quote:Op dinsdag 18 september 2018 10:44 schreef mono-oXide het volgende:
Ik had het al in de weblog gepost:
Apparaat komt uit de Caraïben, daar eten we Tostones (ook wel fritos in sommige streken).
[ afbeelding ]
Het heet in het Engels een Platain press of een Tostonera in het Spaans.
over het algemeen gebruiken we houten maar de giet aluminium zoals deze zijn er ook.
Simpelweg een apparaat om schijven bakbanaan te pletten.
De bakbanaan wordt in dikke schijven gesneden, voorgebakken, daarna hiermee geplet om daarna weer af te bakken. recept: http://mamashighstrung.com/2013/09/gadget-tree-tostonera/
Voor kleine wafeltjes dan of niet?quote:Op zaterdag 15 september 2018 20:03 schreef Scuidward het volgende:
Wafelijzer zou ik zeggen, maar zelf nooit in huis gehad.
Patronen in vlees drukken dan?quote:Op zaterdag 15 september 2018 20:06 schreef poezenvanger_van_hamelen het volgende:
En pers je de deeg er niet uit zonder randjes er omheen?
Zeker wel, dat kan je dan hergebruiken, wat er overblijft is een dunne wafel, altijd dezelfde hoeveelheid.quote:Op zaterdag 15 september 2018 20:06 schreef poezenvanger_van_hamelen het volgende:
En pers je de deeg er niet uit zonder randjes er omheen?
Een half tosti ijzert danquote:Op zaterdag 15 september 2018 20:10 schreef poezenvanger_van_hamelen het volgende:
[..]
Daar is het veel te klein voor, het oppervlak past niet eens een pakje peuken op.
Alle afbeeldingen van wafelijzers hebben van die dikke randen, ik ben nog niet overtuigd.quote:Op zaterdag 15 september 2018 20:07 schreef Marsenal het volgende:
[..]
Zeker wel, dat kan je dan hergebruiken, wat er overblijft is een dunne wafel, altijd dezelfde hoeveelheid.
Nee geen merk of tekst. Hij past ook niet op een fornuis en je kan hem ook niet zelf boven het vuur houden want dan klapt hij open, en hij wordt dan veel te heet volgens mij.quote:Op zaterdag 15 september 2018 20:39 schreef wcborstel het volgende:
Staat er nergens iets van tekst op, merk ofzo?
Dat zou ook kunnen.quote:Op zaterdag 15 september 2018 20:07 schreef Scuidward het volgende:
[..]
Patronen in vlees drukken dan?
Maar waarom zo klein? En er blijft toch niks over van zo’n patroon als je iets bakt! En plat slaan daar heb je van die hamertjes voor.quote:
Ja maar daar zitten van die randjes omheen. Plus de hendels van dat ding zijn zo lang dat je het veilig in het vuur kan hangen.quote:Op zaterdag 15 september 2018 20:50 schreef wcborstel het volgende:
Ik vind wel een stroopwafelijzer als dit...
[ afbeelding ]
De inkeping zit er volgens mij op om je hand ruimte te geven om hem dicht te kunnen klappen.quote:Op zaterdag 15 september 2018 20:49 schreef Postbus100 het volgende:
Ik moest ook gelijk aan zo'n vleeshamer denke. hoe ziet het eruit als hij dicht is? Vanwaar die inkeping van een halve cirkel?
Goede kansquote:Op zaterdag 15 september 2018 21:11 schreef RobinOok het volgende:
Hamburgerpers? Bolletje gehakt erin en dan plat drukken?
Zusje van deze : https://www.worthpoint.co(...)ly-molding-492139625
Gips? En dan nog meer wafelijzers maken?quote:Op zaterdag 15 september 2018 22:28 schreef Scuidward het volgende:
Omgekeerd gedacht zou je er ook iets op kunnen laten stollen. Maar dat lijkt mij voornamelijk onhandig. Chocoladedecoratie?
Interessant apparaat, geen idee wat het is, maar, euh, waarom een Stach moddercake voor de schaal? Heb ik ook nooit eerder gezienquote:Op zaterdag 15 september 2018 20:01 schreef poezenvanger_van_hamelen het volgende:
Ik vond het in de keukenla van een vriend en heb geen idee wat het is. Ik heb er een Stach moddercake naast gezet voor de schaal.
[ afbeelding ]
Ik heb al een poging gedaan om hem te bevestigen aan de gaspit maar zonder succes. De onderkant is helemaal vlak.quote:Op zaterdag 15 september 2018 23:35 schreef Charlie_Brown het volgende:
Maak ook eens een foto van de onderkant.
Misschien zit er een inkeping voor op een gaspit
Dat laatste was een flauw grapje :’)quote:Op zaterdag 15 september 2018 22:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Interessant apparaat, geen idee wat het is, maar, euh, waarom een Stach moddercake voor de schaal? Heb ik ook nooit eerder gezien
Er staat geen merknaam in/op?quote:Op zaterdag 15 september 2018 23:44 schreef poezenvanger_van_hamelen het volgende:
[..]
Ik heb al een poging gedaan om hem te bevestigen aan de gaspit maar zonder succes. De onderkant is helemaal vlak.
Nee helemaal geen ruimte, het lijkt me niet dat het de bedoeling is om er iets in te bakken oid.quote:Op zaterdag 15 september 2018 23:52 schreef Postbus100 het volgende:
Hoe groot is de ruimte ertussen als hij dichtvalt? Zit volgens mij nog best wat ruimte tussen, of niet?
Wat gebeurt er als je er een witte boterham tussen doet? Foto?quote:Op zondag 16 september 2018 00:14 schreef poezenvanger_van_hamelen het volgende:
[..]
Nee helemaal geen ruimte, het lijkt me niet dat het de bedoeling is om er iets in te bakken oid.
Ik begin me af te vragen of het ding niet voor iets heel andërs dan voedselbereiding is.quote:Op zondag 16 september 2018 01:08 schreef RobinOok het volgende:
Als we er hier niet uitkomen wil ik het later nog wel eens op Facebook vragen. Of misschien kun je de foto naar foodlog mailen, die vinden het vast leuk er een artikeltje aan te wijden en ik weet zeker dat het antwoord er dan gauw is.
Postzegelaandrukkerquote:Op zondag 16 september 2018 05:34 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Ik begin me af te vragen of het ding niet voor iets heel andërs dan voedselbereiding is.
Veel te kleinquote:
Galetten dan?quote:
En een foto als het dicht is; kun je zien hoeveel ruimte ertussen is.quote:Op zondag 16 september 2018 09:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Kan je een foto van de achter/onderkant posten, TS?
Heb die vriend van me gevraagd dit te doen en de foto door te sturen, ook van de onderkant.quote:Op zondag 16 september 2018 01:14 schreef maily het volgende:
[..]
Wat gebeurt er als je er een witte boterham tussen doet? Foto?
Er zit geen ruimte tussen als het dichtgeklapt is.quote:Op zondag 16 september 2018 09:58 schreef maily het volgende:
[..]
En een foto als het dicht is; kun je zien hoeveel ruimte ertussen is.
Leuk idee.quote:Op zondag 16 september 2018 01:08 schreef RobinOok het volgende:
Als we er hier niet uitkomen wil ik het later nog wel eens op Facebook vragen. Of misschien kun je de foto naar foodlog mailen, die vinden het vast leuk er een artikeltje aan te wijden en ik weet zeker dat het antwoord er dan gauw is.
Dat ja. Hoe komt die vriend eraan?quote:Op zondag 16 september 2018 12:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik denk dat het net zo goed iets kan zijn van een schoenmaker, boekbinder of genverbrander als iets uit de keuken btw
Hij weet niet hoe dat ding in zijn keukenla terecht is gekomen. Hij heeft met meerdere personen zijn woning gedeeld in de loop der jaren.quote:Op zondag 16 september 2018 12:10 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Dat ja. Hoe komt die vriend eraan?
Als jij me een plaatje kan laten zien van een (vintage) notenkraker die ook maar een beetje lijkt op dit ding dan geloof ik je. En ja, ik heb gezocht.quote:Op zondag 16 september 2018 12:17 schreef AlexanderC het volgende:
Ik denk ook dat het een notenkraker is
Eensch. Ik zoek me ook steeds rot.quote:Op zondag 16 september 2018 12:58 schreef poezenvanger_van_hamelen het volgende:
[..]
Als jij me een plaatje kan laten zien van een (vintage) notenkraker die ook maar een beetje lijkt op dit ding dan geloof ik je. En ja, ik heb gezocht.
