https://eenvandaag.avrotr(...)or-personeelstekort/quote:Restaurants en cafés sluiten hun deuren, vaak een extra dag maar soms zelfs helemaal. Dat komt omdat er een schreeuwend tekort is aan gekwalificeerd personeel. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt het een groot probleem, maar ziet ook dat de werknemer in de horeca verandert.
Volgens voorzitter Robèr Willemsen van KHN zijn er momenteel 30.000 vacatures in de horeca, waarvan ruim een derde, zo’n tienduizend vacatures, structureel niet in te vullen zijn. Willemsen spoort ondernemers aan creatief te zijn: “We kennen allemaal de voorbeelden van ondernemers die zorgen voor huisvesting of vervoer, zoals een scooter voor hun personeel. Maar in de brede zin geldt voor de meeste ondernemers dat ze goed naar de arbeidstijden en werkomstandigheden moeten kijken en ook naar opleiding en ontwikkeling van mensen. Dat is heel belangrijk.”
Willemsen ziet ook dat er veel uitvallers zijn bij de horeca-opleidingen: “Ook daar moeten we wat aan doen, het vak moet aantrekkelijker worden. De tijden van 80 tot 90 uur werken in de week zijn voor de nieuwkomers in de horeca een no-go. Daar moet je als sector op anticiperen.”
De marges zijn ook heel laag in de horeca. Verder zijn er achterlijke regels. Sinds 1 juli moet elk restaurant of kroeg altijd een BHV aanwezig hebben en een veiligheidsplan maken. Echt van de zotte.quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:26 schreef Daario het volgende:
Lees: geen personeel beschikbaar die voor een hongerloon wil werken
Hoe komt het dan dat alle horeca-ondernemers die ik ken behoorlijk loaded zijn?quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:29 schreef BEFEM het volgende:
De marges zijn ook heel laag in de horeca
Je betaalt 2,80 voor een biertje en de marges zijn heel laag. Vast.quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:29 schreef BEFEM het volgende:
[..]
De marges zijn ook heel laag in de horeca. Verder zijn er achterlijke regels. Sinds 1 juli moet elk restaurant of kroeg altijd een BHV aanwezig hebben en een veiligheidsplan maken. Echt van de zotte.
Dan verhoog je de marges maar...quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:29 schreef BEFEM het volgende:
[..]
De marges zijn ook heel laag in de horeca. Verder zijn er achterlijke regels. Sinds 1 juli moet elk restaurant of kroeg altijd een BHV aanwezig hebben en een veiligheidsplan maken. Echt van de zotte.
Weet ik niet, witwassen ofzo. In Amsterdam wordt 90% van de horeca contant betaald (als in; het pand). Is een groot deel drugsgeld.quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:30 schreef Hamzoef het volgende:
[..]
Hoe komt het dan dat alle horeca-ondernemers die ik ken behoorlijk loaded zijn?
Waar kan je nog voor die prijs een biertje halen dan? In schubbekutteveen?quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:30 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Je betaalt 2,80 voor een biertje en de marges zijn heel laag. Vast.
Want dat is inderdaad alles wat je kosten zijn...quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:30 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Je betaalt 2,80 voor een biertje en de marges zijn heel laag. Vast.
Nee man. Niet allemaal.quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:31 schreef BEFEM het volgende:
[..]
Weet ik niet, witwassen ofzo. In Amsterdam wordt 90% van de horeca contant betaald (als in; het pand). Is een groot deel drugsgeld.
Je kan de marges bijna alleen maar verhogen door de prijzen te verhogen. We weten allemaal dat er dan ook weer een hoop gezeik komt.quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:30 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Dan verhoog je de marges maar...
Dit is zoals altijd: er is een tekort aan mensen die tegen dat salaris willen werken.
Verdubbel je het salaris dan heb je geen problemen.
Kleine marge betekent teveel aanbod tov de vraag of een te grote overhead.quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:33 schreef BEFEM het volgende:
[..]
Je kan de marges bijna alleen maar verhogen door de prijzen te verhogen. We weten allemaal dat er dan ook weer een hoop gezeik komt.
Zijn die kroegen niet grotendeels in handen van de grote bierbrouwerijen en zijn die eigenaren dus niet gewoon zetbazen?quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:31 schreef BEFEM het volgende:
[..]
Weet ik niet, witwassen ofzo. In Amsterdam wordt 90% van de horeca contant betaald (als in; het pand). Is een groot deel drugsgeld.
Wat zal de inkoopsprijs zijn? 1,20 de liter? Heb je een bruto marge van ¤12,80 oftewel 91%. Dat zou ik met de beste wil van de wereld niet laag willen noemen.quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:32 schreef BEFEM het volgende:
[..]
Want dat is inderdaad alles wat je kosten zijn...
Ik ken de situatie niet van de mensen die jij kent, ik quote alleen het nieuws.quote:
Dat geldt vooral voor de natte horeca. Het steeds maar invoeren van nieuwe verplichtingen is idd diep treurig. Horeca ondernemers moeten zich gezamenlijk eens gaan afzetten..quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:29 schreef BEFEM het volgende:
[..]
De marges zijn ook heel laag in de horeca. Verder zijn er achterlijke regels. Sinds 1 juli moet elk restaurant of kroeg altijd een BHV aanwezig hebben en een veiligheidsplan maken. Echt van de zotte.
Haha nee man. Ze zitten vast aan contracten van de leveranciers. Weet het niet uit mn hoofd maar het is wel veel meer dan 1.20 per liter. Ligt ook aan je contract uiteraard en je omzet.quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:36 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Wat zal de inkoopsprijs zijn? 1,20 de liter? Heb je een bruto marge van ¤12,80 oftewel 91%. Dat zou ik met de beste wil van de wereld niet laag willen noemen.
Inkoop zo'n 1600 voor 500 liter. Zonder korting, afhankelijk van de afname gaat daar nog behoorlijk wat van af.quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:36 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Wat zal de inkoopsprijs zijn? 1,20 de liter? Heb je een bruto marge van ¤12,80 oftewel 91%. Dat zou ik met de beste wil van de wereld niet laag willen noemen.
Dat mochten ze willen. Ten eerste is de inkoopprijs hoger, een ondernemer betaalt per liter meer dan de consument in de supermarkt betaalt, ten tweede heb je ook tapverliezen. Waarom doet een ondernemer dit dan? Omdat een onderneming in de horeca zo'n risico is dat de bank geen lening verstrekt en dus de brouwerij dit zelf doet. Met een wurgcontract erbij...quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:36 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Wat zal de inkoopsprijs zijn? 1,20 de liter? Heb je een bruto marge van ¤12,80 oftewel 91%. Dat zou ik met de beste wil van de wereld niet laag willen noemen.
Volgens mij niet, het was pas in het nieuws dat het een groot probleem is. Zit mobiel en kan het zo snel niet vinden. Ook veel horeca die om de 6 maanden veranderen, dat klopt natuurlijk ook van geen kanten.quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:35 schreef Hathor het volgende:
[..]
Zijn die kroegen niet grotendeels in handen van de grote bierbrouwerijen en zijn die eigenaren dus niet gewoon zetbazen?
Inmiddels hoger denk ik. Op basis van mijn ervaring lag pakweg 10 jaar geleden de literprijs op 1,10 bij een gemiddelde afname van 2000 liter per week.quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:36 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Wat zal de inkoopsprijs zijn? 1,20 de liter? Heb je een bruto marge van ¤12,80 oftewel 91%. Dat zou ik met de beste wil van de wereld niet laag willen noemen.
En daar moeten het glas, de stoel, de tafel, het licht, de ober, de kroeg zelf, de vaatwasser etc etc ook nog van betaald worden.quote:Op vrijdag 7 september 2018 18:41 schreef timmmmm het volgende:
Maar goed, als we dat even doorrekenen. is dat 3,2 per liter. 0.64 voor een fluitje wat voor zo'n 2 euro de deur uitgaat
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |