FOK!forum / Culinesse à gogo / Het zeer goedkoop en lekker snel topic
Sigaartjewoensdag 12 september 2018 @ 20:31
Volgens mij bestaat er nog niet zo'n topic, maar corrigeer me als ik het mis heb.

Voor gerechten voor zo weinig mogelijk geld en die snel klaar zijn.
Ideaal voor de vrijgezel.

TS kickt off

4xe4058mbr71u.jpg
Hier kan ik makkelijk twee maaltjes van maken.

De bon
Zak Vlaames frites 1,05
2 Cordon Blues 2,29
Bakje gesneden ui 1,00
Mayonaise 1,19

Totaal 5,53

Ik kan hier 2 dagen mee doen, even zonder de mayo is dat per dag 2,17. Laten we er 0,10 mayo erbij optellen, 2,27!

De patat kan de oven in, 200 graden, een half uur. Het leuke is dat de Cordon Blue er bij die temperatuur ook bij kan, (zou iets lager moeten) maar die doe ik er later bij, net zoals de uien.

Nou daar gaan we dan.
wollahwoensdag 12 september 2018 @ 20:35
Diepvrieshamburgers
Bruine bonen
Aardappelwafels

Nog geen 5 euro
VleesLolliewoensdag 12 september 2018 @ 20:45
2x per week bij je ouders eten en de kliekjes meenemen *G*
Harvest89woensdag 12 september 2018 @ 20:53
Sigaartje topics. _O_
Phone8woensdag 12 september 2018 @ 21:00
Je weet dat je een kilo verse ui koopt voor een euro? Dan is het in de toekomst nog voordeliger.
Sigaartjewoensdag 12 september 2018 @ 21:05
En klaar
(dit is trouwens de eerste keer dat ik Kraft mayonaise uittest)

bcm7hwp2h23ay.jpg
Sigaartjewoensdag 12 september 2018 @ 21:11
Ohw, dit is lekker. Patat had heel ietsje langer gemoeten, maar zijn goed.
Die mayonaise, had ik niet verwacht, die is errruuggg goed. Ja, lekker hoor, niet te zacht, beetje stevig, heel klein beetje zurig, ja die verrast me echt.
Sunshine1982woensdag 12 september 2018 @ 21:11
Heerlijk. Nu heb ik trek in patat :(
Doedezemaarwoensdag 12 september 2018 @ 21:17
En waar zijn je groentes?
Sigaartjewoensdag 12 september 2018 @ 21:43
quote:
1s.gif Op woensdag 12 september 2018 21:17 schreef Doedezemaar het volgende:
En waar zijn je groentes?
Ja, die was ik dus vergeten! Heel dom.
Lucky_Strikewoensdag 12 september 2018 @ 21:44
Goedkoop eten is vrij makkelijk zonder groente. Met minimaal 200 gram groente is het alweer een ander verhaal.
Sigaartjewoensdag 12 september 2018 @ 21:45
De cordon-blue was goed, maar kan niet tippen aan die van de slager.
Dan heb ik het over de malsheid en de kruiden, maar deze krijgt van mij een 7, maar absoluut niet meer.
oranjevogel1woensdag 12 september 2018 @ 21:46
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 20:53 schreef Harvest89 het volgende:
Sigaartje topics. _O_
oranjevogel1woensdag 12 september 2018 @ 21:47
quote:
1s.gif Op woensdag 12 september 2018 21:43 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ja, die was ik dus vergeten! Heel dom.
Die komen de volgende keer, toch wel? TVP voor het volgende gerecht.
Sigaartjewoensdag 12 september 2018 @ 21:49
quote:
1s.gif Op woensdag 12 september 2018 21:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Goedkoop eten is vrij makkelijk zonder groente. Met minimaal 200 gram groente is het alweer een ander verhaal.
Je zult dan aan de Bon duel moeten, maar je kunt al zakjes sperziebonen en worteltjes van 1,50 krijgen.
Maar die moet je wel koken.

Deze hap schoof ik gewoon in de oven. En na een half uur is de boel klaar. Geen omkijken naar, alleen tussendoor het vlees erin doen en de ui.
Sigaartjewoensdag 12 september 2018 @ 21:50
De gesneden ui was trouwens ronduit slecht. Een dikke 1. Kon zo de prullebak in.
Doedezemaarwoensdag 12 september 2018 @ 21:51
quote:
1s.gif Op woensdag 12 september 2018 21:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Goedkoop eten is vrij makkelijk zonder groente. Met minimaal 200 gram groente is het alweer een ander verhaal.
och, vlees weglaten levert meer op dan groente weglaten.
De groentes uit de aanbieding kopen en daar creatief mee omgaan is nog slimmer en in mijn optiek maakt het echt niet uit of je voor 1 persoon of voor 2 personen kookt, dus waarom er bij TS zo de nadruk op ligt dat het ‘voor de vrijgezel’ is snap ik niet zo.

Misschien kun jij het kniertentopic weer eens een schopje geven, daar zit ook genoeg tussen wat snel klaar is.
Lucky_Strikewoensdag 12 september 2018 @ 21:51
quote:
1s.gif Op woensdag 12 september 2018 21:49 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Je zult dan aan de Bon duel moeten, maar je kunt al zakjes sperziebonen en worteltjes van 1,50 krijgen.
Maar die moet je wel koken.

Deze hap schoof ik gewoon in de oven. En na een half uur is de boel klaar. Geen omkijken naar, alleen tussendoor het vlees erin doen en de ui.
Of je gooit gewoon een courgette, tomaat of paprika er bij op je bakplaat ;) Of diepvriesbloemkool.
Lucky_Strikewoensdag 12 september 2018 @ 21:56
quote:
1s.gif Op woensdag 12 september 2018 21:51 schreef Doedezemaar het volgende:

Misschien kun jij het kniertentopic weer eens een schopje geven, daar zit ook genoeg tussen wat snel klaar is.
Voila
CUL / IS IE DAN: Het grote Knierten-en-Krenten-Culi-Topic!
CUL / Het grote Knierten-en-Krenten-Culi-Topic! (2)

En als bonus:
https://www.google.nl/sea(...)ul+budget&aqs=chrome..69i57j69i60l3j69i65l2.5562j0j4&client=ms-android-motorola&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
oranjevogel1woensdag 12 september 2018 @ 21:57
quote:
1s.gif Op woensdag 12 september 2018 21:51 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

och, vlees weglaten levert meer op dan groente weglaten.
Ja, lijkt me ook erg gezond, maar niet heus.
NLinDEwoensdag 12 september 2018 @ 22:05
Dit heeft niets met koken te maken.
Bah!
Sigaartjewoensdag 12 september 2018 @ 22:05
Die Kraft mayonaise komt in de buurt van D&L mayo. Maar D&L is beter. Maar voor een pot van een euro, petje af. Daar kunnen Calvé en Remia niet aan tippen.
Qua smaak dan.
Sigaartjewoensdag 12 september 2018 @ 22:11
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 22:05 schreef NLinDE het volgende:
Dit heeft niets met koken te maken.
Bah!
Maar ik heb ook helemaal niet gekookt.
Doedezemaarwoensdag 12 september 2018 @ 22:34
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 21:57 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Ja, lijkt me ook erg gezond, maar niet heus.
wat is er nou weer ongezond aan vlees weglaten? Groente weglaten lijkt me een stuk ongezonder
oranjevogel1woensdag 12 september 2018 @ 22:35
quote:
1s.gif Op woensdag 12 september 2018 22:34 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

wat is er nou weer ongezond aan vlees weglaten?
Een sterke man heeft veel vlees nodig.
quote:
Groente weglaten lijkt me een stuk ongezonder
Beste is natuurlijk een combinatie van beide.
Doedezemaarwoensdag 12 september 2018 @ 22:35
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 22:35 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Een sterke man heeft veel vlees nodig.

[..]

Beste is natuurlijk een combinatie van beide.
oh, jij trollt, laat maar
oranjevogel1woensdag 12 september 2018 @ 22:39
quote:
1s.gif Op woensdag 12 september 2018 22:35 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

oh, jij trollt, laat maar
Nee, helemaal niet. Vegetarische mannen zijn zonder uitzondering sneeuwvlokjes.
Lucky_Strikewoensdag 12 september 2018 @ 22:45
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 22:39 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Nee, helemaal niet. Vegetarische mannen zijn zonder uitzondering sneeuwvlokjes.
Het is toch wat. Offtopic is het ook.
Farenjiwoensdag 12 september 2018 @ 22:48
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 21:50 schreef Sigaartje het volgende:
De gesneden ui was trouwens ronduit slecht. Een dikke 1. Kon zo de prullebak in.
Ja, en stervensduur. Je betaalt je blauw voor de verwerking. Geldt natuurlijk ook voor de voorgesneden aardappels. Voortaan gewoon zelf schillen en snijden, veel voordeliger en lekkerder. En bak je uitjes eens wat langer, goudbruin op laag vuur. Op de foto zien ze er nog zowat rauw uit.
Postbus100woensdag 12 september 2018 @ 22:53
Als het bij mij echt makkelijk en snel moet :

Pasta
Shoarmareepjes
Groentemix
Pakje saus (sugosaus ofzo).

Ideaal. Niks snijden, alles op smaak.
Postbus100woensdag 12 september 2018 @ 22:53
quote:
1s.gif Op woensdag 12 september 2018 22:48 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ja, en stervensduur. Je betaalt je blauw voor de verwerking. Geldt natuurlijk ook voor de voorgesneden aardappels. Voortaan gewoon zelf schillen en snijden, veel voordeliger en lekkerder. En bak je uitjes eens wat langer, goudbruin op laag vuur. Op de foto zien ze er nog zowat rauw uit.
Ja, maar dat is weer niet 'lekker snel' (zie TT)
mrspoeZwoensdag 12 september 2018 @ 22:56
400g koolvis. Kilo diepvries bloemkool. 1 ui. Eetlepel massala. In koekenpan vis en ui aanbakken, bloemkool erbij en op laag pitje laten garen. Rijst koken.
4 personen, 5 ¤.
mascara-klodderwoensdag 12 september 2018 @ 23:46
Omdat ik niet zo’n grote eter ben en alleen ben, heb ik mijn vriezer allemaal verschillende diepvriesgroenten.

Zo hoef ik nooit wat weg te gooien want pak gewoon gepast portie eruit.

Maar dan moet je wel natuurlijk een ruime vriezer hebben ;)

Zo uit mijn hoofd heb ik er prei, spinazie, erwtjes, kousenband, spruitjes, rode kool en bloemkool inliggen.
Farenjiwoensdag 12 september 2018 @ 23:53
quote:
1s.gif Op woensdag 12 september 2018 22:53 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Ja, maar dat is weer niet 'lekker snel' (zie TT)
Nou ja, in de tijd dat je die plastic verpakking openmaakt kun je ook makkelijk een uitje snijden.
#ANONIEMdonderdag 13 september 2018 @ 00:28
quote:
1s.gif Op woensdag 12 september 2018 21:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Goedkoop eten is vrij makkelijk zonder groente. Met minimaal 200 gram groente is het alweer een ander verhaal.
Valt wel mee. Zakje wokgroente van 400 gram is bij de lidl zo'n ¤1,70.
SoS87donderdag 13 september 2018 @ 00:59
quote:
1s.gif Op donderdag 13 september 2018 00:28 schreef Gehrman het volgende:

[..]

Valt wel mee. Zakje wokgroente van 400 gram is bij de lidl zo'n ¤1,70.
Dat kan een normaal mens toch niet betalen man.
Sarabidonderdag 13 september 2018 @ 07:14
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 22:56 schreef mrspoeZ het volgende:
400g koolvis. Kilo diepvries bloemkool. 1 ui. Eetlepel massala. In koekenpan vis en ui aanbakken, bloemkool erbij en op laag pitje laten garen. Rijst koken.
4 personen, 5 ¤.
Dit maar dan met curry.
Supermakkelijk en je kan variëren met (alleen) groente of toch vis of vlees toevoegen.
Fretworkdonderdag 13 september 2018 @ 07:45
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 22:39 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Nee, helemaal niet. Vegetarische mannen zijn zonder uitzondering sneeuwvlokjes.
Vegetarische mannen zijn per definitie plantaardig...
Doedezemaardonderdag 13 september 2018 @ 08:28
quote:
1s.gif Op donderdag 13 september 2018 00:28 schreef Gehrman het volgende:

[..]

Valt wel mee. Zakje wokgroente van 400 gram is bij de lidl zo'n ¤1,70.
bij de Aldi nu in de diepvries 600 gram voor ¤1,39. De biologische groente (bloemkool, rode kool, broccoli of bladspinazie) uit de diepvries is daar ¤1,79 voor 750 gram. Doosje sperziebonen uit de diepvries is maar ¤0,85 voor 450 gram en zo maak je je eigen wokmix. Als je voor gemakkelijk en snel wilt gaan zijn dat goedkopere opties. Lidl heeft zakken broccolimix in de diepvries, volgens mij iets van ¤1,79 per kilo. Zakken wokgroente uit de koeling zijn duur, je moet in de diepvries zijn. Ook de Albert Heijn, waar TS komt, heeft dat vast wel, maar duurder

Snel, makkelijk en redelijk goedkoop zijn bijv ook zakken andijvie en hutspotgroente uit de koeling en als ik bami of nasi maak pak ik een zak soepgroente ipv wokmix
Sicstusdonderdag 13 september 2018 @ 10:02
quote:
1s.gif Op woensdag 12 september 2018 21:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Goedkoop eten is vrij makkelijk zonder groente. Met minimaal 200 gram groente is het alweer een ander verhaal.
Onzin, neem gewoon diepvriesgroenten. 450 gram broccoliroosjes bij de Jumbo bijvoorbeeld, 98 cent. Kun je 2 dagen van eten, dus heb je voor 49 cent per dag je groente.Al die diepvriesgroenten zijn spotgoedkoop. Paar minuutjes stomen in de magnetron en ze zijn klaar.
Sicstusdonderdag 13 september 2018 @ 10:03
Verder gewoon weer een goed topic van Sigaartje ^O^
Waar haal je die Kraft mayo?
Lucky_Strikedonderdag 13 september 2018 @ 10:26
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 10:02 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Onzin, neem gewoon diepvriesgroenten. 450 gram broccoliroosjes bij de Jumbo bijvoorbeeld, 98 cent. Kun je 2 dagen van eten, dus heb je voor 49 cent per dag je groente.Al die diepvriesgroenten zijn spotgoedkoop. Paar minuutjes stomen in de magnetron en ze zijn klaar.
Ja natuurlijk hoeft groente geen bal te kosten, dat bedoelde ik niet. Ik bedoelde dat als je 1/3 vaan je voeding weg laat, je snel goedkoper eet. En in dit geval was dat groente ;)
Curiositydonderdag 13 september 2018 @ 11:43
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 21:05 schreef Sigaartje het volgende:
En klaar
(dit is trouwens de eerste keer dat ik Kraft mayonaise uittest)

[ afbeelding ]
Is die patat wel gaar? Zie er niets krokants aan, slappe hap.
nogeenoudebekendedonderdag 13 september 2018 @ 11:46
Normaal wel fan maar dit lijkt mij niets. Friet uit een veredelde magnetron kan nooit smaken.
#ANONIEMdonderdag 13 september 2018 @ 13:05
quote:
Ziet er niet bepaald lekker uit. Lijkt allemaal halfgaar te zijn Bleekjes, geen lekker bruin korstje.

Heeft helaas ook niets met koken te maken. Een zak patat in de oven flikkeren kan iedere klapjosti.
Queenshoredonderdag 13 september 2018 @ 13:10
"Goed" lijkt mij ook een aardig overdreven beschrijving als ik de friet zo zie. Is de ui wel gegaard? Als je van ui en friet houdt zou ik ze allebei flink wat meer kleur proberen te geven. Zal een hoop schelen.
Kreatordonderdag 13 september 2018 @ 13:18
Niet je beste topic. Dit kan stukken goedkoper en met weinig moeite ook beter.

Qua mayo kan ik trouwens Zaanse aanraden. Weet niet waarom, maar ik vind em uit de tubes het lekkerst.

Van-Wijngaarden-Zaanse-mayo-tube-210ml.jpg
Sigaartjedonderdag 13 september 2018 @ 13:41
Mag ik vrijdag voor een herkansing? Er is nog een halve zak patat over.
Sarabidonderdag 13 september 2018 @ 13:46
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 13:41 schreef Sigaartje het volgende:
Mag ik vrijdag voor een herkansing? Er is nog een halve zak patat over.
Deze keer wel met groente?
Sigaartjedonderdag 13 september 2018 @ 13:51
quote:
1s.gif Op donderdag 13 september 2018 13:46 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Deze keer wel met groente?
Beloofd :7
Mutsaers__78donderdag 13 september 2018 @ 14:15
600/700 gram aardappel schijfjes / partjes: ca. 0,5 euro
Spinazie a la creme: 0,25 euro
Gekookt eitje: 0,1 euro
Braadworst: 0,8 euro
Vanille toetje: 0,2 euro.

Simpel, doeltreffend en binnen 15 minuten op tafel. Prijs is o.b.v. 1 portie.

Wil je nog soep vantevoren? Duurt wel iets langer dan.
1 courgette 80 cent
1 bouillionblokje 10 cent
1 uitje 5 cent
1 teentje knoflook 10 cent

Versnipper de ui, hak de knoflook fijn en fruit deze even snel aan. Doe de gewassen en in stukken gesneden courgette erbij en vul de pan met water totdat de courgette onder water staat. Doe gelijk het boullionblokje erbij. Even tien minuten laten koken en pureren maar. Klaar. Levert genoeg soep op voor twee volle porties a ca. 50 cent per kom.
Sigaartjedonderdag 13 september 2018 @ 19:32
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 14:15 schreef Mutsaers__78 het volgende:
600/700 gram aardappel schijfjes / partjes: ca. 0,5 euro
Spinazie a la creme: 0,25 euro
Gekookt eitje: 0,1 euro
Braadworst: 0,8 euro
Vanille toetje: 0,2 euro.

Simpel, doeltreffend en binnen 15 minuten op tafel. Prijs is o.b.v. 1 portie.

Wil je nog soep vantevoren? Duurt wel iets langer dan.
1 courgette 80 cent
1 bouillionblokje 10 cent
1 uitje 5 cent
1 teentje knoflook 10 cent

Versnipper de ui, hak de knoflook fijn en fruit deze even snel aan. Doe de gewassen en in stukken gesneden courgette erbij en vul de pan met water totdat de courgette onder water staat. Doe gelijk het boullionblokje erbij. Even tien minuten laten koken en pureren maar. Klaar. Levert genoeg soep op voor twee volle porties a ca. 50 cent per kom.
Klinkt goed!
mrspoeZdonderdag 13 september 2018 @ 22:10
Halve zak frietjes. Zak mexicaanse wokgroenten. Pot of blik tomaten. Eventueel gehakt. Eetlepel fajita kruiden.
Friet bakken. Groente wokken met tomaat en kruiden en indien gewenst gehakt.
Friet op bord, groentemengsel erop. Lekker!
Red_85vrijdag 14 september 2018 @ 17:09
Pasta carbonara.

Pasta (spaghetti, tagliatelle of andere slierten) pp: 0,35
Eieren pp: 0,20
Parmiggiano: 0,50
Nootmuskaat: 0,05
Spekblokjes 0,75
Knoflookteen: 0,05
Peper / zout

Totaal pp: ¤1,90

1 Kook pasta volgens aanwijzingen
2 Bakje spekblokjes bakken in koekenpan, knoflookteen in 2 snijden, in een pan met het spek
3 1 heel ei + 1 eigeel in een kom loskloppen met nootmuskaat, peper en zout
4 Kaas raspen, bij het eimengsel, nogmaals roeren
5 Bij spek gaar (klein beetje knapperig mag), knoflook weggooien, blokjes (niet het vet) bij het ei-kaas mengsel en goed roeren.
6 pasta afgieten, maar neem aanhangend vocht mee, in de kom bij het ei-kaas mengsel
7 direct heel goed roeren, blijf in beweging houden. Ei-kaasmengsel moet lopend blijven en geen omelet worden.
8 opeten.

Pro tip in stap 5: doe 1 of 2 eetlepels van het pastawater bij de saus. Maakt het extra smeuïg.

Doe er een salade bij voor je groente
Dit is 10 minuten werk en je afwas is ook beperkt.

Dit is echt koningsvoer. Met verse (of thuis met de hand gemaakte) pasta maak je er godenvoer van.
Ludachristmaandag 17 september 2018 @ 11:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2018 17:09 schreef Red_85 het volgende:
Pasta carbonara.

Pasta (spaghetti, tagliatelle of andere slierten) pp: 0,35
Eieren pp: 0,20
Parmiggiano: 0,50
Nootmuskaat: 0,05
Spekblokjes 0,75
Knoflookteen: 0,05
Peper / zout

Totaal pp: ¤1,90

1 Kook pasta volgens aanwijzingen
2 Bakje spekblokjes bakken in koekenpan, knoflookteen in 2 snijden, in een pan met het spek
3 1 heel ei + 1 eigeel in een kom loskloppen met nootmuskaat, peper en zout
4 Kaas raspen, bij het eimengsel, nogmaals roeren
5 Bij spek gaar (klein beetje knapperig mag), knoflook weggooien, blokjes (niet het vet) bij het ei-kaas mengsel en goed roeren.
6 pasta afgieten, maar neem aanhangend vocht mee, in de kom bij het ei-kaas mengsel
7 direct heel goed roeren, blijf in beweging houden. Ei-kaasmengsel moet lopend blijven en geen omelet worden.
8 opeten.

Pro tip in stap 5: doe 1 of 2 eetlepels van het pastawater bij de saus. Maakt het extra smeuïg.

Doe er een salade bij voor je groente
Dit is 10 minuten werk en je afwas is ook beperkt.

Dit is echt koningsvoer. Met verse (of thuis met de hand gemaakte) pasta maak je er godenvoer van.
Ik doe hier altijd champignons en rucola bij. Buiten dat is pasta carbonara natuurlijk sowieso top.
Red_85maandag 17 september 2018 @ 12:03
quote:
14s.gif Op maandag 17 september 2018 11:59 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Ik doe hier altijd champignons en rucola bij. Buiten dat is pasta carbonara natuurlijk sowieso top.
Ook een idee en niet te duur.
Zeker niet als je rucola in je tuin hebt staan.
LuKa_LiKeSvrijdag 21 september 2018 @ 00:09
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 20:31 schreef Sigaartje het volgende:
Volgens mij bestaat er nog niet zo'n topic, maar corrigeer me als ik het mis heb.

Voor gerechten voor zo weinig mogelijk geld en die snel klaar zijn.
Ideaal voor de vrijgezel.

TS kickt off

[ afbeelding ]
Hier kan ik makkelijk twee maaltjes van maken.

De bon
Zak Vlaames frites 1,05
2 Cordon Blues 2,29
Bakje gesneden ui 1,00
Mayonaise 1,19

Totaal 5,53

Ik kan hier 2 dagen mee doen, even zonder de mayo is dat per dag 2,17. Laten we er 0,10 mayo erbij optellen, 2,27!

De patat kan de oven in, 200 graden, een half uur. Het leuke is dat de Cordon Blue er bij die temperatuur ook bij kan, (zou iets lager moeten) maar die doe ik er later bij, net zoals de uien.

Nou daar gaan we dan.
Voor 1 euro heb je 2 kilo uitjes.
Wel zelf effe snijden.
#ANONIEMvrijdag 21 september 2018 @ 22:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2018 17:09 schreef Red_85 het volgende:
Pasta carbonara.

Pasta (spaghetti, tagliatelle of andere slierten) pp: 0,35
Eieren pp: 0,20
Parmiggiano: 0,50
Nootmuskaat: 0,05
Spekblokjes 0,75
Knoflookteen: 0,05
Peper / zout

Totaal pp: ¤1,90

Ik vind dit wel erg makkelijk uitgerekend, als je al die ingrediënten moet kopen ben je zo al 7-10 euro kwijt.

Waar krijg jij trouwens 2 eieren voor 20 cent? spekjes voor 75 cent? Hetzelfde als die Parmigiano daarvan heb je wel wat meer nodig dan wat je voor 50 cent kunt raspen/kopen.

Nootmuskaat er door snap ik al helemaal niet, maar dat kost dan ook niks als je het hebt staan. Verder wel mee eens dat dit een makkelijk en goedkoop gerecht is, maar denk dat je toch wel snel 4 euro kwijt bent, en dan heb je het nog maar over een kleine portie.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-09-2018 22:14:10 ]
Doedezemaarvrijdag 21 september 2018 @ 22:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 22:13 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Ik vind dit wel erg makkelijk uitgerekend, als je al die ingrediënten moet kopen ben je zo al 7-10 euro kwijt.

Waar krijg jij trouwens 2 eieren voor 20 cent? spekjes voor 75 cent? Hetzelfde als die Parmigiano daarvan heb je wel wat meer nodig dan wat je voor 50 cent kunt raspen/kopen.

Nootmuskaat er door snap ik al helemaal niet, maar dat kost dan ook niks als je het hebt staan. Verder wel mee eens dat dit een makkelijk en goedkoop gerecht is, maar denk dat je toch wel snel 4 euro kwijt bent, en dan heb je het nog maar over een kleine portie.
bij de Aldi kost een dubbel bakje spekreepjes ¤2,29. Ik gebruik een enkel bakje voor 2 personen, dus nog geen ¤0,60 pp. Eieren kosten bij de Aldi en Lidl iets van 10 tot 15 ct per stuk. Voor een pak spaghetti voor 4 porties betaal je ¤0,55, dus nog geen ¤0,15 pp. Het kan prima voor de prijs die hij aangeeft
#ANONIEMvrijdag 21 september 2018 @ 22:48
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 september 2018 22:31 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

bij de Aldi kost een dubbel bakje spekreepjes ¤2,29. Ik gebruik een enkel bakje voor 2 personen, dus nog geen ¤0,60 pp. Eieren kosten bij de Aldi en Lidl iets van 10 tot 15 ct per stuk. Voor een pak spaghetti voor 4 porties betaal je ¤0,55, dus nog geen ¤0,15 pp. Het kan prima voor de prijs die hij aangeeft
Voor 2 personen is het al wat makkelijker te doen inderdaad, maar alleen kom je daar nooit aan.

Carbonara is ook niet voor 2 dagen te maken, dus echt makkelijk is het dan niet meer helaas, ik bedoel, dan zijn er betere opties.
Doedezemaarzaterdag 22 september 2018 @ 08:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 22:48 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Voor 2 personen is het al wat makkelijker te doen inderdaad, maar alleen kom je daar nooit aan.

Carbonara is ook niet voor 2 dagen te maken, dus echt makkelijk is het dan niet meer helaas, ik bedoel, dan zijn er betere opties.
joh, ik heb zo’n 25 jaar voor 1 persoon gekookt, ook spaghetti Carbonara. De prijs is gewoon echt voor 1 persoon, net als diegene die de tip geeft ook zegt. Gewoon de rest van de spekjes invriezen en later gebruiken.

Heb jij nog tips voor TS?
#ANONIEMzaterdag 22 september 2018 @ 12:17
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 september 2018 08:21 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

joh, ik heb zo’n 25 jaar voor 1 persoon gekookt, ook spaghetti Carbonara. De prijs is gewoon echt voor 1 persoon, net als diegene die de tip geeft ook zegt. Gewoon de rest van de spekjes invriezen en later gebruiken.

Heb jij nog tips voor TS?
Nope. Maar ik hou m’n ogen hier wel open.
Karzaizaterdag 22 september 2018 @ 12:55
bami ook wel goedkoop
pakje mie zitten drie porties in voor 50 cent
soubry-chinese-mie-of-eiermie.png
2 varkenslapjes 2 euro
zakje gesneden groente zit tauge, witte kool, wortel en prei in 80 cent

ben je klaar voor 3,30 kan je twee dagen van eten
is ook snel te maken kwartiertje denk ik

om het lekkerder te maken kan je nog knoflook, vissaus, ketjap en sambal toevoegen ben je iets meer kwijt maar dat kan je ook meerdere keren gebruiken

[ Bericht 1% gewijzigd door Karzai op 22-09-2018 13:01:04 ]
#ANONIEMzaterdag 22 september 2018 @ 14:05
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 september 2018 08:21 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

joh, ik heb zo’n 25 jaar voor 1 persoon gekookt, ook spaghetti Carbonara. De prijs is gewoon echt voor 1 persoon, net als diegene die de tip geeft ook zegt. Gewoon de rest van de spekjes invriezen en later gebruiken.

Heb jij nog tips voor TS?
Roerbakschotel, makkelijk, snel, en goedkoop

Aardappelpartjes of blokjes, krieltjes a 1 euro
Gehakt of kipfiletblokjes a 2-3 euro
Zakje roerbakgroenten of zelf groenten uitzoeken a 1.-2 euro.

Kun je 2 dagen van eten voor een euro of 5, en alles kan in 1 pan, dus weinig afwas.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 22-09-2018 14:06:23 ]
Karzaizaterdag 22 september 2018 @ 14:13
Wat ik ook wel lekker vind:
aardappel met uitjes knoflook spek en tuinerwtjes

200 gram aardappel in blokjes snijden en voorkoken
zak diepvries tuinerwtjes 1/4 e van die zak is genoeg ook even 3 minuten koken
knoflook en een uitje snijden samen met de spekjes in een hapjespan even op een laag vuur bakken

alles bij elkaar gooien scheutje ketjap erover, klaar

is ook onder de 5 euro en in een kwartiertje klaar
Karzaizaterdag 22 september 2018 @ 14:21
Vind dit ook wel te kanen moet wel 40 minuten in de oven,1195196.gif
frituur er wat patat bij ben je ook met 2,50 klaar
Mikeyttmaandag 22 april 2019 @ 11:06
1 banaan, 15 cent.
Een kop havermout, 8 cent.
Glas water, 'gratis'.
Eetlepel pindakaas, ~8 cent.

Alles behalve de pindakaas in een blender gooien en dan pannenkoekjes mee bakken. Pindakaas om erop te smeren en voila...

31 cent voor een gezond ontbijt met veel vezels. _O_