abonnement Unibet Coolblue
pi_182056097
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 22:02 schreef madam-april het volgende:

[..]

Lijkt me verstandig als jij je eigen advies zou opvolgen :Y
Maak je maar geen zorgen hoor. Ik wilde ff mn zegje doen :)

Knap van je dat je het sportief kan opvatten en het weer makkelijk van je af kan laten glijden 8-) ^O^
pi_182058549
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 21:37 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Dat beeld had ik in het begin ook. En toen dacht ik "Nee! Gatverdamme, dit wil ik niet! :r Ik ben tot alles bereid, maar dit zweverige gedoe is precies hetgeen wat ik niet wil!"

Maar ja, ik zag geen andere optie dan therapie of thuis bij mijn mammie wegkwijnen. Had ik het toch maar een kans gegeven.

Zo extreem als ik het mij voor had gesteld, was het gelukkig niet. Al die mensen met diverse persoonlijkheidsstoornissen vond ik een stuk normaler overkomen dan ik mij van tevoren inbeeldde en ik kon het al snel met een paar goed vinden.

Het was wel cringy af en toe. Het waren veel kwetsbaar lijkende meisjes en dat bepaalde ook de hele sfeer. Als man was je sowieso de lul, want tja mannen zijn slecht en potentiele verkrachters. Voor mij voelde het alsof alle vrouwen er zo over dachten, maar realiseerde mij later dat het er maar een paar waren. En nota bene niet eens degenen die daartoe bijvoorbeeld door PTSS echt aanleiding hadden: als die het moeilijk hadden, koppelden ze het aan een bepaalde trigger of aan bepaald gedrag, niet aan mannen in het algemeen. Ze wilden juist behandeld worden om niet meer zo'n last te hebben van dat soort triggers en gewoon normaal met mannen om kunnen gaan.

Ik kreeg uiteindelijk door dat de meisjes die er wel zoveel problemen mee schenen te hebben eigenlijk hun eigen gedrag op anderen projecteerden. Ze waren hoofdzakelijk bang voor agressie omdat ze daarmee geconfronteerd werden met dat van hunzelf. Tijdens therapie waren het brave angstige meisjes. Buiten therapie om bleken dingen te gebeuren die dat beeld totaal tegenspraken. Maar uiteindelijk hadden ze zichzelf ermee en de behandeling sloeg bij hen niet aan. Als je daar zit en niet eerlijk over jezelf kan zijn, kan je ook niet werken aan hetgeen waardoor jij je rot voelt.

Hoe jij je gedraagt, heeft effect op anderen. Je zal altijd in het leven houden dat bepaald gedrag van anderen bij jou negativiteit oproept. En andersom doe jij dat ook bij anderen en krijg jij reacties daarop waardoor je je bijvoorbeeld een klootzak of loser gaat voelen. Of je voelt dat niet omdat je dat voor jezelf blokkeert door in een gedragspatroon te schieten waardoor jouw problemen in stand blijven.

Je maakt met de behandelaars een afspraak door bepaald gedrag sowieso niet te doen: geen agressie, drank, drugs, zelfbeschadiging of suicide-pogingen. Doe je dat toch, zet je je behandeling op het spel.

Het kan heel cringy zijn en je vaak genoeg je strot uitkomen. Maar door elke keer te bespreken wat je denkt en voelt, ga je uiteindelijk meer bewust worden van jezelf. Je spanning mag je niet meer destructief uiten, dus er zit niks anders op dan te praten. En dan krijg je voor jezelf helder wat het nou werkelijk is waardoor jij je rot voelt.

Of je mensen nou leuk of niet leuk vindt, je zit met elkaar opgescheept. Ik leerde daardoor wel beter mensen te aanvaarden en te zien zoals ze zijn. Voorheen was het meer van "je bent goed of je bent slecht". Nu kan ik dat wat genuanceerder zien.

Ik weet niet goed hoe ik het moet uitleggen. Enerzijds blijf je dezelfde persoon, maar je kan flexibeler met jezelf en situaties omgaan.

Dit proces moet je gewoon ervaren.

En om je niet helemaal af te schrikken. Ik heb ook wel lol meegemaakt.

En ik merkte vooral dat ik eigenlijk helemaal niet zo raar ben ten opzichte van anderen. In iedereen herken ik wel iets van mezelf.

~~~~~~

Dat ik nu nog wel forse problemen heb, is omdat bij mij door de behandelaars nooit helemaal duidelijk was waar ik mee worstel. Dat begint nu pas te komen nu ik eind dertig ben. Het is erg frustrerend, want ik ben vanaf mijn 17e heel intensief bezig geweest met aan mezelf werken en ik ben over mezelf tegenover behandelaars altijd zo eerlijk mogelijk geweest. Maar ja ... het is zoals het is. Bij mij ligt de situatie voor behandelaars complexer. Ik lijk in eerste instantie onder normale omstandigheden te zijn opgegroeid. Mijn ouders lijken ook normaal. Nu blijkt dat mijn moeder autisme heeft en mijn vader narcistisch is. Mijn vader is heel intelligent en handelt heel subtiel. Maar waar het op neerkomt is dat hij een ideaal en succesvol wil leiden, niet kan verdragen dat ik niet aan zijn ideaalbeeld voldoe maar dat ook niet tegenover anderen en zichzelf wil toegeven. Dus met heel subtiel gedrag heeft hij mij altijd laten merken dat ik in mijn hele wezen een slecht persoon was. Hij geeft mij een gevoel wat vergelijkbaar is alsof ik mijzelf tegenover hem moet verantwoorden omdat ik bijv een massamoord op mijn geweten heb. Dat komt omdat hij bij zichzelf niet kan aanvaarden dat hij net als ieder ander mens ook fouten maakt en alles op mij projecteert.

Dat mijn vader en ik niet matchen, aanvaard ik al jaren. Maar mijn omgeving zegt dan "hij bedoelt het niet zo" en "maak het toch goed met hem". Ik ben eigenlijk niet eens meer boos op mijn vader. Hij heeft weinig empathisch vermogen, maar dat heeft hij gewoon niet. Verder herken ik wel veel van mezelf in hem. Ik denk dat ik wel goed begrijp hoe hij zich voelt.

Ik ben wel boos op iedereen die wel snapt hoe het mij allemaal in de weg stond, maar in hun eigen domheid en naïviteit hebben ze ervoor gekozen niet alleen mij in de steek te laten, maar mij zelfs tegen te werken. Mijn vader heeft namelijk geld en verkiezen financiële hulp en giften boven dat van mijn welzijn.

Ik kan mij nu pas van iedereen losmaken. Eerst kon ik dat niet. Maar als ik niemand meer heb, heb ik ook geen verplichtingen meer. Mijn familie wil ik niet meer zien. Maar ik wil graag mijn eigen weg opgaan. Ik ben ook wel blij dat ik mij hiervan kan losmaken en mij niks meer wil laten opleggen.
Ik weet niet eens waar ik moet beginnen....

Als dat soort vrouwen in een agressie-regulatie-therapie groep zitten, en ze vinden op voorhand al, dat ik slecht ben, omdat ik een man ben, zal ik er alles aan doen om dat beeld naar hun toe ook te bevestigen. Ik zit er toch _O- :W
Dan blijf ik wel een tijdje nog in de kast zitten, alleen op hen erop te jagen...

quote:
Of je voelt dat niet omdat je dat voor jezelf blokkeert door in een gedragspatroon te schieten waardoor jouw problemen in stand blijven.
Ik weet dat ik een ijskoude klootzak kan zijn... ik zal daar echt niet slechter door slapen als mensen dat van mij vinden. Ik denk alleen niet, dat dat een gedragspatroon is, maar gewoon een gebrek aan empathie van mijn kant.

quote:
Je maakt met de behandelaars een afspraak door bepaald gedrag sowieso niet te doen: geen agressie, drank, drugs, zelfbeschadiging of suicide-pogingen. Doe je dat toch, zet je je behandeling op het spel.
Ik zit er voor agressie, als ik dat niet mag tonen, heeft die hele therapie precies 0.0% nut voor mij. En geen drank, kom op, het moet wel leuk blijven :P Omdat ik daar een uurtje per week zit, ga ik niet meteen alle lol uit mijn leven trekken,

Ik ga er niet voor mijn lol heen, als ik dat daar al zou kunnen hebben, wat ik niet echt verwacht.
Thnx voor het delen in ieder geval, maar ik weet nog niet echt, of zo een groep iets voor mij is :P
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_182058630
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 19:42 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Je zegt gewoon wie je bent, wat je doet in het dagelijkse leven en waarom je er bent. Meer info hebben ze niet nodig in het begin.
Als iedereen het daar bij houdt, is het een rustig uurtje... Hopen dat de koffie goed is.
Maar, het is een agressie-regulatie therapie groep... ik zal er niet zijn omdat ik pleinvrees heb of zo...

[ Bericht 7% gewijzigd door Burner82 op 22-09-2018 01:34:48 ]
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_182060130


[ Bericht 100% gewijzigd door Burner82 op 22-09-2018 03:47:20 ]
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_182060303
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 00:32 schreef Burner82 het volgende:

Ik zit er voor agressie, als ik dat niet mag tonen, heeft die hele therapie precies 0.0% nut voor mij. En geen drank, kom op, het moet wel leuk blijven :P Omdat ik daar een uurtje per week zit, ga ik niet meteen alle lol uit mijn leven trekken,

Ik ga er niet voor mijn lol heen, als ik dat daar al zou kunnen hebben, wat ik niet echt verwacht.
Thnx voor het delen in ieder geval, maar ik weet nog niet echt, of zo een groep iets voor mij is :P
Godverdomme ja, therapie tegen agressie voor mensen die niet agressief mogen zijn. Echt , wauw.. Petje af dat ze het voor elkaar hebben gekregen dat het grootste gedeelte van de maatschappij dit soort therapie kritiekloos aanvaart of zelfs idealiseert als aanbidder van de psychiatrie.. Nou ja, zo'n grote prestatie is dat nou ook weer niet, aangezien de maatschappij (psychisch gezonden en (ex) cliënten met internaliserings complex)
walgt van mensen met psychische problemen en het de meesten geen reet interesseert wat voor therapie ze krijgen en of het wel effect heeft. Hoe minder resultaat hoe beter, het is immers de schuld van de mensen met psychische problemen dat ze die hebben en ze moeten niet geholpen worden, maar boete doen onder een dekmantel van hulp.

[ Bericht 2% gewijzigd door geeninspiratie1235 op 22-09-2018 05:20:10 ]
❣ °º¤,¸🖤 ♡º💕♡💚,ø¤°º¤💛♡`°º¤,¸❣ https://bit.ly/3oMY5yM ; https://bit.ly/39EZXor ; https://bit.ly/309QhN5 ; https://bit.ly/3fUlDyP
pi_182060340
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 september 2018 05:11 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Godverdomme ja, therapie tegen agressie voor mensen die niet agressief mogen zijn. Echt , wauw.. Petje af dat ze het voor elkaar hebben gekregen dat het grootste gedeelte van de maatschappij dit soort therapie kritiekloos aanvaart of zelfs idealiseert als aanbidder van de psychiatrie.. Nou ja, zo'n grote prestatie is dat nou ook weer niet, aangezien de maatschappij (psychisch gezonden en (ex) cliënten met internaliserings complex)
walgt van mensen met psychische problemen en het de meesten geen reet interesseert wat voor therapie ze krijgen en of het wel effect heeft. Hoe minder resultaat hoe beter, het is immers de schuld van de mensen met psychische problemen dat ze die hebben en ze moeten niet geholpen worden, maar boete doen onder een dekmantel van hulp.
Gaat het?
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  zaterdag 22 september 2018 @ 09:10:03 #57
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_182061506
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 00:39 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Maar, het is een agressie-regulatie therapie groep...
Ha, dat klinkt als mijn borderline clubje! :P
soooo, da's mooi!
pi_182063021
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 09:10 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ha, dat klinkt als mijn borderline clubje! :P
haha, hoe is de koffie daar?
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_182063914
Burendag-braderie voor de deur... Echt alle agressie triggers zijn aanwezig.. _O- _O-
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  zaterdag 22 september 2018 @ 13:29:51 #60
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_182064394
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 11:38 schreef Burner82 het volgende:

[..]

haha, hoe is de koffie daar?
Ik raad je de chocolademelk van harte aan. :P
soooo, da's mooi!
pi_182064421
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 13:29 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ik raad je de chocolademelk van harte aan. :P
Ik neem wel de slagroom mee *O* *O*
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  zaterdag 22 september 2018 @ 13:32:47 #62
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_182064435
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 13:31 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ik neem wel de slagroom mee *O* *O*
De sessies zijn nu al een succes. ;)
soooo, da's mooi!
pi_182064471
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 13:32 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

De sessies zijn nu al een succes. ;)
Baileys erbij O-) O-)
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_182064481
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 september 2018 05:11 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Godverdomme ja, therapie tegen agressie voor mensen die niet agressief mogen zijn. Echt , wauw.. Petje af dat ze het voor elkaar hebben gekregen dat het grootste gedeelte van de maatschappij dit soort therapie kritiekloos aanvaart of zelfs idealiseert als aanbidder van de psychiatrie.. Nou ja, zo'n grote prestatie is dat nou ook weer niet, aangezien de maatschappij (psychisch gezonden en (ex) cliënten met internaliserings complex)
walgt van mensen met psychische problemen en het de meesten geen reet interesseert wat voor therapie ze krijgen en of het wel effect heeft. Hoe minder resultaat hoe beter, het is immers de schuld van de mensen met psychische problemen dat ze die hebben en ze moeten niet geholpen worden, maar boete doen onder een dekmantel van hulp.
Sommige mensen hebben echt wel behandeling nodig tegen hun agressie.


Er bestaan in real life ook opgefokte frusties als Rick van The Young Ones :D

Hoewel als ze niet behandeld worden , dan wordt voor ons het leven een stuk grappiger toch? *O*
pi_182064504
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 september 2018 13:35 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Sommige mensen hebben echt wel behandeling nodig tegen hun agressie.


Er bestaan in real life ook opgefokte frusties als Rick van The Young Ones :D

Hoewel als ze niet behandeld worden , dan wordt voor ons het leven een stuk grappiger toch? *O*
Jij snapt wat daar staat? ik kan er geen chocomel van maken....
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_182064604
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 13:37 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Jij snapt wat daar staat? ik kan er geen chocomel van maken....
Ik kan mij nu niet zo goed concentreren. Ik ben al blij als ik verder kom dan 1 zin :')

Ik dacht: ff wat humor erbij slepen :P

Het ging over agressie en ik zag toen The Young Ones voor me :D
  zaterdag 22 september 2018 @ 13:45:41 #67
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_182064615
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 13:35 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Baileys erbij O-) O-)
Moet kunnen.
soooo, da's mooi!
pi_182064649
Heb ik al zolang niet gedronken trouwens, Baileys

Lekker of mierzoet spul?
pi_182064651
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 september 2018 13:44 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Ik kan mij nu niet zo goed concentreren. Ik ben al blij als ik verder kom dan 1 zin :')

Ik dacht: ff wat humor erbij slepen :P

Het ging over agressie en ik zag toen The Young Ones voor me :D
Ik zie meestal "Anger Management" voor me, die serie met charlie sheen _O- _O- Zo zie ik groepstherapie ook .....
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_182064656
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 13:45 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Moet kunnen.
Precies, AA is een deur verder _O-
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_182064678
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 september 2018 13:48 schreef PabstBlueRibbon het volgende:
Heb ik al zolang niet gedronken trouwens, Baileys

Lekker of mierzoet spul?
Geen idee... ik drink dat, als ik het al drink, alleen in de koffie :P
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  zaterdag 22 september 2018 @ 13:50:35 #72
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_182064682
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 september 2018 05:11 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Godverdomme ja, therapie tegen agressie voor mensen die niet agressief mogen zijn. Echt , wauw.. Petje af dat ze het voor elkaar hebben gekregen dat het grootste gedeelte van de maatschappij dit soort therapie kritiekloos aanvaart of zelfs idealiseert als aanbidder van de psychiatrie.. Nou ja, zo'n grote prestatie is dat nou ook weer niet, aangezien de maatschappij (psychisch gezonden en (ex) cliënten met internaliserings complex)
walgt van mensen met psychische problemen en het de meesten geen reet interesseert wat voor therapie ze krijgen en of het wel effect heeft. Hoe minder resultaat hoe beter, het is immers de schuld van de mensen met psychische problemen dat ze die hebben en ze moeten niet geholpen worden, maar boete doen onder een dekmantel van hulp.
Hoe minder agressief ze worden, des te gemakkelijker zijn ze weer te plooien voor of binnen de maatschappij. Dan komen de standaardpraatjes weer om de hoek kijken; als jij lief doet tegen die en die, is de kans groter dan je weer een baan zult vinden enz enz enz. En met behulp van wat extra medicatie gaat het vast een stukje sneller. ;) Dan heeft de therapie gegarandeerd een positieve uitwerking op agressieve mensen, ongeacht hun gradaties van agressie.
soooo, da's mooi!
pi_182064739
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 13:48 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ik zie meestal "Anger Management" voor me, die serie met charlie sheen _O- _O- Zo zie ik groepstherapie ook .....
Therapeut in korte broek met zijn benen over elkaar :')

Geforceerd grappig doen en ondertussen die verwilderde blik in zijn ogen door de coke _O-
pi_182064808
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 13:50 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Hoe minder agressief ze worden, des te gemakkelijker zijn ze weer te plooien voor of binnen de maatschappij. Dan komen de standaardpraatjes weer om de hoek kijken; als jij lief doet tegen die en die, is de kans groter dan je weer een baan zult vinden enz enz enz. En met behulp van wat extra medicatie gaat het vast een stukje sneller. ;) Dan heeft de therapie gegarandeerd een positieve uitwerking op agressieve mensen, ongeacht hun gradaties van agressie.
Ik snap groepstherapie nog steeds niet... Ik ben niet chronisch agressief...
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_182064815
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 september 2018 13:53 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Therapeut in korte broek met zijn benen over elkaar :')

Geforceerd grappig doen en ondertussen die verwilderde blik in zijn ogen door de coke _O-
Maar zijn cliënten zijn wel briljant _O- _O-
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')