abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_182153751
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 26 september 2018 20:58 schreef Arja het volgende:
Oke thanks. Emmy is in juni 2 geworden.

Hebben jullie je zelf ook laten inenten? Ik ga het niet doen.
is dat een optie dan?
  woensdag 26 september 2018 @ 22:12:57 #52
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_182154239
quote:
1s.gif Op woensdag 26 september 2018 21:58 schreef watmoetikkiezen het volgende:

[..]

is dat een optie dan?
In theorie wel - net als voor kinderen die nu niet in aanmerking komen zou je voor jezelf ook een vaccin kunnen bestellen bij je huisarts. Maar kinderen (0-4jr en de pubers) zijn naast ouderen (vanaf 50jr) de meest aangedane groepen. Wij als ouders dus niet. Dus ik vind het zelf onlogisch om een vaccinatie te nemen, helemaal daar ze schaars zijn.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_182155297
Hahaha Molo _O-

A heeft die inenting ook gehad. Had het ook van te voren verteld. Maar A vindt prikken krijgen sinds de 2e DKTP-shizzle niet meer boeiend. Ze keek ook hoe de naald erin ging, zonder een kik te geven, en vond de pleister die ze kreeg pijnlijker ;)

Ik heb zelf als peuter een Meningokokkeninfectie gehad (geen idee welk type, maar wel een ernstige) en heb op mijn 23e nog een inenting gehad waar ik doodziek van werd door de antistoffen die ik kennelijk nog had. Dus hoef die nieuwe zelf niet :)

A vroeg mij vanavond of ik alsjeblieft een blauwe panty voor haar wil kopen. Want ze wil net als mama een panty onder haar jurk en blauw is haar lievelingskleur. Roze vindt ze ook mooi. Maar blauw is mooier. Maar een panty met een klein beetje roze is ook mooi :')

Van de week zei ze tegen oma: "Mama's oortjes zijn kapot. We moeten nieuwe kopen. Witte. Geen blauwe. Ik heb blauwe slippers"

Peuterlogica O+
pi_182156371
registreer om deze reclame te verbergen
S. wil ook altijd nieuwe ogen voor opa kopen O+

Terrorpeutermode is hier wel full on. Maar ook zo’n lieve peuter en zo grappig. En zo wijs af en toe, hij zegt ooit dingen waar ik even bij stil moet staan. Dan snap ik die buien ook wel weer, want er gaat zoveel om in dat kleine jongetje.
Deze week was ik jarig en morgen is Mijm jarig, maar we vieren het alleen zondag. Geen bezoek doordeweeks. Daar was mijn schoonmoeder nogal gepikeerd over, maar als ik zie hoeveel behoefte S. aan wat rust heeft ben ik blij met die keuze.
  donderdag 27 september 2018 @ 18:56:54 #55
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_182169053
Hoera voor Mijm! (al is hij geen peuter :P )
pi_182249137
Super veel verdriet omdat Mijm een stukje tand is verloren :'(
Dus ik zit op de bank te huilen en S. komt naar me toe: ‘Waarom ben je verdrietig?’
Ik uitgelegd van het tandje.
Komt S. bij me zitten, knuffelt me en zegt: ‘Hou van jou, mama.’

Ondanks mijn verdriet wel de liefste troost die er bestaat O+ ;(
pi_182262228
registreer om deze reclame te verbergen
Wat lief LeSage O+

Ik weet niet wie het hier een tijd geleden toevallig noemde, maar wat is Uno ("u-o") al leuk met een driejarige! Na het simpele Nijntje en Haba Boomgaard een spel met iets meer tactiek en hij snapt het ook al heel goed. Ze hadden hier bij de supermarkt laatst gratis mini-setjes bij een pakje menthos en die zijn met net wat minder kaarten (tm 7 en geen +4), maar perfect met een peuter. Een aanrader! Kwartet vond hij ook heel leuk, maar nog wel erg lastig. Ik gok dat hij die tactiek voorlopig nog niet snapt.

En hij kan zijn naam spellen, en de eerste letter zelf al schrijven (de andere letters moeten wij op commando), maar zindelijk worden heeft hij 0 interesse in helaas :(
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_182266507
Wat leuk FF! Zo leuk ook dat je echt samen een spelletje kan doen he? Mijnes vind het knappe koppenspel momenteel echt heel leuk.

Nog meer spellentips toevallig, voor een bijna 3 jarige? :). Kan nog wel wat inspiratie gebruiken zo met sint en verjaardag in aantocht ;).
pi_182267282
Sjaak is al wat ouder (3,5 jaar) en die speelde toen graag het Dora Avonturenspel. Bij oma speelde hij Nijntje doet Tikkertje geloof ik.
Thuis spelen we nu Monopoly Junior, Stratego Junior en Wie is het Junior. En Twister O+

LeSage, wat lief van S! Ik ben af en toe verbaasd hoe empatisch peuters kunnen zijn. En ik zou ook in tranen zijn om die tand.

FF, wat knap van het schrijven!!
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
pi_182268756
Wij hebben laatst bij kruidvat woezel en pip vliegeren gehaald. Voor sinterklaas dus ik weet niet of het leuk is maar voor 2 euro kan ik mij niet verkopen (normale prijs daar 4 euro maar alle enkelingen prijzen ze bij ons af)

En L heeft zich even voorbeeldig gedragen bij het cb. Vormenstoof, toren en plaatjes in het boekje aanwijzen ging allemaal zonder moeite. Alleen de kleuren benoemen wat hij thuis wel doet wilde hij niet. En we moesten van de speen af. Ja ik weet het.
  dinsdag 2 oktober 2018 @ 10:07:53 #61
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_182269060
Is voor iemand hier herkenbaar dat een peuter haar navel gebruikt als een soort ‘duimen’? Mevrouw zit hier het liefst de hele dag aan dr navel... Lijkt wel alsof ze er rustig van wordt. Ik vind het geen gezicht(maar probeer daar niet teveel van te zeggen omdat het anders wellicht erger wordt?) en ze doet het overal... En dat terwijl ze ook nog een speen heeft ‘s nachts...
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_182269657
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 04:58 schreef hetzusjevan het volgende:
Wat leuk FF! Zo leuk ook dat je echt samen een spelletje kan doen he? Mijnes vind het knappe koppenspel momenteel echt heel leuk.

Nog meer spellentips toevallig, voor een bijna 3 jarige? :). Kan nog wel wat inspiratie gebruiken zo met sint en verjaardag in aantocht ;).
Nijntje Tikkertje, Boomgaard, Dino's op het spoor (voor net iets ouders denk ik maar je kan het alvast in huis halen want hij is wel echt leuk ;) ), Kleurentorentjes, Lotto. Dat was op die leeftijd bij oudste allemaal wel een hit.
pi_182270057
Hier is puzzelen wel dikke hit op het moment. Daar moet ik ook wat meer uitdaging in gaan zoeken. Spelletjes is denk ik nog wat lastig met 2,5. Alleen verstoppertje vindt S. al wel leuk, maar is nog wat lastig omdat hij de spanning niet kan verdragen en dan vast tevoorschijn komt.
En tellen: 2 5 3 wie niet weg is is gezien, ik kooooom! :D
pi_182270235
Dat ze dat allemaal al kunnen en snappen op deze leeftijd :o. Wat superleuk MevrCactus dat je met Sjaak die spellen al kunt spelen, en wat knap hee O+.

Ik voel me wel een doos, ik heb de laatste tijd wel vaker dat ik pas laat in de gaten krijg wat ze allemaal al kan en snapt :@. Ze gaan zo hard op deze leeftijd vind ik, op alle fronten. Anyway bedankt voor de spelletjes tips so far! Ik ga eens snuffelen :).

Nazil hoera voor de CB sticker! ;) En die speen, wat? *kop in het zand modus*. Ik durf nog niet, geheid groot drama en groot verdriet hier als die weg moet.
  dinsdag 2 oktober 2018 @ 11:57:24 #65
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_182270761
Wat leuk die tips, N vindt het altijd erg leuk om samen dingen te doen (lees: ze kan niet zo goed alleen spelen...), dus zoiets vindt ze vast ook leuk.

Ze speelt nu vaak memory op de computer, dat gaat al prima. Gewone memory zou vast ook lukken. Twister vond ze ook erg leuk toen we het laatst ergens deden.

Loco vindt ze ook leuk; de bambino is wel een beetje makkelijk. Mini loco gaat soms wel, soms niet, afhankelijk van het onderwerp. Rijmen vond ze heel leuk, en dingen met letters ook, al kan ze ze nog niet alle letters lezen. Maar logische reeksen snapte ze echt niets van.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_182270840
Hetzusjevan as we speak heb ik van speen 1 een stuk afgeknipt en speen 2 verstopt. Ja als ik iets in mijn hoofd heb... Hij ligt nu nog te kletsen in bed. Ik ben benieuwd of hij gaat slapen met de kapotte speen.
En de arts van het cb zei nog zo, kies een rustige week uit. Ik ben zelf kapot, we hebben een ontzettend drukke week voor de boeg en kan mijn rust wel gebruiken. Timing, i haz it.

Maar als hij speen 1 niet meer wil nu, gooien we die weg en hebben we iig nog maar 1 speen.
pi_182270884
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 11:23 schreef hetzusjevan het volgende:
Dat ze dat allemaal al kunnen en snappen op deze leeftijd :o. Wat superleuk MevrCactus dat je met Sjaak die spellen al kunt spelen, en wat knap hee O+.

Ik voel me wel een doos, ik heb de laatste tijd wel vaker dat ik pas laat in de gaten krijg wat ze allemaal al kan en snapt :@. Ze gaan zo hard op deze leeftijd vind ik, op alle fronten. Anyway bedankt voor de spelletjes tips so far! Ik ga eens snuffelen :).

Nazil hoera voor de CB sticker! ;) En die speen, wat? *kop in het zand modus*. Ik durf nog niet, geheid groot drama en groot verdriet hier als die weg moet.
Zou daar in jullie geval nog heel eventjes mee wachten. Er is al veel veranderd de afgelopen weken met een zusje erbij.

Wij moeten er ook aan gaan geloven. Twix is drie geworden en ondanks alleen nog in bed, wil ik van dat ding af. Ik kijk er niet naar uit....
pi_182271420
Oh ja ik was ook cht nog niet van plan 'm weg te doen op korte termijn haha. Ik heb liever dat ze eerst zindelijk wordt, dan maar iets langer die speen :'). Maar ook dat zindelijk wil dus echt niet (en idd deze tijd heeft het helemaal geen nut, laat ze eerst maar eens goed wennen aan een zusje). Ik vind het wel irritant, ze zegt gewoon: "Mama ik moet poepen. Ik ga in de luier poepen, vind ik fijn". Gvd :'). Ennieway zorg voor later..

Het is wel heel frappant om te zien hoe zeer peuter aan dat ding hangt - zusje pakt de speen bijna niet maar als ze een keertje huilt dan vliegt Eef erop af met de speen ("Nie-nah huilt! Nie-nah moet tutje! Hier Nie-nah, tutje!" - propt dat ding erin en loopt tevreden weg :')). Eef had een veel grotere zuigbehoefte (prematuur gedrag heb ik begrepen) dan Nie-nah :+ nu heeft. Eef heeft 'm nu ook vnl alleen nog in bed, vind het niet zo storend zo. Alleen als ze naar bed moet en er stress is om waar die krengen nou weer zijn gebleven dan denk ik weleens aargh :P. Inmiddels aan het oefenen dat ze d'r speentjes op het nachtkastje of in bed oid moet laten liggen :+.

Succes Nazil, ben benieuwd of je cold turkey aanpakt werkt :P.
pi_182271755
Hij ligt al een uur in bed te zingen :+ fail tot nu toe.

Speen kapot? Ja lieverd, die is kapot.. Probeer maar zonder speen :')
pi_182272345
Na 1.5 uur toch de speen maar omgewisseld. Ik ben echt te moe voor dit gedoe nu :+
pi_182274701
Emmy heeft sinds ze een half was alleen een speentje in bed. En daar is ze stapelgek op. Als het bedtijd is, verheugt ze zich al op haar speentje. En ‘s ochtends blijft ze het proberen “speentje mee?” Maar als ik haar dan aankijk en zeg: wat denk je zelf? Gooit ze hem braaf in haar bedje.

Heb haar gister ziek van de psz gehaald. Zo zielig. Ze bleef maar spugen, ook thuis en ze wilde alleen maar op schoot. Ik vond het lekker knus, maar het klopte niet ;( . Ze hoort te bruisen van het leven en haar enthousiasme. Gelukkig vandaag alweer een stuk beter.
pi_182275186
Beterschap arja!

Uno jr hebben wij met 3,5 geprobeerd en gaat op zich prima maar met de lastige kaarten vindt hij het niet leuk nog. Junior wie is het is niet meer te krijgen denk ik? Boomgaard is al tijden niet meer leuk. Maar spellen doen was voorheen leuker dan met eigenwijze bijna kleuter. Knappe koppen is veel te makkelijk, net als bijna alle uitbreidingen. Dat spel kan binnenkort wel aan de kant. Loco Bambino was te lastig, inzicht heeft R niet zo en geduld ook niet. Carcassonne junior is nu al wel leuk net. En andere Haba spellen, krokoloko, kleurentorentjes is al hele tijd leuk en blijft leuk. Woezel Pip vliegeren snapt hij hier nog steeds niet haha. Dus geen succes. Vermoed dat het ook geen succes wordt. Nu was memory ook nooit succes. Lotto ook niet haha.

Dino's op het spoor is dat geen onthoudspel? Anders wel leuk voor R idd.
<a href="http://s1175.photobucket.com/user/HilmoFOK/library/Maat%2074%20jongens?sort=3&page=1" rel="nofollow" target="_blank">Mijn verkoop pagina kleertjes jongens</a>
  dinsdag 2 oktober 2018 @ 22:20:56 #73
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_182282679
Wie zei er dat peuters empathisch kunnen zijn? Dat klopt. Ik zei vanavond hardop dat ik best kapot was tegen mijn vriend. Max kwam vervolgens langs met een frons op zijn voorhoofd. "Mama kapot" "Max mama maken!" Tourlijk lieverd, misschien werkt die schroevendraaier uit je gereedschapskist wel.

Nazil, jammer, mislukt met de speen! Wel goed gedrag bij het CB. Was je niet al eerder een keer cold-turkey gestopt?

Hier zijn de peuterbuien inmiddels in frequentie toegenomen. Vanmorgen was echt tof }:| Uiteindelijk strompel ik dan met 2 rugtassen, de jas van Max, 2 knuffels en Max met kaplaarzen aan op mijn arm de flat uit, omdat meneer al die specifieke dingen wel/niet wil :') Mijn kleine, eigenwijze vriendje.
pi_182282755
Quoi ja toen liet ik hem alleen inslapen en legde de speen daarna weg. Alleen met de zomer op komst en het bijbehorende vroege ritme nekte mij dat. En dat afpakken van die speen doe ik nog wel vaak, maar leg hem daarna wel binnen handbereik. Alleen slaapt hij nu vaak niet diep genoeg als ik naar bed ga om die speen er uit te pakken met gevolg dat hij er wakker van wordt.
  dinsdag 2 oktober 2018 @ 22:34:35 #75
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_182283153
Ik geloof dat ik het begrijp ;) Succes! Hopelijk morgen meer succes.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')