abonnement Unibet Coolblue
pi_181864232
Heeft iemand overigens print screens van de klachten en bedreigingen? Naming and shaming enzo...
Krekker is de bom!
  woensdag 12 september 2018 @ 19:16:51 #52
478185 PiyeReloaded
Still the king of Kush
pi_181864987
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 14:27 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Dat is ook juist het probleem, om zo'n zaken wordt geen opheft gemaakt. Je begint het overal te zien, blanke mensen in Afrikaanse of Chinese jurkjes en het internet gaat weer los, kunst zoals dit en dan vliegen ook de bedreigingen om de oren.

Waarom zien de mensen niet het verschil tussen kunst en racisme, hier is niet racistisch aan. Het is een prachtige foto, erg fascinerend. Als ze de kleur paars had gekozen was er dan niets aan de hand geweest vraag ik mij af? En wat is dan het verschil als een donkere jongedame haar haren blond verft? Alleen blanken kunnen van nature blond zijn, dus ook racisme als we op hetzelfde niveau doorgaan.
Nee hoor, blond haar en ook blauwe ogen komen ook voor bij (ongemixte) donkere mensen. Het is een kleine groep, maar je hebt ze wel. Net zoals stijl haar, smalle en langwerpige neuzen, amandelogen en waarschijnlijk nog andere fenotypische verschijnselen die met andere 'rassen' worden geassocieerd. Maar dat terzijde.

Dit lijkt mij inderdaad een klassiek geval van mensen die op zoek zijn naar iets om over te vallen. Het is niet zo dat, omdat een bepaalde kleur toevallig een huidskleur is, deze niet binnen het repertoire van een kunstenaar van een andere huidskleur zou mogen vallen. Zelfs al zou er bewust op de huidskleur gedoeld worden, is dit nog steeds een volstrekt onschuldige kunstzinnige uiting.

Bovendien zijn zulke bedreigingen natuurlijk onacceptabel. Dit gaat nog wel een stukje verder dan in een opwelling schandalige dingen uitkotsen. Vertellen dat je iemand bij het politiebureau hebt gezien en weet dat haar kinderen alleen naar huis zijn gefietst? Hoe kun je je serieus daarmee bezig houden naar aanleiding van iets dat je op facebook ziet staan?

Dat is trouwens ook direct waarom naming en shaming mij geen goed idee lijkt. Want andere leipo's gaan dan weer hetzelfde doen bij mensen met die naam. Met een beetje pech bij onschuldigen die toevallig een vergelijkbare naam hebben of er foutief mee in verband worden gebracht.
  donderdag 13 september 2018 @ 08:13:47 #53
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_181874111
De enige indruk die ik steeds weer krijg, is dat mensen die zich hier druk om maken, heel erg simpele zielen zijn.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_181874165
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 08:13 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
De enige indruk die ik steeds weer krijg, is dat mensen die zich hier druk om maken, heel erg simpele zielen zijn.
Het IQ e/o EQ zal inderdaad schrijnend laag zijn.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_181874261
Ah, weer een nieuwe aflevering van "Alles is racisme". Deze aflevering werd mede mogelijk gemaakt door identiteitspolitiek.
Iedereen mag cojona krijgen!!!!!
pi_181874708
Dit is inderdaad racisme.... want alles wat blanke witte mensen maken = racisme in de ogen van dat soort lui. Wie zou dan toch de racist zijn in deze kwestie :?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')