abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_182474933
registreer om deze reclame te verbergen
Op zoek naar tips; Sofie is nu ruim 2 maanden oud en vanaf 2 weken oefenen we regelmatig met een flesje. Tot nu toe heeft ze pas 2x in sessies 125ml uit de fles gedronken. Andere keren maximaal 40ml maar met een hoop gehuil en gemopper tussendoor. 9 van de 10 keer weigert ze echt een flesje en raakt ze helemaal overstuur.
Over 3 weken moet ik weer gaan werken en ik moet/wil ook wel weer eens een avond weg. Maar dag gaat niet zolang ze niet goed uit de fles drinkt.
We hebben een avent fles met speen maat 1.

Hopelijk hebben jullie tips voor ons zodat Sofie de fles beter gaat pakken.
pi_182475207
Misschien eens een andere fles proberen? Jip drinkt op de opvang uit een difraxfles, omdat hij die beter pakt dan de aventfles waar ze mee zijn gestart. Thuis drinkt hij uit een bibifles en dat gaat ook goed. Verder niet echt tips.. Op de opvang komt het uiteindelijk altijd wel goed is mijn ervaring. Jip kan daar heel goed drinken en heel slecht drinken. Maar op zo'n slechte dag haalt hij het savonds in bij mij. Hij schijnt dan verder wel goed gehumeurd te zijn daar, dus ik vind het wel best :D
  vrijdag 12 oktober 2018 @ 17:36:07 #103
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_182475368
ik heb kinderen die alleen maar dronken uit de MAM fles.
Dat was bij ons de go to fles. dus mijn tip is ook flessen uitproberen.
  vrijdag 12 oktober 2018 @ 20:07:32 #104
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_182477920
registreer om deze reclame te verbergen
Hier was het vooral blijven volhouden en op een dag deed hij het. Maar dat duurde wel lng en eigenlijk is het nooit echt van harte gegaan, dat flesdrinken. Hem de regie laten houden en kamertemperatuur, dat waren hier de hulpmiddelen. Frusterend gedoe he! Oh ja, en de andere setting (of noodzaak?) van de opvang hielp hier zeker ook.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_182478586
Als je er veel wil uitproberen bestaan er huurpaketten, moet je even zoeken, anders heb je straks een halve winkel aan flessen/spenen :s). Of andere leenmanieren natuurlijk.
pi_182479365
Bij mijn oudste bleek de NUK-fles de uitkomst. Van de een op de andere dag viel het kwartje. Hopelijk lukt het gauw, heel vervelend als dat niet lukt.
pi_182480985
registreer om deze reclame te verbergen
Bedankt voor alle reacties tot nu toe!
Dat wordt dus gaan uitproberen. Bedankt ook voor de tip van het huur-pakket! Zou ik zelf nooit aan gedacht hebben.

Zijn er naar jullie weten nog flessen/spenen die je met borstvoeding beter kan vermijden?
En hoe vaak zouden jullie dan elke fles uitproberen?

Ik probeer er niet gefrustreerd van te raken maar vind het wel lastig. Sofie blijft nu zo afhankelijk van mij. En doordat ze ‘s nachts lang slaapt (erg blij mee!) komt ze overdag elke 2-3 uur voor een voeding. Ik kan dus niet weg zonder haar maar dat zal binnenkort toch echt moeten.
We gaan dus snel op jacht naar andere flessen.
pi_182481280
Wie geeft de fles Takkie? Bij Js moest ik echt niet in de buurt zijn als er een flesje kwam... ik deed in het begin trouwens ook wat druppels melk op de speen zodat Js het al even had geproefd :)

Tnx trouwens, mijn verzoek is ook op verzoek.. goed om even te realiseren. Helaas probeer ik ook wel eens te rekken :@, maar dat heeft dan wel altijd met de jongens te maken...

Ik vond net in mijn vriezer nog een mooie zak met bv gekolft in de eerste week van Li. Tot wanneer zou je dat kunnen gebruiken? De samenstelling van mn melk is al veranderd toch?
pi_182481378
Volgens mij gebruiken mensen wel bv die langer ingevroren is geweest, dus denk dat je dat prima kan gebruiken nog, loj.

Takkie, wij hadden bij oudste zo’n speciale Medela Calma fles, want dat was toen de heilige graal onder de flessen voor bv-kindjes. Nou, een grote ramp. Ik geloof dat het ook niet zoveel uitmaakt als ze de borst eenmaal goed snappen.

Snap je benauwdheid heel goed. Ik ben vrijwilliger op een kinderkledingbeurs en dan moet ik een vrijdagavond en de hele zaterdag erna weg. Ik heb er weken om gestrest, maar het ging perfect. Ik hoop op een zelfde scenario voor jou!
pi_182481691
Hier goede ervaring met de spenen van mam, we gebruikten ze in combinatie met flessen van Pura Kiki.

Ik had verwacht dat mijn borsten zouden stoppen met melk maken als Frits drie dagen niet zou drinken. Het zal niet veel zijn, maar er komt nog steeds melk.
pi_182483708
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 oktober 2018 22:36 schreef Loj het volgende:

Ik vond net in mijn vriezer nog een mooie zak met bv gekolft in de eerste week van Li. Tot wanneer zou je dat kunnen gebruiken? De samenstelling van mn melk is al veranderd toch?
Zit er nog colostrum in? Mooi gebruiken als ze een keer ziekig is O+ Anders kun je het sowieso wel gebruiken.

Ik heb nog antenataal gekolfd colostrum in de vriezer. En nog 7 liter ( *O* ) van de afgelopen 3 maanden.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')