abonnement Unibet Coolblue
pi_182063270
Inleiding:
Een interessant nieuw complottheoretische fenomeen is er al weer een tijdje aan de gang in de VS en ik was eigenlijk verbaasd dat er kennelijk nog geen topic over was gemaakt in BNW.

Sinds 17 oktober 2017 heeft een onbekend persoon of personen, onder de naam Q, berichten verstuurd eerst op het Amerikaanse forum 4chan en tegenwoordig op het forum 8chan.
De berichten zijn meestal nogal cryptisch en het eigenaardige is dat de berichten vaak vlak daarna gevolgd worden door een (al dan niet relevante) tweet van Trump of althans dat beweert men adhv statistieken. (De naam Q komt van de hoogste status van geheimhouding, Q clearence, binnen het ministerie van energie, die aan een persoon verleend kan worden; eerste drop werd gemaakt onder de naam 'Q clearence patriot'). https://nl.wikipedia.org/wiki/QAnon

Hier een voorbeeld van een bericht van Q, ook wel een Q drop of 'bread crumbs' ofwel broodkruimels genoemd:



Omdat Q zijn berichten plaatst op een anoniem forum en degene die de berichten plaatst anoniem is, is het fenomeen wrs Qanon genoemd. Dus Q, zijn naam, en 'anon' voor anoniem.

De context:
1) De wereld wordt geregeerd door een zogenaamde Diepe Staat, deze is bekend onder allerlei benamingen zoals: New World Order, de Illuminatie, het comité van de 300, de 13 families ofwel de bloedlijn of de benaming die het meest opduikt (men had er hier al een topic over ook, zag ik) de Cabal. De Cabal is een groepje mensen (al dan niet van buitenaardse afkomst :').) dat alle touwtjes in handen houdt mondiaal gezien. Deze lieden, die je vaak aantreft in de hoogste echalons van de grote mondiaal opererende banken en financiële instituten en waarvan het koningshuis van UK en Nederland ook lid zijn, zijn erop uit om de wereld te onderwerpen, de wereldbevolking te decimeren en te verdienen aan het tegen elkaar opzetten van volkeren en binnen volkeren bevolkingsgroepen om zo oorlogen of burgeroorlogen te veroorzaken en hier veel geld aan te verdienen. Overigens vaak wordt hierbij opgemerkt dat de Cabal aanhangers zijn van het Satanisme c.q. Luciferisme en in allerlei rituelen aan bijv. kinderoffers doen.
2) Zij doen dit via allerlei instanties: het militaire apparaat (i.e. het Pentagon), de zogenaamde alfabet agentschappen (CIA, FBI, NSA, etc.: hiervan zijn er circa 75), maar bijvoorbeeld de Bilderberg conferentie is ook een soort onder order van de Cabal.

Drie ontwikkelingen:
1) In 2007 kwam er een publicatie vrij, volgens mij van de CIA zelf, waarin gewag werd gemaakt van project 'Mockingbird'. Erg veel is niet uit dat project gekomen, want bijna alles wat de CIA onderneemt mislukt altijd, volgens critici van de CIA, maar voor de volgers van Qanon is dit de belangrijkste reden waarom de MSM niet zijn te vertrouwen. Fake News vindt zijn basis in dit project Mockingbird dus.
2) Verder ontstond er in de periode 2011-2013 een rebellie in de instanties die het smerige werk doen voor de Cabal. Deze breuk, die niet 100% is, voltrekt zich ook binnen de Cabal zelf; nieuwe generaties van de 13 families willen niet meer meewerken aan de poppenkast. De redenen blijven vaag verder. Deze rebellie noemt men de "Alliantie". Qanon is een onderdeel van deze alliantie.
3) In comes Trump. Financieel onafhankelijk, geen onderdeel van de Cabal en niet gelinkt aan het partij-establishment van zowel Democraten als Republikeinen. Nou we hebben wel gezien tot welk een drama het leidde bij bepaalde mensen toen Trump werd gekozen als president iig, dus het was sws wel een klap voor het establishment.

The Calm before the Storm?
En wanneer het nu precies begonnen is moet ik nog even uitzoeken, maar op gegeven moment wordt Trump opgenomen door een camera en zegt dan: The Calm before the Storm. En in dit verhaal is dat eigenlijk het startsein voor het Qanon fenomeen. Qanon verwijst vaak naar twee termen: 1) The Calm before the Storm of simpelweg The Storm en ook wat het gevolg zou moeten zijn van de Storm: 2) The (Great) Awakening. Vandaar noemen volgers zich ook wakker of wel 'woke'. Maar dat laatste doen ook SJWs geloof ik. Overigens toen Qanon begon verscheen er een filmpje of foto, waarop Trump met een spiekbriefje in zijn hand staat en de onderste regel daarop kun je lezen (doordat zijn kleine handjes dat briefje niet helemaal bedekte): daarop staat: '5) I hear you'. En dat is een bijna subliminale boodschap aan de volgers van Qanon. Dit steeds zoeken naar clues in de berichtgeving van Qanon gecombineerd met bepaalde uitspraken of handelingen van Trump is het hele fenomeen rondom dit verhaal eigenlijk.

Qanon:
Wat
- het leveren van een Real Time verslag van de Strijd van Trump tegen de Cabal.
- dit moet leiden tot de Great Awakening bij de Amerikaanse burgers.
Wie
- onderdeel van de Alliantie.
- persoon of personen binnen het Witte Huis, zoals bewezen wordt door bepaalde foto's en de link die bestaat tussen berichten die Qanon maakt en soms seconden daarna gevolgd worden door een tweet van DJT (al dan niet relevant). Volgens deze theorie althans.
Waarom
- het collectieve bewustzijn stimuleren.
- voorbereiding op de eindstrijd tussen Cabal en Alliantie.
Waar
- internet en internet zijn wij allen. Het trekt een beetje mystiek aangelegde snuiters aan ook in de VS, plus uiteraard de complottheorie community en die is zeer groot in de VS. Door zich te informeren via internet kan de bevolking dus het Fake News van de MSM ontwijken. Aantekening is natuurlijk dat internet zelf ook veel, misschien nog wel meer, Fake News oplevert, maar zo kritisch is men niet in deze community natuurlijk.

Paar eigenaardige zaken:
- in juli van dit jaar (of eerder nog) kwam de theorie ineens naar voren dat Qanon niemand minder dan John F. Kennedy jr. zou zijn. Dit leidde men af uit een bepaalde Q drop. Deze zou in 1999 zijn dood in scene gezet hebben om de strijd aan te gaan tegen de Cabal, die ook zijn vader vermoord zou hebben in 1963. JFK jr. zou ook goed bevriend geweest zijn met DJT, volgens deze theorie, en samen hebben ze dit plan bedacht. Duiken dus ook weer veel filmpjes op op YT waarin allerlei verdachte omstandigheden rondom JFK jrs dood in 1999 worden belicht. JFK jr. zou overigens, aangezien zijn familie behoort tot de Cabal, behoren tot een vroege voorloper van de rebellie van nieuwe generaties van de Cabal tegen diezelfde Cabal.
- de door Q gebruikte leus: 'where we go one, we go all' ofwel afgekort WWG1WGA komt van een inscriptie op een scheepsbel op de achtersteven van het jacht van Joe Kennedy, vader van JFK.
- er schijnen maar liefst 13.000, volgens sommigen zelfs 40.000 zogenaamde 'sealed indictments' te zijn uitgegeven in de VS afgelopen tijd. Dat zou te maken hebben met wat men de aankomende 'Cabal Purge' noemt. Binnenkort zullen veel mensen die behoren tot de hulptroepen van de Cabal opgepakt worden, volgens deze theorie.
- steeds wordt gezegd dat dit niet een extreemrechtse complottheorie is, maar als NL'er zie je dat toch anders, denk ik. Waar veel nadruk op wordt gelegd is namelijk het Luciferisme van de Cabal, gepaard gaande met kinderoffers (vandaar dat zoveel kinderen overal verdwijnen, hetgeen weer lijkt op bijvoorbeeld de complottheorie rondom het ronde huis; in dit forum besproken). De Alliantie staat voor het christelijke geloof. Dus wrs worden atheïsten en agnosten op dezelfde hoop gegooid als het Luciferisme. Veel volgers van Qanon en Qanon zelf ook, geloof ik, propageren vaak het christendom (in een vrij fundamentele vorm) en zijn daarnaast wrs wel te vinden in het kamp van de Alt-Right lieden e.d. Ze spreken elkaar ook het liefst aan als Patriot. Dit verband zorgt ervoor dat de MSM zich er nauwelijks in verdiept c.q. hen meteen wegzet als crazy rightwing nutcases, zonder iets serieuzere analyses te geven. Volgers van Qanon zelf zeggen daarover dat het vrij logisch is dat MSM hen zoveel mogelijk beschimpt, want, zie project Mockingbird, MSM is in handen van de helpers van de Cabal.
- Q is de 17de letter van het alfabet en Trump verwijst tegenwoordig heel vaak in allerlei tweets en uitspraken naar het cijfer 17, naar men beweert.
- de term Great Awakening of Awakening die Qanon gebruikt, is een verwijzing naar een opleving in de VS van evangelische kerken in met name de frontlijnstaten, na de burgeroorlog, bekend onder de naam de Second Great Awakening.

Persoonlijke beoordeling:
Lijkt erg op een gevalletje larp (live action role playing). Trump zelf ontkent uiteraard iedere connectie. Verder zitten er vrij klassieke Grote Samenzweringselementen in, gestoken in weer een nieuw jasje. wat dat betreft niets nieuws onder de zon.

Dat er een 'Diepe Staat' zou zijn, ook in NL, is echter een theorie die ik wel steeds vaker, ook in de MSM volgens mij, verkondigd zie worden.

(Overigens zit ik nu Untold History of America te kijken van Showtime (o.a. ook Dexter komt van Showtime) narrated door Oliver Stone en is wel interessant.)


Met dank aan MangoTree:

Site met alle zogenaamde Q drops (i.e. berichten van Q) plus interpretaties:
Overzicht van alle Q drops: https://qmap.pub/?pg=1
Interpretaties: https://8ch.net/patriotsawoken/catalog.html
Interpretaties: https://voat.co/v/GreatAwakening

Nadere uitleg in een YT filmpje:



Vrij accurate breakdown van PBS over dit fenomeen d.d. 01-08-08:



[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 25-09-2018 12:57:57 ]
I´m back.
pi_182064489
Interessant.

Ik ben met bezig met een reeks waar ik het ook heb over een cabal, maar waar het onderwerp feitelijk gaat over, zoals ik het noem, de DoJ/FBI/Hillary/Obama/DNC nexus en hun corruptie en machtsmisbruik. Eigenlijk zouden de CIA, FVEY en de mainstream media ook bij deze omschrijving horen, maar de saga die ik versla herleidt zich in de meeste gevallen simpelweg terug tot hooggeplaatste officials uit de Obama-regering en personen met (diepe) Clinton-connecties, dus deze omschrijving is, meen ik, goed genoeg. Maar dit terzijde.
Verschillende deelnemers aan het topic hebben het onderwerp in de sfeer van conspiracy theory willen trekken, maar ik behandel/onderzoek/versla diverse onthullingen, overheidsdocumenten die beschikbaar zijn gemaakt via FOIA, openbaar gemaakte gerechtelijke stukken, interviews van Congresleden, artikelen van onderzoekjournalisten (crowd-source of citizens journalism), et cetera.

Ik houd ook de persconferenties bij van White House press secretary Sarah Huckabee Sanders voor eventuele bijdragen die relevant zijn voor het topic en het onderwerp dat jij hier nu bespreekt is één keer ter sprake gekomen en dat was na de rally in Tampa Florida eind juli en wat de reactie namens de regering hierop was komt niet echt in de buurt van jouw statement “dat Trump -uiteraard- iedere connectie ontkent”.

Ik heb de transcript er nog eens bijgepakt:



bron

Dus wat weet jij hiervan dat ik niet weet? Daar ben ik benieuwd naar.

Waar precies heeft Donald Trump iedere connectie met het fenomeen "Q" ontkend? Wat was de precieze citaat, bij welke gelegenheid heeft hij dit gedaan en door wie is hem dit voorgehouden?

En verder vind ik het jammer dat je dit onderwerp in deze setting nogal vernauwt naar LARP, dus dat je in de OP al voorsorteert op deze conclusie zonder de bijbehorende overtuigende argumenten. Ik mis de deductie.
Wat dit betreft lijkt het me eenvoudiger als je dan toch je vizier bij voorbaat gesloten houdt om wat berichten uit de traditionele media te copy pasten.
Qanon in combinatie met conspiracy theory geeft in de zoekopdracht 708.000 resultaten op, dus dit topic lijkt met het LARP-uitgangspunt vooral een herhaling van zetten.
Niet dat daar iets mis mee is, maar ik vind het wel een gemiste kans om buiten deze LARP-conclusie nog wat andere zaken (mochten die er zijn) te weten te komen.
Ik heb een aantal van de tientallen (zo niet honderdtallen) artikelen gelezen waarin “Q”-aanhangers worden neergezet als complotgekkies, right wing en white supremacisten, dus dat jij nu ook tot deze conclusie lijkt te komen en daar omheen een topic heen wilt bouwen vind ik noch vernieuwend, verheffend of uitnodigend voor het inbrengen van diepgang (bijvoorbeeld door de berichten te analyseren). Maar dit is slechts my two cents.

Een antwoord op mijn vragen daar wacht ik wel op.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_182064665
quote:
2s.gif Op zaterdag 22 september 2018 13:36 schreef dellipder het volgende:
Interessant.

Ik ben met bezig met een reeks waar ik het ook heb over een cabal, maar waar het onderwerp feitelijk gaat over, zoals ik het noem, de DoJ/FBI/Hillary/Obama/DNC nexus en hun corruptie en machtsmisbruik. Eigenlijk zouden de CIA, FVEY en de mainstream media ook bij deze omschrijving horen, maar de saga die ik versla herleidt zich in de meeste gevallen simpelweg terug tot hooggeplaatste officials uit de Obama-regering en personen met (diepe) Clinton-connecties, dus deze omschrijving is, meen ik, goed genoeg. Maar dit terzijde.
Verschillende deelnemers aan het topic hebben het onderwerp in de sfeer van conspiracy theory willen trekken, maar ik behandel/onderzoek/versla diverse onthullingen, overheidsdocumenten die beschikbaar zijn gemaakt via FOIA, openbaar gemaakte gerechtelijke stukken, interviews van Congresleden, artikelen van onderzoekjournalisten (crowd-source of citizens journalism), et cetera.

Ik houd ook de persconferenties bij van White House press secretary Sarah Huckabee Sanders voor eventuele bijdragen die relevant zijn voor het topic en het onderwerp dat jij hier nu bespreekt is één keer ter sprake gekomen en dat was na de rally in Tampa Florida eind juli en wat de reactie namens de regering hierop was komt niet echt in de buurt van jouw statement “dat Trump -uiteraard- iedere connectie ontkent”.

Ik heb de transcript er nog eens bijgepakt:

[ afbeelding ]

bron

Dus wat weet jij hiervan dat ik niet weet? Daar ben ik benieuwd naar.

Waar precies heeft Donald Trump iedere connectie met het fenomeen "Q" ontkend? Wat was de precieze citaat, bij welke gelegenheid heeft hij dit gedaan en door wie is hem dit voorgehouden?

En verder vind ik het jammer dat je dit onderwerp in deze setting nogal vernauwt naar LARP, dus dat je in de OP al voorsorteert op deze conclusie zonder de bijbehorende overtuigende argumenten. Ik mis de deductie.
Wat dit betreft lijkt het me eenvoudiger als je dan toch je vizier bij voorbaat gesloten houdt om wat berichten uit de traditionele media te copy pasten.
Qanon in combinatie met conspiracy theory geeft in de zoekopdracht 708.000 resultaten op, dus dit topic lijkt met het LARP-uitgangspunt vooral een herhaling van zetten.
Niet dat daar iets mis mee is, maar ik vind het wel een gemiste kans om buiten deze LARP-conclusie nog wat andere zaken (mochten die er zijn) te weten te komen.
Ik heb een aantal van de tientallen (zo niet honderdtallen) artikelen gelezen waarin “Q”-aanhangers worden neergezet als complotgekkies, right wing en white supremacisten, dus dat jij nu ook tot deze conclusie lijkt te komen en daar omheen een topic heen wilt bouwen vind ik noch vernieuwend, verheffend of uitnodigend voor het inbrengen van diepgang (bijvoorbeeld door de berichten te analyseren). Maar dit is slechts my two cents.

Een antwoord op mijn vragen daar wacht ik wel op.
Toen ik schreef 'Trump ontkent uiteraard iedere connectie' doelde ik idd op wat jij hier aanhaalt.

Ik denk dat je de laatste zin van wat ik schreef even moet zien als leidend. Trek je alle poespas hier vanaf en alle vrij bekende Grote Samenzweringselementen dan hou je over dat er dus een Diepe Staat is, wie dat verder ook moge zijn, die een aantal dingen doet die niet direct vallen onder de democratische controle, maar die wel verstrekkende gevolgen hebben.

Voorbeeldje in NL: afschaffing van de dividendbelasting. Nu valt dat an sich wel onder de democratische controle, echter ondanks dat vrijwel niemand hier voor is, wordt het dus gewoon uitgevoerd. Waarom? Wat zit daar dan achter? Ander voorbeeldje steun aan terroristische rebellen in Syrië door NL??? Waarom? Ander voorbeeldje ondanks dat we vanaf 2008 de grootste economische crisis ooit hebben meegemaakt, schijnt er weinig veranderd te zijn, tuffen we rustig door naar de volgende economische crisis, die wrs nog groter wordt, volgens sommigen. Waarom? Hoe kan dit? Het EU project kan inmiddels op behoorlijk wat kritiek rekenen, sommigen willen eruit, anderen willen dat de boel grondig wordt hervormd, op zijn minst een pas op de plaats, dat gebeurt niet, het tuft gewoon door, de ambities worden niet bijgesteld en alleen groter. Waarom???
I´m back.
pi_182065158
Ik herhaal me.
De reactie namens de regering op een "Q"-gerelateerde vraag komt niet echt in de buurt van jouw statement “dat Trump -uiteraard- iedere connectie ontkent”. Jouw statement is onwaar.

En ik heb geen idee waar precies jij het nu over wil hebben.
"Q" vind jij een LARP. prima, maar get in line; er zijn een heleboel jouw conclusie voorgegaan. Niet echt verheffend.
"Q" ontdoen van alle "Q"-poespas lijkt me zonde van jouw uitegbreide inleiding. Imo niet logisch.

Je wilt het hebben over de "Deep State"?
Lees dit artikel I Am Part of the Resistance Inside the Trump Administration en kijk dit filmpje:


En geef daarna nog eens vijf argumenten waarom er niet zoiets bestaat als "Deep State", cabal of een DoJ/FBI/Hillary/Obama/DNC nexus.

Of wil je het hebben over de strijd van de Amerikaanse president tegen subversieve entiteiten die de uitslag van de verkiezingen willen terugdraaien en Trump's presidentschap illegitiem hebben verklaard?
Ik denk dat het dan belangrijk is dat jij er een definitie aan geeft of met voorbeelden uiteenzet hoe deze strijd wordt vorm gegeven.

Het is een catchy titel, maar inhoudelijk lijkt het mij niet interessant genoeg. Het lijkt de verwachtingen niet in te lossen.
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_182067090
quote:
2s.gif Op zaterdag 22 september 2018 14:25 schreef dellipder het volgende:
Ik herhaal me.
De reactie namens de regering op een "Q"-gerelateerde vraag komt niet echt in de buurt van jouw statement “dat Trump -uiteraard- iedere connectie ontkent”. Jouw statement is onwaar.
Ja, goed, ik begrijp dat je het niet ziet als een ontkenning, zo vatte ik het wel op. Verder doet het er niet echt toe imho.
quote:
En ik heb geen idee waar precies jij het nu over wil hebben.
"Q" vind jij een LARP. prima, maar get in line; er zijn een heleboel jouw conclusie voorgegaan. Niet echt verheffend.
"Q" ontdoen van alle "Q"-poespas lijkt me zonde van jouw uitegbreide inleiding. Imo niet logisch.
Waar ik het over wil hebben? Enerzijds informatie en analyse geven. Anderzijds belichten dat het idee van 'Diepe Staat' dus steeds meer van underground naar bovenwereld verschuift. Maar dit subforum is niet echt meer druk bevolkt, dus een echte discussie gaan we hier niet krijgen, denk ik.
quote:
Je wilt het hebben over de "Deep State"?
Lees dit artikel I Am Part of the Resistance Inside the Trump Administration en kijk dit filmpje:


En geef daarna nog eens vijf argumenten waarom er niet zoiets bestaat als "Deep State", cabal of een DoJ/FBI/Hillary/Obama/DNC nexus.
Ik sta open dus voor dat idee van "Diepe Staat', maar gevat in de klassieke Grote Samenzwering is het wrs nonsens, mythologie, ook weer desinformatie. De Diepe Staat wordt ook meer gezien als de senior executive service van die 75 alfabet agencies. wat wij de vierde macht noemen: de ambtenaren die niet politiek benoemd worden dus en op hun plaats blijven zitten ook als een andere verkozen bestuurder aantreedt.
quote:
Of wil je het hebben over de strijd van de Amerikaanse president tegen subversieve entiteiten die de uitslag van de verkiezingen willen terugdraaien en Trump's presidentschap illegitiem hebben verklaard?
Ik denk dat het dan belangrijk is dat jij er een definitie aan geeft of met voorbeelden uiteenzet hoe deze strijd wordt vorm gegeven.

Het is een catchy titel, maar inhoudelijk lijkt het mij niet interessant genoeg. Het lijkt de verwachtingen niet in te lossen.
In ieder geval hebben we nu dus een topic over Qanon, met wat toelichting en analyse, aanvullingen stel ik op prijs. Ik was eigenlijk verbaasd dat zo'n topic er al lang niet was. Had ik op zijn minst wel bijv. verwacht van Jokkebrok.
I´m back.
pi_182067198
Zonder iemand voor de voeten te willen stoten... Get real.

Als het echt iets was had ie wel echt met iets gekomen. En dan niet op 4chan.

Bollocks.
pi_182067391
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 17:38 schreef ContraCourant het volgende:
Zonder iemand voor de voeten te willen stoten... Get real.

Als het echt iets was had ie wel echt met iets gekomen. En dan niet op 4chan.

Bollocks.
Sowieso is het hele idee dat er een Deep State zou zijn waar Trump dan weer geen onderdeel van uit zou maken vrij belachelijk natuurlijk. Als het er al is zit Trump er ook tot z'n nek in.
pi_182067473
quote:
7s.gif Op zaterdag 22 september 2018 17:52 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Sowieso is het hele idee dat er een Deep State zou zijn waar Trump dan weer geen onderdeel van uit zou maken vrij belachelijk natuurlijk. Als het er al is zit Trump er ook tot z'n nek in.
Niet dus volgens deze theorie. Ook al staan bij wijze van spreke 'Crooked' Hillary en haar man Bill op de foto bij Trumps huwelijk met hoe heet ze en staat Trump op de foto met Bill voor een partijtje golf.
Als je denkt van wel, dan zou de zaak idd belachelijk zijn. Of als Trump toch Cabal is, dan zou het dus een spijtoptant daarvan kunnen zijn?

Overigens in deze theorie zijn de Clintons hoogstens slippendragers van de Cabal.

[ Bericht 7% gewijzigd door Ryan3 op 22-09-2018 18:31:56 ]
I´m back.
pi_182067497
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 17:38 schreef ContraCourant het volgende:
Zonder iemand voor de voeten te willen stoten... Get real.

Als het echt iets was had ie wel echt met iets gekomen. En dan niet op 4chan.

Bollocks.
Ja, vandaar lijkt het ook meer op Larp-achtig iets, wel redelijk intelligent opgezet, dat wel.
I´m back.
pi_182078585
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 17:58 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, vandaar lijkt het ook meer op Larp-achtig iets, wel redelijk intelligent opgezet, dat wel.
Iemand heeft een hoop tijd over. Klinkt als 4chan!
pi_182078628
quote:
7s.gif Op zaterdag 22 september 2018 17:52 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Sowieso is het hele idee dat er een Deep State zou zijn waar Trump dan weer geen onderdeel van uit zou maken vrij belachelijk natuurlijk. Als het er al is zit Trump er ook tot z'n nek in.
Mwah afhankelijk van je definitie lijkt zoiets me zeker te bestaan.

Kun je alle grote invloed rondom een regering/staat zonder democratische controle/verantwoording niet een beetje rekenen tot wat deepstate wordt genoemd?
  zondag 23 september 2018 @ 10:21:39 #12
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_182078654
Gewoon zelf onderzoeken of de Q drops waardig zijn of een betekenis hebben, dat is niet zo moeilijk meer. Ik blijf het in ieder geval volgen.

Er is veel weerstand, op Reddit was een groot sub-forum aan Q gewijd maar deze werd kort geleden gesloten. Erg jammer want je kon er makkelijk lezen wat de uitleg was van de drops meestal voorzien van bronnen en je kunt je afvragen waarom zo een grote community afgesloten moet worden. Gelukkig zijn genoeg mensen wakker en laten zich hierdoor niet weerhouden.

Op een ander forum voat.co, waar vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel staat ontstond een nieuwe plek voor de reddit-users o.a. Great Awakening Een Qanon Research Sub.

Op 8ch.net, waar de drops gepost worden bleek dat de capaciteit van de servers het enorme toename aan gebruikers niet aankon en op verzoek van Q is er nu een nieuwe thuishonk aangewezen voor alle researchers. QRV op voat.co, QResearch_Voat. De basis op 8chan zal wel blijven maar voor mij te onoverzichtelijk om te lezen.

Voor een clean overzicht van alle drops: QAnon Drops
2019: The Great Awakening
pi_182078680
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 10:21 schreef MangoTree het volgende:
Gewoon zelf onderzoeken of de Q drops waardig zijn of een betekenis hebben, dat is niet zo moeilijk meer. Ik blijf het in ieder geval volgen.

Er is veel weerstand, op Reddit was een groot sub-forum aan Q gewijd maar deze werd kort geleden gesloten. Erg jammer want je kon er makkelijk lezen wat de uitleg was van de drops meestal voorzien van bronnen en je kunt je afvragen waarom zo een grote community afgesloten moet worden. Gelukkig zijn genoeg mensen wakker en laten zich hierdoor niet weerhouden.

Op een ander forum voat.co, waar vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel staat ontstond een nieuwe plek voor de reddit-users o.a. Great Awakening Een Qanon Research Sub.

Op 8ch.net, waar de drops gepost worden bleek dat de capaciteit van de servers het enorme toename aan gebruikers niet aankon en op verzoek van Q is er nu een nieuwe thuishonk aangewezen voor alle researchers. QRV op voat.co, QResearch_Voat. De basis op 8chan zal wel blijven maar voor mij te onoverzichtelijk om te lezen.

Voor een clean overzicht van alle drops: QAnon Drops
Ja, daar zocht ik naar, die zet ik even in de OP dan, als je het niet erg vindt.
I´m back.
  zondag 23 september 2018 @ 10:24:26 #14
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_182078696
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 10:23 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, daar zocht ik naar, die zet ik even in de OP dan, als je het niet erg vindt.
^O^
2019: The Great Awakening
pi_182078760
quote:
1s.gif Op zondag 23 september 2018 10:19 schreef ContraCourant het volgende:

[..]

Mwah afhankelijk van je definitie lijkt zoiets me zeker te bestaan.

Kun je alle grote invloed rondom een regering/staat zonder democratische controle/verantwoording niet een beetje rekenen tot wat deepstate wordt genoemd?
De term Deep State is dus omstreden, wordt met name gebruikt door complottheorie community idd en van oudsher om er een soort schaduw regering (in dit verhaal de Cabal) achter de democratisch verkozen regering mee aan te geven die de touwtjes werkelijk in handen heeft. Als een diepe staat afhankelijk van de definitie daadwerkelijk bestaat dan kun je de politicologische handboekjes voor een deel wel gaan herschrijven btw hè. Ook de geschiedenis kun je dan herschrijven op bepaalde gebieden wrs.

Echter we zien tegenwoordig dat deze term vaker op duikt in de mainstream, volgens mij.

Overigens dat er invloeden (op een regering) bestaan die buiten de democratische controle omgaan is sws wel vast te stellen. Deep State betekent niet alleen invloeden buiten democratische controle om, maar ook dat een bepaalde groep mensen met een gezamenlijk doel opereert, dit doel is tegengesteld aan het belang van de bevolking en zij controleren de democratisch verkozen machthebbers.

[ Bericht 7% gewijzigd door Ryan3 op 23-09-2018 11:59:35 ]
I´m back.
  zondag 23 september 2018 @ 11:00:20 #16
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_182079248
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 10:21 schreef MangoTree het volgende:
Gewoon zelf onderzoeken of de Q drops waardig zijn of een betekenis hebben, dat is niet zo moeilijk meer. Ik blijf het in ieder geval volgen.

Er is veel weerstand, op Reddit was een groot sub-forum aan Q gewijd maar deze werd kort geleden gesloten. Erg jammer want je kon er makkelijk lezen wat de uitleg was van de drops meestal voorzien van bronnen en je kunt je afvragen waarom zo een grote community afgesloten moet worden. Gelukkig zijn genoeg mensen wakker en laten zich hierdoor niet weerhouden.

Op een ander forum voat.co, waar vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel staat ontstond een nieuwe plek voor de reddit-users o.a. Great Awakening Een Qanon Research Sub.

Op 8ch.net, waar de drops gepost worden bleek dat de capaciteit van de servers het enorme toename aan gebruikers niet aankon en op verzoek van Q is er nu een nieuwe thuishonk aangewezen voor alle researchers. QRV op voat.co, QResearch_Voat. De basis op 8chan zal wel blijven maar voor mij te onoverzichtelijk om te lezen.

Voor een clean overzicht van alle drops: QAnon Drops
En dan vooral gaan zoeken op sites waar dezelfde complotliefhebbers ronddwarrelen. Als Q waar is....dan lekt hij gevoelige informatie, maar dat vind je dan prima.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zondag 23 september 2018 @ 11:09:43 #17
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_182079428
quote:
1s.gif Op zondag 23 september 2018 11:00 schreef Vis1980 het volgende:

[..]

En dan vooral gaan zoeken op sites waar dezelfde complotliefhebbers ronddwarrelen. Als Q waar is....dan lekt hij gevoelige informatie, maar dat vind je dan prima.
Dus ik mag niet zoeken bij de bron en discussie over de bron en als het waar is, ben ik het er mee eens dat er gevoelige info wordt gelekt? En wat is je punt precies?
2019: The Great Awakening
pi_182079717
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 10:21 schreef MangoTree het volgende:
Gewoon zelf onderzoeken of de Q drops waardig zijn of een betekenis hebben, dat is niet zo moeilijk meer. Ik blijf het in ieder geval volgen.

Er is veel weerstand, op Reddit was een groot sub-forum aan Q gewijd maar deze werd kort geleden gesloten. Erg jammer want je kon er makkelijk lezen wat de uitleg was van de drops meestal voorzien van bronnen en je kunt je afvragen waarom zo een grote community afgesloten moet worden. Gelukkig zijn genoeg mensen wakker en laten zich hierdoor niet weerhouden.
Omdat het er doodsbedreigingen regende. Heb je gezien wat voor teringzooi er allemaal op Reddit stond?
  zondag 23 september 2018 @ 11:39:31 #19
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_182079921
quote:
1s.gif Op zondag 23 september 2018 11:27 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Omdat het er doodsbedreigingen regende. Heb je gezien wat voor teringzooi er allemaal op Reddit stond?
Gasten in dit topic en verwante topics geloven dat dit juist opkomen tegen de vijand is en dus geoorloofd. Mensenlevens komen in gevaar, zie pizzagate, maar het deert ze niets. Zat achterlijken hier gezien die daadwerkelijk boos zijn/waren op bijvoorbeeld Clinton om child sex trafficking. Daarnaast vind men het ook prima de media als vijanden van de staat neer te zetten, terwijl men zelf op sites komt die levem van complotten..
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zondag 23 september 2018 @ 11:43:47 #20
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_182079982
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 11:09 schreef MangoTree het volgende:

[..]

Dus ik mag niet zoeken bij de bron en discussie over de bron en als het waar is, ben ik het er mee eens dat er gevoelige info wordt gelekt? En wat is je punt precies?
Mijn punt is dat je zegt zelf onderzoek te doen. Vervolgens kom je juist op sites die jouw punt versterken, maar dat is geen onderzoeken. Heb je personen in kwestie al benaderd?
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  zondag 23 september 2018 @ 13:13:35 #21
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_182081631
quote:
1s.gif Op zondag 23 september 2018 11:27 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Omdat het er doodsbedreigingen regende. Heb je gezien wat voor teringzooi er allemaal op Reddit stond?
Nee heb ik niet gezien, jij wel? Of heb je dit van iemand anders?

quote:
1s.gif Op zondag 23 september 2018 11:43 schreef Vis1980 het volgende:

[..]

Mijn punt is dat je zegt zelf onderzoek te doen. Vervolgens kom je juist op sites die jouw punt versterken, maar dat is geen onderzoeken. Heb je personen in kwestie al benaderd?
Ik gaf al aan dat de discussies op Voat.co (en daarvoor reddit) een uitleg geeft aan de drops met bijbehorende links naar nieuwsartikelen, archieven etc. Allemaal publieke info waarmee ik zelf wel een opinie kan bepalen of iets waar is of niet. Ik begrijp nog steeds niet waarom het je zo triggered dat ik wil weten of er bodem is voor verder onderzoek. Wat is de definitie van onderzoeken volgens jou dan?
2019: The Great Awakening
pi_182081803
quote:
1s.gif Op zondag 23 september 2018 11:43 schreef Vis1980 het volgende:

[..]

Mijn punt is dat je zegt zelf onderzoek te doen. Vervolgens kom je juist op sites die jouw punt versterken, maar dat is geen onderzoeken. Heb je personen in kwestie al benaderd?
Dit is BNW en niet Wetenschap. Hier worden dit soort dingen besproken en sites geplaatst waar dit soort dingen onderzocht worden. Dus er komt weleens iets langs wat je dubieus kunt vinden, maar dit is geen nieuws subforum.
pi_182081936
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 13:13 schreef MangoTree het volgende:

[..]

Nee heb ik niet gezien, jij wel? Of heb je dit van iemand anders?
https://www.reddit.com/r/(...)rcraft_are_dropping/

Dit soort shit moet je gewoon niet willen lijkt me.
  zondag 23 september 2018 @ 13:59:16 #24
273703 MangoTree
I wish I had...
pi_182082496
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 13:30 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

https://www.reddit.com/r/(...)rcraft_are_dropping/

Dit soort shit moet je gewoon niet willen lijkt me.
Ik ben dat soort rommel gelukkig zelden tegengekomen, mensen met een laag niveau kom je helaas overal tegen, ook daar dus ja. Gelukkig is het merendeel uitwisseling van informatie over de betrouwbaarheid en uitleg van de drops. Ik blijf het nog steeds volgen.
2019: The Great Awakening
pi_182083069
Trump herkent de Q supporters en begroet ze door een 'Q' te maken met zijn handen.
Trump zelf over de 'deep state'

Overigens wist hij toen nog niet hoe het zat met Strzok, Page, Ohr, McGabe, Comey etc., want dit was voor de verkiezingen.

Nu het verhaal van Rod Rosenstein aan het licht is gekomen gaan we richting een eindspel toe.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')