Ik heb alle soorten wafelijzers al gehad, notenkrakers, knoflook -en hamburger persers maar er is gewoon niks dat op dit ding lijktquote:Op zondag 16 september 2018 12:59 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Eensch. Ik zoek me ook steeds rot.
Nee ga vooral je gang, ik wil gewoon weten waar dit ding voor is.quote:Op zondag 16 september 2018 13:01 schreef RobinOok het volgende:
Ik kan er niet meer tegen!!!! Mag ik hem al op facebook knallen? Of wil je er liever zelf/hier achterkomen?
Zou ook nog kunnen inderdaad, en dat het per ongeluk in de keukenla beland is omdat die persoon ook geen flauw idee had waar het ding voor is. Hij is iig vrij intensief gebruikt als je naar de gebruikerssporen op de hendel kijkt bijvoorbeeld.quote:Op zondag 16 september 2018 12:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik denk dat het net zo goed iets kan zijn van een schoenmaker, boekbinder of genverbrander als iets uit de keuken btw
Offtopic, maar ik vind het altijd zo gek van Facebook dat dat soort dingen 'openbaar' staan, maar dat je die niet kunt zien als je niet ingelogd bent (ik heb namelijk geen Facebook, vandaar). Wat is dan de betekenis van openbaar?quote:Op zondag 16 september 2018 13:20 schreef RobinOok het volgende:
Okay, kan het echt niet uitstaan! De vraag staat nu (openbaar) op mijn facebook, we gaan het zien. :-)
Dat je geen vrienden hoeft te zijn. ;-)quote:Op zondag 16 september 2018 13:28 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Offtopic, maar ik vind het altijd zo gek van Facebook dat dat soort dingen 'openbaar' staan, maar dat je die niet kunt zien als je niet ingelogd bent (ik heb namelijk geen Facebook, vandaar). Wat is dan de betekenis van openbaar?
En waarvoor dient dit?quote:Op zondag 16 september 2018 13:08 schreef RobinOok het volgende:
Ik kom wel in de buurt nu, op de franse google, met "brocante presse viande".
[ afbeelding ]
Nog even verder zoeken....
Oh, daar twijfel ik niet aan.quote:Op zondag 16 september 2018 13:30 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat je geen vrienden hoeft te zijn. ;-)
Maar ik zal zeker wel terugmelden mocht er iets interessants gezegd worden.
Vind je?quote:
Inferieure biefstukjes mals maken. In plaats van erop te hameren met zo'n vleeshamer. Voor een slager gaat dit sneller. Of toch hamburgers maken door er een gehaktbal in te pletten. Nou ja, dat is de theorie, ik ben nog steeds niet overtuigd.quote:
Daar staat het al op sinds gisteren, zonder succes.quote:Op zondag 16 september 2018 15:33 schreef emmyemmy2 het volgende:
Probeer het eens op reddit.com/r/whatisthisthing
Mijn "facebookvrienden" laten me ook in de steek...quote:Op zondag 16 september 2018 15:38 schreef poezenvanger_van_hamelen het volgende:
[..]
Daar staat het al op sinds gisteren, zonder succes.
Misschien is het een dom ontworpen vleespletter?quote:Op zondag 16 september 2018 16:06 schreef RobinOok het volgende:
Ik zou dan verwachten dat er een "stand" op zit. Als je nu een biefstuk ertussen legt moet je zelf maar zien hoe hard je duwt. En is de kant bij de scharnier platter dan aan de overkant ervan. Iets klopt er gewoon niet. Dat we er ook geen vinden op google geeft me ook geen goed gevoel. Maar ja, het is tot nu toe wel de meest aannemelijke optie....
Martelwerktuigquote:Op zondag 16 september 2018 16:15 schreef Postbus100 het volgende:
Plus dat je dan wel echt hele kleine biefstukjes hebt. Dat ding beslaat maar een kwart van een boterham!
Ik zou het dan logischer vinden dat het een soort van ouderwetse lijmklem ofzo is.
Ik denk een vleespletter die het formaat ook aangeeft in het restaurant. Ik denk jaren 50 of 60.quote:Op zondag 16 september 2018 16:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Misschien is het een dom ontworpen vleespletter?
Om te martelen met veel te kleine biefstukjesquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |