Beschrijf eens hoe je zelf een hamburger maakt en met welke ingrediėnten?quote:Op donderdag 20 september 2018 16:49 schreef SuperNeger het volgende:
Altijd als ik hamburgers maak zijn ze goor. Ik wil gewoon het geheim weten van een goede hamburger maken. En ja ik heb al allemaal youtube filmpjes en zo gekeken maar daar doen ze het altijd makkelijker laten lijken dan het echt is.
Ik snap het proces en in welke volgorde je je hamburgers moet beleggen maar toch smaakt het gewoon altijd goor als ik het zelf maak.
Ik denk inmiddels ook dat het gewoon een kwestie is van niet zelf moeite willen doen. Dat als het voor je gedaan wordt dat het dan lekkerder is.
Zelfs euroknallers smaken lekkerder dan hoe ik ze soms maak
Dus heeft er hier iemand goede hamburger maak tips of recepten? Ik hoor het graag
xx
Ik hou juist van die naturel smaak met alleen wat peper en zoutquote:Op donderdag 20 september 2018 17:12 schreef borisz het volgende:
Goed gehakt en zelf kruiden ipv voorverpakte meuk.
Verschilt maar meestal brood met sla en hamburger en sausquote:Op donderdag 20 september 2018 17:13 schreef silverhill het volgende:
[..]
Beschrijf eens hoe je zelf een hamburger maakt en met welke ingrediėnten?
gebakken ui doe ik ook wel eens ja maar je moet ze wel echt goed bakken danquote:Op donderdag 20 september 2018 17:18 schreef Id_do_her het volgende:
Sowieso geen gebakken uien en paupersauzen als curry en mayonnaise.
Nee, helemaal niet. Enkel rauw voor de frisheid en uitgesproken smaak.quote:Op donderdag 20 september 2018 17:18 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
gebakken ui doe ik ook wel eens ja maar je moet ze wel echt goed bakken dan
Ik vind rauwe ui alleen op de whopper lekker maar die hamburger is sws fucking goed dus dan kan hetquote:Op donderdag 20 september 2018 17:19 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Nee, helemaal niet. Enkel rauw voor de frisheid en uitgesproken smaak.
Die dingen zijn slecht, maar soms wel lekkerder dan hoe ik ze maak.quote:Op donderdag 20 september 2018 17:29 schreef wollah het volgende:
Ik haal altijd gwn 12 pack diepvrieshamburgers. Heerlijk.
Is echt beter ja, ook erg goed met rode ui.quote:Op donderdag 20 september 2018 17:21 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Ik vind rauwe ui alleen op de whopper lekker maar die hamburger is sws fucking goed dus dan kan het
die snippertjes bij de mac proef je sws niet echt
maar misschien dat ik het eens ga proberen zelf thuis kijken of het dan anders wordt
Dan nog. Goed Vlees, zout en peper alleen kan ook goed zijn. Dat smaakt echt beter dan de voorverpakte diepvriesburgers of in het vleesschap.quote:Op donderdag 20 september 2018 17:16 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Ik hou juist van die naturel smaak met alleen wat peper en zout
maar het is meer het totaalplaatje met brood en sla erbij enzo
ik doe wel altijd 4 seizoenenpeper. Heb volgens mij nooit normale zwarte peper. Zou dit mee kunnen spelen?quote:Op donderdag 20 september 2018 18:08 schreef borisz het volgende:
[..]
Dan nog. Goed Vlees, zout en peper alleen kan ook goed zijn. Dat smaakt echt beter dan de voorverpakte diepvriesburgers of in het vleesschap.
Je bedoelt dat je je eigen hamburgers maakt van gehakt?quote:Op donderdag 20 september 2018 17:16 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Verschilt maar meestal brood met sla en hamburger en saus
Of witte bolletjes, bolletjes met sesam, afbakbollen en dan soms beetje roosteren
hamburger gewoon kruiden met peper en zout
sla/komkommer/tomaat/plakje augurk
en qua saus meestal mayo/ketchup combi
Goeie tips.quote:Op donderdag 20 september 2018 18:15 schreef silverhill het volgende:
[..]
Je bedoelt dat je je eigen hamburgers maakt van gehakt?
Broodjes licht roosteren is een goed idee. En probeer iets grotere en stevigere bollen te vinden dan de standaard witte bolletjes.
Overigens vind ik italiaanse bollen, zoals sommige suggesties, dan weer te stevig en stug, waardoor je eerst alles met je kaken tussen het broodje uit perst voor je daadwerkelijk een hap neemt.
Tijdens het kruiden van de burgers gebruik ik ook een paar scheuten worcestershiresaus. Dat helpt echt er een hamburgersmaak/geur van te krijgen ipv dat je gewoon een platte gehaktbal krijgt.
En verder de droge pan 5 min. op vol vuur zetten voordat je de hamburger erin legt.
Jaquote:Op donderdag 20 september 2018 18:09 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
ik doe wel altijd 4 seizoenenpeper. Heb volgens mij nooit normale zwarte peper. Zou dit mee kunnen spelen?
4 seizoenenpeper is lulkoek!quote:Op donderdag 20 september 2018 18:09 schreef SuperNeger het volgende:
ik doe wel altijd 4 seizoenenpeper. Heb volgens mij nooit normale zwarte peper. Zou dit mee kunnen spelen?
Ga naar een keurslager en vraag of hun voor jou burgers willen maken.quote:Op donderdag 20 september 2018 16:49 schreef SuperNeger het volgende:
Altijd als ik hamburgers maak zijn ze goor. Ik wil gewoon het geheim weten van een goede hamburger maken. En ja ik heb al allemaal youtube filmpjes en zo gekeken maar daar doen ze het altijd makkelijker laten lijken dan het echt is.
Ik snap het proces en in welke volgorde je je hamburgers moet beleggen maar toch smaakt het gewoon altijd goor als ik het zelf maak.
Ik denk inmiddels ook dat het gewoon een kwestie is van niet zelf moeite willen doen. Dat als het voor je gedaan wordt dat het dan lekkerder is.
Zelfs euroknallers smaken lekkerder dan hoe ik ze soms maak
Dus heeft er hier iemand goede hamburger maak tips of recepten? Ik hoor het graag
xx
Snap het ook niet meer.quote:Op vrijdag 21 september 2018 00:12 schreef Maharski het volgende:
Wat is nou het probleem, de hamburger lekker krijgen (het vlees) of de belegging van het broodje?
quote:Op vrijdag 21 september 2018 00:51 schreef Maharski het volgende:
aangezien ik moreel onberispelijk ben.
Dit idd. Een broodje hamburger moet met alleen de hamburger en het bolletje al goed te eten zijn. Toppings moeten een aanvulling zijn, niet een maskering/compensering.quote:Op vrijdag 21 september 2018 09:07 schreef Queenshore het volgende:
Aangezien de toppings zo afhankelijk zijn van persoonlijke smaak, zorg ik altijd dat het vlees en het brood goed is.
Je bent de cheddar vergeten dat maakt verschil. Zelf kruid ik het gehakt nieteens want is niet nodig. mayo en ketchup en ui/tomaat en klaar. Wat ook lekker is heb ik genept van BurgerKing. Groene Jalapenopeper zoals de chili-cheese xlquote:Op donderdag 20 september 2018 17:18 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
gebakken ui doe ik ook wel eens ja maar je moet ze wel echt goed bakken dan
Ik vind de cheddar die ik in de winkel kan halen altijd smerig.quote:Op vrijdag 21 september 2018 19:32 schreef Aluah-Snackbar het volgende:
[..]
Je bent de cheddar vergeten dat maakt verschil. Zelf kruid ik het gehakt nieteens want is niet nodig. mayo en ketchup en klaar. Wag ook lekker is heb ik genept van BK. Groene Jalapenopeper zoals de chili-cheese xl
Je kunt die "flamegrill flavour" smaak in zakjes kopen. Waar weet ik niet meer.quote:Op donderdag 20 september 2018 23:53 schreef RobinOok het volgende:
Als je whoppers lekker vindt, waarom zou je ze dan zelf willen maken? Die kun je gewoon overal, elk moment van de dag kopen.
Maar volgens mij is dat precies dezelfde cheddar. Ik zou geen dure echte cheddar verspillen aan een hamburger. Of je moet het raspen want in plakjes snijden is echt een hel.quote:Op vrijdag 21 september 2018 19:33 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Ik vind de cheddar die ik in de winkel kan halen altijd smerig.
Waar koop je goede cheddar? Als ik het koop bij de AH of lidl of aldi of waar dan ook dan smaakt het nooit zoals bij duh mecdonulds
quote:Op donderdag 20 september 2018 17:18 schreef Id_do_her het volgende:
Sowieso geen gebakken uien en paupersauzen als curry en mayonnaise.
Zeker wel met kimchi en mayonaise gemaakt van tofu. De Nśmale-burgerquote:Op donderdag 20 september 2018 17:18 schreef Id_do_her het volgende:
Sowieso geen gebakken uien en paupersauzen als curry en mayonnaise.
De plakjes cheddar in de supermarkt zijn doorgaans een kaashoudend product of volledig analoogkaas. Het idee dat er cheddar op zou moeten komt ook alleen maar van McDonalds, omdat die oranje kleur er zo goed uitziet op een burger. Cheddar is al niet zo'n bijzondere kaas, maar ook de stukken cheddar in de supermarkt behoren tot de meest fletse van hun soort.quote:Op vrijdag 21 september 2018 19:33 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Ik vind de cheddar die ik in de winkel kan halen altijd smerig.
Waar koop je goede cheddar? Als ik het koop bij de AH of lidl of aldi of waar dan ook dan smaakt het nooit zoals bij duh mecdonulds
Dus je maakt een broodje platte gehaktbal.quote:Op dinsdag 25 september 2018 21:31 schreef derLudolf het volgende:
Ik maak zelf altijd iets met ui, knoflook, paprika, cayennepeper, zout. Volgens mij, weet niet of en wat ik er meer in gooi.
Nee gehaktbal zit sowieso ei, paneermeel, mosterd (de saus) en verse ui in bij mijquote:Op dinsdag 25 september 2018 22:14 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Dus je maakt een broodje platte gehaktbal.
Ain’t nobody got time for that.quote:Op dinsdag 25 september 2018 23:49 schreef Mr_Belvedere het volgende:
Deze:
Bereidingstijd: rond de 36 uur.
Waarom altijd peper en zout. Dat hoeft toch niet. Gewoon patty maken van gehakt. Bakken. Klaar.quote:Op woensdag 26 september 2018 00:19 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Gehakt nemen met 25% vet erin. Vraag of de slager dit voor je heeft.
Niet teveel kneden, peper er zout toevoegen en wat worchestersaus of een heel klein likje mosterd toevoegen.
Grillen op een BBQ met gietijzeren rooster of een super hete bakplaat.
Italiaanse bol of een goeie grote sesambol pakken en beleggen naar keuze.
Waarm ei en paneermeel. Is dat zodat ie niet uit elkaar valt bij bakken?quote:Op dinsdag 25 september 2018 22:19 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Nee gehaktbal zit sowieso ei, paneermeel, mosterd (de saus) en verse ui in bij mij
Ja.quote:Op woensdag 26 september 2018 14:00 schreef Aluah-Snackbar het volgende:
[..]
Waarm ei en paneermeel. Is dat zodat ie niet uit elkaar valt bij bakken?
Niks mis met peper en zoutquote:Op woensdag 26 september 2018 13:57 schreef Aluah-Snackbar het volgende:
[..]
Waarom altijd peper en zout. Dat hoeft toch niet. Gewoon patty maken van gehakt. Bakken. Klaar.
Zo'n plakje nepcheddar erop met uien tomaat sla als je wilt. Mayo ketchup. Geen augurk. Op een broodje naar keuze. Peper en zout man man man.
WWaar koop je die broiche bolletjes? Ik doe meestal boodschapepn bij de AHquote:Op woensdag 26 september 2018 08:51 schreef Travok het volgende:
Wat hebben een hoop mensen het hier over Italiaanse bollen? Zover ik weet zijn dat harde bollen, daar wil je toch geen hamburger mee maken? Een hamburger hoort wat mij betreft op een hamburger bun (wel een verse, een wat oudere/drogere flikkert uit elkaar). Of beter nog, op een broiche-bolletje.
Tevens, wat je ook vaak tegenkomt is een sateprikker door de hamburger. Doe dit niet mensen!
Ik had laatst dus "hamburgerkruiden" gehaald maar ik vind het echt niet te vretenquote:Op woensdag 26 september 2018 14:44 schreef potjecreme het volgende:
Waarom alleen peper en zout? Ik zie ts voorbeelden noemen van hamburgers die hij lekkerder vindt. Misschien eens meer kruiden door het gehakt doen.
Maar naturel smaakt al heel anders dan de voorbeelden die jij noemde. En op YouTube geen lekker recept gevonden?quote:Op woensdag 26 september 2018 17:09 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Ik had laatst dus "hamburgerkruiden" gehaald maar ik vind het echt niet te vreten
is zown potje en er staat dan op Paprika Knoflook Cayenne
maar ik heb toch liever gewoon een goede naturel burger (met beetje peper en zout dan maar ja dat is ook naturel)
Ja die van Gordon maar hij doet het altijd zo makkelijk lijkenquote:Op woensdag 26 september 2018 17:18 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Maar naturel smaakt al heel anders dan de voorbeelden die jij noemde. En op YouTube geen lekker recept gevonden?
Goed gehakt , niet te vet maar zeker ook biet al te mager. Lekker is half rund half kalfs.quote:Op donderdag 20 september 2018 17:16 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Ik hou juist van die naturel smaak met alleen wat peper en zout
maar het is meer het totaalplaatje met brood en sla erbij enzo
paneermiddel? Wat is dat?quote:Op woensdag 26 september 2018 19:14 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Goed gehakt , niet te vet maar zeker ook biet al te mager. Lekker is half rund half kalfs.
En dan niet kneden of paneermeel of ei erin. Beetje mosterdpoeder of mosterd, zout, peper, losjes de hamburger vormen en een kuiltje in het midden maken. Eventueel wat gerookte paprika, uienpoeder als je dat lekker vindt, ik doe Ed liever de ui er gecaramelliseerd op later.
Maar dus vooral niet te strak vormen en kneden.
En dan op een broodje met wat mayo, sla, gebakken ontbijtspek, tomaat, uitgebakken ui en ketchup.
Yes.quote:Op woensdag 26 september 2018 00:19 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Gehakt nemen met 25% vet erin. Vraag of de slager dit voor je heeft.
Niet teveel kneden, peper er zout toevoegen en wat worchestersaus of een heel klein likje mosterd toevoegen.
Grillen op een BBQ met gietijzeren rooster of een super hete bakplaat.
Italiaanse bol of een goeie grote sesambol pakken en beleggen naar keuze.
Als je lekker wilt eten leer je zelf kokenquote:Op woensdag 26 september 2018 19:16 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
paneermiddel? Wat is dat?
en ei door je gehakt? Dan maak je ze dus zelf?
Ik koop meestal gewoon die runderhamburgers van de ah en doe er dan beetje zout en 4seizoenenpeper op
De hamburgers zijn al gekruid door AH. Dus of je nu echt een "naturel burger" met alleen peper en zout lekker zou vinden is maar zeer de vraagquote:Op woensdag 26 september 2018 19:16 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
paneermiddel? Wat is dat?
en ei door je gehakt? Dan maak je ze dus zelf?
Ik koop meestal gewoon die runderhamburgers van de ah en doe er dan beetje zout en 4seizoenenpeper op
Die vierkante cheddarplakjes, ui mayo ketchup en een broodje. Met het ongemaineerde vlees. Dat is alles. Niks vlees kruiden of peper of zout zo doe ik dat alrijd. De smaak zit em in het vlees in combi met mayo ketchup ui en die gesmolten cheddar. En het broodje. De rest is bijaak imo :pquote:Op woensdag 26 september 2018 19:16 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
paneermiddel? Wat is dat?
en ei door je gehakt? Dan maak je ze dus zelf?
Ik koop meestal gewoon die runderhamburgers van de ah en doe er dan beetje zout en 4seizoenenpeper op
Bah, doe gewoon een beetje gerookte paprika er door als je rooksmaak wilt. Of een beetje chipotle tabasco. Beleg de burger met een pittige kaas, geroosterde paprika uit een pot, wat ontbijspek en mayo met diezelfde cipotle tabasco. Pittig en lekker.quote:Op woensdag 26 september 2018 21:04 schreef Aluah-Snackbar het volgende:
[..]
Er bestaan zakjes met "flamegrill flavor" volgens mij bij de Jumbo.
Ik ken die flamegrill-flavor zakjes niet. Ik weet alleen dat de BK het zo doet en dat werkt.quote:Op woensdag 26 september 2018 21:06 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Bah, doe gewoon een beetje gerookte paprika er door als je rooksmaak wilt. Of een beetje chipotle tabasco. Beleg de burger met een pittige kaas, geroosterde paprika uit een pot, wat ontbijspek en mayo met diezelfde cipotle tabasco. Pittig en lekker.
Aroma erop? Geen idee of ze dat daar doen. In principe is flamegrill taste iets dat ontstaat als het vet uit het vlees verbrandt en ik denk ook een beetj caramellisatie naast maillard. Heb je hoge temperaturen voor nodig en open vlam voor het verbranden.quote:Op woensdag 26 september 2018 21:08 schreef Aluah-Snackbar het volgende:
[..]
Ik ken die flamegrill-flavor zakjes niet. Ik weet alleen dat de BK het zo doet en dat werkt.
Dus je wilt eigenlijk weten hoe je het lekkerst je een broodje hamburger maakt van een prefab hamburger met 'cheddar' zoals bij McDonalds?quote:Op woensdag 26 september 2018 19:16 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
paneermiddel? Wat is dat?
en ei door je gehakt? Dan maak je ze dus zelf?
Ik koop meestal gewoon die runderhamburgers van de ah en doe er dan beetje zout en 4seizoenenpeper op
Die bolletjes kan je zelf maken natuurlijk, als je toch bezig bentquote:Op woensdag 26 september 2018 17:07 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
WWaar koop je die broiche bolletjes? Ik doe meestal boodschapepn bij de AH
en hoezo geen sateprikker? Ik vond dat er juist altijd zo sjiek uitzien en dan pleuren ze niet om
Veel te rood inderdaad, verder vrij standaard toch? Mayo, sla, ui, tomaat en kaas. Wissel de tomaat voor bacon en zo maak ik zequote:Op donderdag 27 september 2018 08:43 schreef SuperNeger het volgende:
Wat vinden jullie van deze?
Hij doet ook een sateprikker maar ik vind dat dikke en rode vlees echt niks
Ik vind ze echt veel te vet en echt ik kan niet bijhouden hoe vaak hij er zout en peper op doet. Ook echt op alles.quote:Op donderdag 27 september 2018 08:50 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
Veel te rood inderdaad, verder vrij standaard toch? Mayo, sla, ui, tomaat en kaas. Wissel de tomaat voor bacon en zo maak ik ze
Punt is dat je gewoon wat moet experimenteren.quote:Op donderdag 27 september 2018 08:54 schreef SuperNeger het volgende:
Wel echt moeilijk hypocriet dat hij zo'n hamburger maakt als hij hier moeilijk gaat doen dat de hamburger te groot is Oja en "the meat is raw" kijk wat die zelf doet
maar goed ik denk dat het probleem is de juiste ingrediėnten vinden. Dus wie komt er met een boodschappenlijstje met de juiste winkels en producten?
Nee, een Italiaanse bol is geen supermarktschuimbrood met een krokante korst waar wat 'Italiaanse' kruiden in zijn meegebakken. Een Italiaanse bol is niet zo heel bol, en van stevig niet zo luchtig deeg waar je op moet kauwen.quote:Op woensdag 26 september 2018 08:51 schreef Travok het volgende:
Wat hebben een hoop mensen het hier over Italiaanse bollen? Zover ik weet zijn dat harde bollen, daar wil je toch geen hamburger mee maken? Een hamburger hoort wat mij betreft op een hamburger bun (wel een verse, een wat oudere/drogere flikkert uit elkaar). Of beter nog, op een broiche-bolletje.
Als er een sateprikker in moet is het qua vorm als hamburger niet geslaagd. Een hamburger is een broodje met vlees dat je uit de hand kunt eten. De burger zelf hoeft ook helemaal niet zo dik te zijn, er hoeft ook geen dikke plak tomaat op. Je moet het juist een beetje plat houden, want één hap met alle lagen is gewoon de lekkerste manier van eten. Het brood wat hij gebruikt ziet er ook niet geschikt uit.quote:Op donderdag 27 september 2018 08:43 schreef SuperNeger het volgende:
Wat vinden jullie van deze?
Hij doet ook een sateprikker maar ik vind dat dikke en rode vlees echt niks
Als ik het topic zo lees komt het doordat je kant en klare burgers koopt, en er daarna extra zout, peper en kruiden op gooitquote:Op donderdag 20 september 2018 16:49 schreef SuperNeger het volgende:
Altijd als ik hamburgers maak zijn ze goor.
Zullen wij samen wat experimenteren?quote:Op donderdag 27 september 2018 09:49 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Punt is dat je gewoon wat moet experimenteren.
Dus eigenlijk zeg je gewoon dat Gordon er niks van kan?quote:Op donderdag 27 september 2018 10:23 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Nee, een Italiaanse bol is geen supermarktschuimbrood met een krokante korst waar wat 'Italiaanse' kruiden in zijn meegebakken. Een Italiaanse bol is niet zo heel bol, en van stevig niet zo luchtig deeg waar je op moet kauwen.
[..]
Als er een sateprikker in moet is het qua vorm als hamburger niet geslaagd. Een hamburger is een broodje met vlees dat je uit de hand kunt eten. De burger zelf hoeft ook helemaal niet zo dik te zijn, er hoeft ook geen dikke plak tomaat op. Je moet het juist een beetje plat houden, want één hap met alle lagen is gewoon de lekkerste manier van eten. Het brood wat hij gebruikt ziet er ook niet geschikt uit.
Zelf bak ik ze roder, ondanks minder dikte, en wat bruiner aan de buitenkant. Die uien lijken ook nergens op, grotendeels rauw met een zwart randje. Die moet je dunner snijden, ik bak ze zelf in bruine boter, ook niet alle ringen even dun zodat je nog een hint rauwe ui er doorheen hebt.
Dit doe ik gewoon beter dan hij. Maar goed, ik doe wel meer dingen beter dan Ramsay.
Dus voortaan gewoon gehakt kopen en dan zelf plat drukken?quote:Op donderdag 27 september 2018 10:38 schreef D. het volgende:
[..]
Als ik het topic zo lees komt het doordat je kant en klare burgers koopt, en er daarna extra zout, peper en kruiden op gooit
Of helemaal zelf doen, of helemaal aan de winkel overlatenquote:Op donderdag 27 september 2018 16:53 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Dus voortaan gewoon gehakt kopen en dan zelf plat drukken?
maar de winkel heeft niet "helemaal' hamburgersquote:Op donderdag 27 september 2018 18:09 schreef D. het volgende:
[..]
Of helemaal zelf doen, of helemaal aan de winkel overlaten
Neuh, maar het is een sterrenkok die een simpel gerecht heel goed wil doen, en dan een aantal verkeerde keuzes maakt.quote:Op donderdag 27 september 2018 16:53 schreef SuperNeger het volgende:
Dus eigenlijk zeg je gewoon dat Gordon er niks van kan?
Tuurlijk speelt het mee. Besef je wel hoe essentieel kruiden zijn. Daar staan en vallen gerechten mee en jij vraagt is het essentieel? Zbel, tuurlijk. Ook essentieel voor die hamburger.quote:Op donderdag 20 september 2018 18:09 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
ik doe wel altijd 4 seizoenenpeper. Heb volgens mij nooit normale zwarte peper. Zou dit mee kunnen spelen?
ok dus eigenlijk moet ik mijn molentje vullen met normale zwarte peper korrels?quote:Op donderdag 27 september 2018 18:16 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Tuurlijk speelt het mee. Besef je wel hoe essentieel kruiden zijn. Daar staan en vallen gerechten mee en jij vraag is het essentieel? Zbel, tuurlijk. Ook essentieel voor die hamburger.
Zeker. Midden-Oosten, Zuid-Aziė snappen ze het belang van kruiden. De gemiddelde Nederlander heeft dat niet helemaal door.quote:Op donderdag 27 september 2018 18:17 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
ok dus eigenlijk moet ik mijn molentje vullen met normale zwarte peper korrels?
Ik dacht ik experimenteer gewoon een beetjequote:Op donderdag 27 september 2018 18:18 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Zeker. Midden-Oosten, Zuid-Aziė snappen ze het belang van kruiden. De gemiddelde Nederlander heeft dat niet helemaal door.
Laat je niet gek maken. Er is helemaal niks mis met vierseizoenenpeper. Zwarte peper maakt je burger niet opeens beter.quote:Op donderdag 27 september 2018 18:19 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Ik dacht ik experimenteer gewoon een beetje
maar het kutte is ik heb nog moeilijk veel 4 seizoenen over. Op aardappelen is het bijvoorbeeld wel lekker
Ohquote:Op donderdag 27 september 2018 18:28 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Laat je niet gek maken. Er is helemaal niks mis met vierseizoenenpeper. Zwarte peper maakt je burger niet opeens beter.
Behalve dan dat het niet uit 4 seizoenen bestaat en geen echte peper is.quote:Op donderdag 27 september 2018 18:28 schreef RobinOok het volgende:
Laat je niet gek maken. Er is helemaal niks mis met vierseizoenenpeper.
Sowieso heb je toch 3 verschillende pepermolens nodig, is het nou zoveel moeite om die na elkaar te gebruiken? Die rooie meuk kun je in nummer 4 doen maar ik zou niet weten waarom iemand dat zou willen.quote:Op donderdag 27 september 2018 18:37 schreef golfer het volgende:
[..]
Behalve dan dat het niet uit 4 seizoenen bestaat en geen echte peper is.
Hij maakt prima hamburgers , alleen wel om met mes en vork te eten. Ik vind ze ook wat dik en de uien zijn Nja, erg gexaramelliseerd aan de buitenkant en nog wat rauw aan de binnenkant.quote:Op donderdag 27 september 2018 10:23 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Nee, een Italiaanse bol is geen supermarktschuimbrood met een krokante korst waar wat 'Italiaanse' kruiden in zijn meegebakken. Een Italiaanse bol is niet zo heel bol, en van stevig niet zo luchtig deeg waar je op moet kauwen.
[..]
Als er een sateprikker in moet is het qua vorm als hamburger niet geslaagd. Een hamburger is een broodje met vlees dat je uit de hand kunt eten. De burger zelf hoeft ook helemaal niet zo dik te zijn, er hoeft ook geen dikke plak tomaat op. Je moet het juist een beetje plat houden, want één hap met alle lagen is gewoon de lekkerste manier van eten. Het brood wat hij gebruikt ziet er ook niet geschikt uit.
Zelf bak ik ze roder, ondanks minder dikte, en wat bruiner aan de buitenkant. Die uien lijken ook nergens op, grotendeels rauw met een zwart randje. Die moet je dunner snijden, ik bak ze zelf in bruine boter, ook niet alle ringen even dun zodat je nog een hint rauwe ui er doorheen hebt.
Dit doe ik gewoon beter dan hij. Maar goed, ik doe wel meer dingen beter dan Ramsay.
Eens. Beetje peper is gewoon prima.quote:Op donderdag 27 september 2018 18:28 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Laat je niet gek maken. Er is helemaal niks mis met vierseizoenenpeper. Zwarte peper maakt je burger niet opeens beter.
Er is al heel vaak gezegd wat een goede hamburger maakt. Koop goede hamburger (brioche) broodjes of maak ze zelf. En vraag de slager om gehakt te malen met ong 20 of 25% vet. Dan ben je al een heel eind hoor. Die toppings doe je er gewoon op naar smaak.quote:Op donderdag 27 september 2018 18:29 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Oh
Nou dan vraag ik me af wat het dan wel is.
Hamburgers bij de vleesafdeling zijn 'helemaal'quote:Op donderdag 27 september 2018 18:12 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
maar de winkel heeft niet "helemaal' hamburgers
alleen die dingen die je in de magnetron doet maar die tellen niet eens mee
Omdat de Nederlander dat niet hoeft. Wij hoeven niet enorm veel kruiden te gebruiken om bedorven vlees "op te vrolijken".quote:Op donderdag 27 september 2018 18:18 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Zeker. Midden-Oosten, Zuid-Aziė snappen ze het belang van kruiden. De gemiddelde Nederlander heeft dat niet helemaal door.
Flikker toch op, gek. Met je misplaatste superioriteitsleugen.quote:Op donderdag 27 september 2018 21:19 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Omdat de Nederlander dat niet hoeft. Wij hoeven niet enorm veel kruiden te gebruiken om bedorven vlees "op te vrolijken".
Wil je ontkennen dat het sterk kruiden van vlees van oudsher het doel heeft om bederf te maskeren? En dat het daarom in bepaalde gebieden zoch meer ontwikkeld heeft?quote:Op donderdag 27 september 2018 21:29 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Flikker toch op, gek. Met je misplaatste superioriteitsleugen.
Ja.quote:Op donderdag 27 september 2018 22:02 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Wil je ontkennen dat het sterk kruiden van vlees van oudsher het doel heeft om bederf te maskeren? En dat het daarom in bepaalde gebieden zoch meer ontwikkeld heeft?
Oké.quote:
Sommige van die mengsels voorkomen bederf zelfs.quote:Op donderdag 27 september 2018 22:02 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Wil je ontkennen dat het sterk kruiden van vlees van oudsher het doel heeft om bederf te maskeren? En dat het daarom in bepaalde gebieden zoch meer ontwikkeld heeft?
Dat is de reden van de kruiden inderdaad. Niet om smaak te maskerenquote:Op donderdag 27 september 2018 22:46 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Sommige van die mengsels voorkomen bederf zelfs.
En om smaak te geven natuurlijk.quote:Op donderdag 27 september 2018 22:51 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
Dat is de reden van de kruiden inderdaad. Niet om smaak te maskeren
Kerel, maakt niet de historische fout door geen aandacht te besteden aan lessen en kennis in landen met een gemiddeld lager inkomensniveau dan West Europa anno 2018. Zuid-Aziė gebruikte al kruiden in tijden dat het veel welvarender was dan Europa. Je bent niet de eerste. De Chinezen beschouwden zich in de tijd van Qianlong (en voor Qianlong) ook als het centrum van de wereld en waren in de veronderstelling dat ze niks meer te leren hadden van de buitenwereld (barbaren), met groteske gevolgen in de 19 en 20ste eeuw. Er zijn wel meer voorbeelden. Je bent niet de eerste.quote:Op donderdag 27 september 2018 21:19 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Omdat de Nederlander dat niet hoeft. Wij hoeven niet enorm veel kruiden te gebruiken om bedorven vlees "op te vrolijken".
De Romeinen gebruikten al salie met varkensvlees , ook hier zit een stuk voorkomen van bederf in. Dat is dus lang voor de Chinezen.quote:Op vrijdag 28 september 2018 02:27 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Kerel, maakt niet de historische fout door geen aandacht te besteden aan lessen en kennis in landen met een gemiddeld lager inkomensniveau dan West Europa anno 2018. Zuid-Aziė gebruikte al kruiden in tijden dat het veel welvarender was dan Europa. Je bent niet de eerste. De Chinezen beschouwden zich in de tijd van Qianlong (en voor Qianlong) ook als het centrum van de wereld en waren in de veronderstelling dat ze niks meer te leren hadden van de buitenwereld (barbaren), met groteske gevolgen in de 19 en 20ste eeuw. Er zijn wel meer voorbeelden. Je bent niet de eerste.
Wat is bekend van die tijd van Chinezen?quote:Op vrijdag 28 september 2018 14:54 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
De Romeinen gebruikten al salie met varkensvlees , ook hier zit een stuk voorkomen van bederf in. Dat is dus lang voor de Chinezen.
Veel. Kun je een middelgrote bibliotheek mee vullen. De Chinezen legden veel vast op papier. Tot 1000 v. Chr. is veel terug te lezen over Chinese historie omdat de Chinezen zo rond die tijd de smaak te pakken kregen met schrijven en hun schrift al aardig ontwikkeld was. Het Chinese schrift is dan wel rond 200v.Chr definitief gestandariseerd door Qin Shi Huangdi maar tot 1000 v. Chr. grote hoeveelheden informatie door ze vastgelegd op schrift. Mao heeft dan weer een vereenvoudigde Chinese schrift laten opstellen na 1949 om de enorme ongeletterdheid in de Volksrepubliek gedurende zijn regime aan te pakken. Lef voor nodig. Traditionele Chinese karakters zijn uitgebreider.quote:Op vrijdag 28 september 2018 16:37 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Wat is bekend van die tijd van Chinezen?
Daarvoor kun je het ook gebruiken (misbruiken als restaurant) en misschien is het op die manier ook ontstaan, maar tegenwoordig dienen ze in welvarende landen en ook in armere landen als smaakverfijners. Het effect mag niet onderschat worden. De Romeinen waren niet lang voor de Chinezen. De Chinese beschaving is oud. De eerste Chinese dynastie (Xia-dynastie is nochtans een legende) Shang-dynastie is zo'n beetje rond 1500 v. Chr ontstaan. Het waren feudale Chinese dynastieėn Shang en Zhou. De eerste echt geüniformeerde Chinese staat was Qin-dynastie (221.v.Chr) dat de feudale Shang en Zhou-dynastie ver achter zich liet qua ontwikkelingsniveau. Tijdens Qin ontstond ook voor het eerst een soort van Chinese identiteit. No-nonsense dynastie dat het legalisme van Han Feizi volgde als bestuursvorm (komt overeen met machiavellisme). Ze zijn Parthia vergeten in te kleuren in deze 2000 jaar oude kaart (oude Iraanse staat uit die tijd wat op het slagveld niet onderdeed voor de Romeinen en als tussenstation fungeerde voor de zijderoute en daarmee welvarend werden).quote:Op vrijdag 28 september 2018 14:54 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
De Romeinen gebruikten al salie met varkensvlees , ook hier zit een stuk voorkomen van bederf in. Dat is dus lang voor de Chinezen.
Geen idee,maar hier ging het over Chinezen eind middeleeuwen.quote:Op vrijdag 28 september 2018 16:37 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Wat is bekend van die tijd van Chinezen?
Daar zit toch altijd van dat poeder op is dat eetbaar?quote:Op vrijdag 28 september 2018 16:40 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Toptip, latex handschoenen. Hygiėnisch en geen vuile handen.
Zoveel cultuur en beschaving maar wat betekent dat tegenwoordig nog. Niets. Nobody cares. Chinezen zijn wel een verloren beschaving en ras. Ik vraag mij af of andere culturen ook op die manier zullen uitsterven. Voer voor ander topic.quote:Op vrijdag 28 september 2018 16:53 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Veel. Kun je een middelgrote bibliotheek mee vullen. De Chinezen legden veel vast op papier. Tot 1000 v. Chr. is veel terug te lezen over Chinese historie omdat de Chinezen zo rond die tijd de smaak te pakken kregen met schrijven en hun schrift al aardig ontwikkeld was. Het Chinese schrift is dan wel rond 200v.Chr definitief gestandariseerd door Qin Shi Huangdi maar tot 1000 v. Chr. grote hoeveelheden informatie door ze vastgelegd op schrift. Mao heeft dan weer een vereenvoudigde Chinese schrift laten opstellen na 1949 om de enorme ongeletterdheid in de Volksrepubliek gedurende zijn regime aan te pakken. Lef voor nodig. Traditionele Chinese karakters zijn uitgebreider.
[..]
Daarvoor kun je het ook gebruiken (misbruiken als restaurant) en misschien is het op die manier ook ontstaan, maar tegenwoordig dienen ze in welvarende landen en ook in armere landen als smaakverfijners. Het effect mag niet onderschat worden. De Romeinen waren niet lang voor de Chinezen. De Chinese beschaving is oud. De eerste Chinese dynastie (Xia-dynastie is nochtans een legende) Shang-dynastie is zo'n beetje rond 1500 v. Chr ontstaan. Het waren feudale Chinese dynastieėn Shang en Zhou. De eerste echt geüniformeerde Chinese staat was Qin-dynastie (221.v.Chr) dat de feudale Shang en Zhou-dynastie ver achter zich liet qua ontwikkelingsniveau. Tijdens Qin ontstond ook voor het eerst een soort van Chinese identiteit. No-nonsense dynastie dat het legalisme van Han Feizi volgde als bestuursvorm (komt overeen met machiavellisme). Ze zijn Parthia vergeten in te kleuren in deze 2000 jaar oude kaart (oude Iraanse staat uit die tijd wat op het slagveld niet onderdeed voor de Romeinen en als tussenstation fungeerde voor de zijderoute en daarmee welvarend werden).
[ afbeelding ]
Binnenkant jaquote:Op zondag 30 september 2018 18:29 schreef Aluah-Snackbar het volgende:
[..]
Daar zit toch altijd van dat poeder op is dat eetbaar?
Zoveel cultuur en beschaving maar wat betekent dit tegenwoordig nog. Niets. Nobody cares. Chinezen zijn een verloren beschaving en ras. Zij zijn niet knap, ze hebben geen interessante imago. Sij doen niet mee. Wanneer heb je voor t laatst een Chinees onder de aandacht bij de NPO gezien. Ik vraag mij af of andere culturen ook op deze manier zullen uitsterven. Voer voor een ander topic.quote:Op vrijdag 28 september 2018 16:53 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Veel. Kun je een middelgrote bibliotheek mee vullen. De Chinezen legden veel vast op papier. Tot 1000 v. Chr. is veel terug te lezen over Chinese historie omdat de Chinezen zo rond die tijd de smaak te pakken kregen met schrijven en hun schrift al aardig ontwikkeld was. Het Chinese schrift is dan wel rond 200v.Chr definitief gestandariseerd door Qin Shi Huangdi maar tot 1000 v. Chr. grote hoeveelheden informatie door ze vastgelegd op schrift. Mao heeft dan weer een vereenvoudigde Chinese schrift laten opstellen na 1949 om de enorme ongeletterdheid in de Volksrepubliek gedurende zijn regime aan te pakken. Lef voor nodig. Traditionele Chinese karakters zijn uitgebreider.
[..]
Daarvoor kun je het ook gebruiken (misbruiken als restaurant) en misschien is het op die manier ook ontstaan, maar tegenwoordig dienen ze in welvarende landen en ook in armere landen als smaakverfijners. Het effect mag niet onderschat worden. De Romeinen waren niet lang voor de Chinezen. De Chinese beschaving is oud. De eerste Chinese dynastie (Xia-dynastie is nochtans een legende) Shang-dynastie is zo'n beetje rond 1500 v. Chr ontstaan. Het waren feudale Chinese dynastieėn Shang en Zhou. De eerste echt geüniformeerde Chinese staat was Qin-dynastie (221.v.Chr) dat de feudale Shang en Zhou-dynastie ver achter zich liet qua ontwikkelingsniveau. Tijdens Qin ontstond ook voor het eerst een soort van Chinese identiteit. No-nonsense dynastie dat het legalisme van Han Feizi volgde als bestuursvorm (komt overeen met machiavellisme). Ze zijn Parthia vergeten in te kleuren in deze 2000 jaar oude kaart (oude Iraanse staat uit die tijd wat op het slagveld niet onderdeed voor de Romeinen en als tussenstation fungeerde voor de zijderoute en daarmee welvarend werden).
[ afbeelding ]
Wie zegt dat ze niet knap zijn? Je meet ze aan de westerse schoonheidsidealen?quote:Op zondag 30 september 2018 18:33 schreef Aluah-Snackbar het volgende:
[..]
Zoveel cultuur en beschaving maar wat betekent dit tegenwoordig nog. Niets. Nobody cares. Chinezen zijn een verloren beschaving en ras. Zij zijn niet knap, ze hebben geen interessante imago. Sij doen niet mee. Wanneer heb je voor t laatst een Chinees onder de aandacht bij de NPO gezien. Ik vraag mij af of andere culturen ook op deze manier zullen uitsterven. Voer voor een ander topic.
Wie meet zichzelf, de eigen ras en anderen niet af aan de westerse/blanke schoonheidsidealen.quote:Op zondag 30 september 2018 18:36 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Wie zegt dat ze niet knap zijn? Je meet ze aan de westerse schoonheidsidealen?
Gebruik liever vinyl, latex kan heel nare allergische reacties geven en allergie veroorzakenquote:Op vrijdag 28 september 2018 16:40 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Toptip, latex handschoenen. Hygiėnisch en geen vuile handen.
Vinyl wil ik echt niet in mijn eten.quote:Op zondag 30 september 2018 19:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gebruik liever vinyl, latex kan heel nare allergische reacties geven en allergie veroorzaken
http://www.latexallergie.nlquote:Op zondag 30 september 2018 19:43 schreef Ole het volgende:
latex wordt in de horeca overal gebruikt. Xal dus wel ok zijn
Inderdaad nitril. My bad.quote:Op zondag 30 september 2018 20:11 schreef Spanky78 het volgende:
De meeste handschoenen zijn allang niet meer van latex, maar nitril.
Wel echt iets Amerikaans, om dan zaken met handschoenen te doen. Alsof die handschoenen niet kruisbesmetting kunnen veroorzaken. Je handen goed wassen is zo goed als hetzelfde.
Het meest belachelijke is nog wel geld aannemen met de handschoentjes aan. Dan heeft het echt heul veul nutquote:Op zondag 30 september 2018 20:11 schreef Spanky78 het volgende:
De meeste handschoenen zijn allang niet meer van latex, maar nitril.
Wel echt iets Amerikaans, om dan zaken met handschoenen te doen. Alsof die handschoenen niet kruisbesmetting kunnen veroorzaken. Je handen goed wassen is zo goed als hetzelfde.
Yep.quote:Op zondag 30 september 2018 20:34 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
Het meest belachelijke is nog wel geld aannemen met de handschoentjes aan. Dan heeft het echt heul veul nut
Ik doe altijd de verschillende ingrediėnten op de juiste manier bereiden en combineren. En dan één klein snuifje zout als extraatje.quote:Op donderdag 20 september 2018 16:49 schreef SuperNeger het volgende:
Altijd als ik hamburgers maak zijn ze goor. Ik wil gewoon het geheim weten van een goede hamburger maken. En ja ik heb al allemaal youtube filmpjes en zo gekeken maar daar doen ze het altijd makkelijker laten lijken dan het echt is.
Ik snap het proces en in welke volgorde je je hamburgers moet beleggen maar toch smaakt het gewoon altijd goor als ik het zelf maak.
Ik denk inmiddels ook dat het gewoon een kwestie is van niet zelf moeite willen doen. Dat als het voor je gedaan wordt dat het dan lekkerder is.
Zelfs euroknallers smaken lekkerder dan hoe ik ze soms maak
Dus heeft er hier iemand goede hamburger maak tips of recepten? Ik hoor het graag
xx
Mooi he. Soms zie je ook mensen werken met die handschoenen en dan denken dat dit hygiėnisch is. Maar vieze handen of vieze handschoenen: vies is vies.quote:Op zondag 30 september 2018 20:11 schreef Spanky78 het volgende:
De meeste handschoenen zijn allang niet meer van latex, maar nitril.
Wel echt iets Amerikaans, om dan zaken met handschoenen te doen. Alsof die handschoenen niet kruisbesmetting kunnen veroorzaken. Je handen goed wassen is zo goed als hetzelfde.
Ik doe ze vooral voor mezelf aanquote:Op maandag 1 oktober 2018 10:16 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Mooi he. Soms zie je ook mensen werken met die handschoenen en dan denken dat dit hygiėnisch is. Maar vieze handen of vieze handschoenen: vies is vies.
Welke raad je aan?quote:Op zondag 23 september 2018 13:39 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
De plakjes cheddar in de supermarkt zijn doorgaans een kaashoudend product of volledig analoogkaas. Het idee dat er cheddar op zou moeten komt ook alleen maar van McDonalds, omdat die oranje kleur er zo goed uitziet op een burger. Cheddar is al niet zo'n bijzondere kaas, maar ook de stukken cheddar in de supermarkt behoren tot de meest fletse van hun soort.
Ik zou er lekkere kaas op doen.
Wat dacht je van belegen hollandse kaas. Prima van smaak en smelt best. Vele malen lekkerder dan plastic nepcheddar. Dat spul bevat iets van 2% cheddar trouwens. Verder gewoon wat vet en zetmeel.quote:
Kaas op een hamburger is toch niet zo smaakvol. Die cheddarkaas plakken uit de supermarkt is toch het beste. Of van dat kruidenkaas maar heb dat nooit geprobeerd. Mischien die goedkope kaasringen van 1.30 met bieslook. Smeerbare kruidenkaas voor op brood lijkt mij echt smerig op een hamburger.quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 21:59 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Wat dacht je van belegen hollandse kaas. Prima van smaak en smelt best. Vele malen lekkerder dan plastic nepcheddar. Dat spul bevat iets van 2% cheddar trouwens. Verder gewoon wat vet en zetmeel.
troll?quote:Op zondag 30 september 2018 18:33 schreef Aluah-Snackbar het volgende:
[..]
Zoveel cultuur en beschaving maar wat betekent dit tegenwoordig nog. Niets. Nobody cares. Chinezen zijn een verloren beschaving en ras. Zij zijn niet knap, ze hebben geen interessante imago. Sij doen niet mee. Wanneer heb je voor t laatst een Chinees onder de aandacht bij de NPO gezien. Ik vraag mij af of andere culturen ook op deze manier zullen uitsterven. Voer voor een ander topic.
quote:Het vlees fijn hakken en vermengen met het rauwe ei, 3 theelepels licht in boter aangefruite ui, zout, peper en nootmuskaat.
De biefstuk in ronde porties verdelen, door de bloem wentelen en bakken in geklaarde boter. Op een schotel schikken en op de hamburgers een theelepel in boter aangefruite ui leggen.
Het komt niet zo precies. Het moet er wel overheen smelten dus zacht is wel prettig. Dun snijden, dik beleggen helpt bij iets hardere kaas. Belegen kaas lukt dan wel, extra belegen zou ook nog kunnen van zo'n 60 kilo wiel. Ik haal zelf altijd boerenkaas maar dat is niet zo heel belangrijk. Camembert is ook best lekker, en die half blauwschimmel mengkaasjes voldoen wel. Van de zomer had ik er Weynendale op gedaan omdat die wat taai was geworden en dat was ook erg lekker. Hetzelfde met de Brie de Melun, die is wat zurig en dat paste mooi bij de gecarameliseerde uien.quote:
Laat mensen dit lekker zelf bepalen.quote:Op woensdag 26 september 2018 08:51 schreef Travok het volgende:
Wat hebben een hoop mensen het hier over Italiaanse bollen? Zover ik weet zijn dat harde bollen, daar wil je toch geen hamburger mee maken? Een hamburger hoort wat mij betreft op een hamburger bun (wel een verse, een wat oudere/drogere flikkert uit elkaar). Of beter nog, op een broiche-bolletje.
Tevens, wat je ook vaak tegenkomt is een sateprikker door de hamburger. Doe dit niet mensen!
Kleffe meelbal.. Maak zelf eens brioche hamburgerbroodjes, dan kan je pas oordelen.quote:Op woensdag 3 oktober 2018 12:40 schreef fathank het volgende:
[..]
Laat mensen dit lekker zelf bepalen.
Leuk dat jij je burger op zon kleffe meelbal gooit, mijn burger verdient beter
Oei, gevoelige snaar geraakt?quote:Op woensdag 3 oktober 2018 12:40 schreef fathank het volgende:
[..]
Laat mensen dit lekker zelf bepalen.
Leuk dat jij je burger op zon kleffe meelbal gooit, mijn burger verdient beter
Nee geen gevoelige snaar. Alleen jouw manier van je eigen mening (en die van een hoop meer, maar evenzoveel niet) presenteren als voldongen feit komt nogal vervelend over. Alsof je de Hamburger Polizei bent.quote:Op woensdag 3 oktober 2018 13:32 schreef Travok het volgende:
[..]
Oei, gevoelige snaar geraakt?
Maar geeft niet hoor, maak jij je hamburger lekker met een Italiaanse bol. Maar als je mij vraagt hoe je een goeie hamburger maakt dan zou het nooit bij me opkomen om een Italiaanse bol te adviseren. Gewoon, omdat een hamburger op een zacht broodje moet (moet dat? ja dat moet) en niet op een hard broodje.
Heb je trouwens wel eens een broichebroodje gegeten? Aangezien je het over een kleffe meelbal hebt vermoed ik van niet.
Hoe weet jij dat ik van de Hamburger Polizei ben?quote:Op woensdag 3 oktober 2018 14:10 schreef fathank het volgende:
[..]
Nee geen gevoelige snaar. Alleen jouw manier van je eigen mening (en die van een hoop meer, maar evenzoveel niet) presenteren als voldongen feit komt nogal vervelend over. Alsof je de Hamburger Polizei bent.
En ja, het gemiddelde hamburgerbroodje wat je hier krijgt is een kleffe meelbal. Brioche broodjes al wat minder maar die vind ik doorgaans erg zoet voor wat als brood door moet gaan.
Even goeie vriendenquote:Op woensdag 3 oktober 2018 14:44 schreef Travok het volgende:
[..]
Hoe weet jij dat ik van de Hamburger Polizei ben?
Maar excuus als ik wat te dwingend overkom, is niet mijn bedoeling. Het is alleen zo dat ik echt vind dat er soms rare keuzes gemaakt worden met hamburgers. En ja, het gebruik van welk soort hard broodje dan ook vind ik een rare keuze. Maar zoals je zegt, uiteindelijk moet iedereen lekker zelf weten wat hij doet.
Ik zou haar keihard doen !!!quote:
Hier is ze nog een keerquote:
quote:Op woensdag 3 oktober 2018 14:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hier is ze nog een keer
[ afbeelding ]
https://www.telegraaf.nl/(...)er-altijd-omgedraaidquote:Expert: ’Eet hamburger altijd omgedraaid’
De beste manier om een hamburger te eten, is ondersteboven. „Burgers worden puur voor de schoonheid geserveerd: de bovenkant is dikker dan de onderkant”, vertelt Simon Dukes van website Burger Lad tegen Australische media. „Echte fijnproevers eten altijd hun burger ondersteboven.”
Zijn idee is niet uitzonderlijk. Op sociale media krijgt Dukes bijval. „Je tong proeft de onderkant van de burger, dus als je hem omdraait, proef je de extra uitjes, spekjes en andere lekkers die bovenop worden gedaan beter”, legt iemand uit op Reddit.
Wat ook meespeelt: de saus die uit een burger komt, wordt normaal gesproken geabsorbeerd door de onderkant. Die is meestal doorweekt. De bovenkant is dikker en kan de hoeveelheid saus gemakkelijker aan. Bovendien wordt de normaal ’droge, taaie’ bovenkant zo lekker sappig.
Kesbekequote:Op woensdag 3 oktober 2018 15:37 schreef NutKees het volgende:
Mijn ideale hamburger: zelf broodjes bakken of zachte sesambroodjes kopen, opensnijden en grillen, plakje ontbijtspek bakken, Angus burgertje van de Sligro grillen, beetje peper en zout, plakje extra belegen kaas erop, paar uienringen kort meebakken, Kesbeke augurkje snijden, beetje ijsbergsla, schijf vleestomaat, mosterd, mayo, ketchup.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |