abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 8 september 2018 @ 18:13:20 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_181776158
Beste FOK!kers,

Allereerst: vorige week tijdens een borrel ergens in het Haerlemsche met roomse kerkgenoten, maar ook gedurende een heerlijk etentje in restaurant Loetje te Overveen met diverse heren uit de hogere Haagse kringen :Y), moest ons van het hart dat bepaalde regelingen, waaronder het veelbesproken einde van de dividendbelasting, helaas geen doorgang vinden. :R

Geruime tijd bestond binnen goed geïnformeerde en bovenal waardige overheidsleden *), een heuse voorkeur voor het omstreden plan in het kader van een door mijzelf benoemde slogan 'hoe meer werkgelegenheid, hoe beter', ware het niet dat vanuit vakbondskringen als CNV zeer tegen het aanvankelijke voornemen geageerd werd. Maar uiteraard hebben de onzen meerdere ijzers in het vuur, teneinde voor de meesten de goede economische voortgang van heden voor onheil te kunnen behoeden en waarborgen.

Ongeacht het schrappen van het plan in kwestie, dat naar de inzichten van het kabinet zeer 'productief' is ter bevordering van de werkgelegenheid voor arbeidsgehandicapten en zwakkeren in de samenleving, blijven regels rond de loonkostensubsidies voor deze speciale groep goed en wel gehandhaafd. *) Echter vanuit een gedegen liberaal standpunt bezien, maar eveneens volgens de visie van veel anderen, werden er weinig problemen voorzien als het plan doorgang gevonden zou hebben. Laten we wel wezen en met zijn allen bedenken dat de crisis afgelopen jaren alweer flink overwonnen is. :s) :s) :s)

Welnu, vrijwel alles geschiedde veelal in goed orde. Vanzelfsprekend met hulde en dank namens velen aan liberale gelijkgestemden en waardige ambtsgenoten. *) Uiteraard drinken we regelmatig een heerlijke borrel op werkelijk alles wat intussen bereikt is.
Op de Amsterdamse Zuidas werd onlangs ook alweer flink geborreld op behaalde resultaten in de bancaire wereld, et cetera. Het binnenhalen van het Medicijnagentschap, ten spijt van de Italianen ;(, deed onlangs al een toekomstige duit in het economische zakje, waardoor het bittergarnituur binnen onze kringen reeds eerder flink in de rondte ging.


Smakelijk genieten van behaalde winsten! :Y) :9

Enfin. Niettegenstaande alle heuglijke ontwikkelingen van de laatste jaren delen wij ook onze zorgen, bijvoorbeeld wanneer niet alles loopt zoals men binnen rechtse kringen had gehoopt. Hoe dan ook; het is allemaal niet zo heel ernstig en we zien het allesbehalve somber in voor verreweg de meeste NL'se portemonnees - inclusief het onze uiteraard. *) Soms zullen eerder voorgenomen plannen en reglementen worden geschrapt, of in de ijskast gezet door bezwaren van critici, dito coalitiegenoten als CU en D66 tot voorspelbare linkse partijen aan toe. ;)

Weerstand van linkse partijen en dito gedachten van onze medemens worden gerespecteerd, mits de argumenten daartoe redelijk goed zijn onderbouwd. :s) :s) :s) Al met al kunnen wij best begrijpen dat het voor de CNV tijd is hierover de loftrompet te steken, maar ergens zetten we toch onze liberale vraagtekens waar het aankomt op daadwerkelijke eerlijkheid en goed fatsoen jegens arbeidsgehandicapten. *) In eerste instantie gaat het om een bespoediging van werkgelegenheid, waarbij winst geboekt wordt op grond van 'herkansing op de werkvloer', tevens ook een prioriteit van het huidige kabinet Rutte III.

Maar goed. ''Uiteindelijk is werken ook goed voor lijf en leden, en de rest komt dan vaak vanzelf wel'', aldus ingewijden. Een zogenaamde klaagmentaliteit doet sowieso vaak genoeg onevenredig veel stof opwaaien. Nota bene in een welvarend land dat op een mooie vierde plek staat qua rijke landen *), maar dat is men reeds gewend. In bepaalde schrijnende gevallen, wanneer au sérieux sprake is van een onredelijk lage loonschaal, wordt voor de arbeidsgehandicapte de rest soms ook rijkelijk aangevuld door uitkeringsinstantie UWV.

Fijn weekend!!

Scjvb

--------

Kabinet stopt plan om arbeidsgehandicapten onder minimumloon te betalen


Foto: Hollandse Hoogte

quote:
Gepubliceerd: 06 september 2018 19:37 Laatste update: 07 september 2018 00:04

Het kabinet zet een streep door het plan om arbeidsgehandicapten minder te betalen dan het minimumloon. De regeringspartijen hebben geconcludeerd dat het plan niet uitvoerbaar is.

Haagse bronnen bevestigen donderdag berichtgeving hierover door de NOS. De maatregel stond in het regeerakkoord en moest ertoe leiden dat ondernemers meer arbeidsgehandicapten in dienst kon nemen. Een deel van de werknemers ging er in de plannen op achteruit.

Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) ontvouwde het plan in maart. Bij nieuwe contracten zouden werkgevers alleen moeten betalen voor wat iemand kan produceren.

Ze betalen minder als de werknemer vanwege een beperking minder snel werkt of minder taken kan vervullen dan collega's. Daarmee zou de zogenoemde loondispensatie in de nieuwe situatie ook voor mensen met een bijstandsuitkering gelden.

Het zou een besparing van 500 miljoen euro en meer werkplekken voor arbeidsgehandicapten moeten opleveren.

De plannen leidden tot veel protest. Zo noemde het College voor de Rechten van de Mens het plan discriminatie, omdat er andere regels zouden gaan gelden voor arbeidsgehandicapten ten opzichte van hun collega's. Ook regeringspartijen D66 en ChristenUnie hadden grote moeite met het plan.

Huidige regels blijven gehandhaafd

Volgens de NOS heeft Van Ark de afgelopen maanden met betrokken partijen gesproken en geconcludeerd dat het plan niet uitvoerbaar en ongewenst was. De huidige regels rond loonkostensubsidies aan arbeidsgehandicapten blijven gehandhaafd.

"Fatsoen heeft gewonnen. Heel goed nieuws", zegt CNV-voorzitter Maurice van Limmen in een reactie. Ook mensen met een arbeidsbeperking moeten als volwaardig werknemer aan de slag kunnen, aldus de vakbondsman.

© https://www.nu.nl/geldzak(...)mumloon-betalen.html
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  zaterdag 8 september 2018 @ 18:18:48 #2
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_181776274
Gewoon die idioten betalen voor wat ze waard zijn.
Man of Steal.
pi_181777004
quote:
14s.gif Op zaterdag 8 september 2018 18:18 schreef SuperNeger het volgende:
Gewoon die idioten betalen voor wat ze waard zijn.
Zoiets?
pi_181777086
quote:
14s.gif Op zaterdag 8 september 2018 18:18 schreef SuperNeger het volgende:
Gewoon die idioten betalen voor wat ze waard zijn.
inderdaad maar niet minder dan het wettelijke minimum loon zoals andere idioten ook krijgen.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')