abonnement Unibet Coolblue
  Moderator dinsdag 25 september 2018 @ 16:04:10 #101
90910 crew  Drizzt_DoUrden
Rawr
pi_182125593
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 15:53 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Denken dat je meteen ziek wordt van een (fruit) wormpje in Portugal :')
Gast, dat is toch ranzig om te zien? :')
Dingen doen met dingen, da's machtig mooi
Twitch: https://www.twitch.tv/drizzt_dourden
  dinsdag 25 september 2018 @ 16:06:53 #102
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_182125653
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 16:04 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:

[..]

Gast, dat is toch ranzig om te zien? :')
Dat ontken ik ook niet toch?
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_182125880
Tja, tegenvallers kun je op verschillende manieren hebben:
- slechte kwaliteit
- past niet bij je smaak
- personeel
- afstotend gerecht

Ik heb wel dingen als steak tartare, soep met varkenshersenen, gekookte eieren met embryo's erin etc. gegeten. Zo te lezen wordt dat al gauw afstotend gevonden, maar dat is toch vooral een kwestie van je mindset.
  dinsdag 25 september 2018 @ 16:21:35 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182125936
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 16:19 schreef Igen het volgende:
Tja, tegenvallers kun je op verschillende manieren hebben:
- slechte kwaliteit
- past niet bij je smaak
- personeel
- afstotend gerecht

Ik heb wel dingen als steak tartare, soep met varkenshersenen, gekookte eieren met embryo's erin etc. gegeten. Zo te lezen wordt dat al gauw afstotend gevonden, maar dat is toch vooral een kwestie van je mindset.
Die zaken in bold vind ik niet verwijtbaar aan het restaurant.
Slecht kwaliteit of incomptent personeel wel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_182126079
Het was niet in een echt restaurant, maar op Camden Market. Daar stond een kraampje met bubbelwafels, en hadden ze voorbeeldjes staan van alle gevulde wafels. Waaronder eentje met een heel Kinder chocolade ei, en Kinder bueno's, overdaad, maar geweldig.

Eerste keer dat ik daar was niet gekocht, maar daarna nog zo naar uitgekeken dat ik op de laatste dag Londen nog terug was gegaan. Krijg ik vervolgens een heel laf wafeltje, met amper vulling. En een stukje Kinder ei, en een stukje Kinder Bueno.

Maar dan gewoon geen voorbeeld. ;(
pi_182126240
Keertje in een restaurantje in Baskenland (op de grens van Spanje-Frankrijk, dit was nèt in Spanje) kregen we de kaart en ik kon er geen wijs uit worden. Maar ik dacht: naja, ik lust toch vrijwel alles, dus ik bestel gewoon wat (en iemand uit de groep kon een beetje Spaans en duidde het nog een beetje).

Toen kwam het gerecht.... Het leek op een verse worst (zo'n ding wat je in een cirkel in de winkel komt), maar dan zo zwart dat hij wel verkoold leek. En het was ook niet lekker (maar geen verkoolde smaak, gewoon *ril* niet lekker). Had wel wat weg van grove leverworst en dan behoorlijk flauw van smaak.

Rest van de groep had met hun gok wel prima gerechten gekregen.
Somebody that I used to know
pi_182126281
En ik heb een keer bij Hema (stamppotten voor 2,50) een bord stamppot zuurkool gehad die bijna koud was :X . Oef, wat is dat NIET lekker :r Ik heb overwogen om ermee terug te gaan, maar dan moest ik weer met al mijn tassen naar de balie lopen, en er stond al zo'n lange rij, dat ik het teveel gedoe vond. Maar dat was wel een moment om echt te gaan klagen over mijn eten.
Somebody that I used to know
  dinsdag 25 september 2018 @ 16:40:55 #108
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182126323
quote:
2s.gif Op dinsdag 25 september 2018 16:36 schreef Postbus100 het volgende:
Het leek op een verse worst (zo'n ding wat je in een cirkel in de winkel komt), maar dan zo zwart dat hij wel verkoold leek. En het was ook niet lekker (maar geen verkoolde smaak, gewoon *ril* niet lekker). Had wel wat weg van grove leverworst en dan behoorlijk flauw van smaak.

