abonnement Unibet Coolblue
pi_181755853
quote:
Restaurants en cafés sluiten hun deuren, vaak een extra dag maar soms zelfs helemaal. Dat komt omdat er een schreeuwend tekort is aan gekwalificeerd personeel. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt het een groot probleem, maar ziet ook dat de werknemer in de horeca verandert.

Volgens voorzitter Robèr Willemsen van KHN zijn er momenteel 30.000 vacatures in de horeca, waarvan ruim een derde, zo’n tienduizend vacatures, structureel niet in te vullen zijn. Willemsen spoort ondernemers aan creatief te zijn: “We kennen allemaal de voorbeelden van ondernemers die zorgen voor huisvesting of vervoer, zoals een scooter voor hun personeel. Maar in de brede zin geldt voor de meeste ondernemers dat ze goed naar de arbeidstijden en werkomstandigheden moeten kijken en ook naar opleiding en ontwikkeling van mensen. Dat is heel belangrijk.”

Willemsen ziet ook dat er veel uitvallers zijn bij de horeca-opleidingen: “Ook daar moeten we wat aan doen, het vak moet aantrekkelijker worden. De tijden van 80 tot 90 uur werken in de week zijn voor de nieuwkomers in de horeca een no-go. Daar moet je als sector op anticiperen.”
https://eenvandaag.avrotr(...)or-personeelstekort/

Goh, de sector komt er eindelijk achter dat er voor het minimumloon en drie mandarijnen niemand 80 uur per week komt werken bij nacht en ontij - en maar klagen dat er niemand bij ze wil werken. Eigen schuld, dikke bult.
Brutalen hebben de halve wereld; doe mij die andere helft dan maar
pi_181755916
Lees: geen personeel beschikbaar die voor een hongerloon wil werken
  vrijdag 7 september 2018 @ 18:27:19 #3
369021 tfors
gaarne wijzigen naar #ANONIEM
pi_181755952
Zo is het. Hetzelfde bij technici. Gewoon salaris aanpassen zie hoeveel mensen ineens ober/programmeur willen worden. Maar ja, alles zit vastgebijteld in CAO's waarschijnlijk, zo willen NL'ers dat.
pi_181755991
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:26 schreef Daario het volgende:
Lees: geen personeel beschikbaar die voor een hongerloon wil werken
De marges zijn ook heel laag in de horeca. Verder zijn er achterlijke regels. Sinds 1 juli moet elk restaurant of kroeg altijd een BHV aanwezig hebben en een veiligheidsplan maken. Echt van de zotte.
pi_181756012
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:29 schreef BEFEM het volgende:
De marges zijn ook heel laag in de horeca
Hoe komt het dan dat alle horeca-ondernemers die ik ken behoorlijk loaded zijn?
pi_181756015
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:29 schreef BEFEM het volgende:

[..]

De marges zijn ook heel laag in de horeca. Verder zijn er achterlijke regels. Sinds 1 juli moet elk restaurant of kroeg altijd een BHV aanwezig hebben en een veiligheidsplan maken. Echt van de zotte.
Je betaalt 2,80 voor een biertje en de marges zijn heel laag. Vast.
Brutalen hebben de halve wereld; doe mij die andere helft dan maar
pi_181756027
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:29 schreef BEFEM het volgende:

[..]

De marges zijn ook heel laag in de horeca. Verder zijn er achterlijke regels. Sinds 1 juli moet elk restaurant of kroeg altijd een BHV aanwezig hebben en een veiligheidsplan maken. Echt van de zotte.
Dan verhoog je de marges maar...

Dit is zoals altijd: er is een tekort aan mensen die tegen dat salaris willen werken.
Verdubbel je het salaris dan heb je geen problemen.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_181756048
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:30 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Hoe komt het dan dat alle horeca-ondernemers die ik ken behoorlijk loaded zijn?
Weet ik niet, witwassen ofzo. In Amsterdam wordt 90% van de horeca contant betaald (als in; het pand). Is een groot deel drugsgeld.
pi_181756058
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:30 schreef hooibaal het volgende:

[..]

Je betaalt 2,80 voor een biertje en de marges zijn heel laag. Vast.
Waar kan je nog voor die prijs een biertje halen dan? In schubbekutteveen?
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_181756060
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:30 schreef hooibaal het volgende:

[..]

Je betaalt 2,80 voor een biertje en de marges zijn heel laag. Vast.
Want dat is inderdaad alles wat je kosten zijn...
pi_181756092
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:31 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Weet ik niet, witwassen ofzo. In Amsterdam wordt 90% van de horeca contant betaald (als in; het pand). Is een groot deel drugsgeld.
Nee man. Niet allemaal.
pi_181756095
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:30 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Dan verhoog je de marges maar...

Dit is zoals altijd: er is een tekort aan mensen die tegen dat salaris willen werken.
Verdubbel je het salaris dan heb je geen problemen.
Je kan de marges bijna alleen maar verhogen door de prijzen te verhogen. We weten allemaal dat er dan ook weer een hoop gezeik komt.
pi_181756109
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:33 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Je kan de marges bijna alleen maar verhogen door de prijzen te verhogen. We weten allemaal dat er dan ook weer een hoop gezeik komt.
Kleine marge betekent teveel aanbod tov de vraag of een te grote overhead.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_181756147
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:31 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Weet ik niet, witwassen ofzo. In Amsterdam wordt 90% van de horeca contant betaald (als in; het pand). Is een groot deel drugsgeld.
Zijn die kroegen niet grotendeels in handen van de grote bierbrouwerijen en zijn die eigenaren dus niet gewoon zetbazen?
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_181756153
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:32 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Want dat is inderdaad alles wat je kosten zijn...
Wat zal de inkoopsprijs zijn? 1,20 de liter? Heb je een bruto marge van ¤12,80 oftewel 91%. Dat zou ik met de beste wil van de wereld niet laag willen noemen.
Brutalen hebben de halve wereld; doe mij die andere helft dan maar
pi_181756189
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:33 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Nee man. Niet allemaal.
Ik ken de situatie niet van de mensen die jij kent, ik quote alleen het nieuws.

Wat ik zelf hier zie in Amsterdam-West. Alle horeca en winkeltjes enzo hebben geen pin of 'doet het niet':'). En van die broodzaakjes en vistenten waar 3 gasten per dag kopen maar die tenten zitten er al wel jaren. Is groot deel gewoon drugs witwassen.

Maar is misschien een ander onderwerp :+
pi_181756209
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:29 schreef BEFEM het volgende:

[..]

De marges zijn ook heel laag in de horeca. Verder zijn er achterlijke regels. Sinds 1 juli moet elk restaurant of kroeg altijd een BHV aanwezig hebben en een veiligheidsplan maken. Echt van de zotte.
Dat geldt vooral voor de natte horeca. Het steeds maar invoeren van nieuwe verplichtingen is idd diep treurig. Horeca ondernemers moeten zich gezamenlijk eens gaan afzetten..
pi_181756237
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:36 schreef hooibaal het volgende:

[..]

Wat zal de inkoopsprijs zijn? 1,20 de liter? Heb je een bruto marge van ¤12,80 oftewel 91%. Dat zou ik met de beste wil van de wereld niet laag willen noemen.
Haha nee man. Ze zitten vast aan contracten van de leveranciers. Weet het niet uit mn hoofd maar het is wel veel meer dan 1.20 per liter. Ligt ook aan je contract uiteraard en je omzet.
  vrijdag 7 september 2018 @ 18:39:34 #19
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_181756241
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:36 schreef hooibaal het volgende:

[..]

Wat zal de inkoopsprijs zijn? 1,20 de liter? Heb je een bruto marge van ¤12,80 oftewel 91%. Dat zou ik met de beste wil van de wereld niet laag willen noemen.
Inkoop zo'n 1600 voor 500 liter. Zonder korting, afhankelijk van de afname gaat daar nog behoorlijk wat van af.
Laffe huichelaar
  vrijdag 7 september 2018 @ 18:40:00 #20
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181756254
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:36 schreef hooibaal het volgende:

[..]

Wat zal de inkoopsprijs zijn? 1,20 de liter? Heb je een bruto marge van ¤12,80 oftewel 91%. Dat zou ik met de beste wil van de wereld niet laag willen noemen.
Dat mochten ze willen. Ten eerste is de inkoopprijs hoger, een ondernemer betaalt per liter meer dan de consument in de supermarkt betaalt, ten tweede heb je ook tapverliezen. Waarom doet een ondernemer dit dan? Omdat een onderneming in de horeca zo'n risico is dat de bank geen lening verstrekt en dus de brouwerij dit zelf doet. Met een wurgcontract erbij...
pi_181756272
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:35 schreef Hathor het volgende:

[..]

Zijn die kroegen niet grotendeels in handen van de grote bierbrouwerijen en zijn die eigenaren dus niet gewoon zetbazen?
Volgens mij niet, het was pas in het nieuws dat het een groot probleem is. Zit mobiel en kan het zo snel niet vinden. Ook veel horeca die om de 6 maanden veranderen, dat klopt natuurlijk ook van geen kanten.
  vrijdag 7 september 2018 @ 18:41:20 #22
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_181756282
Maar goed, als we dat even doorrekenen. is dat 3,2 per liter. 0.64 voor een fluitje wat voor zo'n 2 euro de deur uitgaat
Laffe huichelaar
pi_181756308
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:36 schreef hooibaal het volgende:

[..]

Wat zal de inkoopsprijs zijn? 1,20 de liter? Heb je een bruto marge van ¤12,80 oftewel 91%. Dat zou ik met de beste wil van de wereld niet laag willen noemen.
Inmiddels hoger denk ik. Op basis van mijn ervaring lag pakweg 10 jaar geleden de literprijs op 1,10 bij een gemiddelde afname van 2000 liter per week.
pi_181756357
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 18:41 schreef timmmmm het volgende:
Maar goed, als we dat even doorrekenen. is dat 3,2 per liter. 0.64 voor een fluitje wat voor zo'n 2 euro de deur uitgaat
En daar moeten het glas, de stoel, de tafel, het licht, de ober, de kroeg zelf, de vaatwasser etc etc ook nog van betaald worden.

Horeca heeft over het algemeen echt niet zo'n grote marge. Uiteraard zijn er uitschieters...
Weggegaan en opgerot
pi_181756392
Nou, misschien kunnen we voor de horeca dan ook een sloot Polen gaan invliegen die voor acht euro per uur komen werken. Want meer dan dat kunnen die arme horecaondernemers toch echt niet betalen.
Brutalen hebben de halve wereld; doe mij die andere helft dan maar
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')