Is jouw achternaam soms Bean?quote:Op maandag 24 september 2018 16:08 schreef flipsen het volgende:
De andere keer was eigenlijk meer dommigheid van me, ik bestelde "een steak", maar had kennelijk het woordje "tartare" erachte niet gezien. En dat ei was ook niet gebakken, zoals ik dacht
Gisteren een lekker bakje weggesnoept. Bij zult moet je niet teveel nadenken.quote:Op maandag 24 september 2018 16:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik bestelde een keer per ongeluk zure zult Dat was ook echt niet voor herhaling vatbaar. Mijn gezicht vertrekt nog steeds als ik er aan denk.
Kan allebei, ik doelde vooral op opmerkelijke dingen die onverwachts erg tegenvielen, maar dit macaronverhaal past er prima tussenquote:Op maandag 24 september 2018 16:46 schreef Cat-astrophe het volgende:
Gaat het hier om zaken die je zelf onhandig hebt besteld of om zaken die je tegenvallen in de service?
Mijn grootste tegenvaller tot dusver is het tweesterren restaurant waar we gingen dineren. Dan weet je al dat het een flinke rekening wordt. Maar het diner is dat het meestal wel waard.
Hier was de service matig en de maaltijd wel lekker, niet echt bijzonder. Maar dat is natuurlijk maar een mening.
Grootste tegenvaller was dat we bij de koffie als onderdeel van de friandises, met zijn viertjes, maar drie macarons kregen. Waarschijnlijk omdat hun serveerstandaardje slechts ruimte had voor drie en dat zo leuk stond
Tafel naast ons (2 personen) kreeg er namelijk ook drie
Natuurlijk hadden we eentje extra kunnen vragen, maar een beetje fatsoenlijk restaurant had iedereen meteen een eigen koekje gegeven.
Sindsdien nemen we bij zulke dinertjes altijd een eigen pakje macarons mee Maar zijn nooit meer teleurgesteld.
De ergste dingen stonden daar in ja. Ik zal dat topic eens opzoeken.quote:Op maandag 24 september 2018 16:20 schreef Gripper het volgende:
Er was ooit wel een topic met restaurant ergernissen. Ging dan vooral over honden onder tafel, rond rennende kinderen en onbeschoft personeel.
quote:
Ik heb het ook weleens gehad jaren geleden in Frankrijk.. zit je ook raar te kijken. Maar wel braaf opgegeten, was nog best lekker.quote:
Jullie hadden dus nog nooit van een terrine gehoord, want dat was het gerecht dat jouw vriendin besteld had.?quote:Op maandag 24 september 2018 16:01 schreef itchycoo het volgende:
Ik vond niet echt een geschikt topic waar ik dit kwijt kon en ik dacht dat er vast nog veel meer mensen zijn met dergelijke ervaringen, dus wellicht wel grappig om dat met elkaar te delen!
Afgelopen week was ik met mijn vriendin op vakantie in Frankrijk. De hele week heerlijk gegeten en op de terugweg hebben we een stop gemaakt in Duinkerke. Daar stond in veel tenten een aantal regionale Vlaams/Franse specialiteiten op de kaart. Een daarvan was 'potjevleesch' zonder dat er in ons geval een nadere beschrijving bij stond. De naam deed ons vermoeden dat het iets van stoofvlees zou zijn en mijn vriendin is daar dol op, dus die heeft het enthousiast besteld, zonder verder te vragen wat het precies was. Bleek het uiteindelijk een koud gerecht te zijn van rund, kip en konijn waar ze een bak gelei overheen donderen. Het vlees zelf was erg smaakvol en op zichzelf ook lekker, maar omdat het geheel koud is en in combinatie met de gelei was het gewoon net alsof je een bak natvoer van de kat weg zat te werken en was het niet zo'n smakelijke beleving.
Achteraf kunnen we er verschrikkelijk om lachen, maar mijn vriendin gruwelt nu al bij het noemen van de naam van het gerecht.
Hebben jullie ooit (blindelings) iets besteld in een restaurant dat niet zo goed uitpakte?
Terrines ken ik wel, maar dat stond er dus niet bij. Anders had ik in elk geval geweten dat het niks voor m’n vriendin zou zijn als maaltijdquote:Op maandag 24 september 2018 17:21 schreef golfer het volgende:
[..]
Jullie hadden dus nog nooit van een terrine gehoord, want dat was het gerecht dat jouw vriendin besteld had.?
In Frankrijk heb je ook van die horrorworsten met orgaanvlees.quote:Op maandag 24 september 2018 17:25 schreef golfer het volgende:
Mijn vrouw vroeg ooit aan de eigenaresse in een restaurant in Frankrijk wat rognons voor vlees was. In steenkolen Engels wees de vrouw op de zijkant van haar buik, dus dacht mijn vrouw dat er iets van lendestuk zou komen, vergezeld van een lekkere wijnsaus.
Bleek dus een bord vol niertjes te zijn.
Nog al veel verschillen tussen terrines. Potjesvlees zit echt in een zure bijna doorzichtige gelei met grote stukken vlees. Mijn Vlaamse stiefvader maakte het altijd met konijn. Is niet te vergelijken met een warme terrine, of een paté.quote:Op maandag 24 september 2018 17:21 schreef golfer het volgende:
[..]
Jullie hadden dus nog nooit van een terrine gehoord, want dat was het gerecht dat jouw vriendin besteld had.?
Andouillette.quote:Op maandag 24 september 2018 19:15 schreef Harvest89 het volgende:
In Frankrijk heb je ook van die horrorworsten met orgaanvlees.
Heb het zelf nog nooit geproefd en ben ook niet van plan om dat ooit te gaan doen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |