abonnement Unibet Coolblue
pi_182169175
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 18:28 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Laat je niet gek maken. Er is helemaal niks mis met vierseizoenenpeper. Zwarte peper maakt je burger niet opeens beter.
Eens. Beetje peper is gewoon prima.
Whatever...
pi_182169912
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 18:29 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

Oh ;(

Nou dan vraag ik me af wat het dan wel is.
Er is al heel vaak gezegd wat een goede hamburger maakt. Koop goede hamburger (brioche) broodjes of maak ze zelf. En vraag de slager om gehakt te malen met ong 20 of 25% vet. Dan ben je al een heel eind hoor. Die toppings doe je er gewoon op naar smaak.
  Moderator donderdag 27 september 2018 @ 20:26:59 #103
18653 crew  D.
pi_182170668
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 18:12 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

maar de winkel heeft niet "helemaal' hamburgers

alleen die dingen die je in de magnetron doet maar die tellen niet eens mee
Hamburgers bij de vleesafdeling zijn 'helemaal' :Y

Enkel nog bakken, en eten :Y
  donderdag 27 september 2018 @ 21:19:31 #104
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_182172123
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 18:18 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Zeker. Midden-Oosten, Zuid-Azië snappen ze het belang van kruiden. De gemiddelde Nederlander heeft dat niet helemaal door.
Omdat de Nederlander dat niet hoeft. Wij hoeven niet enorm veel kruiden te gebruiken om bedorven vlees "op te vrolijken".
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  donderdag 27 september 2018 @ 21:29:27 #105
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182172448
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 21:19 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Omdat de Nederlander dat niet hoeft. Wij hoeven niet enorm veel kruiden te gebruiken om bedorven vlees "op te vrolijken".
Flikker toch op, gek. Met je misplaatste superioriteitsleugen.
  donderdag 27 september 2018 @ 22:02:06 #106
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_182173700
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 21:29 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Flikker toch op, gek. Met je misplaatste superioriteitsleugen.
Wil je ontkennen dat het sterk kruiden van vlees van oudsher het doel heeft om bederf te maskeren? En dat het daarom in bepaalde gebieden zoch meer ontwikkeld heeft?
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  donderdag 27 september 2018 @ 22:04:51 #107
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182173763
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 22:02 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Wil je ontkennen dat het sterk kruiden van vlees van oudsher het doel heeft om bederf te maskeren? En dat het daarom in bepaalde gebieden zoch meer ontwikkeld heeft?
Ja.
  donderdag 27 september 2018 @ 22:09:19 #108
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_182173902
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 22:04 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja.
Oké.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_182174744
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 22:02 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Wil je ontkennen dat het sterk kruiden van vlees van oudsher het doel heeft om bederf te maskeren? En dat het daarom in bepaalde gebieden zoch meer ontwikkeld heeft?
Sommige van die mengsels voorkomen bederf zelfs.
Whatever...
  donderdag 27 september 2018 @ 22:51:25 #110
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_182174889
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 22:46 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Sommige van die mengsels voorkomen bederf zelfs.
Dat is de reden van de kruiden inderdaad. Niet om smaak te maskeren :')
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
pi_182175214
quote:
7s.gif Op donderdag 27 september 2018 22:51 schreef Notorious_Roy het volgende:

[..]

Dat is de reden van de kruiden inderdaad. Niet om smaak te maskeren :')
En om smaak te geven natuurlijk.
Whatever...
pi_182176654
Wat ik zelf verschrikkelijk lekker vind zijn Smashed Burgers.

Ik kan je voor instructies het filmpje van 'Binging with Babish' aanraden te kijken ().

Sowieso is het hiervoor (en eigenlijke alle burgers) essentieel dat je gehakt met een vetgehalte van minstens 20% haalt. Dit zal je in de supermarkt waarschijnlijk niet lukken, kijk maar gewoon naar het aantal gram vet per 100gr op de achterkant. Hiervoor zul je toch echt naar een slager moeten. Per burger kom je uit op ongeveer 50-55gr gehakt en per broodje stapel je dus zoals in het filmpje 2 burgers op elkaar.

Dit is het lekkerst in een gietijzeren of stalen pan, dus niet een teflon/anti-aanbaklaag, omdat je juist wilt dat de burger aankoekt, zodat het mooi goudbruin kan worden.

Wat je in essentie doet is het gehakt opdelen in ballen van 50-55gr. Een beetje zout en peper op de ballen en deze leg je vervolgens met zo min mogelijk olie in een hete pan (het gehakt bevat aardig wat vet en je wilt dus juist dat het een beetje aankoekt).

Vervolgens plet je de ballen zo plat mogelijk. Ik heb dit voorheen met een kleine steelpan/kookpan met een rond stuk bakpapier gedaan en de pan aangestampt met een stamppotstamper. Nu improviseer ik daar iets anders voor.

Nogmaals, per brood dus twee burgers. Deze burgers bak je kort op hoog vuur, misschien net een minuut. Daarna ga je vluchtig met een spatel eronder en schep je ze om. Dan leg je een plak cheddar (ja cheddar) op een van de burgers en schep je de andere burger op de burger met cheddar. Het is nu eigenlijk klaar. Wat je met brood, toppings en saus doet is aan jou.

Ik gebruik meestal gewoon dat hamburgerbrood, waarvan ik de broodjes in een pan grill met wat boter/olie erop tot het goudbruin is. Qua toppings gebruik ik een plak tomaat, augurken en soms sla.

De saus maak ik net als in het filmpje, met een gelijke hoeveelheid mosterd, mayo en ketchup (dus allemaal 1/3). Hier voeg je zout, peper en kruiden naar keuze toe en ik voeg zelf augurkenwater toe.

Ik snap dat dit veel tekst is, maar qua uitvoering en moeite valt het mee. Het eindresultaat is het 100000% procent waard, omdat het verschrikkelijk lekker is. Mijn vriendin eet 99% vegetarisch, maar maakt alleen voor smashed burgers een uitzondering. En voor nog iets ;)
  vrijdag 28 september 2018 @ 02:27:59 #113
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_182177987
quote:
1s.gif Op donderdag 27 september 2018 21:19 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Omdat de Nederlander dat niet hoeft. Wij hoeven niet enorm veel kruiden te gebruiken om bedorven vlees "op te vrolijken".
Kerel, maakt niet de historische fout door geen aandacht te besteden aan lessen en kennis in landen met een gemiddeld lager inkomensniveau dan West Europa anno 2018. Zuid-Azië gebruikte al kruiden in tijden dat het veel welvarender was dan Europa. Je bent niet de eerste. De Chinezen beschouwden zich in de tijd van Qianlong (en voor Qianlong) ook als het centrum van de wereld en waren in de veronderstelling dat ze niks meer te leren hadden van de buitenwereld (barbaren), met groteske gevolgen in de 19 en 20ste eeuw. Er zijn wel meer voorbeelden. Je bent niet de eerste.
pi_182178294
Begin van de week twee keer een broodje hamburger gemaakt met:

Bolletje: vrij groot en zacht (maar wel steviger dan een doorsnee melkbolletje) van de markt
Vleesch: Zo'n 125-150 gram mager rundergehakt (12% vet geloof ik) uit de supermarkt
Kruiden: Zwarte peper, zout, paprika poeder pikant, uipoeder, knoflookpoeder, chilipoeder, cayennepoeder, worcestershiresaus.
Kaas: Niet te sterke blauwe kaas van de markt (weet verder niet welke soort)
Bijlagen: Alleen rode ui gegaard in balsamicoazijn.

Bereiding:
Halve rode ui in halve ringen snijden (de andere helft ging door de salade die ik ernaast at), daarmee de bodem van een kleine saus/steelpan bedekken in een flinke scheut balsamicoazijn (ongeveer 1/8e van een 250ml flesje denk ik). Vuur op laagste stand en door laten pruttelen totdat de azijn flink gereduceerd is (minuutje of 10 denk ik?)

Gehakt uitspreiden over snijplank, alle kruiden (geen idee hoe ik de hoeveelheden moet uitdrukken, een paar shakes van alles) toevoegen. Dan eerst handen nat maken (scheelt met handen schoonmaken naderhand) en dan kruiden door gehakt kneden. Daarna gehakt in een bal vormen, de bal een beetje platdrukken en in een plastic zakje doen. Het zakje om het gehakt heen trekken en de het gehakt van binnen naar buiten tot een steeds bredere en plattere schijf vormen zonder dat er in de buitenkant grote scheuren ontstaan. Zorg dat het midden iets dunner is dan de buitenkant, omdat bij het bakken de burger iets krimpt en de burger anders bol komt te staan.

Grillpan (gewone pan kan net zo goed) op hoog vuur heet laten worden (geen olie). Ondertussen broodje doormidden snijden en in een oventje of in een pan grillen/bakken tot licht goudbruin.
Hamburger in de pan leggen, paar minuten wachten en éénmalig omkeren en meteen de kaas op de bovenkant leggen om te smelten.
Hamburger met kaas op het broodje en daarover de balsamicouitjes.

Oordeel: De eerste keer was eigenlijk alleen de balsamicosaus te dun, waardoor veel op het bord droop, maar de smaak was wel goed. Verder net iets te weinig kaas gebruikt.
De tweede keer het vlees iets te lang in de pan gelaten waardoor het iets te droog was. Verder de balsamico nu te lang laten reduceren waardoor er te weinig over was en ook de smaak wat wegviel, maar er droop niets naast. Ik moet daarin nog een tussenweg vinden
Het vlees had ik alles in één keer gekruid (wel zo handig) en dat had iets minder gekund.
  vrijdag 28 september 2018 @ 07:40:51 #115
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182178976
Ik heb echt super veel trek in een hamburger nu
Man of Steal.
pi_182181778
Die van Silverhill klink wel heel lekker zeg :9
Zo maak ik ze zelf ook vaak. Stook er meestal wel ff de bbq voor op omdat dat net een wat lekkerder grillsmaak oplevert dan bakken in de pan.

Bij die combi met in balsamico gesudderde ui is een dikke plak zwitserse kaas (Gruyere of emmenthal) ook heerlijk.
En mn nieuwste ontdekking: op de beide helften brood een dikke lik truffelmayonaise :9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_182185874
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 02:27 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Kerel, maakt niet de historische fout door geen aandacht te besteden aan lessen en kennis in landen met een gemiddeld lager inkomensniveau dan West Europa anno 2018. Zuid-Azië gebruikte al kruiden in tijden dat het veel welvarender was dan Europa. Je bent niet de eerste. De Chinezen beschouwden zich in de tijd van Qianlong (en voor Qianlong) ook als het centrum van de wereld en waren in de veronderstelling dat ze niks meer te leren hadden van de buitenwereld (barbaren), met groteske gevolgen in de 19 en 20ste eeuw. Er zijn wel meer voorbeelden. Je bent niet de eerste.
De Romeinen gebruikten al salie met varkensvlees , ook hier zit een stuk voorkomen van bederf in. Dat is dus lang voor de Chinezen.
Whatever...
pi_182187957
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 september 2018 14:54 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

De Romeinen gebruikten al salie met varkensvlees , ook hier zit een stuk voorkomen van bederf in. Dat is dus lang voor de Chinezen.
Wat is bekend van die tijd van Chinezen?
  vrijdag 28 september 2018 @ 16:40:38 #119
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_182188051
Toptip, latex handschoenen. Hygiënisch en geen vuile handen.
And so is the past
  vrijdag 28 september 2018 @ 16:53:20 #120
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_182188478
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 september 2018 16:37 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Wat is bekend van die tijd van Chinezen?
Veel. Kun je een middelgrote bibliotheek mee vullen. De Chinezen legden veel vast op papier. Tot 1000 v. Chr. is veel terug te lezen over Chinese historie omdat de Chinezen zo rond die tijd de smaak te pakken kregen met schrijven en hun schrift al aardig ontwikkeld was. Het Chinese schrift is dan wel rond 200v.Chr definitief gestandariseerd door Qin Shi Huangdi maar tot 1000 v. Chr. grote hoeveelheden informatie door ze vastgelegd op schrift. Mao heeft dan weer een vereenvoudigde Chinese schrift laten opstellen na 1949 om de enorme ongeletterdheid in de Volksrepubliek gedurende zijn regime aan te pakken. Lef voor nodig. Traditionele Chinese karakters zijn uitgebreider.

quote:
1s.gif Op vrijdag 28 september 2018 14:54 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

De Romeinen gebruikten al salie met varkensvlees , ook hier zit een stuk voorkomen van bederf in. Dat is dus lang voor de Chinezen.
Daarvoor kun je het ook gebruiken (misbruiken als restaurant) en misschien is het op die manier ook ontstaan, maar tegenwoordig dienen ze in welvarende landen en ook in armere landen als smaakverfijners. Het effect mag niet onderschat worden. De Romeinen waren niet lang voor de Chinezen. De Chinese beschaving is oud. De eerste Chinese dynastie (Xia-dynastie is nochtans een legende) Shang-dynastie is zo'n beetje rond 1500 v. Chr ontstaan. Het waren feudale Chinese dynastieën Shang en Zhou. De eerste echt geüniformeerde Chinese staat was Qin-dynastie (221.v.Chr) dat de feudale Shang en Zhou-dynastie ver achter zich liet qua ontwikkelingsniveau. Tijdens Qin ontstond ook voor het eerst een soort van Chinese identiteit. No-nonsense dynastie dat het legalisme van Han Feizi volgde als bestuursvorm (komt overeen met machiavellisme). Ze zijn Parthia vergeten in te kleuren in deze 2000 jaar oude kaart (oude Iraanse staat uit die tijd wat op het slagveld niet onderdeed voor de Romeinen en als tussenstation fungeerde voor de zijderoute en daarmee welvarend werden).



[ Bericht 10% gewijzigd door Jellereppe op 28-09-2018 17:41:01 ]
pi_182189184
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_182193615
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 september 2018 16:37 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Wat is bekend van die tijd van Chinezen?
Geen idee,maar hier ging het over Chinezen eind middeleeuwen.
Whatever...
pi_182234982
quote:
14s.gif Op vrijdag 28 september 2018 16:40 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Toptip, latex handschoenen. Hygiënisch en geen vuile handen.
Daar zit toch altijd van dat poeder op is dat eetbaar?
pi_182235115
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 16:53 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Veel. Kun je een middelgrote bibliotheek mee vullen. De Chinezen legden veel vast op papier. Tot 1000 v. Chr. is veel terug te lezen over Chinese historie omdat de Chinezen zo rond die tijd de smaak te pakken kregen met schrijven en hun schrift al aardig ontwikkeld was. Het Chinese schrift is dan wel rond 200v.Chr definitief gestandariseerd door Qin Shi Huangdi maar tot 1000 v. Chr. grote hoeveelheden informatie door ze vastgelegd op schrift. Mao heeft dan weer een vereenvoudigde Chinese schrift laten opstellen na 1949 om de enorme ongeletterdheid in de Volksrepubliek gedurende zijn regime aan te pakken. Lef voor nodig. Traditionele Chinese karakters zijn uitgebreider.

[..]

Daarvoor kun je het ook gebruiken (misbruiken als restaurant) en misschien is het op die manier ook ontstaan, maar tegenwoordig dienen ze in welvarende landen en ook in armere landen als smaakverfijners. Het effect mag niet onderschat worden. De Romeinen waren niet lang voor de Chinezen. De Chinese beschaving is oud. De eerste Chinese dynastie (Xia-dynastie is nochtans een legende) Shang-dynastie is zo'n beetje rond 1500 v. Chr ontstaan. Het waren feudale Chinese dynastieën Shang en Zhou. De eerste echt geüniformeerde Chinese staat was Qin-dynastie (221.v.Chr) dat de feudale Shang en Zhou-dynastie ver achter zich liet qua ontwikkelingsniveau. Tijdens Qin ontstond ook voor het eerst een soort van Chinese identiteit. No-nonsense dynastie dat het legalisme van Han Feizi volgde als bestuursvorm (komt overeen met machiavellisme). Ze zijn Parthia vergeten in te kleuren in deze 2000 jaar oude kaart (oude Iraanse staat uit die tijd wat op het slagveld niet onderdeed voor de Romeinen en als tussenstation fungeerde voor de zijderoute en daarmee welvarend werden).

[ afbeelding ]
Zoveel cultuur en beschaving maar wat betekent dat tegenwoordig nog. Niets. Nobody cares. Chinezen zijn wel een verloren beschaving en ras. Ik vraag mij af of andere culturen ook op die manier zullen uitsterven. Voer voor ander topic.
pi_182235130
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 18:29 schreef Aluah-Snackbar het volgende:

[..]

Daar zit toch altijd van dat poeder op is dat eetbaar?
Binnenkant ja
Ik zwaai naar dieren.
pi_182235158
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 16:53 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Veel. Kun je een middelgrote bibliotheek mee vullen. De Chinezen legden veel vast op papier. Tot 1000 v. Chr. is veel terug te lezen over Chinese historie omdat de Chinezen zo rond die tijd de smaak te pakken kregen met schrijven en hun schrift al aardig ontwikkeld was. Het Chinese schrift is dan wel rond 200v.Chr definitief gestandariseerd door Qin Shi Huangdi maar tot 1000 v. Chr. grote hoeveelheden informatie door ze vastgelegd op schrift. Mao heeft dan weer een vereenvoudigde Chinese schrift laten opstellen na 1949 om de enorme ongeletterdheid in de Volksrepubliek gedurende zijn regime aan te pakken. Lef voor nodig. Traditionele Chinese karakters zijn uitgebreider.

[..]

Daarvoor kun je het ook gebruiken (misbruiken als restaurant) en misschien is het op die manier ook ontstaan, maar tegenwoordig dienen ze in welvarende landen en ook in armere landen als smaakverfijners. Het effect mag niet onderschat worden. De Romeinen waren niet lang voor de Chinezen. De Chinese beschaving is oud. De eerste Chinese dynastie (Xia-dynastie is nochtans een legende) Shang-dynastie is zo'n beetje rond 1500 v. Chr ontstaan. Het waren feudale Chinese dynastieën Shang en Zhou. De eerste echt geüniformeerde Chinese staat was Qin-dynastie (221.v.Chr) dat de feudale Shang en Zhou-dynastie ver achter zich liet qua ontwikkelingsniveau. Tijdens Qin ontstond ook voor het eerst een soort van Chinese identiteit. No-nonsense dynastie dat het legalisme van Han Feizi volgde als bestuursvorm (komt overeen met machiavellisme). Ze zijn Parthia vergeten in te kleuren in deze 2000 jaar oude kaart (oude Iraanse staat uit die tijd wat op het slagveld niet onderdeed voor de Romeinen en als tussenstation fungeerde voor de zijderoute en daarmee welvarend werden).

[ afbeelding ]
Zoveel cultuur en beschaving maar wat betekent dit tegenwoordig nog. Niets. Nobody cares. Chinezen zijn een verloren beschaving en ras. Zij zijn niet knap, ze hebben geen interessante imago. Sij doen niet mee. Wanneer heb je voor t laatst een Chinees onder de aandacht bij de NPO gezien. Ik vraag mij af of andere culturen ook op deze manier zullen uitsterven. Voer voor een ander topic.
pi_182235303
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 18:33 schreef Aluah-Snackbar het volgende:

[..]

Zoveel cultuur en beschaving maar wat betekent dit tegenwoordig nog. Niets. Nobody cares. Chinezen zijn een verloren beschaving en ras. Zij zijn niet knap, ze hebben geen interessante imago. Sij doen niet mee. Wanneer heb je voor t laatst een Chinees onder de aandacht bij de NPO gezien. Ik vraag mij af of andere culturen ook op deze manier zullen uitsterven. Voer voor een ander topic.
Wie zegt dat ze niet knap zijn? Je meet ze aan de westerse schoonheidsidealen?
pi_182235476
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2018 18:36 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Wie zegt dat ze niet knap zijn? Je meet ze aan de westerse schoonheidsidealen?
Wie meet zichzelf, de eigen ras en anderen niet af aan de westerse/blanke schoonheidsidealen.

Zelfs Chinese mannen en vooral vrouwen doen dit ook. Zwarten doen dit. Iedereen. Ook Blanken weten dat zij het geluk hebben standaard te worden geboren met wat betere uiterlijke kenmerken. Blanken/West-Europeanen zijn gewoon top of the totem.
  zondag 30 september 2018 @ 19:15:59 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182236230
quote:
14s.gif Op vrijdag 28 september 2018 16:40 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Toptip, latex handschoenen. Hygiënisch en geen vuile handen.
Gebruik liever vinyl, latex kan heel nare allergische reacties geven en allergie veroorzaken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_182236451
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 19:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gebruik liever vinyl, latex kan heel nare allergische reacties geven en allergie veroorzaken
Vinyl wil ik echt niet in mijn eten.
  Moderator / Miss SHO zondag 30 september 2018 @ 19:43:39 #131
22592 crew  Ole
pi_182237047
latex wordt in de horeca overal gebruikt. Xal dus wel ok zijn
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 30 september 2018 @ 20:05:42 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_182237762
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2018 19:43 schreef Ole het volgende:
latex wordt in de horeca overal gebruikt. Xal dus wel ok zijn
http://www.latexallergie.nl
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_182237955
De meeste handschoenen zijn allang niet meer van latex, maar nitril.

Wel echt iets Amerikaans, om dan zaken met handschoenen te doen. Alsof die handschoenen niet kruisbesmetting kunnen veroorzaken. Je handen goed wassen is zo goed als hetzelfde.
Whatever...
  zondag 30 september 2018 @ 20:21:22 #134
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_182238328
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2018 20:11 schreef Spanky78 het volgende:
De meeste handschoenen zijn allang niet meer van latex, maar nitril.

Wel echt iets Amerikaans, om dan zaken met handschoenen te doen. Alsof die handschoenen niet kruisbesmetting kunnen veroorzaken. Je handen goed wassen is zo goed als hetzelfde.
Inderdaad nitril. My bad.
And so is the past
  zondag 30 september 2018 @ 20:34:23 #135
38849 Notorious_Roy
Doomed since 1889
pi_182238879
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2018 20:11 schreef Spanky78 het volgende:
De meeste handschoenen zijn allang niet meer van latex, maar nitril.

Wel echt iets Amerikaans, om dan zaken met handschoenen te doen. Alsof die handschoenen niet kruisbesmetting kunnen veroorzaken. Je handen goed wassen is zo goed als hetzelfde.
Het meest belachelijke is nog wel geld aannemen met de handschoentjes aan. Dan heeft het echt heul veul nut :Y
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
pi_182238931
quote:
19s.gif Op zondag 30 september 2018 20:34 schreef Notorious_Roy het volgende:

[..]

Het meest belachelijke is nog wel geld aannemen met de handschoentjes aan. Dan heeft het echt heul veul nut :Y
Yep.
Whatever...
  zondag 30 september 2018 @ 20:54:47 #137
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_182239603
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 16:49 schreef SuperNeger het volgende:
Altijd als ik hamburgers maak zijn ze goor. Ik wil gewoon het geheim weten van een goede hamburger maken. En ja ik heb al allemaal youtube filmpjes en zo gekeken maar daar doen ze het altijd makkelijker laten lijken dan het echt is.

Ik snap het proces en in welke volgorde je je hamburgers moet beleggen maar toch smaakt het gewoon altijd goor als ik het zelf maak.

Ik denk inmiddels ook dat het gewoon een kwestie is van niet zelf moeite willen doen. Dat als het voor je gedaan wordt dat het dan lekkerder is.

Zelfs euroknallers smaken lekkerder dan hoe ik ze soms maak :')

Dus heeft er hier iemand goede hamburger maak tips of recepten? Ik hoor het graag

xx
Ik doe altijd de verschillende ingrediënten op de juiste manier bereiden en combineren. En dan één klein snuifje zout als extraatje.
  zondag 30 september 2018 @ 20:55:49 #138
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_182239659
Ja in al die zaken is het gebruik ervan nogal dubieus maar het scheelt wel met als je even gehakt moet kneden of met glibberige kip bezig bent. En met taarten, scheelt een hoop geplak aan je vingers.
And so is the past
  zondag 30 september 2018 @ 20:56:22 #139
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_182239683
Maar ik claimde hygiëne, Point taken.
And so is the past
  maandag 1 oktober 2018 @ 10:16:36 #140
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_182248244
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2018 20:11 schreef Spanky78 het volgende:
De meeste handschoenen zijn allang niet meer van latex, maar nitril.

Wel echt iets Amerikaans, om dan zaken met handschoenen te doen. Alsof die handschoenen niet kruisbesmetting kunnen veroorzaken. Je handen goed wassen is zo goed als hetzelfde.
Mooi he. Soms zie je ook mensen werken met die handschoenen en dan denken dat dit hygiënisch is. Maar vieze handen of vieze handschoenen: vies is vies.
  Moderator / Miss SHO maandag 1 oktober 2018 @ 15:46:30 #141
22592 crew  Ole
pi_182254658
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 10:16 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Mooi he. Soms zie je ook mensen werken met die handschoenen en dan denken dat dit hygiënisch is. Maar vieze handen of vieze handschoenen: vies is vies.
Ik doe ze vooral voor mezelf aan >:)
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_182280084
quote:
1s.gif Op maandag 1 oktober 2018 15:46 schreef Ole het volgende:

[..]

Ik doe ze vooral voor mezelf aan >:)
Leg uit.
pi_182280446
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 20:45 schreef Aluah-Snackbar het volgende:

[..]

Leg uit.
Kontvingeren
Ik zwaai naar dieren.
pi_182280507
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 21:02 schreef Geerd het volgende:

[..]

Kontvingeren
Woehoehoehoe _O-
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 2 oktober 2018 @ 21:32:56 #145
408813 crew  trein2000
pi_182281365
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 13:39 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

De plakjes cheddar in de supermarkt zijn doorgaans een kaashoudend product of volledig analoogkaas. Het idee dat er cheddar op zou moeten komt ook alleen maar van McDonalds, omdat die oranje kleur er zo goed uitziet op een burger. Cheddar is al niet zo'n bijzondere kaas, maar ook de stukken cheddar in de supermarkt behoren tot de meest fletse van hun soort.

Ik zou er lekkere kaas op doen.
Welke raad je aan?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_182282077
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 21:32 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Welke raad je aan?
Wat dacht je van belegen hollandse kaas. Prima van smaak en smelt best. Vele malen lekkerder dan plastic nepcheddar. Dat spul bevat iets van 2% cheddar trouwens. Verder gewoon wat vet en zetmeel.
Whatever...
pi_182285058
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 21:59 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Wat dacht je van belegen hollandse kaas. Prima van smaak en smelt best. Vele malen lekkerder dan plastic nepcheddar. Dat spul bevat iets van 2% cheddar trouwens. Verder gewoon wat vet en zetmeel.
Kaas op een hamburger is toch niet zo smaakvol. Die cheddarkaas plakken uit de supermarkt is toch het beste. Of van dat kruidenkaas maar heb dat nooit geprobeerd. Mischien die goedkope kaasringen van 1.30 met bieslook. Smeerbare kruidenkaas voor op brood lijkt mij echt smerig op een hamburger.
  woensdag 3 oktober 2018 @ 11:54:59 #148
25470 SoSolid
Danke danke
pi_182290801
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 18:33 schreef Aluah-Snackbar het volgende:

[..]

Zoveel cultuur en beschaving maar wat betekent dit tegenwoordig nog. Niets. Nobody cares. Chinezen zijn een verloren beschaving en ras. Zij zijn niet knap, ze hebben geen interessante imago. Sij doen niet mee. Wanneer heb je voor t laatst een Chinees onder de aandacht bij de NPO gezien. Ik vraag mij af of andere culturen ook op deze manier zullen uitsterven. Voer voor een ander topic.
8)7 troll?

Als het zonodig via NPO moet kun je met Door het hart van China en Langs de oevers van de Yangtze beginnen voor wat meer info over China. Binnenkort de grootste economie ter wereld en een van de oudste continue culturen.

Anyway, dat is off topic, hamburgers, ben ook wel fan van de smashed burgers maar kwam onlangs ook het recept van Beefsteak a la Hambourgeoise tegen en dat was een welkome afwisseling, heel erg lekker zo'n fijngesneden biefstuk. Heb ze ook wel eens een met blauwe kaas of (echte) cheddar gemaakt en dat werkte perfect.

quote:
Het vlees fijn hakken en vermengen met het rauwe ei, 3 theelepels licht in boter aangefruite ui, zout, peper en nootmuskaat.

De biefstuk in ronde porties verdelen, door de bloem wentelen en bakken in geklaarde boter. Op een schotel schikken en op de hamburgers een theelepel in boter aangefruite ui leggen.
xxx
pi_182291625
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 21:32 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Welke raad je aan?
Het komt niet zo precies. Het moet er wel overheen smelten dus zacht is wel prettig. Dun snijden, dik beleggen helpt bij iets hardere kaas. Belegen kaas lukt dan wel, extra belegen zou ook nog kunnen van zo'n 60 kilo wiel. Ik haal zelf altijd boerenkaas maar dat is niet zo heel belangrijk. Camembert is ook best lekker, en die half blauwschimmel mengkaasjes voldoen wel. Van de zomer had ik er Weynendale op gedaan omdat die wat taai was geworden en dat was ook erg lekker. Hetzelfde met de Brie de Melun, die is wat zurig en dat paste mooi bij de gecarameliseerde uien.

Als ik moest kiezen wat ik zou kopen voor de optimale hamburger dan is het Rode Fryslaner, sowieso een aanrader in de categorie 'Goudse kaas-achtigen'.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 3 oktober 2018 @ 12:40:48 #150
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_182291720
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 08:51 schreef Travok het volgende:
Wat hebben een hoop mensen het hier over Italiaanse bollen? Zover ik weet zijn dat harde bollen, daar wil je toch geen hamburger mee maken? Een hamburger hoort wat mij betreft op een hamburger bun (wel een verse, een wat oudere/drogere flikkert uit elkaar). Of beter nog, op een broiche-bolletje.
Tevens, wat je ook vaak tegenkomt is een sateprikker door de hamburger. Doe dit niet mensen!
Laat mensen dit lekker zelf bepalen.

Leuk dat jij je burger op zon kleffe meelbal gooit, mijn burger verdient beter
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')