Als je dat nou even zelf doet, en dan meteen bijhoudt welk loon er bij al die aanboden hoort. Dan kan je daarna zelf bewijs leveren voor je stelling dat 'in de randstad men standaard 20-30% meer dan het cao-minimum betaalt'.quote:Op zondag 9 september 2018 18:53 schreef YebCar het volgende:
[..]
Probeer het uit zou ik zeggen.Zet een neppe cv in elkaar en ga solliciteren. Of beter, ga op Facebook in de groep horeca vacature en zeg dat je beschikbaar bent. Kijk maar hoeveel je aangeboden krijgt.
Dat geloof ik wel, ik word nu ook door de gehele wereld regelmatig gebeld.quote:Op zondag 9 september 2018 18:53 schreef YebCar het volgende:
[..]
Probeer het uit zou ik zeggen.Zet een neppe cv in elkaar en ga solliciteren. Of beter, ga op Facebook in de groep horeca vacature en zeg dat je beschikbaar bent. Kijk maar hoeveel je aangeboden krijgt.
Wat voor horeca functie bekleed je?quote:Op zondag 9 september 2018 21:16 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Dat geloof ik wel, ik word nu ook door de gehele wereld regelmatig gebeld.
Laat het maar aan de horeca over om de lage inkomsten kaart weer te spelen. Als je voldoende personeel wilt dan moet je ze betalen. Het blijft een kwestie van alles is te koop voor geldquote:Op vrijdag 7 september 2018 18:29 schreef BEFEM het volgende:
[..]
De marges zijn ook heel laag in de horeca. Verder zijn er achterlijke regels. Sinds 1 juli moet elk restaurant of kroeg altijd een BHV aanwezig hebben en een veiligheidsplan maken. Echt van de zotte.
Bediening is nog erger, de meeste die ik ken zitten nauwelijks boven een uitkering, voor hun is het vaak net zo lonend om 3 dagen te werken en af en toe een beetje zwart.quote:Op zondag 9 september 2018 12:21 schreef YebCar het volgende:
[..]
Horeca CAO (verloning) is een wassen neus.
NIEMAND werkt meer voor dat soort bedragen. In de randstad zit je 20-30% boven de bedragen die in de cao zijn vastgelegd. En nog kan je geen personeel vinden.
een zelfstandig werkend kok staat voor rond de 1800 in de cao. Nou succes om er 1 te vinden voor 1800. Ze vragen nu 2500-2600 voor dat. Heb er paar op gesprek gekregen die zonder schaamte 3000 ging vragen en dan bekijk ik hun cv en dan kan ik nauwelijks mijn lach inhouden.
Als je zulke bedragen gaat betalen maak je niet alleen je eigen bedrijf kapot, maar zorg je dat er vele met je mee gaan.
Volgens mij spreken jullie elkaar tegen.quote:Op maandag 10 september 2018 07:31 schreef raptorix het volgende:
[..]
Bediening is nog erger, de meeste die ik ken zitten nauwelijks boven een uitkering, voor hun is het vaak net zo lonend om 3 dagen te werken en af en toe een beetje zwart.
Denk verkeerd gequote, ik doelde er meer op dat de Horeca nog steeds slecht verdiend, een goede kok kan nog wel wat verdienen, maar dat zijn meestal slopende dagen. Een kennis van me heeft het handiger aangepakt, die adviseert nu catering bedrijven en werkt af en toe als freelance kok.quote:Op maandag 10 september 2018 09:08 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Volgens mij spreken jullie elkaar tegen.
Sorry hoor maar dat zijn toch geen lonen waar je van kan rondkomen! En dan verwachten dat die persoon op de gekste uren komt werken. E 3000 lijkt mij het minimum loon voor iemand die opgeleid is, ter vergelijking....een buschauffeur bij de HTM verdient nog meer!quote:Op zondag 9 september 2018 12:21 schreef YebCar het volgende:
[..]
Horeca CAO (verloning) is een wassen neus.
NIEMAND werkt meer voor dat soort bedragen. In de randstad zit je 20-30% boven de bedragen die in de cao zijn vastgelegd. En nog kan je geen personeel vinden.
een zelfstandig werkend kok staat voor rond de 1800 in de cao. Nou succes om er 1 te vinden voor 1800. Ze vragen nu 2500-2600 voor dat. Heb er paar op gesprek gekregen die zonder schaamte 3000 ging vragen en dan bekijk ik hun cv en dan kan ik nauwelijks mijn lach inhouden.
Als je zulke bedragen gaat betalen maak je niet alleen je eigen bedrijf kapot, maar zorg je dat er vele met je mee gaan.
Voor een schamel loontje de hele dag in een stressvolle omgeving staan, op onmogelijke tijden en in de hitte. Je moet het maar leuk vinden.quote:Op dinsdag 11 september 2018 08:02 schreef ietjefietje het volgende:
[..]
Sorry hoor maar dat zijn toch geen lonen waar je van kan rondkomen! En dan verwachten dat die persoon op de gekste uren komt werken. E 3000 lijkt mij het minimum loon voor iemand die opgeleid is, ter vergelijking....een buschauffeur bij de HTM verdient nog meer!
Lees: als je op je luie reet blijft zitten krijg je in Nederland ook een ruim inkomen om van te kunnen leven en de eisen die daaraan gesteld worden, worden niet of nauwelijks nageleefd.quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:26 schreef Daario het volgende:
Lees: geen personeel beschikbaar die voor een hongerloon wil werken
Het rookverbod heeft de horeca ook aardig de nek omgedraaid.quote:Op vrijdag 7 september 2018 19:05 schreef BEFEM het volgende:
[..]
Wat echter niet vergeten moet worden is dat je wel om de 5 jaar moet investeren in een nieuwe opzet van je tent. Als je dat niet doet heb je kans dat het leegloopt en kan je het bijna niet meer omdraaien.
Zullen we dit even doorberekenen?quote:Op dinsdag 11 september 2018 08:02 schreef ietjefietje het volgende:
[..]
Sorry hoor maar dat zijn toch geen lonen waar je van kan rondkomen! En dan verwachten dat die persoon op de gekste uren komt werken. E 3000 lijkt mij het minimum loon voor iemand die opgeleid is, ter vergelijking....een buschauffeur bij de HTM verdient nog meer!
Zie hier het probleem, er word gewoon te weinig omzet gemaakt. De bezettingsgraad en/of het bestedingsnivo van je voorbeeld zaak is gewoon te laag. Een slechte ondernemer dus.quote:Op dinsdag 11 september 2018 11:07 schreef YebCar het volgende:
[..]
Zullen we dit even doorberekenen?
Voor een eenvoudige kleine restaurant/lunchroom , met een dagomzet van ¤1000
Dat is grofweg per maand ¤30000.
Je hebt ongeveer 25% inslag op je inkoop grondprodukten dus -
¤7500
Je huur plus elektra, zwaar afhankelijk waar je zit natuurlijk, van 1000 in een dorp tot 10000 in hartje Amsterdam. Laten we reeel 3500 pakken. Dus -¤3500
Even je GWL
-¤1500
Je belastingen/verzekeringen/pensioen etc voor precario/terras/ etc etc etc
-¤2000
Je bent alle dagen open, dus minimaal 4 man personeel nodig, 2 bediening, 2 keuken. Die allemaal minimaal 3000 zou moeten verdienen volgens jou
dus ¤ 12000, komt nog een vakantiereservering bij en andere kosten, zit je op -¤15000
Dus 30000-29500
Hou je ¤500 over voor al je andere kosten
afschrijving, administratieve kosten en waarschijnlijk nog een heleboel andere kosten.
Ja lekker haalbaar
Misschien sta je zelf in de zaak, bespaar je dus 3500 aan kosten, Dus hou je 4000 over voor al die andere kosten.
En over welke gekken uren heb je het? De horeca is 24uur per dag open, aangezien een hotel ook onder horeca valt. Maarja de meeste zaken zijn open op de normale tijden. Wil je geen gekke tijden in de horeca? Dan moet je ook niet buiten de deur eten na 6 uur savonds.
Jij denkt dat elke zaak duizenden euros pakt per dag?quote:Op dinsdag 11 september 2018 11:59 schreef Mortaxx het volgende:
1000 euro per dag omzet? Dan is je probleem niet de personeelskosten maar je omzet
dan zijn een hoop van deze zaken gewoon niet rendabelquote:Op dinsdag 11 september 2018 12:12 schreef YebCar het volgende:
[..]
Jij denkt dat elke zaak duizenden euros pakt per dag?
Bijna 20% van alle eetgelegenheden draait zo een lage omzet en ook zij hebben personeel nodig.
(snackbars, lunchroom, koffietentjes etc etc etc)
Juist, dat is een groot probleem. Veel niet rendabele zaken, vaak uitgebaat door mensen die horecaquote:Op dinsdag 11 september 2018 12:17 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
dan zijn een hoop van deze zaken gewoon niet rendabel
De kok is dan ook de anchorman van de tent waar alles in theorie op zou kunnen draaien.quote:Op dinsdag 11 september 2018 12:23 schreef janatwork het volgende:
[..]
Juist, dat is een groot probleem. Veel niet rendabele zaken, vaak uitgebaat door mensen die horeca
"wel leuk lijkt" en gefinancierd met geld van papa of verdient in een andere bedrijfstak. Maar die zaken drukken de max prijs voor een bak koffie en de bezettingsgraad in andere zaken wel.
En na 3 jaar failliet, geld weg en de volgende
grappig genoeg kan je als kok juist in dit soort zaken aardig boeren
Niet als je 3000 euro p.p gaat betalen nee.quote:Op dinsdag 11 september 2018 12:17 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
dan zijn een hoop van deze zaken gewoon niet rendabel
Wat te denken van de eigenaars?quote:Op dinsdag 11 september 2018 12:12 schreef YebCar het volgende:
[..]
Jij denkt dat elke zaak duizenden euros pakt per dag?
Bijna 20% van alle eetgelegenheden draait zo een lage omzet en ook zij hebben personeel nodig.
(snackbars, lunchroom, koffietentjes etc etc etc)
Call centers daar waar men van de teammanager niet naar de wc mag gaan? Lijkt mij niet een branche waar het prima is.quote:Op dinsdag 11 september 2018 13:37 schreef Voice_Over het volgende:
Horeca en call centers zijn het afvoerputje van de arbeidsmarkt. Van mij mogen bedrijven die hun medewerkers niet serieus nemen en rechtvaardig belonen helemaal kapot gaan.
wat te denken?quote:Op dinsdag 11 september 2018 13:20 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Wat te denken van de eigenaars?
Ipv gelijk personeel aan te nemen. Als je 1000 omzet hebt pd moet je je niet met 4 man personeel gaan bezighouden.quote:
Goed management is inderdaad belangrijk. Maar je hebt ook een minimale bezetting nodig. Soms ligt de piek op andere momenten. Flow van gasten is niet constant. Je kan het niet met z,n 2en, tenzij je 10uur per dag p.p wilt draaien en 7 dagen per week.quote:Op dinsdag 11 september 2018 13:54 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Ipv gelijk personeel aan te nemen. Als je 1000 omzet hebt pd moet je je niet met 4 man personeel gaan bezighouden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |