abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 2 oktober 2018 @ 11:22:32 #176
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_182270223
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 11:17 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Oh nog over lekkende bekers: de Muppet vindt het ook hi-la-risch om dan een grote slok water te nemen en dat dan uit haar mond te laten lopen }:| dus zelfs met een niet-lekkende beker heeft ze hier meerdere keren per dag een nat pak }:| Alsof er nog niet genoeg was is :{w
Ja precies dit! En Jacob doet het ook met yoghurt |:( .
Maar misschien doet hij het dus alleen maar niet met de nieuwe beker omdat die nieuw is, bedenk ik me nu :') .

Opdrachtjes bij het CB? Het zal me benieuwen, we gaan binnenkort weer. En hij voert mijn opdrachten prima uit, behalve doorslapen :{w .

Leuk filmpje Skittles!
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_182270351
Stroop, doet Mijm ook inderdaad. Super irritant, maar die boevenkop erbij maakt wel veel goed :)

De verpleegkundige zei: ‘Het is niet erg dat hij het niet kan, maar ik maak er wel even een aantekeningetje van.’
Maar goed, zij zit eigenlijk altijd in mijn irritatiezone, terwijl ik alle andere dames daar heel prettig vind.
pi_182270783
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 11:09 schreef Skittles het volgende:
Wat voor opdrachten moet een baby kunnen uitvoeren? Of kunnen julliesen poepen op commando? :o
Van Wiechen onderzoek.

https://www.ggdghorkennis(...)action=file.download ;) (15+ maanden*)

*edit*

Ik zie nu dat het 0-15 maanden eronder staat! ;)

[ Bericht 8% gewijzigd door Messina op 02-10-2018 12:09:40 ]
Je raekt an de dinge geweun.
pi_182270919
registreer om deze reclame te verbergen
Franny, dat ziet er echt uit als een hele gave speelplek! Voor mij echter een beetje uit de richting, ik woon in 038 :)

Lemijn, die dierengeluiden zijn zo fantastisch O+ Wij hebben hier een boek waar je kan drukken op de dieren en dan maken ze geluid, dikke hit hier en daardoor kon ze ze vrij snel allemaal omdat ze de geluiden na ging doen.

Quoi, hele herkenbare opmerking :') Ik heb er zelf wel over in gezeten dat mijn dreumes voor mijn gevoel heel laat ging lopen, juist door dat soort opmerkingen. Uiteindelijk was ze 15 maanden toen ze voor het eerst los ging lopen (daarvoor heel lang alleen met een loopwagentje) en volgens mij is dat prima gemiddeld. Ik heb het nu los gelaten, ieder kind ontwikkelt anders en er is geen goed of fout. Je kan zo onzeker worden als je gaat vergelijken, terwijl dat nergens voor nodig is. Het zegt ook niks over hoe een kind zich uiteindelijk verder gaat ontwikkeling, het zijn allemaal momentopnames.

Die munchkin miracle cup werkt hier ook goed! Tot Jewel erachter kwam dat ze ermee kan gooien, en dat er dan toch best veel water uitkomt waar je vervolgens lekker doorheen kan schuifelen met je voeten omdat dat zo fijn glijdt :') Nu laat ik haar zoveel mogelijk drinken uit een open beker, als het op is gaat die beker weg en kan ze er dus niet mee spelen terwijl de munchkin vaak de hele dag wordt bijgevuld en op tafel staat, met juist heel veel gemors (omdat spelen en etteren met drinken = leuk) tot gevolg.

Wat 'fijn' om te lezen dat er hier herkenning is dat kinderen naar de partner toetrekken als er een baby bij komt! Ik hoop dat het hier ook een fase is :)
Fijn dat je peuter zich nu wel beter verstaanbaar kan maken FF, dat maakt het inderdaad zoveel makkelijker. Zo zielig (voor kind en ons :')) als een kind iets wil maar zich niet duidelijk kan maken met zoveel frustratie als gevolg!

Tandendrama voor Nanuke, ik leef met je mee!!

Franny, wat goed dat het praten al zo goed gaat! En dat lopen komt vanzelf, ze kunnen het opeens onder de knie krijgen en dan is het altijd ze altijd al hebben gelopen. Hopelijk voor jou gaat dat moment dan maar snel komen ;)

LDG, een stappende kapitein, wat een kanjer!

Stroopwafel, vragen of ze al haar heeft, sinds wanneer is dat zo'n big deal voor anderen :') En dat water uit de mond laten lopen hoort er dus kennelijk ook bij, hier nog zo één :o

Skittles, jouw Cas O+

LeSage, hopelijk wordt er snel doorgeslapen! Vervelend, die gebroken nachten. En opdrachten uit moeten voeren? Ik kan mij niet herinneren dat Jewel dat ook moest. Nu is het wel zo dat Jewel extra terug moest komen toen ze 1,5 jaar was, omdat ze bij de controle daarvoor zo hard moest huilen dat ze niet goed konden luisteren naar het hartje. Or so they said. Achteraf bleek dat ze zich zorgen maakten om haar ontwikkeling, want toen we terugkwamen en aangaven dat ze woordjes sprak en kon lopen en dergelijke, gaven ze aan dat ze dan weer op schema lag en de volgende afspraak weer conform normale planning kon. Serieus :') Dat Jewel tijdens dat consult waar ze zo moest huilen een nog niet ontdekte verwaarloosde longontsteking had, omdat ze al maandenlang kwakkelde met griep, holteontstekingen en oorontstekingen, laten we maar even buiten beschouwing. Want een ziek kind moet vooral goed ontwikkelen in plaats van lichamelijk bezig zijn met herstellen }:| Het CB blijft mij soms verbazen met de 'eisen' die ze aan kinderen stellen!
pi_182272003
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 11:12 schreef LeSage het volgende:

[..]

Zwaaien. Of een high-five. Of staartdelingen maken. Of pi tot 15 cijfers achter de komma opnoemen. Zoiets.

:') dus.
Hier ook zo'n aantekening. Het voorbeeld wat ze hier gaven is dat als je vraagt waar klok is, hij dan daarheen wijst/kijkt. Of bij waar is papa. Maar ik ben een lakse moeder en vraag dat niet aan mijn kind. Volgens mij vonden ze dat ook maar raar. Het is nu thuis een beetje een grapje geworden. 'Zeg Dirk, waar is de laptop hoes?' Hij reageert nu standaard met een neeschuddend hoofd en een grijns op die vragen. O+

En de mijne babbelt dus alleen als hij zich tof/op zijn gemak voelt. Dus daar natuurlijk geen kick, en daar kreeg ik als advies voor om dat toch meer te stimuleren. Terwijl hij soms de hele dag tegen me aan babbelt. O+

[ Bericht 11% gewijzigd door Nanuke op 02-10-2018 13:28:08 ]
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_182279689
Ik moet ook echt eens zo'n munchkinbeker kopen. Timo drinkt vooral uit rietjesbekers.

Flyingfish vroeg nog naar Timo's loopfiets: hij fietst/loopt daar echt goed op. In het begin lukte het sturen nog niet, maar ook dat snapt ie inmiddels. Hij is volgens mij wel een paar maanden ouder dan jouw meiden, misschien scheelt dat wel iets. Hij heeft hem ook pas een maand ofzo.
  woensdag 3 oktober 2018 @ 08:17:30 #182
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_182287254
registreer om deze reclame te verbergen
Iemand nog een idee wat te doen met een dreumes in avondetenstaking?
Zelfs de succesrecepten van voorheen worden resoluut opzij geschoven en ook de alternatieven die ik gisteren aanbood.

Ik vind het prima als ze niet wil eten, maar er ook geen punt van, maar het extreem vroeg wakker daardoor omdat ze honger heeft vind ik iets minder geslaagd.

Gisteren heb ik er met moeite een banaan in gekregen voor het slapen gaan (door kleuter steeds een hapje te voeren, dan wil Ella ook. Werkt helaas niet voor avondeten :P)
Vanochtend was het 05.15u, geen idee of dat aan de banaan lag, maar het was iig al iets beter dan de 04.00u van de dagen daar voor :O

Ik ben bang dat het gewoon een fase is waar we door heen moeten bikkelen, maar wie weet heeft iemand een gouden tip 🤞
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_182287352
Avondetenperikelen, herkenbaar. Wil ze ook niet iets van vla of yoghurt, of knijpfruit? Dat wil er hier altijd nog wel in namelijk, ook als avondeten moeizaam gaat. Wat wij verder doen is op zulke momenten een grote avondfles met melk mee naar bed, daar zou je desnoods nog een papfles van kunnen maken wellicht. Melk wil Jewel namelijk altijd wel en zo heeft ze toch nog iets van een gevuld maagje voor het slapen gaan.

Verder geen tips helaas, maar ik zal met je mee duimen dat het slechts een korte fase is!
pi_182287396
Hier gaat ook een melkfles mee naar bed, en die wordt zover leeggedronken als er trek is overgebleven na het avondeten :Y
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  woensdag 3 oktober 2018 @ 11:19:50 #185
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_182290165
Volgens mij is dat etenweigeren gewoon het ontdekken dat je het kan weigeren, zonder de consequenties goed te begrijpen. Ik vind Jacob nog zodanig klein dat ik hem dan een boterham aanbied. Op een dag moeten ze de koppeling ondervinden denk ik. Maar dat stel ik graag nog even uit :') . En verder helpt denk ik niks Sylver...

Wel echt onmeunig vroeg inderdaad :O .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_182290493
Y is te gehecht aan z'n eten om in eetstaking te gaan, maar hij heeft gekozen voor een luier- en aankleedweigering. Dus een luier verschonen of iets aantrekken (al is het maar een vestje) leidt momenteel tot gekrijs alsof hij gemarteld wordt, geworstel en dikke tranen die direct opdrogen zodra de luier om is of het vestje aan is. En dan kom je op het kdv en dan vertel je dat en dan zeggen de leidsters: "Oh, nee hoor, dat doet hij hier helemaal niet."

}:| .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_182290582
quote:
2s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 11:38 schreef Franny_G het volgende:
Y is te gehecht aan z'n eten om in eetstaking te gaan, maar hij heeft gekozen voor een luier- en aankleedweigering. Dus een luier verschonen of iets aantrekken (al is het maar een vestje) leidt momenteel tot gekrijs alsof hij gemarteld wordt, geworstel en dikke tranen die direct opdrogen zodra de luier om is of het vestje aan is. En dan kom je op het kdv en dan vertel je dat en dan zeggen de leidsters: "Oh, nee hoor, dat doet hij hier helemaal niet."

}:| .
Alsof ik over mijn eigen kind lees :o
Nu is het wel zo dat ze de kinderen bij onze crèche staand verschonen, dus misschien vindt Jewel dat ook gewoon echt fijner. Ik heb het geprobeerd, echt, maar ik ben daar dus echt niet goed in want onhandig enzo 8)7
Die aankleedramp houdt hier ondertussen al langer aan dan ik hoopte, het is een wonder dat de buren Veilig Thuis nog niet hebben ingeschakeld met al dat gekrijs :X
pi_182290585
Hier kunnen poepluiers alleen maar verschoont worden als ik op het plankje boven zn hoofd mn telefoon leg met een of ander filmpje aan :') :@ anders krijsen krijsen krijsen en niet op zn rug blijven liggen. Dat je die voetjes vasthebt en dat dat nekje dan al helemaal gedraaid is :X
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_182290651
Ik maak dan ook gewoon een boterham of geef hem een bakje kwark. Ga in ieder geval de strijd niet aan, dat verlies ik toch. :')
Je raekt an de dinge geweun.
pi_182293923
Dat verschonen is zo herkenbaar. :X En op het kdv doet hij dat niet. Maar hij doet eigenlijk alles anders daar, dus dat zou me niet meer moeten verbazen. Er blijven momenten dat ik daar rete-onzeker van word, maar dat hij gister daar niet wilde eten wegens tandenleed en thuis gewoon een boterham, banaan en 2 stukken aardappel wegat maakte het iets beter. :@
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_182293992
Ja, staand verschonen doe ik bij een plasluier wel eens. Ysje is zo gek op boekjes dat ik hem dan staand aan een lage tafel boekjes laat kijken terwijl ik de luier verschoon. Ben daar destijds met oudste handig in geworden toen ze wat ouder was.

Hij krijst nu ook de boel bij elkaar als oudste even met mij wil knuffelen of bij mij wil zitten. Heeft hij net een half uur tegen me aan mogen hangen/op schoot zitten, wil kleuter even en dan is het brullen. Zo stond hij dus gisteren vijf minuten tegen ons aan te krijsen. Maar kleuter was moe, had een intensieve dag school/BSO achter de rug en ook echt even een paar tellen moederliefde nodig. Maar pfff dat gekrijs gaat wel 'onder je huid' zitten. Aan het einde van een dag kan ik daar echt moe door zijn.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  woensdag 3 oktober 2018 @ 16:24:21 #192
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_182295786
Heel herkenbaar Franny. I is
nogal een driftkikker en als ze eens sporadisch een dag geen driftbui heeft gehad merk ik hoeveel energie ik nog heb en wat dat dus aan energie vreet :{

Gelukkig is ze verder wel heel leuk en al bijna een peuter :o
pi_182295876
GvsE, had je dit al eens gezien voor t ontsnappen uit autostoeltjes?

https://www.bol.com/nl/p/(...)RA_0.16.ProductTitle

Geen idee of t wat is hoor, kwam t toevallig tegen :D
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_182304001
LeSage, wat vervelend van die tand! Zou ik wel van balen.

LDG, schattig hè, dat ze je zo aan kunnen kijken van "je snapt me" O+ En *O* voor een lopende kapitein!
Simon heeft de smaak nu echt te pakken en het gaat ook steeds beter en stabieler. Hij is nu steeds heen en weer aan het lopen van de ene muur naar de andere. En het moet ook steeds sneller lijkt het wel :D

Skittles, wat een schattig filmpje! En hier dezelfde vragen, vooral de BV en waarom ik daar niet mee stop...

Hier moest er bij de 14 maanden bij het CB iets in en uit een doosje gedaan worden. Wel spelenderwijs, bij binnenkomst stond er een houten bakje met een speelgoedhondje op tafel. Simon kon daar mee spelen, terwijl wij met de jeugdarts spraken. Hij slaagde glansrijk :D

Dat avondeten is hier ook wel een gedoe af en toe. Vantevoren hadden we bedacht geen speelgoed e.d. bij het eten te willen (net als geen telefoons e.d.), maar intussen hebben we al gemerkt dat Simon soms gewoon weigert te eten als ie niet iets in zijn handjes heeft wat ie graag wil. Tenzij het iets is wat ie echt lekker vindt, zoals bv. spinazie, dan heeft ie die afleiding niet nodig :')

Van de week weigerde hij broccoli te eten. In eerste instantie dachten we, hij heeft geen trek of hij vind het weer eens niet lekker, maar toen ie een koud blikje bier (jaaaaa, nu al :P :7 _O- ) in zijn handjes kreeg, wilde hij wel eten 8)7

Vraag me dan ook af waar we goed aan doen, gewoon meegaan in deze afleidingstactiek of toch geen afleidende dingen om mee te spelen en gewoon leren eten zonder die trucjes.

We geven eigenlijk niet echt iets alternatiefs als ie niet of weinig heeft gegeten..... Vanavond heeft ie maar een paar hapjes gegeten, wel yoghurt (want lekker), verder niks. Misschien dat ie vannacht extra vaak wakker wordt.....
pi_182304111
Dat verschonen ja :X alleen op ons bed is leuk, want blijkbaar is lomp ‘teruggooien’ wel heel lollig :')

Bij eten weigeren bied ik meestal gewoon iets anders aan. Fles, vla, boterham. Bij Mijm nog nooit nodig geweest trouwens, want die eet echt als een malle. Peuter eet maar net hoe zijn pet staat. Vandaag alleen droge penne, maandag 6 (!) borden Chinese tomatensoep 8)7

Net zo’n grappige foto van Mijm gemaakt dat ik hem even moet delen met jullie O+ Ik kan zo lachen om dit kind _O-
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 3 oktober 2018 @ 22:06:59 #196
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_182304550
Die blik is prachtig! *; .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_182310252
Dames, ik vind het even allemaal niet meer zo leuk, moeder zijn. Ik wil slapen!!

En ondertussen ligt Kevin hier naast me de slapende onschuld uit te hangen. Nu wel!

Tolstoj, ik zou hem gewoon afleiden met speelgoed als dat werkt. Peuter heeft ook heel lang gegeten met 6 extra lepels om mee te spelen.

Geweldig kind die Mijm! Daar word je vrolijk van LeSage.

Eten weigeren gebeurt hier niet. Heel hard krijsen en paars aanlopen als het niet op tijd voor zijn neus staat wel.
pi_182312269
Grappige foto Lesage :)

Niet kunnen slapen is ook naar Adrian, dan is moederen ook niet leuk. Ik heb afgelopen nachten ook wel eens 'k*tkinderen' gemompeld toen ik er weeeeer uit moest vanwege gejank :@

Eten weigeren gebeurt hier niet, wel het weigeren van drinken. In het kleutertopic was ook een discusse over water drinken en zoete drank, zelf heb ik daar ook wel een dilemma in, maar dan voor m'n dreumes:
Eigenlijk drinkt kroket alleen flessen melk thuis, met sporadisch een slokje water/thee/*insert iets zoets van grote broer*. Als ik haar een beker limonade geeft dat drinkt ze dat wel, maar ja daar wil ik eigenlijk geen gewoonte van maken. Nu drinkt ze op haar dagen thuis 3x een grote fles en soms 's nachts nog 1. Op de opvang drinkt ze trouwens geen fles, geen idee eigenlijk of ze daar iets anders krijgt dat water :? :D

Nu heb ik zelf geen probleem met flessen geven, maar wel met dat ze 's nachts geregeld wakker wordt met dorst omdat ze (denk ik) overdag niet genoeg heeft gedronken. Hoe doen jullie dat?
pi_182312425
Ik denk dat het een beetje past in het idee dat we eerder hadden, toen ze jonger waren, dat ze 's nachts wakker werden van de honger. Maar extra dikke papflessen 's avonds geven, bleek toen volgens mij ook geen oplossing te zijn? Met andere woorden, of er echt een verband is tussen dat drinken en 's nachts wakker worden, geen idee. Ysje wordt ook wakker, de ene keer om 3:00, dan om 4:00, en vanochtend was het 'pas' om 5:30. Ik heb geen idee waar het door komt, kan er geen peil op trekken. Wat ik wel zeker weet, is dat hij genoeg eet en drinkt. Hij drinkt water of melk, de ene keer meer dan de andere keer. Ik let er niet veel op, maar bied het gewoon vaak genoeg aan of zet het binnen handbereik.

Eigenlijk is het, en dat heb ik ook tav het dilemma in het kleutertopic, alleen een dilemma zodra je jezelf (en kind) die mogelijkheid 'geeft', en het als een echte optie ziet: het drinken van limonade, sap e.d. Mijn kleuter drinkt ook niet veel, maar toch geef ik haar nooit iets anders dan water en melk. Bij uitzondering krijgt ze wel eens limonade, een sapje of chocolademelk. Maar dat is dan een 'traktatie' en niet een manier om haar meer te laten drinken. Ik denk er gewoon eigenlijk niet over na, dat werkt het beste. :') . Ik geloof er ook wel echt in dat ze het vanzelf regelen, en dat ze ook heus water drinken als ze dorst hebben. Dat is een kwestie van aanleren, gewoonte. En wat betreft dat wakker worden, dat heb ik maar opgegeven, te denken dat het een reden heeft. :') .

Samenvattend mijn advies: niet nadenken. _O- .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_182312753
quote:
2s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 11:14 schreef Franny_G het volgende:

Samenvattend mijn advies: niet nadenken. _O- .
Maar ik wil zo graag weer doorslapen :'(
:+
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')