abonnement Unibet Coolblue
pi_182047871
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 18:05 schreef Novacane11 het volgende:

[..]

Omdat ik door de jaren heen toch de indruk heb gekregen van mezelf dat ik een moeilijk persoon ben; veel angsten, zeiken, lichamelijke dingen (waar ik me niet door laat tegenhouden/op de bank ga zitten overigens), en ik neem dingen vaak gewoon serieus waar anderen denken waar maak je je druk om. Allemaal niet erg aantrekkelijke eigenschappen
Als je het niet uit kan vlakken, dan proberen er genoeg tegenover te zetten. In ieder geval dat je voor jezelf het gevoel hebt dat je ook leuke dingen te bieden hebt. Je vriend laat denk ik ook genoeg zien in dat hij lastige shizzle keihard ontloopt en dat is dan niet de gewilde positieve feedback waar je op hoopt, maar wel positieve feedback die je toch krijgt. Zeker als hij centjes heeft kan hij vast ook wel ergens een meid opdoen die het allemaal ook wel prima vindt.

Hopelijk kun je voor jezelf wel positieve eigenschappen benoemen en anders hoog tijd om daar mee te beginnen. Dat maakt je ook minder afhankelijk van de ander zijn doen en laten, dus win-win.
pi_182048039
Niet alles gelezen enig stuk wat is blijven hangen is pagina 1, als hij opeens alles doet voor een ander mokkel dan hield hij ook niet erg veel van jou.

Of positievere draai, doordat je hem de deur hebt gewezen is hij eindelijk wakker geworden, goed voor hem en wees dan gewoon blij dat hij dan alsnog goed is terecht gekomen, als je echt van hem houdt.(moet je ook in staat zijn diegene te laten gaan)

Zoek gewoon een ander, als je er weer klaar voor bent.
Als je zo doorgaat loop je vanzelf compleet vast.
  vrijdag 21 september 2018 @ 15:20:07 #103
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_182048137
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 15:14 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

Of positievere draai, doordat je hem de deur hebt gewezen is hij eindelijk wakker geworden, goed voor hem en wees dan gewoon blij dat hij dan alsnog goed is terecht gekomen, als je echt van hem houdt.(moet je ook in staat zijn diegene te laten gaan)

Amen. het is waarschijnlijk voor beide uiteindelijk op de lange termijn een win.
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
pi_182048535
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 21:43 schreef Novacane11 het volgende:
Ik vind het gewoon heel erg moeilijk op dit moment. Heb er gisteravond en vandaag met hem over gepraat en ik heb dan het idee dat ik gewoon een monoloog aan het houden ben, want hij zegt nooit wat hij er nou echt van vind etc.
Aan een kant maakt dat ook niet zoveel uit, als jij toch al je mening klaar hebt. Daarnaast ben je het ook gewoon zat om te horen dat hij het natuurlijk best kut voor je vindt, terwijl er ondertussen geen kut veranderd.

Alleen verander jij ook niet in die zin dat meer erover lullen nog steeds erover lullen is. Wie zei hoe ook alweer iets over steeds hetzelfde doen en toch iets anders verwachten?

quote:
Ik heb hem toen ook voorgelegd dat ik de 'schuld' bij mezelf zoek omdat we nu beide gedrag vertonen wat gewoon door elkaar in de hand gewerkt word (ik even heel plat als moeder, hij als baby). Hij kan zich er dan wel in herkennen zegt hij, maar hij geeft suggestief ook wel aan dat hij het eigenlijk allemaal wel best vind zo en dat hij mijn probleem volgens mij gewoon niet snap. Vervolgens word ik weer pissig op hem; en dan zeg ik: als jij in mijn schoenen stond vond je het waarschijnlijk ook kneiter irritant, stel je eens voor dat ik achterover ga leunen in de relatie. En ik heb hem ook gezegd dat ik dit nu ga doen en dat we dan maar moeten kijken waar het schip strand. Als hij geen initiatief toont is de relatie dan toch al dood.
Hij staat niet in jouw schoenen en hij vindt de situatie niet irritant, dus dan moet je ook realistisch zijn in wat je in zo een gesprek nou eigenlijk concreet van hem verwacht. Zeker als hij aangeeft dat het jouw probleem is..
Wel goed dat je hem aangeeft wat jij gaat doen aan jouw probleem, al zei je dat hopelijk wel ter verduidelijking en niet om alsnog een (betere) reactie eruit te krijgen of als dreigement.

quote:
Maar ergens denk ik ook: het is misschien al te laat. We zijn zo vastgeslopen in de patronen/rolgedragingen die we nu al hebben. Het is moeilijk om dat te veranderen. Dan denk ik; misschien kunnen we er beter mee stoppen. Maar dan krijg ik hem weer over me heen met dat hij niet snapt wat hij 'fout' doet en dat hij er alles aan wil doen om mij dan te pleasen. Waarvan ik nu al denk: het moge een wonder zijn als dit echt gebeurd..
Ook al ben je vastgelopen en is het verder totaal kansloos, zolang jij niet klaar bent om de handdoek in de ring te gooien omdat je van hem houdt kun je door blijven gaan. Maar beter doe je dat wel met de juiste motivatie en niet zogenaamd om hem te helpen alsnog te veranderen.

Wat zouden kleine concrete en dus haalbare doelen kunnen zijn?
Je geliefder kunnen voelen is niet zo concreet, maar het initiatief om af te spreken bij hem laten maakt het wel wat duidelijker. Valkuilen zijn dat hij waarschijnlijk niet zo best kan plannen, terwijl jij een drukkere agenda erop na houdt en hem graag belt en niet alleen bent. En de frequentie, komen we zo op terug.
Dan kun je afspreken dat jij hem niet belt om af te spreken, dus dat die bal bij hem ligt. Dat is in ieder geval een heldere actie, dus dan kan hij niet mauwen dat hij niet begrijpt wat je praktisch van hem verwacht.
Voor jou is het dan key dat je je focust op het positieve wanneer hij je dan wel uitnodigt en hem nu hij dat een keer gedaan heeft niet afrekent op hoe lang het duurde en dat hij jou vast niet mist etc. Dan kun je je beter richten op dat hij je mist en je nu wel vraagt.
Etc.

quote:
Maar ik vind het echt zo ontzettend moeilijk om er een punt achter te zetten. Hij is jarenlang mijn vriend en beste vriend geweest en we hadden wel vaker gedoe om dit maar we hebben ook dat we elkaar soms juist wel goed begrijpen en het ook echt heel leuk hebben samen. En anderzijds denk ik: dit kan ik gewoon niet meer.
Als je het niet meer kan, dan moet je het ook niet meer doen. Die bal ligt bij jou.

quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:08 schreef Novacane11 het volgende:
Daarnaast heb ik 'altijd al' mannen aangetrokken waar iets niet helemaal klopte. Er zijn enkele reacties geplaatst op dit topic met 'hoe kan je daarop vallen' maar helaas ik bepaal mijn gevoel niet, als het allemaal zo makkelijk zou zijn zou het denk ik ook niet nu zo zijn ;) ik kan mezelf ook niet snappen want ben een tamelijk slim persoon (uni, honours etc) maar op emotioneel gebied ben ik een slappe vaatdoek. Ik wil mijn brein het wel laten winnen van mijn gevoel maar geloof me, lastig.
Je gevoel kun je inderdaad niet bepalen, maar wel wat je ermee doet. Dat zou ook kunnen betekenen dat jij leert accepteren dat je nou eenmaal bepaalde eigenschappen hebt en dat je nu eenmaal valt op bepaalde types. Pas dan kun je er ook echt beter mee om leren gaan als je dat echt wil en bij je past enzo. Beter inderdaad ja, want dit is een proces en niet iets wat in één keer meteen goed zou moeten gaan. Dat is heel normaal en niet alleszeggend over jouw waarde, hoe kut het soms ook kan zijn.

quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:10 schreef Novacane11 het volgende:

[..]

Haha, zo vaak. En mensen uit zijn omgeving vertellen me ook dat ze allemaal hetzelfde probleem met hem hebben. En hij weet dat, mar het boeit hem niet.
Door het persoonlijk op te vatten boeit het jou op een bepaalde manier ook niet. Kennelijk is dit wie hij is cq wil zijn, dus dan moet je daar ook niet je eigenwaarde aan op willen blijven hangen..

quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:33 schreef Sick_Little_Monkey het volgende:

[..]

Ik denk dat als je een tijd vrijgezel geweest bent, aan je eigen problemen gewerkt hebt en daardoor straks wat sterker in je schoenen staat, je wel wat normalere kerels aan zult trekken.
En dat je waarschijnlijk zelf ook helemaal geen trek meer hebt in dit soort 'projecten'.
Dit ja. Dan heb je geen ander om achter te verschuilen. En ook als je wel trek blijft houden in projecten, dan heb je voor jezelf hopelijk ook duidelijk dat je het zelf doet omdat je het fijn vindt en het dan niet de ander kwalijk neemt dat die nu eenmaal zo is..
pi_182050620
Mensen zijn altijd bang voor verandering. Soms lijkt het alsof mensen liever in een permanente klote situatie willen zitten dan in "het diepe" durven te springen om uit de klote situatie te komen.

Jij bent niet blij met je vriend, maar het is spannend en eng om het uit te maken. Met je vriend weet je wat je hebt, een lamme zak die niets uitvoert. Als je het uitmaakt moet je nog maar afwachten wat er gaat gebeuren.

Toch moet je verder, in deze situatie ben je duidelijk niet gelukkig. Hem ga je niet veranderen, het accepteren van zijn karakter gaat ook moeilijk worden. Dus je moet iets gaan veranderen, je moet het uitmaken. Je bent er zelf al lang achter, alleen het doen is lastig.

Bij dit soort dingen kun je het beste de pleister er in een keer aftrekken. Maak het uit en heb een tijd lang geen contact. Na een maand of 3 kun je kijken of je nog behoefte hebt om hem te spreken.

Je bent bang om niemand meer te vinden, maar ben je dan niet bang om over 10 jaar nog steeds bij hem te zitten in dezelfde situatie maar dan met een kind erbij? Je zult het een keer moeten uitmaken want jullie passen niet bij elkaar. Dan kun je het maar beter nu doen voordat je jaren verder bent. Je focust je nu alleen op " wat als ik het uit maak en hij verandert toch wel?". Probeer je eens te focussen op "wat als ik het niet uit maak en de situatie blijft zoals hij is?".

Je bent nog aan het studeren, je bent nog jong. Je hebt alle kansen en alle mogelijkheden nog.

PS: rookt hij veel wiet?
  zaterdag 22 september 2018 @ 12:41:30 #106
471241 NoFrauds
Niet je fokking moeder
pi_182063753
Aaah chick maak het uit! Je verdient beter. Het klinkt alsof je moeite heb met je grenzen aangeven. Speelt ook een rol bij het krijgen van een burn-out, of het bijna krijgen. Heb er zelf een gehad dus spreek uit ervaring. Je weet al lang wat goed voor je is, maak het ajb uit en ga door de zure appel heen. Echt, je zal er zoveel sterker uit komen. :*

En ga in godsnaam goed voor jezelf zorgen! O+ :*
Ik hou niet van fraude.
pi_182067040
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2018 21:30 schreef Novacane11 het volgende:

[..]

Dat is dus het probleem in de relatie. Als ik het niet doe, geloof me, doet niemand het. Dan kan ik nog 3 jaar gaan wachten terwijl het bijv. binnen een maand gedaan moet zijn.
Tip: doe het dan ook echt niet. Kijken wat er dan gebeurt. Op een gegeven moment moet hij wel.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')