abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zondag 23 september 2018 @ 23:21:12 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_182094376
Allereerst 'n goedenavond,

Eerder dit weekend kwamen diverse zakenpartners en overheidsmedewerkers, waaronder ikzelf *) en twee collega's, bij elkaar in een vrij chique Haerlemsche horecagelegenheid. Onder meer een krappe woningmarkt, als gevolg van de sterk toenemende vraag en flinke prijsstijgingen de laatste jaren, kwam aan bod. :s) :s) :s) Dit onder genot van diverse hartigheden :Y), perrier water, wijn en heerlijk Jopenbier, zoals het mensen van onze soort betaamt.

Dat de huidige prijsstijgingen op de woningmarkt van een bloeiende economie getuigen :Y), zal niemand ontkennen. ''Bij economische groei en een groeiende bevolking hoort eigenlijk een stijging van de huizenprijzen'', verklaart ING-econoom Marten van Garderen.''
Behalve het wegwerken van ellenlange wachtlijsten, waarbij fors bijbouwen van woningen in het duurdere segment om scheefwonen tegen te gaan hard nodig is evenals het investeren in duurzame koopwoningen voor starters *O* e.d., hebben we tegenwoordig uiteraard ook nog te maken met een heuse vergrijzing.

De komende twintig tot dertig jaar vraagt om meer woonruimte op maat. Het onlangs gelanceerde voorstel, hetgeen zou moeten leiden tot het realiseren van zogenoemde 'hofjes' waar jong en oud in goede harmonie kunnen samenleven, gooit anders best hoge ogen. *)
Legio ouderen, tot en met heuse ouden van dagen aan toe, zullen in de nabije toekomst woonachtig zijn op een plek waar zij mogelijk beter zullen gedijen dan eenzaam en alleen achter te blijven in een huurwoning.

Enfin. Hoogstpersoonlijk wil ik gaarne voor deze speciale groep landgenoten een uitzondering maken en de oudjes niet aanmerken als 'scheefwoners'. Desalniettemin maakt enige verandering van woonvorm de weg vrij voor een toekomstige betere doorstroming, dan wel het verkorten van door velen gehate wachtlijsten. :X Mij dunkt, de overheid werkt anno 2018 hard aan de soms vrij complexe situatie op de woningmarkt. Waar men het nuttige met het aangename kan verenigen boekt men tenslotte winst. :9~ Naar ons idee timmert het kabinet, onder auspiciën van niemand minder dan Mark Rutte, flink aan de weg. *)

''Wonen op maat voor verschillende doelgroepen'', is het idee. o|O Het spreekt voor zich dat het belang van onze medemens te allen tijde vooropgesteld wordt, zodat men optimaal kan verder leven wanneer men een hoge en tevens respectabele leeftijd heeft bereikt. In het Haerlemsche is het startschot tot het realiseren van deze bijzondere manier van toekomstig wonen al gegeven. *) En de overheid motiveert thans meerdere projectontwikkelaars verspreid over het land om alle mogelijkheden op gebied van wonen en zorg zo effectief mogelijk uit te werken.

Meer hierover leest u vanzelfsprekend in het artikel. Veel succes!

Scjvb

--------

Krappe woningmarkt: Waar laten we onze ouderen?

quote:

Foto: Thinkstock

Het aantal Nederlanders boven de 75 is over twintig jaar verdubbeld: er wonen dan 2,5 miljoen ouderen in Nederland. Bejaardentehuizen zijn gesloten en verpleeghuizen worden steeds leger. De overheid denkt dat senioren daarom het beste terechtkunnen in hofjes en samenleefwijken. Die moeten echter nog wel gebouwd worden.

Eén tegen Eenzaamheid, Thuis in het Verpleeghuis, Langer Thuis - dat zijn de plannen van het kabinet om de vergrijzingsgolf verstandig aan te pakken. Deze zomer werden ze gepresenteerd. Jaarlijks wordt er 3 miljard euro extra per jaar uitgegeven aan zorg voor ouderen, staat in de Rijksbegroting.

Met de extra miljarden wordt onder meer de wijkzorg verbeterd om ouderen langer thuis te laten wonen, er worden bewustwordingscampagnes gelanceerd, e-healthcursussen voor senioren aangeboden en wooncoaches ingeschakeld die ouderen moeten helpen bij het zo lang mogelijk thuis wonen.

Lang thuis wonen kan alleen in de juiste omgeving

Maar het budget is niet bestemd voor nieuwbouw, en waar de oudere doelgroep bovenal behoefte aan heeft, is juist een geschikte woning, in een ander soort wijk, zegt Atie Schipaanboord van belangenorganisatie voor senioren ANBO. Die zorgmaatregelen in het Langer Thuis-plan zijn juist het sluitstuk van ouder worden. "Iedereen weet dat actief blijven bepaalt hoe gezond je oud wordt. Wie actief blijft, hoeft minder vaak een beroep te doen op de gezondheidszorg, en daar zorgt de woonomgeving voor."

Er moeten nieuwe wijken worden gebouwd, zegt de ANBO-woordvoerder, met gezamenlijke ontmoetingsplekken, zoals een moestuin om samen in te werken, een plein, bankjes, horeca, en clusterwoonvormen waar meerdere generaties samenwonen. "Onze naoorlogse woningen zijn niet gericht op de ander ontmoeten en de woningmarkt speelt niet in op de behoefte van ouderen."

Overheid wil hofjes waar jong en oud samenleven

Het programma Langer Thuis van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) raadt gemeenten met klem aan vooral aan de slag te gaan met hofjes bouwen, woonwijken met gemeenschappelijke ontmoetingsplaatsen en woonzorgvormen waarbij jong en oud samenwonen.

De Krasse Knarrenhof in Zwolle, een woonvorm waarbij senioren in hofjes samenwonen met jongeren die een oogje in het zeil houden, noemt het ministerie een succesvol concept dat gemeenten over kunnen nemen. Het aanvullen van de woningvoorraad valt onder het ministerie van Binnenlandse Zaken, en niet die van VWS. Geschikte woningen bouwen voor senioren is daarmee de verantwoordelijkheid van lokale overheden.

Schipaanboord: "Ik heb al zo veel leuke plannen voor clusterwonen en woonzorgwijken gehoord, maar ze halen het niet. Gemeenten vinden het gedoe en beginnen er niet aan. Het Rijk moet echt de regie gaan overnemen."


'Een groep hulpbehoevende ouderen bij elkaar laten wonen lost niks op'

Nu bejaarden- en verzorgingstehuizen zijn gesloten en mensen aan zware eisen moeten voldoen om opgenomen te worden in een verpleeghuis, moeten ouderen inderdaad alles aangrijpen om met elkaar in contact te blijven, zegt Jenny Gierveld, hoogleraar sociologie en sociale gerontologie aan de VU en NIDI. Drie keer per dag iemand van de thuiszorg over de vloer die nauwelijks tijd voor je heeft lost het sociaal isolement van een zorgbehoevende alleenwonende niet op, aldus de hoogleraar.

"Kangoeroewonen, meergeneratiehuizen en woonvormen waarin men voor elkaar zorgt zijn mooie, idealistische initiatieven die nauwelijks van de grond zijn gekomen. Gemeenten zouden de organisatie van samen- of groepswonen op zich moeten nemen en dat niet overlaten aan de burgers, die daarbij met vele voorschriften en regels geconfronteerd worden. Als je tachtig bent kun je niet zoveel bijdragen, en ouderen die niet gezond zijn en niemand in de buurt kennen komen echt niet naar een koffieochtend."

In de Bijlmerflats werd destijds per afdeling een kamer leeg gehouden voor ontmoetingen, vertelt Gierveld. "Daar kwam nooit iemand. Woonzorgcentra, serviceflats en zorgappartementen bieden meer mogelijkheden tot contact, maar vereisen een geweldig goede organisatie om sociaal isolement echt tegen te gaan. Een groep hulpbehoevende individuen zomaar bij elkaar zetten, lost niets op. Daarbij is de vraag of deze typen van wonen en zorg beschikbaar zijn voor alle sociaal-economische groepen of alleen voor hoogopgeleide senioren."

'Te weinig handjes om het werk uit te voeren'

Gemeenten gaan de uitdaging graag aan, zegt Esther Verhoeff, woordvoerder van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), maar dat wordt ze wel moeilijk gemaakt. Verhoeff: "Praktisch gezien omdat er simpelweg te weinig handjes zijn om het werk uit te voeren. Een ander heikel punt is de miljarden die corporaties moeten afstaan aan verhuurdersheffing. Het is moeilijk de ambities waar te maken als je financieel uitgekleed wordt."

Het ministerie van VWS heeft een innovatieregeling van 30 miljoen euro beschikbaar gesteld om projectontwikkelaars te stimuleren nieuwe woonzorginitiatieven te bedenken. 'Wij hebben de indruk dat gemeenten graag aan de slag gaan", aldus een woordvoerder. Het ministerie verwacht dat gemeenten beter in staat zijn hun woonvisie vorm te geven als de Nationale Omgevingsvisie (NOVI) wordt gepresenteerd in januari 2019.

nu.nl
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_182094615
Ouderen zijn niet meer productief, die laten "we" vervangen door jonge migranten uit Afrika en het Midden-Oosten. Wir schaffen das.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_182094665
quote:
Naar ons idee timmert het kabinet, onder auspiciën van niemand minder dan Mark Rutte, flink aan de weg.
Op straat in hun pyjama. 8-)

Die straat heeft Mark toch maar mooi laten aanleggen. ^O^

Met een beetje geluk worden ze dan geschept door een auto of een bus. Dat scheelt dan weer flink wat kosten die in de afschaffing van de dividendbelasting gestoken kunnen worden.
  maandag 24 september 2018 @ 07:13:21 #4
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_182097233
Hoge woningprijzen zijn catastrophaal voor het Nederlandse volk. Een jong gezin zou zich op een salaris een fatsoenlijke woning moeten kunnen veroorloven. Het is opzet dat dit niet mogelijk is.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_182097898
Het probleem is niet zozeer waar we de oudjes laten, dan wel ....hoe komen jonge mensen aan een woning!
De oudjes blijven gewoon zitten waar ze zitten, ze zullen wel moeten, want de bejaardentehuizen zijn dicht gegooid. Daarbij kun je immigranten invoeren zoveel je wil, maar die moeten ook ergens wonen en maken het probleem alleen maar erger....gisteren hoorde ik nog effe iets over 500.000 polen waar eigenlijk geen rekening mee gehouden was, (Buitenhof) tel daar bij op de roemenen, bulgaren, italianen en spanjaarden waarvan we niet eens weten hoeveel er ondertussen hier zijn....!

En dan zijn die oudjes dus niet het eigenlijke probleem.

Het probleem ligt bij de overbevolking, of bij de overbevolking, en overbevolking is ook nog een probleem!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_182097906
quote:
6s.gif Op zondag 23 september 2018 23:45 schreef Nintex het volgende:

[..]

Op straat in hun pyjama. 8-)

Die straat heeft Mark toch maar mooi laten aanleggen. ^O^

Met een beetje geluk worden ze dan geschept door een auto of een bus. Dat scheelt dan weer flink wat kosten die in de afschaffing van de dividendbelasting gestoken kunnen worden.
Wie 80 is geworden zonder geschept te worden door een bus.....zal dat heus nog wel 10 jaar volhouden!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
  maandag 24 september 2018 @ 11:55:00 #7
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_182100225
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 07:13 schreef LXIV het volgende:
Hoge woningprijzen zijn catastrophaal voor het Nederlandse volk. Een jong gezin zou zich op een salaris een fatsoenlijke woning moeten kunnen veroorloven. Het is opzet dat dit niet mogelijk is.
Kan prima, hangt alleen af van de locatie.

En zo raar is het verder niet, 40 jaar geleden waren de huizen nogal veel simpeler dan tegenwoordig.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_182100316
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 11:55 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Kan prima, hangt alleen af van de locatie.

En zo raar is het verder niet, 40 jaar geleden waren de huizen nogal veel simpeler dan tegenwoordig.
De grond is peperduur, niet het huis. Maar ja, als je vindt dat jonge gezinnen nu genoegen moeten nemen met een krot ergens in een weiland is er niets aan de hand. Maar in de tien(of 20 ondertussen?) grootste steden hebben ze niets meer te zoeken. Daar zitten de huisjesmelkers, ouderen en sociale huurwoningvolk.
pi_182100320
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 11:55 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Kan prima, hangt alleen af van de locatie.

En zo raar is het verder niet, 40 jaar geleden waren de huizen nogal veel simpeler dan tegenwoordig.
Dus eigenlijk zeg je….er is helemaal geen probleem!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
  maandag 24 september 2018 @ 12:03:40 #10
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_182100476
quote:
14s.gif Op maandag 24 september 2018 11:58 schreef ietjefietje het volgende:

[..]

Dus eigenlijk zeg je….er is helemaal geen probleem!
Grappig dat je zoiets kan concluderen terwijl ik dat niet zei.
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 11:58 schreef Confetti het volgende:

[..]

De grond is peperduur, niet het huis. Maar ja, als je vindt dat jonge gezinnen nu genoegen moeten nemen met een krot ergens in een weiland is er niets aan de hand. Maar in de tien(of 20 ondertussen?) grootste steden hebben ze niets meer te zoeken. Daar zitten de huisjesmelkers, ouderen en sociale huurwoningvolk.
Waar zeg ik dat? Ik zeg alleen dat het nog mogelijk is om op 1 salaris een huis te kopen, dan moet je wel concessies doen ja. Maar jij schetst nu een vals dilemma.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  maandag 24 september 2018 @ 12:06:59 #11
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_182100587
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 08:51 schreef ietjefietje het volgende:
Het probleem is niet zozeer waar we de oudjes laten, dan wel ....hoe komen jonge mensen aan een woning!
De oudjes blijven gewoon zitten waar ze zitten, ze zullen wel moeten, want de bejaardentehuizen zijn dicht gegooid. Daarbij kun je immigranten invoeren zoveel je wil, maar die moeten ook ergens wonen en maken het probleem alleen maar erger....gisteren hoorde ik nog effe iets over 500.000 polen waar eigenlijk geen rekening mee gehouden was, (Buitenhof) tel daar bij op de roemenen, bulgaren, italianen en spanjaarden waarvan we niet eens weten hoeveel er ondertussen hier zijn....!

En dan zijn die oudjes dus niet het eigenlijke probleem.

Het probleem ligt bij de overbevolking, of bij de overbevolking, en overbevolking is ook nog een probleem!
Onder de VVD is Nederland een land geworden dat enkel nog het bedrijfsleven dient. De inwoners zijn een grondstof. En bedrijven zijn gebaat bij een overvloed aan werknemers, dat houd de prijzen lekker laag.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  maandag 24 september 2018 @ 12:09:31 #12
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_182100644
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 11:55 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Kan prima, hangt alleen af van de locatie.

En zo raar is het verder niet, 40 jaar geleden waren de huizen nogal veel simpeler dan tegenwoordig.
Er zat toen een veelvoud van arbeidsuren in een huis. Eigenlijk zouden huizen veel betaalbaarder moeten zijn geworden! ( door de technische vooruitgang, net als bijv televisies)
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  maandag 24 september 2018 @ 12:13:57 #13
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_182100760
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 12:09 schreef LXIV het volgende:

[..]

Er zat toen een veelvoud van arbeidsuren in een huis. Eigenlijk zouden huizen veel betaalbaarder moeten zijn geworden! ( door de technische vooruitgang, net als bijv televisies)
Maar er zijn veel meer grondstoffen nodig voor specialistischere apparatuur, betere isolatie enz.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_182100813
In de verbrandingsoven.
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
  maandag 24 september 2018 @ 12:17:15 #15
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_182100827
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 12:06 schreef LXIV het volgende:

[..]

Onder de VVD is Nederland een land geworden dat enkel nog het bedrijfsleven dient. De inwoners zijn een grondstof. En bedrijven zijn gebaat bij een overvloed aan werknemers, dat houd de prijzen lekker laag.
niet voor niets us de engelse term voor personeelszaken 'human resources'....
Tot nooit .......
pi_182100861
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 12:13 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Maar er zijn veel meer grondstoffen nodig voor specialistischere apparatuur, betere isolatie enz.
Dat zie je ook met computers inderdaad, in het prille begin waren ze zoveel goedkoper dan nu!
:')
pi_182100910
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 12:09 schreef LXIV het volgende:

[..]

Er zat toen een veelvoud van arbeidsuren in een huis. Eigenlijk zouden huizen veel betaalbaarder moeten zijn geworden! ( door de technische vooruitgang, net als bijv televisies)
Huizen zijn ook niet duur, probleem is de grond.

We leven nu met aanzienlijk meer mensen op dit stukje grond.

Waarbij men ook nog eens op specifieke plekken wil wonen, de randstad, Amsterdam. Niet Oost-Groningen of het zuiden van Zeeland.
  maandag 24 september 2018 @ 12:28:05 #18
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_182101046
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 12:18 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Dat zie je ook met computers inderdaad, in het prille begin waren ze zoveel goedkoper dan nu!
:')
toen waren ze ook veel eenvoudiger.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_182101060
quote:
1s.gif Op maandag 24 september 2018 12:28 schreef LXIV het volgende:

[..]

toen waren ze ook veel eenvoudiger.
Maar ze waren toen niet goedkoper, dat was de grap.
  Moderator / Redactie Sport maandag 24 september 2018 @ 12:38:39 #20
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_182101271

:P
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_182101280
Ik neem aan dat er bij het bedenken van de huidige plannen voor zorg en woningmarkt door de verschillende kabinetten Rutte ook de nodige hoeveelheden wijn doorheen zijn gegaan.
Het sluiten van bejaarden- en verzorgingshuizen brengt geen verbetering, maar is een bezuinigingsmaatregel. Het is in veel gevallen niet efficiënter, waardoor de zorg alleen maar verslechterd. Die maatregelen zullen voor een deel op een gegeven moment ook weer teruggedraaid worden. Ook komen er steeds meer particuliere verzorgingshuizen waar mensen met geld hun laatste dagen slijten. Je moet wat als de overheid geen passende zorg meer biedt.
Ja, de ouderen zijn een cruciale factor als het gaat om doorstroming in de woningmarkt. Maar dan moet je die oudere wel iets te bieden hebben om hem zijn/haar oude vertrouwde woning uit te krijgen. De term scheef wonen zegt het eigenlijk al: de overheid verwacht dat ouderen qua woning een stap terug gaan doen ten gunste van gezinnen. Dat geloof je natuurlijk alleen als je wijn op hebt.
Ik geloof best dat er kansen zijn voor nieuwe woonvormen, maar dan moet je dat niet alleen doen om zo te proberen voor elkaar te krijgen dat iemand vrijwillig de luier van zijn buurman gaat verwisselen.
Ik geloof in de markt: vraag- en aanbod moeten beter op elkaar aansluiten. Dat lukt alleen met minder overheidsbemoeienis. De markt moet het doen. Dat lukt nu onvoldoende. Laten we vooral eens kijken of we niet ergens op ambtenaren kunnen bezuinigen.
  maandag 24 september 2018 @ 12:57:57 #22
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_182101582
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 08:51 schreef ietjefietje het volgende:
Het probleem is niet zozeer waar we de oudjes laten, dan wel ....hoe komen jonge mensen aan een woning!
De oudjes blijven gewoon zitten waar ze zitten, ze zullen wel moeten, want de bejaardentehuizen zijn dicht gegooid. Daarbij kun je immigranten invoeren zoveel je wil, maar die moeten ook ergens wonen en maken het probleem alleen maar erger....gisteren hoorde ik nog effe iets over 500.000 polen waar eigenlijk geen rekening mee gehouden was, (Buitenhof) tel daar bij op de roemenen, bulgaren, italianen en spanjaarden waarvan we niet eens weten hoeveel er ondertussen hier zijn....!

En dan zijn die oudjes dus niet het eigenlijke probleem.

Het probleem ligt bij de overbevolking, of bij de overbevolking, en overbevolking is ook nog een probleem!
Jep, ik ben een slachtoffer van de markt. Sociale huurwoning verdien ik net te veel en anders zou ik nog 8 jaar moeten wachten. Kopen gaat lastig, prijzen zijn hier in de omgeving atm niet onder de 200.000 te vinden, en dan nog word er tegen elkaar opgeboden.
  maandag 24 september 2018 @ 13:08:41 #23
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_182101718
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 12:20 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Huizen zijn ook niet duur, probleem is de grond.

We leven nu met aanzienlijk meer mensen op dit stukje grond.

Waarbij men ook nog eens op specifieke plekken wil wonen, de randstad, Amsterdam. Niet Oost-Groningen of het zuiden van Zeeland.
Correct. ''De aankoop van grond versus kostenbesparing door technische vooruitgang.''

Bouwkavels zijn met het verstrijken der jaren inderdaad duurder geworden. En de aankoop van deze gronden, zowel in randstedelijke agglomeraties als in toenemende mate ook elders, oefent zijn invloed uit op de huizenprijzen.

En velen willen nou eenmaal wonen op plekken waar het thans bijna niet meer mogelijk is.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  maandag 24 september 2018 @ 14:02:36 #24
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_182102577
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 12:28 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Maar ze waren toen niet goedkoper, dat was de grap.
dat bedoel ik ook! Daarom zei ik in het begin ook: er zaten toen veel meer arbeidsuren in een huis. Misschien wel drie keer zoveel. Eigenlijk zouden huizen nu veel betaalbaarder moeten zijn. Wel vier keer betaalbaarder dan ny
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_182102961
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 12:57 schreef Ciclon het volgende:

[..]

Jep, ik ben een slachtoffer van de markt. Sociale huurwoning verdien ik net te veel en anders zou ik nog 8 jaar moeten wachten. Kopen gaat lastig, prijzen zijn hier in de omgeving atm niet onder de 200.000 te vinden, en dan nog word er tegen elkaar opgeboden.
De topic titel kan beter veranderd worden in " waar laten we onze jongeren?"

We zijn allemaal slachtoffer van die woningnood, er is in mijn familie niemand meer die niet gekocht heeft, je moet wel wil je nog een dak boven je hoofd willen hebben!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')