#team antiquairquote:Op maandag 17 september 2018 17:26 schreef poezenvanger_van_hamelen het volgende:
Ik heb de Quest even via facebook gevraagd of zij er iets mee kunnen. Wat zijn andere opties om het na te kunnen vragen? Antiquair en een kookwinkel?
tja..quote:Op maandag 17 september 2018 17:17 schreef poezenvanger_van_hamelen het volgende:
[..]
Ik heb het halve internet afgespeurd naar vintage retro meat hand presses (ook in het Frans) maar niks gevonden dat er op lijkt. Tevens is het ding ook veel te klein om iets fatsoenlijk te kunnen pletten.
Het ding is niet geschikt om iets mee te verhitten zoals bij een wafelijzer. Je kan hem niet op een gaspit oid zetten of klemmen, het hendeltje is veel te kort, hetzou gloeiend heet worden, je zou je handen fikken aan de gaspit en het ding zou ook nog eens open klappen.quote:Op maandag 17 september 2018 17:32 schreef Beathoven het volgende:
[..]
tja..
Wat ik je misschien nog zou willen aanraden is om het eens goed (voor) te verhitten op het vuur en er eens een wafeltje mee te maken om te kijken of het een geloofwaardige uitkomst heeft. Aan de hand van de uitkomst is er dan misschien een nieuwe ingang om op te zoeken via search by image oid.
daar kun je geen wafel mee bakken, echt niet, dat ding kan niet op het vuurquote:Op maandag 17 september 2018 17:32 schreef Beathoven het volgende:
[..]
tja..
Wat ik je misschien nog zou willen aanraden is om het eens goed (voor) te verhitten op het vuur en er eens een wafeltje mee te maken om te kijken of het een geloofwaardige uitkomst heeft. Aan de hand van de uitkomst is er dan misschien een nieuwe ingang om op te zoeken via search by image oid.
Terug naar wat je zelf al had gevonden. De door jou gevonden en genoemde vleespers gecombineerd met dit iets afwijkende patroon (as close as it gets) van een andere vintage vleespers lijkt me dat het een oude vleespers betreft toch wel het meest plausibele antwoord. Bij sommige obscure voorwerpen (met in dit geval een bepaald patroon) uit het verleden is het best kans dat je ze niet direct via google vindt.quote:Op maandag 17 september 2018 17:37 schreef poezenvanger_van_hamelen het volgende:
[..]
Het ding is niet geschikt om iets mee te verhitten zoals bij een wafelijzer. Je kan hem niet op een gaspit oid zetten of klemmen, het hendeltje is veel te kort, hetzou gloeiend heet worden, je zou je handen fikken aan de gaspit en het ding zou ook nog eens open klappen.
Verder zitten er helemaal geen sporen van verhitting op terwijl hij zo te zien wel zeer intensief is gebruikt.
Klopt, je had vroeger alleen wel meer keukengereedschap waarbij de gemiddelde huisman / vrouw van nu zich bij achter de oren krabt. Op onderstaande afbeelding wel wat bekend spul maar ook minder bekende tools.quote:Op maandag 17 september 2018 20:13 schreef Marsenal het volgende:
Ik vind het idee dat het voor vlees bedoeld is toch echt onwaarschijnlijk. Je zou er eventueel een lompe schnitzel mee kunnen maken, maar daar gebruiken slagers al generaties lang gewoon een flinke klap met de hakbijl voor.
Nog een laatste kleine afdwaling. Sommig gereedschap is ook in verval geraakt omdat het specifiek voor een bepaald gerecht gemaakt was in een bepaalde streek. Denk b.v. aan een stamppot stamper van nu, in landen waar ze het niet eten vind je ze niet. Ook ben ik van mening dat men nu thuis veel meer bezig is met lekker eten dan toen. Er stonden toen nog weleens trendy combinaties van smaken en ronduit smerige presentaties op tafel die vooral "voedzaam" waren maar waar je niet echt naar uitkeek. Men brouwde en flanste wat in elkaar en dat werd gedeeld maar men wist in het algemeen gewoon niet wat koken was.quote:Op maandag 17 september 2018 20:54 schreef Marsenal het volgende:
Hm, fair enough, I have to call in an expert, best I can do is two-fiddy
Dat lijkt me meer een vorm met twee hollle kanten. Iets waar je een chocolade kerstbal of paasei mee maakt.quote:Op maandag 17 september 2018 22:08 schreef Postbus100 het volgende:
Dit is overigens het enige plaatje wat ik ben tegengekomen wat enigzins in de buurt komt (het rechtervoorwerp).iemand die daarmee verder kan?
https://duckduckgo.com/?q(...)300_71_booy-3-n1.jpg
Al eens een foto van een Jell-O salade gezien?quote:Op maandag 17 september 2018 21:06 schreef Beathoven het volgende:
[..]
Men brouwde en flanste wat in elkaar en dat werd gedeeld maar men wist in het algemeen gewoon niet wat koken was.
[ afbeelding ]
Ja helaas gezien en gelukkig niet geproefd. Weleens een verslag gelezen met daarin de conclusie dat het wel ok was maar ik vind het teveel geknoei voor iets dat slechts redelijk te eten is.quote:Op maandag 17 september 2018 22:29 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Al eens een foto van een Jell-O salade gezien?
Wie zet zijn koffiekan zo op het fornuis?quote:Op dinsdag 18 september 2018 08:25 schreef blessed19 het volgende:
Mijn (Limburgse) moeder herkende het meteen als een wafelijzer. Die deed je vroeger op het keukenfornuis, zo'n ding dat door hout warm wordt gestookt wat geen gaspitten heeft.
[ afbeelding ]
In die tijd werden er ook niet veel stokbroden gebakken in Limburgquote:Op dinsdag 18 september 2018 08:52 schreef Marsenal het volgende:
Die stokbroden passen toch helemaal niet in dat oventje? Wat is dit voor een kolder
En het is ook echt veel te klein.quote:Op dinsdag 18 september 2018 08:25 schreef blessed19 het volgende:
Mijn (Limburgse) moeder herkende het meteen als een wafelijzer. Die deed je vroeger op het keukenfornuis, zo'n ding dat door hout warm wordt gestookt wat geen gaspitten heeft.
[ afbeelding ]
*edit
Dat kan het niet zijn, want je kan maar 1 kant verwarmen.
Die kant is een warmhoudplaat.quote:Op dinsdag 18 september 2018 08:28 schreef maily het volgende:
[..]
Wie zet zijn koffiekan zo op het fornuis?
Daar is het veel te fragiel voor.quote:Op dinsdag 18 september 2018 09:24 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Wellicht iets om aardappels mee te pletten voor stampot?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |