abonnement Unibet Coolblue
pi_181755853
quote:
Restaurants en cafés sluiten hun deuren, vaak een extra dag maar soms zelfs helemaal. Dat komt omdat er een schreeuwend tekort is aan gekwalificeerd personeel. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt het een groot probleem, maar ziet ook dat de werknemer in de horeca verandert.

Volgens voorzitter Robèr Willemsen van KHN zijn er momenteel 30.000 vacatures in de horeca, waarvan ruim een derde, zo’n tienduizend vacatures, structureel niet in te vullen zijn. Willemsen spoort ondernemers aan creatief te zijn: “We kennen allemaal de voorbeelden van ondernemers die zorgen voor huisvesting of vervoer, zoals een scooter voor hun personeel. Maar in de brede zin geldt voor de meeste ondernemers dat ze goed naar de arbeidstijden en werkomstandigheden moeten kijken en ook naar opleiding en ontwikkeling van mensen. Dat is heel belangrijk.”

Willemsen ziet ook dat er veel uitvallers zijn bij de horeca-opleidingen: “Ook daar moeten we wat aan doen, het vak moet aantrekkelijker worden. De tijden van 80 tot 90 uur werken in de week zijn voor de nieuwkomers in de horeca een no-go. Daar moet je als sector op anticiperen.”
https://eenvandaag.avrotr(...)or-personeelstekort/

Goh, de sector komt er eindelijk achter dat er voor het minimumloon en drie mandarijnen niemand 80 uur per week komt werken bij nacht en ontij - en maar klagen dat er niemand bij ze wil werken. Eigen schuld, dikke bult.
Brutalen hebben de halve wereld; doe mij die andere helft dan maar
pi_181755916
Lees: geen personeel beschikbaar die voor een hongerloon wil werken
  vrijdag 7 september 2018 @ 18:27:19 #3
369021 tfors
gaarne wijzigen naar #ANONIEM
pi_181755952
Zo is het. Hetzelfde bij technici. Gewoon salaris aanpassen zie hoeveel mensen ineens ober/programmeur willen worden. Maar ja, alles zit vastgebijteld in CAO's waarschijnlijk, zo willen NL'ers dat.
pi_181755991
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:26 schreef Daario het volgende:
Lees: geen personeel beschikbaar die voor een hongerloon wil werken
De marges zijn ook heel laag in de horeca. Verder zijn er achterlijke regels. Sinds 1 juli moet elk restaurant of kroeg altijd een BHV aanwezig hebben en een veiligheidsplan maken. Echt van de zotte.
pi_181756012
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:29 schreef BEFEM het volgende:
De marges zijn ook heel laag in de horeca
Hoe komt het dan dat alle horeca-ondernemers die ik ken behoorlijk loaded zijn?
pi_181756015
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:29 schreef BEFEM het volgende:

[..]

De marges zijn ook heel laag in de horeca. Verder zijn er achterlijke regels. Sinds 1 juli moet elk restaurant of kroeg altijd een BHV aanwezig hebben en een veiligheidsplan maken. Echt van de zotte.
Je betaalt 2,80 voor een biertje en de marges zijn heel laag. Vast.
Brutalen hebben de halve wereld; doe mij die andere helft dan maar
pi_181756027
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:29 schreef BEFEM het volgende:

[..]

De marges zijn ook heel laag in de horeca. Verder zijn er achterlijke regels. Sinds 1 juli moet elk restaurant of kroeg altijd een BHV aanwezig hebben en een veiligheidsplan maken. Echt van de zotte.
Dan verhoog je de marges maar...

Dit is zoals altijd: er is een tekort aan mensen die tegen dat salaris willen werken.
Verdubbel je het salaris dan heb je geen problemen.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_181756048
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:30 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Hoe komt het dan dat alle horeca-ondernemers die ik ken behoorlijk loaded zijn?
Weet ik niet, witwassen ofzo. In Amsterdam wordt 90% van de horeca contant betaald (als in; het pand). Is een groot deel drugsgeld.
pi_181756058
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:30 schreef hooibaal het volgende:

[..]

Je betaalt 2,80 voor een biertje en de marges zijn heel laag. Vast.
Waar kan je nog voor die prijs een biertje halen dan? In schubbekutteveen?
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_181756060
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:30 schreef hooibaal het volgende:

[..]

Je betaalt 2,80 voor een biertje en de marges zijn heel laag. Vast.
Want dat is inderdaad alles wat je kosten zijn...
pi_181756092
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:31 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Weet ik niet, witwassen ofzo. In Amsterdam wordt 90% van de horeca contant betaald (als in; het pand). Is een groot deel drugsgeld.
Nee man. Niet allemaal.
pi_181756095
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:30 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Dan verhoog je de marges maar...

Dit is zoals altijd: er is een tekort aan mensen die tegen dat salaris willen werken.
Verdubbel je het salaris dan heb je geen problemen.
Je kan de marges bijna alleen maar verhogen door de prijzen te verhogen. We weten allemaal dat er dan ook weer een hoop gezeik komt.
pi_181756109
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:33 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Je kan de marges bijna alleen maar verhogen door de prijzen te verhogen. We weten allemaal dat er dan ook weer een hoop gezeik komt.
Kleine marge betekent teveel aanbod tov de vraag of een te grote overhead.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_181756147
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:31 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Weet ik niet, witwassen ofzo. In Amsterdam wordt 90% van de horeca contant betaald (als in; het pand). Is een groot deel drugsgeld.
Zijn die kroegen niet grotendeels in handen van de grote bierbrouwerijen en zijn die eigenaren dus niet gewoon zetbazen?
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_181756153
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:32 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Want dat is inderdaad alles wat je kosten zijn...
Wat zal de inkoopsprijs zijn? 1,20 de liter? Heb je een bruto marge van ¤12,80 oftewel 91%. Dat zou ik met de beste wil van de wereld niet laag willen noemen.
Brutalen hebben de halve wereld; doe mij die andere helft dan maar
pi_181756189
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:33 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Nee man. Niet allemaal.
Ik ken de situatie niet van de mensen die jij kent, ik quote alleen het nieuws.

Wat ik zelf hier zie in Amsterdam-West. Alle horeca en winkeltjes enzo hebben geen pin of 'doet het niet':'). En van die broodzaakjes en vistenten waar 3 gasten per dag kopen maar die tenten zitten er al wel jaren. Is groot deel gewoon drugs witwassen.

Maar is misschien een ander onderwerp :+
pi_181756209
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:29 schreef BEFEM het volgende:

[..]

De marges zijn ook heel laag in de horeca. Verder zijn er achterlijke regels. Sinds 1 juli moet elk restaurant of kroeg altijd een BHV aanwezig hebben en een veiligheidsplan maken. Echt van de zotte.
Dat geldt vooral voor de natte horeca. Het steeds maar invoeren van nieuwe verplichtingen is idd diep treurig. Horeca ondernemers moeten zich gezamenlijk eens gaan afzetten..
pi_181756237
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:36 schreef hooibaal het volgende:

[..]

Wat zal de inkoopsprijs zijn? 1,20 de liter? Heb je een bruto marge van ¤12,80 oftewel 91%. Dat zou ik met de beste wil van de wereld niet laag willen noemen.
Haha nee man. Ze zitten vast aan contracten van de leveranciers. Weet het niet uit mn hoofd maar het is wel veel meer dan 1.20 per liter. Ligt ook aan je contract uiteraard en je omzet.
  vrijdag 7 september 2018 @ 18:39:34 #19
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_181756241
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:36 schreef hooibaal het volgende:

[..]

Wat zal de inkoopsprijs zijn? 1,20 de liter? Heb je een bruto marge van ¤12,80 oftewel 91%. Dat zou ik met de beste wil van de wereld niet laag willen noemen.
Inkoop zo'n 1600 voor 500 liter. Zonder korting, afhankelijk van de afname gaat daar nog behoorlijk wat van af.
Laffe huichelaar
  vrijdag 7 september 2018 @ 18:40:00 #20
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181756254
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:36 schreef hooibaal het volgende:

[..]

Wat zal de inkoopsprijs zijn? 1,20 de liter? Heb je een bruto marge van ¤12,80 oftewel 91%. Dat zou ik met de beste wil van de wereld niet laag willen noemen.
Dat mochten ze willen. Ten eerste is de inkoopprijs hoger, een ondernemer betaalt per liter meer dan de consument in de supermarkt betaalt, ten tweede heb je ook tapverliezen. Waarom doet een ondernemer dit dan? Omdat een onderneming in de horeca zo'n risico is dat de bank geen lening verstrekt en dus de brouwerij dit zelf doet. Met een wurgcontract erbij...
pi_181756272
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:35 schreef Hathor het volgende:

[..]

Zijn die kroegen niet grotendeels in handen van de grote bierbrouwerijen en zijn die eigenaren dus niet gewoon zetbazen?
Volgens mij niet, het was pas in het nieuws dat het een groot probleem is. Zit mobiel en kan het zo snel niet vinden. Ook veel horeca die om de 6 maanden veranderen, dat klopt natuurlijk ook van geen kanten.
  vrijdag 7 september 2018 @ 18:41:20 #22
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_181756282
Maar goed, als we dat even doorrekenen. is dat 3,2 per liter. 0.64 voor een fluitje wat voor zo'n 2 euro de deur uitgaat
Laffe huichelaar
pi_181756308
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:36 schreef hooibaal het volgende:

[..]

Wat zal de inkoopsprijs zijn? 1,20 de liter? Heb je een bruto marge van ¤12,80 oftewel 91%. Dat zou ik met de beste wil van de wereld niet laag willen noemen.
Inmiddels hoger denk ik. Op basis van mijn ervaring lag pakweg 10 jaar geleden de literprijs op 1,10 bij een gemiddelde afname van 2000 liter per week.
pi_181756357
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:41 schreef timmmmm het volgende:
Maar goed, als we dat even doorrekenen. is dat 3,2 per liter. 0.64 voor een fluitje wat voor zo'n 2 euro de deur uitgaat
En daar moeten het glas, de stoel, de tafel, het licht, de ober, de kroeg zelf, de vaatwasser etc etc ook nog van betaald worden.

Horeca heeft over het algemeen echt niet zo'n grote marge. Uiteraard zijn er uitschieters...
Weggegaan en opgerot
pi_181756392
Nou, misschien kunnen we voor de horeca dan ook een sloot Polen gaan invliegen die voor acht euro per uur komen werken. Want meer dan dat kunnen die arme horecaondernemers toch echt niet betalen.
Brutalen hebben de halve wereld; doe mij die andere helft dan maar
pi_181756437
quote:
15s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:46 schreef hooibaal het volgende:
Nou, misschien kunnen we voor de horeca dan ook een sloot Polen gaan invliegen die voor acht euro per uur komen werken. Want meer dan dat kunnen die arme horecaondernemers toch echt niet betalen.
In sommige gebieden in Duitsland is dit al common practise. Allemaal oostblokkers in de bediening.
pi_181756595
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:30 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Hoe komt het dan dat alle horeca-ondernemers die ik ken behoorlijk loaded zijn?
Kinderen van 15 in dienst voor 3 euro per uur.
Schimmige bijverdiensten in het criminele milieu.
5 Ferrari's op videoband!
  vrijdag 7 september 2018 @ 18:56:12 #28
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_181756598
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:44 schreef robijntjestralendwit het volgende:

[..]

En daar moeten het glas, de stoel, de tafel, het licht, de ober, de kroeg zelf, de vaatwasser etc etc ook nog van betaald worden.

Horeca heeft over het algemeen echt niet zo'n grote marge. Uiteraard zijn er uitschieters...
Het glas wordt meestal kosteloos door de leverancier van de drank verstrekt en voor glazen heb je geen vaatwasser nodig. Maar ik begrijp wat je bedoelt.

Ik ben het echter niet met je eens. Ik heb voor twee horecazaken de financiele administratie gedaan en hoewel de uitgaven behoorlijk zijn, hoef je je als de zaak redelijk loopt geen zorgen te maken om de lage marge. Het geld loopt wel binnen hoor.
Laffe huichelaar
  vrijdag 7 september 2018 @ 18:57:14 #29
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_181756612
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:56 schreef Ferrari_Tape het volgende:

[..]

Kinderen van 15 in dienst voor 3 euro per uur.
Schimmige bijverdiensten in het criminele milieu.
15-jarigen heb je niet zo veel aan in de horeca, want die mogen niet tot sluitingstijd werken. 16-jarigen voor minimumloon dus :P
Laffe huichelaar
  vrijdag 7 september 2018 @ 19:00:30 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181756658
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:56 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Het glas wordt meestal kosteloos door de leverancier van de drank verstrekt en voor glazen heb je geen vaatwasser nodig. Maar ik begrijp wat je bedoelt.

Ik ben het echter niet met je eens. Ik heb voor twee horecazaken de financiele administratie gedaan en hoewel de uitgaven behoorlijk zijn, hoef je je als de zaak redelijk loopt geen zorgen te maken om de lage marge. Het geld loopt wel binnen hoor.
Waren die ook eigenaar van het pand of huurden ze dat van de brouwerij?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181756666
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:48 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

In sommige gebieden in Duitsland is dit al common practise. Allemaal oostblokkers in de bediening.
Ik acht daarbij het risico te groot dat die onderweg naar mijn tafel mijn bestelling zelf nuttigen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  vrijdag 7 september 2018 @ 19:02:48 #32
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_181756694
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waren die ook eigenaar van het pand of huurden ze dat van de brouwerij?
Eigenaar. Dat zal vast ook veel schelen. Ik heb het idee dat de melkerij door brouwers meer in de randstad leeft dan hier in het boerse Brabant
Laffe huichelaar
  vrijdag 7 september 2018 @ 19:04:10 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181756712
Veel “horecaondernemers” zijn niet veel meer dan zetbazen, hebben een wurgcontract met de brouwerij en betalen zich scheel voor vaten bier.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181756714
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:02 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Eigenaar. Dat zal vast ook veel schelen. Ik heb het idee dat de melkerij door brouwers meer in de randstad leeft dan hier in het boerse Brabant
Nah, hier in Nijmegen zijn er volgens mij ook maar een handjevol kroegen met een eigen pand. Die idiote pachtconstructies met de grote brouwers moeten ook maar eens afgeschaft worden.
Brutalen hebben de halve wereld; doe mij die andere helft dan maar
pi_181756753
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:02 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Eigenaar. Dat zal vast ook veel schelen. Ik heb het idee dat de melkerij door brouwers meer in de randstad leeft dan hier in het boerse Brabant
In Brabant zijn het inderdaad vaker familieaangelegenheden of zaken die al 200 jaar bestaan. Die hebben normaal gesproken minder te maken met een brouwer.

Wat echter niet vergeten moet worden is dat je wel om de 5 jaar moet investeren in een nieuwe opzet van je tent. Als je dat niet doet heb je kans dat het leegloopt en kan je het bijna niet meer omdraaien.
  vrijdag 7 september 2018 @ 19:06:16 #36
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_181756756
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:04 schreef hooibaal het volgende:

[..]

Nah, hier in Nijmegen zijn er volgens mij ook maar een handjevol kroegen met een eigen pand. Die idiote pachtconstructies met de grote brouwers moeten ook maar eens afgeschaft worden.
Nou ja, grote stad vs de kleinere stadjes dan. Omgeving Etten-Leur zeg maar.
Laffe huichelaar
  vrijdag 7 september 2018 @ 19:07:01 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181756769
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:02 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Eigenaar. Dat zal vast ook veel schelen. Ik heb het idee dat de melkerij door brouwers meer in de randstad leeft dan hier in het boerse Brabant
De steden vooral, brouwerij eigenaar van pand, bar en koeling, etc.
Je kan in de horeca goed geld verdienen, als je eigenaar van pand en inrichting bent en de brouwerij je uit Gods gratie mag beleveren. Dan betaal je de helft of nog minder inkoop van wat zetbazen betalen aan het bier.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181756802
Maar dat verandert allemaal niks aan het gegeven dat het personeel een stuk beter betaald moet worden, omdat je het anders niet (meer) kan vinden. De tijd dat werknemers blij waren dat ze voor het minimumloon mochten werken lijkt gelukkig wel voorbij.
Brutalen hebben de halve wereld; doe mij die andere helft dan maar
pi_181756827
Minimumloon in de horeca echt zijn Hollanders zo gierig joh. Ga anders voor oosterse restaurants werken. Dan wordt de fooi ook nogeens verdeeld. Maar dan moet je wel beunen. 10-22. elke dag.
  vrijdag 7 september 2018 @ 19:11:02 #40
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_181756839
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:10 schreef Aluah-Snackbar het volgende:
Minimumloon in de horeca echt zijn Hollanders zo gierig joh. Ga anders voor oosterse restaurants werken. Dan wordt de fooi ook nogeens verdeeld. Maar dan moet je wel beunen. 10-22. elke dag.
Het is verplicht de fooi te delen als uitbater.
Laffe huichelaar
pi_181756842
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:10 schreef Aluah-Snackbar het volgende:
Minimumloon in de horeca echt zijn Hollanders zo gierig joh. Ga anders voor oosterse restaurants werken. Dan wordt de fooi ook nogeens verdeeld. Maar dan moet je wel beunen. 10-22. elke dag.
Dat mag niet.
Brutalen hebben de halve wereld; doe mij die andere helft dan maar
  vrijdag 7 september 2018 @ 19:15:34 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181756931
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:11 schreef hooibaal het volgende:

[..]

Dat mag niet.
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:11 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Het is verplicht de fooi te delen als uitbater.
_O- _O- _O-
Zeker nog nooit in de horeca gewerrkt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 september 2018 @ 19:17:48 #43
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_181756970
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

[..]

_O- _O- _O-
Zeker nog nooit in de horeca gewerrkt
2 bijbaantjes in de keuken gehad, 2 in de bediening, 2 stages en nu receptie/administratie. Bij alle zeven gewoon meegedeeld in de fooi.
Laffe huichelaar
pi_181756974
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

[..]

_O- _O- _O-
Zeker nog nooit in de horeca gewerrkt
Nee dat klopt, maar zonder dat weet ik ook wel dat je volgens de arbowet niet standaard twaalf uur per dag mag werken.
Brutalen hebben de halve wereld; doe mij die andere helft dan maar
  vrijdag 7 september 2018 @ 19:19:03 #45
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_181756994
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:17 schreef hooibaal het volgende:

[..]

Nee dat klopt, maar zonder dat weet ik ook wel dat je volgens de arbowet niet standaard twaalf uur per dag mag werken.
Eerder regel dan uitzondering.
Laffe huichelaar
  vrijdag 7 september 2018 @ 19:19:09 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181756997
Dat het niet mag wil niet zeggen dat het niet gebeurd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181757009
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:19 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Eerder regel dan uitzondering.
Tijd om de wet te gaan handhaven dus.
Brutalen hebben de halve wereld; doe mij die andere helft dan maar
pi_181757030
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:19 schreef hooibaal het volgende:

[..]

Tijd om de wet te gaan handhaven dus.
Zorgt voor nog lagere marges en lagere salarissen :'(
pi_181757038
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:30 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Hoe komt het dan dat alle horeca-ondernemers die ik ken behoorlijk loaded zijn?
Omdat jij praktisch altijd poep praat.
  vrijdag 7 september 2018 @ 19:23:04 #50
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_181757077
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:19 schreef hooibaal het volgende:

[..]

Tijd om de wet te gaan handhaven dus.
Tijd om de wet te gaan maken om wat mensen willen ipv wat mensen die nog nooit in de horeca gewerkt hebben dénken dat goed is.

De meeste van de mensen met wie ik gewerkt heb werken liever 3-4 lange dagen dan 5 'normale' dagen. Als de werknemers het willen en de werkgevers het willen, snap ik nooit zo goed dat anderen dan bepalen dat dat zo niet mag.

Maar goed, dat zal mijn liberale inborst zijn.
Laffe huichelaar
pi_181757082
Misschien is er te veel horeca?
pi_181757144
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:23 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Tijd om de wet te gaan maken om wat mensen willen ipv wat mensen die nog nooit in de horeca gewerkt hebben dénken dat goed is.

De meeste van de mensen met wie ik gewerkt heb werken liever 3-4 lange dagen dan 5 'normale' dagen. Als de werknemers het willen en de werkgevers het willen, snap ik nooit zo goed dat anderen dan bepalen dat dat zo niet mag.

Maar goed, dat zal mijn liberale inborst zijn.
Eens. Als je eenmaal bezig bent maken die 4 uurtjes extra ook niet meer zoveel uit, zolang je tussendoor maar kan eten.
  vrijdag 7 september 2018 @ 19:26:29 #53
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_181757154
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:23 schreef Loekie1 het volgende:
Misschien is er te veel horeca?
Er lijkt juist te weinig horeca te zijn. Het arbeidsaanbod kan de vraag niet bijbenen, zoveel te weinig horeca is er volgens de consument
Laffe huichelaar
pi_181757317
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:21 schreef SebbeSwensje het volgende:

[..]

Omdat jij praktisch altijd poep praat.
Reageer dan gewoon niet, minkukel.
pi_181757441
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:19 schreef hooibaal het volgende:

[..]

Tijd om de wet te gaan handhaven dus.
Handhaving kost de overheid en bedrijfsleven geld. Dat wil de VVD niet.
  vrijdag 7 september 2018 @ 19:57:57 #56
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181757729
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:29 schreef BEFEM het volgende:

[..]

De marges zijn ook heel laag in de horeca. Verder zijn er achterlijke regels. Sinds 1 juli moet elk restaurant of kroeg altijd een BHV aanwezig hebben en een veiligheidsplan maken. Echt van de zotte.
Schei uit met die regels. Tot de jaren '90 was het nog vrij liberaal en verdienden horecamedewerkers goed geld. Sindsdien is het door allerlei betuttelingen bergafwaarts gegaan.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  vrijdag 7 september 2018 @ 20:44:27 #57
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_181758520
80 - 90 uur per week? Dat is praktisch werken, eten, slapen, werken, eten, slapen. Wat als je een gezin wilt starten? Verdienen die geen tijd? Smeerpijpen die horeca-runners. Dat moet je alleen steken in het runnen van de eigen bedrijf of als een salaris hebt die minimaal honderdduizenden euro's (netto) per jaar schuift. Niet voor 7 euro per uur.
pi_181758604
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 20:44 schreef Jellereppe het volgende:
80 - 90 uur per week? Dat is praktisch werken, eten, slapen, werken, eten, slapen. Wat als je een gezin wilt starten? Verdienen die geen tijd? Smeerpijpen die horeca-runners. Dat moet je alleen steken in het runnen van de eigen bedrijf of als een salaris hebt die minimaal honderdduizenden euro's (netto) per jaar schuift. Niet voor 7 euro per uur.
Gaat vaak om eigenaren die zulke uren maken. Personeel zal niet snel 80 uur werken. En als ze dat doen dan zijn het studenten.
pi_181758605
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:44 schreef robijntjestralendwit het volgende:

[..]

En daar moeten het glas, de stoel, de tafel, het licht, de ober, de kroeg zelf, de vaatwasser etc etc ook nog van betaald worden.

Horeca heeft over het algemeen echt niet zo'n grote marge. Uiteraard zijn er uitschieters...
En 21% is btw.
pi_181758713
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:36 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Reageer dan gewoon niet, minkukel.
;)
  vrijdag 7 september 2018 @ 20:54:04 #61
469315 Kamelenteen
Lekkerste kont op FOK!
pi_181758748
Betaal een net salaris en je vind personeel..
pi_181759118
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 20:54 schreef Kamelenteen het volgende:
Betaal een net salaris en je vind personeel..
Maar dan of geen klanten omdat je marges op peil gehouden hebt met hogere prijzen, of zelf geen brood op de plank, omdat je marges te laag zijn.
Kleine geheimen dienen beschermd te worden.
Grote geheimen worden beschermd door publiek ongeloof.
  vrijdag 7 september 2018 @ 21:41:31 #63
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_181759781
Dus werkgevers willen goed gekwalificeerd personeel die ze graag willen onderbetalen?

Dream on.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_181759909
Mijn collega komt zo meteen naar u toe......en dan zit je een half uur te wachten, bestel je een broodje en een kop koffie....staat de koffie na 2 tellen voor je neus en zit je daarna nog 3 kwartier te wachten op je broodje.....bij mij kan er dan geen fooi meer vanaf...maar daar zijn die lonen wel op gebaseerd natuurlijk !
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_181760064
De horeca in Amsterdam groeit dan ook enorm, het zou mij niet verbazen als je het hebt over 10% per jaar aan beschikbare werkuren.
  vrijdag 7 september 2018 @ 22:26:14 #66
432997 Ven1972
Man met humor
pi_181760721
Niet alleen in horeca is er een groot personeelstekort maar ook in verschillende sectoren zoals zorg en ICT. Vroeger hadden we ook veel horeca in Nederland, terwijl veel te vinden waren in elke grote en middelgrote stad. Nu is het veel minder dankzij vele regels die door de gemeente en overheid in vroegere jaren waren opgesteld. Zowel sommige café of restaurant hebben ook inkoopafspraken met speciale horeca-inkoopbedrijf en brouwerij, zowel eigenaren wel diep in buidel moet tasten om paar vele biertappen te kopen.

Zowel het eten en drinken zijn wel duurder geworden in deze tijd dan in het verleden, dan trekt minder mensen naar het café of restaurant, want dan kunnen ze haast ook niet echt meer betalen, ze leven toch in armoede? Ik snap eigenaren en uitbaters van horecazaken wel dat ze meer willen verdienen aan eten en drinken.

Gekwalificeerd personeel kost wel meer dan een student in uren waar hij of zij voor werkt in een café. Daarom vragen ze vaak wel goedkopere personeel voor de bediening. Daarom kiezen ze vaak voor een 16-jarige meid of jongen voor die taak zich willen opnemen zowel in uren na school en in het weekend. Het is vaak zo dat heel veel mensen na een paar jaren de horecawereld gaan verlaten voor echte carreire waar zij of hij er voor heeft gestudeerd. Dan is voor elk eigenaar heel moeilijk om weer nieuwe personeel te zoeken wat hij of zij voor ogen heeft om het team te versterken. Ik ken iemand die ook met alle plezier in horeca heeft gewerkt naast zijn studie en door het weekend, waar hij goed geld mee heeft verdiend. Niet alle mensen lijken geschikt om in horeca te werken, want het is ook intensief werk, zeer stressvol en vaak hectisch als er zo veel klanten zijn in het café of in restaurant. Niet iedereen kan gastvrij zijn voor iedereen als het wordt bediend.

Iedereen denkt ook vaak te makkelijk over werk in horeca, zowel in praktijk heel anders is dan zij of hij voor ogen heeft. Vooral lijkt bediening zo makkelijk te werken is, echter is het niet zo, want als je bijvoorbeeld dranken en het eten wegbrengt naar klanten die aan tafel zijn moet je heel geconcentreerd zijn om aan goede plek te bezorgen. Vooral moet je kijken waar het stel aan welke tafel zitten, die eerder dranken hebben besteld. In elke restaurant of het café hebben de tafels een nummer.
Humor, serieus en vrolijk!
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 7 september 2018 @ 22:34:13 #67
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_181760905
Ik ga nog liever weer gebroken diensten als chauffeur rijden voor minimumloon dan dat ik ook maar overweeg een baan in de horeca te nemen. Wat een ondankbaar klote werk is dat over het algemeen.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  vrijdag 7 september 2018 @ 22:52:03 #68
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_181761282
Horeca... liefst willen ze 20 jaar ervaring en volleerd personeel met SocialeHygiene diploma's tegen minimumloon en een 0-uren contract.
Mijn vaste aanstelling was destijds ook voor 2 :') uur per week, want ja, stel je voor.. :')

Horeca, je moet het onwijs leuk vinden anders moet je hard weg rennen.. Fysiek loeizwaar tegen een slijtloontje op onmogelijke uren
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_181761933
De redenen dat ik mijn carrière in de horeca nooit heb doorgezet zijn de werktijden, het salaris en het volstrekt onnodige gescheld in de keuken (iedere opperkok denkt dat ie Gordon Ramsay himself is).

(en aangezien je de hele dag met messen werkt is een gevarentoeslag wel op z'n plaats, in andere branches krijg je voor minder een toeslag).

Ik zie mijn vrienden nog zo voorbij varen op een mooie zomerdag terwijl ik in de keuken stond the ploeteren bij een temperatuur ergens in de 40's. Toen wist ik het, ik word instellingskok, niet dat ik dat lang geweest ben maar het was m'n mooiste tijd in de keuken, redelijke vrijheid in het opstellen van een menu, redelijk salaris voor de inspanning en vaste werktijden.
Minister Cramer: "Milieuvervuiling mag zolang je maar betaalt."
Minister Cramer: "Mensheid in 2100 grotendeels verdwenen."
Minister Cramer: "In 2050 40% van alle dier- en plantensoorten uitgestorven."
  zaterdag 8 september 2018 @ 16:57:18 #70
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_181774606
Ze moeten gewoon eens normaal omgaan met hun personeel.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_181777462
Zelfs als bijbaantje tijdens mijn school heb ik het niet gedaan..... Werktijden en werkdruk waren voor mij de reden. Er zijn betere bijbaantjes te vinden.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_181778121
Wie geen personeel kan krijgen betaalt niet genoeg.
Wie niet genoeg kan betalen omdat er niet genoeg binenkomt heeft een business model op het niveau "dood paard", dus kappen er mee.
Moelijker is het niet.
"Sommige mensen hebben juist genoeg gelezen om verkeerd te citeren."
pi_181786282
MIsschien speelt het ook wel mee dat er gewoon veel te veel horeca is. Volgens mij is in Delft het aantal restaurantjes verdubbeld de afgelopen 10 jaar. Tja, beschikbare personeel moet wel over al die zaken verdeeld worden. Ze concurreren elkaar helemaal kapot. Volgens mij is de doorstroom echt hoog. Zoveel zaakjes ken ik niet en 2 jaar later zijn ze weer verdwenen.

Blijkbaar is het een droom van veel mensen een eigen horeca zaak te beginnen. En dan worden ze wakker _O-
beter een knipoog dan een blauw oog
  zondag 9 september 2018 @ 06:22:59 #74
335133 MichaelScott
fulltime CEO//parttime fluffer
pi_181790359
Dan de salarissen maar verhogen.

Lijkt me beter dan een dag omzet moeten missen.
Op zaterdag 8 februari 2014 23:39 schreef Slaapscheet het volgende:
Oke, MichaelScott, je bent geweldig. :D
pi_181790400
De lonen zijn niet te laag of te hoog, maar te duur. In Nederland.

Een werknemer die 1600 E netto p maand verdient krijgt 19.200 E per jaar plus vakantietoeslag. De werkgever betaalt voor deze werknemer:

19.200 x factor 2.0 is 38.400
19.200 x factor 2.1 is 40.320
19.200 x factor 2.2 is 42.240
19.200 x factor 2.3 is 44.160

Factor is afhankelijk van de cao.

Deze berekening is exclusief het door betalen van het loon voor een zieke werknemer voor de periode van 2 jaar.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_181791608
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:30 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Dan verhoog je de marges maar...

Dit is zoals altijd: er is een tekort aan mensen die tegen dat salaris willen werken.
Verdubbel je het salaris dan heb je geen problemen.
Yep. Zelfde met ingenieurs.
Daar is geen tekort aan men wil echter niet betalen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_181792106
Ja hoor zelfde riedel, net zoals die idioten die roepen dat je een technisch MBO vak moet leren, natuurlijk werk zat maar tenzij je niet voor je zelf werkt is er geen kruimel te verdienen.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_181793383
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 09:37 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Yep. Zelfde met ingenieurs.
Daar is geen tekort aan men wil echter niet betalen.
Om de 1 of andere reden mag in Nederland een ervaren ingenieur alsnog niet meer verdienen dan een standaard manager, een soort glazen plafond voor techneuten zeg maar... ken er een hoop die naar Duitsland zijn geëmigreerd omdat ze daar wel voor goed geld aan de slag konden.
pi_181793926
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 06:22 schreef MichaelScott het volgende:
Dan de salarissen maar verhogen.

Lijkt me beter dan een dag omzet moeten missen.
Nee hoor, een dag sluiten heeft best veel andere voordelen.
pi_181794036
Ja hoor maar ook geen cent meer willen betalen oh wat zijn ze zielig. :')
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_181794102
Waarom zijn werkweken van 80-90 blijkbaar een norm in de horeca? Als je dat verdeelt over twee werknemers hebben ze alsnog een volledige werkweek.
1 + 1 = blauw
pi_181794149
quote:
5s.gif Op zondag 9 september 2018 11:51 schreef Kamina het volgende:
Waarom zijn werkweken van 80-90 blijkbaar een norm in de horeca? Als je dat verdeelt over twee werknemers hebben ze alsnog een volledige werkweek.
Dat is allang achterhaald. Tegenwoordig werken ze vaak maar max 40 uur en dan beginnen ze al te piepen hoor zwaar het is.
pi_181794162
quote:
5s.gif Op zondag 9 september 2018 11:51 schreef Kamina het volgende:
Waarom zijn werkweken van 80-90 blijkbaar een norm in de horeca? Als je dat verdeelt over twee werknemers hebben ze alsnog een volledige werkweek.
Dat is helemaal geen norm.
  Knapste mannelijke user 2022 zondag 9 september 2018 @ 12:03:35 #84
206731 Mortaxx
Doomer
pi_181794349
Doen de werkgevers zelf. Ga dan eens fatsoenlijk betalen, winst wordt er genoeg gemaakt.

Doet me denken aan een artikel laatst. Restaurant eigenaar kon geen personeel vinden terwijl hij toch zo goed voor z'n mensen was. Ze deelden zelfs mee in de fooi!
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_181794415
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 11:54 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Dat is helemaal geen norm.
Waarom schrijft het bericht in de OP daar dan over?
1 + 1 = blauw
pi_181794521
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 12:03 schreef Mortaxx het volgende:
Doen de werkgevers zelf. Ga dan eens fatsoenlijk betalen, winst wordt er genoeg gemaakt.

Doet me denken aan een artikel laatst. Restaurant eigenaar kon geen personeel vinden terwijl hij toch zo goed voor z'n mensen was. Ze deelden zelfs mee in de fooi!
Besef je ook wel dat als het economisch mis gaat de Horeca een van de eerste sectoren is waar de klappen gaan vallen. Daar gaan mensen het als eerst op besparen, daarna komen pas de retailers, bouw etc

Maar als het goed gaat (zoals nu) Dan profiteert de horeca pas als laatst. Eerst gaan mensen kopen en bouwen wat ze in de crisis gemist hebben en daarna gaan ze weer flinken (reizen) spenderen in de horeca.
  Knapste mannelijke user 2022 zondag 9 september 2018 @ 12:13:54 #87
206731 Mortaxx
Doomer
pi_181794576
quote:
2s.gif Op zondag 9 september 2018 12:11 schreef YebCar het volgende:

[..]

Besef je ook wel dat als het economisch mis gaat de Horeca een van de eerste sectoren is waar de klappen gaan vallen. Daar gaan mensen het als eerst op besparen, daarna komen pas de retailers, bouw etc

Maar als het goed gaat (zoals nu) Dan profiteert de horeca pas als laatst. Eerst gaan mensen kopen en bouwen wat ze in de crisis gemist hebben en daarna gaan ze weer flinken (reizen) spenderen in de horeca.
je beseft wel dat de crisis al jaren achter ons ligt en er goed geld wordt uitgegeven in de horeca. Als je dan met een cao verhoging van 1,3% komt terwijl men er 10 jaar lang al in koopkracht op achteruit gaat :')
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_181794702
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 12:13 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

je beseft wel dat de crisis al jaren achter ons ligt en er goed geld wordt uitgegeven in de horeca. Als je dan met een cao verhoging van 1,3% komt terwijl men er 10 jaar lang al in koopkracht op achteruit gaat :')
Horeca CAO (verloning) is een wassen neus.
NIEMAND werkt meer voor dat soort bedragen. In de randstad zit je 20-30% boven de bedragen die in de cao zijn vastgelegd. En nog kan je geen personeel vinden.


een zelfstandig werkend kok staat voor rond de 1800 in de cao. Nou succes om er 1 te vinden voor 1800. Ze vragen nu 2500-2600 voor dat. Heb er paar op gesprek gekregen die zonder schaamte 3000 ging vragen en dan bekijk ik hun cv en dan kan ik nauwelijks mijn lach inhouden.

Als je zulke bedragen gaat betalen maak je niet alleen je eigen bedrijf kapot, maar zorg je dat er vele met je mee gaan.
  Knapste mannelijke user 2022 zondag 9 september 2018 @ 12:24:07 #89
206731 Mortaxx
Doomer
pi_181794763
quote:
2s.gif Op zondag 9 september 2018 12:21 schreef YebCar het volgende:

[..]

Horeca CAO (verloning) is een wassen neus.
NIEMAND werkt meer voor dat soort bedragen. In de randstad zit je 20-30% boven de bedragen die in de cao zijn vastgelegd. En nog kan je geen personeel vinden.
dit is gewoon niet waar
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_181794818
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 12:24 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

dit is gewoon niet waar
:') ok, wat jij wilt, neem aan dat jij het beter weet
pi_181794980
quote:
2s.gif Op zondag 9 september 2018 12:21 schreef YebCar het volgende:

[..]

Horeca CAO (verloning) is een wassen neus.
NIEMAND werkt meer voor dat soort bedragen. In de randstad zit je 20-30% boven de bedragen die in de cao zijn vastgelegd. En nog kan je geen personeel vinden.


een zelfstandig werkend kok staat voor rond de 1800 in de cao. Nou succes om er 1 te vinden voor 1800. Ze vragen nu 2500-2600 voor dat. Heb er paar op gesprek gekregen die zonder schaamte 3000 ging vragen en dan bekijk ik hun cv en dan kan ik nauwelijks mijn lach inhouden.

Als je zulke bedragen gaat betalen maak je niet alleen je eigen bedrijf kapot, maar zorg je dat er vele met je mee gaan.

Ah jij bent zo iemand die je personeel het liefst voor een appel en een ei laat werken?
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_181795083
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 12:34 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Ah jij bent zo iemand die je personeel het liefst voor een appel en een ei laat werken?
Lezen is weer niet je sterkste punt zie ik.
Nee, ik betaal mijn personeel ruim 30% boven de horeca cao, daarnaast ontvangen ze jaarlijks een bonus van ¤1800 bruto als er redelijke doelstellingen worden behaald.
En beuren ze ook nog gemiddeld ¤400-600 per maand aan fooi, zijn de pauzes betaald en krijgen ze onbeperkt te drinken en een kosteloze maaltijd., dus mijn medewerkers hebben niets te klagen

Het zoeken van personeel wat daadwerkelijk voldoet ik juist een heikel punt, Als kok niveau 2 op vacatures reageren waarbij je niet voldoet en daarnaast ook een exorbitant salaris vragen is redicuul. Alleen het gebeurd momenteel, want tekort aan ' goed' personeel
  zondag 9 september 2018 @ 12:53:13 #93
3542 Gia
User under construction
pi_181795354
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:26 schreef Daario het volgende:
Lees: geen personeel beschikbaar die voor een hongerloon wil werken
Met achterlijke werkuren.

Mijn jongste (kok 2) liep stage bij een hotel waar hij 's morgens vroeg het ontbijt klaar moest zetten. Dan naar huis, slapen en om 16.00 uur terug voor het diner, wat soms, bruiloft bijvoorbeeld, behoorlijk laat werd. 1.00 uur thuis was nog vroeg. 2.00 doorsnee en 3.00 incidenteel

En dan 's morgens weer het ontbijt.

Hij werkt niet meer in de horeca.
pi_181795465
quote:
2s.gif Op zondag 9 september 2018 12:39 schreef YebCar het volgende:

[..]

Lezen is weer niet je sterkste punt zie ik.
Nee, ik betaal mijn personeel ruim 30% boven de horeca cao, daarnaast ontvangen ze jaarlijks een bonus van ¤1800 bruto als er redelijke doelstellingen worden behaald.
En beuren ze ook nog gemiddeld ¤400-600 per maand aan fooi, zijn de pauzes betaald en krijgen ze onbeperkt te drinken en een kosteloze maaltijd., dus mijn medewerkers hebben niets te klagen

Het zoeken van personeel wat daadwerkelijk voldoet ik juist een heikel punt, Als kok niveau 2 op vacatures reageren waarbij je niet voldoet en daarnaast ook een exorbitant salaris vragen is redicuul. Alleen het gebeurd momenteel, want tekort aan ' goed' personeel
Er is al altijd een tekort aan goede mensen geweest.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_181795500
quote:
2s.gif Op zondag 9 september 2018 12:21 schreef YebCar het volgende:

[..]

Horeca CAO (verloning) is een wassen neus.
NIEMAND werkt meer voor dat soort bedragen. In de randstad zit je 20-30% boven de bedragen die in de cao zijn vastgelegd. En nog kan je geen personeel vinden.

een zelfstandig werkend kok staat voor rond de 1800 in de cao. Nou succes om er 1 te vinden voor 1800. Ze vragen nu 2500-2600 voor dat. Heb er paar op gesprek gekregen die zonder schaamte 3000 ging vragen en dan bekijk ik hun cv en dan kan ik nauwelijks mijn lach inhouden.

Als je zulke bedragen gaat betalen maak je niet alleen je eigen bedrijf kapot, maar zorg je dat er vele met je mee gaan.

Ik vind het heel moeilijk te geloven wat je schrijft en hetgeen ik om mij heen hoor met jouw verhaal te combineren....
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_181795758
quote:
5s.gif Op zondag 9 september 2018 11:51 schreef Kamina het volgende:
Waarom zijn werkweken van 80-90 blijkbaar een norm in de horeca? Als je dat verdeelt over twee werknemers hebben ze alsnog een volledige werkweek.
Bepaald werkt lijkt me op den duur helemaal niet aantrekkelijk meer voor de huidige beroepsbevolking.

Er is ook een tekort aan vrachtwagenchauffeurs. En ik ken zo wel mensen die best het stuur in handen zouden willen nemen, maar dat is het punt niet. Je moet ook op een strak schema met steekkarretjes op prutserige kleine ruimtes willen werken voor een beetje geld, zelfs in hittegolven. Terwijl men een tijd geleden nog tegen de chauffeurs zei "voor jou tien Polen".

In mijn utopie wordt het zwaarste werk het beste beloond en kantoorbaantjes minder maar in de realiteit zal dat geen vleugels krijgen.
pi_181795911
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 13:17 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Bepaald werkt lijkt me op den duur helemaal niet aantrekkelijk meer voor de huidige beroepsbevolking.

Er is ook een tekort aan vrachtwagenchauffeurs. En ik ken zo wel mensen die best het stuur in handen zouden willen nemen, maar dat is het punt niet. Je moet ook op een strak schema met steekkarretjes op prutserige kleine ruimtes willen werken voor een beetje geld, zelfs in hittegolven. Terwijl men een tijd geleden nog tegen de chauffeurs zei "voor jou tien Polen".

In mijn utopie wordt het zwaarste werk het beste beloond en kantoorbaantjes minder maar in de realiteit zal dat geen vleugels krijgen.
volgens mij krijgen vuilnisophalers al meer betaald dan administratieve tiepmiepen hoor.

Slecht betaalde banen zijn in de regel productiebanen waarbij je salaris 1 op 1 direct wordt doorgerekend aan de eindklant, vaak particulieren. Dus als jij 1 uur bezig bent met 1 ding wat verkocht moet worden.
Kantoor medewerkers salarissen worden gespreid over alle verkopen, waardoor dat salaris minder effect heeft op de kostprijs van 1 product.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_181798755
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 11:13 schreef Henno het volgende:

[..]

Om de 1 of andere reden mag in Nederland een ervaren ingenieur alsnog niet meer verdienen dan een standaard manager, een soort glazen plafond voor techneuten zeg maar... ken er een hoop die naar Duitsland zijn geëmigreerd omdat ze daar wel voor goed geld aan de slag konden.
Yep, dat is nl.
Wat dat betreft blij dat ik meer de management kant op ben gegaan.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_181800088
quote:
2s.gif Op zondag 9 september 2018 12:21 schreef YebCar het volgende:

[..]

Horeca CAO (verloning) is een wassen neus.
NIEMAND werkt meer voor dat soort bedragen. In de randstad zit je 20-30% boven de bedragen die in de cao zijn vastgelegd. En nog kan je geen personeel vinden.

een zelfstandig werkend kok staat voor rond de 1800 in de cao. Nou succes om er 1 te vinden voor 1800. Ze vragen nu 2500-2600 voor dat. Heb er paar op gesprek gekregen die zonder schaamte 3000 ging vragen en dan bekijk ik hun cv en dan kan ik nauwelijks mijn lach inhouden.

Als je zulke bedragen gaat betalen maak je niet alleen je eigen bedrijf kapot, maar zorg je dat er vele met je mee gaan.

Dan hoort Utrecht niet bij de randstad. Daar betaalt men gewoon minimumloon.
"Pools are perfect for holding water"
pi_181801097
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 13:00 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Ik vind het heel moeilijk te geloven wat je schrijft en hetgeen ik om mij heen hoor met jouw verhaal te combineren....
Probeer het uit zou ik zeggen.Zet een neppe cv in elkaar en ga solliciteren. Of beter, ga op Facebook in de groep horeca vacature en zeg dat je beschikbaar bent. Kijk maar hoeveel je aangeboden krijgt.
pi_181801558
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 18:53 schreef YebCar het volgende:

[..]

Probeer het uit zou ik zeggen.Zet een neppe cv in elkaar en ga solliciteren. Of beter, ga op Facebook in de groep horeca vacature en zeg dat je beschikbaar bent. Kijk maar hoeveel je aangeboden krijgt.
Als je dat nou even zelf doet, en dan meteen bijhoudt welk loon er bij al die aanboden hoort. Dan kan je daarna zelf bewijs leveren voor je stelling dat 'in de randstad men standaard 20-30% meer dan het cao-minimum betaalt'.

Het is niet aan ons om dat te ontkrachten, maar aan jou om je stelling te bewijzen. En nee, jouw anekdotische eigen situatie is geen voldoende bewijs.
"Pools are perfect for holding water"
pi_181804701
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 18:53 schreef YebCar het volgende:

[..]

Probeer het uit zou ik zeggen.Zet een neppe cv in elkaar en ga solliciteren. Of beter, ga op Facebook in de groep horeca vacature en zeg dat je beschikbaar bent. Kijk maar hoeveel je aangeboden krijgt.
Dat geloof ik wel, ik word nu ook door de gehele wereld regelmatig gebeld.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_181806679
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 21:16 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Dat geloof ik wel, ik word nu ook door de gehele wereld regelmatig gebeld.
Wat voor horeca functie bekleed je?
pi_181807235
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:29 schreef BEFEM het volgende:

[..]

De marges zijn ook heel laag in de horeca. Verder zijn er achterlijke regels. Sinds 1 juli moet elk restaurant of kroeg altijd een BHV aanwezig hebben en een veiligheidsplan maken. Echt van de zotte.
Laat het maar aan de horeca over om de lage inkomsten kaart weer te spelen. Als je voldoende personeel wilt dan moet je ze betalen. Het blijft een kwestie van alles is te koop voor geld
Dus een horecaondernemer heeft geen BHV er nodig wat er gebeuren nooit ongelukken wat een flauwekul.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_181811224
quote:
2s.gif Op zondag 9 september 2018 12:21 schreef YebCar het volgende:

[..]

Horeca CAO (verloning) is een wassen neus.
NIEMAND werkt meer voor dat soort bedragen. In de randstad zit je 20-30% boven de bedragen die in de cao zijn vastgelegd. En nog kan je geen personeel vinden.

een zelfstandig werkend kok staat voor rond de 1800 in de cao. Nou succes om er 1 te vinden voor 1800. Ze vragen nu 2500-2600 voor dat. Heb er paar op gesprek gekregen die zonder schaamte 3000 ging vragen en dan bekijk ik hun cv en dan kan ik nauwelijks mijn lach inhouden.

Als je zulke bedragen gaat betalen maak je niet alleen je eigen bedrijf kapot, maar zorg je dat er vele met je mee gaan.

Bediening is nog erger, de meeste die ik ken zitten nauwelijks boven een uitkering, voor hun is het vaak net zo lonend om 3 dagen te werken en af en toe een beetje zwart.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_181811907
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 07:31 schreef raptorix het volgende:

[..]

Bediening is nog erger, de meeste die ik ken zitten nauwelijks boven een uitkering, voor hun is het vaak net zo lonend om 3 dagen te werken en af en toe een beetje zwart.
Volgens mij spreken jullie elkaar tegen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_181832390
quote:
1s.gif Op maandag 10 september 2018 09:08 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Volgens mij spreken jullie elkaar tegen.
Denk verkeerd gequote, ik doelde er meer op dat de Horeca nog steeds slecht verdiend, een goede kok kan nog wel wat verdienen, maar dat zijn meestal slopende dagen. Een kennis van me heeft het handiger aangepakt, die adviseert nu catering bedrijven en werkt af en toe als freelance kok.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_181832454
quote:
2s.gif Op zondag 9 september 2018 12:21 schreef YebCar het volgende:

[..]

Horeca CAO (verloning) is een wassen neus.
NIEMAND werkt meer voor dat soort bedragen. In de randstad zit je 20-30% boven de bedragen die in de cao zijn vastgelegd. En nog kan je geen personeel vinden.


een zelfstandig werkend kok staat voor rond de 1800 in de cao. Nou succes om er 1 te vinden voor 1800. Ze vragen nu 2500-2600 voor dat. Heb er paar op gesprek gekregen die zonder schaamte 3000 ging vragen en dan bekijk ik hun cv en dan kan ik nauwelijks mijn lach inhouden.

Als je zulke bedragen gaat betalen maak je niet alleen je eigen bedrijf kapot, maar zorg je dat er vele met je mee gaan.

Sorry hoor maar dat zijn toch geen lonen waar je van kan rondkomen! En dan verwachten dat die persoon op de gekste uren komt werken. E 3000 lijkt mij het minimum loon voor iemand die opgeleid is, ter vergelijking....een buschauffeur bij de HTM verdient nog meer!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
  dinsdag 11 september 2018 @ 08:46:29 #109
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181832734
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 08:02 schreef ietjefietje het volgende:

[..]

Sorry hoor maar dat zijn toch geen lonen waar je van kan rondkomen! En dan verwachten dat die persoon op de gekste uren komt werken. E 3000 lijkt mij het minimum loon voor iemand die opgeleid is, ter vergelijking....een buschauffeur bij de HTM verdient nog meer!
Voor een schamel loontje de hele dag in een stressvolle omgeving staan, op onmogelijke tijden en in de hitte. Je moet het maar leuk vinden.
pi_181832971
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:26 schreef Daario het volgende:
Lees: geen personeel beschikbaar die voor een hongerloon wil werken
Lees: als je op je luie reet blijft zitten krijg je in Nederland ook een ruim inkomen om van te kunnen leven en de eisen die daaraan gesteld worden, worden niet of nauwelijks nageleefd.
pi_181833074
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 19:05 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Wat echter niet vergeten moet worden is dat je wel om de 5 jaar moet investeren in een nieuwe opzet van je tent. Als je dat niet doet heb je kans dat het leegloopt en kan je het bijna niet meer omdraaien.
Het rookverbod heeft de horeca ook aardig de nek omgedraaid.
Hier had uw advertentie kunnen staan! -- On a hot summer night, would you offer your throat to the wolf with the red roses?
pi_181834479
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 08:02 schreef ietjefietje het volgende:

[..]

Sorry hoor maar dat zijn toch geen lonen waar je van kan rondkomen! En dan verwachten dat die persoon op de gekste uren komt werken. E 3000 lijkt mij het minimum loon voor iemand die opgeleid is, ter vergelijking....een buschauffeur bij de HTM verdient nog meer!
Zullen we dit even doorberekenen?

Voor een eenvoudige kleine restaurant/lunchroom , met een dagomzet van ¤1000
Dat is grofweg per maand ¤30000.

Je hebt ongeveer 25% inslag op je inkoop grondprodukten dus -
¤7500
Je huur plus elektra, zwaar afhankelijk waar je zit natuurlijk, van 1000 in een dorp tot 10000 in hartje Amsterdam. Laten we reeel 3500 pakken. Dus -¤3500

Even je GWL
-¤1500

Je belastingen/verzekeringen/pensioen etc voor precario/terras/ etc etc etc
-¤2000

Je bent alle dagen open, dus minimaal 4 man personeel nodig, 2 bediening, 2 keuken. Die allemaal minimaal 3000 zou moeten verdienen volgens jou
dus ¤ 12000, komt nog een vakantiereservering bij en andere kosten, zit je op -¤15000

Dus 30000-29500
Hou je ¤500 over voor al je andere kosten
afschrijving, administratieve kosten en waarschijnlijk nog een heleboel andere kosten.

Ja lekker haalbaar :)
Misschien sta je zelf in de zaak, bespaar je dus 3500 aan kosten, Dus hou je 4000 over voor al die andere kosten.

En over welke gekken uren heb je het? De horeca is 24uur per dag open, aangezien een hotel ook onder horeca valt. Maarja de meeste zaken zijn open op de normale tijden. Wil je geen gekke tijden in de horeca? Dan moet je ook niet buiten de deur eten na 6 uur savonds.
pi_181835105
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 september 2018 11:07 schreef YebCar het volgende:

[..]

Zullen we dit even doorberekenen?

Voor een eenvoudige kleine restaurant/lunchroom , met een dagomzet van ¤1000
Dat is grofweg per maand ¤30000.

Je hebt ongeveer 25% inslag op je inkoop grondprodukten dus -
¤7500
Je huur plus elektra, zwaar afhankelijk waar je zit natuurlijk, van 1000 in een dorp tot 10000 in hartje Amsterdam. Laten we reeel 3500 pakken. Dus -¤3500

Even je GWL
-¤1500

Je belastingen/verzekeringen/pensioen etc voor precario/terras/ etc etc etc
-¤2000

Je bent alle dagen open, dus minimaal 4 man personeel nodig, 2 bediening, 2 keuken. Die allemaal minimaal 3000 zou moeten verdienen volgens jou
dus ¤ 12000, komt nog een vakantiereservering bij en andere kosten, zit je op -¤15000

Dus 30000-29500
Hou je ¤500 over voor al je andere kosten
afschrijving, administratieve kosten en waarschijnlijk nog een heleboel andere kosten.

Ja lekker haalbaar :)
Misschien sta je zelf in de zaak, bespaar je dus 3500 aan kosten, Dus hou je 4000 over voor al die andere kosten.

En over welke gekken uren heb je het? De horeca is 24uur per dag open, aangezien een hotel ook onder horeca valt. Maarja de meeste zaken zijn open op de normale tijden. Wil je geen gekke tijden in de horeca? Dan moet je ook niet buiten de deur eten na 6 uur savonds.

Zie hier het probleem, er word gewoon te weinig omzet gemaakt. De bezettingsgraad en/of het bestedingsnivo van je voorbeeld zaak is gewoon te laag. Een slechte ondernemer dus.

Laten we wel wezen, 2500e bruto (ruim 10% onder modaal!) voor altijd avonden- weekend- en feestdagen werken, onbetaald overwerk en fysiek zwaar werk is gewoon niet markt conform. Daarom is er veel uitstroom naar beter betaalde of minder belastende beroepen.

De dag dat ik geen modaal salaris meer kan verdienen in de horeca ben ik ook weg, vind koken fantastisch maar ben geen dief van mijn eigen portemonnee.
eten!!!
  Knapste mannelijke user 2022 dinsdag 11 september 2018 @ 11:59:46 #114
206731 Mortaxx
Doomer
pi_181835145
1000 euro per dag omzet? Dan is je probleem niet de personeelskosten maar je omzet
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_181835340
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 11:59 schreef Mortaxx het volgende:
1000 euro per dag omzet? Dan is je probleem niet de personeelskosten maar je omzet
Jij denkt dat elke zaak duizenden euros pakt per dag?
Bijna 20% van alle eetgelegenheden draait zo een lage omzet en ook zij hebben personeel nodig.
(snackbars, lunchroom, koffietentjes etc etc etc)
  Knapste mannelijke user 2022 dinsdag 11 september 2018 @ 12:17:00 #116
206731 Mortaxx
Doomer
pi_181835401
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 september 2018 12:12 schreef YebCar het volgende:

[..]

Jij denkt dat elke zaak duizenden euros pakt per dag?
Bijna 20% van alle eetgelegenheden draait zo een lage omzet en ook zij hebben personeel nodig.
(snackbars, lunchroom, koffietentjes etc etc etc)
dan zijn een hoop van deze zaken gewoon niet rendabel
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_181835459
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 12:17 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

dan zijn een hoop van deze zaken gewoon niet rendabel
Juist, dat is een groot probleem. Veel niet rendabele zaken, vaak uitgebaat door mensen die horeca
"wel leuk lijkt" en gefinancierd met geld van papa of verdient in een andere bedrijfstak. Maar die zaken drukken de max prijs voor een bak koffie en de bezettingsgraad in andere zaken wel.

En na 3 jaar failliet, geld weg en de volgende *O*

grappig genoeg kan je als kok juist in dit soort zaken aardig boeren
eten!!!
pi_181835535
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 12:23 schreef janatwork het volgende:

[..]

Juist, dat is een groot probleem. Veel niet rendabele zaken, vaak uitgebaat door mensen die horeca
"wel leuk lijkt" en gefinancierd met geld van papa of verdient in een andere bedrijfstak. Maar die zaken drukken de max prijs voor een bak koffie en de bezettingsgraad in andere zaken wel.

En na 3 jaar failliet, geld weg en de volgende *O*

grappig genoeg kan je als kok juist in dit soort zaken aardig boeren
De kok is dan ook de anchorman van de tent waar alles in theorie op zou kunnen draaien.
pi_181835599
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 12:17 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

dan zijn een hoop van deze zaken gewoon niet rendabel
Niet als je 3000 euro p.p gaat betalen nee.
pi_181836247
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 september 2018 12:12 schreef YebCar het volgende:

[..]

Jij denkt dat elke zaak duizenden euros pakt per dag?
Bijna 20% van alle eetgelegenheden draait zo een lage omzet en ook zij hebben personeel nodig.
(snackbars, lunchroom, koffietentjes etc etc etc)
Wat te denken van de eigenaars?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 11 september 2018 @ 13:37:03 #121
478980 Voice_Over
Chief Opinion Officer
pi_181836492
Horeca en call centers zijn het afvoerputje van de arbeidsmarkt. Van mij mogen bedrijven die hun medewerkers niet serieus nemen en rechtvaardig belonen helemaal kapot gaan.
pi_181836734
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 13:37 schreef Voice_Over het volgende:
Horeca en call centers zijn het afvoerputje van de arbeidsmarkt. Van mij mogen bedrijven die hun medewerkers niet serieus nemen en rechtvaardig belonen helemaal kapot gaan.
Call centers daar waar men van de teammanager niet naar de wc mag gaan? Lijkt mij niet een branche waar het prima is.
pi_181836739
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 13:20 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Wat te denken van de eigenaars?
wat te denken?
pi_181836762
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 13:53 schreef YebCar het volgende:

[..]

wat te denken?
Ipv gelijk personeel aan te nemen. Als je 1000 omzet hebt pd moet je je niet met 4 man personeel gaan bezighouden.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_181836853
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 13:54 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Ipv gelijk personeel aan te nemen. Als je 1000 omzet hebt pd moet je je niet met 4 man personeel gaan bezighouden.
Goed management is inderdaad belangrijk. Maar je hebt ook een minimale bezetting nodig. Soms ligt de piek op andere momenten. Flow van gasten is niet constant. Je kan het niet met z,n 2en, tenzij je 10uur per dag p.p wilt draaien en 7 dagen per week.
pi_181836913
Als je 4 man personeel nodig hebt voor een dagomzet van 1000 euro, ben je ook niet bijzonder slim bezig. En als je een eigen zaak hebt kun je daar toch lekker zelf iedere dag in gaan staan? Hou je zomaar opeens 9000 per maand over als je nog maar 1 persoon hoeft te betalen. Horecaondernemers zijn gewoon skeer en daar krijgen ze nu de ellende van voorgeschoteld. Bij ons moest ook iedereen maar jong en goedkoop zijn, terwijl je voor 3 van die 14-jarige tutjes ook gewoon 1 fatsoenlijk opgeleid persoon kunt inhuren. Hou je nog wat euro's over ook. Financieel mismanagement hoeft niet het probleem van de werknemers te worden, dan moet de eigenaar maar een mkb-cursusje gaan doen ofzo. Of zelf eens mee gaan werken.
  dinsdag 11 september 2018 @ 14:04:52 #127
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181836914
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 12:32 schreef YebCar het volgende:

[..]

Niet als je 3000 euro p.p gaat betalen nee.
Want dat is een royaal salaris gezien de werktijden, werkdruk en werkomstandigheden?
pi_181836923
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 september 2018 12:12 schreef YebCar het volgende:

[..]

Jij denkt dat elke zaak duizenden euros pakt per dag?
Bijna 20% van alle eetgelegenheden draait zo een lage omzet en ook zij hebben personeel nodig.
(snackbars, lunchroom, koffietentjes etc etc etc)
nee dat denk ik helemaal niet, ik denk zelf dat al die onrendable zaken alleen maar rondkomen om iets met drugs er naast te doen. Maar verwachten dat het wel even over de rug van het personeel kan.....get real!

Ik eet zelf bijna nooit buiten de deur, wat het kost voor twee maaltijden....daar heb ik een hele winkelwagen met eten voor bij de Appie! Ik ben toch niet gek!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_181836939
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 14:00 schreef YebCar het volgende:

[..]

Goed management is inderdaad belangrijk. Maar je hebt ook een minimale bezetting nodig. Soms ligt de piek op andere momenten. Flow van gasten is niet constant. Je kan het niet met z,n 2en, tenzij je 10uur per dag p.p wilt draaien en 7 dagen per week.
Als het goed is heb je na een tijdje wel door hoe de flow loopt in gasten, en dan kun je best voor die 2-3 uurtjes iemand laten bijspringen. Maar je hoeft echt niet 4 personen de hele dag uit hun neus te hebben staan vreten.
pi_181837036
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 14:05 schreef ietjefietje het volgende:

[..]

nee dat denk ik helemaal niet, ik denk zelf dat al die onrendable zaken alleen maar rondkomen om iets met drugs er naast te doen. Maar verwachten dat het wel even over de rug van het personeel kan.....get real!

Ik eet zelf bijna nooit buiten de deur, wat het kost voor twee maaltijden....daar heb ik een hele winkelwagen met eten voor bij de Appie! Ik ben toch niet gek!
ok.
pi_181837116
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 14:06 schreef Franknfurter het volgende:

[..]

Als het goed is heb je na een tijdje wel door hoe de flow loopt in gasten, en dan kun je best voor die 2-3 uurtjes iemand laten bijspringen. Maar je hoeft echt niet 4 personen de hele dag uit hun neus te hebben staan vreten.
Juist! Heb je gelijk in. En nu komt het. Als je als werkzoekende kan werken bij of als
1. 4uur per dag alleen tijdens drukke periodes en voor minimum
2. fulltime aanstelling bij een andere zaak.
3. 4uur per dag werken bij een zaak die je meer dan het minimum geeft.

Je vist als kleine ondernemer in dezelfde pool als de grotere jongens.
pi_181837426
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 14:18 schreef YebCar het volgende:

[..]

Juist! Heb je gelijk in. En nu komt het. Als je als werkzoekende kan werken bij of als
1. 4uur per dag alleen tijdens drukke periodes en voor minimum
2. fulltime aanstelling bij een andere zaak.
3. 4uur per dag werken bij een zaak die je meer dan het minimum geeft.

Je vist als kleine ondernemer in dezelfde pool als de grotere jongens.
Dus zal je je moeten onderscheiden, flexibeler zijn, meer doen met de input van je werknemers, beter opleiden. Dat noemen we ondernemen, kan je dat niet dan moet je geen eigen zaak beginnen.
eten!!!
  dinsdag 11 september 2018 @ 14:33:59 #133
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181837453
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 14:18 schreef YebCar het volgende:

[..]

Juist! Heb je gelijk in. En nu komt het. Als je als werkzoekende kan werken bij of als
1. 4uur per dag alleen tijdens drukke periodes en voor minimum
2. fulltime aanstelling bij een andere zaak.
3. 4uur per dag werken bij een zaak die je meer dan het minimum geeft.

Je vist als kleine ondernemer in dezelfde pool als de grotere jongens.
En dan ligt het probleem bij die kleine ondernemer. Niet raar dat werknemers geen zin hebben om voor die kleine ondernemer voor een hongerloontje te gaan werken.
pi_181837475
Moeten ze maar fatsoenlijk betalen.
Wel ¤ 2.50 vragen voor een bak koffie (lees: 90% winst), maar dan wel je personeel afschepen met ¤ 1250- netto in de maand. Rotte sector.
U MAD?
pi_181837558
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 14:35 schreef de_boswachter het volgende:
Moeten ze maar fatsoenlijk betalen.
Wel ¤ 2.50 vragen voor een bak koffie (lees: 90% winst),
Dat is natuurlijk onzin. De kostprijs van die koffie is veel hoger dan alleen de inkoop. winstmarges in de horeca komen zelden boven de 8% uit. En dat is voor zo'n risicovolle sector gewoon matig.

quote:
maar dan wel je personeel afschepen met ¤ 1250- netto in de maand. Rotte sector.
Eens, er gaat een heleboel geld een heleboel kanten op. Maar niet richting het personeel.
eten!!!
pi_181837610
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 14:18 schreef YebCar het volgende:

[..]

Juist! Heb je gelijk in. En nu komt het. Als je als werkzoekende kan werken bij of als
1. 4uur per dag alleen tijdens drukke periodes en voor minimum
2. fulltime aanstelling bij een andere zaak.
3. 4uur per dag werken bij een zaak die je meer dan het minimum geeft.

Je vist als kleine ondernemer in dezelfde pool als de grotere jongens.
Zijn genoeg mensen die als bijbaantje best tijdens de avondspits even willen komen werken. Je moet als werkgever het op zien te lossen, niet eerst iedereen uitzuigen en vervolgens gaan liggen janken dat niemand voor een hongerloontje zich de benen onder zn lijf vandaan komt rennen. Legio studenten, 50+-ers of desnoods scholieren die dat voor langere tijd willen doen als ze maar op een goede beloning kunnen rekenen.
  dinsdag 11 september 2018 @ 14:43:02 #137
405850 Eiwitshake
Russische Trol
pi_181837639
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:30 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Hoe komt het dan dat alle horeca-ondernemers die ik ken behoorlijk loaded zijn?
Dit idd.
"Wij zweren de voorkeur te geven aan een wisse dood boven een smadelijke behandeling, en nooit te dulden dat de geringste inbreuk gemaakt wordt op Neêrlands roem of de eer der vlag.”
- Jan Van Speijk
pi_181837895
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 14:43 schreef Eiwitshake het volgende:

[..]

Dit idd.
Als je het pand bezit of een hypotheek lapt op basis van de aankoopprijs twintig jaar geleden scheelt dat ook enorm.
Dat kan je ook weer aan je restaurant verhuren.
pi_181842010
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 14:41 schreef Franknfurter het volgende:

[..]

Zijn genoeg mensen die als bijbaantje best tijdens de avondspits even willen komen werken. Je moet als werkgever het op zien te lossen, niet eerst iedereen uitzuigen en vervolgens gaan liggen janken dat niemand voor een hongerloontje zich de benen onder zn lijf vandaan komt rennen. Legio studenten, 50+-ers of desnoods scholieren die dat voor langere tijd willen doen als ze maar op een goede beloning kunnen rekenen.
En dan zijn we dus weer terug bij af. Hogere beloning om beter personeel te vinden, meer risico dat je zaak over de kop gaat. Mindere beloning en geen personeel kunnen vinden.
pi_181842264
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 14:04 schreef Franknfurter het volgende:
Als je 4 man personeel nodig hebt voor een dagomzet van 1000 euro, ben je ook niet bijzonder slim bezig. En als je een eigen zaak hebt kun je daar toch lekker zelf iedere dag in gaan staan? Hou je zomaar opeens 9000 per maand over als je nog maar 1 persoon hoeft te betalen. Horecaondernemers zijn gewoon skeer en daar krijgen ze nu de ellende van voorgeschoteld. Bij ons moest ook iedereen maar jong en goedkoop zijn, terwijl je voor 3 van die 14-jarige tutjes ook gewoon 1 fatsoenlijk opgeleid persoon kunt inhuren. Hou je nog wat euro's over ook. Financieel mismanagement hoeft niet het probleem van de werknemers te worden, dan moet de eigenaar maar een mkb-cursusje gaan doen ofzo. Of zelf eens mee gaan werken.
Bij ons.. en dan is het waarschijnlijk overal zo.

Nee, bij mij werkt iedereen voor een vakvolwassen loon, Als een 17 jarige bij mij in de bediening staat krijgt ze gewoon wat iedereen krijgt.

Het punt bij ondernemers is dat werknemers het altijd wel denkt beter te weten hoe het wel en niet moet. Je moet openstaan voor ideeën van medewerkers, maar ze moeten niet gelijk naast hun schoenen lopen.

Werknemers denken altijd dat we dik verdienen. Soms is dat ook wel zo. Simplistisch denken zoals koffievoorbeeld hierboven. 90% marge !!!! wow.

Ik laat af en toe facturen zien wat er allemaal betaald moet worden.

Onderhoud vaatwasser, 1500 euro per jaar. Spoedreparatie, weer 1000 euro. Precariobelasting voor terras. 6800 per jaar. Aanschafkosten wijnglazen 2,50 de stuk waarvan er op jaarbasis 200 kapot gaan. Vuilnis ophaaldienst per kwartaal 4500 euro.
En ga zo maar door.

Een horeca onderneming is best een groot risico, daar mag gerust een goede verdienste tegenover staan. Het is allemaal eigen vermogen wat je inbrengt, een bank leent de kleinschalige horeca al jaren niets meer. Vandaar de wurgcontracten met brouwerijen vroeger. Dus ga je failliet dan ben je alles kwijt.
pi_181845061
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 18:46 schreef YebCar het volgende:

[..]

Bij ons.. en dan is het waarschijnlijk overal zo.

Nee, bij mij werkt iedereen voor een vakvolwassen loon, Als een 17 jarige bij mij in de bediening staat krijgt ze gewoon wat iedereen krijgt.

Misschien moet je daar eens mee stoppen dan, een vakkracht het zelfde belonen als een 17 jarige scholier die een bijbaantje heeft :')

Dan snap ik wel dat je geen marge overhoud om mensen voor wie het hun vak is normaal te verlonen.

quote:
Het punt bij ondernemers is dat werknemers het altijd wel denkt beter te weten hoe het wel en niet moet. Je moet openstaan voor ideeën van medewerkers, maar ze moeten niet gelijk naast hun schoenen lopen.

Werknemers denken altijd dat we dik verdienen. Soms is dat ook wel zo. Simplistisch denken zoals koffievoorbeeld hierboven. 90% marge !!!! wow.

Ik laat af en toe facturen zien wat er allemaal betaald moet worden.

Onderhoud vaatwasser, 1500 euro per jaar. Spoedreparatie, weer 1000 euro. Precariobelasting voor terras. 6800 per jaar. Aanschafkosten wijnglazen 2,50 de stuk waarvan er op jaarbasis 200 kapot gaan. Vuilnis ophaaldienst per kwartaal 4500 euro.
En ga zo maar door.

Een horeca onderneming is best een groot risico, daar mag gerust een goede verdienste tegenover staan. Het is allemaal eigen vermogen wat je inbrengt, een bank leent de kleinschalige horeca al jaren niets meer. Vandaar de wurgcontracten met brouwerijen vroeger. Dus ga je failliet dan ben je alles kwijt.
Je hoeft geen ondernemer te zijn he? Dat doe je omdat je het leuk vind en je een gat in de markt ziet. Daar hoort inderdaad een risico en eventueel een riante beloning bij.

[ Bericht 2% gewijzigd door janatwork op 11-09-2018 21:14:10 ]
eten!!!
pi_181845438
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 20:54 schreef janatwork het volgende:

[..]

Misschien moet je daar eens mee stoppen dan, een vakkracht het zelfde belonen als een 17 jarige scholier die een bijbaantje heeft :')

Dan snap ik wel dat je geen marge overhoud om mensen voor wie het hun vak is normaal te verlonen.


Je hoeft geen ondernemer te zijn he? Dat doe je omdat je het leuk vind en je een gat in de markt ziet. Daar hoort inderdaad een risico en eventueel een riante beloning bij.
Je haalt een paar dingen door elkaar.
Ik hou een riante marge over. Daar ligt het niet aan. Daardoor kan ik mijn medewerkers een goed salaris geven.

Ik noem slechts voorbeelden op waardoor het kan komen.

Verder zeg ik niet dat een 17jarige scholier met bijbaan hetzelfde krijgt als een verkracht. Ik zeg als een 17 jarige hetzelfde kan als een verkracht, dan krijg je mij eenzelfde salaris.

Leeftijd zou geen basis moeten zijn voor salaris, maar ervaring en kennis wel.
pi_181845484
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:30 schreef hooibaal het volgende:

[..]

Je betaalt 2,80 voor een biertje en de marges zijn heel laag. Vast.
Klinkt misschien gek, maar een horeca ondernemer betaalt meer voor zijn bier dan jij als consument in de winkel....
De brouwers draaien de kroegen de nek om.

Aan de andere kant, als het personeel beter betaald wordt, dan stijgen de prijzen weer en komen er weer minder mensen langs.
deze vicieuze cirkel is bijna niet te doorbreken.
pi_181845584
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 21:11 schreef YebCar het volgende:

[..]

Je haalt een paar dingen door elkaar.
Ik hou een riante marge over. Daar ligt het niet aan. Daardoor kan ik mijn medewerkers een goed salaris geven.

Ik noem slechts voorbeelden op waardoor het kan komen.

Verder zeg ik niet dat een 17jarige scholier met bijbaan hetzelfde krijgt als een verkracht. Ik zeg als een 17 jarige hetzelfde kan als een verkracht, dan krijg je mij eenzelfde salaris.

Leeftijd zou geen basis moeten zijn voor salaris, maar ervaring en kennis wel.
Als een vakkracht het zelfde kan als een 17 jarige moet je hem ontslaan. Eens dat kennis en ervaring leidend moeten zijn maar die kan van een 17 jarige onmogelijk op pijl zijn, daar zijn ze simpelweg te jong voor.
eten!!!
pi_181845725
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 21:13 schreef klipper het volgende:

[..]

Klinkt misschien gek, maar een horeca ondernemer betaalt meer voor zijn bier dan jij als consument in de winkel....
De brouwers draaien de kroegen de nek om.

Aan de andere kant, als het personeel beter betaald wordt, dan stijgen de prijzen weer en komen er weer minder mensen langs.
deze vicieuze cirkel is bijna niet te doorbreken.
Als je je personeel beter betaald kan je beter personeel aannemen. Die kunnen door kennis en ervaring de omzet verhogen en de gast een fijnere tijd bezorgen waardoor die eerder terug komt.

Niets zo treurig als een 17 jarige bakvis aan je tafel die snoeihard werkt maar geen idee heeft wat ze doet.
eten!!!
pi_181845803
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:26 schreef Daario het volgende:
Lees: geen personeel beschikbaar die voor een hongerloon wil werken
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
pi_181845951
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 21:17 schreef janatwork het volgende:

[..]

Als een vakkracht het zelfde kan als een 17 jarige moet je hem ontslaan. Eens dat kennis en ervaring leidend moeten zijn maar die kan van een 17 jarige onmogelijk op pijl zijn, daar zijn ze simpelweg te jong voor.
Genoeg verschillende horeca waar je binnen 4 weken drillen je alles al kan. Je focust teveel op 1 soort horeca die je in je gedachten hebt.

Ken genoeg 17 jarige met meer ervaring dan een vakkracht. Ik op 17 jarige leeftijd als voorbeeld en 2 die ik momenteel in dienst heb. Okay ze zijn nu 19. maar nog niet 22
pi_181846414
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 21:29 schreef YebCar het volgende:

[..]

Genoeg verschillende horeca waar je binnen 4 weken drillen je alles al kan. Je focust teveel op 1 soort horeca die je in je gedachten hebt.

Ken genoeg 17 jarige met meer ervaring dan een vakkracht. Ik op 17 jarige leeftijd als voorbeeld en 2 die ik momenteel in dienst heb. Okay ze zijn nu 19. maar nog niet 22
Je hebt gelijk dat in een groot deel van de horeca mensen met 4 weken ervaring volwaardig worden ingezet. Ik ben het alleen niet met je eens dat je dan alles al kan, je kent hoogstens de voorgekauwde zinnetjes maar hebt geen idee welke kleur druif een chardonnay eigenlijk is. Laat staan dat je de gast wat inhoudelijks kan vertellen over de kaart of een suggestie kan doen.

En dat is wat mij betreft op elk niveau, van lunchroom tot sterrentent, een onderdeel van gastvrijheid.

Natuurlijk heb je 19 jarige toppers die al 5 jaar ervaring hebben en echt prima gastheren/vrouwen zijn. Maar dat zijn echt de uitzonderingen.
eten!!!
pi_181849205
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 21:47 schreef janatwork het volgende:

[..]

Je hebt gelijk dat in een groot deel van de horeca mensen met 4 weken ervaring volwaardig worden ingezet. Ik ben het alleen niet met je eens dat je dan alles al kan, je kent hoogstens de voorgekauwde zinnetjes maar hebt geen idee welke kleur druif een chardonnay eigenlijk is. Laat staan dat je de gast wat inhoudelijks kan vertellen over de kaart of een suggestie kan doen.

En dat is wat mij betreft op elk niveau, van lunchroom tot sterrentent, een onderdeel van gastvrijheid.

Natuurlijk heb je 19 jarige toppers die al 5 jaar ervaring hebben en echt prima gastheren/vrouwen zijn. Maar dat zijn echt de uitzonderingen.
Ik denk niet dat werken in een cafetaria, mcdonalds, broodjeszaak oid zulke kennis hebben. Mijn kennis over wijnen is vrij goed. Niveau wset 2. Heb ik dat ooit nodig gehad? Nee, in grotendeels van mijn zaken in het niet nodig. Wat is dan wel nodig? menusuggestie? Verder dan vragen zoals, Wat is lekker? (wat overigens vrij persoonlijk is maar goed) komen ze niet hoor.

Dus is het echt nodig zulke kennis te hebben voor de 1/5000e klant die erna vraagt? Ik vind van niet. Mocht het echt nodig zijn heb ik mijn managers daarvoor.

Talenkennis daarintegen vind ik bv in Amsterdam veel belangrijker dan theorie feitjes over gastvrijheid. Je kan nog wel zo goed zijn in je vak en alle puntjes tot in detail weten, als je niet kan communiceren houdt alles op.

Maar goed , we dwalen af. We hebben duidelijk een andere mening erover. Kan, even goede vrienden.
pi_181851260
Het eerste wat mij opvalt is dat er altijd gezocht wordt naar "gekwalificeerd" personeel. Daar ligt in vrijwel elke sector het probleem. Iedereen kan een pilsje tappen en deze bedienen. Daar heb je echt geen "gekwalificeerd" personeel voor nodig. Hoe vaak ik in het verleden wel niet ben afgewezen omdat ik niet "gekwalificeerd" ben. Als je iets nog niet kunt, dan kun je het onderweg op het werk altijd leren, en werkgevers moeten leren om genoegen te nemen met net even iets minder "gekwalificeerd" ik vind het maar een rot woord. Er is namelijk ook nog zoiets als gemotiveerd personeel.
  woensdag 12 september 2018 @ 10:28:21 #151
478980 Voice_Over
Chief Opinion Officer
pi_181854297
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 13:53 schreef Cherni het volgende:

[..]

Call centers daar waar men van de teammanager niet naar de wc mag gaan? Lijkt mij niet een branche waar het prima is.
Er zijn call centers waar je per dag een maximum aantal minuten naar de WC mag. Als je meer moet dan wordt dat van je hongerloontje afgetrokken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')