Er is al heel vaak gezegd wat een goede hamburger maakt. Koop goede hamburger (brioche) broodjes of maak ze zelf. En vraag de slager om gehakt te malen met ong 20 of 25% vet. Dan ben je al een heel eind hoor. Die toppings doe je er gewoon op naar smaak.quote:Op donderdag 27 september 2018 18:29 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Oh
Nou dan vraag ik me af wat het dan wel is.
Hamburgers bij de vleesafdeling zijn 'helemaal'quote:Op donderdag 27 september 2018 18:12 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
maar de winkel heeft niet "helemaal' hamburgers
alleen die dingen die je in de magnetron doet maar die tellen niet eens mee
Omdat de Nederlander dat niet hoeft. Wij hoeven niet enorm veel kruiden te gebruiken om bedorven vlees "op te vrolijken".quote:Op donderdag 27 september 2018 18:18 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Zeker. Midden-Oosten, Zuid-Azië snappen ze het belang van kruiden. De gemiddelde Nederlander heeft dat niet helemaal door.
Flikker toch op, gek. Met je misplaatste superioriteitsleugen.quote:Op donderdag 27 september 2018 21:19 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Omdat de Nederlander dat niet hoeft. Wij hoeven niet enorm veel kruiden te gebruiken om bedorven vlees "op te vrolijken".
Wil je ontkennen dat het sterk kruiden van vlees van oudsher het doel heeft om bederf te maskeren? En dat het daarom in bepaalde gebieden zoch meer ontwikkeld heeft?quote:Op donderdag 27 september 2018 21:29 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Flikker toch op, gek. Met je misplaatste superioriteitsleugen.
Ja.quote:Op donderdag 27 september 2018 22:02 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Wil je ontkennen dat het sterk kruiden van vlees van oudsher het doel heeft om bederf te maskeren? En dat het daarom in bepaalde gebieden zoch meer ontwikkeld heeft?
Oké.quote:
Sommige van die mengsels voorkomen bederf zelfs.quote:Op donderdag 27 september 2018 22:02 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Wil je ontkennen dat het sterk kruiden van vlees van oudsher het doel heeft om bederf te maskeren? En dat het daarom in bepaalde gebieden zoch meer ontwikkeld heeft?
Dat is de reden van de kruiden inderdaad. Niet om smaak te maskerenquote:Op donderdag 27 september 2018 22:46 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Sommige van die mengsels voorkomen bederf zelfs.
En om smaak te geven natuurlijk.quote:Op donderdag 27 september 2018 22:51 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
Dat is de reden van de kruiden inderdaad. Niet om smaak te maskeren
Kerel, maakt niet de historische fout door geen aandacht te besteden aan lessen en kennis in landen met een gemiddeld lager inkomensniveau dan West Europa anno 2018. Zuid-Azië gebruikte al kruiden in tijden dat het veel welvarender was dan Europa. Je bent niet de eerste. De Chinezen beschouwden zich in de tijd van Qianlong (en voor Qianlong) ook als het centrum van de wereld en waren in de veronderstelling dat ze niks meer te leren hadden van de buitenwereld (barbaren), met groteske gevolgen in de 19 en 20ste eeuw. Er zijn wel meer voorbeelden. Je bent niet de eerste.quote:Op donderdag 27 september 2018 21:19 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Omdat de Nederlander dat niet hoeft. Wij hoeven niet enorm veel kruiden te gebruiken om bedorven vlees "op te vrolijken".
De Romeinen gebruikten al salie met varkensvlees , ook hier zit een stuk voorkomen van bederf in. Dat is dus lang voor de Chinezen.quote:Op vrijdag 28 september 2018 02:27 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Kerel, maakt niet de historische fout door geen aandacht te besteden aan lessen en kennis in landen met een gemiddeld lager inkomensniveau dan West Europa anno 2018. Zuid-Azië gebruikte al kruiden in tijden dat het veel welvarender was dan Europa. Je bent niet de eerste. De Chinezen beschouwden zich in de tijd van Qianlong (en voor Qianlong) ook als het centrum van de wereld en waren in de veronderstelling dat ze niks meer te leren hadden van de buitenwereld (barbaren), met groteske gevolgen in de 19 en 20ste eeuw. Er zijn wel meer voorbeelden. Je bent niet de eerste.
Wat is bekend van die tijd van Chinezen?quote:Op vrijdag 28 september 2018 14:54 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
De Romeinen gebruikten al salie met varkensvlees , ook hier zit een stuk voorkomen van bederf in. Dat is dus lang voor de Chinezen.
Veel. Kun je een middelgrote bibliotheek mee vullen. De Chinezen legden veel vast op papier. Tot 1000 v. Chr. is veel terug te lezen over Chinese historie omdat de Chinezen zo rond die tijd de smaak te pakken kregen met schrijven en hun schrift al aardig ontwikkeld was. Het Chinese schrift is dan wel rond 200v.Chr definitief gestandariseerd door Qin Shi Huangdi maar tot 1000 v. Chr. grote hoeveelheden informatie door ze vastgelegd op schrift. Mao heeft dan weer een vereenvoudigde Chinese schrift laten opstellen na 1949 om de enorme ongeletterdheid in de Volksrepubliek gedurende zijn regime aan te pakken. Lef voor nodig. Traditionele Chinese karakters zijn uitgebreider.quote:Op vrijdag 28 september 2018 16:37 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Wat is bekend van die tijd van Chinezen?
Daarvoor kun je het ook gebruiken (misbruiken als restaurant) en misschien is het op die manier ook ontstaan, maar tegenwoordig dienen ze in welvarende landen en ook in armere landen als smaakverfijners. Het effect mag niet onderschat worden. De Romeinen waren niet lang voor de Chinezen. De Chinese beschaving is oud. De eerste Chinese dynastie (Xia-dynastie is nochtans een legende) Shang-dynastie is zo'n beetje rond 1500 v. Chr ontstaan. Het waren feudale Chinese dynastieën Shang en Zhou. De eerste echt geüniformeerde Chinese staat was Qin-dynastie (221.v.Chr) dat de feudale Shang en Zhou-dynastie ver achter zich liet qua ontwikkelingsniveau. Tijdens Qin ontstond ook voor het eerst een soort van Chinese identiteit. No-nonsense dynastie dat het legalisme van Han Feizi volgde als bestuursvorm (komt overeen met machiavellisme). Ze zijn Parthia vergeten in te kleuren in deze 2000 jaar oude kaart (oude Iraanse staat uit die tijd wat op het slagveld niet onderdeed voor de Romeinen en als tussenstation fungeerde voor de zijderoute en daarmee welvarend werden).quote:Op vrijdag 28 september 2018 14:54 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
De Romeinen gebruikten al salie met varkensvlees , ook hier zit een stuk voorkomen van bederf in. Dat is dus lang voor de Chinezen.
Geen idee,maar hier ging het over Chinezen eind middeleeuwen.quote:Op vrijdag 28 september 2018 16:37 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Wat is bekend van die tijd van Chinezen?
Daar zit toch altijd van dat poeder op is dat eetbaar?quote:Op vrijdag 28 september 2018 16:40 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Toptip, latex handschoenen. Hygiënisch en geen vuile handen.
Zoveel cultuur en beschaving maar wat betekent dat tegenwoordig nog. Niets. Nobody cares. Chinezen zijn wel een verloren beschaving en ras. Ik vraag mij af of andere culturen ook op die manier zullen uitsterven. Voer voor ander topic.quote:Op vrijdag 28 september 2018 16:53 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Veel. Kun je een middelgrote bibliotheek mee vullen. De Chinezen legden veel vast op papier. Tot 1000 v. Chr. is veel terug te lezen over Chinese historie omdat de Chinezen zo rond die tijd de smaak te pakken kregen met schrijven en hun schrift al aardig ontwikkeld was. Het Chinese schrift is dan wel rond 200v.Chr definitief gestandariseerd door Qin Shi Huangdi maar tot 1000 v. Chr. grote hoeveelheden informatie door ze vastgelegd op schrift. Mao heeft dan weer een vereenvoudigde Chinese schrift laten opstellen na 1949 om de enorme ongeletterdheid in de Volksrepubliek gedurende zijn regime aan te pakken. Lef voor nodig. Traditionele Chinese karakters zijn uitgebreider.
[..]
Daarvoor kun je het ook gebruiken (misbruiken als restaurant) en misschien is het op die manier ook ontstaan, maar tegenwoordig dienen ze in welvarende landen en ook in armere landen als smaakverfijners. Het effect mag niet onderschat worden. De Romeinen waren niet lang voor de Chinezen. De Chinese beschaving is oud. De eerste Chinese dynastie (Xia-dynastie is nochtans een legende) Shang-dynastie is zo'n beetje rond 1500 v. Chr ontstaan. Het waren feudale Chinese dynastieën Shang en Zhou. De eerste echt geüniformeerde Chinese staat was Qin-dynastie (221.v.Chr) dat de feudale Shang en Zhou-dynastie ver achter zich liet qua ontwikkelingsniveau. Tijdens Qin ontstond ook voor het eerst een soort van Chinese identiteit. No-nonsense dynastie dat het legalisme van Han Feizi volgde als bestuursvorm (komt overeen met machiavellisme). Ze zijn Parthia vergeten in te kleuren in deze 2000 jaar oude kaart (oude Iraanse staat uit die tijd wat op het slagveld niet onderdeed voor de Romeinen en als tussenstation fungeerde voor de zijderoute en daarmee welvarend werden).
[ afbeelding ]
Binnenkant jaquote:Op zondag 30 september 2018 18:29 schreef Aluah-Snackbar het volgende:
[..]
Daar zit toch altijd van dat poeder op is dat eetbaar?
Zoveel cultuur en beschaving maar wat betekent dit tegenwoordig nog. Niets. Nobody cares. Chinezen zijn een verloren beschaving en ras. Zij zijn niet knap, ze hebben geen interessante imago. Sij doen niet mee. Wanneer heb je voor t laatst een Chinees onder de aandacht bij de NPO gezien. Ik vraag mij af of andere culturen ook op deze manier zullen uitsterven. Voer voor een ander topic.quote:Op vrijdag 28 september 2018 16:53 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Veel. Kun je een middelgrote bibliotheek mee vullen. De Chinezen legden veel vast op papier. Tot 1000 v. Chr. is veel terug te lezen over Chinese historie omdat de Chinezen zo rond die tijd de smaak te pakken kregen met schrijven en hun schrift al aardig ontwikkeld was. Het Chinese schrift is dan wel rond 200v.Chr definitief gestandariseerd door Qin Shi Huangdi maar tot 1000 v. Chr. grote hoeveelheden informatie door ze vastgelegd op schrift. Mao heeft dan weer een vereenvoudigde Chinese schrift laten opstellen na 1949 om de enorme ongeletterdheid in de Volksrepubliek gedurende zijn regime aan te pakken. Lef voor nodig. Traditionele Chinese karakters zijn uitgebreider.
[..]
Daarvoor kun je het ook gebruiken (misbruiken als restaurant) en misschien is het op die manier ook ontstaan, maar tegenwoordig dienen ze in welvarende landen en ook in armere landen als smaakverfijners. Het effect mag niet onderschat worden. De Romeinen waren niet lang voor de Chinezen. De Chinese beschaving is oud. De eerste Chinese dynastie (Xia-dynastie is nochtans een legende) Shang-dynastie is zo'n beetje rond 1500 v. Chr ontstaan. Het waren feudale Chinese dynastieën Shang en Zhou. De eerste echt geüniformeerde Chinese staat was Qin-dynastie (221.v.Chr) dat de feudale Shang en Zhou-dynastie ver achter zich liet qua ontwikkelingsniveau. Tijdens Qin ontstond ook voor het eerst een soort van Chinese identiteit. No-nonsense dynastie dat het legalisme van Han Feizi volgde als bestuursvorm (komt overeen met machiavellisme). Ze zijn Parthia vergeten in te kleuren in deze 2000 jaar oude kaart (oude Iraanse staat uit die tijd wat op het slagveld niet onderdeed voor de Romeinen en als tussenstation fungeerde voor de zijderoute en daarmee welvarend werden).
[ afbeelding ]
Wie zegt dat ze niet knap zijn? Je meet ze aan de westerse schoonheidsidealen?quote:Op zondag 30 september 2018 18:33 schreef Aluah-Snackbar het volgende:
[..]
Zoveel cultuur en beschaving maar wat betekent dit tegenwoordig nog. Niets. Nobody cares. Chinezen zijn een verloren beschaving en ras. Zij zijn niet knap, ze hebben geen interessante imago. Sij doen niet mee. Wanneer heb je voor t laatst een Chinees onder de aandacht bij de NPO gezien. Ik vraag mij af of andere culturen ook op deze manier zullen uitsterven. Voer voor een ander topic.
Wie meet zichzelf, de eigen ras en anderen niet af aan de westerse/blanke schoonheidsidealen.quote:Op zondag 30 september 2018 18:36 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Wie zegt dat ze niet knap zijn? Je meet ze aan de westerse schoonheidsidealen?
Gebruik liever vinyl, latex kan heel nare allergische reacties geven en allergie veroorzakenquote:Op vrijdag 28 september 2018 16:40 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Toptip, latex handschoenen. Hygiënisch en geen vuile handen.
Vinyl wil ik echt niet in mijn eten.quote:Op zondag 30 september 2018 19:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gebruik liever vinyl, latex kan heel nare allergische reacties geven en allergie veroorzaken
http://www.latexallergie.nlquote:Op zondag 30 september 2018 19:43 schreef Ole het volgende:
latex wordt in de horeca overal gebruikt. Xal dus wel ok zijn
Inderdaad nitril. My bad.quote:Op zondag 30 september 2018 20:11 schreef Spanky78 het volgende:
De meeste handschoenen zijn allang niet meer van latex, maar nitril.
Wel echt iets Amerikaans, om dan zaken met handschoenen te doen. Alsof die handschoenen niet kruisbesmetting kunnen veroorzaken. Je handen goed wassen is zo goed als hetzelfde.
Het meest belachelijke is nog wel geld aannemen met de handschoentjes aan. Dan heeft het echt heul veul nutquote:Op zondag 30 september 2018 20:11 schreef Spanky78 het volgende:
De meeste handschoenen zijn allang niet meer van latex, maar nitril.
Wel echt iets Amerikaans, om dan zaken met handschoenen te doen. Alsof die handschoenen niet kruisbesmetting kunnen veroorzaken. Je handen goed wassen is zo goed als hetzelfde.
Yep.quote:Op zondag 30 september 2018 20:34 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
Het meest belachelijke is nog wel geld aannemen met de handschoentjes aan. Dan heeft het echt heul veul nut
Ik doe altijd de verschillende ingrediënten op de juiste manier bereiden en combineren. En dan één klein snuifje zout als extraatje.quote:Op donderdag 20 september 2018 16:49 schreef SuperNeger het volgende:
Altijd als ik hamburgers maak zijn ze goor. Ik wil gewoon het geheim weten van een goede hamburger maken. En ja ik heb al allemaal youtube filmpjes en zo gekeken maar daar doen ze het altijd makkelijker laten lijken dan het echt is.
Ik snap het proces en in welke volgorde je je hamburgers moet beleggen maar toch smaakt het gewoon altijd goor als ik het zelf maak.
Ik denk inmiddels ook dat het gewoon een kwestie is van niet zelf moeite willen doen. Dat als het voor je gedaan wordt dat het dan lekkerder is.
Zelfs euroknallers smaken lekkerder dan hoe ik ze soms maak
Dus heeft er hier iemand goede hamburger maak tips of recepten? Ik hoor het graag
xx
Mooi he. Soms zie je ook mensen werken met die handschoenen en dan denken dat dit hygiënisch is. Maar vieze handen of vieze handschoenen: vies is vies.quote:Op zondag 30 september 2018 20:11 schreef Spanky78 het volgende:
De meeste handschoenen zijn allang niet meer van latex, maar nitril.
Wel echt iets Amerikaans, om dan zaken met handschoenen te doen. Alsof die handschoenen niet kruisbesmetting kunnen veroorzaken. Je handen goed wassen is zo goed als hetzelfde.
Ik doe ze vooral voor mezelf aanquote:Op maandag 1 oktober 2018 10:16 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Mooi he. Soms zie je ook mensen werken met die handschoenen en dan denken dat dit hygiënisch is. Maar vieze handen of vieze handschoenen: vies is vies.
Welke raad je aan?quote:Op zondag 23 september 2018 13:39 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
De plakjes cheddar in de supermarkt zijn doorgaans een kaashoudend product of volledig analoogkaas. Het idee dat er cheddar op zou moeten komt ook alleen maar van McDonalds, omdat die oranje kleur er zo goed uitziet op een burger. Cheddar is al niet zo'n bijzondere kaas, maar ook de stukken cheddar in de supermarkt behoren tot de meest fletse van hun soort.
Ik zou er lekkere kaas op doen.
Wat dacht je van belegen hollandse kaas. Prima van smaak en smelt best. Vele malen lekkerder dan plastic nepcheddar. Dat spul bevat iets van 2% cheddar trouwens. Verder gewoon wat vet en zetmeel.quote:
Kaas op een hamburger is toch niet zo smaakvol. Die cheddarkaas plakken uit de supermarkt is toch het beste. Of van dat kruidenkaas maar heb dat nooit geprobeerd. Mischien die goedkope kaasringen van 1.30 met bieslook. Smeerbare kruidenkaas voor op brood lijkt mij echt smerig op een hamburger.quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 21:59 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Wat dacht je van belegen hollandse kaas. Prima van smaak en smelt best. Vele malen lekkerder dan plastic nepcheddar. Dat spul bevat iets van 2% cheddar trouwens. Verder gewoon wat vet en zetmeel.
troll?quote:Op zondag 30 september 2018 18:33 schreef Aluah-Snackbar het volgende:
[..]
Zoveel cultuur en beschaving maar wat betekent dit tegenwoordig nog. Niets. Nobody cares. Chinezen zijn een verloren beschaving en ras. Zij zijn niet knap, ze hebben geen interessante imago. Sij doen niet mee. Wanneer heb je voor t laatst een Chinees onder de aandacht bij de NPO gezien. Ik vraag mij af of andere culturen ook op deze manier zullen uitsterven. Voer voor een ander topic.
quote:Het vlees fijn hakken en vermengen met het rauwe ei, 3 theelepels licht in boter aangefruite ui, zout, peper en nootmuskaat.
De biefstuk in ronde porties verdelen, door de bloem wentelen en bakken in geklaarde boter. Op een schotel schikken en op de hamburgers een theelepel in boter aangefruite ui leggen.
Het komt niet zo precies. Het moet er wel overheen smelten dus zacht is wel prettig. Dun snijden, dik beleggen helpt bij iets hardere kaas. Belegen kaas lukt dan wel, extra belegen zou ook nog kunnen van zo'n 60 kilo wiel. Ik haal zelf altijd boerenkaas maar dat is niet zo heel belangrijk. Camembert is ook best lekker, en die half blauwschimmel mengkaasjes voldoen wel. Van de zomer had ik er Weynendale op gedaan omdat die wat taai was geworden en dat was ook erg lekker. Hetzelfde met de Brie de Melun, die is wat zurig en dat paste mooi bij de gecarameliseerde uien.quote:
Laat mensen dit lekker zelf bepalen.quote:Op woensdag 26 september 2018 08:51 schreef Travok het volgende:
Wat hebben een hoop mensen het hier over Italiaanse bollen? Zover ik weet zijn dat harde bollen, daar wil je toch geen hamburger mee maken? Een hamburger hoort wat mij betreft op een hamburger bun (wel een verse, een wat oudere/drogere flikkert uit elkaar). Of beter nog, op een broiche-bolletje.
Tevens, wat je ook vaak tegenkomt is een sateprikker door de hamburger. Doe dit niet mensen!
Kleffe meelbal.. Maak zelf eens brioche hamburgerbroodjes, dan kan je pas oordelen.quote:Op woensdag 3 oktober 2018 12:40 schreef fathank het volgende:
[..]
Laat mensen dit lekker zelf bepalen.
Leuk dat jij je burger op zon kleffe meelbal gooit, mijn burger verdient beter
Oei, gevoelige snaar geraakt?quote:Op woensdag 3 oktober 2018 12:40 schreef fathank het volgende:
[..]
Laat mensen dit lekker zelf bepalen.
Leuk dat jij je burger op zon kleffe meelbal gooit, mijn burger verdient beter
Nee geen gevoelige snaar. Alleen jouw manier van je eigen mening (en die van een hoop meer, maar evenzoveel niet) presenteren als voldongen feit komt nogal vervelend over. Alsof je de Hamburger Polizei bent.quote:Op woensdag 3 oktober 2018 13:32 schreef Travok het volgende:
[..]
Oei, gevoelige snaar geraakt?
Maar geeft niet hoor, maak jij je hamburger lekker met een Italiaanse bol. Maar als je mij vraagt hoe je een goeie hamburger maakt dan zou het nooit bij me opkomen om een Italiaanse bol te adviseren. Gewoon, omdat een hamburger op een zacht broodje moet (moet dat? ja dat moet) en niet op een hard broodje.
Heb je trouwens wel eens een broichebroodje gegeten? Aangezien je het over een kleffe meelbal hebt vermoed ik van niet.
Hoe weet jij dat ik van de Hamburger Polizei ben?quote:Op woensdag 3 oktober 2018 14:10 schreef fathank het volgende:
[..]
Nee geen gevoelige snaar. Alleen jouw manier van je eigen mening (en die van een hoop meer, maar evenzoveel niet) presenteren als voldongen feit komt nogal vervelend over. Alsof je de Hamburger Polizei bent.
En ja, het gemiddelde hamburgerbroodje wat je hier krijgt is een kleffe meelbal. Brioche broodjes al wat minder maar die vind ik doorgaans erg zoet voor wat als brood door moet gaan.
Even goeie vriendenquote:Op woensdag 3 oktober 2018 14:44 schreef Travok het volgende:
[..]
Hoe weet jij dat ik van de Hamburger Polizei ben?
Maar excuus als ik wat te dwingend overkom, is niet mijn bedoeling. Het is alleen zo dat ik echt vind dat er soms rare keuzes gemaakt worden met hamburgers. En ja, het gebruik van welk soort hard broodje dan ook vind ik een rare keuze. Maar zoals je zegt, uiteindelijk moet iedereen lekker zelf weten wat hij doet.
Ik zou haar keihard doen !!!quote:
Hier is ze nog een keerquote:
quote:Op woensdag 3 oktober 2018 14:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hier is ze nog een keer
[ afbeelding ]
https://www.telegraaf.nl/(...)er-altijd-omgedraaidquote:Expert: ’Eet hamburger altijd omgedraaid’
De beste manier om een hamburger te eten, is ondersteboven. „Burgers worden puur voor de schoonheid geserveerd: de bovenkant is dikker dan de onderkant”, vertelt Simon Dukes van website Burger Lad tegen Australische media. „Echte fijnproevers eten altijd hun burger ondersteboven.”
Zijn idee is niet uitzonderlijk. Op sociale media krijgt Dukes bijval. „Je tong proeft de onderkant van de burger, dus als je hem omdraait, proef je de extra uitjes, spekjes en andere lekkers die bovenop worden gedaan beter”, legt iemand uit op Reddit.
Wat ook meespeelt: de saus die uit een burger komt, wordt normaal gesproken geabsorbeerd door de onderkant. Die is meestal doorweekt. De bovenkant is dikker en kan de hoeveelheid saus gemakkelijker aan. Bovendien wordt de normaal ’droge, taaie’ bovenkant zo lekker sappig.
Kesbekequote:Op woensdag 3 oktober 2018 15:37 schreef NutKees het volgende:
Mijn ideale hamburger: zelf broodjes bakken of zachte sesambroodjes kopen, opensnijden en grillen, plakje ontbijtspek bakken, Angus burgertje van de Sligro grillen, beetje peper en zout, plakje extra belegen kaas erop, paar uienringen kort meebakken, Kesbeke augurkje snijden, beetje ijsbergsla, schijf vleestomaat, mosterd, mayo, ketchup.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |