Die komen de volgende keer, toch wel? TVP voor het volgende gerecht.quote:Op woensdag 12 september 2018 21:43 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ja, die was ik dus vergeten! Heel dom.
Je zult dan aan de Bon duel moeten, maar je kunt al zakjes sperziebonen en worteltjes van 1,50 krijgen.quote:Op woensdag 12 september 2018 21:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Goedkoop eten is vrij makkelijk zonder groente. Met minimaal 200 gram groente is het alweer een ander verhaal.
och, vlees weglaten levert meer op dan groente weglaten.quote:Op woensdag 12 september 2018 21:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Goedkoop eten is vrij makkelijk zonder groente. Met minimaal 200 gram groente is het alweer een ander verhaal.
Of je gooit gewoon een courgette, tomaat of paprika er bij op je bakplaat Of diepvriesbloemkool.quote:Op woensdag 12 september 2018 21:49 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Je zult dan aan de Bon duel moeten, maar je kunt al zakjes sperziebonen en worteltjes van 1,50 krijgen.
Maar die moet je wel koken.
Deze hap schoof ik gewoon in de oven. En na een half uur is de boel klaar. Geen omkijken naar, alleen tussendoor het vlees erin doen en de ui.
Voilaquote:Op woensdag 12 september 2018 21:51 schreef Doedezemaar het volgende:
Misschien kun jij het kniertentopic weer eens een schopje geven, daar zit ook genoeg tussen wat snel klaar is.
Ja, lijkt me ook erg gezond, maar niet heus.quote:Op woensdag 12 september 2018 21:51 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
och, vlees weglaten levert meer op dan groente weglaten.
Maar ik heb ook helemaal niet gekookt.quote:Op woensdag 12 september 2018 22:05 schreef NLinDE het volgende:
Dit heeft niets met koken te maken.
Bah!
wat is er nou weer ongezond aan vlees weglaten? Groente weglaten lijkt me een stuk ongezonderquote:Op woensdag 12 september 2018 21:57 schreef oranjevogel1 het volgende:
[..]
Ja, lijkt me ook erg gezond, maar niet heus.
Een sterke man heeft veel vlees nodig.quote:Op woensdag 12 september 2018 22:34 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
wat is er nou weer ongezond aan vlees weglaten?
Beste is natuurlijk een combinatie van beide.quote:Groente weglaten lijkt me een stuk ongezonder
oh, jij trollt, laat maarquote:Op woensdag 12 september 2018 22:35 schreef oranjevogel1 het volgende:
[..]
Een sterke man heeft veel vlees nodig.
[..]
Beste is natuurlijk een combinatie van beide.
Het is toch wat. Offtopic is het ook.quote:Op woensdag 12 september 2018 22:39 schreef oranjevogel1 het volgende:
[..]
Nee, helemaal niet. Vegetarische mannen zijn zonder uitzondering sneeuwvlokjes.
Ja, en stervensduur. Je betaalt je blauw voor de verwerking. Geldt natuurlijk ook voor de voorgesneden aardappels. Voortaan gewoon zelf schillen en snijden, veel voordeliger en lekkerder. En bak je uitjes eens wat langer, goudbruin op laag vuur. Op de foto zien ze er nog zowat rauw uit.quote:Op woensdag 12 september 2018 21:50 schreef Sigaartje het volgende:
De gesneden ui was trouwens ronduit slecht. Een dikke 1. Kon zo de prullebak in.
Ja, maar dat is weer niet 'lekker snel' (zie TT)quote:Op woensdag 12 september 2018 22:48 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ja, en stervensduur. Je betaalt je blauw voor de verwerking. Geldt natuurlijk ook voor de voorgesneden aardappels. Voortaan gewoon zelf schillen en snijden, veel voordeliger en lekkerder. En bak je uitjes eens wat langer, goudbruin op laag vuur. Op de foto zien ze er nog zowat rauw uit.
Nou ja, in de tijd dat je die plastic verpakking openmaakt kun je ook makkelijk een uitje snijden.quote:Op woensdag 12 september 2018 22:53 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Ja, maar dat is weer niet 'lekker snel' (zie TT)
Valt wel mee. Zakje wokgroente van 400 gram is bij de lidl zo'n ¤1,70.quote:Op woensdag 12 september 2018 21:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Goedkoop eten is vrij makkelijk zonder groente. Met minimaal 200 gram groente is het alweer een ander verhaal.
Dat kan een normaal mens toch niet betalen man.quote:Op donderdag 13 september 2018 00:28 schreef Gehrman het volgende:
[..]
Valt wel mee. Zakje wokgroente van 400 gram is bij de lidl zo'n ¤1,70.
Dit maar dan met curry.quote:Op woensdag 12 september 2018 22:56 schreef mrspoeZ het volgende:
400g koolvis. Kilo diepvries bloemkool. 1 ui. Eetlepel massala. In koekenpan vis en ui aanbakken, bloemkool erbij en op laag pitje laten garen. Rijst koken.
4 personen, 5 ¤.
Vegetarische mannen zijn per definitie plantaardig...quote:Op woensdag 12 september 2018 22:39 schreef oranjevogel1 het volgende:
[..]
Nee, helemaal niet. Vegetarische mannen zijn zonder uitzondering sneeuwvlokjes.
bij de Aldi nu in de diepvries 600 gram voor ¤1,39. De biologische groente (bloemkool, rode kool, broccoli of bladspinazie) uit de diepvries is daar ¤1,79 voor 750 gram. Doosje sperziebonen uit de diepvries is maar ¤0,85 voor 450 gram en zo maak je je eigen wokmix. Als je voor gemakkelijk en snel wilt gaan zijn dat goedkopere opties. Lidl heeft zakken broccolimix in de diepvries, volgens mij iets van ¤1,79 per kilo. Zakken wokgroente uit de koeling zijn duur, je moet in de diepvries zijn. Ook de Albert Heijn, waar TS komt, heeft dat vast wel, maar duurderquote:Op donderdag 13 september 2018 00:28 schreef Gehrman het volgende:
[..]
Valt wel mee. Zakje wokgroente van 400 gram is bij de lidl zo'n ¤1,70.
Onzin, neem gewoon diepvriesgroenten. 450 gram broccoliroosjes bij de Jumbo bijvoorbeeld, 98 cent. Kun je 2 dagen van eten, dus heb je voor 49 cent per dag je groente.Al die diepvriesgroenten zijn spotgoedkoop. Paar minuutjes stomen in de magnetron en ze zijn klaar.quote:Op woensdag 12 september 2018 21:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Goedkoop eten is vrij makkelijk zonder groente. Met minimaal 200 gram groente is het alweer een ander verhaal.
Ja natuurlijk hoeft groente geen bal te kosten, dat bedoelde ik niet. Ik bedoelde dat als je 1/3 vaan je voeding weg laat, je snel goedkoper eet. En in dit geval was dat groentequote:Op donderdag 13 september 2018 10:02 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Onzin, neem gewoon diepvriesgroenten. 450 gram broccoliroosjes bij de Jumbo bijvoorbeeld, 98 cent. Kun je 2 dagen van eten, dus heb je voor 49 cent per dag je groente.Al die diepvriesgroenten zijn spotgoedkoop. Paar minuutjes stomen in de magnetron en ze zijn klaar.
Is die patat wel gaar? Zie er niets krokants aan, slappe hap.quote:Op woensdag 12 september 2018 21:05 schreef Sigaartje het volgende:
En klaar
(dit is trouwens de eerste keer dat ik Kraft mayonaise uittest)
[ afbeelding ]
Ziet er niet bepaald lekker uit. Lijkt allemaal halfgaar te zijn Bleekjes, geen lekker bruin korstje.quote:
Deze keer wel met groente?quote:Op donderdag 13 september 2018 13:41 schreef Sigaartje het volgende:
Mag ik vrijdag voor een herkansing? Er is nog een halve zak patat over.
Klinkt goed!quote:Op donderdag 13 september 2018 14:15 schreef Mutsaers__78 het volgende:
600/700 gram aardappel schijfjes / partjes: ca. 0,5 euro
Spinazie a la creme: 0,25 euro
Gekookt eitje: 0,1 euro
Braadworst: 0,8 euro
Vanille toetje: 0,2 euro.
Simpel, doeltreffend en binnen 15 minuten op tafel. Prijs is o.b.v. 1 portie.
Wil je nog soep vantevoren? Duurt wel iets langer dan.
1 courgette 80 cent
1 bouillionblokje 10 cent
1 uitje 5 cent
1 teentje knoflook 10 cent
Versnipper de ui, hak de knoflook fijn en fruit deze even snel aan. Doe de gewassen en in stukken gesneden courgette erbij en vul de pan met water totdat de courgette onder water staat. Doe gelijk het boullionblokje erbij. Even tien minuten laten koken en pureren maar. Klaar. Levert genoeg soep op voor twee volle porties a ca. 50 cent per kom.
Ik doe hier altijd champignons en rucola bij. Buiten dat is pasta carbonara natuurlijk sowieso top.quote:Op vrijdag 14 september 2018 17:09 schreef Red_85 het volgende:
Pasta carbonara.
Pasta (spaghetti, tagliatelle of andere slierten) pp: 0,35
Eieren pp: 0,20
Parmiggiano: 0,50
Nootmuskaat: 0,05
Spekblokjes 0,75
Knoflookteen: 0,05
Peper / zout
Totaal pp: ¤1,90
1 Kook pasta volgens aanwijzingen
2 Bakje spekblokjes bakken in koekenpan, knoflookteen in 2 snijden, in een pan met het spek
3 1 heel ei + 1 eigeel in een kom loskloppen met nootmuskaat, peper en zout
4 Kaas raspen, bij het eimengsel, nogmaals roeren
5 Bij spek gaar (klein beetje knapperig mag), knoflook weggooien, blokjes (niet het vet) bij het ei-kaas mengsel en goed roeren.
6 pasta afgieten, maar neem aanhangend vocht mee, in de kom bij het ei-kaas mengsel
7 direct heel goed roeren, blijf in beweging houden. Ei-kaasmengsel moet lopend blijven en geen omelet worden.
8 opeten.
Pro tip in stap 5: doe 1 of 2 eetlepels van het pastawater bij de saus. Maakt het extra smeuļg.
Doe er een salade bij voor je groente
Dit is 10 minuten werk en je afwas is ook beperkt.
Dit is echt koningsvoer. Met verse (of thuis met de hand gemaakte) pasta maak je er godenvoer van.
Ook een idee en niet te duur.quote:Op maandag 17 september 2018 11:59 schreef Ludachrist het volgende:
[..]
Ik doe hier altijd champignons en rucola bij. Buiten dat is pasta carbonara natuurlijk sowieso top.
Voor 1 euro heb je 2 kilo uitjes.quote:Op woensdag 12 september 2018 20:31 schreef Sigaartje het volgende:
Volgens mij bestaat er nog niet zo'n topic, maar corrigeer me als ik het mis heb.
Voor gerechten voor zo weinig mogelijk geld en die snel klaar zijn.
Ideaal voor de vrijgezel.
TS kickt off
[ afbeelding ]
Hier kan ik makkelijk twee maaltjes van maken.
De bon
Zak Vlaames frites 1,05
2 Cordon Blues 2,29
Bakje gesneden ui 1,00
Mayonaise 1,19
Totaal 5,53
Ik kan hier 2 dagen mee doen, even zonder de mayo is dat per dag 2,17. Laten we er 0,10 mayo erbij optellen, 2,27!
De patat kan de oven in, 200 graden, een half uur. Het leuke is dat de Cordon Blue er bij die temperatuur ook bij kan, (zou iets lager moeten) maar die doe ik er later bij, net zoals de uien.
Nou daar gaan we dan.
Ik vind dit wel erg makkelijk uitgerekend, als je al die ingrediėnten moet kopen ben je zo al 7-10 euro kwijt.quote:Op vrijdag 14 september 2018 17:09 schreef Red_85 het volgende:
Pasta carbonara.
Pasta (spaghetti, tagliatelle of andere slierten) pp: 0,35
Eieren pp: 0,20
Parmiggiano: 0,50
Nootmuskaat: 0,05
Spekblokjes 0,75
Knoflookteen: 0,05
Peper / zout
Totaal pp: ¤1,90
bij de Aldi kost een dubbel bakje spekreepjes ¤2,29. Ik gebruik een enkel bakje voor 2 personen, dus nog geen ¤0,60 pp. Eieren kosten bij de Aldi en Lidl iets van 10 tot 15 ct per stuk. Voor een pak spaghetti voor 4 porties betaal je ¤0,55, dus nog geen ¤0,15 pp. Het kan prima voor de prijs die hij aangeeftquote:Op vrijdag 21 september 2018 22:13 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Ik vind dit wel erg makkelijk uitgerekend, als je al die ingrediėnten moet kopen ben je zo al 7-10 euro kwijt.
Waar krijg jij trouwens 2 eieren voor 20 cent? spekjes voor 75 cent? Hetzelfde als die Parmigiano daarvan heb je wel wat meer nodig dan wat je voor 50 cent kunt raspen/kopen.
Nootmuskaat er door snap ik al helemaal niet, maar dat kost dan ook niks als je het hebt staan. Verder wel mee eens dat dit een makkelijk en goedkoop gerecht is, maar denk dat je toch wel snel 4 euro kwijt bent, en dan heb je het nog maar over een kleine portie.
Voor 2 personen is het al wat makkelijker te doen inderdaad, maar alleen kom je daar nooit aan.quote:Op vrijdag 21 september 2018 22:31 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
bij de Aldi kost een dubbel bakje spekreepjes ¤2,29. Ik gebruik een enkel bakje voor 2 personen, dus nog geen ¤0,60 pp. Eieren kosten bij de Aldi en Lidl iets van 10 tot 15 ct per stuk. Voor een pak spaghetti voor 4 porties betaal je ¤0,55, dus nog geen ¤0,15 pp. Het kan prima voor de prijs die hij aangeeft
joh, ik heb zo’n 25 jaar voor 1 persoon gekookt, ook spaghetti Carbonara. De prijs is gewoon echt voor 1 persoon, net als diegene die de tip geeft ook zegt. Gewoon de rest van de spekjes invriezen en later gebruiken.quote:Op vrijdag 21 september 2018 22:48 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Voor 2 personen is het al wat makkelijker te doen inderdaad, maar alleen kom je daar nooit aan.
Carbonara is ook niet voor 2 dagen te maken, dus echt makkelijk is het dan niet meer helaas, ik bedoel, dan zijn er betere opties.
Nope. Maar ik hou m’n ogen hier wel open.quote:Op zaterdag 22 september 2018 08:21 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
joh, ik heb zo’n 25 jaar voor 1 persoon gekookt, ook spaghetti Carbonara. De prijs is gewoon echt voor 1 persoon, net als diegene die de tip geeft ook zegt. Gewoon de rest van de spekjes invriezen en later gebruiken.
Heb jij nog tips voor TS?
Roerbakschotel, makkelijk, snel, en goedkoopquote:Op zaterdag 22 september 2018 08:21 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
joh, ik heb zo’n 25 jaar voor 1 persoon gekookt, ook spaghetti Carbonara. De prijs is gewoon echt voor 1 persoon, net als diegene die de tip geeft ook zegt. Gewoon de rest van de spekjes invriezen en later gebruiken.
Heb jij nog tips voor TS?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |