abonnement Unibet Coolblue
pi_181726640
We hadden gisteren een BBQ en we wilden een brisket bereiden zoals ze in Amerika doen maar helaas was het na 9 uur op de BBQ veelste droog en dat is heel jammer voor een duur stuk vlees. Mijn vraag is, wat kan ik doen met de leftovers om die nog ergens in te gebruiken? Iemand ideeen?


We hadden een voorgerecht dus we hadden sowieso lekker gegeten.

De brisket.




En volgende keer beter uiteraard.
pi_181726662
Stoven.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  donderdag 6 september 2018 @ 14:01:52 #3
479089 wollah
#BLACKLIVESMATTER
pi_181726679
Ziet er wel goed uit
#KICKOUTZP
pi_181726686
Goed verzorgd trouwens! Ziet ervallemaal fantastisch uit.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  roze donderdag 6 september 2018 @ 14:08:04 #5
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_181726747
Omg ik wil dit.
Your beauty never ever scared me.
  donderdag 6 september 2018 @ 14:08:48 #6
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_181726751
Klein snijden en Kroketten van maken of huzarensalade
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_181726776
De smaak was wel goed, de smokering was aanwezig maar ik denk dat we te laat zijn begonnen. De interne temperatuur bleek heel lang op 60 graden en we wilden naar 90 graden. Er zijn teveel verschillende recepten over wat de kerntemperatuur moet zijn. We hebben hem ook ingepakt en een uur laten rusten.
pi_181727229
Wat zonde zeg!
Brisket staat hier ook op de lijst om snel te maken, er ligt al een stuk in de vriezer.

Ik heb wel twee recepten waarin je je restjes kan verwerken. Als ik thuis ben post ik ze voor je.
Spoilers!
pi_181727303
Misschien wel handig als je het gewoon klapstuk noemt.
Bridget is Amerikaans. Maar ja, je bent een voetballer.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_181727593
quote:
1s.gif Op donderdag 6 september 2018 14:43 schreef Sigaartje het volgende:
Misschien wel handig als je het gewoon klapstuk noemt.
Bridget is Amerikaans. Maar ja, je bent een voetballer.
Met klapstuk had, denk ik, niemand geweten wat het precies was.
Dit stuk vlees op de bbq, wordt ook hier een briskit genoemd :Y
pi_181727606
Maar ik zou het vlees denk ik ook gebruiken voor een rendang, of een stoofpot TS :)
pi_181727615
Haha Sigaartje. Lucky Strike, ben benieuwd naar je resultaat.
  donderdag 6 september 2018 @ 15:10:53 #13
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_181727818
quote:
1s.gif Op donderdag 6 september 2018 14:43 schreef Sigaartje het volgende:
Misschien wel handig als je het gewoon klapstuk noemt.
Bridget is Amerikaans. Maar ja, je bent een voetballer.
Ja en nee, brisket snijden ze vaak de vetlaag weg die wel op / tussen klapstuk zit

Mijn ervaring is dat brisket zoals hierboven al gauw droog wordt, beste werkt om langzaam te garen en dan op einde ff de fik erin voor een korstje.
Mijn voorkeur gaat zowieso dan uit naar een stuk short rib, net wat malser/vetter
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_181728073
Qua barbecue is brisket gewoon een normaal woord :Y

Ik zou in geen geval een stoofpot of rendang van je vlees maken. Langer verhitten betekent dat het alleen maar droger wordt.

Als wij pulled pork maken gaan er altijd een paar zakjes in de vriezer, meestal met een beetje saus/mop zodat het vlees wat sappiger blijft, ook bij het opwarmen.

Enchiladas is een makkelijke manier om restjes vlees te verwerken. Het vlees hoeft maar een paar minuten opgewarmd te worden voor het nog even in de oven gaat, het droogt dan nog nauwelijks uit. De enchiladasaus die in het recept genoemd wordt is trouwens geweldig.

Je kunt ook tacos vullen met je opgebakken restjes. Wij eten er deze toppings bij:
• Rode kool (of sla)
• Geraspte kaas
• Roomkaas
• Ananas
• Jalapeno
• Koriander
• Avocado
• Limoensap
• Rode ui
Spoilers!
pi_181728602
quote:
0s.gif Op donderdag 6 september 2018 15:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
Qua barbecue is brisket gewoon een normaal woord :Y

Ik zou in geen geval een stoofpot of rendang van je vlees maken. Langer verhitten betekent dat het alleen maar droger wordt.


Ok sorry dan. Ik moest het opzoeken. Ik kende het hele woord niet.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  donderdag 6 september 2018 @ 18:52:47 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181732255
Een mooie runderbouillon maken en daar een paar uur in laten trekken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181748112
Je zou kunnen proberen om een paar plakken tot beef jerkey te verwerken. Drogen in de hetelucht oven op 50 graden met de deur op een kier.

Wie weet is het smakelijk.
Op BBQ fora worden de afsnijdsels van een brisket nog wel eens tot krokante blokjes gebokken, om erbij te serveren. Maar een hele brisket tot droge brokken reduceren wil je toch ook niet.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 7 september 2018 @ 12:25:27 #18
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_181748181
je zou van de kaas en de brisket een philadelphia cheese steak kunnen maken..

Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
  vrijdag 7 september 2018 @ 15:04:12 #19
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_181751208
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 12:21 schreef Gripper het volgende:
Je zou kunnen proberen om een paar plakken tot beef jerkey te verwerken. Drogen in de hetelucht oven op 50 graden met de deur op een kier.

Wie weet is het smakelijk.
Op BBQ fora worden de afsnijdsels van een brisket nog wel eens tot krokante blokjes gebokken, om erbij te serveren. Maar een hele brisket tot droge brokken reduceren wil je toch ook niet.
Beef jerkey is toch alleen gedroogd? Niet verhit.

Het is dan echt een hele dunne schoenzool die je eet
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_181855135
Dit is het uiteindelijk geworden.




Heb een pulled chicken pasta gebruikt en een uur laten sudderen. Het is dan iets smeuiger maar toch nog aan de droge kant. De smaak was goed.
pi_181855628
Komt jouw gasslang nou van bovenaf, en dan achter het fornuis langs? En als daar nou eens een hete pan tegenaan staat ofzo? :X
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 12 september 2018 @ 12:22:44 #22
370352 I
Eye for an I
pi_181856307
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 11:52 schreef Gripper het volgende:
Komt jouw gasslang nou van bovenaf, en dan achter het fornuis langs? En als daar nou eens een hete pan tegenaan staat ofzo? :X
Dan, niks. :+ Aan de structuur van de slang te zien gaat het om een flexibele RVS slang. Die kunnen heel wat hebben. :D
pi_181862598
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 11:52 schreef Gripper het volgende:
Komt jouw gasslang nou van bovenaf, en dan achter het fornuis langs? En als daar nou eens een hete pan tegenaan staat ofzo? :X
Is bij mij ook zo hoor. En mijn fornuis heeft ook zo’n opstaande rand aan de achterkant dus een pan komt daar echt niet tegenaan ;)
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_181862935
Volgende keer in quesadilla's gebruiken misschien?
  woensdag 12 september 2018 @ 18:53:54 #25
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_181864593
Wat is een pulled chicken pasta? :?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')