abonnement Unibet Coolblue
pi_181900461
Heb niet bijgelezen maar wij zijn na een rit van ongeveer 2400km aangekomen in Marokko. Hebben 3x overnacht en met N. ging het ook heel erg goed. O+

Ga zo even bijlezen!
pi_181900909
Veel plezier Belle, Ellie en CoolGuy op vakantie. :*

Vanochtend ontsnapte Banaan met vieze billen van het aankleedkussen. Daarna luisterde hij ook nog met interesse naar hoe zijn plas op de grond kletterde. :D

Half uurtje slaap om op te laden.

Lekker paddenstoelen op toast gemaakt, Banaan bood omdat hij niet aan mijn been kon hangen. En die toast moest hij ook niet natuurlijk. :X

Drie kwartier dut om op te laden.

Ik heb er even niet meer de moed voor, dus we kijken TV. Banaan heeft lol om beelden van de orkaan (als hij zich optrekt aan tv-meubel). ;)

Hij mag gelukkig vroeg naar bed straks. :@
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_181904368
Hij kreeg een extra dut en is nou weer een engeltje. O+
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_181905675
Wat een dag, pannenkoekenmix! Ik kan me voorstellen dat je hem dan maar even voor de tv parkeert. :) Wat ik me nog afvroeg, hoe gaat het nu met de ochtenden? Werkt het niet gelijk voeden of vindt Banaan dat niet okee?
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_181905687
quote:
3s.gif Op vrijdag 14 september 2018 18:41 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Hij kreeg een extra dut en is nou weer een engeltje. O+
Fijn! *O*
pi_181907101
@Nanuke, Nouk84, Spees_Eend, Rena, OlivialsTaken, Songeur, LaBelleFleur27, Aure, Takkie88, vencodark ... ja, wie niet eigenlijk.. :P

Dankje, dankje, dankje. Ik had eerst op iedereeen apart gereageerd, maar is toch veel van hetzelfde dat ik dan type, dus maar even in één bericht. Vandaag zijn we (even?) gestopt met de Puckababy, ze sliep sinds we die zijn gaan gebruiken niet meer langer dan een uurtje.. Nu vannacht en vandaag weer laken+deken en ze sliep direct 4u20.. Denk dat ze het klem zitten maar niks vindt.. Komende dagen nog eens proberen en zien hoe ze het doet. Maar goed, dat even tussendoor..

Waarschijnlijk is het 'gewoon' kwestie van loslaten en accepteren dat ik niet die roze wolk hebn, dat ik moet wennen en dat ik niet altijd van m'n meisje houd. Maar ja, vooral dat laatste accepteer ik nog even helemaal niet van mezelf. Maar heb wel het vertrouwen dat het goed komt. Kan niet wachten tot er steeds meer 'in'ons kindje zit. Als ik al zie wat een lachje met ons doet.. Waarschijnlijk dat het elke week mooier wordt en dan makkelijker te genieten. :D Onze verloskundige vond haar dochtertje pas na 3-4 maand leuk, dus wie weet komt het hier eerder!

Ik kan me alleen nu nog ab-so-luut niet voorstellen dat ik ooit een tweede zou willen. :+

Vandaag trouwens een vriendin van m'n vrouw langsgeweest die bij het CB heeft gewerkt. Die vond vooral dat S. veel gebalde vuistjes had en veel overstrekte... Kan nog 100 dingen zijn volgens mij, maar ben benieuwd of de chiropractor er iets mee kan.
  vrijdag 14 september 2018 @ 21:13:21 #182
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_181907238
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2018 21:06 schreef NicolasJoy het volgende:
Waarschijnlijk is het 'gewoon' kwestie van loslaten en accepteren dat ik niet die roze wolk hebn, dat ik moet wennen en dat ik niet altijd van m'n meisje houd. Maar ja, vooral dat laatste accepteer ik nog even helemaal niet van mezelf.
Wees niet zo streng voor jezelf, zoals je las ervaren maar weinigen hier die roze wolk; dus dat is vrij normaal en ligt niet aan jou :*
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
  vrijdag 14 september 2018 @ 21:23:11 #183
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_181907471
'horen' ze geen gebalde vuistjes meer te hebben NJ? O. heeft dat ook bijna altijd (en heeft ook iets onrustigs over zich). Hij is s nachts ook heel vaak/veel wakker en we gaan nu nav jouw verhaal nog eens proberen om hem niet in te bakeren, maar zo'n stugge winterslaapzak aan te trekken. Als ik die nog kan vinden tenminste :+. Daarin kan hij wel bewegen, maar niet zo frantic. Ik heb namelijk toch telkens het idee dat hij na een paar uurtjes het niet kunnen bewegen helemaal zat is.
pi_181907772
het open gaan van de handjes stond bij de mijlpalen bij 1-2 maand dus volgens mij horen die vuistjes in het begin gewoon gebald.
pi_181908108
Volgens mij zijn vuistjes een teken van pijn/ongemak. Maar geen idee of dat pas vanaf een bepaalde leeftijd zo is.

PKM dat soort dagen, wat zijn die dutjes dan fijn. En kunnen zoveel doen!

Fijne vakantie Bella!

Iemand (Fleur?) vroeg hoe t nu met me ging. Het gaat best goed! Langzaamaan voel ik me steeds meer mezelf en kan ik ook weer steeds meer aan. Ik geniet intens van mijn gezin maar laat ze ook een stuk meer los. Zo ben ik deze week met een vriendin naar de sauna geweest en ga ik in oktober met vriendinnen naar Athene. Ik merk dat ik door dingen voor mezelf te doen (sporten, dagjes uit, etentjes, boek lezen) ik een veel leukere moeder en vrouw ben. Dan maar soms iets meer rommel in huis en een blije mama, papa en kinderen O+
pi_181908300
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 september 2018 21:23 schreef Spees_Eend het volgende:
'horen' ze geen gebalde vuistjes meer te hebben NJ? O. heeft dat ook bijna altijd (en heeft ook iets onrustigs over zich). Hij is s nachts ook heel vaak/veel wakker en we gaan nu nav jouw verhaal nog eens proberen om hem niet in te bakeren, maar zo'n stugge winterslaapzak aan te trekken. Als ik die nog kan vinden tenminste :+. Daarin kan hij wel bewegen, maar niet zo frantic. Ik heb namelijk toch telkens het idee dat hij na een paar uurtjes het niet kunnen bewegen helemaal zat is.
Hier in elk geval maar aan het kijken wat werkt qua slapen.. Inbakeren werd ze echt woedend.. Ze slaapt nu onder de deken met haar armpjes (handjes in vuistjes :P ) boven haar hoofd, eigenlijk volledig ontspannen.. Maar ja, ze had wel zichzelf al een blauw oog geslagen én krassen in haar gezicht. Dus PuckaBaby maar geprobeerd. Nu slaapt ze ook alweer bijna twee uur. Lang, lang geleden dat we rond deze tijd met z'n tweetjes hebben gezeten. :P

Volgende week staat de kinderarts trouwens ook nog gepland, dus dan maar eens kijken wat die er van zegt.. Qua voeding geven we nu trouwens meer, ze blijft hongersignalen geven en drinkt nu 135cc in 20 minuten leeg. Kijken of ze dan nu makkelijker langer blijft slapen na een voeding.
pi_181908320
Volgens de arts van mijn cb horen gebalde vuistjes bij de normale ontwikkeling. Rond de 3 maanden gaan ze steeds vaker open en worden de handen ook ineens een interessant kijkobject.
pi_181908752
Gebalde vuistjes had N. ook altijd. Ik denk dat het gewoon bij de eerste maanden hoort..

Songeur lekker naar de sauna! Heerlijk dat meer tijd in plannen voor je zelf, dat heeft elke moeder denk ik gewoon nodig. Want voor het moederschap had je ook nog een leven, en omdat nou helemaal om te gooien word niemand blij van. :+ O+
  vrijdag 14 september 2018 @ 22:45:09 #189
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_181909392
Wij zitten sinds vandaag in de tandjesfase :D
Wel vsm spul gekocht, maar nog niet nodig.
pi_181911079
NJ, ik denk ook dat er een groot verschil zit tussen houden van en leuk vinden. Ik houd namelijk altijd en onvoorwaardelijk van mijn kinderen. Maar leuk vind ik ze echt niet onbeperkt. ‘S nachts om 3 uur vind ik mijn kinderen gewoon niet zo leuk wakker. Dan horen ze te slapen. En als peuter een enorme driftbui heeft en met zijn speelgoed gooit vind ik hem niet leuk. Maar ook tijdens die momenten hou ik zoveel van ze.
Dit gaf me in het begin ook wel wat conflicten met mezelf, maar inmiddels kan ik dat wel plaatsen.
Heb ik met mijn partner trouwens ook hoor. En zelfs ooit met mezelf :P
Ik wens je sowieso veel sterkte, en ik hoop dat je van ieder lachje steeds een beetje meer kan genieten. En anders kom je gewoon even hier zeuren over je kinderen, doen we allemaal weleens, heerlijk O+ :*
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_181915267
NJ, heel herkenbaar hoe je je voelt. Hier begonnen die gevoelens vlak nadat de kraamzorg weg was. Had er bij mij ook deels mee te maken dat mijn lichaam zo enorm heftig op M reageerde als ze huilde, dan schoot ik zelf ook in de paniekmodus. Als je je dan bedenkt dat ze best wel wat huilde en krampjes had van 7 tot 12, kun je je voorstellen dat ik niet de meest opgewekte mama was. Regelmatig vroeg ik mezelf af waar we in hemelsnaam aan begonnen waren en waarom ons dit in godsnaam zo leuk had geleken, ons leven was toch goed?

Nu ben ik echter tot over m’n oren verliefd op d’r en wordt ze écht alleen maar leuker O+ kan me nu het gevoel van de eerste paar weken niet eens meer voorstellen.
pi_181915565
Mijn baby doet een Sacre en is na de voeding vanochtend weer in slaap gevallen en slaapt nog steeds. 🤷🏼♀ Dit is echt de eerste keer ooit dat ie zolang slaapt!

Ik heb mezelf nu vastgedweild in mijn washok dus nu moet ik wel wat nuttigs gaan doen hier :+
pi_181915677
Tandje eindelijk door en O. sliep (weliswaar tussenin) van 21:15 tot 08:00 met vannacht alleen een onderbreking omdat er een mug onder de klamboe was gekomen die geplet moest. Grmbl. :)

En voor meelezende zwangeren die zich na de afgelopen paar pagina's nou gigantisch zorgen maken: een realistische verwachting is altijd goed, maar een aanhoudende roze wolk kán wel. Hier al acht maanden wanstaltig verliefd op O. en dat begon direct. Eerste minuut. Gedurende die eerste weken. Gedurende de afgelopen periode met zesduizend keer wakker worden per nacht O+ Kán dus ook. Het is niet per definitie altijd zwaar in het begin.

O, en O. gisteren @ dreumesyoga:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Was leuk, maar starttijd om 10:00 is wel een uitdaging, qua slaapje. :')

[ Bericht 10% gewijzigd door minilot op 15-09-2018 09:25:12 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_181915709
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 september 2018 09:10 schreef LaBelleFleur27 het volgende:


Ik heb mezelf nu vastgedweild in mijn washok dus nu moet ik wel wat nuttigs gaan doen hier :+
:D !
Let me see you stripped down to the bone
pi_181915735
NJ, zoals hierboven al veel gezegd: die roze wolk ervaart echt niet iedereen. Wij hadden hem bij onze eerste ook niet. Ik vond het maar ingewikkeld, zo’n baby. En dan ook nog eentje die veel huilt, weinig slaapt en wij die dan op een gegeven moment niet meer wisten wat we ermee moesten. ‘Waarom wilden we dit ook alweer zo graag’ is toen wel een aantal keer door onze hoofden geflitst.

Maar het werd echt beter. Na een tijdje snapten we haar beter. De ‘Dunstan baby taal’ heeft ons veel geholpen om haar huiltjes te plaatsen. En nu is ze een super toffe peuter die ook nog eens een geweldige grote zus is.

Bij baby 2 had ik de roze wolk wel. Ik lag helemaal in de puinpoeier na de bevalling maar mijn baby vond ik geweldig. Maar deze keer wist ik veel beter wat ik kon verwachten en dat scheelde zoveel! En daarbij is ze ook nog eens super makkelijk dus dat was eigenlijk alleen maar genieten. Dan vind ik het soms wel eens jammer dat ik dat gevoel van genieten bij de eerste minder had. Alleen heb ik me daar inmiddels bij neergelegd. Ik hou van allebei super veel, altijd gedaan. Maar op sommige momenten is het wel leuker dan op andere momenten :)
  zaterdag 15 september 2018 @ 09:27:38 #196
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_181915819
Psst babydry mensen, ze zijn in de aanbieding bij Dirk.
88 voor 21 euro.

En ik zie net dat mijn ftg urbanista elk moment kan arriveren :D ben benieuwd.
pi_181916014
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 september 2018 09:17 schreef minilot het volgende:
Het is niet per definitie altijd zwaar in het begin.
Toen ik zwanger was ging ik er eigenlijk altijd een beetje (naïef misschien) vanuit dat je vanzelf op die roze wolk zou ploffen en alles door een roze bril zou meemaken, wat was ik overdonderd toen ik dus iets anders meemaakte.

Tuurlijk hoorde ik verhalen over kraamtranen, maar meer in de trant van; ik stond ineens te huilen om niks tijdens de afwas.

Ik was dus redelijk verdrietig dat dat bij mij anders liep en voelde me echt een onwijs slechte moeder, want zo hoorde ik me niet te voelen. Nu weet ik wel beter, maar had denk ik liever een ander geluid gehoord tijdens mijn zwangerschap.

Overigens heb ik altijd gevonden dat ze de liefste, mooiste en leukste was O+ maar ik was ook onwijs bang door haar aanwezigheid.

O’tje, altijd O+
pi_181916230
Mini dat koppie van jou O O+ Hij lijkt heel aandachtig te luisteren naar wat er verteld word.
Eens met je opmerking aan de lurkende zwangeren; wees gerust er zijn mensen die wel de roze wolk ervaren. S is ruim 5 weken nu en we zijn nog steeds niet van de roze wolk afgevallen.

NJ; gebalde/gesloten handjes horen nu echt nog bij een normale motorische ontwikkeling. De mate van spanning in de handjes kan wel verschillend zijn maar dit mag/is niet te beoordelen op het moment dat een baby huilt of onrustig is.
Hopelijk kan de kinderarts wat voor jullie betekenen.

Songeur; fijn dat je ook tijd voor jezelf neemt! En dat je daarvan maar ook van je gezin geniet.

SC; benieuwd of hij met doorkomende tandjes qua slaaptijden gast veranderen. Ik hoop natuurlijk voor hem en jou van niet!

Pannekoek; gelukkig was Banaan gister na bijslapen weer vrolijker. Ik heb wel hard moeten lachen om je beschrijving van de ontsnapping van het aankleedkussen. :P

S is sinds een paar dagen overdag regelmatig een (half) uur gezellig en vrolijk wakker waarbij ze dan ook veel contact maakt. Zo leuk O+
Ze gaat steeds meer geluidjes maken zowel vrolijke maar ook boze :P als ze nu wil drinken maar ik ben niet snel genoeg gaat ze compleet uit d’r stekker en dan maakt ze nadat ze is aangelegd nog van die boze grommetjes. Ik moet er zo om lachen. :s)
Oh, ze begint nu ook te vragen om eten. Fijne zaterdag allemaal! :W
pi_181916521
Roze wolk: ik voelde het vooral allebei tegelijk. B lag de eerste week op de couveuse afdeling in ziekenhuis. En als ik dan bij hem was dan had ik zo'n overweldigend gevoel van liefde voor hem. Hij was zo mooi en lief en alles tegelijk. En aan de andere kant sliep ik de eerste 1,5 week nauwelijks (max 3 uur per dag, lukte gewoon niet), en was ik mede daardoor een instabiel wrak. Normaal ben ik echt wel stabiel, maar ik heb toen toch hysterische huilbuien gehad, omdat ik het allemaal zo zwaar vond. Pas later kwam de rust terug. Het gevoel van vertrouwdheid met dat wezen die je nog helemaal niet kent moest groeien, ook al vond ik 'm ook fantastisch.
pi_181916784
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 september 2018 09:17 schreef minilot het volgende:

En voor meelezende zwangeren die zich na de afgelopen paar pagina's nou gigantisch zorgen maken: een realistische verwachting is altijd goed, maar een aanhoudende roze wolk kán wel.
Ik ben als zwangere zo ontzettend blij om de eerlijke verhalen te lezen over de roze wolk. Zowel de downside van het prille ouderschap maar ook de upside. De mooie verhalen die hier vaak voorbij komen, de trotse momenten. Maar ook de ellende van de huiltjes, het niet begrijpen van je baby en het slaapgebrek. Ik ben juist blij dat jullie hier eerlijk over zijn en dat het er mag zijn. Geeft mij als a.s. mama het vertrouwen dat er echt voorwaardelijke liefde is voor je kind, maar dat je je kind en de situatie niet altijd leuk hoeft te vinden.
Zeker als je tegenwoordig de social media kanalen bekijkt (vooral van bloggende of instagrammende moeders) lijkt alles zo perfect: schoon huis, mooie, gezonde kinderen met mooie kleren, toffe baan, veel vrienden. Dat kan een vertekend beeld geven. Daarom ben ik zo ook blij om de eerlijke verhalen hier te lezen :) En ja, ter voorbereiding lees ik al een tijdje lekker mee ;)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')