abonnement Unibet Coolblue
pi_181836913
Als je 4 man personeel nodig hebt voor een dagomzet van 1000 euro, ben je ook niet bijzonder slim bezig. En als je een eigen zaak hebt kun je daar toch lekker zelf iedere dag in gaan staan? Hou je zomaar opeens 9000 per maand over als je nog maar 1 persoon hoeft te betalen. Horecaondernemers zijn gewoon skeer en daar krijgen ze nu de ellende van voorgeschoteld. Bij ons moest ook iedereen maar jong en goedkoop zijn, terwijl je voor 3 van die 14-jarige tutjes ook gewoon 1 fatsoenlijk opgeleid persoon kunt inhuren. Hou je nog wat euro's over ook. Financieel mismanagement hoeft niet het probleem van de werknemers te worden, dan moet de eigenaar maar een mkb-cursusje gaan doen ofzo. Of zelf eens mee gaan werken.
  dinsdag 11 september 2018 @ 14:04:52 #127
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181836914
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 12:32 schreef YebCar het volgende:

[..]

Niet als je 3000 euro p.p gaat betalen nee.
Want dat is een royaal salaris gezien de werktijden, werkdruk en werkomstandigheden?
pi_181836923
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 september 2018 12:12 schreef YebCar het volgende:

[..]

Jij denkt dat elke zaak duizenden euros pakt per dag?
Bijna 20% van alle eetgelegenheden draait zo een lage omzet en ook zij hebben personeel nodig.
(snackbars, lunchroom, koffietentjes etc etc etc)
nee dat denk ik helemaal niet, ik denk zelf dat al die onrendable zaken alleen maar rondkomen om iets met drugs er naast te doen. Maar verwachten dat het wel even over de rug van het personeel kan.....get real!

Ik eet zelf bijna nooit buiten de deur, wat het kost voor twee maaltijden....daar heb ik een hele winkelwagen met eten voor bij de Appie! Ik ben toch niet gek!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_181836939
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 14:00 schreef YebCar het volgende:

[..]

Goed management is inderdaad belangrijk. Maar je hebt ook een minimale bezetting nodig. Soms ligt de piek op andere momenten. Flow van gasten is niet constant. Je kan het niet met z,n 2en, tenzij je 10uur per dag p.p wilt draaien en 7 dagen per week.
Als het goed is heb je na een tijdje wel door hoe de flow loopt in gasten, en dan kun je best voor die 2-3 uurtjes iemand laten bijspringen. Maar je hoeft echt niet 4 personen de hele dag uit hun neus te hebben staan vreten.
pi_181837036
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 14:05 schreef ietjefietje het volgende:

[..]

nee dat denk ik helemaal niet, ik denk zelf dat al die onrendable zaken alleen maar rondkomen om iets met drugs er naast te doen. Maar verwachten dat het wel even over de rug van het personeel kan.....get real!

Ik eet zelf bijna nooit buiten de deur, wat het kost voor twee maaltijden....daar heb ik een hele winkelwagen met eten voor bij de Appie! Ik ben toch niet gek!
ok.
pi_181837116
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 14:06 schreef Franknfurter het volgende:

[..]

Als het goed is heb je na een tijdje wel door hoe de flow loopt in gasten, en dan kun je best voor die 2-3 uurtjes iemand laten bijspringen. Maar je hoeft echt niet 4 personen de hele dag uit hun neus te hebben staan vreten.
Juist! Heb je gelijk in. En nu komt het. Als je als werkzoekende kan werken bij of als
1. 4uur per dag alleen tijdens drukke periodes en voor minimum
2. fulltime aanstelling bij een andere zaak.
3. 4uur per dag werken bij een zaak die je meer dan het minimum geeft.

Je vist als kleine ondernemer in dezelfde pool als de grotere jongens.
pi_181837426
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 14:18 schreef YebCar het volgende:

[..]

Juist! Heb je gelijk in. En nu komt het. Als je als werkzoekende kan werken bij of als
1. 4uur per dag alleen tijdens drukke periodes en voor minimum
2. fulltime aanstelling bij een andere zaak.
3. 4uur per dag werken bij een zaak die je meer dan het minimum geeft.

Je vist als kleine ondernemer in dezelfde pool als de grotere jongens.
Dus zal je je moeten onderscheiden, flexibeler zijn, meer doen met de input van je werknemers, beter opleiden. Dat noemen we ondernemen, kan je dat niet dan moet je geen eigen zaak beginnen.
eten!!!
  dinsdag 11 september 2018 @ 14:33:59 #133
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181837453
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 14:18 schreef YebCar het volgende:

[..]

Juist! Heb je gelijk in. En nu komt het. Als je als werkzoekende kan werken bij of als
1. 4uur per dag alleen tijdens drukke periodes en voor minimum
2. fulltime aanstelling bij een andere zaak.
3. 4uur per dag werken bij een zaak die je meer dan het minimum geeft.

Je vist als kleine ondernemer in dezelfde pool als de grotere jongens.
En dan ligt het probleem bij die kleine ondernemer. Niet raar dat werknemers geen zin hebben om voor die kleine ondernemer voor een hongerloontje te gaan werken.
pi_181837475
Moeten ze maar fatsoenlijk betalen.
Wel ¤ 2.50 vragen voor een bak koffie (lees: 90% winst), maar dan wel je personeel afschepen met ¤ 1250- netto in de maand. Rotte sector.
U MAD?
pi_181837558
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 14:35 schreef de_boswachter het volgende:
Moeten ze maar fatsoenlijk betalen.
Wel ¤ 2.50 vragen voor een bak koffie (lees: 90% winst),
Dat is natuurlijk onzin. De kostprijs van die koffie is veel hoger dan alleen de inkoop. winstmarges in de horeca komen zelden boven de 8% uit. En dat is voor zo'n risicovolle sector gewoon matig.

quote:
maar dan wel je personeel afschepen met ¤ 1250- netto in de maand. Rotte sector.
Eens, er gaat een heleboel geld een heleboel kanten op. Maar niet richting het personeel.
eten!!!
pi_181837610
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 14:18 schreef YebCar het volgende:

[..]

Juist! Heb je gelijk in. En nu komt het. Als je als werkzoekende kan werken bij of als
1. 4uur per dag alleen tijdens drukke periodes en voor minimum
2. fulltime aanstelling bij een andere zaak.
3. 4uur per dag werken bij een zaak die je meer dan het minimum geeft.

Je vist als kleine ondernemer in dezelfde pool als de grotere jongens.
Zijn genoeg mensen die als bijbaantje best tijdens de avondspits even willen komen werken. Je moet als werkgever het op zien te lossen, niet eerst iedereen uitzuigen en vervolgens gaan liggen janken dat niemand voor een hongerloontje zich de benen onder zn lijf vandaan komt rennen. Legio studenten, 50+-ers of desnoods scholieren die dat voor langere tijd willen doen als ze maar op een goede beloning kunnen rekenen.
  dinsdag 11 september 2018 @ 14:43:02 #137
405850 Eiwitshake
Russische Trol
pi_181837639
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:30 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Hoe komt het dan dat alle horeca-ondernemers die ik ken behoorlijk loaded zijn?
Dit idd.
"Wij zweren de voorkeur te geven aan een wisse dood boven een smadelijke behandeling, en nooit te dulden dat de geringste inbreuk gemaakt wordt op Neêrlands roem of de eer der vlag.”
- Jan Van Speijk
pi_181837895
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 14:43 schreef Eiwitshake het volgende:

[..]

Dit idd.
Als je het pand bezit of een hypotheek lapt op basis van de aankoopprijs twintig jaar geleden scheelt dat ook enorm.
Dat kan je ook weer aan je restaurant verhuren.
pi_181842010
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 14:41 schreef Franknfurter het volgende:

[..]

Zijn genoeg mensen die als bijbaantje best tijdens de avondspits even willen komen werken. Je moet als werkgever het op zien te lossen, niet eerst iedereen uitzuigen en vervolgens gaan liggen janken dat niemand voor een hongerloontje zich de benen onder zn lijf vandaan komt rennen. Legio studenten, 50+-ers of desnoods scholieren die dat voor langere tijd willen doen als ze maar op een goede beloning kunnen rekenen.
En dan zijn we dus weer terug bij af. Hogere beloning om beter personeel te vinden, meer risico dat je zaak over de kop gaat. Mindere beloning en geen personeel kunnen vinden.
pi_181842264
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 14:04 schreef Franknfurter het volgende:
Als je 4 man personeel nodig hebt voor een dagomzet van 1000 euro, ben je ook niet bijzonder slim bezig. En als je een eigen zaak hebt kun je daar toch lekker zelf iedere dag in gaan staan? Hou je zomaar opeens 9000 per maand over als je nog maar 1 persoon hoeft te betalen. Horecaondernemers zijn gewoon skeer en daar krijgen ze nu de ellende van voorgeschoteld. Bij ons moest ook iedereen maar jong en goedkoop zijn, terwijl je voor 3 van die 14-jarige tutjes ook gewoon 1 fatsoenlijk opgeleid persoon kunt inhuren. Hou je nog wat euro's over ook. Financieel mismanagement hoeft niet het probleem van de werknemers te worden, dan moet de eigenaar maar een mkb-cursusje gaan doen ofzo. Of zelf eens mee gaan werken.
Bij ons.. en dan is het waarschijnlijk overal zo.

Nee, bij mij werkt iedereen voor een vakvolwassen loon, Als een 17 jarige bij mij in de bediening staat krijgt ze gewoon wat iedereen krijgt.

Het punt bij ondernemers is dat werknemers het altijd wel denkt beter te weten hoe het wel en niet moet. Je moet openstaan voor ideeën van medewerkers, maar ze moeten niet gelijk naast hun schoenen lopen.

Werknemers denken altijd dat we dik verdienen. Soms is dat ook wel zo. Simplistisch denken zoals koffievoorbeeld hierboven. 90% marge !!!! wow.

Ik laat af en toe facturen zien wat er allemaal betaald moet worden.

Onderhoud vaatwasser, 1500 euro per jaar. Spoedreparatie, weer 1000 euro. Precariobelasting voor terras. 6800 per jaar. Aanschafkosten wijnglazen 2,50 de stuk waarvan er op jaarbasis 200 kapot gaan. Vuilnis ophaaldienst per kwartaal 4500 euro.
En ga zo maar door.

Een horeca onderneming is best een groot risico, daar mag gerust een goede verdienste tegenover staan. Het is allemaal eigen vermogen wat je inbrengt, een bank leent de kleinschalige horeca al jaren niets meer. Vandaar de wurgcontracten met brouwerijen vroeger. Dus ga je failliet dan ben je alles kwijt.
pi_181845061
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 18:46 schreef YebCar het volgende:

[..]

Bij ons.. en dan is het waarschijnlijk overal zo.

Nee, bij mij werkt iedereen voor een vakvolwassen loon, Als een 17 jarige bij mij in de bediening staat krijgt ze gewoon wat iedereen krijgt.

Misschien moet je daar eens mee stoppen dan, een vakkracht het zelfde belonen als een 17 jarige scholier die een bijbaantje heeft :')

Dan snap ik wel dat je geen marge overhoud om mensen voor wie het hun vak is normaal te verlonen.

quote:
Het punt bij ondernemers is dat werknemers het altijd wel denkt beter te weten hoe het wel en niet moet. Je moet openstaan voor ideeën van medewerkers, maar ze moeten niet gelijk naast hun schoenen lopen.

Werknemers denken altijd dat we dik verdienen. Soms is dat ook wel zo. Simplistisch denken zoals koffievoorbeeld hierboven. 90% marge !!!! wow.

Ik laat af en toe facturen zien wat er allemaal betaald moet worden.

Onderhoud vaatwasser, 1500 euro per jaar. Spoedreparatie, weer 1000 euro. Precariobelasting voor terras. 6800 per jaar. Aanschafkosten wijnglazen 2,50 de stuk waarvan er op jaarbasis 200 kapot gaan. Vuilnis ophaaldienst per kwartaal 4500 euro.
En ga zo maar door.

Een horeca onderneming is best een groot risico, daar mag gerust een goede verdienste tegenover staan. Het is allemaal eigen vermogen wat je inbrengt, een bank leent de kleinschalige horeca al jaren niets meer. Vandaar de wurgcontracten met brouwerijen vroeger. Dus ga je failliet dan ben je alles kwijt.
Je hoeft geen ondernemer te zijn he? Dat doe je omdat je het leuk vind en je een gat in de markt ziet. Daar hoort inderdaad een risico en eventueel een riante beloning bij.

[ Bericht 2% gewijzigd door janatwork op 11-09-2018 21:14:10 ]
eten!!!
pi_181845438
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 20:54 schreef janatwork het volgende:

[..]

Misschien moet je daar eens mee stoppen dan, een vakkracht het zelfde belonen als een 17 jarige scholier die een bijbaantje heeft :')

Dan snap ik wel dat je geen marge overhoud om mensen voor wie het hun vak is normaal te verlonen.


Je hoeft geen ondernemer te zijn he? Dat doe je omdat je het leuk vind en je een gat in de markt ziet. Daar hoort inderdaad een risico en eventueel een riante beloning bij.
Je haalt een paar dingen door elkaar.
Ik hou een riante marge over. Daar ligt het niet aan. Daardoor kan ik mijn medewerkers een goed salaris geven.

Ik noem slechts voorbeelden op waardoor het kan komen.

Verder zeg ik niet dat een 17jarige scholier met bijbaan hetzelfde krijgt als een verkracht. Ik zeg als een 17 jarige hetzelfde kan als een verkracht, dan krijg je mij eenzelfde salaris.

Leeftijd zou geen basis moeten zijn voor salaris, maar ervaring en kennis wel.
pi_181845484
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:30 schreef hooibaal het volgende:

[..]

Je betaalt 2,80 voor een biertje en de marges zijn heel laag. Vast.
Klinkt misschien gek, maar een horeca ondernemer betaalt meer voor zijn bier dan jij als consument in de winkel....
De brouwers draaien de kroegen de nek om.

Aan de andere kant, als het personeel beter betaald wordt, dan stijgen de prijzen weer en komen er weer minder mensen langs.
deze vicieuze cirkel is bijna niet te doorbreken.
pi_181845584
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 21:11 schreef YebCar het volgende:

[..]

Je haalt een paar dingen door elkaar.
Ik hou een riante marge over. Daar ligt het niet aan. Daardoor kan ik mijn medewerkers een goed salaris geven.

Ik noem slechts voorbeelden op waardoor het kan komen.

Verder zeg ik niet dat een 17jarige scholier met bijbaan hetzelfde krijgt als een verkracht. Ik zeg als een 17 jarige hetzelfde kan als een verkracht, dan krijg je mij eenzelfde salaris.

Leeftijd zou geen basis moeten zijn voor salaris, maar ervaring en kennis wel.
Als een vakkracht het zelfde kan als een 17 jarige moet je hem ontslaan. Eens dat kennis en ervaring leidend moeten zijn maar die kan van een 17 jarige onmogelijk op pijl zijn, daar zijn ze simpelweg te jong voor.
eten!!!
pi_181845725
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 21:13 schreef klipper het volgende:

[..]

Klinkt misschien gek, maar een horeca ondernemer betaalt meer voor zijn bier dan jij als consument in de winkel....
De brouwers draaien de kroegen de nek om.

Aan de andere kant, als het personeel beter betaald wordt, dan stijgen de prijzen weer en komen er weer minder mensen langs.
deze vicieuze cirkel is bijna niet te doorbreken.
Als je je personeel beter betaald kan je beter personeel aannemen. Die kunnen door kennis en ervaring de omzet verhogen en de gast een fijnere tijd bezorgen waardoor die eerder terug komt.

Niets zo treurig als een 17 jarige bakvis aan je tafel die snoeihard werkt maar geen idee heeft wat ze doet.
eten!!!
pi_181845803
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:26 schreef Daario het volgende:
Lees: geen personeel beschikbaar die voor een hongerloon wil werken
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
pi_181845951
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 21:17 schreef janatwork het volgende:

[..]

Als een vakkracht het zelfde kan als een 17 jarige moet je hem ontslaan. Eens dat kennis en ervaring leidend moeten zijn maar die kan van een 17 jarige onmogelijk op pijl zijn, daar zijn ze simpelweg te jong voor.
Genoeg verschillende horeca waar je binnen 4 weken drillen je alles al kan. Je focust teveel op 1 soort horeca die je in je gedachten hebt.

Ken genoeg 17 jarige met meer ervaring dan een vakkracht. Ik op 17 jarige leeftijd als voorbeeld en 2 die ik momenteel in dienst heb. Okay ze zijn nu 19. maar nog niet 22
pi_181846414
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 21:29 schreef YebCar het volgende:

[..]

Genoeg verschillende horeca waar je binnen 4 weken drillen je alles al kan. Je focust teveel op 1 soort horeca die je in je gedachten hebt.

Ken genoeg 17 jarige met meer ervaring dan een vakkracht. Ik op 17 jarige leeftijd als voorbeeld en 2 die ik momenteel in dienst heb. Okay ze zijn nu 19. maar nog niet 22
Je hebt gelijk dat in een groot deel van de horeca mensen met 4 weken ervaring volwaardig worden ingezet. Ik ben het alleen niet met je eens dat je dan alles al kan, je kent hoogstens de voorgekauwde zinnetjes maar hebt geen idee welke kleur druif een chardonnay eigenlijk is. Laat staan dat je de gast wat inhoudelijks kan vertellen over de kaart of een suggestie kan doen.

En dat is wat mij betreft op elk niveau, van lunchroom tot sterrentent, een onderdeel van gastvrijheid.

Natuurlijk heb je 19 jarige toppers die al 5 jaar ervaring hebben en echt prima gastheren/vrouwen zijn. Maar dat zijn echt de uitzonderingen.
eten!!!
pi_181849205
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 21:47 schreef janatwork het volgende:

[..]

Je hebt gelijk dat in een groot deel van de horeca mensen met 4 weken ervaring volwaardig worden ingezet. Ik ben het alleen niet met je eens dat je dan alles al kan, je kent hoogstens de voorgekauwde zinnetjes maar hebt geen idee welke kleur druif een chardonnay eigenlijk is. Laat staan dat je de gast wat inhoudelijks kan vertellen over de kaart of een suggestie kan doen.

En dat is wat mij betreft op elk niveau, van lunchroom tot sterrentent, een onderdeel van gastvrijheid.

Natuurlijk heb je 19 jarige toppers die al 5 jaar ervaring hebben en echt prima gastheren/vrouwen zijn. Maar dat zijn echt de uitzonderingen.
Ik denk niet dat werken in een cafetaria, mcdonalds, broodjeszaak oid zulke kennis hebben. Mijn kennis over wijnen is vrij goed. Niveau wset 2. Heb ik dat ooit nodig gehad? Nee, in grotendeels van mijn zaken in het niet nodig. Wat is dan wel nodig? menusuggestie? Verder dan vragen zoals, Wat is lekker? (wat overigens vrij persoonlijk is maar goed) komen ze niet hoor.

Dus is het echt nodig zulke kennis te hebben voor de 1/5000e klant die erna vraagt? Ik vind van niet. Mocht het echt nodig zijn heb ik mijn managers daarvoor.

Talenkennis daarintegen vind ik bv in Amsterdam veel belangrijker dan theorie feitjes over gastvrijheid. Je kan nog wel zo goed zijn in je vak en alle puntjes tot in detail weten, als je niet kan communiceren houdt alles op.

Maar goed , we dwalen af. We hebben duidelijk een andere mening erover. Kan, even goede vrienden.
pi_181851260
Het eerste wat mij opvalt is dat er altijd gezocht wordt naar "gekwalificeerd" personeel. Daar ligt in vrijwel elke sector het probleem. Iedereen kan een pilsje tappen en deze bedienen. Daar heb je echt geen "gekwalificeerd" personeel voor nodig. Hoe vaak ik in het verleden wel niet ben afgewezen omdat ik niet "gekwalificeerd" ben. Als je iets nog niet kunt, dan kun je het onderweg op het werk altijd leren, en werkgevers moeten leren om genoegen te nemen met net even iets minder "gekwalificeerd" ik vind het maar een rot woord. Er is namelijk ook nog zoiets als gemotiveerd personeel.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')