal niet het geval. Integendeel, zijn achtergrond geeft Ben net die mysterieuze uitstraling die het personage toebehoort.

Zoals al eerder gezegd staat de film bol van de metaforen. Een van de interessantste vind ik die van
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Burning is een film van grote klasse! Gaat dat zien als je jezelf een geduldig filmliefhebber acht. :)

IMDb: 7.7/10
Ik: 9/10
Wat ik ff mis, waarom is dit een thriller?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_182526328
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 22:52 schreef EP3 het volgende:

[..]

Ik heb onlangs weer heel veel klassiekers bekeken van grote namen ( en persoonlijke favorieten ) als Hitchcock, Bergman, Polanksi en Fellini. Kan me er alleen niet echt toe zetten om daar ( uitgebreide ) recensies over te schrijven, :@.
Kan ik me goed voorstellen. Ik heb ook altijd de meeste motivatie om een recensie te schrijven als ik een film voor de eerste keer zie die me ontzettend goed bevalt. Bij films die me tegenvallen ben ik meestal in een paar zinnen klaar. :P

quote:
0s.gif Op maandag 15 oktober 2018 09:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat ik ff mis, waarom is dit een thriller?
Vanwege de onderhuidse spanning en suspense die constant voelbaar is. Zo zou ik Ex Machina bijvoorbeeld ook een (sci-fi) thriller noemen. Je zou echter ook mystery kunnen zeggen wat mij betreft.
  maandag 15 oktober 2018 @ 14:17:04 #56
27648 Weakling
available in strong mint
pi_182529308
Bad Times at the El Royale (2018) - IMDb

el-royale-e1530019400369.jpg

Heerlijke film noir met genoeg WTF momenten om je de hele rit op het puntje van je stoel te houden. Geweldig geacteerd door met name Jeff Bridges en Cynthia Erivo. Het einde vond ik zelf wat zwakjes en er zijn wat open eindjes die niet opgelost worden, maar alles wat er aan vooraf gaat maakt dat meer dan goed. Ik ga verder niks over het verhaal zeggen, want hoe minder je er van weet, hoe beter de film werkt is mijn mening.

8/10
There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
  maandag 15 oktober 2018 @ 14:28:31 #57
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_182529532
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 19:09 schreef momentius het volgende:
Hold the dark
Hold the Dark (2018) - IMDb
[ afbeelding ]

2h 5min | Adventure , Drama , Mystery | 28 September 2018 (USA)

Recensie:
De film begon oke, het eerste uur was oke, met elke minuut die voorbij ging vroeg ik me meer af hoe het nog enigszins logisch af kon gaan lopen. Wat voor leipigheid gaan we nog tegenkomen waardoor het verhaal een soort van logica heeft.

Toen was ik bij minuut 125 en bleek dat er helemaal niet te zijn. Niks sloeg ergens op, was gewoon allemaal verhaallijntjes bij elkaar gestopt wat nergens naar toe gaat.

3 uit de 10 sterren omdat de filmkwaliteit zelf wel goed is, leuk landschap, wel een specifieke opzet.

Hier is mijn KLB topic over deze film
KLB / film hold the dark, vreselijk

Hier is mijn topic erover waar ik mensen vraag waar de film op slaat (mijn vragen staan daar in de spoiler tag) maar blijkbaar heeft gewoon niemand een antwoord erop
F&S / Film: hold the dark

Conclusie: als je mijn recensie niet hebt gelezen dan kan je je de eerste 1,5 uur best vermaken omdat je dan nog hoop hebt dat er nog iets samenkomt van alle dingetjes die je ziet. Na 2 uur weet je dat dat niet zo is en is de hoop daarop weg en weet je dat je 2 uur van je leven hebt verdaan
Dan zal ik 'm maar uit mijn lijst halen van Netflix :D
<span class="u">L'Amour menaçant</span>
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
O+ <a href="http://forum.fok.nl/topic/1282386" target="_blank" >Ang3l fantopic</a> O+
  dinsdag 16 oktober 2018 @ 10:36:27 #58
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_182546890
m_thelma-dvd-packshot-nl.png

Thelma

Bovennatuurlijke coming of age (of misschien zelfs coming out) film uit Noorwegen. Schitterende beelden, mooie spannende muziek en erg goed acteerwerk van de hoofdrolspeelster. Geen standaard horror film, en ik zou t eigenlijk meer suspense noemen. Het deed me een beetje aan Carrie denken.

IMDB: 7/10
Mijn cijfer: 8/10
<span class="u">L'Amour menaçant</span>
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
O+ <a href="http://forum.fok.nl/topic/1282386" target="_blank" >Ang3l fantopic</a> O+
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')