Nee gehaktbal zit sowieso ei, paneermeel, mosterd (de saus) en verse ui in bij mijquote:Op dinsdag 25 september 2018 22:14 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Dus je maakt een broodje platte gehaktbal.
Ain’t nobody got time for that.quote:Op dinsdag 25 september 2018 23:49 schreef Mr_Belvedere het volgende:
Deze:
Bereidingstijd: rond de 36 uur.
Waarom altijd peper en zout. Dat hoeft toch niet. Gewoon patty maken van gehakt. Bakken. Klaar.quote:Op woensdag 26 september 2018 00:19 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Gehakt nemen met 25% vet erin. Vraag of de slager dit voor je heeft.
Niet teveel kneden, peper er zout toevoegen en wat worchestersaus of een heel klein likje mosterd toevoegen.
Grillen op een BBQ met gietijzeren rooster of een super hete bakplaat.
Italiaanse bol of een goeie grote sesambol pakken en beleggen naar keuze.
Waarm ei en paneermeel. Is dat zodat ie niet uit elkaar valt bij bakken?quote:Op dinsdag 25 september 2018 22:19 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Nee gehaktbal zit sowieso ei, paneermeel, mosterd (de saus) en verse ui in bij mij
Ja.quote:Op woensdag 26 september 2018 14:00 schreef Aluah-Snackbar het volgende:
[..]
Waarm ei en paneermeel. Is dat zodat ie niet uit elkaar valt bij bakken?
Niks mis met peper en zoutquote:Op woensdag 26 september 2018 13:57 schreef Aluah-Snackbar het volgende:
[..]
Waarom altijd peper en zout. Dat hoeft toch niet. Gewoon patty maken van gehakt. Bakken. Klaar.
Zo'n plakje nepcheddar erop met uien tomaat sla als je wilt. Mayo ketchup. Geen augurk. Op een broodje naar keuze. Peper en zout man man man.
WWaar koop je die broiche bolletjes? Ik doe meestal boodschapepn bij de AHquote:Op woensdag 26 september 2018 08:51 schreef Travok het volgende:
Wat hebben een hoop mensen het hier over Italiaanse bollen? Zover ik weet zijn dat harde bollen, daar wil je toch geen hamburger mee maken? Een hamburger hoort wat mij betreft op een hamburger bun (wel een verse, een wat oudere/drogere flikkert uit elkaar). Of beter nog, op een broiche-bolletje.
Tevens, wat je ook vaak tegenkomt is een sateprikker door de hamburger. Doe dit niet mensen!
Ik had laatst dus "hamburgerkruiden" gehaald maar ik vind het echt niet te vretenquote:Op woensdag 26 september 2018 14:44 schreef potjecreme het volgende:
Waarom alleen peper en zout? Ik zie ts voorbeelden noemen van hamburgers die hij lekkerder vindt. Misschien eens meer kruiden door het gehakt doen.
Maar naturel smaakt al heel anders dan de voorbeelden die jij noemde. En op YouTube geen lekker recept gevonden?quote:Op woensdag 26 september 2018 17:09 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Ik had laatst dus "hamburgerkruiden" gehaald maar ik vind het echt niet te vreten
is zown potje en er staat dan op Paprika Knoflook Cayenne
maar ik heb toch liever gewoon een goede naturel burger (met beetje peper en zout dan maar ja dat is ook naturel)
Ja die van Gordon maar hij doet het altijd zo makkelijk lijkenquote:Op woensdag 26 september 2018 17:18 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Maar naturel smaakt al heel anders dan de voorbeelden die jij noemde. En op YouTube geen lekker recept gevonden?
Goed gehakt , niet te vet maar zeker ook biet al te mager. Lekker is half rund half kalfs.quote:Op donderdag 20 september 2018 17:16 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Ik hou juist van die naturel smaak met alleen wat peper en zout
maar het is meer het totaalplaatje met brood en sla erbij enzo
paneermiddel? Wat is dat?quote:Op woensdag 26 september 2018 19:14 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Goed gehakt , niet te vet maar zeker ook biet al te mager. Lekker is half rund half kalfs.
En dan niet kneden of paneermeel of ei erin. Beetje mosterdpoeder of mosterd, zout, peper, losjes de hamburger vormen en een kuiltje in het midden maken. Eventueel wat gerookte paprika, uienpoeder als je dat lekker vindt, ik doe Ed liever de ui er gecaramelliseerd op later.
Maar dus vooral niet te strak vormen en kneden.
En dan op een broodje met wat mayo, sla, gebakken ontbijtspek, tomaat, uitgebakken ui en ketchup.
Yes.quote:Op woensdag 26 september 2018 00:19 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Gehakt nemen met 25% vet erin. Vraag of de slager dit voor je heeft.
Niet teveel kneden, peper er zout toevoegen en wat worchestersaus of een heel klein likje mosterd toevoegen.
Grillen op een BBQ met gietijzeren rooster of een super hete bakplaat.
Italiaanse bol of een goeie grote sesambol pakken en beleggen naar keuze.
Als je lekker wilt eten leer je zelf kokenquote:Op woensdag 26 september 2018 19:16 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
paneermiddel? Wat is dat?
en ei door je gehakt? Dan maak je ze dus zelf?
Ik koop meestal gewoon die runderhamburgers van de ah en doe er dan beetje zout en 4seizoenenpeper op
De hamburgers zijn al gekruid door AH. Dus of je nu echt een "naturel burger" met alleen peper en zout lekker zou vinden is maar zeer de vraagquote:Op woensdag 26 september 2018 19:16 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
paneermiddel? Wat is dat?
en ei door je gehakt? Dan maak je ze dus zelf?
Ik koop meestal gewoon die runderhamburgers van de ah en doe er dan beetje zout en 4seizoenenpeper op
Die vierkante cheddarplakjes, ui mayo ketchup en een broodje. Met het ongemaineerde vlees. Dat is alles. Niks vlees kruiden of peper of zout zo doe ik dat alrijd. De smaak zit em in het vlees in combi met mayo ketchup ui en die gesmolten cheddar. En het broodje. De rest is bijaak imo :pquote:Op woensdag 26 september 2018 19:16 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
paneermiddel? Wat is dat?
en ei door je gehakt? Dan maak je ze dus zelf?
Ik koop meestal gewoon die runderhamburgers van de ah en doe er dan beetje zout en 4seizoenenpeper op
Bah, doe gewoon een beetje gerookte paprika er door als je rooksmaak wilt. Of een beetje chipotle tabasco. Beleg de burger met een pittige kaas, geroosterde paprika uit een pot, wat ontbijspek en mayo met diezelfde cipotle tabasco. Pittig en lekker.quote:Op woensdag 26 september 2018 21:04 schreef Aluah-Snackbar het volgende:
[..]
Er bestaan zakjes met "flamegrill flavor" volgens mij bij de Jumbo.
Ik ken die flamegrill-flavor zakjes niet. Ik weet alleen dat de BK het zo doet en dat werkt.quote:Op woensdag 26 september 2018 21:06 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Bah, doe gewoon een beetje gerookte paprika er door als je rooksmaak wilt. Of een beetje chipotle tabasco. Beleg de burger met een pittige kaas, geroosterde paprika uit een pot, wat ontbijspek en mayo met diezelfde cipotle tabasco. Pittig en lekker.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |