abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 20 september 2018 @ 16:49:15 #1
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182029613
registreer om deze reclame te verbergen
Altijd als ik hamburgers maak zijn ze goor. Ik wil gewoon het geheim weten van een goede hamburger maken. En ja ik heb al allemaal youtube filmpjes en zo gekeken maar daar doen ze het altijd makkelijker laten lijken dan het echt is.

Ik snap het proces en in welke volgorde je je hamburgers moet beleggen maar toch smaakt het gewoon altijd goor als ik het zelf maak.

Ik denk inmiddels ook dat het gewoon een kwestie is van niet zelf moeite willen doen. Dat als het voor je gedaan wordt dat het dan lekkerder is.

Zelfs euroknallers smaken lekkerder dan hoe ik ze soms maak :')

Dus heeft er hier iemand goede hamburger maak tips of recepten? Ik hoor het graag

xx
So you be sayin'?
  donderdag 20 september 2018 @ 16:58:52 #2
272631 redboyke
Say NO to Pre-Orders
pi_182029815
Andalouse saus
Ik ben Belg. Retro trained. ⬆️⬆️⬇️⬇️⬅️➡️⬅️➡️🅱️🅰
pi_182029844
- Tartaar in plaats van gehakt. Zelf de hamburger maken. Dan kun je hem grillen en een beetje rood van binnen laten.
- Geen kleffe broodjes pakken maar een Italiaanse bol bijvoorbeeld, of een ander lekker broodje met een beetje bite. Als het niet vers meer is, even meebakken in de pan.
- Tomaat / sla / bacon / juiste saus / uitjes (ongebakken is ook lekker)
pi_182030032
registreer om deze reclame te verbergen
pi_182030101
Goed gehakt en zelf kruiden ipv voorverpakte meuk.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_182030134
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 16:49 schreef SuperNeger het volgende:
Altijd als ik hamburgers maak zijn ze goor. Ik wil gewoon het geheim weten van een goede hamburger maken. En ja ik heb al allemaal youtube filmpjes en zo gekeken maar daar doen ze het altijd makkelijker laten lijken dan het echt is.

Ik snap het proces en in welke volgorde je je hamburgers moet beleggen maar toch smaakt het gewoon altijd goor als ik het zelf maak.

Ik denk inmiddels ook dat het gewoon een kwestie is van niet zelf moeite willen doen. Dat als het voor je gedaan wordt dat het dan lekkerder is.

Zelfs euroknallers smaken lekkerder dan hoe ik ze soms maak :')

Dus heeft er hier iemand goede hamburger maak tips of recepten? Ik hoor het graag

xx
Beschrijf eens hoe je zelf een hamburger maakt en met welke ingrediėnten?
  donderdag 20 september 2018 @ 17:16:41 #7
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182030208
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:12 schreef borisz het volgende:
Goed gehakt en zelf kruiden ipv voorverpakte meuk.
Ik hou juist van die naturel smaak met alleen wat peper en zout

maar het is meer het totaalplaatje met brood en sla erbij enzo
So you be sayin'?
  donderdag 20 september 2018 @ 17:16:53 #8
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182030212
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:13 schreef silverhill het volgende:

[..]

Beschrijf eens hoe je zelf een hamburger maakt en met welke ingrediėnten?
Verschilt maar meestal brood met sla en hamburger en saus

Of witte bolletjes, bolletjes met sesam, afbakbollen en dan soms beetje roosteren
hamburger gewoon kruiden met peper en zout
sla/komkommer/tomaat/plakje augurk
en qua saus meestal mayo/ketchup combi
So you be sayin'?
  donderdag 20 september 2018 @ 17:18:04 #9
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_182030244
Sowieso geen gebakken uien en paupersauzen als curry en mayonnaise.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  donderdag 20 september 2018 @ 17:18:31 #10
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182030258
quote:
1s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:18 schreef Id_do_her het volgende:
Sowieso geen gebakken uien en paupersauzen als curry en mayonnaise.
gebakken ui doe ik ook wel eens ja maar je moet ze wel echt goed bakken dan
So you be sayin'?
  donderdag 20 september 2018 @ 17:19:42 #11
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_182030282
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:18 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

gebakken ui doe ik ook wel eens ja maar je moet ze wel echt goed bakken dan
Nee, helemaal niet. Enkel rauw voor de frisheid en uitgesproken smaak.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  donderdag 20 september 2018 @ 17:21:31 #12
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182030326
quote:
1s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:19 schreef Id_do_her het volgende:

[..]

Nee, helemaal niet. Enkel rauw voor de frisheid en uitgesproken smaak.
Ik vind rauwe ui alleen op de whopper lekker maar die hamburger is sws fucking goed dus dan kan het

die snippertjes bij de mac proef je sws niet echt

maar misschien dat ik het eens ga proberen zelf thuis kijken of het dan anders wordt
So you be sayin'?
pi_182030473
Vind de rauwe ui op de whopper ook wel lekker maar als ik zelf hamburgers maak vind ik de gebakken ui wel van de belangrijkste ingrediėnten
pi_182030554
Ik haal altijd gwn 12 pack diepvrieshamburgers. Heerlijk.
De :') koning
  donderdag 20 september 2018 @ 17:51:16 #15
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182031011
quote:
1s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:29 schreef wollah het volgende:
Ik haal altijd gwn 12 pack diepvrieshamburgers. Heerlijk.
Die dingen zijn slecht, maar soms wel lekkerder dan hoe ik ze maak.

;(
So you be sayin'?
  donderdag 20 september 2018 @ 17:53:28 #16
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_182031059
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:21 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

Ik vind rauwe ui alleen op de whopper lekker maar die hamburger is sws fucking goed dus dan kan het

die snippertjes bij de mac proef je sws niet echt

maar misschien dat ik het eens ga proberen zelf thuis kijken of het dan anders wordt
Is echt beter ja, ook erg goed met rode ui.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  donderdag 20 september 2018 @ 17:54:44 #17
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182031087
nu wil ik een dubbele whopper met kaas ;(

oja en excuse my french maar fuck iedereen die bacon op een hamburger doet. Dus begin daar a.u.b. niet over
So you be sayin'?
pi_182031297
sesambolletjes licht gegrild in de oven.
Ijsbergsla er op en heel dun gesneden rode ui
hamburger bakken, niet te rauw laten, maar ook niet grijs bakken.
Jalepenos erop in de pan, cheddar erop en laten smelten in de pan
nogmaals dungesneden rode ui (rauw)
Sausje naar keuze
Frankly, my dear, I don't give a damn.
pi_182031303
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:16 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

Ik hou juist van die naturel smaak met alleen wat peper en zout

maar het is meer het totaalplaatje met brood en sla erbij enzo
Dan nog. Goed Vlees, zout en peper alleen kan ook goed zijn. Dat smaakt echt beter dan de voorverpakte diepvriesburgers of in het vleesschap.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  donderdag 20 september 2018 @ 18:09:04 #20
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182031320
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 18:08 schreef borisz het volgende:

[..]

Dan nog. Goed Vlees, zout en peper alleen kan ook goed zijn. Dat smaakt echt beter dan de voorverpakte diepvriesburgers of in het vleesschap.
ik doe wel altijd 4 seizoenenpeper. Heb volgens mij nooit normale zwarte peper. Zou dit mee kunnen spelen?
So you be sayin'?
pi_182031431
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 17:16 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

Verschilt maar meestal brood met sla en hamburger en saus

Of witte bolletjes, bolletjes met sesam, afbakbollen en dan soms beetje roosteren
hamburger gewoon kruiden met peper en zout
sla/komkommer/tomaat/plakje augurk
en qua saus meestal mayo/ketchup combi
Je bedoelt dat je je eigen hamburgers maakt van gehakt?

Broodjes licht roosteren is een goed idee. En probeer iets grotere en stevigere bollen te vinden dan de standaard witte bolletjes.

Overigens vind ik italiaanse bollen, zoals sommige suggesties, dan weer te stevig en stug, waardoor je eerst alles met je kaken tussen het broodje uit perst voor je daadwerkelijk een hap neemt.

Tijdens het kruiden van de burgers gebruik ik ook een paar scheuten worcestershiresaus. Dat helpt echt er een hamburgersmaak/geur van te krijgen ipv dat je gewoon een platte gehaktbal krijgt.

En verder de droge pan 5 min. op vol vuur zetten voordat je de hamburger erin legt.
pi_182031481
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 18:15 schreef silverhill het volgende:

[..]

Je bedoelt dat je je eigen hamburgers maakt van gehakt?

Broodjes licht roosteren is een goed idee. En probeer iets grotere en stevigere bollen te vinden dan de standaard witte bolletjes.

Overigens vind ik italiaanse bollen, zoals sommige suggesties, dan weer te stevig en stug, waardoor je eerst alles met je kaken tussen het broodje uit perst voor je daadwerkelijk een hap neemt.

Tijdens het kruiden van de burgers gebruik ik ook een paar scheuten worcestershiresaus. Dat helpt echt er een hamburgersmaak/geur van te krijgen ipv dat je gewoon een platte gehaktbal krijgt.

En verder de droge pan 5 min. op vol vuur zetten voordat je de hamburger erin legt.
Goeie tips.

Ik vind een italiaans bol ook te stevig en te veel brood.

Overigens doe ik er zelf expres geen tomaat op omdat ik vind dat alles daar vrij snel vochtig en zompig van wordt.
Frankly, my dear, I don't give a damn.
pi_182031631
Niet te veel kneden, alleen zout, peper en een beetje worcestersaus. Op de barbecue dicht op de kolen, niet te lang. Broodje doormidden en even op de barbecue. beleggen naar keuze.
pi_182033140
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 18:09 schreef SuperNeger het volgende:

[..]

ik doe wel altijd 4 seizoenenpeper. Heb volgens mij nooit normale zwarte peper. Zou dit mee kunnen spelen?
Ja

:')
pi_182033781
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 18:09 schreef SuperNeger het volgende:

ik doe wel altijd 4 seizoenenpeper. Heb volgens mij nooit normale zwarte peper. Zou dit mee kunnen spelen?
4 seizoenenpeper is lulkoek!
Poef.....gone! ©golfer
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')