SuperNeger | donderdag 20 september 2018 @ 16:49 |
Altijd als ik hamburgers maak zijn ze goor. Ik wil gewoon het geheim weten van een goede hamburger maken. En ja ik heb al allemaal youtube filmpjes en zo gekeken maar daar doen ze het altijd makkelijker laten lijken dan het echt is. Ik snap het proces en in welke volgorde je je hamburgers moet beleggen maar toch smaakt het gewoon altijd goor als ik het zelf maak. Ik denk inmiddels ook dat het gewoon een kwestie is van niet zelf moeite willen doen. Dat als het voor je gedaan wordt dat het dan lekkerder is. Zelfs euroknallers smaken lekkerder dan hoe ik ze soms maak Dus heeft er hier iemand goede hamburger maak tips of recepten? Ik hoor het graag xx | |
#ANONIEM | donderdag 20 september 2018 @ 16:58 |
Andalouse saus | |
matigeuser | donderdag 20 september 2018 @ 17:00 |
- Tartaar in plaats van gehakt. Zelf de hamburger maken. Dan kun je hem grillen en een beetje rood van binnen laten. - Geen kleffe broodjes pakken maar een Italiaanse bol bijvoorbeeld, of een ander lekker broodje met een beetje bite. Als het niet vers meer is, even meebakken in de pan. - Tomaat / sla / bacon / juiste saus / uitjes (ongebakken is ook lekker) | |
Geerd | donderdag 20 september 2018 @ 17:09 |
borisz | donderdag 20 september 2018 @ 17:12 |
Goed gehakt en zelf kruiden ipv voorverpakte meuk. | |
silverhill | donderdag 20 september 2018 @ 17:13 |
Beschrijf eens hoe je zelf een hamburger maakt en met welke ingrediënten? | |
SuperNeger | donderdag 20 september 2018 @ 17:16 |
Ik hou juist van die naturel smaak met alleen wat peper en zout maar het is meer het totaalplaatje met brood en sla erbij enzo | |
SuperNeger | donderdag 20 september 2018 @ 17:16 |
Verschilt maar meestal brood met sla en hamburger en saus Of witte bolletjes, bolletjes met sesam, afbakbollen en dan soms beetje roosteren hamburger gewoon kruiden met peper en zout sla/komkommer/tomaat/plakje augurk en qua saus meestal mayo/ketchup combi | |
Id_do_her | donderdag 20 september 2018 @ 17:18 |
Sowieso geen gebakken uien en paupersauzen als curry en mayonnaise. | |
SuperNeger | donderdag 20 september 2018 @ 17:18 |
gebakken ui doe ik ook wel eens ja maar je moet ze wel echt goed bakken dan | |
Id_do_her | donderdag 20 september 2018 @ 17:19 |
Nee, helemaal niet. Enkel rauw voor de frisheid en uitgesproken smaak. | |
SuperNeger | donderdag 20 september 2018 @ 17:21 |
Ik vind rauwe ui alleen op de whopper lekker maar die hamburger is sws fucking goed dus dan kan het die snippertjes bij de mac proef je sws niet echt maar misschien dat ik het eens ga proberen zelf thuis kijken of het dan anders wordt | |
wuuht | donderdag 20 september 2018 @ 17:26 |
Vind de rauwe ui op de whopper ook wel lekker maar als ik zelf hamburgers maak vind ik de gebakken ui wel van de belangrijkste ingrediënten | |
wollah | donderdag 20 september 2018 @ 17:29 |
Ik haal altijd gwn 12 pack diepvrieshamburgers. Heerlijk. | |
SuperNeger | donderdag 20 september 2018 @ 17:51 |
Die dingen zijn slecht, maar soms wel lekkerder dan hoe ik ze maak. | |
Id_do_her | donderdag 20 september 2018 @ 17:53 |
Is echt beter ja, ook erg goed met rode ui. | |
SuperNeger | donderdag 20 september 2018 @ 17:54 |
nu wil ik een dubbele whopper met kaas oja en excuse my french maar fuck iedereen die bacon op een hamburger doet. Dus begin daar a.u.b. niet over | |
aquawoman | donderdag 20 september 2018 @ 18:07 |
sesambolletjes licht gegrild in de oven. Ijsbergsla er op en heel dun gesneden rode ui hamburger bakken, niet te rauw laten, maar ook niet grijs bakken. Jalepenos erop in de pan, cheddar erop en laten smelten in de pan nogmaals dungesneden rode ui (rauw) Sausje naar keuze | |
borisz | donderdag 20 september 2018 @ 18:08 |
Dan nog. Goed Vlees, zout en peper alleen kan ook goed zijn. Dat smaakt echt beter dan de voorverpakte diepvriesburgers of in het vleesschap. | |
SuperNeger | donderdag 20 september 2018 @ 18:09 |
ik doe wel altijd 4 seizoenenpeper. Heb volgens mij nooit normale zwarte peper. Zou dit mee kunnen spelen? | |
silverhill | donderdag 20 september 2018 @ 18:15 |
Je bedoelt dat je je eigen hamburgers maakt van gehakt? Broodjes licht roosteren is een goed idee. En probeer iets grotere en stevigere bollen te vinden dan de standaard witte bolletjes. Overigens vind ik italiaanse bollen, zoals sommige suggesties, dan weer te stevig en stug, waardoor je eerst alles met je kaken tussen het broodje uit perst voor je daadwerkelijk een hap neemt. Tijdens het kruiden van de burgers gebruik ik ook een paar scheuten worcestershiresaus. Dat helpt echt er een hamburgersmaak/geur van te krijgen ipv dat je gewoon een platte gehaktbal krijgt. En verder de droge pan 5 min. op vol vuur zetten voordat je de hamburger erin legt. | |
aquawoman | donderdag 20 september 2018 @ 18:17 |
Goeie tips. Ik vind een italiaans bol ook te stevig en te veel brood. Overigens doe ik er zelf expres geen tomaat op omdat ik vind dat alles daar vrij snel vochtig en zompig van wordt. | |
VaderVanJezus | donderdag 20 september 2018 @ 18:23 |
Niet te veel kneden, alleen zout, peper en een beetje worcestersaus. Op de barbecue dicht op de kolen, niet te lang. Broodje doormidden en even op de barbecue. beleggen naar keuze. | |
#ANONIEM | donderdag 20 september 2018 @ 19:48 |
Ja | |
golfer | donderdag 20 september 2018 @ 20:25 |
4 seizoenenpeper is lulkoek! | |
Fokpop | donderdag 20 september 2018 @ 20:53 |
Je maakt je hamburgers te groot en te dik, als je van mcdonald's/burger king burgers houdt dan moet je een dunne 100% rundvlees hamburger pakken (uit de diepvries of zo). Verder qua sauzen en toppings eerst maar eens beperken tot wat er op je favoriete hamburger zit en niet zelf alles door elkaar gooien. Als je het wat beter onder de knie hebt kun je altijd nog meer gaan experimenteren. | |
Mojo.jojo | donderdag 20 september 2018 @ 21:26 |
Haal het vlees 30 minuten van te voren uit de koelkast. Zorg dat je grill- of koekenpan goed heet is. Smeer de burgers in met wat olijfolie. Bak of grill eerst 4 minuten per zijde aan op hoog vuur, daarna nog 8 minuten op laag vuur met tussendoor een keer keren. Zachte verse witte bol + wat ijsbergsla (en soms jalapeno). Hamburger en wat saus erop. Zo nu en dan maak ik het af met wat gesmolten kaas en/of een gebakken eitje erop. Mocht de burger een vrij groffe structuur hebben dan grill ik het ook wel eens langzaam gaar. Geeft een andere smaakbeleving aan het vlees dan wanneer je het eerst op hoog vuur dichtschroeit. [ Bericht 19% gewijzigd door Mojo.jojo op 20-09-2018 21:31:55 ] | |
RobinOok | donderdag 20 september 2018 @ 23:53 |
Als je whoppers lekker vindt, waarom zou je ze dan zelf willen maken? Die kun je gewoon overal, elk moment van de dag kopen. | |
LuKa_LiKeS | vrijdag 21 september 2018 @ 00:02 |
Ga naar een keurslager en vraag of hun voor jou burgers willen maken. | |
Maharski | vrijdag 21 september 2018 @ 00:12 |
Wat is nou het probleem, de hamburger lekker krijgen (het vlees) of de belegging van het broodje? | |
Tommeke | vrijdag 21 september 2018 @ 00:19 |
Italiaanse bol of hamburgerbroodjes (even roosteren). Daarop stapel je het volgende: Sla en plakjes tomaat, hamburger, plakje cheddar, een paar plakjes uitgebakken chorizo, nachos, chilisaus en vervolgens de bovenkant van het broodje Je kunt er ook nog pepertjes ofzo opdoen. | |
LuKa_LiKeS | vrijdag 21 september 2018 @ 00:47 |
Snap het ook niet meer. | |
Maharski | vrijdag 21 september 2018 @ 00:51 |
Ik ga morgen hamburger maken door dit topic. Uiteraard wel vegetarische hamburger, aangezien ik moreel onberispelijk ben. | |
Queenshore | vrijdag 21 september 2018 @ 09:07 |
Aangezien de toppings zo afhankelijk zijn van persoonlijke smaak, zorg ik altijd dat het vlees en het brood goed is. Als ik een hamburger maak bak ik zelf de (brioche) hamburgerbroodjes en maal goed rundvlees met genoeg vet, of laat het malen als ik lui ben. Als je deze dingen goed hebt wordt de hamburger sowieso heel lekker. Mijn favoriete toppings zijn kropsla of ijsbergsla, tomaat en ui. De ui kan je even licht blancheren om de ergste rauwheid eraf te halen. Als er kaas op gaat is het doorgaans red leicester. Broodjes opensnijden en even de binnenkant toasten is ook wel een must. Succes! | |
Fretwork | vrijdag 21 september 2018 @ 10:53 |
| |
Weltschmerz | vrijdag 21 september 2018 @ 12:35 |
Vet gehakt gebruiken, van de voorpoot, van lam (deels) of van de euroshopper, dat maakt niet zo heel veel uit. En dan niet helemaal doorbakken, ik hou ze graag rood van binnen, maar als je ze gaar wil doe dan nét gaar. Hoe je het verder doet is vooral een kwestie van smaak. Ik geef de voorkeur aan Italiaanse bollen, en dan niet dat schuimbrood van de supermarkt. Botersla eronder, kaas erop zodra ik ze omgedraaid heb en dan een hoedje van zilverpapier om die te laten smelten, in bruine boter gebakken uiringen en gegrilde paprika, plakjes augurk en ketchup erop. | |
silverhill | vrijdag 21 september 2018 @ 13:35 |
Dit idd. Een broodje hamburger moet met alleen de hamburger en het bolletje al goed te eten zijn. Toppings moeten een aanvulling zijn, niet een maskering/compensering. | |
SuperNeger | vrijdag 21 september 2018 @ 18:27 |
oke wat voo rbrood raden jullie aan en waar koopje t | |
Aluah-Snackbar | vrijdag 21 september 2018 @ 18:32 |
men neme 2 beef patty's special sauce lettuce tomatos onions on a sesame seed bun. YOU BIG DUMMY! tuh duh duh duh duuh.. | |
Aluah-Snackbar | vrijdag 21 september 2018 @ 19:32 |
Je bent de cheddar vergeten dat maakt verschil. Zelf kruid ik het gehakt nieteens want is niet nodig. mayo en ketchup en ui/tomaat en klaar. Wat ook lekker is heb ik genept van BurgerKing. Groene Jalapenopeper zoals de chili-cheese xl | |
SuperNeger | vrijdag 21 september 2018 @ 19:33 |
Ik vind de cheddar die ik in de winkel kan halen altijd smerig. Waar koop je goede cheddar? Als ik het koop bij de AH of lidl of aldi of waar dan ook dan smaakt het nooit zoals bij duh mecdonulds | |
Aluah-Snackbar | vrijdag 21 september 2018 @ 19:34 |
Je kunt die "flamegrill flavour" smaak in zakjes kopen. Waar weet ik niet meer. | |
Aluah-Snackbar | vrijdag 21 september 2018 @ 19:35 |
Maar volgens mij is dat precies dezelfde cheddar. Ik zou geen dure echte cheddar verspillen aan een hamburger. Of je moet het raspen want in plakjes snijden is echt een hel. | |
#ANONIEM | vrijdag 21 september 2018 @ 19:39 |
| |
Aluah-Snackbar | vrijdag 21 september 2018 @ 19:55 |
Zeker wel met kimchi en mayonaise gemaakt van tofu. De Númale-burger | |
Phone8 | zondag 23 september 2018 @ 13:33 |
De beste hamburger maak je zelf. Ga na de slager, bestel daar een kilo, of hoeveel je nodig hebt, runder doorregen lappen, laat hem dit 2x malen op de middelste plaat. Een slager weet dan wel wat die moet doen. Om. Hamburgers te maken, heb je nodig: Kookpan,bakpapier, snijplank en weegschaal. Maak van het bakpapier vierkantjes van 12x12 en maak van het gehakt bolletjes van 100/125 gram. Pak nu 2 velletjes bakpapier, leg 1 velletje neer, plaats een bolletje gehakt, leg daaroverheen een weer een velletje bak papier en plet dit met de kook pan. Op deze manier kan je een dunne pattie maken zoals bij bk. Een broodje moet goed zijn. Absoluut geen harde bol. Het liefste een burger bun van kwaliteit. Bij de jumbo hebben ze redelijke, zitten per 2 verpakt. Gebruik aan toppings wat je lekker vind. Sla, komkommer, rauwe ui, jalapeño etc. Saus kan je ook zelf bepalen. Bk gebruikt ketchup en mayo. Bak de burger in een hete pan zonder olie of iets, er zit vet genoeg in de pattie. Doe er in de pan wat peper en zout op. Gegarandeerd dat je nu een lekkere burger hebt. | |
Weltschmerz | zondag 23 september 2018 @ 13:39 |
De plakjes cheddar in de supermarkt zijn doorgaans een kaashoudend product of volledig analoogkaas. Het idee dat er cheddar op zou moeten komt ook alleen maar van McDonalds, omdat die oranje kleur er zo goed uitziet op een burger. Cheddar is al niet zo'n bijzondere kaas, maar ook de stukken cheddar in de supermarkt behoren tot de meest fletse van hun soort. Ik zou er lekkere kaas op doen. | |
SuperNeger | zondag 23 september 2018 @ 18:50 |
ik had vandaag een dubbele whopper met kaas opgegeten | |
derLudolf | dinsdag 25 september 2018 @ 21:31 |
Ik maak zelf altijd iets met ui, knoflook, paprika, cayennepeper, zout. Volgens mij, weet niet of en wat ik er meer in gooi. | |
Klaploper | dinsdag 25 september 2018 @ 22:14 |
Dus je maakt een broodje platte gehaktbal. | |
derLudolf | dinsdag 25 september 2018 @ 22:19 |
Nee gehaktbal zit sowieso ei, paneermeel, mosterd (de saus) en verse ui in bij mij | |
xminator | dinsdag 25 september 2018 @ 23:38 |
Laatste tijd ben ik een grote fan van smash hamburgers.. erg lekker | |
Mr_Belvedere | dinsdag 25 september 2018 @ 23:49 |
Deze: Bereidingstijd: rond de 36 uur. | |
#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 00:03 |
Ain’t nobody got time for that. | |
JeSuisDroppie | woensdag 26 september 2018 @ 00:19 |
Gehakt nemen met 25% vet erin. Vraag of de slager dit voor je heeft. Niet teveel kneden, peper er zout toevoegen en wat worchestersaus of een heel klein likje mosterd toevoegen. Grillen op een BBQ met gietijzeren rooster of een super hete bakplaat. Italiaanse bol of een goeie grote sesambol pakken en beleggen naar keuze. | |
JeSuisDroppie | woensdag 26 september 2018 @ 00:21 |
https://www.bol.com/nl/f/(...)ek/9200000076461574/ Hier haal ik ook genoeg inspiratie uit. | |
Oblomov12345 | woensdag 26 september 2018 @ 00:32 |
De truc is om mosterd te combineren met mayonais | |
Travok | woensdag 26 september 2018 @ 08:51 |
Wat hebben een hoop mensen het hier over Italiaanse bollen? Zover ik weet zijn dat harde bollen, daar wil je toch geen hamburger mee maken? Een hamburger hoort wat mij betreft op een hamburger bun (wel een verse, een wat oudere/drogere flikkert uit elkaar). Of beter nog, op een broiche-bolletje. Tevens, wat je ook vaak tegenkomt is een sateprikker door de hamburger. Doe dit niet mensen! | |
Aluah-Snackbar | woensdag 26 september 2018 @ 13:57 |
Waarom altijd peper en zout. Dat hoeft toch niet. Gewoon patty maken van gehakt. Bakken. Klaar. Zo'n plakje nepcheddar erop met uien tomaat sla als je wilt. Mayo ketchup. Geen augurk. Op een broodje naar keuze. Peper en zout man man man. | |
Aluah-Snackbar | woensdag 26 september 2018 @ 14:00 |
Waarm ei en paneermeel. Is dat zodat ie niet uit elkaar valt bij bakken? | |
#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 14:03 |
Ja. | |
JeSuisDroppie | woensdag 26 september 2018 @ 14:10 |
Niks mis met peper en zout | |
potjecreme | woensdag 26 september 2018 @ 14:44 |
Waarom alleen peper en zout? Ik zie ts voorbeelden noemen van hamburgers die hij lekkerder vindt. Misschien eens meer kruiden door het gehakt doen. | |
SuperNeger | woensdag 26 september 2018 @ 17:07 |
WWaar koop je die broiche bolletjes? Ik doe meestal boodschapepn bij de AH en hoezo geen sateprikker? Ik vond dat er juist altijd zo sjiek uitzien en dan pleuren ze niet om | |
SuperNeger | woensdag 26 september 2018 @ 17:09 |
Ik had laatst dus "hamburgerkruiden" gehaald maar ik vind het echt niet te vreten is zown potje en er staat dan op Paprika Knoflook Cayenne maar ik heb toch liever gewoon een goede naturel burger (met beetje peper en zout dan maar ja dat is ook naturel) | |
potjecreme | woensdag 26 september 2018 @ 17:18 |
Maar naturel smaakt al heel anders dan de voorbeelden die jij noemde. En op YouTube geen lekker recept gevonden? | |
SuperNeger | woensdag 26 september 2018 @ 17:19 |
Ja die van Gordon maar hij doet het altijd zo makkelijk lijken | |
Spanky78 | woensdag 26 september 2018 @ 19:14 |
Goed gehakt , niet te vet maar zeker ook biet al te mager. Lekker is half rund half kalfs. En dan niet kneden of paneermeel of ei erin. Beetje mosterdpoeder of mosterd, zout, peper, losjes de hamburger vormen en een kuiltje in het midden maken. Eventueel wat gerookte paprika, uienpoeder als je dat lekker vindt, ik doe Ed liever de ui er gecaramelliseerd op later. Maar dus vooral niet te strak vormen en kneden. En dan op een broodje met wat mayo, sla, gebakken ontbijtspek, tomaat, uitgebakken ui en ketchup. | |
SuperNeger | woensdag 26 september 2018 @ 19:16 |
paneermiddel? Wat is dat? en ei door je gehakt? Dan maak je ze dus zelf? Ik koop meestal gewoon die runderhamburgers van de ah en doe er dan beetje zout en 4seizoenenpeper op | |
Spanky78 | woensdag 26 september 2018 @ 19:30 |
Yes. Dit dus. Behalve de Italiaanse bol ennworcestershire doe ik alleen in gehaktballen. Mosterd wel, dat houdt het vlees mals. Hamburgers moeten niet op te harde broodjes met kruiden wat mij betreft. Maar dat is ook maar smaak. Toaster brioche is mooi maar die heb ik zelden. Gewoon goede broodjes. Beetje toasten is wel lekker. En de kaas: alsjeblieft geen plastic cheddar, gewoon goede belegen kaas. Vel smaak en smelt wel lekker. | |
Spanky78 | woensdag 26 september 2018 @ 19:31 |
Als je lekker wilt eten leer je zelf koken Ik maak ze zelf ja. Mijn vrouw koopt ze wel eens. Niet te vergelijken. | |
Whiskers2009 | woensdag 26 september 2018 @ 20:20 |
De hamburgers zijn al gekruid door AH. Dus of je nu echt een "naturel burger" met alleen peper en zout lekker zou vinden is maar zeer de vraag | |
Aluah-Snackbar | woensdag 26 september 2018 @ 21:04 |
Die vierkante cheddarplakjes, ui mayo ketchup en een broodje. Met het ongemaineerde vlees. Dat is alles. Niks vlees kruiden of peper of zout zo doe ik dat alrijd. De smaak zit em in het vlees in combi met mayo ketchup ui en die gesmolten cheddar. En het broodje. De rest is bijaak imo :p Eventueel. Er bestaan zakjes met "flamegrill flavor" volgens mij bij de Jumbo. | |
Spanky78 | woensdag 26 september 2018 @ 21:06 |
Bah, doe gewoon een beetje gerookte paprika er door als je rooksmaak wilt. Of een beetje chipotle tabasco. Beleg de burger met een pittige kaas, geroosterde paprika uit een pot, wat ontbijspek en mayo met diezelfde cipotle tabasco. Pittig en lekker. | |
Aluah-Snackbar | woensdag 26 september 2018 @ 21:08 |
Ik ken die flamegrill-flavor zakjes niet. Ik weet alleen dat de BK het zo doet en dat werkt. | |
Spanky78 | woensdag 26 september 2018 @ 21:29 |
Aroma erop? Geen idee of ze dat daar doen. In principe is flamegrill taste iets dat ontstaat als het vet uit het vlees verbrandt en ik denk ook een beetj caramellisatie naast maillard. Heb je hoge temperaturen voor nodig en open vlam voor het verbranden. https://www.businessinsid(...)ional=true&r=US&IR=T In dit artikel hebben ze het ook over rooksmaak trouwens. | |
GuitarJJ | woensdag 26 september 2018 @ 21:44 |
Gehakt kruiden en eventueel wat worcestershiresaus toevoegen. Gehakt niet te veel aandrukken voor het bakken. | |
Lucky_Strike | woensdag 26 september 2018 @ 22:08 |
Dus je wilt eigenlijk weten hoe je het lekkerst je een broodje hamburger maakt van een prefab hamburger met 'cheddar' zoals bij McDonalds? Die burgers van AH zijn trouwens allemaal gekruid met van alles en ook met een ruime hoeveelheid zout. | |
Drogonno | woensdag 26 september 2018 @ 22:39 |
Simpel neem een pot gehakt en varieer je kruiden per hamburger verschillend op tot je jou perfecte hamburger vind!! | |
Travok | donderdag 27 september 2018 @ 08:43 |
Die bolletjes kan je zelf maken natuurlijk, als je toch bezig bent Ze zijn denk ik wel wat moeilijker te krijgen dan gewone hanburgerbroodjes, maar je kan met behulp van google misschien een adresje vinden. Zo heeft bijvoorbeeld het Vlaamsch Broodhuis ze. Wat betreft die sateprikker; een haburger eet je uit de hand, dan zit die prikker alleen maar in de weg. Daarbij, als je zóveel op je burger doet dat je een prikker nodig hebt om de boel bij elkaar te houden klopt er denk ik iets niet. | |
SuperNeger | donderdag 27 september 2018 @ 08:43 |
Wat vinden jullie van deze? Hij doet ook een sateprikker maar ik vind dat dikke en rode vlees echt niks | |
Notorious_Roy | donderdag 27 september 2018 @ 08:50 |
Veel te rood inderdaad, verder vrij standaard toch? Mayo, sla, ui, tomaat en kaas. Wissel de tomaat voor bacon en zo maak ik ze | |
SuperNeger | donderdag 27 september 2018 @ 08:52 |
Ik vind ze echt veel te vet en echt ik kan niet bijhouden hoe vaak hij er zout en peper op doet. Ook echt op alles. Wel een huis waar je u tegen zegt met dat uitzicht damn | |
SuperNeger | donderdag 27 september 2018 @ 08:54 |
Wel echt moeilijk hypocriet dat hij zo'n hamburger maakt als hij hier moeilijk gaat doen dat de hamburger te groot is Oja en "the meat is raw" kijk wat die zelf doet maar goed ik denk dat het probleem is de juiste ingrediënten vinden. Dus wie komt er met een boodschappenlijstje met de juiste winkels en producten? | |
potjecreme | donderdag 27 september 2018 @ 09:49 |
Punt is dat je gewoon wat moet experimenteren. | |
Weltschmerz | donderdag 27 september 2018 @ 10:23 |
Nee, een Italiaanse bol is geen supermarktschuimbrood met een krokante korst waar wat 'Italiaanse' kruiden in zijn meegebakken. Een Italiaanse bol is niet zo heel bol, en van stevig niet zo luchtig deeg waar je op moet kauwen. Als er een sateprikker in moet is het qua vorm als hamburger niet geslaagd. Een hamburger is een broodje met vlees dat je uit de hand kunt eten. De burger zelf hoeft ook helemaal niet zo dik te zijn, er hoeft ook geen dikke plak tomaat op. Je moet het juist een beetje plat houden, want één hap met alle lagen is gewoon de lekkerste manier van eten. Het brood wat hij gebruikt ziet er ook niet geschikt uit. Zelf bak ik ze roder, ondanks minder dikte, en wat bruiner aan de buitenkant. Die uien lijken ook nergens op, grotendeels rauw met een zwart randje. Die moet je dunner snijden, ik bak ze zelf in bruine boter, ook niet alle ringen even dun zodat je nog een hint rauwe ui er doorheen hebt. Dit doe ik gewoon beter dan hij. Maar goed, ik doe wel meer dingen beter dan Ramsay. | |
D. | donderdag 27 september 2018 @ 10:38 |
Als ik het topic zo lees komt het doordat je kant en klare burgers koopt, en er daarna extra zout, peper en kruiden op gooit | |
SuperNeger | donderdag 27 september 2018 @ 16:53 |
Zullen wij samen wat experimenteren? Dus eigenlijk zeg je gewoon dat Gordon er niks van kan? Dus voortaan gewoon gehakt kopen en dan zelf plat drukken? | |
D. | donderdag 27 september 2018 @ 18:09 |
Of helemaal zelf doen, of helemaal aan de winkel overlaten | |
SuperNeger | donderdag 27 september 2018 @ 18:12 |
maar de winkel heeft niet "helemaal' hamburgers alleen die dingen die je in de magnetron doet maar die tellen niet eens mee | |
Weltschmerz | donderdag 27 september 2018 @ 18:13 |
Neuh, maar het is een sterrenkok die een simpel gerecht heel goed wil doen, en dan een aantal verkeerde keuzes maakt. | |
Jellereppe | donderdag 27 september 2018 @ 18:16 |
Tuurlijk speelt het mee. Besef je wel hoe essentieel kruiden zijn. Daar staan en vallen gerechten mee en jij vraagt is het essentieel? Zbel, tuurlijk. Ook essentieel voor die hamburger. | |
SuperNeger | donderdag 27 september 2018 @ 18:17 |
ok dus eigenlijk moet ik mijn molentje vullen met normale zwarte peper korrels? | |
Jellereppe | donderdag 27 september 2018 @ 18:18 |
Zeker. Midden-Oosten, Zuid-Azië snappen ze het belang van kruiden. De gemiddelde Nederlander heeft dat niet helemaal door. | |
SuperNeger | donderdag 27 september 2018 @ 18:19 |
Ik dacht ik experimenteer gewoon een beetje maar het kutte is ik heb nog moeilijk veel 4 seizoenen over. Op aardappelen is het bijvoorbeeld wel lekker | |
RobinOok | donderdag 27 september 2018 @ 18:28 |
Laat je niet gek maken. Er is helemaal niks mis met vierseizoenenpeper. Zwarte peper maakt je burger niet opeens beter. | |
SuperNeger | donderdag 27 september 2018 @ 18:29 |
Oh Nou dan vraag ik me af wat het dan wel is. | |
golfer | donderdag 27 september 2018 @ 18:37 |
Behalve dan dat het niet uit 4 seizoenen bestaat en geen echte peper is. | |
Weltschmerz | donderdag 27 september 2018 @ 18:44 |
Sowieso heb je toch 3 verschillende pepermolens nodig, is het nou zoveel moeite om die na elkaar te gebruiken? Die rooie meuk kun je in nummer 4 doen maar ik zou niet weten waarom iemand dat zou willen. | |
Spanky78 | donderdag 27 september 2018 @ 19:01 |
Hij maakt prima hamburgers , alleen wel om met mes en vork te eten. Ik vind ze ook wat dik en de uien zijn Nja, erg gexaramelliseerd aan de buitenkant en nog wat rauw aan de binnenkant. Maar verder lijken ze me prima te eten, vele malen lekkerder dan gemiddeld. Iedereen die ze zo maakt doet het prima. | |
Spanky78 | donderdag 27 september 2018 @ 19:02 |
Eens. Beetje peper is gewoon prima. | |
Queenshore | donderdag 27 september 2018 @ 19:48 |
Er is al heel vaak gezegd wat een goede hamburger maakt. Koop goede hamburger (brioche) broodjes of maak ze zelf. En vraag de slager om gehakt te malen met ong 20 of 25% vet. Dan ben je al een heel eind hoor. Die toppings doe je er gewoon op naar smaak. | |
D. | donderdag 27 september 2018 @ 20:26 |
Hamburgers bij de vleesafdeling zijn 'helemaal' Enkel nog bakken, en eten | |
Klaploper | donderdag 27 september 2018 @ 21:19 |
Omdat de Nederlander dat niet hoeft. Wij hoeven niet enorm veel kruiden te gebruiken om bedorven vlees "op te vrolijken". | |
RobinOok | donderdag 27 september 2018 @ 21:29 |
Flikker toch op, gek. Met je misplaatste superioriteitsleugen. | |
Klaploper | donderdag 27 september 2018 @ 22:02 |
Wil je ontkennen dat het sterk kruiden van vlees van oudsher het doel heeft om bederf te maskeren? En dat het daarom in bepaalde gebieden zoch meer ontwikkeld heeft? | |
RobinOok | donderdag 27 september 2018 @ 22:04 |
Ja. | |
Klaploper | donderdag 27 september 2018 @ 22:09 |
Oké. | |
Spanky78 | donderdag 27 september 2018 @ 22:46 |
Sommige van die mengsels voorkomen bederf zelfs. | |
Notorious_Roy | donderdag 27 september 2018 @ 22:51 |
Dat is de reden van de kruiden inderdaad. Niet om smaak te maskeren | |
Spanky78 | donderdag 27 september 2018 @ 23:05 |
En om smaak te geven natuurlijk. | |
AceOblivion | vrijdag 28 september 2018 @ 00:03 |
Wat ik zelf verschrikkelijk lekker vind zijn Smashed Burgers. Ik kan je voor instructies het filmpje van 'Binging with Babish' aanraden te kijken (). Sowieso is het hiervoor (en eigenlijke alle burgers) essentieel dat je gehakt met een vetgehalte van minstens 20% haalt. Dit zal je in de supermarkt waarschijnlijk niet lukken, kijk maar gewoon naar het aantal gram vet per 100gr op de achterkant. Hiervoor zul je toch echt naar een slager moeten. Per burger kom je uit op ongeveer 50-55gr gehakt en per broodje stapel je dus zoals in het filmpje 2 burgers op elkaar. Dit is het lekkerst in een gietijzeren of stalen pan, dus niet een teflon/anti-aanbaklaag, omdat je juist wilt dat de burger aankoekt, zodat het mooi goudbruin kan worden. Wat je in essentie doet is het gehakt opdelen in ballen van 50-55gr. Een beetje zout en peper op de ballen en deze leg je vervolgens met zo min mogelijk olie in een hete pan (het gehakt bevat aardig wat vet en je wilt dus juist dat het een beetje aankoekt). Vervolgens plet je de ballen zo plat mogelijk. Ik heb dit voorheen met een kleine steelpan/kookpan met een rond stuk bakpapier gedaan en de pan aangestampt met een stamppotstamper. Nu improviseer ik daar iets anders voor. Nogmaals, per brood dus twee burgers. Deze burgers bak je kort op hoog vuur, misschien net een minuut. Daarna ga je vluchtig met een spatel eronder en schep je ze om. Dan leg je een plak cheddar (ja cheddar) op een van de burgers en schep je de andere burger op de burger met cheddar. Het is nu eigenlijk klaar. Wat je met brood, toppings en saus doet is aan jou. Ik gebruik meestal gewoon dat hamburgerbrood, waarvan ik de broodjes in een pan grill met wat boter/olie erop tot het goudbruin is. Qua toppings gebruik ik een plak tomaat, augurken en soms sla. De saus maak ik net als in het filmpje, met een gelijke hoeveelheid mosterd, mayo en ketchup (dus allemaal 1/3). Hier voeg je zout, peper en kruiden naar keuze toe en ik voeg zelf augurkenwater toe. Ik snap dat dit veel tekst is, maar qua uitvoering en moeite valt het mee. Het eindresultaat is het 100000% procent waard, omdat het verschrikkelijk lekker is. Mijn vriendin eet 99% vegetarisch, maar maakt alleen voor smashed burgers een uitzondering. En voor nog iets | |
Jellereppe | vrijdag 28 september 2018 @ 02:27 |
Kerel, maakt niet de historische fout door geen aandacht te besteden aan lessen en kennis in landen met een gemiddeld lager inkomensniveau dan West Europa anno 2018. Zuid-Azië gebruikte al kruiden in tijden dat het veel welvarender was dan Europa. Je bent niet de eerste. De Chinezen beschouwden zich in de tijd van Qianlong (en voor Qianlong) ook als het centrum van de wereld en waren in de veronderstelling dat ze niks meer te leren hadden van de buitenwereld (barbaren), met groteske gevolgen in de 19 en 20ste eeuw. Er zijn wel meer voorbeelden. Je bent niet de eerste. | |
silverhill | vrijdag 28 september 2018 @ 06:03 |
Begin van de week twee keer een broodje hamburger gemaakt met: Bolletje: vrij groot en zacht (maar wel steviger dan een doorsnee melkbolletje) van de markt Vleesch: Zo'n 125-150 gram mager rundergehakt (12% vet geloof ik) uit de supermarkt Kruiden: Zwarte peper, zout, paprika poeder pikant, uipoeder, knoflookpoeder, chilipoeder, cayennepoeder, worcestershiresaus. Kaas: Niet te sterke blauwe kaas van de markt (weet verder niet welke soort) Bijlagen: Alleen rode ui gegaard in balsamicoazijn. Bereiding: Halve rode ui in halve ringen snijden (de andere helft ging door de salade die ik ernaast at), daarmee de bodem van een kleine saus/steelpan bedekken in een flinke scheut balsamicoazijn (ongeveer 1/8e van een 250ml flesje denk ik). Vuur op laagste stand en door laten pruttelen totdat de azijn flink gereduceerd is (minuutje of 10 denk ik?) Gehakt uitspreiden over snijplank, alle kruiden (geen idee hoe ik de hoeveelheden moet uitdrukken, een paar shakes van alles) toevoegen. Dan eerst handen nat maken (scheelt met handen schoonmaken naderhand) en dan kruiden door gehakt kneden. Daarna gehakt in een bal vormen, de bal een beetje platdrukken en in een plastic zakje doen. Het zakje om het gehakt heen trekken en de het gehakt van binnen naar buiten tot een steeds bredere en plattere schijf vormen zonder dat er in de buitenkant grote scheuren ontstaan. Zorg dat het midden iets dunner is dan de buitenkant, omdat bij het bakken de burger iets krimpt en de burger anders bol komt te staan. Grillpan (gewone pan kan net zo goed) op hoog vuur heet laten worden (geen olie). Ondertussen broodje doormidden snijden en in een oventje of in een pan grillen/bakken tot licht goudbruin. Hamburger in de pan leggen, paar minuten wachten en éénmalig omkeren en meteen de kaas op de bovenkant leggen om te smelten. Hamburger met kaas op het broodje en daarover de balsamicouitjes. Oordeel: De eerste keer was eigenlijk alleen de balsamicosaus te dun, waardoor veel op het bord droop, maar de smaak was wel goed. Verder net iets te weinig kaas gebruikt. De tweede keer het vlees iets te lang in de pan gelaten waardoor het iets te droog was. Verder de balsamico nu te lang laten reduceren waardoor er te weinig over was en ook de smaak wat wegviel, maar er droop niets naast. Ik moet daarin nog een tussenweg vinden Het vlees had ik alles in één keer gekruid (wel zo handig) en dat had iets minder gekund. | |
SuperNeger | vrijdag 28 september 2018 @ 07:40 |
Ik heb echt super veel trek in een hamburger nu | |
Gripper | vrijdag 28 september 2018 @ 10:56 |
Die van Silverhill klink wel heel lekker zeg Zo maak ik ze zelf ook vaak. Stook er meestal wel ff de bbq voor op omdat dat net een wat lekkerder grillsmaak oplevert dan bakken in de pan. Bij die combi met in balsamico gesudderde ui is een dikke plak zwitserse kaas (Gruyere of emmenthal) ook heerlijk. En mn nieuwste ontdekking: op de beide helften brood een dikke lik truffelmayonaise | |
Spanky78 | vrijdag 28 september 2018 @ 14:54 |
De Romeinen gebruikten al salie met varkensvlees , ook hier zit een stuk voorkomen van bederf in. Dat is dus lang voor de Chinezen. | |
potjecreme | vrijdag 28 september 2018 @ 16:37 |
Wat is bekend van die tijd van Chinezen? | |
nogeenoudebekende | vrijdag 28 september 2018 @ 16:40 |
Toptip, latex handschoenen. Hygiënisch en geen vuile handen. | |
Jellereppe | vrijdag 28 september 2018 @ 16:53 |
Veel. Kun je een middelgrote bibliotheek mee vullen. De Chinezen legden veel vast op papier. Tot 1000 v. Chr. is veel terug te lezen over Chinese historie omdat de Chinezen zo rond die tijd de smaak te pakken kregen met schrijven en hun schrift al aardig ontwikkeld was. Het Chinese schrift is dan wel rond 200v.Chr definitief gestandariseerd door Qin Shi Huangdi maar tot 1000 v. Chr. grote hoeveelheden informatie door ze vastgelegd op schrift. Mao heeft dan weer een vereenvoudigde Chinese schrift laten opstellen na 1949 om de enorme ongeletterdheid in de Volksrepubliek gedurende zijn regime aan te pakken. Lef voor nodig. Traditionele Chinese karakters zijn uitgebreider. Daarvoor kun je het ook gebruiken (misbruiken als restaurant) en misschien is het op die manier ook ontstaan, maar tegenwoordig dienen ze in welvarende landen en ook in armere landen als smaakverfijners. Het effect mag niet onderschat worden. De Romeinen waren niet lang voor de Chinezen. De Chinese beschaving is oud. De eerste Chinese dynastie (Xia-dynastie is nochtans een legende) Shang-dynastie is zo'n beetje rond 1500 v. Chr ontstaan. Het waren feudale Chinese dynastieën Shang en Zhou. De eerste echt geüniformeerde Chinese staat was Qin-dynastie (221.v.Chr) dat de feudale Shang en Zhou-dynastie ver achter zich liet qua ontwikkelingsniveau. Tijdens Qin ontstond ook voor het eerst een soort van Chinese identiteit. No-nonsense dynastie dat het legalisme van Han Feizi volgde als bestuursvorm (komt overeen met machiavellisme). Ze zijn Parthia vergeten in te kleuren in deze 2000 jaar oude kaart (oude Iraanse staat uit die tijd wat op het slagveld niet onderdeed voor de Romeinen en als tussenstation fungeerde voor de zijderoute en daarmee welvarend werden). [ Bericht 10% gewijzigd door Jellereppe op 28-09-2018 17:41:01 ] | |
Soury | vrijdag 28 september 2018 @ 17:19 |
CUL / Zelf hamburger vlees maken De beste ever | |
Spanky78 | vrijdag 28 september 2018 @ 21:22 |
Geen idee,maar hier ging het over Chinezen eind middeleeuwen. | |
Aluah-Snackbar | zondag 30 september 2018 @ 18:29 |
Daar zit toch altijd van dat poeder op is dat eetbaar? | |
Aluah-Snackbar | zondag 30 september 2018 @ 18:32 |
Zoveel cultuur en beschaving maar wat betekent dat tegenwoordig nog. Niets. Nobody cares. Chinezen zijn wel een verloren beschaving en ras. Ik vraag mij af of andere culturen ook op die manier zullen uitsterven. Voer voor ander topic. | |
Geerd | zondag 30 september 2018 @ 18:32 |
Binnenkant ja | |
Aluah-Snackbar | zondag 30 september 2018 @ 18:33 |
Zoveel cultuur en beschaving maar wat betekent dit tegenwoordig nog. Niets. Nobody cares. Chinezen zijn een verloren beschaving en ras. Zij zijn niet knap, ze hebben geen interessante imago. Sij doen niet mee. Wanneer heb je voor t laatst een Chinees onder de aandacht bij de NPO gezien. Ik vraag mij af of andere culturen ook op deze manier zullen uitsterven. Voer voor een ander topic. | |
potjecreme | zondag 30 september 2018 @ 18:36 |
Wie zegt dat ze niet knap zijn? Je meet ze aan de westerse schoonheidsidealen? | |
Aluah-Snackbar | zondag 30 september 2018 @ 18:41 |
Wie meet zichzelf, de eigen ras en anderen niet af aan de westerse/blanke schoonheidsidealen. Zelfs Chinese mannen en vooral vrouwen doen dit ook. Zwarten doen dit. Iedereen. Ook Blanken weten dat zij het geluk hebben standaard te worden geboren met wat betere uiterlijke kenmerken. Blanken/West-Europeanen zijn gewoon top of the totem. | |
Pietverdriet | zondag 30 september 2018 @ 19:15 |
Gebruik liever vinyl, latex kan heel nare allergische reacties geven en allergie veroorzaken | |
Aluah-Snackbar | zondag 30 september 2018 @ 19:23 |
Vinyl wil ik echt niet in mijn eten. | |
Ole | zondag 30 september 2018 @ 19:43 |
latex wordt in de horeca overal gebruikt. Xal dus wel ok zijn | |
Pietverdriet | zondag 30 september 2018 @ 20:05 |
http://www.latexallergie.nl | |
Spanky78 | zondag 30 september 2018 @ 20:11 |
De meeste handschoenen zijn allang niet meer van latex, maar nitril. Wel echt iets Amerikaans, om dan zaken met handschoenen te doen. Alsof die handschoenen niet kruisbesmetting kunnen veroorzaken. Je handen goed wassen is zo goed als hetzelfde. | |
nogeenoudebekende | zondag 30 september 2018 @ 20:21 |
Inderdaad nitril. My bad. | |
Notorious_Roy | zondag 30 september 2018 @ 20:34 |
Het meest belachelijke is nog wel geld aannemen met de handschoentjes aan. Dan heeft het echt heul veul nut | |
Spanky78 | zondag 30 september 2018 @ 20:35 |
Yep. | |
borbit | zondag 30 september 2018 @ 20:54 |
Ik doe altijd de verschillende ingrediënten op de juiste manier bereiden en combineren. En dan één klein snuifje zout als extraatje. | |
nogeenoudebekende | zondag 30 september 2018 @ 20:55 |
Ja in al die zaken is het gebruik ervan nogal dubieus maar het scheelt wel met als je even gehakt moet kneden of met glibberige kip bezig bent. En met taarten, scheelt een hoop geplak aan je vingers. | |
nogeenoudebekende | zondag 30 september 2018 @ 20:56 |
Maar ik claimde hygiëne, Point taken. | |
vinnypassy | maandag 1 oktober 2018 @ 10:16 |
Mooi he. Soms zie je ook mensen werken met die handschoenen en dan denken dat dit hygiënisch is. Maar vieze handen of vieze handschoenen: vies is vies. | |
Ole | maandag 1 oktober 2018 @ 15:46 |
Ik doe ze vooral voor mezelf aan | |
Aluah-Snackbar | dinsdag 2 oktober 2018 @ 20:45 |
Leg uit. | |
Geerd | dinsdag 2 oktober 2018 @ 21:02 |
Kontvingeren | |
Aluah-Snackbar | dinsdag 2 oktober 2018 @ 21:04 |
Woehoehoehoe | |
trein2000 | dinsdag 2 oktober 2018 @ 21:32 |
Welke raad je aan? | |
Spanky78 | dinsdag 2 oktober 2018 @ 21:59 |
Wat dacht je van belegen hollandse kaas. Prima van smaak en smelt best. Vele malen lekkerder dan plastic nepcheddar. Dat spul bevat iets van 2% cheddar trouwens. Verder gewoon wat vet en zetmeel. | |
Aluah-Snackbar | woensdag 3 oktober 2018 @ 00:14 |
Kaas op een hamburger is toch niet zo smaakvol. Die cheddarkaas plakken uit de supermarkt is toch het beste. Of van dat kruidenkaas maar heb dat nooit geprobeerd. Mischien die goedkope kaasringen van 1.30 met bieslook. Smeerbare kruidenkaas voor op brood lijkt mij echt smerig op een hamburger. | |
SoSolid | woensdag 3 oktober 2018 @ 11:54 |
troll? Als het zonodig via NPO moet kun je met Door het hart van China en Langs de oevers van de Yangtze beginnen voor wat meer info over China. Binnenkort de grootste economie ter wereld en een van de oudste continue culturen. Anyway, dat is off topic, hamburgers, ben ook wel fan van de smashed burgers maar kwam onlangs ook het recept van Beefsteak a la Hambourgeoise tegen en dat was een welkome afwisseling, heel erg lekker zo'n fijngesneden biefstuk. Heb ze ook wel eens een met blauwe kaas of (echte) cheddar gemaakt en dat werkte perfect.
| |
Weltschmerz | woensdag 3 oktober 2018 @ 12:34 |
Het komt niet zo precies. Het moet er wel overheen smelten dus zacht is wel prettig. Dun snijden, dik beleggen helpt bij iets hardere kaas. Belegen kaas lukt dan wel, extra belegen zou ook nog kunnen van zo'n 60 kilo wiel. Ik haal zelf altijd boerenkaas maar dat is niet zo heel belangrijk. Camembert is ook best lekker, en die half blauwschimmel mengkaasjes voldoen wel. Van de zomer had ik er Weynendale op gedaan omdat die wat taai was geworden en dat was ook erg lekker. Hetzelfde met de Brie de Melun, die is wat zurig en dat paste mooi bij de gecarameliseerde uien. Als ik moest kiezen wat ik zou kopen voor de optimale hamburger dan is het Rode Fryslaner, sowieso een aanrader in de categorie 'Goudse kaas-achtigen'. | |
fathank | woensdag 3 oktober 2018 @ 12:40 |
Laat mensen dit lekker zelf bepalen. Leuk dat jij je burger op zon kleffe meelbal gooit, mijn burger verdient beter | |
Queenshore | woensdag 3 oktober 2018 @ 12:52 |
Kleffe meelbal.. Maak zelf eens brioche hamburgerbroodjes, dan kan je pas oordelen. | |
Travok | woensdag 3 oktober 2018 @ 13:32 |
Oei, gevoelige snaar geraakt? Maar geeft niet hoor, maak jij je hamburger lekker met een Italiaanse bol. Maar als je mij vraagt hoe je een goeie hamburger maakt dan zou het nooit bij me opkomen om een Italiaanse bol te adviseren. Gewoon, omdat een hamburger op een zacht broodje moet (moet dat? ja dat moet) en niet op een hard broodje. Heb je trouwens wel eens een broichebroodje gegeten? Aangezien je het over een kleffe meelbal hebt vermoed ik van niet. | |
fathank | woensdag 3 oktober 2018 @ 14:10 |
Nee geen gevoelige snaar. Alleen jouw manier van je eigen mening (en die van een hoop meer, maar evenzoveel niet) presenteren als voldongen feit komt nogal vervelend over. Alsof je de Hamburger Polizei bent. En ja, het gemiddelde hamburgerbroodje wat je hier krijgt is een kleffe meelbal. Brioche broodjes al wat minder maar die vind ik doorgaans erg zoet voor wat als brood door moet gaan. | |
SoSolid | woensdag 3 oktober 2018 @ 14:42 |
Brioche broodje is inderdaad lekker ja! En dan geen zoete brioche zoals je dat veel in de supermarkt koopt. Kan een krokanter broodje ook wel waarderen alleen een Italiaanse bol heeft doorgaans ook wat Italiaanse kruiden erdoor wat ik dan weer liever niet heb. EN inderdaad, laat mensen lekker zelf kiezen! | |
Travok | woensdag 3 oktober 2018 @ 14:44 |
Hoe weet jij dat ik van de Hamburger Polizei ben? Maar excuus als ik wat te dwingend overkom, is niet mijn bedoeling. Het is alleen zo dat ik echt vind dat er soms rare keuzes gemaakt worden met hamburgers. En ja, het gebruik van welk soort hard broodje dan ook vind ik een rare keuze. Maar zoals je zegt, uiteindelijk moet iedereen lekker zelf weten wat hij doet. | |
Pietverdriet | woensdag 3 oktober 2018 @ 14:47 |
| |
fathank | woensdag 3 oktober 2018 @ 14:51 |
Even goeie vrienden | |
Geerd | woensdag 3 oktober 2018 @ 14:51 |
Ik zou haar keihard doen !!! | |
Pietverdriet | woensdag 3 oktober 2018 @ 14:54 |
Hier is ze nog een keer | |
Geerd | woensdag 3 oktober 2018 @ 14:55 |
| |
Travok | woensdag 3 oktober 2018 @ 14:57 |
| |
NutKees | woensdag 3 oktober 2018 @ 15:37 |
Mijn ideale hamburger: zelf broodjes bakken of zachte sesambroodjes kopen, opensnijden en grillen, plakje ontbijtspek bakken, Angus burgertje van de Sligro grillen, beetje peper en zout, plakje extra belegen kaas erop, paar uienringen kort meebakken, Kesbeke augurkje snijden, beetje ijsbergsla, schijf vleestomaat, mosterd, mayo, ketchup. | |
Aluah-Snackbar | woensdag 3 oktober 2018 @ 17:32 |
Dat belegen kaas proef je nauwelijks. En die augurkjes die zijn om mee te smijten naar diegene tegenover je. | |
potjecreme | maandag 5 november 2018 @ 12:47 |
Misschien is onderstaand de oplossing. https://www.telegraaf.nl/(...)er-altijd-omgedraaid | |
Pietverdriet | maandag 5 november 2018 @ 19:01 |
Kesbeke Bah Zoetstof |