abonnement Unibet Coolblue
pi_181801558
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 18:53 schreef YebCar het volgende:

[..]

Probeer het uit zou ik zeggen.Zet een neppe cv in elkaar en ga solliciteren. Of beter, ga op Facebook in de groep horeca vacature en zeg dat je beschikbaar bent. Kijk maar hoeveel je aangeboden krijgt.
Als je dat nou even zelf doet, en dan meteen bijhoudt welk loon er bij al die aanboden hoort. Dan kan je daarna zelf bewijs leveren voor je stelling dat 'in de randstad men standaard 20-30% meer dan het cao-minimum betaalt'.

Het is niet aan ons om dat te ontkrachten, maar aan jou om je stelling te bewijzen. En nee, jouw anekdotische eigen situatie is geen voldoende bewijs.
"Pools are perfect for holding water"
pi_181804701
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 18:53 schreef YebCar het volgende:

[..]

Probeer het uit zou ik zeggen.Zet een neppe cv in elkaar en ga solliciteren. Of beter, ga op Facebook in de groep horeca vacature en zeg dat je beschikbaar bent. Kijk maar hoeveel je aangeboden krijgt.
Dat geloof ik wel, ik word nu ook door de gehele wereld regelmatig gebeld.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_181806679
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 21:16 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Dat geloof ik wel, ik word nu ook door de gehele wereld regelmatig gebeld.
Wat voor horeca functie bekleed je?
pi_181807235
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:29 schreef BEFEM het volgende:

[..]

De marges zijn ook heel laag in de horeca. Verder zijn er achterlijke regels. Sinds 1 juli moet elk restaurant of kroeg altijd een BHV aanwezig hebben en een veiligheidsplan maken. Echt van de zotte.
Laat het maar aan de horeca over om de lage inkomsten kaart weer te spelen. Als je voldoende personeel wilt dan moet je ze betalen. Het blijft een kwestie van alles is te koop voor geld
Dus een horecaondernemer heeft geen BHV er nodig wat er gebeuren nooit ongelukken wat een flauwekul.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_181811224
quote:
2s.gif Op zondag 9 september 2018 12:21 schreef YebCar het volgende:

[..]

Horeca CAO (verloning) is een wassen neus.
NIEMAND werkt meer voor dat soort bedragen. In de randstad zit je 20-30% boven de bedragen die in de cao zijn vastgelegd. En nog kan je geen personeel vinden.

een zelfstandig werkend kok staat voor rond de 1800 in de cao. Nou succes om er 1 te vinden voor 1800. Ze vragen nu 2500-2600 voor dat. Heb er paar op gesprek gekregen die zonder schaamte 3000 ging vragen en dan bekijk ik hun cv en dan kan ik nauwelijks mijn lach inhouden.

Als je zulke bedragen gaat betalen maak je niet alleen je eigen bedrijf kapot, maar zorg je dat er vele met je mee gaan.

Bediening is nog erger, de meeste die ik ken zitten nauwelijks boven een uitkering, voor hun is het vaak net zo lonend om 3 dagen te werken en af en toe een beetje zwart.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_181811907
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 07:31 schreef raptorix het volgende:

[..]

Bediening is nog erger, de meeste die ik ken zitten nauwelijks boven een uitkering, voor hun is het vaak net zo lonend om 3 dagen te werken en af en toe een beetje zwart.
Volgens mij spreken jullie elkaar tegen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_181832390
quote:
1s.gif Op maandag 10 september 2018 09:08 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Volgens mij spreken jullie elkaar tegen.
Denk verkeerd gequote, ik doelde er meer op dat de Horeca nog steeds slecht verdiend, een goede kok kan nog wel wat verdienen, maar dat zijn meestal slopende dagen. Een kennis van me heeft het handiger aangepakt, die adviseert nu catering bedrijven en werkt af en toe als freelance kok.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_181832454
quote:
2s.gif Op zondag 9 september 2018 12:21 schreef YebCar het volgende:

[..]

Horeca CAO (verloning) is een wassen neus.
NIEMAND werkt meer voor dat soort bedragen. In de randstad zit je 20-30% boven de bedragen die in de cao zijn vastgelegd. En nog kan je geen personeel vinden.


een zelfstandig werkend kok staat voor rond de 1800 in de cao. Nou succes om er 1 te vinden voor 1800. Ze vragen nu 2500-2600 voor dat. Heb er paar op gesprek gekregen die zonder schaamte 3000 ging vragen en dan bekijk ik hun cv en dan kan ik nauwelijks mijn lach inhouden.

Als je zulke bedragen gaat betalen maak je niet alleen je eigen bedrijf kapot, maar zorg je dat er vele met je mee gaan.

Sorry hoor maar dat zijn toch geen lonen waar je van kan rondkomen! En dan verwachten dat die persoon op de gekste uren komt werken. E 3000 lijkt mij het minimum loon voor iemand die opgeleid is, ter vergelijking....een buschauffeur bij de HTM verdient nog meer!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
  dinsdag 11 september 2018 @ 08:46:29 #109
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181832734
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 08:02 schreef ietjefietje het volgende:

[..]

Sorry hoor maar dat zijn toch geen lonen waar je van kan rondkomen! En dan verwachten dat die persoon op de gekste uren komt werken. E 3000 lijkt mij het minimum loon voor iemand die opgeleid is, ter vergelijking....een buschauffeur bij de HTM verdient nog meer!
Voor een schamel loontje de hele dag in een stressvolle omgeving staan, op onmogelijke tijden en in de hitte. Je moet het maar leuk vinden.
pi_181832971
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:26 schreef Daario het volgende:
Lees: geen personeel beschikbaar die voor een hongerloon wil werken
Lees: als je op je luie reet blijft zitten krijg je in Nederland ook een ruim inkomen om van te kunnen leven en de eisen die daaraan gesteld worden, worden niet of nauwelijks nageleefd.
pi_181833074
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:05 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Wat echter niet vergeten moet worden is dat je wel om de 5 jaar moet investeren in een nieuwe opzet van je tent. Als je dat niet doet heb je kans dat het leegloopt en kan je het bijna niet meer omdraaien.
Het rookverbod heeft de horeca ook aardig de nek omgedraaid.
Hier had uw advertentie kunnen staan! -- On a hot summer night, would you offer your throat to the wolf with the red roses?
pi_181834479
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 08:02 schreef ietjefietje het volgende:

[..]

Sorry hoor maar dat zijn toch geen lonen waar je van kan rondkomen! En dan verwachten dat die persoon op de gekste uren komt werken. E 3000 lijkt mij het minimum loon voor iemand die opgeleid is, ter vergelijking....een buschauffeur bij de HTM verdient nog meer!
Zullen we dit even doorberekenen?

Voor een eenvoudige kleine restaurant/lunchroom , met een dagomzet van ¤1000
Dat is grofweg per maand ¤30000.

Je hebt ongeveer 25% inslag op je inkoop grondprodukten dus -
¤7500
Je huur plus elektra, zwaar afhankelijk waar je zit natuurlijk, van 1000 in een dorp tot 10000 in hartje Amsterdam. Laten we reeel 3500 pakken. Dus -¤3500

Even je GWL
-¤1500

Je belastingen/verzekeringen/pensioen etc voor precario/terras/ etc etc etc
-¤2000

Je bent alle dagen open, dus minimaal 4 man personeel nodig, 2 bediening, 2 keuken. Die allemaal minimaal 3000 zou moeten verdienen volgens jou
dus ¤ 12000, komt nog een vakantiereservering bij en andere kosten, zit je op -¤15000

Dus 30000-29500
Hou je ¤500 over voor al je andere kosten
afschrijving, administratieve kosten en waarschijnlijk nog een heleboel andere kosten.

Ja lekker haalbaar :)
Misschien sta je zelf in de zaak, bespaar je dus 3500 aan kosten, Dus hou je 4000 over voor al die andere kosten.

En over welke gekken uren heb je het? De horeca is 24uur per dag open, aangezien een hotel ook onder horeca valt. Maarja de meeste zaken zijn open op de normale tijden. Wil je geen gekke tijden in de horeca? Dan moet je ook niet buiten de deur eten na 6 uur savonds.
pi_181835105
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 september 2018 11:07 schreef YebCar het volgende:

[..]

Zullen we dit even doorberekenen?

Voor een eenvoudige kleine restaurant/lunchroom , met een dagomzet van ¤1000
Dat is grofweg per maand ¤30000.

Je hebt ongeveer 25% inslag op je inkoop grondprodukten dus -
¤7500
Je huur plus elektra, zwaar afhankelijk waar je zit natuurlijk, van 1000 in een dorp tot 10000 in hartje Amsterdam. Laten we reeel 3500 pakken. Dus -¤3500

Even je GWL
-¤1500

Je belastingen/verzekeringen/pensioen etc voor precario/terras/ etc etc etc
-¤2000

Je bent alle dagen open, dus minimaal 4 man personeel nodig, 2 bediening, 2 keuken. Die allemaal minimaal 3000 zou moeten verdienen volgens jou
dus ¤ 12000, komt nog een vakantiereservering bij en andere kosten, zit je op -¤15000

Dus 30000-29500
Hou je ¤500 over voor al je andere kosten
afschrijving, administratieve kosten en waarschijnlijk nog een heleboel andere kosten.

Ja lekker haalbaar :)
Misschien sta je zelf in de zaak, bespaar je dus 3500 aan kosten, Dus hou je 4000 over voor al die andere kosten.

En over welke gekken uren heb je het? De horeca is 24uur per dag open, aangezien een hotel ook onder horeca valt. Maarja de meeste zaken zijn open op de normale tijden. Wil je geen gekke tijden in de horeca? Dan moet je ook niet buiten de deur eten na 6 uur savonds.

Zie hier het probleem, er word gewoon te weinig omzet gemaakt. De bezettingsgraad en/of het bestedingsnivo van je voorbeeld zaak is gewoon te laag. Een slechte ondernemer dus.

Laten we wel wezen, 2500e bruto (ruim 10% onder modaal!) voor altijd avonden- weekend- en feestdagen werken, onbetaald overwerk en fysiek zwaar werk is gewoon niet markt conform. Daarom is er veel uitstroom naar beter betaalde of minder belastende beroepen.

De dag dat ik geen modaal salaris meer kan verdienen in de horeca ben ik ook weg, vind koken fantastisch maar ben geen dief van mijn eigen portemonnee.
eten!!!
  Knapste mannelijke user 2022 dinsdag 11 september 2018 @ 11:59:46 #114
206731 Mortaxx
Doomer
pi_181835145
1000 euro per dag omzet? Dan is je probleem niet de personeelskosten maar je omzet
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_181835340
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 11:59 schreef Mortaxx het volgende:
1000 euro per dag omzet? Dan is je probleem niet de personeelskosten maar je omzet
Jij denkt dat elke zaak duizenden euros pakt per dag?
Bijna 20% van alle eetgelegenheden draait zo een lage omzet en ook zij hebben personeel nodig.
(snackbars, lunchroom, koffietentjes etc etc etc)
  Knapste mannelijke user 2022 dinsdag 11 september 2018 @ 12:17:00 #116
206731 Mortaxx
Doomer
pi_181835401
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 september 2018 12:12 schreef YebCar het volgende:

[..]

Jij denkt dat elke zaak duizenden euros pakt per dag?
Bijna 20% van alle eetgelegenheden draait zo een lage omzet en ook zij hebben personeel nodig.
(snackbars, lunchroom, koffietentjes etc etc etc)
dan zijn een hoop van deze zaken gewoon niet rendabel
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_181835459
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 12:17 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

dan zijn een hoop van deze zaken gewoon niet rendabel
Juist, dat is een groot probleem. Veel niet rendabele zaken, vaak uitgebaat door mensen die horeca
"wel leuk lijkt" en gefinancierd met geld van papa of verdient in een andere bedrijfstak. Maar die zaken drukken de max prijs voor een bak koffie en de bezettingsgraad in andere zaken wel.

En na 3 jaar failliet, geld weg en de volgende *O*

grappig genoeg kan je als kok juist in dit soort zaken aardig boeren
eten!!!
pi_181835535
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 12:23 schreef janatwork het volgende:

[..]

Juist, dat is een groot probleem. Veel niet rendabele zaken, vaak uitgebaat door mensen die horeca
"wel leuk lijkt" en gefinancierd met geld van papa of verdient in een andere bedrijfstak. Maar die zaken drukken de max prijs voor een bak koffie en de bezettingsgraad in andere zaken wel.

En na 3 jaar failliet, geld weg en de volgende *O*

grappig genoeg kan je als kok juist in dit soort zaken aardig boeren
De kok is dan ook de anchorman van de tent waar alles in theorie op zou kunnen draaien.
pi_181835599
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 12:17 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

dan zijn een hoop van deze zaken gewoon niet rendabel
Niet als je 3000 euro p.p gaat betalen nee.
pi_181836247
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 september 2018 12:12 schreef YebCar het volgende:

[..]

Jij denkt dat elke zaak duizenden euros pakt per dag?
Bijna 20% van alle eetgelegenheden draait zo een lage omzet en ook zij hebben personeel nodig.
(snackbars, lunchroom, koffietentjes etc etc etc)
Wat te denken van de eigenaars?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 11 september 2018 @ 13:37:03 #121
478980 Voice_Over
Chief Opinion Officer
pi_181836492
Horeca en call centers zijn het afvoerputje van de arbeidsmarkt. Van mij mogen bedrijven die hun medewerkers niet serieus nemen en rechtvaardig belonen helemaal kapot gaan.
pi_181836734
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 13:37 schreef Voice_Over het volgende:
Horeca en call centers zijn het afvoerputje van de arbeidsmarkt. Van mij mogen bedrijven die hun medewerkers niet serieus nemen en rechtvaardig belonen helemaal kapot gaan.
Call centers daar waar men van de teammanager niet naar de wc mag gaan? Lijkt mij niet een branche waar het prima is.
pi_181836739
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 13:20 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Wat te denken van de eigenaars?
wat te denken?
pi_181836762
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 13:53 schreef YebCar het volgende:

[..]

wat te denken?
Ipv gelijk personeel aan te nemen. Als je 1000 omzet hebt pd moet je je niet met 4 man personeel gaan bezighouden.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_181836853
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 13:54 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Ipv gelijk personeel aan te nemen. Als je 1000 omzet hebt pd moet je je niet met 4 man personeel gaan bezighouden.
Goed management is inderdaad belangrijk. Maar je hebt ook een minimale bezetting nodig. Soms ligt de piek op andere momenten. Flow van gasten is niet constant. Je kan het niet met z,n 2en, tenzij je 10uur per dag p.p wilt draaien en 7 dagen per week.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')