abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 14 september 2018 @ 19:26:53 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_181905113
Allen,

Ondanks 'n groot scala aan heuglijke financiële ontwikkelingen en andere mooie recensies voor velen - vooral voor mijn partner, ikzelf *) en verschillende anderen vanwege het goede leven in de beste Haerlemsche sferen - deed het volgende uiteraard ook van zich spreken. Zij het in een ietwat minder rooskleurig daglicht, mij dunkt.

Een schaamteloos maar bovenal misdadig fenomeen geschied evenzo binnen de strikt besloten dalai lama gemeenschap :o, net als bij geloofsgemeenschap de Jehova's Getuigen. Het gebeurde blijft bij hen helaas nog onder een grote dekmantel, derhalve genieten misbruikers volledige bescherming door hun geestelijke 'superieuren'. :{w Onlangs weigerden zij nog om gegevens over te dragen aan het justitieel apparaat en daarmee volledige medewerking te verlenen. :O

Bijgaand moet ons van het hart dat wij roomsen *), die de laatste jaren best heel wat te verwerken hebben gehad onder het wereldwijde juk van grote misbruikschandalen binnen onze prettige geloofsgemeenschap, het zeker niet somber inzien. B:)B Lang niet alle roomsen verspreid over verschillende contreien in de wereld liggen hier dagelijks wakker van :Y, kan ik u vertellen. *) Immers is onze kerk voorzien met 'n groot en rijkelijk scala aan vreugdevolle 'ingrediënten' *), behalve de aan het licht gekomen kommer en kwel uit het stoffige verleden met alle schande van dien, en zo zij het.

Het spijt ons ergens voor u, maar uiteraard ook voor andere critici die overigens niet op FOK! actief zijn, dat het grote misbruikschandaal in de Verenigde Staten onlangs opnieuw roet in het eten gooide. :Y) :6 Opnieuw dient er nu adequaat gehandeld te worden door het Vaticaan om de onderste steen boven te krijgen, en het toedekken zoals daar gaande is vervolgens zwaar te bestraffen, hetgeen de afgelopen tien tot vijftien jaar prioriteit had binnen onze kerk. Als er een geloofsgemeenschap is die hier wat tegen heeft gedaan is, is dat inderdaad de RKK. O-)

Hoewel de kerk vandaag de dag aanzienlijk minder aangeslotenen telt, mede door de tijdgeest, blijft zij in de harten van minstens 1,2 miljard katholieken en sympathisanten van het eeuwenoude geloofsinstituut. *) Desalniettemin schoten jammer genoeg vooralsnog een select aantal foute geestelijken door de mazen van het net. Maar het rechtssysteem laat niet toe mensen te veroordelen bij ontbreken van voldoende bewijs, hetgeen door ons heel soms wordt betreurd omdat de schuld er vaak dik bovenop ligt. Getroffenen werden in bepaalde gevallen zelfs financieel gecompenseerd, terwijl nooit vast is komen te staan dat zij daar recht op hadden.

Echter speelt het overlijden van bepaalde sujetten uit die tijd natuurlijk ook een grote rol, omdat de doden uiteraard niet meer spreken. Het overlijden van iemand blijft te alle tijde 'n droevige passage in het leven :o, maar uiteindelijk zullen zij ter verantwoording geroepen worden in het hiernamaals. O-) Uiteindelijk tikt de klok rustig verder en blijft er wereldwijd nog veel te doen, is gebleken. *) Veel wonden die ooit werden toegebracht door rotte appels tussen de meeste zeer integere rooms-katholieke geestelijken afgelopen zestig jaar, zijn langzaamaan helende door een onvervalste maar bovenal stevige aanpak onder auspiciën van commissies als Deetman *), en later Franciscus zelf. :Y)

Maar goed, dit grote schandaal in kwestie bij de dalai lama's schokt ons Haerlemmers uiteraard, waaronder de hoge christelijke heren uit onze kringen zich ook vaak scharen. :|W Zo ook de hoogstwaarschijnlijk evenzo onwelriekende misbruikgebeurtenissen bij de Jehova's Getuigen. welke ons reeds eerder ter ore kwamen. Binnen waardige rooms-katholieke kringen zullen de meest recente berichtgevingen ernstig besproken worden *), waarbij de onzen present zullen zijn. Uiteraard zal deze berichtgeving over deze best op zich vrij bijzondere geloofsbeweging ook tot deze bespreking behoren. *)

Vanzelfsprekend is de hoofdmoot in dezen alle gevolg die gegeven gaat worden aan de grote misbruikzaak te Pennsylvania. Binnen nu en een jaar zal een speciale roomse delegatie vanuit Haarlem *), Amsterdam en Utrecht (denk hierbij aan het bisdom Haarlem Amsterdam en het bisdom Utrecht onder leiding van de weledele kardinaal van Eijk), hierover z'n licht gaan opsteken in het Vaticaan. :s) :s) :s) Hoewel er binnen de rooms-katholieke Kerk een zekere hiërarchie heerst, treft het overgrote merendeel van de organisatie geen of weinig blaam.

Men kan niet iedereen aanspreken op de daden van anderen, temeer omdat men gewoonweg niet bij machte is hier zelf wat aan te doen als individu. :N Maar behalve dat alles, zullen mijn partner en ik op een ander tijdstip op reis gaan richting Italië voor een privébezoek aan het mooie Vaticaan met alle pracht en praal. *) En mogelijk zien wij emeritus paus Benedictus XVI zijn oude dag slijten in de sierlijke tuinen. In het Haerlemsche feesten we regelmatig lekker door. :9~ :Y) :9

Tijdens een borrel op de Zuidas, waar verschillende waardige katholieken werkzaam zijn, was men het er unaniem over eens dat opnieuw actie zal moeten worden ondernomen tegen het toedekken door plaatselijke kerkleiders in de VS.
Ondanks het feit dat verreweg de meesten kuis en betrouwbaar zijn, moeten excessen uiteraard met hand en tand bestreden worden.

Tenslotte blijft het katholicisme voor de meeste andersoortige gelovigen welbeschouwd een geweldige godsdienst. Maar hetzelfde geldt ook voor het Tibetaanse boeddhisme en Jehova's Getuigen, althans door de ogen van velen. Behalve onze steun en support te verlenen jegens andere gelovigen, zoals het een waardig katholiek betaamt *), rest ons niets anders dan de ontwikkelingen omtrent de beloofde aanpak van deze misstanden bij de dalai lama's geduldig af te wachten :s) :s) :s)

Gegroet en een fijn weekend!!

Scjvb

~~~~

Misbruikslachtoffers spreken dalai lama en zijn blij met toezegging

quote:
VANDAAG, 12:22 AANGEPAST OM 14:04


De dalai lama en de misbruikslachtoffers Marlies Bosch | Stichting Bezoek Zijne Heiligheid Dalai Lama

Slachtoffers van seksueel misbruik hebben in Rotterdam kort met de dalai lama gesproken. Voor zover bekend is het voor het eerst dat hij slachtoffers van misbruik door boeddhistische geestelijken ontmoet.

De dalai lama heeft toegezegd dat hij het wijdverbreide misbruikprobleem gaat bespreken op een grote bijeenkomst met boeddhistische leraren in zijn Indiase woonplaats Dharamsala. Dat zegt initiatiefnemer van de bijeenkomst Oane Bijlsma.

Zij is verheugd met die toezegging en noemde de bijeenkomst "best moeizaam, maar zeker de moeite waard". Het kantoor van de dalai lama heeft nog niet gereageerd op de bijeenkomst of zich uitgelaten over de toezegging.


Slachtoffer na gesprek met dalai lama: 'Ik denk dat het te schokkend voor hem was'

In 2015 werd bekend dat boeddhistische monniken en leraren in Nederland zich de afgelopen decennia hebben schuldig gemaakt aan seksueel misbruik van leerlingen, zowel mannen als vrouwen. Volgens Bijlsma noemde de dalai lama een speciale bijeenkomst met wetenschappers over dit onderwerp vandaag in Rotterdam een "zeer interessant idee".

De slachtoffers willen graag dat de dalai lama zijn positie gebruikt om te benadrukken dat leraren die misbruik plegen niet boven de wet staan. "Hij zei daarop dat hij al eerder heeft gezegd dat 'slechte lama's' publiekelijk moeten worden bekritiseerd."

© https://nos.nl/artikel/22(...)-met-toezegging.html
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_181905576
TS is een exponent van het Rijke Roomsche Leven :')
pi_181906051
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2018 19:56 schreef bamibij het volgende:
TS is een exponent van het Rijke Roomsche Leven :')
Miswijntje in de ene hand, geslachtsdeel van een minderjarig jochie in de andere hand?
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  vrijdag 14 september 2018 @ 20:29:21 #4
238326 Worteltjestaart
Lid van de Copycat-fanclub
pi_181906168
Ik vind meestal je topics vermakelijk, Scjvb, en de tijd en moeite die je altijd in je OPs steekt vind ik bewonderenswaardig.

Maar je gedweep met de katholieke kerk en je veel te softe houding tegenover de misstanden aldaar maakt me kotsmisselijk.
Je reputatie is te voet gekomen en dreigt met paard te vertrekken.
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2422880/2/50#p176814828" target="_blank" >maandag 29 januari 2018 10:31</a> schreef richolio het volgende:[/b]
Kijk even naar de post van worteltjestaart en neem het goed in je op.
  vrijdag 14 september 2018 @ 20:50:54 #5
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_181906699
Hoe men het ook noemt; van 'exponent' van het Rijke Roomse Leven tot miswijntje in de ene hand..', wij maken ons verder weinig druk.

We hebben inderdaad zo onze kerkelijke contacten, die evenals wij Haerlemmers *) met een schoon geweten al hetgeen wat her en der boven water gekomen is niet goedkeuren, kan ik u vertellen.

Hetzelfde geldt ook voor het gebeurde buiten het kerkelijke en de bijbehorende goddelijke sferen, zoals sportverenigingen, noem maar op.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_181906745
Scjvb, vraagje, ben jij voor of tegen het verplicht stellen van celibaat aan priesters ed?
  vrijdag 14 september 2018 @ 20:57:27 #7
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_181906857
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2018 20:53 schreef bamibij het volgende:
Scjvb, vraagje, ben jij voor of tegen het verplicht stellen van celibaat aan priesters ed?
Het celibaat hoort erbij. Kerkelijke gewoonten zijn inherent aan rooms-katholiek zijn en het uitdragen van het geloof.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_181906911
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2018 20:57 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Het celibaat hoort erbij. Kerkelijke gewoonten zijn inherent aan rooms-katholiek zijn en het uitdragen van het geloof.
Aha, dus je keurt misbruik af, maar structuren in de Kerk waar jij bij hoort, die misbruik in de hand werken, daar ben je dan weer voor.

Ronduit walgelijk dus.
pi_181907099
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 september 2018 20:59 schreef bamibij het volgende:

[..]

Aha, dus je keurt misbruik af, maar structuren in de Kerk waar jij bij hoort, die misbruik in de hand werken, daar ben je dan weer voor.

Ronduit walgelijk dus.
Om van te kotsen ja.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  vrijdag 14 september 2018 @ 21:11:29 #10
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_181907202
Wel.

Niet de kerk in haar geheel treft blaam, vinden wij althans, maar de rotte appels wel en die vormden slechts een kleine minderheid binnen het grote geheel. Of anders gezegd, zij die als het ware hebben gezondigd door zich te vergrijpen aan jeugdigen omdat ze zich niet inhielden

Echter kan men dit niet iedereen klakkeloos aanrekenen, me dunkt, behalve dan het toedekken ervan uit schaamte. Dat moet helaas toch weer beter worden bestreden, zo is ook weer gebleken in Pennsylvania, maar dus ook bij de dalai lama's, Jehovah's Getuigen en andere kerkgenootschappen.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  vrijdag 14 september 2018 @ 21:14:02 #11
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_181907253
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 september 2018 21:06 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Om van te kotsen ja.
Niet zo dramatisch hoor.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_181907266
Je laatste zin ben ik het hartgrondig mee eens.
MAAR!! de structuur en bepaalde gebruiken werken misbruik in de hand!!! Daar moet echt iets aan gedaan worden. En dat lukt maar niet, door het conservatieve (smal)deel in de Kerk. :(
  vrijdag 14 september 2018 @ 21:27:53 #13
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_181907585
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2018 21:14 schreef bamibij het volgende:
Je laatste zin ben ik het hartgrondig mee eens.
MAAR!! de structuur en bepaalde gebruiken werken misbruik in de hand!!! Daar moet echt iets aan gedaan worden. En dat lukt maar niet, door het conservatieve (smal)deel in de Kerk. :(
Oorzaak en gevolg speelt helaas 'n zekere rol. Dus dat klopt in zekere zin ook wel, ik moet daarin u gelijk geven.

Maar een kerk, een geloofsstroming, die zijn gewoontes en leer verloochend, is ook niet geloofwaardig meer. Het gaat hier dan eigenlijk niet om deze kerk, maar wanneer de RK-kerk op zijn beurt eeuwenoude gebruiken in de ban doet, opdoekt e.d. omwille van het uitsluiten van incidenten, dan kan zij wel ophouden met bestaan.

Ik krab me even achter de oren, want ben na Pennsylvania wel voor een nog sterkere aanpak van het toedekken van decenniaoude feiten, zelfs wanneer uit schaamte.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_181910265
Minder smileys gebruiken. Het is irritant. Daarnaast je zou je moeten schammen dat je het zo bagatelliseert door je oh zo grappige stuk.
  zaterdag 15 september 2018 @ 01:40:16 #15
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181913317
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2018 20:57 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Het celibaat hoort erbij. Kerkelijke gewoonten zijn inherent aan rooms-katholiek zijn en het uitdragen van het geloof.
Het celibaat heeft vrij weinig met het Christelijke geloof van doen. Nergens staat het in de Bijbel beschreven. Wel werkt het een hoop misbruik in de hand.
  zaterdag 15 september 2018 @ 01:41:45 #16
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181913353
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2018 21:27 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Oorzaak en gevolg speelt helaas 'n zekere rol. Dus dat klopt in zekere zin ook wel, ik moet daarin u gelijk geven.

Maar een kerk, een geloofsstroming, die zijn gewoontes en leer verloochend, is ook niet geloofwaardig meer. Het gaat hier dan eigenlijk niet om deze kerk, maar wanneer de RK-kerk op zijn beurt eeuwenoude gebruiken in de ban doet, opdoekt e.d. omwille van het uitsluiten van incidenten, dan kan zij wel ophouden met bestaan.

Ik krab me even achter de oren, want ben na Pennsylvania wel voor een nog sterkere aanpak van het toedekken van decenniaoude feiten, zelfs wanneer uit schaamte.
Nederland hield ook niet op met bestaan toen wij het eeuwenoude gebruik van het geven en uitvoeren van de doodstraf afschaften.
pi_181914741
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2018 21:27 schreef Scjvb het volgende:

[..]

Oorzaak en gevolg speelt helaas 'n zekere rol. Dus dat klopt in zekere zin ook wel, ik moet daarin u gelijk geven.

Maar een kerk, een geloofsstroming, die zijn gewoontes en leer verloochend, is ook niet geloofwaardig meer. Het gaat hier dan eigenlijk niet om deze kerk, maar wanneer de RK-kerk op zijn beurt eeuwenoude gebruiken in de ban doet, opdoekt e.d. omwille van het uitsluiten van incidenten, dan kan zij wel ophouden met bestaan.

Ik krab me even achter de oren, want ben na Pennsylvania wel voor een nog sterkere aanpak van het toedekken van decenniaoude feiten, zelfs wanneer uit schaamte.
Je bent onderdeel van het probleem.
pi_181914783
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2018 21:27 schreef Scjvb het volgende:
Maar een kerk, een geloofsstroming, die zijn gewoontes en leer verloochend, is ook niet geloofwaardig meer. Het gaat hier dan eigenlijk niet om deze kerk, maar wanneer de RK-kerk op zijn beurt eeuwenoude gebruiken in de ban doet, opdoekt e.d. omwille van het uitsluiten van incidenten, dan kan zij wel ophouden met bestaan.
Aangezien die "incidenten" structureel al eeuwenlang plaatsvinden en actief door de Kerk worden gefaciliteerd en gestimuleerd - wat is volgens jou dan de juiste reactie ?
  zaterdag 15 september 2018 @ 08:50:51 #19
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_181915312
Pijnlijke actie dit.

Ik veeg mijn straatje schoon, moet je kijken wat een puinhoop het is bij de buren.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  zaterdag 15 september 2018 @ 14:20:16 #20
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_181919194
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 september 2018 08:17 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Aangezien die "incidenten" structureel al eeuwenlang plaatsvinden en actief door de Kerk worden gefaciliteerd en gestimuleerd - wat is volgens jou dan de juiste reactie ?
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 september 2018 08:12 schreef bamibij het volgende:

[..]

Je bent onderdeel van het probleem.
Ehm.. Pardon?

Maar wat wilt u eigenlijk dat men hiertegen allemaal nog meer onderneemt behalve het snel strakker aantrekken van de teugels hiertegen, nu gebleken is dat er elders toch meer kaf onder het koren zat?

quote:
In een reactie zegt een woordvoerster van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland dat het verhaal van NRC in grote lijnen klopt. "De krant heeft, vanuit het onderzoek-Deetman, de rapportages van de Klachtencommissie en uit zijn eigen onderzoek goed onder elkaar heeft gezet", zegt ze.

Volgens de kerk zijn er na het onderzoek van de commissie-Deetman volop maatregelen genomen. "Binnen de katholieke kerk in Nederland loopt een scherpe cesuur tussen de periode voor en na de jaren 2010/2011, de jaren dat Deetman aan zijn onderzoek gewerkt heeft. Er zijn toen allerlei preventiemaatregelen genomen", zegt de woordvoerster.

"Sinds 2005 is het niet meer mogelijk om priesters zomaar opnieuw te benoemen, omdat er een uitvoerig antecedentenonderzoek plaatsvindt. Niemand kan zo nog onder de radar blijven." Daarnaast heeft de kerk in 2014 afgesproken dat er voortaan om een verklaring omtrent het gedrag wordt gevraagd aan priesters en ander pastoraal personeel.
Reeds eerder werd de nodige actie ondernomen, en hetzelfde verwachten wij nu uiteraard ook van dalai lama. We hopen van ganser harte dat zijn toezegging uiteindelijk ook gedegen hout snijdt. Maar bij het feit dat er meerdere zaken aan het licht gekomen zijn, zoals de RK-kerk, stuit men echter veelal op het verdere verleden. Dat houdt helaas ook in dat veel gebeurtenissen dan reeds verjaard zijn, veel geestelijken uit oude tijden zijn al geruime tijd heengegaan, of er is gewoonweg sprake van variabele kerkelijke complexen die het er niet gemakkelijker op maken, dunkt mij.

Maar goed, er blijft hierover altijd wel een welles nietes en dat houdt de discussie wereldwijd ook weer levendig. De kerken die in opspraak geraakten zitten hierdoor inderdaad met een groot dilemma, aangezien het celibaat vroegere tijden als aandrijfas werkte bij deze wansmakelijke maar bovenal verwerpelijke kwestie. Derhalve lijkt het ons Roomsen fijn om wederzijds begrip te kweken om zo tot een compromis te kunnen komen met onze medemens.

Vandaar nogmaals:

quote:
Maar een kerk, een geloofsstroming, die zijn gewoontes en leer verloochend, is ook niet geloofwaardig meer. Het gaat hier dan eigenlijk niet om deze kerk, maar wanneer de RK-kerk op zijn beurt eeuwenoude gebruiken in de ban doet, opdoekt e.d. omwille van het uitsluiten van incidenten, dan kan zij wel ophouden met bestaan.

Het spijt ons ergens voor u, maar uiteraard ook voor andere critici die overigens niet op FOK! actief zijn, dat het grote misbruikschandaal in de Verenigde Staten onlangs opnieuw roet in het eten gooide. :Y) :6 Opnieuw dient er nu adequaat gehandeld te worden door het Vaticaan om de onderste steen boven te krijgen, en het toedekken zoals daar gaande is vervolgens zwaar te bestraffen, hetgeen de afgelopen tien tot vijftien jaar prioriteit had binnen onze kerk. Als er een geloofsgemeenschap is die hier wat tegen heeft gedaan is, is dat inderdaad de RKK. O-)
Mooie dag!

Scjvb
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  zaterdag 15 september 2018 @ 14:23:04 #21
66714 YuckFou
Nu niet, nooit niet...
pi_181919237
quote:
4s.gif Op vrijdag 14 september 2018 19:26 schreef Scjvb het volgende:
Hoewel er binnen de rooms-katholieke Kerk een zekere hiërarchie heerst, treft het overgrote merendeel van de organisatie geen of weinig blaam.
Het zou die hele organisatie sieren als er vanuit zichzelf in alle (verplichte) geheime archieven wordt gedoken, de weggemoffelde misbruikzaken naar buiten worden gebracht en uit eigen beweging de zogenaamde "paar rotte appels" aangeven en geëxcommuniceerd worden.

Pas dan is het voor buitenstaanders duidelijk dat de gehele RK doorgelicht en opgeschoond is, en tot die tijd zijn alle verdere woorden gebakken lucht.
Are we not savages, innately destined to maim and kill?
Blame it on the environment, heredity or evolution: we're still responsible
Our intelligence may progress at geometric rates
Yet socially we remain belligerent neonates
  zaterdag 15 september 2018 @ 16:21:21 #22
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_181921229
quote:
15s.gif Op zaterdag 15 september 2018 14:23 schreef YuckFou het volgende:

[..]

Het zou die hele organisatie sieren als er vanuit zichzelf in alle (verplichte) geheime archieven wordt gedoken, de weggemoffelde misbruikzaken naar buiten worden gebracht en uit eigen beweging de zogenaamde "paar rotte appels" aangeven en geëxcommuniceerd worden.

Pas dan is het voor buitenstaanders duidelijk dat de gehele RK doorgelicht en opgeschoond is, en tot die tijd zijn alle verdere woorden gebakken lucht.
Het is al eerder door mij gezegd; er zullen inderdaad wederom maatregelen genomen moeten worden. Het antwoord op deze jongste maar bovenal ernstige onthullingen, ingevolge daadkracht en gerechtigheid, zal met nadruk bij de Paus liggen. Dus, wij gaan nu even niet op de zaken vooruit lopen en geven het de tijd die daarvoor nodig is. Tegelijkertijd wachten wij alle ontwikkelingen af omtrent soortgelijke gebeurtenissen bij andere gebedsorganisaties, waaronder dalai lama.

quote:
De Korte: "De discussie gaat volgens mij over hoe je om moet gaan met bisschoppen die willens en wetens zaken verborgen houden en zelf misbruik hebben gepleegd. Bisschoppen kunnen dat zelf natuurlijk niet doen. Iemand daarboven, in dit geval de paus, moet die maatregelen nemen."

Het zou wel goed zijn als de paus meer daadkracht laat zien, vindt de Nederlandse bisschop. "Dat heeft hij in een aantal gevallen al wel gedaan. Maar daar zou waarschijnlijk wel een tandje bij kunnen. En ik denk ook dat heel veel katholieken hopen dat hij dat in de nabije toekomst zal doen."

De Korte hoopt dat de paus niet hoeft af treden. "Ik ben heel gelukkig met paus Franciscus en ik denk dat hij voor de kerk heilzaam is", aldus De Korte. Dit geldt volgens hem ook voor de andere Nederlandse bisschoppen. "Ik heb geen reden om aan te nemen dat dat niet het geval is."
Scjvb
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_181921671
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2018 21:11 schreef Scjvb het volgende:
Wel.

Niet de kerk in haar geheel treft blaam, vinden wij althans
De kerk als instituut, wel degelijk. Je kunt natuurlijk vinden dat dat niet het geval is maar dan negeer je alles wat er in de afgelopen 50 jaar is gebeurd.
  zaterdag 15 september 2018 @ 16:59:30 #24
66714 YuckFou
Nu niet, nooit niet...
pi_181921751
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 september 2018 16:21 schreef Scjvb het volgende:
Dus, wij gaan nu even niet op de zaken vooruit lopen en geven het de tijd die daarvoor nodig is. Tegelijkertijd wachten wij alle ontwikkelingen af omtrent soortgelijke gebeurtenissen bij andere gebedsorganisaties, waaronder dalai lama.
Afwachten en kijken of de schade beperkt kan worden is tot nu toe meestal de tactiek van de kerk...
En het is al veelvuldig eerder aangegeven, vanwege de hiërarchische opbouw van het RK geloof en het Boeddhisme zijn die 2 niet met elkaar te vergelijken, de Dalai Lama kan zich erover uitlaten, maar meer niet, de Paus en al die zwijgende jurken om hem heen kunnen eisen dat elke steen boven komt, maar doen dat tot op heden niet.
Are we not savages, innately destined to maim and kill?
Blame it on the environment, heredity or evolution: we're still responsible
Our intelligence may progress at geometric rates
Yet socially we remain belligerent neonates
pi_181921874
quote:
14s.gif Op zaterdag 15 september 2018 16:59 schreef YuckFou het volgende:

[..]

Afwachten en kijken of de schade beperkt kan worden is tot nu toe meestal de tactiek van de kerk...
En het is al veelvuldig eerder aangegeven, vanwege de hiërarchische opbouw van het RK geloof en het Boeddhisme zijn die 2 niet met elkaar te vergelijken, de Dalai Lama kan zich erover uitlaten, maar meer niet, de Paus en al die zwijgende jurken om hem heen kunnen eisen dat elke steen boven komt, maar doen dat tot op heden niet.
Precies. De hiërarchie, de schaamtecultuur en de machtsverhoudingen binnen de kerk en die tussen priesters en de 'gewone kerkganger' zijn vrij uniek en zijn zeker te kenmerken als versterkende of zelfs oorzakelijke factoren.

Alles wat er de afgelopen tijd boven water is gekomen wijst op een systematische vorm van misbruik, het in stand houden daarvan, het bemoeilijken van onderzoek en het tegenwerken van verschoning. Maar Scjvb en consorten negeren dat consequent en doen net alsof het 'een paar rotte appels' waren waar de kerk verder ook niet zoveel aan kan doen.

Walgelijk.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')