quote:
Er was al het frietje softijs. En nu is er de frikandel carpaccio. Het is de nieuwste creatie van cafetaria 't Huus 2.0 in Veenendaal.
Hij moet nog op de nieuwe menukaart verschijnen maar aan de Zandstraat in Veenendaal is hij al te krijgen: anderhalve frikandel, flinterdun gesneden, met mayo-curry saus, tomaat, komkommer en andere ingrediënten. ,,Hij valt onder de salades’’, vertelt eigenaar Nina Visser van 't Huus 2.0.
Nieuwe dingen verzinnen
Wie met het idee kwam, weet ze niet meer. ,,Erg, hè? We hebben wel vaker met zijn allen overleg om nieuwe dingen te verzinnen. Het idee voor de frikandel carpaccio bedachten we in de zomer. Toen hebben we ook die foto gemaakt. Afgelopen vrijdag hebben we hem op Facebook gezet en in het weekeinde al gelijk de eerste exemplaren verkocht.’’ De frikandel carpaccio kost 5,75 euro en kan voor de liefhebber ook met een ander sausje bereid worden.
Jeanine en Angelique maken deze maandag een frikandel carpaccio in de zaak: Jeanine: ,,We vinden het leuk om allerlei nieuwe dingen uit te proberen. Sommige schotels slaan aan, anderen niet. Ons publiek vindt het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen.’’
Frietje softijs
De zaak scoorde twee jaar geleden al een hit met een frietje softijs die vooral onder jongeren goed aansloeg. Nina Visser: ,,Vaak vragen klanten om iets anders of iets aparts. Dan doet deze combinatie het goed, dan dagen ze elkaar ook uit om het te proberen." Het idee kwam toen van een medewerkster die wist van iemand uit Zweden dat ze daar friet met roomijs eten.
Het frietje softijs staat overigens ook nog steeds op de menukaart. ,,Dat was onze topper uit 2016 en zo staat hij ook op de kaart. Die wordt niet zo heel veel meer verkocht, maar we maken hem nog steeds als klanten dat willen.’’
Bron