Bloedworst?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_182126345
Dat jij niet weet wat potjesvlees is is meer je eigen schuld.
  dinsdag 25 september 2018 @ 17:20:33 #110
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182127050
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 16:40 schreef golfer het volgende:

[..]

Bloedworst?
Morcilla inderdaad, heerlijk! En dan vooral de Morcilla Vasca, met rozijnen en walnoten erdoor :9~ :9~ :9~
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_182127349
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 16:40 schreef golfer het volgende:

[..]

Bloedworst?
Nee, dat is nog weer anders, volgens mij. Maar zo klinkt het wel, he? De black pudding uit Engeland vond ik wel lekker.
Somebody that I used to know
pi_182127387
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 17:20 schreef flipsen het volgende:

[..]

Morcilla inderdaad, heerlijk! En dan vooral de Morcilla Vasca, met rozijnen en walnoten erdoor :9~ :9~ :9~
Ah!
In mijn beleving zag het er nog zwarter uit dan dit:




Edit, eens kijken of ik het restaurant nog kan vinden (en of ze een website hebben :') )
Somebody that I used to know
pi_182127586
Google is gewillig. Lijkt inderdaad de bloedworst, want dit was hem (maar in mijn beleving was hij echt zo zwart als verkoold vlees.

https://www.tripadvisor.n(...)quitaine.html#photos;aggregationId=101&albumid=101&filter=7&ff=225921417

(volledige link even kopiëren/plakken in browser)


Nou ja, heb er in ieder geval niet echt van genoten ;)
Somebody that I used to know
pi_182127990
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 16:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die zaken in bold vind ik niet verwijtbaar aan het restaurant.
Slecht kwaliteit of incomptent personeel wel
een tegenvaller hoeft ook niet per se verwijtbaar aan het restaurant te zijn. Soms bestel je iets met het idee dat het heel lekker is maar blijkt het nét een ander gerecht, blijkens de vele steak tartare verhalen :D
  dinsdag 25 september 2018 @ 18:16:50 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182128071
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 september 2018 18:11 schreef itchycoo het volgende:

[..]

een tegenvaller hoeft ook niet per se verwijtbaar aan het restaurant te zijn.
Inderdaad. Alles kan altijd tegen vallen. Hoeft er nog niks mee mis te zijn.
pi_182128135
Een keer in een klein afgelegen dorpje in Spanje een fruitsalade besteld en ik kreeg een schaal met 4 bananen, 3 sinaasappels,3 appels en wat druiven. Letterlijk een fruitschaal :D
  dinsdag 25 september 2018 @ 18:23:46 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182128174
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 september 2018 18:11 schreef itchycoo het volgende:

[..]

een tegenvaller hoeft ook niet per se verwijtbaar aan het restaurant te zijn. Soms bestel je iets met het idee dat het heel lekker is maar blijkt het nét een ander gerecht, blijkens de vele steak tartare verhalen :D
In de meeste Franse restaurants zeggen ze tegen toeristen: Mais monsieur, vous réalisez, c’est crue
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 september 2018 @ 18:34:58 #118
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182128361
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 september 2018 18:11 schreef itchycoo het volgende:

een tegenvaller hoeft ook niet per se verwijtbaar aan het restaurant te zijn. Soms bestel je iets met het idee dat het heel lekker is maar blijkt het nét een ander gerecht, blijkens de vele steak tartare verhalen :D
Dat vooral.
Gebrek aan kennis over wat besteld is of hoe iets bereid wordt kan je het restaurant niet verwijten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_182129153
ik kreeg als enige vegetariër in een groot gezelschap bij een groepsdiner eens champignonsoep, daarna tagliatelle met champignonsaus en een vegaburger met, jawel, gebakken champignons erop... toen had ik het wel even gehad met champignons...

twintig jaar geleden kreeg je als vega trouwens overal omelet champignons,.... toch wel blij dat die tijd voorbij is.
pi_182129645
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 14:00 schreef Harvest89 het volgende:
wat een gerechten komen hier voorbij. :P

Orgaanvlees, zeekomkommers, pijlstaartinktvissen, rotte haai, walvis.

Waarom stoppen mensen dat vrijwillig in hun mond?
Lever is, mits met mate, ontzettend lekker. Net zoals niertjes of tong in madeirasaus. En walvis is eigenlijk net een stuk rundvlees, maar dan met klein vissmaakje (ooit geprobeerd in Groenland, ik moest het gewoon proberen ondanks dat het ethisch compleet fout is.) En wat is er mis met goed bereidde inktvis?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_182129749
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 19:47 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Lever is, mits met mate, ontzettend lekker.
Nee. Ik vind t ontzettend goor. Smerige bitter/zoet combinatie. :r
  dinsdag 25 september 2018 @ 19:53:48 #122
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_182129757
Voor mij is de grootste tegenvaller altijd als ik een biefstuk/steak bestel en dan zo rare als maar kan, maar dat ik dan toch een schoenzool met een spoortje grijsroze in het midden krijg. Ik bestel het dus ook nooit meer maar maak het zelf wel; te veel restaurants weten niet hoe het moet met dat stukkie vlees.
  dinsdag 25 september 2018 @ 20:05:46 #123
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_182129976
quote:
13s.gif Op dinsdag 25 september 2018 19:53 schreef Qarrad het volgende:
Voor mij is de grootste tegenvaller altijd als ik een biefstuk/steak bestel en dan zo rare als maar kan, maar dat ik dan toch een schoenzool met een spoortje grijsroze in het midden krijg. Ik bestel het dus ook nooit meer maar maak het zelf wel; te veel restaurants weten niet hoe het moet met dat stukkie vlees.
Hier hetzelfde. Ben er ook mee gestopt.

Piet heeft er ook ooit een mooi topique aan gewijd. CUL / Waarom kan het gros van de horeca geen steak bakken
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_182130537
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 19:15 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

In Frankrijk heb je ook van die horrorworsten met orgaanvlees.
Heb het zelf nog nooit geproefd en ben ook niet van plan om dat ooit te gaan doen.
Andouillette heet dat, ik eet inprincipe alles wel, al is het maar om te proberen.

Deze heb ik toch echt na 1 hap laten staan. Die worst rook gewoon echt naar varkensstront.
pi_182130645
quote:
9s.gif Op dinsdag 25 september 2018 10:41 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Een goed restaurant waar ze friet met satesaus serveren? :').
Tja was is een goed restaurant. Ik ga maar weinig écht luxe uit eten (sterrenrestaurants). Maar kom ook haast nooit in cheap als steakhouses zoals je ze op het leidseplein o.i.d. vindt. Gewoon 'normale' restaurants met hoofdgerechten tussen de 20-30 euro. En het wil inderdaad nog wel eens voorkomen dat die één of twee steekjes laten vallen. Sowieso vind ik dat alles wat je in een restaurant krijgt eigenlijk gewoon zelfgemaakt moet zijn of afkomstig van een traiteur / verse (lokale) bakker. Friet moet ook gewoon zelf gesneden zijn.

Wat ik overigens ook een afknapper vind zijn restaurants waar ze alles ''op smaak'' brengen door iets in een enorme laag roomboter te bakken, zoals groenten die dan druipen van het vet.

Hier in de buurt zit een restaurant die ooit eens hebben geïnvesteerd in zo'n green - egg BBQ. Letterlijk alles wat je daar bestelt smaakt alsof het is geïnjecteerd met een smokey-taste vloeistof. Ik waardeer de inspanningen van een restauranthouder om eten een beetje een persoonlijke bereidingswijze mee te geven, maar dit gaat net weer even iets te ver.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')