Sigaartje | woensdag 12 september 2018 @ 20:31 |
Volgens mij bestaat er nog niet zo'n topic, maar corrigeer me als ik het mis heb. Voor gerechten voor zo weinig mogelijk geld en die snel klaar zijn. Ideaal voor de vrijgezel. TS kickt off Hier kan ik makkelijk twee maaltjes van maken. De bon Zak Vlaames frites 1,05 2 Cordon Blues 2,29 Bakje gesneden ui 1,00 Mayonaise 1,19 Totaal 5,53 Ik kan hier 2 dagen mee doen, even zonder de mayo is dat per dag 2,17. Laten we er 0,10 mayo erbij optellen, 2,27! De patat kan de oven in, 200 graden, een half uur. Het leuke is dat de Cordon Blue er bij die temperatuur ook bij kan, (zou iets lager moeten) maar die doe ik er later bij, net zoals de uien. Nou daar gaan we dan. | |
wollah | woensdag 12 september 2018 @ 20:35 |
Diepvrieshamburgers Bruine bonen Aardappelwafels Nog geen 5 euro | |
VleesLollie | woensdag 12 september 2018 @ 20:45 |
2x per week bij je ouders eten en de kliekjes meenemen | |
Harvest89 | woensdag 12 september 2018 @ 20:53 |
Sigaartje topics. | |
Phone8 | woensdag 12 september 2018 @ 21:00 |
Je weet dat je een kilo verse ui koopt voor een euro? Dan is het in de toekomst nog voordeliger. | |
Sigaartje | woensdag 12 september 2018 @ 21:05 |
En klaar (dit is trouwens de eerste keer dat ik Kraft mayonaise uittest) | |
Sigaartje | woensdag 12 september 2018 @ 21:11 |
Ohw, dit is lekker. Patat had heel ietsje langer gemoeten, maar zijn goed. Die mayonaise, had ik niet verwacht, die is errruuggg goed. Ja, lekker hoor, niet te zacht, beetje stevig, heel klein beetje zurig, ja die verrast me echt. | |
Sunshine1982 | woensdag 12 september 2018 @ 21:11 |
Heerlijk. Nu heb ik trek in patat | |
Doedezemaar | woensdag 12 september 2018 @ 21:17 |
En waar zijn je groentes? | |
Sigaartje | woensdag 12 september 2018 @ 21:43 |
Ja, die was ik dus vergeten! Heel dom. | |
Lucky_Strike | woensdag 12 september 2018 @ 21:44 |
Goedkoop eten is vrij makkelijk zonder groente. Met minimaal 200 gram groente is het alweer een ander verhaal. | |
Sigaartje | woensdag 12 september 2018 @ 21:45 |
De cordon-blue was goed, maar kan niet tippen aan die van de slager. Dan heb ik het over de malsheid en de kruiden, maar deze krijgt van mij een 7, maar absoluut niet meer. | |
oranjevogel1 | woensdag 12 september 2018 @ 21:46 |
| |
oranjevogel1 | woensdag 12 september 2018 @ 21:47 |
Die komen de volgende keer, toch wel? TVP voor het volgende gerecht. | |
Sigaartje | woensdag 12 september 2018 @ 21:49 |
Je zult dan aan de Bon duel moeten, maar je kunt al zakjes sperziebonen en worteltjes van 1,50 krijgen. Maar die moet je wel koken. Deze hap schoof ik gewoon in de oven. En na een half uur is de boel klaar. Geen omkijken naar, alleen tussendoor het vlees erin doen en de ui. | |
Sigaartje | woensdag 12 september 2018 @ 21:50 |
De gesneden ui was trouwens ronduit slecht. Een dikke 1. Kon zo de prullebak in. | |
Doedezemaar | woensdag 12 september 2018 @ 21:51 |
och, vlees weglaten levert meer op dan groente weglaten. De groentes uit de aanbieding kopen en daar creatief mee omgaan is nog slimmer en in mijn optiek maakt het echt niet uit of je voor 1 persoon of voor 2 personen kookt, dus waarom er bij TS zo de nadruk op ligt dat het ‘voor de vrijgezel’ is snap ik niet zo. Misschien kun jij het kniertentopic weer eens een schopje geven, daar zit ook genoeg tussen wat snel klaar is. | |
Lucky_Strike | woensdag 12 september 2018 @ 21:51 |
Of je gooit gewoon een courgette, tomaat of paprika er bij op je bakplaat Of diepvriesbloemkool. | |
Lucky_Strike | woensdag 12 september 2018 @ 21:56 |
Voila CUL / IS IE DAN: Het grote Knierten-en-Krenten-Culi-Topic! CUL / Het grote Knierten-en-Krenten-Culi-Topic! (2) En als bonus: https://www.google.nl/sea(...)ul+budget&aqs=chrome..69i57j69i60l3j69i65l2.5562j0j4&client=ms-android-motorola&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8 | |
oranjevogel1 | woensdag 12 september 2018 @ 21:57 |
Ja, lijkt me ook erg gezond, maar niet heus. | |
NLinDE | woensdag 12 september 2018 @ 22:05 |
Dit heeft niets met koken te maken. Bah! | |
Sigaartje | woensdag 12 september 2018 @ 22:05 |
Die Kraft mayonaise komt in de buurt van D&L mayo. Maar D&L is beter. Maar voor een pot van een euro, petje af. Daar kunnen Calvé en Remia niet aan tippen. Qua smaak dan. | |
Sigaartje | woensdag 12 september 2018 @ 22:11 |
Maar ik heb ook helemaal niet gekookt. | |
Doedezemaar | woensdag 12 september 2018 @ 22:34 |
wat is er nou weer ongezond aan vlees weglaten? Groente weglaten lijkt me een stuk ongezonder | |
oranjevogel1 | woensdag 12 september 2018 @ 22:35 |
Een sterke man heeft veel vlees nodig. Beste is natuurlijk een combinatie van beide. | |
Doedezemaar | woensdag 12 september 2018 @ 22:35 |
oh, jij trollt, laat maar | |
oranjevogel1 | woensdag 12 september 2018 @ 22:39 |
Nee, helemaal niet. Vegetarische mannen zijn zonder uitzondering sneeuwvlokjes. | |
Lucky_Strike | woensdag 12 september 2018 @ 22:45 |
Het is toch wat. Offtopic is het ook. | |
Farenji | woensdag 12 september 2018 @ 22:48 |
Ja, en stervensduur. Je betaalt je blauw voor de verwerking. Geldt natuurlijk ook voor de voorgesneden aardappels. Voortaan gewoon zelf schillen en snijden, veel voordeliger en lekkerder. En bak je uitjes eens wat langer, goudbruin op laag vuur. Op de foto zien ze er nog zowat rauw uit. | |
Postbus100 | woensdag 12 september 2018 @ 22:53 |
Als het bij mij echt makkelijk en snel moet : Pasta Shoarmareepjes Groentemix Pakje saus (sugosaus ofzo). Ideaal. Niks snijden, alles op smaak. | |
Postbus100 | woensdag 12 september 2018 @ 22:53 |
Ja, maar dat is weer niet 'lekker snel' (zie TT) | |
mrspoeZ | woensdag 12 september 2018 @ 22:56 |
400g koolvis. Kilo diepvries bloemkool. 1 ui. Eetlepel massala. In koekenpan vis en ui aanbakken, bloemkool erbij en op laag pitje laten garen. Rijst koken. 4 personen, 5 ¤. | |
mascara-klodder | woensdag 12 september 2018 @ 23:46 |
Omdat ik niet zo’n grote eter ben en alleen ben, heb ik mijn vriezer allemaal verschillende diepvriesgroenten. Zo hoef ik nooit wat weg te gooien want pak gewoon gepast portie eruit. Maar dan moet je wel natuurlijk een ruime vriezer hebben Zo uit mijn hoofd heb ik er prei, spinazie, erwtjes, kousenband, spruitjes, rode kool en bloemkool inliggen. | |
Farenji | woensdag 12 september 2018 @ 23:53 |
Nou ja, in de tijd dat je die plastic verpakking openmaakt kun je ook makkelijk een uitje snijden. | |
#ANONIEM | donderdag 13 september 2018 @ 00:28 |
Valt wel mee. Zakje wokgroente van 400 gram is bij de lidl zo'n ¤1,70. | |
SoS87 | donderdag 13 september 2018 @ 00:59 |
Dat kan een normaal mens toch niet betalen man. | |
Sarabi | donderdag 13 september 2018 @ 07:14 |
Dit maar dan met curry. Supermakkelijk en je kan variëren met (alleen) groente of toch vis of vlees toevoegen. | |
Fretwork | donderdag 13 september 2018 @ 07:45 |
Vegetarische mannen zijn per definitie plantaardig... | |
Doedezemaar | donderdag 13 september 2018 @ 08:28 |
bij de Aldi nu in de diepvries 600 gram voor ¤1,39. De biologische groente (bloemkool, rode kool, broccoli of bladspinazie) uit de diepvries is daar ¤1,79 voor 750 gram. Doosje sperziebonen uit de diepvries is maar ¤0,85 voor 450 gram en zo maak je je eigen wokmix. Als je voor gemakkelijk en snel wilt gaan zijn dat goedkopere opties. Lidl heeft zakken broccolimix in de diepvries, volgens mij iets van ¤1,79 per kilo. Zakken wokgroente uit de koeling zijn duur, je moet in de diepvries zijn. Ook de Albert Heijn, waar TS komt, heeft dat vast wel, maar duurder Snel, makkelijk en redelijk goedkoop zijn bijv ook zakken andijvie en hutspotgroente uit de koeling en als ik bami of nasi maak pak ik een zak soepgroente ipv wokmix | |
Sicstus | donderdag 13 september 2018 @ 10:02 |
Onzin, neem gewoon diepvriesgroenten. 450 gram broccoliroosjes bij de Jumbo bijvoorbeeld, 98 cent. Kun je 2 dagen van eten, dus heb je voor 49 cent per dag je groente.Al die diepvriesgroenten zijn spotgoedkoop. Paar minuutjes stomen in de magnetron en ze zijn klaar. | |
Sicstus | donderdag 13 september 2018 @ 10:03 |
Verder gewoon weer een goed topic van Sigaartje Waar haal je die Kraft mayo? | |
Lucky_Strike | donderdag 13 september 2018 @ 10:26 |
Ja natuurlijk hoeft groente geen bal te kosten, dat bedoelde ik niet. Ik bedoelde dat als je 1/3 vaan je voeding weg laat, je snel goedkoper eet. En in dit geval was dat groente | |
Curiosity | donderdag 13 september 2018 @ 11:43 |
Is die patat wel gaar? Zie er niets krokants aan, slappe hap. | |
nogeenoudebekende | donderdag 13 september 2018 @ 11:46 |
Normaal wel fan maar dit lijkt mij niets. Friet uit een veredelde magnetron kan nooit smaken. | |
#ANONIEM | donderdag 13 september 2018 @ 13:05 |
Ziet er niet bepaald lekker uit. Lijkt allemaal halfgaar te zijn Bleekjes, geen lekker bruin korstje. Heeft helaas ook niets met koken te maken. Een zak patat in de oven flikkeren kan iedere klapjosti. | |
Queenshore | donderdag 13 september 2018 @ 13:10 |
"Goed" lijkt mij ook een aardig overdreven beschrijving als ik de friet zo zie. Is de ui wel gegaard? Als je van ui en friet houdt zou ik ze allebei flink wat meer kleur proberen te geven. Zal een hoop schelen. | |
Kreator | donderdag 13 september 2018 @ 13:18 |
Niet je beste topic. Dit kan stukken goedkoper en met weinig moeite ook beter. Qua mayo kan ik trouwens Zaanse aanraden. Weet niet waarom, maar ik vind em uit de tubes het lekkerst. | |
Sigaartje | donderdag 13 september 2018 @ 13:41 |
Mag ik vrijdag voor een herkansing? Er is nog een halve zak patat over. | |
Sarabi | donderdag 13 september 2018 @ 13:46 |
Deze keer wel met groente? | |
Sigaartje | donderdag 13 september 2018 @ 13:51 |
Beloofd | |
Mutsaers__78 | donderdag 13 september 2018 @ 14:15 |
600/700 gram aardappel schijfjes / partjes: ca. 0,5 euro Spinazie a la creme: 0,25 euro Gekookt eitje: 0,1 euro Braadworst: 0,8 euro Vanille toetje: 0,2 euro. Simpel, doeltreffend en binnen 15 minuten op tafel. Prijs is o.b.v. 1 portie. Wil je nog soep vantevoren? Duurt wel iets langer dan. 1 courgette 80 cent 1 bouillionblokje 10 cent 1 uitje 5 cent 1 teentje knoflook 10 cent Versnipper de ui, hak de knoflook fijn en fruit deze even snel aan. Doe de gewassen en in stukken gesneden courgette erbij en vul de pan met water totdat de courgette onder water staat. Doe gelijk het boullionblokje erbij. Even tien minuten laten koken en pureren maar. Klaar. Levert genoeg soep op voor twee volle porties a ca. 50 cent per kom. | |
Sigaartje | donderdag 13 september 2018 @ 19:32 |
Klinkt goed! | |
mrspoeZ | donderdag 13 september 2018 @ 22:10 |
Halve zak frietjes. Zak mexicaanse wokgroenten. Pot of blik tomaten. Eventueel gehakt. Eetlepel fajita kruiden. Friet bakken. Groente wokken met tomaat en kruiden en indien gewenst gehakt. Friet op bord, groentemengsel erop. Lekker! | |
Red_85 | vrijdag 14 september 2018 @ 17:09 |
Pasta carbonara. Pasta (spaghetti, tagliatelle of andere slierten) pp: 0,35 Eieren pp: 0,20 Parmiggiano: 0,50 Nootmuskaat: 0,05 Spekblokjes 0,75 Knoflookteen: 0,05 Peper / zout Totaal pp: ¤1,90 1 Kook pasta volgens aanwijzingen 2 Bakje spekblokjes bakken in koekenpan, knoflookteen in 2 snijden, in een pan met het spek 3 1 heel ei + 1 eigeel in een kom loskloppen met nootmuskaat, peper en zout 4 Kaas raspen, bij het eimengsel, nogmaals roeren 5 Bij spek gaar (klein beetje knapperig mag), knoflook weggooien, blokjes (niet het vet) bij het ei-kaas mengsel en goed roeren. 6 pasta afgieten, maar neem aanhangend vocht mee, in de kom bij het ei-kaas mengsel 7 direct heel goed roeren, blijf in beweging houden. Ei-kaasmengsel moet lopend blijven en geen omelet worden. 8 opeten. Pro tip in stap 5: doe 1 of 2 eetlepels van het pastawater bij de saus. Maakt het extra smeuïg. Doe er een salade bij voor je groente Dit is 10 minuten werk en je afwas is ook beperkt. Dit is echt koningsvoer. Met verse (of thuis met de hand gemaakte) pasta maak je er godenvoer van. | |
Ludachrist | maandag 17 september 2018 @ 11:59 |
Ik doe hier altijd champignons en rucola bij. Buiten dat is pasta carbonara natuurlijk sowieso top. | |
Red_85 | maandag 17 september 2018 @ 12:03 |
Ook een idee en niet te duur. Zeker niet als je rucola in je tuin hebt staan. | |
LuKa_LiKeS | vrijdag 21 september 2018 @ 00:09 |
Voor 1 euro heb je 2 kilo uitjes. Wel zelf effe snijden. | |
#ANONIEM | vrijdag 21 september 2018 @ 22:13 |
Ik vind dit wel erg makkelijk uitgerekend, als je al die ingrediënten moet kopen ben je zo al 7-10 euro kwijt. Waar krijg jij trouwens 2 eieren voor 20 cent? spekjes voor 75 cent? Hetzelfde als die Parmigiano daarvan heb je wel wat meer nodig dan wat je voor 50 cent kunt raspen/kopen. Nootmuskaat er door snap ik al helemaal niet, maar dat kost dan ook niks als je het hebt staan. Verder wel mee eens dat dit een makkelijk en goedkoop gerecht is, maar denk dat je toch wel snel 4 euro kwijt bent, en dan heb je het nog maar over een kleine portie. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-09-2018 22:14:10 ] | |
Doedezemaar | vrijdag 21 september 2018 @ 22:31 |
bij de Aldi kost een dubbel bakje spekreepjes ¤2,29. Ik gebruik een enkel bakje voor 2 personen, dus nog geen ¤0,60 pp. Eieren kosten bij de Aldi en Lidl iets van 10 tot 15 ct per stuk. Voor een pak spaghetti voor 4 porties betaal je ¤0,55, dus nog geen ¤0,15 pp. Het kan prima voor de prijs die hij aangeeft | |
#ANONIEM | vrijdag 21 september 2018 @ 22:48 |
Voor 2 personen is het al wat makkelijker te doen inderdaad, maar alleen kom je daar nooit aan. Carbonara is ook niet voor 2 dagen te maken, dus echt makkelijk is het dan niet meer helaas, ik bedoel, dan zijn er betere opties. | |
Doedezemaar | zaterdag 22 september 2018 @ 08:21 |
joh, ik heb zo’n 25 jaar voor 1 persoon gekookt, ook spaghetti Carbonara. De prijs is gewoon echt voor 1 persoon, net als diegene die de tip geeft ook zegt. Gewoon de rest van de spekjes invriezen en later gebruiken. Heb jij nog tips voor TS? | |
#ANONIEM | zaterdag 22 september 2018 @ 12:17 |
Nope. Maar ik hou m’n ogen hier wel open. | |
Karzai | zaterdag 22 september 2018 @ 12:55 |
bami ook wel goedkoop pakje mie zitten drie porties in voor 50 cent 2 varkenslapjes 2 euro zakje gesneden groente zit tauge, witte kool, wortel en prei in 80 cent ben je klaar voor 3,30 kan je twee dagen van eten is ook snel te maken kwartiertje denk ik om het lekkerder te maken kan je nog knoflook, vissaus, ketjap en sambal toevoegen ben je iets meer kwijt maar dat kan je ook meerdere keren gebruiken [ Bericht 1% gewijzigd door Karzai op 22-09-2018 13:01:04 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 22 september 2018 @ 14:05 |
Roerbakschotel, makkelijk, snel, en goedkoop Aardappelpartjes of blokjes, krieltjes a 1 euro Gehakt of kipfiletblokjes a 2-3 euro Zakje roerbakgroenten of zelf groenten uitzoeken a 1.-2 euro. Kun je 2 dagen van eten voor een euro of 5, en alles kan in 1 pan, dus weinig afwas. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 22-09-2018 14:06:23 ] | |
Karzai | zaterdag 22 september 2018 @ 14:13 |
Wat ik ook wel lekker vind: aardappel met uitjes knoflook spek en tuinerwtjes 200 gram aardappel in blokjes snijden en voorkoken zak diepvries tuinerwtjes 1/4 e van die zak is genoeg ook even 3 minuten koken knoflook en een uitje snijden samen met de spekjes in een hapjespan even op een laag vuur bakken alles bij elkaar gooien scheutje ketjap erover, klaar is ook onder de 5 euro en in een kwartiertje klaar | |
Karzai | zaterdag 22 september 2018 @ 14:21 |
Vind dit ook wel te kanen moet wel 40 minuten in de oven, frituur er wat patat bij ben je ook met 2,50 klaar | |
Mikeytt | maandag 22 april 2019 @ 11:06 |
1 banaan, 15 cent. Een kop havermout, 8 cent. Glas water, 'gratis'. Eetlepel pindakaas, ~8 cent. Alles behalve de pindakaas in een blender gooien en dan pannenkoekjes mee bakken. Pindakaas om erop te smeren en voila... 31 cent voor een gezond ontbijt met veel vezels. |