abonnement Unibet Coolblue
pi_182063759
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 12:21 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ook dat is wel erg optimistisch en wellicht wat overtrokken. Met betrekking tot mannen heb je het dan vooral over blanke mannen. Daarnaast is er weinig voor nodig om minderheden ook naar de stembussen te krijgen. Dat is ook tijdens de verkiezing van bijvoorbeeld Obama gebleken, ik zie niet in waarom dat niet weer zou kunnen, het klopt dat de Latino's niet zonder meer op de Democraten stemmen maar dankzij Trump staan de Democraten hier waarschijnlijk toch wat sterker.
Het feit dat het verschil tussen mannen en vrouwen toeneemt is in dit geval juist slecht nieuws voor de GOP, want het is vooral omdat steeds meer vrouwen naar de Democraten neigen in plaats van dat steeds meer mannen naar de GOP neigen.

Wat Latino's, wat een wat meer diverse groep is dan zwarte Amerikanen, is er nog heel wat te halen qua opkomst. Die zitten veelal nog wel een procentpunt of 10 à 20 lager dan de opkomst van blanke Amerikanen (en zwarte Amerikanen ten tijde van Obama). Dat komt natuurlijk ook deels doordat het een vrij jonge bevolkingsgroep is.
Neem Texas. Daar is een fors deel van de bevolking Latino, al is het aandeel onder stemgerechtigden wat kleiner. Bij de midterms in 2014 was het opkomstpercentage minder dan 30%. Als het opkomstpercentage van Latino's daar pakweg vergelijkbaar zou zijn met dat van de "non-hispanic whites" en ze zouden zelfs maar met een 60/40 verdeling op de Democraten stemmen, dan was het zo langzamerhand eerder een lichtblauwe staat.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  Overall beste user 2022 zaterdag 22 september 2018 @ 12:59:57 #127
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_182063979
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 12:32 schreef DeParo het volgende:

[..]

Zit je hier nu puur en alleen om elke vorm van discussie te verzieken, kom op zeg, zelfs een enge reactie.
Triggered much?

Anyway, mannen hebben ook weinig zin meer in een GOP die niets te bieden heeft buiten identity politics en cadeautjes voor de elite. Het is toch gewoon karig? 70% van de bevolking is niet tegen RvsW, niet tegen Obamacare...
Het is geen sterk programma.
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
pi_182064578
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 12:40 schreef ExtraWaskracht het volgende:

[..]

Misschien goed om vooraf vast te leggen wat je denkt dat er gaat gebeuren:

1) Welke partij heeft de meerderheid in het Huis/Senaat/Governorships incl. independents?
2) Op kandidaten van welke partij zijn de meeste stemmen uit gebracht cq. wie wint de popular vote voor het Huis/Senaat/Governorships?
3) Welke partij wint zetels ten opzichte van het huidige zetelaantal voor Huis/Senaat/Governorships?

Voor mezelf, als er vandaag gestemd zou worden en ik moet gokken:
1) Huis: D, Senaat: R (of 50/50), Governorships: lastig, doe maar D of 25/25
2) Huis: D, Senaat: D, Governorships: D
3) Huis: D, Senaat: lastig ... vermoed R, Governorships: D
Mijn vermoeden is dat de GOP alles wint met net een zeteltje verschil.

Dat wil zeggen. Een paar upsets in staten waar ze veel campagne gevoerd hebben, maar niet genoeg om de meerderheid te pakken in de Senaat of het Congres. En dan een paar D seats die verloren gaan in Trump land, zoals die zwarte helicopter piloot vs. een Democraat van 70+.
  zaterdag 22 september 2018 @ 13:48:06 #129
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_182064647
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 13:43 schreef Nintex het volgende:

[..]

Mijn vermoeden is dat de GOP alles wint met net een zeteltje verschil.

Dat wil zeggen. Een paar upsets in staten waar ze veel campagne gevoerd hebben, maar niet genoeg om de meerderheid te pakken in de Senaat of het Congres. En dan een paar D seats die verloren gaan in Trump land, zoals die zwarte helicopter piloot vs. een Democraat van 70+.
Dus, Senaat: 51/49, Huis: 220-218, Governors: 26-24? Dat zou dan als volgt vertaald worden?

1) Huis: R, Senaat: R, Governorships: R
2) Huis: ?, Senaat: ?, Governorships: ?
3) Huis: D, Senaat: gelijk, Governorships: D
pi_182064720
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 13:48 schreef ExtraWaskracht het volgende:

[..]

Dus, Senaat: 51/49, Huis: 220-218, Governors: 26-24? Dat zou dan als volgt vertaald worden?

1) Huis: R, Senaat: R, Governorships: R
2) Huis: ?, Senaat: ?, Governorships: ?
3) Huis: D, Senaat: gelijk, Governorships: D
Zoiets ja. Het land is gepolariseerd dan heb je een 50/50 uitkomst en dan is de vraag wie net even dat puntje verschil kan maken.

Ik zie nog steeds geen georganiseerde Dem campagne in Trump land. Sterker nog alle stemmen aan de linkerkant zeggen dat die mensen 'verloren' zijn of te 'dom' zijn om te snappen wat 'goed' voor ze is. Dezelfde decadente houding die hebben gezorgd voor het verlies van Clinton en Romney. Obama was wel pienter genoeg om even een biertje te pakken met de Tea Party in Iowa of met een jachtgeweer een fotoshoot te doen.

Willen de Dems winnen dan moeten ze R's overhalen, want de opkomst met de midterms is sowieso altijd laag. (helemaal door al die registratie systemen e.d.) en in Florida en Texas hebben nog steeds niet heel veel meer mensen zich geregistreerd.

Kortom, met een vagina-hoed op je hoofd rondlopen gaat werken om het publiek van Colbert's Late Night show op je te laten stemmen, maar laat de republikeinen en daarmee ook een groot gedeelte independents koud.
pi_182064852
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 12:10 schreef DeParo het volgende:

[..]

Het artikel begint met de volgende aanname:

[..]

Onder geen voorwaarde [behalve wellicht als de hele wereld China zou gaan boycotten] zou een handelsoorlog een dusdanig gevolg hebben. Laat staan dat dit de Amerikaanse intentie zou zijn. Groei in China is robuust [wel plastic] en groei is voor een groot deel gebaseerd op investeringen in high-risk landen waar Amerika weinig zeggenschap heeft. Amerika, en bondgenoten, bevatten wel een bepaalde mate van ontwikkeling en kennis die China nodig heeft om een volgende stap in de ontwikkeling te zetten. Ook laat Amerika zien dat het China pijn kan doen, wellicht niet met desastreuze gevolgen vooralsnog, en verliest China iets van zijn ongenaakbare imago dat het de laatste jaren heeft opgebouwd. Een handelsoorlog moet daarmee niet te lang duren want dan kan het voor China wel degelijk structurele gevolgen hebben. En dat is waar Amerika enigszins op probeert in te spelen zover ik het zie althans.
Daarover zijn de meningen verdeelt.
"In any case, China can afford to play for time. Voters may elect a Democratic Congress that will clip Trump’s wings next year; they could also vote him out of office in 2020. Xi isn’t worried about re-election."
pi_182065281
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 14:03 schreef MichieldeRuyter het volgende:

[..]

Daarover zijn de meningen verdeelt.
"In any case, China can afford to play for time. Voters may elect a Democratic Congress that will clip Trump’s wings next year; they could also vote him out of office in 2020. Xi isn’t worried about re-election."
Xi hoeft niet herverkozen te worden, maar heeft o.a. wel het programma "Made in China 2025" opgezet. Dat is een erg ambitieus programma wat wrs. alleen succesvol uitgevoerd kan worden als China door kan gaan met de huidige aanpak (Westerse bedrijven verplichten tot joint-ventures met technologie-overdracht en daarna die Westerse bedrijven met hun eigen technologie beconcurreren op de wereldmarkt).

En dat programma is waarschijnlijk precies ook waarom Trump zo hard erin gaat. Het heet een handelsconflict, maar het gaat natuurlijk ook erom dat China in 2025 een economische en technologische wereldmacht op ooghoogte met de VS wil zijn, en dat lijkt me best een bedreiging voor de VS - en voor ons.
pi_182065297
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 12:16 schreef DeParo het volgende:

[..]

China het land dat de hele wereld in korte tijd zal 'overnemen' en de sterkste zou zijn [economisch vooral].
Ik lees op thehill commentaren als: dat voorspelden ze vroeger over Japan, en is ook niet uitgekomen. Het verschil is dat de Chinezen met 11 keer zoveel zijn. Als China het per capita GDP van Japan zou hebben dan bedroeg hun nominale GDP 55000 miljard, 2.9x dat van de VS.
China is een markt van 1.4 miljard mensen, waar de koopkracht sterk groeit. Dat zie je al aan de handelsbalans met de VS: als je de "in-country sales" meetelt (wat Amerikaanse bedrijven in China zelf verkopen, en Chinese bedrijven in de VS) dan heeft de VS een handelsoverschot van 20 miljard: ruim $360 miljard in-country sales (Apple, GM etc..) en $187 miljard export naar China, tegenover 523 miljard aan import uit China en verwaarloosbare in-country sales.

En wat de afhankelijkheid van Westerse kennis en technologie betreft, dat zal ook geen decennia meer duren. Men zegt dat Chinezen enkel kopieren, maar in 2017 werden 42.8% van alle patentaanvragen in China ingediend, en in 2020 zal China de VS voorbijsteken wat betreft internationale PCT ("Patent Cooperation Treaty") patentapplicaties. Dat zegt niet alles, maar het geeft wel een indicatie.
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_182065350
De Chinezen zitten al vuistdiep in de Democratische partij sinds Bill Clinton.

Je kunt je wel eens afvragen of men wel de juiste 'collusion' onderzoekt.
pi_182065447
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 08:12 schreef Ulx het volgende:
New: Trump HUD Secretary Ben Carson believes the Kavanaugh sexual assault allegations are part of a centuries old Socialist plot that began in England with something called the Fabian Society. https://t.co/ln3lGSlfC1
Die gast is helemaal wacko, kwam een andere uitspraak van hem tegen, na een school shooting (in 2015?) waar 9 doden vielen:
quote:
"I grew up in the slums of Detroit. I saw plenty of gun violence as a
child. Both of my cousins were killed on the streets. As a Doctor, I
spent many a night pulling bullets out of bodies," he wrote. "There is
no doubt that this senseless violence is breathtaking — but I never saw a
body with bullet holes that was more devastating than taking the right
to arm ourselves away
."
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_182065681
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 14:44 schreef Nintex het volgende:
De Chinezen zitten al vuistdiep in de Democratische partij sinds Bill Clinton.

Je kunt je wel eens afvragen of men wel de juiste 'collusion' onderzoekt.
onderbouw dit soort onzin eens
  zaterdag 22 september 2018 @ 15:27:02 #137
267352 Belabor
Why stay? Explore!
pi_182065718
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 14:39 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Ik lees op thehill commentaren als: dat voorspelden ze vroeger over Japan, en is ook niet uitgekomen. Het verschil is dat de Chinezen met 11 keer zoveel zijn. Als China het per capita GDP van Japan zou hebben dan bedroeg hun nominale GDP 55000 miljard, 2.9x dat van de VS.
China is een markt van 1.4 miljard mensen, waar de koopkracht sterk groeit. Dat zie je al aan de handelsbalans met de VS: als je de "in-country sales" meetelt (wat Amerikaanse bedrijven in China zelf verkopen, en Chinese bedrijven in de VS) dan heeft de VS een handelsoverschot van 20 miljard: ruim $360 miljard in-country sales (Apple, GM etc..) en $187 miljard export naar China, tegenover 523 miljard aan import uit China en verwaarloosbare in-country sales.

En wat de afhankelijkheid van Westerse kennis en technologie betreft, dat zal ook geen decennia meer duren. Men zegt dat Chinezen enkel kopieren, maar in 2017 werden 42.8% van alle patentaanvragen in China ingediend, en in 2020 zal China de VS voorbijsteken wat betreft internationale PCT ("Patent Cooperation Treaty") patentapplicaties. Dat zegt niet alles, maar het geeft wel een indicatie.
Je kunt het argument dat China de positie als economische wereldleider al heeft overgenomen van de VS al maken als je kijkt naar de totale omvang van BBP, economische groei en welvaartsontwikkeling, maar daar moet je inderdaad genuanceerd in zijn.

China is een land met nog erg veel armoede, een belabberde welvaartsverdeling en is een van de meest gesloten markten ter wereld. Een productieland zijn ze al lang niet meer, dat is volop in ontwikkeling en de service-industrie is booming.

Met Trump aan het roer is het echter echt een kwestie van enkele jaren in plaats van decennia. De VS doet zichzelf meer schade aan met de trade war op de lange termijn dan China, China weet die klappen veel beter op te vangen in het huidige economische momentum.
pi_182065793
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 14:44 schreef Nintex het volgende:
De Chinezen zitten al vuistdiep in de Democratische partij sinds Bill Clinton.

Je kunt je wel eens afvragen of men wel de juiste 'collusion' onderzoekt.
:') :') :')
pi_182065810
Was deze al langs gekomen?


Ouch
  zaterdag 22 september 2018 @ 16:16:56 #140
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_182066165
quote:
10s.gif Op zaterdag 22 september 2018 15:37 schreef Chewie het volgende:
Was deze al langs gekomen?


Ouch
Pijnlijk idd. Alsnog heeft hij 100% kans herkozen te worden naar het zich doet aanzien ... https://projects.fivethir(...)ast/house/arizona/4/
pi_182066343
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 16:16 schreef ExtraWaskracht het volgende:

[..]

Pijnlijk idd. Alsnog heeft hij 100% kans herkozen te worden naar het zich doet aanzien ... https://projects.fivethir(...)ast/house/arizona/4/
De 0.1 % is zijn eigen familie
pi_182066382
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 14:39 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

En wat de afhankelijkheid van Westerse kennis en technologie betreft, dat zal ook geen decennia meer duren. Men zegt dat Chinezen enkel kopieren, maar in 2017 werden 42.8% van alle patentaanvragen in China ingediend, en in 2020 zal China de VS voorbijsteken wat betreft internationale PCT ("Patent Cooperation Treaty") patentapplicaties. Dat zegt niet alles, maar het geeft wel een indicatie.
Een flinke handelsoorlog zou best eens een streep door zulke extrapolaties kunnen zetten, nietwaar?

En in dat licht moet je denk ik de handelsoorlog ook zien. Is het in het belang van de VS als China zich meer en meer als wereldmacht positioneert? En is dat in ons belang? Ik denk dat het antwoord 'nee' is. En met de autoritaire en narcistische bestuursstijl van Xi hoeven wij en de VS ook echt geen medelijden te hebben of aan liefdadigheid te doen. China gaat volle bak erin met de "nieuwe zijderoute" en "Made in China 2025", dan is het niet zo gek dat dat een tegenreactie oproept.
pi_182066563
Google werkt eraan, om opnieuw op de Chinese markt te worden toegelaten. Het wordt een joint-venture met een Chinese partner die toegang tot alle data krijgt. Chineze die op Google willen, moeten zich dan eerst registreren met hun mobiele nummer én met hun GPS-locatie. De vrees is dat de Chinese veiligheidsdiensten zo precies kunnen zien wie naar ongewenste ideeën zoekt.

http://www.faz.net/aktuel(...)schine-15801402.html

Volgens de Eric Schmidt, voormalig topman van Google, dreigt het internet in twee delen uiteen te scheuren: het vrije internet onder Amerikaanse leiding en een Chinees internet waar censuur en controle de norm is. Via het project "Nieuwe Zijderoute" palmt China landen met technologie in die minder vrijheid biedt. Het conflict dat de VS uitvecht is volgens hem dus allerminst alleen een handelsconflict.

http://www.faz.net/aktuel(...)ernets-15799311.html
pi_182066784
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 16:33 schreef Igen het volgende:

[..]

Een flinke handelsoorlog zou best eens een streep door zulke extrapolaties kunnen zetten, nietwaar?

En in dat licht moet je denk ik de handelsoorlog ook zien. Is het in het belang van de VS als China zich meer en meer als wereldmacht positioneert? En is dat in ons belang? Ik denk dat het antwoord 'nee' is. En met de autoritaire en narcistische bestuursstijl van Xi hoeven wij en de VS ook echt geen medelijden te hebben of aan liefdadigheid te doen. China gaat volle bak erin met de "nieuwe zijderoute" en "Made in China 2025", dan is het niet zo gek dat dat een tegenreactie oproept.
De VS passen secundaire sancties selectief toe, blokkeren alle assets van een Chinees bedrijf omdat China Russisch wapentuig koopt, maar India wordt niet gestraft. Trump rechtvaardigt z'n tarieven met "national security". Hij blokkeert benoemingen bij het WTO waardoor binnenkort geen zaken meer behandeld kunnen worden. Ze zijn precedenten aan het creëren die in de toekomst als een boemerang zullen terugkeren. Want het zal moeilijk worden om China te veroordelen voor praktijken die we eerder van de VS wel getolereerd hebben.
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_182066893
quote:
Spokesman for GOP on Kavanaugh nomination resigns; has been accused of harassment in the past

A press adviser helping lead the Senate Judiciary Committee’s response to a sexual assault allegation against Supreme Court nominee Brett Kavanaugh has stepped down amid evidence he was fired from a previous political job in part because of a sexual harassment allegation against him.

Garrett Ventry, 29, who served as a communications aide to the committee chaired by Sen. Charles Grassley, R-Iowa, had been helping coordinate the majority party's messaging in the wake of Christine Blasey Ford’s claim that Kavanaugh sexually assaulted her 36 years ago at a high school party. In a response to NBC News, Ventry denied any past "allegations of misconduct."

After NBC News raised questions about Ventry's employment history and the sexual harassment allegation against him, Judiciary Committee Spokesman Taylor Foy replied in a statement: "While (Ventry) strongly denies allegations of wrongdoing, he decided to resign to avoid causing any distraction from the work of the committee."

Republicans familiar with the situation had been concerned that Ventry, because of his history, could not lead an effective communications response.

Ventry worked as a social media adviser in 2017 in the office of North Carolina House Majority Leader John Bell, who fired Ventry after several months.

“Mr. Ventry did work in my office and he’s no longer there, he moved on,” Bell told NBC News. He refused to discuss the precise nature of the firing.

Ventry did not answer questions about the circumstances of his departure but said, "I deny allegations of misconduct." He also forwarded a letter of resignation he said he sent to Bell, giving two weeks notice. "Thank you for the opportunity to serve on the staff of the North Carolina House Majority leader at the North Carolina General Assembly," it read.

Sources familiar with the situation said Ventry was let go from Bell’s office after parts of his résumé were found to have been embellished, and because he faced an accusation of sexual harassment from a female employee of the North Carolina General Assembly's Republican staff.

Ventry’s termination was described to NBC News as unusually swift for an office with little overall turnover.

“It caused a lot of staff drama. It was the chatter of the staff," the source told NBC News. "The whole thing got turned into a he said, she said, and then Garrett was fired.”

NBC News has attempted to contact the woman whom Ventry allegedly harassed, but she has not replied.
https://www.nbcnews.com/p(...)assment-past-n912156
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_182066969
quote:
Elke dag een beetje dwazer :')
Before I die, I’m going to eat a bag of unpopped popcorn. That should make the cremation a little more interesting.
pi_182067107
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 17:07 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

De VS passen secundaire sancties selectief toe, blokkeren alle assets van een Chinees bedrijf omdat China Russisch wapentuig koopt, maar India wordt niet gestraft. Trump rechtvaardigt z'n tarieven met "national security". Hij blokkeert benoemingen bij het WTO waardoor binnenkort geen zaken meer behandeld kunnen worden. Ze zijn precedenten aan het creëren die in de toekomst als een boemerang zullen terugkeren. Want het zal moeilijk worden om China te veroordelen voor praktijken die we eerder van de VS wel getolereerd hebben.
Als Trumps sancties niet meer door de WTO onrechtmatig verklaard kunnen worden, is er ook geen noodzaak meer om via een langdradige WTO-procedure toestemming voor sancties te vragen.

En het veroordelen van China... Al vijftien jaar krijgt men het bijv. niet voor elkaar om de Chinese joint-venture-dwang bij buitenlandse investeringen van tafel te krijgen.
pi_182067359
Trump vecht voor de vrijheid tegen de Chinese censuur inderdaad.

Overigens zien politici in Europa ook liever een gecensureerd internet dan een vrij internet. Er zijn nog maar weinig echte voorvechters van de vrijheid over. ;(
pi_182067911
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 16:33 schreef Igen het volgende:

[..]

Een flinke handelsoorlog zou best eens een streep door zulke extrapolaties kunnen zetten, nietwaar?

En in dat licht moet je denk ik de handelsoorlog ook zien. Is het in het belang van de VS als China zich meer en meer als wereldmacht positioneert? En is dat in ons belang? Ik denk dat het antwoord 'nee' is. En met de autoritaire en narcistische bestuursstijl van Xi hoeven wij en de VS ook echt geen medelijden te hebben of aan liefdadigheid te doen. China gaat volle bak erin met de "nieuwe zijderoute" en "Made in China 2025", dan is het niet zo gek dat dat een tegenreactie oproept.
An sich is er ook niet zo veel mis met proberen het Chinese beleid een halt toe te roepen. Het land handelt zelf behoorlijk dubieus met de eerder genoemde joint-venture constructie om technologie feitelijk te stelen, buitenlandse bedrijven het land weer uit te trappen en vervolgens te gaan concurreren op de wereldmarkt. Het probleem is vooral dat Trump vooral geïnteresseerd is in vrij domme sancties die niet veel bereiken anders dan de Amerikaanse concurrent een oor aannaaien. Dat bedrijf dat onlangs in opspraak was (de naam is me even ontschoten) is een mooi voorbeeld. Daar wilde het congres sancties, maar lag Trump dwars. In het ergste geval ligt daar puur nepotisme aan ten grondslag, in het gunstigste geval was het een PR-stunt.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')