abonnement Unibet Coolblue
pi_181965282
quote:
Armeense asielzoekers proberen hun uitzetting relatief vaak te voorkomen. Zij zijn hierin vasthoudender dan andere asielzoekers die worden afgewezen. Armeniërs geven bijvoorbeeld al vaak verkeerde namen op bij hun asielaanvraag. Dat blijkt uit onderzoek (.pdf) van Solid Road, een organisatie die uitgeprocedeerde Armeense gezinnen begeleidt als ze uiteindelijk toch vrijwillig teruggaan.

De onderzoekers spraken met medewerkers van de 'gezinslocatie' in Amersfoort, waar afgewezen asielzoekers worden voorbereid op hun uitzetting. Ook met advocaten, psychologen en vrijwilligers die actief zijn in deze locatie gingen ze in gesprek. Daarnaast analyseerden ze landelijke data van de Dienst Terugkeer en Vertrek.

"Wat duidelijk is, is dat 90 procent van de Armeniërs onder een valse naam een asielaanvraag doet", zei een medewerker van de gezinslocatie tegen hen. Ze kregen niet alleen verhalen over fraude met identiteitsgegevens te horen, maar ook over geveinsde ziektes en dreigementen met zelfmoord.

De kwestie is actueel vanwege de zaak rond de Armeense tieners Howick en Lili. Ook in die zaak zijn er vragen over de werkelijke identiteit van hun moeder en hun grootouders.
Staatssecretaris Harbers heeft de Inspectie Justitie en Veiligheid gevraagd onderzoek te doen naar de chaotische handelwijze bij hun uitzetting. Justitie wil niet bevestigen of dit onderzoek ook gaat over de identiteit van de opa en oma van de kinderen en over mogelijk gerommel met papieren.

Een advocaat probeert de moeder vanuit Armenië ook nog naar Nederland te krijgen. Dat kan moeilijker worden als blijkt dat er is gelogen over de identiteit van de moeder en andere familieleden die mogelijk in Nederland zijn.

Armeniërs krijgen bijna nooit een beschermde vluchtelingenstatus. Van de Armeniërs die de afgelopen drie jaar asiel hebben aangevraagd, lukte dat zo'n 10 procent. In de meeste gevallen werd het verzoek afgewezen omdat Armenië geen onveilig land is.
Er zijn in Nederland op dit moment vijf gezinslocaties voor afgewezen gezinnen. De afgelopen vier jaar verbleven daar 181 Armeense gezinnen, bestaande uit zo'n 700 mensen. Armeense gezinnen zijn de grootste groep in de gezinslocaties.

Plan B
Uit de gesprekken die de onderzoekers in Amersfoort voerden, blijkt dat het nauwelijks lukt om met Armeniërs te praten over terugkeer. "Ze willen niet nadenken over een plan B. Ze blijven tegen alle statistieken in hopen op een verblijfsvergunning. Pas als illegaliteit met het hele gezin de enige optie is, wordt vrijwillige terugkeer 'de minst slechte' optie", schrijven de onderzoekers.
Uit de cijfers blijkt dat, van iedereen in de gezinslocaties, Armeniërs het vaakst vertrekken zonder dat iemand weet waarheen. Zij laten het vaker dan gemiddeld op een gedwongen vertrek aankomen en kiezen minder vaak dan gemiddeld voor een vrijwillig vertrek.
De leeftijd van de kinderen speelt vaak een rol bij de bereidheid om echt weg te gaan. De kinderen van de Armeniërs die wel vrijwillig vertrokken, waren vaak jonger dan 5.
389 van de 700 Armeniërs die in de gezinslocaties zijn geplaatst, zijn daar inmiddels weg. Van hen vertrok 64 procent met onbekende bestemming. Mogelijk zijn ze nog in Nederland zonder geldige verblijfsdocumenten.

15 procent vertrok vrijwillig uit Nederland. Zij kregen hulp van de Internationale Organisatie voor Migratie en andere hulporganisaties. 21 procent, oftewel 81 mensen, is onder dwang vertrokken.
bron: Dienst Terugkeer en Vertrek van het ministerie van Justitie en Veiligheid
De ervaringsdeskundigen hebben ook de indruk dat Armeniërs psychische problemen vaak overdrijven. In sommige gevallen verdenken professionals hen van manipulatie door het aannemen van een slachtofferrol.
"Vaak hebben ze bij aankomst hier al een visitekaartje van de psycholoog bij zich", zegt een van de geïnterviewde professionals. "In Armenië hebben ze blijkbaar al informatie gekregen van een instantie die psychosociale hulp biedt aan vreemdelingen."
Een van de geïnterviewde psychologen zegt verder dat hij nog nooit Armeniërs beter heeft zien worden. "Ze blijven ziek en doen ook weinig met gedragsadviezen." Advocaten gebruiken psychische problemen als argument om ouders onder toezicht te stellen, volgens de psycholoog. Als dat is gebeurd, zijn de kinderen niet meer uitzetbaar.
Vaak hebben ze bij aankomst hier al een visitekaartje van de psycholoog bij zich. In Armenië hebben ze blijkbaar al informatie gekregen van een instantie die psychosociale hulp biedt aan vreemdelingen.

Professional in gezinslocatie
Vrijwilligers, met name uit de kerk, hebben invloed op de bereidheid om mee te werken aan terugkeer, zeggen de betrokken professionals in het onderzoek. Armeense asielzoekers hebben vanwege hun christelijke achtergrond veel contact met kerkgenootschappen .
Verschillende vrijwilligers zeggen dat ze de Armeniërs ontmoedigen de illegaliteit in te duiken. "Hoewel wij het afraden, zie je vaak dat voor illegaliteit wordt gekozen, dat een of meerdere gezinsleden onderduiken", zegt een van hen. "Mensen hopen toch ergens nog op een verblijfsvergunning. Het generaal pardon in 2007 heeft hoop gegeven."
Er is ook kritiek op de hulp van kerken. Volgens een gezinsbegeleider geven die de Armeniërs vaak valse hoop. "De overheid zegt heel wat anders dan kerken en hulporganisaties. Die zouden een eerlijker verhaal moeten vertellen en mensen geen valse hoop geven."
Hulp van kerken aan Armenen kan ook vervelend uitpakken, blijkt uit het onderzoek. Een kerk-vrijwilliger vertelt dat een Armeense vrouw de diaconie "helemaal heeft kaalgeplukt". De vrouw zou aanvankelijk zes weken onderdak krijgen. Maar na tien weken was er nog geen verblijfsvergunning in zicht. Toen heeft de kerk een appartement voor haar gehuurd. "Uiteindelijk hebben we haar tien jaar lang van huur en eten voorzien."
De overheid zegt heel wat anders dan kerken en hulporganisaties. Die zouden een eerlijker verhaal moeten vertellen en mensen geen valse hoop geven.

Solid Road adviseert hulpverleners en instanties die met Armeniërs werken, om direct over een plan B te beginnen, zodra ze asiel aanvragen. Kinderen moeten bijles krijgen in hun eigen taal. Veel Armeense kinderen op de gezinslocaties spreken redelijk Armeens maar kunnen het niet goed lezen of schrijven.
Nu kunnen ouders die weg moeten in Nederland hier een vakopleiding volgen. Maar Solid Road adviseert om ze dat pas na terugkeer in Armenïë te laten doen.
Monitoren

En tot slot stelt Solid Road voor om in Armenië mensen nog tot twee jaar na hun terugkeer te monitoren. Dat kan meer inzicht geven in het al dan niet slagen van re-integratie in Armenië. Bovendien kan het de vraag misschien beantwoorden waarom gezinnen soms opnieuw weer naar West-Europa gaan.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid herkent dat het lastig is gezinnen uit te zetten, niet alleen in het geval van Armeense gezinnen. Of het bij Armeniërs vaker voorkomt dan bij asielzoekers uit andere landen kan het ministerie niet zeggen.
https://nos.nl/artikel/22(...)lijks-uitzetten.html

Apart dat de Staatsomroep hier aandacht aandurft te besteden. Dit wisten we natuurlijk allang, dat die 2 voormalige illegalen symbool stonden voor een hele groep illegale Armeniërs die liegen, bedriegen en dreigen.

Je moet gezinnen op straat zetten als ze uitgeprocedeerd zijn en niet meewerken aan terugkeer. Kinderen of niet. Als je dat niet doet moet je ook niet pretenderen streng te zijn.
pi_181965311
Op straat zetten? Beter zet je ze meteen op het eerste vliegtuig terug.
pi_181965347
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2018 16:58 schreef T-D het volgende:
Op straat zetten? Beter zet je ze meteen op het eerste vliegtuig terug.
vliegtuig?
Weet je wat dat kost ze gaan maar lopen
pi_181965379
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 22:08 schreef Physsic het volgende:

[..]

Het zijn trouwens vaker Armeense gezinnen waarbij dat het geval is, het gezinscentrum (uitzetcentrum) zit vol met Armeense gezinnen. Vraag me af of daar een reden voor is..
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 23:19 schreef Physsic het volgende:

[..]

