Toch schijnen heel wat slagers geen opvolging te hebben en derhalve binnen enkele jaren te stoppen.quote:Op maandag 17 september 2018 19:30 schreef Molo het volgende:
[..]
Goeie slagers zijn weer in opkomst, die kunnen het wel
Mooi vak
Nou idd. Een probleem, die bloederige rommel met organen trek ik nietquote:Op maandag 17 september 2018 19:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik opnieuw zou beginnen zou ik denk ik voor het slagersvak kiezen. Gewoon een goed product leveren en mooie dingen maken.
Het vulde. Wel weinig smaak. Ik heb er nog twee . Ze waren vorige week bij de Appie in de aanbieding.quote:Op maandag 17 september 2018 17:57 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Die zijn best goed! Wij eten regelmatig op werkdagen die met rijst en kip.
Verplaatst meer naar het luxe segment, in de grotere steden. Kleinere markt maar wel meer beloning/marge door hoger segment productenquote:Op maandag 17 september 2018 19:46 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Toch schijnen heel wat slagers geen opvolging te hebben en derhalve binnen enkele jaren te stoppen.
Interwebz ook steeds meer.. zie oa Gustor uit België ..quote:Op maandag 17 september 2018 19:52 schreef Molo het volgende:
[..]
Verplaatst meer naar het luxe segment, in de grotere steden. Kleinere markt maar wel meer beloning/marge door hoger segment producten
Die is erg mooi inderdaadquote:Op maandag 17 september 2018 20:05 schreef FranticDJ het volgende:
Hm. ik ben totaal geen mercedes fan.. Maar die nieuwe A klasse dig ik wel.
Goed zoquote:Op maandag 17 september 2018 20:21 schreef Bluezz het volgende:
Ik wil de laatste weken steeds meer naar vlees kopen bij een slager, brood bij een bakker, vis bij de visboer ipv alles bij de supermarkt.
Kost alleen zo veel tijd...en stiekem.is het ook wat duurder...quote:Op maandag 17 september 2018 20:21 schreef Bluezz het volgende:
Ik wil de laatste weken steeds meer naar vlees kopen bij een slager, brood bij een bakker, vis bij de visboer ipv alles bij de supermarkt.
Slachten gaat nog een stap verder, vrijwel geen enkele slager doet dat nog.quote:Op maandag 17 september 2018 19:48 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Nou idd. Een probleem, die bloederige rommel met organen trek ik niet
Maar ik vind het fascinerend om te zien hoe een stuk uit een karkas wordt gesneden met een vloeiende beweging wordt ontdaan van vliezen en er opeens een mooie biefstuk ligt.
Als ik (vooral varkens)vlees bij de supermarkt zie begrijp ik dat mensen vegetariër worden.quote:Op maandag 17 september 2018 20:22 schreef Barreltje het volgende:
[..]
Kost alleen zo veel tijd...en stiekem.is het ook wat duurder...
*steekt vinger op*quote:Op maandag 17 september 2018 20:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Slachten gaat nog een stap verder, vrijwel geen enkele slager doet dat nog.
Maar is natuurlijk het mooiste.
Melkkoe die afgemolken is vetmesten op veel vers gras, of een Schotse hooglander die in natuurgebieden heeft gelopen vetmesten op vers gras en dan slachten, droog laten rijpen en dan steaks van snijden. Heel erg mooi, maar vind daar maar eens voldoende klanten voor. Dan zal je echt aan chiquere restaurants moeten gaan leveren en aan mensen die het waarderen.
De beeldjes en snuisterijen en jurken B&B ?quote:Op maandag 17 september 2018 20:27 schreef Kreator het volgende:
Avond. Groetjes vanuit de beste B&B ter wereld.
Op Texel hooglander gegeten uit de slufter, was erg lekker.quote:Op maandag 17 september 2018 20:25 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
*steekt vinger op*
onze hooglander is lang en breed op
Sucade, mits goed gerijpt, is imho de lekkerste steak die er is.quote:Op maandag 17 september 2018 20:30 schreef Sunnythesun het volgende:
Ik ben overigens vooral fan van zelf gedraaide worsten, riblappen en sucade en zo, die chique stukken mag Piet aan de restaurants verkopen (paar entrecotes oid daarvan is wel genoeg)
Ik had een kwart koe of zo uit het Vechtdal. Gelegenheidsslacht en voor kostprijs.quote:Op maandag 17 september 2018 20:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Op Texel hooglander gegeten uit de slufter, was erg lekker.
Dat klinkt vies. Maar dat komt omdat ik bij slufter aan de deze denk: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Slufter_(Maasvlakte)quote:Op maandag 17 september 2018 20:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Op Texel hooglander gegeten uit de slufter, was erg lekker.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |