abonnement Unibet Coolblue
pi_181922051
quote:
4s.gif Op vrijdag 14 september 2018 19:26 schreef Scjvb het volgende:
Opnieuw dient er nu adequaat gehandeld te worden door het Vaticaan om de onderste steen boven te krijgen, en het toedekken zoals daar gaande is vervolgens zwaar te bestraffen, hetgeen de afgelopen tien tot vijftien jaar prioriteit had binnen onze kerk. Als er een geloofsgemeenschap is die hier wat tegen heeft gedaan is, is dat inderdaad de RKK.
Pls. :')

De afgelopen 10 tot 15 jaar heeft de RKK nog steeds zwijggeld aangeboden aan slachtoffers en is zelden transparant geweest.

Walgelijk schijnheilig riedeltje dit.
pi_181922072
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 september 2018 17:09 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Precies. De hiërarchie, de schaamtecultuur en de machtsverhoudingen binnen de kerk en die tussen priesters en de 'gewone kerkganger' zijn vrij uniek en zijn zeker te kenmerken als versterkende of zelfs oorzakelijke factoren.

Alles wat er de afgelopen tijd boven water is gekomen wijst op een systematische vorm van misbruik, het in stand houden daarvan, het bemoeilijken van onderzoek en het tegenwerken van verschoning. Maar Scjvb en consorten negeren dat consequent en doen net alsof het 'een paar rotte appels' waren waar de kerk verder ook niet zoveel aan kan doen.

Walgelijk.
Feitelijk doet de katholieke kerk ook gewoon aan eigenrichting en probeert men het strafrecht zoveel mogelijk weg te houden bij dit soort zaken. Dat is een structureel probleem binnen die organisatie. En eigenrichting betekent hier vooral dit soort zaken wegmoffelen en de dader overplaatsen.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_181922088
quote:
15s.gif Op zaterdag 15 september 2018 08:50 schreef Copycat het volgende:
Pijnlijke actie dit.

Ik veeg mijn straatje schoon, moet je kijken wat een puinhoop het is bij de buren.
Dit dus volledig, en dat was dus ook wat ik bedoelde in FB.

Sincères amitiés Flip.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_181922352
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 september 2018 14:20 schreef Scjvb het volgende:

[..]

[..]

Ehm.. Pardon?

Maar wat wilt u eigenlijk dat men hiertegen allemaal nog meer onderneemt behalve het snel strakker aantrekken van de teugels hiertegen, nu gebleken is dat er elders toch meer kaf onder het koren zat?
Die vraag wordt nu aan jou gesteld. Al eeuwenlang, nee al bijna 2000 jaar lang zelfs - is de Kerk doordrenkt van misbruik, vooral op het niveau Vaticaan.

Jij stelt "geef ze wat meer tijd" en "ze doen heel veel hoor".

Wat doet de Kerk nu dan wat ze de afgelopen 2000 jaar hebben nagelaten ? En hoeveel tijd zouden ze nog moeten krijgen om orde op zaken te stellen voordat ze idd maar beter verboden kunnen worden ?

Tip: bij een bedrijf wordt een dergelijke termijn in maanden uitgedrukt. Niet in eeuwen.
pi_181936310
quote:
0s.gif [b]Op zaterdag 15 september 2018 14:20 schreef [url=http://forum.fok.nl/

Maar goed, er blijft hierover altijd wel een welles nietes

Scjvb
alsjeblieft zeg :')
  zondag 16 september 2018 @ 15:42:52 #31
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_181943012
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 september 2018 17:41 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Die vraag wordt nu aan jou gesteld. Al eeuwenlang, nee al bijna 2000 jaar lang zelfs - is de Kerk doordrenkt van misbruik, vooral op het niveau Vaticaan.

Jij stelt "geef ze wat meer tijd" en "ze doen heel veel hoor".

Wat doet de Kerk nu dan wat ze de afgelopen 2000 jaar hebben nagelaten ? En hoeveel tijd zouden ze nog moeten krijgen om orde op zaken te stellen voordat ze idd maar beter verboden kunnen worden ?

Tip: bij een bedrijf wordt een dergelijke termijn in maanden uitgedrukt. Niet in eeuwen.
quote:
1s.gif Op zondag 16 september 2018 10:05 schreef bamibij het volgende:

[..]

alsjeblieft zeg :')
quote:
13s.gif Op zaterdag 15 september 2018 17:24 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Pls. :')

De afgelopen 10 tot 15 jaar heeft de RKK nog steeds zwijggeld aangeboden aan slachtoffers en is zelden transparant geweest.

Walgelijk schijnheilig riedeltje dit.
En zo draaien we in kringetjes rond aangaande het eeuwenoude fenomeen 'misbruik'.

Als waardig Roomsen - in zeer betrouwbare sfeer en wekelijks vertoevend in een prima ingelicht onderdeel van de RK-kerk binnen onze landsgrenzen - delen wij gezamenlijk in alle verleden mineur kan ik u vertellen. Derhalve respecteren uw wantrouwen in de toekomst ook geheel. Het uitkomen van de misstanden bij Dalai Lama's (waarover het artikel aanvankelijk gaat) schokte ons uiteraard ook, maar onze pijlen zijn nu echter gericht op het nieuwe schandaal binnen de RK-kerk in de VS. Aan het eind van de ochtend bij de koffie in Haerlemsch meest sfeervolle koffiebar, spraken diverse rooms-katholieken over de ophanden zijnde delegatie van de onzen uit hogere kerkelijke kring richting de Paus.

Wat zal ik zeggen? Kijk, al het geklaag over hetgeen wat nagelaten werd over een tijdspanne van ruim 2000 jaren, en wat er blijkbaar alsnog moet gebeuren lost op dit moment verder niets op. Geduld is een schone zaak, in zekere zin een goede heelmeester. Daarbij wat ook meer vertrouwen in het 'beteren van leven' van de Rooms-katholieke Kerk genereren zullen wij erg waarderen. Hoe ongeloofwaardig het ook moge klinken in de oren van critici; er zullen inderdaad opnieuw maatregelen worden genomen uit hoofde van het Heilige Vaticaan.

Met het oog op alle kritiek, ga ik er alvast vanuit dat tijd een goede raadgever zal zijn. Wanneer men overweegt het naadje van de kous te willen weten, uit pure afschuw over '2000 lange jaren van verderf en hoe uiteindelijk het maken van schoonschip', dan zal men zich moeten proberen te wenden tot de interkerkelijke leidinggevenden en tevens hogere geestelijken. Ik weet het fijne er niet helemaal van en ben niet bij machte om gedegen toezeggingen hierover aan u te doen. Mijn toelichtingen hierover zijn door mij reeds uitgegeven - inclusief welingelichte bronnen.

Enfin. Bijgaand zouden wij in opperste Haerlemsche en tevens A'damse kerkelijke kring ook verheugd zijn indien andere genoemde geloofsstromingen, waaronder Jehovah's Getuigen, Dalai Lama's en anderen mettertijd óók de daad bij het woord gevoegd zullen hebben. We begrijpen uw reserves en uw daarop gebaseerde reacties volkomen. Derhalve zullen wij uw ongeloof en wantrouwen naar aanleiding van het niet rooskleurige verleden - een slechte naam in het licht van het stelselmatig toedekken in het verleden en -heden volgens berichtgeving - voldoende respecteren.

Maar goed, welteverstaan kost het allemaal inderdaad opnieuw duurzame tijd om wereldwijd orde op zaken te kunnen stellen waarbij het publieke vertrouwen ook kan worden teruggewonnen, we weten het, maar redelijkerwijs verwachten we toch dat u het een kans geeft. Het is verder geheel aan u, waarvoor dank.

Fijne zondag!

Scjvb
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  zondag 16 september 2018 @ 16:28:16 #32
405850 Eiwitshake
Russische Trol
pi_181943947
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2018 21:27 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Oorzaak en gevolg speelt helaas 'n zekere rol. Dus dat klopt in zekere zin ook wel, ik moet daarin u gelijk geven.

Maar een kerk, een geloofsstroming, die zijn gewoontes en leer verloochend, is ook niet geloofwaardig meer. Het gaat hier dan eigenlijk niet om deze kerk, maar wanneer de RK-kerk op zijn beurt eeuwenoude gebruiken in de ban doet, opdoekt e.d. omwille van het uitsluiten van incidenten, dan kan zij wel ophouden met bestaan.

Ik krab me even achter de oren, want ben na Pennsylvania wel voor een nog sterkere aanpak van het toedekken van decenniaoude feiten, zelfs wanneer uit schaamte.
Goed gezegd! ^O^
"Wij zweren de voorkeur te geven aan een wisse dood boven een smadelijke behandeling, en nooit te dulden dat de geringste inbreuk gemaakt wordt op Neêrlands roem of de eer der vlag.”
- Jan Van Speijk
  zondag 16 september 2018 @ 16:29:33 #33
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181943969
quote:
14s.gif Op zondag 16 september 2018 16:28 schreef Eiwitshake het volgende:

[..]

Goed gezegd! ^O^
Wat is er goed aan gezegd? Was Nederland niet meer geloofwaardig toen het slavernij en de doodstraf afschafte?

En hoeveel "incidenten" moeten er precies plaatsvinden voordat het geen incidenten meer genoemd worden maar gewoon genoemd bij naam:

Structureel, onafhankelijk van tijd en plaats, op grote schaal plaatsvindend misbruik door alle lagen van de kerk. Dit misbruik was bekend, is vergoeilijkt, weggemoffeld en schuldigen zijn uit het zicht gehouden en soms weggestuurd naar andere landen waar zij verder konden gaan. Tot aan de hoogste lagen van de kerk wist men van het misbruik af en heeft men er niets tegen gedaan. Zelfs na de uitkomst van alle schandalen is er meer gebagatelliseerd dan dat er schuldigen zijn verbannen, aan justitie uitgeleverd en ga zo maar door.
pi_181944007
And it's only the giving
That makes you
What you are
pi_181944018
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2018 21:11 schreef Scjvb het volgende:
Wel.

Niet de kerk in haar geheel treft blaam, vinden wij althans, maar de rotte appels wel en die vormden slechts een kleine minderheid binnen het grote geheel. Of anders gezegd, zij die als het ware hebben gezondigd door zich te vergrijpen aan jeugdigen omdat ze zich niet inhielden

Echter kan men dit niet iedereen klakkeloos aanrekenen, me dunkt, behalve dan het toedekken ervan uit schaamte. Dat moet helaas toch weer beter worden bestreden, zo is ook weer gebleken in Pennsylvania, maar dus ook bij de dalai lama's, Jehovah's Getuigen en andere kerkgenootschappen.
quote:
Helft bisschoppen had aandeel in kindermisbruik
Misbruik in de Katholieke Kerk Twintig van de negendertig hoge kerkbestuurders waren tussen 1945 en 2010 betrokken bij misbruikdossiers, blijkt uit een inventarisatie van NRC.

Twintig van de negenendertig Nederlandse kardinalen, bisschoppen en hulpbisschoppen waren tussen 1945 en 2010 betrokken bij misbruikdossiers in de Katholieke Kerk. Dat blijkt uit een inventarisatie van NRC.

Vier van hen misbruikten zelf kinderen, zestien anderen plaatsten pedofiele priesters over die zo elders nieuwe slachtoffers konden maken. Geen van de verantwoordelijke bisschoppen is nog actief. Alle zaken zijn verjaard.

NRC heeft op een rijtje gezet welke hoge kerkbestuurders te linken zijn aan misbruikdossiers. Het gaat om bekende en minder bekende zaken die zijn opgedoken sinds 2010, het begin van het misbruikschandaal in Nederland. De informatie komt van het meldpunt voor kindermisbruik in de kerk, uit rapporten van de Commissie-Deetman en uit eigen onderzoek van de krant.

De rol van kerkbestuurders staat opnieuw ter discussie na het verschijnen van het rapport over massaal misbruik in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Daarin wordt tot in detail de cultuur van overplaatsen en stilzwijgen beschreven. De cultuur was verankerd in de kerk, wereldwijd.

De vier (hulp-)bisschoppen die zich persoonlijk schuldig gemaakt hebben aan misbruik zijn Jan Niënhaus (Utrecht), Jo Gijsen (Roermond), Philippe Bär (Rotterdam) en Jan ter Schure (Den Bosch).

Overplaatsingen
Andere kardinalen en bisschoppen plaatsten priesters, nadat zij kinderen hadden misbruikt, over naar andere parochies waar ze met een schone lei verder konden. Liep het daar weer mis, dan volgden opnieuw overplaatsingen, soms naar een ander bisdom in binnen- of buitenland. Ze hielden de affaires stil, vernietigden dossiers van 'probleempriesters' en bekommerden zich niet of nauwelijks om de slachtoffers.

Lotgenotenorganisatie Vrouwen Platform Kerkelijk Kindermisbruik (VPKK) wijst erop dat door deze praktijken extra slachtoffers zijn gevallen.

Zo plaatste de Roermondse bisschop Petrus Moors in 1969 een kapelaan, van wie bekend was dat hij in Maastricht drie kinderen ernstig misbruikt had, over naar Thorn. Moors' opvolger Jo Gijsen plaatste in 1972 de pedofiele kapelaan vervolgens over naar de Limburgse plaatsen Ell, Hunsel, Ubach over Worms en Ospel. Daar maakte hij opnieuw slachtoffers, tweeëntwintig jaar lang. Negen mannen en vrouwen, die door hem ernstig zijn misbruikt, ontvingen inmiddels samen 750.000 ton smartengeld van het bisdom.

Onderzoek NRC: misbruik in de Katholieke Kerk Weekend, pagina 24-28

https://www.nrc.nl/nieuws(...)dermisbruik-a1616632
Met je rotte appels. Die hele appelboom is hartstikke verrot.
"Pools are perfect for holding water"
  zondag 16 september 2018 @ 16:35:02 #36
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181944050
quote:
0s.gif Op zondag 16 september 2018 16:31 schreef probeer het volgende:

[..]


[..]

Met je rotte appels. Die hele appelboom is hartstikke verrot.
De weigering om de rotheid van de kerk in te zien is ziek. Zie hier wat jarenlange indoctrinatie en lid zijn van deze sekte met je doet. Je reinste cognitieve dissonantie.
pi_181944063
quote:
1s.gif Op zondag 16 september 2018 16:35 schreef Richestorags het volgende:

[..]

De weigering om de rotheid van de kerk is ziek. Zie hier wat jarenlange indoctrinatie en lid zijn van deze sekte met je doet. Je reinste cognitieve dissonantie.
We mogen wat mij betreft eens een maatschappelijk debat gaan houden over of we zo'n organisatie nog wel in ons land willen.

En ja. Die gast is helemaal van het padje af. Bijna onwerkelijk hoe hij deze shit continue bagatelliseert. Ben ook enig respect voor hem als user en mens compleet verloren.
"Pools are perfect for holding water"
  zondag 16 september 2018 @ 16:46:59 #38
405850 Eiwitshake
Russische Trol
pi_181944227
Toch grappig om te lezen hoe de kerkhatende Atheïsten hier op fok tegen kerkgangers vertellen hoe zij hun kerk en geloof moeten inrichten.

Dat er vele incidenten binnen de katholieke kerk zijn is ook niet vreemd. 1.3 miljard mensen zijn katholiek. Daarbinnen zijn 221700 parochies die allemaal een zekere vorm van autonomie hebben.
Volgens de kerkhaters deugen dus alle 221700 parochies niet en zijn haar 1.3 miljard volgelingen idioot dat ze het 'walgelijke' instituut steunen. Het walgelijke instituut dat boodschappen van goedheid en trouw aan de medemens verkondigd deugt niet.
Een instituut waarin mensen in alle vredigheid hun geloof beleiden zonder daarin anderen kwaad te doen deugt niet. Een instituut waarin mensen in harmonie geestelijke rust vinden deugt niet. Zij zien alleen alles wat slecht is, van de buitenkant. De binnenkant willen ze niet eens leren kennen, het is oubollig en je gelooft immers in een sprookje.

Ik ben 26 en ik ken de fouten van de kerk. Echter in mijn parochie zijn dit soort incidenten relatief onbekend. Natuurlijk zijn er in het verleden wel eens incidenten geweest, maar is dat niet overal waar grote groepen mensen samenkomen? Zijn er niet altijd mensen die misbruik maken van de institutionele macht die ze hebben? Het is goed dat we daar waakzaam voor zijn en dat we ook optreden tegen zulke grove misstanden.

Maar ik weet ook dat atheïsten alle incidenten, groot en klein, tot in den treuren zullen aangrijpen om ons en ons geloof kapot te maken. Daar pas ik voor.
Dus ja, sommige zaken kun je beter binnenshuis houden omdat daar weer een reactie buiten alle proporties op ontstaat door mensen die toch al niets van ons moeten weten.
"Wij zweren de voorkeur te geven aan een wisse dood boven een smadelijke behandeling, en nooit te dulden dat de geringste inbreuk gemaakt wordt op Neêrlands roem of de eer der vlag.”
- Jan Van Speijk
pi_181944411
quote:
Op zondag 16 september 2018 16:46 schreef Eiwitshake het volgende:
Toch grappig om te lezen hoe de kerkhatende Atheïsten hier op fok tegen kerkgangers vertellen hoe zij hun kerk en geloof moeten inrichten.

Dat er vele incidenten binnen de katholieke kerk zijn is ook niet vreemd. 1.3 miljard mensen zijn katholiek. Daarbinnen zijn 221700 parochies die allemaal een zekere vorm van autonomie hebben.
Volgens de kerkhaters deugen dus alle 221700 parochies niet en zijn haar 1.3 miljard volgelingen idioot dat ze het 'walgelijke' instituut steunen. Het walgelijke instituut dat boodschappen van goedheid en trouw aan de medemens verkondigd deugt niet.
Een instituut waarin mensen in alle vredigheid hun geloof beleiden zonder daarin anderen kwaad te doen deugt niet. Een instituut waarin mensen in harmonie geestelijke rust vinden deugt niet. Zij zien alleen alles wat slecht is, van de buitenkant. De binnenkant willen ze niet eens leren kennen, het is oubollig en je gelooft immers in een sprookje.

Ik ben 26 en ik ken de fouten van de kerk. Echter in mijn parochie zijn dit soort incidenten relatief onbekend. Natuurlijk zijn er in het verleden wel eens incidenten geweest, maar is dat niet overal waar grote groepen mensen samenkomen? Zijn er niet altijd mensen die misbruik maken van de institutionele macht die ze hebben? Het is goed dat we daar waakzaam voor zijn en dat we ook optreden tegen zulke grove misstanden.

Maar ik weet ook dat atheïsten alle incidenten, groot en klein, tot in den treuren zullen aangrijpen om ons en ons geloof kapot te maken. Daar pas ik voor.
Dus ja, sommige zaken kun je beter binnenshuis houden omdat daar weer een reactie buiten alle proporties op ontstaat door mensen die toch al niets van ons moeten weten.
Waarom zou de kerk boven de wet moeten staan :?
  zondag 16 september 2018 @ 17:13:36 #40
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181944618
quote:
0s.gif Op zondag 16 september 2018 16:46 schreef Eiwitshake het volgende:
Toch grappig om te lezen hoe de kerkhatende Atheïsten hier op fok tegen kerkgangers vertellen hoe zij hun kerk en geloof moeten inrichten.

Dat er vele incidenten binnen de katholieke kerk zijn is ook niet vreemd. 1.3 miljard mensen zijn katholiek. Daarbinnen zijn 221700 parochies die allemaal een zekere vorm van autonomie hebben.
Volgens de kerkhaters deugen dus alle 221700 parochies niet en zijn haar 1.3 miljard volgelingen idioot dat ze het 'walgelijke' instituut steunen. Het walgelijke instituut dat boodschappen van goedheid en trouw aan de medemens verkondigd deugt niet.
Een instituut waarin mensen in alle vredigheid hun geloof beleiden zonder daarin anderen kwaad te doen deugt niet. Een instituut waarin mensen in harmonie geestelijke rust vinden deugt niet. Zij zien alleen alles wat slecht is, van de buitenkant. De binnenkant willen ze niet eens leren kennen, het is oubollig en je gelooft immers in een sprookje.

Ik ben 26 en ik ken de fouten van de kerk. Echter in mijn parochie zijn dit soort incidenten relatief onbekend. Natuurlijk zijn er in het verleden wel eens incidenten geweest, maar is dat niet overal waar grote groepen mensen samenkomen? Zijn er niet altijd mensen die misbruik maken van de institutionele macht die ze hebben? Het is goed dat we daar waakzaam voor zijn en dat we ook optreden tegen zulke grove misstanden.

Maar ik weet ook dat atheïsten alle incidenten, groot en klein, tot in den treuren zullen aangrijpen om ons en ons geloof kapot te maken. Daar pas ik voor.
Dus ja, sommige zaken kun je beter binnenshuis houden omdat daar weer een reactie buiten alle proporties op ontstaat door mensen die toch al niets van ons moeten weten.
Kerkhatende atheïsten? Je gebruikt een hoop aannames.

Bovendien vlieg je behoorlijk uit de bocht met je fundamentale aanname.

quote:
Volgens de kerkhaters deugen dus alle 221700 parochies niet en zijn haar 1.3 miljard volgelingen idioot dat ze het 'walgelijke' instituut steunen.
Uiteraard kunnen er op individueel niveau parochies zijn die helemaal deugen en zijn er genoeg priesters, bisschoppen en kardinalen die het beste met de mens voor hebben. Er is echter genoeg misbruik door de tijd heen geweest op genoeg plekken op de wereld met genoeg mensen op de allerhoogste posities die hiervan wisten en hier niet naar hebben gehandeld dat je kan stellen dat het instituut verrot is.

Zo zijn er ook op individueel niveau ook goede nazi's geweest, zijn er goede werknemers van Goldman Sachs en ga zo maar door. Maar ook die instituten zijn verrot natuurlijk. En het is niet alleen het misbruik wat de kerk verrot maakt. De Kerk is ook verantwoordelijk voor veel leed ten aanzien van verkrachte moeders in ontwikkelingslanden en zelfs voor bevolkingsgroei in Afrika. Hulp gekoppeld aan zieltjes winnen. Zieltjes die vervolgens wordt verteld dat ze niet aan gezinsbeperking mogen doen. Compleet immoreel in een wereld waarin de druk op de planeet al groot genoeg is en er niet genoeg voedsel is in die gebieden om de nieuwe mensen te voeden.

En als we dan naar het historische leed gaan kijken dat de Kerk heeft veroorzaakt kunnen we het al helemaal een verrot instituut noemen natuurlijk. De Kerk heeft altijd met de arrogante gedachte geleefd dat de mensen haar nodig hebben voor de religieuze boodschap en beleving. Dat kan ook prima zonder de Katholieke Kerk, sterker nog de Kerk heeft geheel haar eigen draai aan de geloofsbeleving gegeven en bewust passages uit de Bijbel gehouden en mensen vervolgd die aan innerlijke in plaats van uiterlijke geloofsbeleving deden (de meer Gnostische variant).
pi_181944839
quote:
0s.gif Op zondag 16 september 2018 16:46 schreef Eiwitshake het volgende:
Dus ja, sommige zaken kun je beter binnenshuis houden omdat daar weer een reactie buiten alle proporties op ontstaat door mensen die toch al niets van ons moeten weten.
Buiten alle proporties dat daders van misbruik gestraft ipv toegedekt zouden moeten worden :') voel eens aan je voorhoofd man
pi_181944928
quote:
0s.gif Op zondag 16 september 2018 16:46 schreef Eiwitshake het volgende:
Toch grappig om te lezen hoe de kerkhatende Atheïsten hier op fok tegen kerkgangers vertellen hoe zij hun kerk en geloof moeten inrichten.
Dan lees je niet goed. Er wordt geageerd richting de houding van de kerk als organisatie en individuele kerkgangers. Lekker makkelijk om dat weg te zetten als atheïsten die de kerk haten, dan hoef je niet op de inhoud in te gaan.
quote:
Dat er vele incidenten binnen de katholieke kerk zijn is ook niet vreemd. 1.3 miljard mensen zijn katholiek. Daarbinnen zijn 221700 parochies die allemaal een zekere vorm van autonomie hebben.
Het gaat niet om losstaande incidenten. Het gaat om een patroon. Vanuit de organisatie wordt hier op een systematische manier mee omgegaan. Dat kun je niet meer afdoen als 'wat incidentjes'. Dan heb je de afgelopen 50 jaar echt op een andere planeet geleefd.
quote:
Volgens de kerkhaters deugen dus alle 221700 parochies niet en zijn haar 1.3 miljard volgelingen idioot dat ze het 'walgelijke' instituut steunen. Het walgelijke instituut dat boodschappen van goedheid en trouw aan de medemens verkondigd deugt niet.
Dat wordt ook niet gezegd. Je bent nu stromannen aan het aanvallen.
quote:
Een instituut waarin mensen in alle vredigheid hun geloof beleiden zonder daarin anderen kwaad te doen deugt niet. Een instituut waarin mensen in harmonie geestelijke rust vinden deugt niet. Zij zien alleen alles wat slecht is, van de buitenkant. De binnenkant willen ze niet eens leren kennen, het is oubollig en je gelooft immers in een sprookje.
Lekker zwart-wit weer. Dus de kerk houdt decennialang misbruik in stand maar ze verkondigen ook een goede boodschap dus je mag geen kritiek hebben op de kerk. Goed verhaal.
quote:
Ik ben 26 en ik ken de fouten van de kerk. Echter in mijn parochie zijn dit soort incidenten relatief onbekend. Natuurlijk zijn er in het verleden wel eens incidenten geweest, maar is dat niet overal waar grote groepen mensen samenkomen? Zijn er niet altijd mensen die misbruik maken van de institutionele macht die ze hebben? Het is goed dat we daar waakzaam voor zijn en dat we ook optreden tegen zulke grove misstanden.
Maar ik weet ook dat atheïsten alle incidenten, groot en klein, tot in den treuren zullen aangrijpen om ons en ons geloof kapot te maken. Daar pas ik voor.
Schei toch uit. Je doet er goed aan om hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden, want dit slaat ook weer nergens op.
quote:
Dus ja, sommige zaken kun je beter binnenshuis houden omdat daar weer een reactie buiten alle proporties op ontstaat door mensen die toch al niets van ons moeten weten.
Serieus? Dit had binnenhuis gehouden moeten worden? Begrijp je de implicaties wel van wat je hier zegt?!
pi_181944934
quote:
1s.gif Op zondag 16 september 2018 17:25 schreef bamibij het volgende:

[..]

Buiten alle proporties dat daders van misbruik gestraft ipv toegedekt zouden moeten worden :') voel eens aan je voorhoofd man
Ongelofelijk. :R
pi_181945458
quote:
0s.gif Op zondag 16 september 2018 16:46 schreef Eiwitshake het volgende:
Toch grappig om te lezen hoe de kerkhatende Atheïsten hier op fok tegen kerkgangers vertellen hoe zij hun kerk en geloof moeten inrichten.

Dat er vele incidenten binnen de katholieke kerk zijn is ook niet vreemd. 1.3 miljard mensen zijn katholiek. Daarbinnen zijn 221700 parochies die allemaal een zekere vorm van autonomie hebben.
Volgens de kerkhaters deugen dus alle 221700 parochies niet en zijn haar 1.3 miljard volgelingen idioot dat ze het 'walgelijke' instituut steunen. Het walgelijke instituut dat boodschappen van goedheid en trouw aan de medemens verkondigd deugt niet.
Een instituut waarin mensen in alle vredigheid hun geloof beleiden zonder daarin anderen kwaad te doen deugt niet. Een instituut waarin mensen in harmonie geestelijke rust vinden deugt niet. Zij zien alleen alles wat slecht is, van de buitenkant. De binnenkant willen ze niet eens leren kennen, het is oubollig en je gelooft immers in een sprookje.

Ik ben 26 en ik ken de fouten van de kerk. Echter in mijn parochie zijn dit soort incidenten relatief onbekend. Natuurlijk zijn er in het verleden wel eens incidenten geweest, maar is dat niet overal waar grote groepen mensen samenkomen? Zijn er niet altijd mensen die misbruik maken van de institutionele macht die ze hebben? Het is goed dat we daar waakzaam voor zijn en dat we ook optreden tegen zulke grove misstanden.

Maar ik weet ook dat atheïsten alle incidenten, groot en klein, tot in den treuren zullen aangrijpen om ons en ons geloof kapot te maken. Daar pas ik voor.
Dus ja, sommige zaken kun je beter binnenshuis houden omdat daar weer een reactie buiten alle proporties op ontstaat door mensen die toch al niets van ons moeten weten.
Binnenshuis houden. Ben jij serieus wel helemaal 100 in je bovenkamer?

Verder zeg ik nergens hoe jij je geloof dient te belijden. Ik stel alleen maar dat je een slecht mens bent wanneer je het systematisch verkrachten van kinderen afdoet met 'er gebeuren ook goede dingen, en om die goede naam te beschermen dient de kerk het systematisch verkrachten van kinderen weg te moffelen'.

Hoe kan jij zo'n mening vereenzelvigen met je god?

Edit: En hoe het met die parochies zit, geen flauw idee. Maare .. "Helft bisschoppen had aandeel in kindermisbruik"

[ Bericht 4% gewijzigd door probeer op 16-09-2018 18:18:32 ]
"Pools are perfect for holding water"
pi_181945603
quote:
0s.gif Op zondag 16 september 2018 17:30 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ongelofelijk. :R
Verdomme zeg .. er zijn hier wel echt een aantal mensen die enorm kleur bekennen. En niet op een goede manier.
"Pools are perfect for holding water"
pi_181945633
quote:
0s.gif Op zondag 16 september 2018 18:08 schreef probeer het volgende:

[..]

Verdomme zeg .. er zijn hier wel echt een aantal mensen die enorm kleur bekennen. En niet op een goede manier.
Ehm, nee. :')_Ergens wel komisch ook dat je zit te zeiken dat mensen de kerk haten om dan vervolgens met het idee te komen dat het wel goed is dat de kerk zaken binnenshuis behandelt.
pi_181945674
quote:
10s.gif Op zondag 16 september 2018 18:10 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ehm, nee. :')_Ergens wel komisch ook dat je zit te zeiken dat mensen de kerk haten om dan vervolgens met het idee te komen dat het wel goed is dat de kerk zaken binnenshuis behandelt.
De kerk is hier natuurlijk het echte slachtoffer.
"Pools are perfect for holding water"
pi_181945717
Ik heb ook wel vaker hevige meningsverschillen / discussies op dit forum. Maar dit is voor mij echt een van de weinige keren dat ik denk 'ok, als je dat serieus vindt dan ben je wat mij betreft gewoon af'.
"Pools are perfect for holding water"
pi_181945764
quote:
0s.gif Op zondag 16 september 2018 18:14 schreef probeer het volgende:
Ik heb ook wel vaker hevige meningsverschillen / discussies op dit forum. Maar dit is voor mij echt een van de weinige keren dat ik denk 'ok, als je dat serieus vindt dan ben je wat mij betreft gewoon af'.
Precies.
  zondag 16 september 2018 @ 18:22:47 #50
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181945938
Dit biedt natuurlijk ook even een mooi inzicht in waarom het bij de KK en de Jehova's zo lang op zo'n grote schaal kon misgaan. Als zelfs degenen zonder invloed al bereid zijn het goed te praten, binnenshuis te houden en te bagatelliseren (lees: het slachtoffer in een verdomhoekje plaatsen en de bereidheid en durf om aangifte te nemen wegnemen), kan je zien wat degenen met invloed hebben bereikt om dit te bewerkstelligen.

En dan ga ik bij deze twee users er ook nog eens vanuit dat zij geeneens kwaadaardige intenties hebben, wat ik bij degenen hoger in de hiërarchie absoluut niet uitsluit.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')