Nee, dat het vaak Armeense gezinnen lijken te zijn die er alles aan doen om (zo lang mogelijk) in Nederland te kunnen blijven. De afgelopen jaren is het bijvoorbeeld twee keer voorgekomen dat een deel van een gezin is uitgezet, maar één of meerdere kinderen achterbleven. In beide gevallen betrof het een Armeens gezin.

Ook in de vele nieuwsberichten de afgelopen jaren over asielzoekersgezinnen, die na zoveel jaar toch (dreigen te) worden uitgezet (inclusief ophef, demonstraties, petities, etc.), betrof het vaak Armeense gezinnen.
Ik had al zo’n vermoeden..
pi_181965384
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2018 17:01 schreef wietparkiet het volgende:

[..]

vliegtuig?
Weet je wat dat kost
Ongeveer hetzelfde als 2 dagen opvang van dat volk (incl de juridische kosten die ze dan wegstoken)... kleine moeite.

Ter referentie.
Die 2 Armeniërs uit het voorbeeld hebben 8 ton gekost in de kleine 10 jaar dat ze hier geweest zijn.
800.000 / 10 / 365 = ¤219 per dag... zeg voor het gemak dat de kosten evenredig tussen de 2 kinderen en hun moeder liepen, kom je op 219 / 3 = ¤73 p.p. per dag. Enkeltje is ¤147 met KLM. De groeten :W

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 17-09-2018 17:08:29 ]
pi_181965433
quote:
99s.gif Op maandag 17 september 2018 17:04 schreef CrashO het volgende:

[..]

Ongeveer hetzelfde als 2 dagen opvang van dat volk (incl de juridische kosten die ze dan wegstoken)... kleine moeite.

Ter referentie.
Die 2 Armeniërs uit het voorbeeld hebben 8 ton gekost in de kleine 10 jaar dat ze hier geweest zijn.
800.000 / 10 / 365 = ¤219 per dag... zeg voor het gemak dat de kosten evenredig tussen de 2 kinderen en hun moeder liepen, kom je op 219 / 3 = ¤73 p.p. per dag. Enkeltje is ¤147 met KLM. De groeten :W
oh dus als er toch al 8 ton over de balk is gesmeten dan kan die 147 ook wel af??
ze gaan godverdomme maar lopen
  maandag 17 september 2018 @ 17:33:31 #7
469315 Kamelenteen
Lekkerste kont op FOK!
pi_181965899
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2018 17:09 schreef wietparkiet het volgende:

[..]

oh dus als er toch al 8 ton over de balk is gesmeten dan kan die 147 ook wel af??
ze gaan godverdomme maar lopen
Nee, laat ze maar vliegen. Weet je tenmisnte zeker dat ze aankomen op de plaats van bestemmingen niet hier alsnog in de illegaliteit verdwijnen met alle gevolgen van dien.
pi_181965953
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2018 17:33 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Nee, laat ze maar vliegen. Weet je tenmisnte zeker dat ze aankomen op de plaats van bestemmingen niet hier alsnog in de illegaliteit verdwijnen met alle gevolgen van dien.
Niet helemaal waar want als ze geen papieren hebben komen ze Armenie niet in. Mag KLM ze weer terug laten vliegen.

Daarom moet je ze op straat gooien want dan raken ze zo wanhopig dat ze wel gaan meewerken om een paspoort te regelen. Als je ze, zoals nu, voedsel, onderdak en scholing geeft..tja.
pi_181966223
Ben benieuwd of bepaalde lieden hier op fok! nu mij excuses willen aanbieden.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_181966251
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2018 17:35 schreef Confetti het volgende:

[..]

Niet helemaal waar want als ze geen papieren hebben komen ze Armenie niet in.
Zaak dus om te zorgen dat Armenie meewerkt aan het terugnemen van haar staatsburgers.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  maandag 17 september 2018 @ 17:52:58 #11
403337 Sodeknetters
Draaien in een bel
pi_181966308
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2018 17:35 schreef Confetti het volgende:

[..]

Niet helemaal waar want als ze geen papieren hebben komen ze Armenie niet in. Mag KLM ze weer terug laten vliegen.

Daarom moet je ze op straat gooien want dan raken ze zo wanhopig dat ze wel gaan meewerken om een paspoort te regelen. Als je ze, zoals nu, voedsel, onderdak en scholing geeft..tja.
Illegaliteit strafbaar stellen en vreemdelingendetentie.
Dat zal pas motiveren tot mee werken.
Als de wolken aan staan blijf je gaan
  maandag 17 september 2018 @ 17:57:17 #12
469315 Kamelenteen
Lekkerste kont op FOK!
pi_181966410
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2018 17:50 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Zaak dus om te zorgen dat Armenie meewerkt aan het terugnemen van haar staatsburgers.
dat zou standaard moeten zijn met elk land, waarbij weigeren betekent dat er financiele banden worden vebroken en/of sancties worden ingesteld.
pi_181966610
Moslim gelukszoekers weer... ;(
pi_181966629
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2018 18:06 schreef loni55 het volgende:
Moslim gelukszoekers weer... ;(
Armenië is overwegend christelijk. En de asielzoekers krijgen veelal hulp van kerken.
pi_181967202
We gaan weer even ''schrikken'' met zn allen.

:')
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  maandag 17 september 2018 @ 18:35:28 #16
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_181967284
Geen verrassing dit. Dat hele gedoe rondom die Armina of hoe ze ook heet maakte al duidelijk dat zij omringd was door enablers. Vooral die voogdijstichtring Nidos mag wel eens goed doorgelicht worden.

En dat de kerk hier haar vingertjes in heeft verbaast ook niemand :'). Alles voor de zieltjes he.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  maandag 17 september 2018 @ 18:43:56 #17
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_181967414
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2018 18:06 schreef loni55 het volgende:
Moslim gelukszoekers weer... ;(
:')
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_181967483
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2018 18:06 schreef loni55 het volgende:
Moslim gelukszoekers weer... ;(
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Armenië
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  maandag 17 september 2018 @ 18:49:07 #19
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_181967512
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2018 18:06 schreef loni55 het volgende:
Moslim gelukszoekers weer... ;(
Voel je je nu niet heel dom :D?
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  maandag 17 september 2018 @ 19:19:32 #20
469315 Kamelenteen
Lekkerste kont op FOK!
pi_181968079
quote:
15s.gif Op maandag 17 september 2018 18:31 schreef SpaceOddity het volgende:
We gaan weer even ''schrikken'' met zn allen.

:')
Niet hier.

Eenieder met een portie gezond verstand weet dat er flink gelogen wordt door asielzoekers om het max. te behalen: levenslang gratis geld, onderdak, gezondheidszorg en..en..
  maandag 17 september 2018 @ 19:30:19 #21
469315 Kamelenteen
Lekkerste kont op FOK!
pi_181968313
quote:
11s.gif Op maandag 17 september 2018 16:55 schreef Confetti het volgende:
Een advocaat probeert de moeder vanuit Armenië ook nog naar Nederland te krijgen. Dat kan moeilijker worden als blijkt dat er is gelogen over de identiteit van de moeder en andere familieleden die mogelijk in Nederland zijn.
Laten we het hopen oO/

En wel zo dat moeder samen met opa en oma niet meer in Nederland mogen blijven als blijkt dat die ook hebben gelogen. Die zullen ook alleen maar dr handje hebben opgehouden, vermoed ik zo..
pi_181970564
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2018 18:07 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Armenië is overwegend christelijk. En de asielzoekers krijgen veelal hulp van kerken.
Het grootste gedeelte (94 procent) van de bevolking in Armenië is christelijk en behoort tot de Armeens apostolische kerk. Daarnaast zijn er in Armenië protestanten, rooms-katholieken, aanhangers van de Russisch-orthodoxe kerk en een kleine groep moslims.
pi_181971937
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2018 18:07 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Armenië is overwegend christelijk.
Dus dan kunnen minderheden geen asiel aanvragen? Jij beschikt over statistiek inzake de geloofsovertuiging van Armeense asielzoekers?
quote:
En de asielzoekers krijgen veelal hulp van kerken.
bron?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_181972214
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2018 21:52 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

bron?
Uitzending van NOS 2 uurtjes terug.
Conscience do cost.
pi_181972587
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2018 22:02 schreef ems. het volgende:

[..]

Uitzending van NOS 2 uurtjes terug.
De NOS beroept zich dus op een door de EU gefinancieerd raport van "Solid Roads", dat geen statistische onderbouwing heeft voor een dergelijke stellingsname en bovendien in diverse passages spreekt over kerken en hulporganisaties (en dus niet over kerken afzonderlijk). Ofwel de invloed van kerken en hun mogelijk aandeel in het vertragen van asielzoekers is onbekend. Mij dunkt dat juist de vereniging op ethnische gronden bepalend is, voor de collectieve vertraging van asielprocedures. De vrijwilliger op het filmpje van de NOS lijkt dat beeld te bevestigen.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')