Na het met plezier gelezen te hebben van Sigaartjes kooktopics kwam ik op het idee om zelf ook eens een kooktopic te maken. Daarom laat ik in dit topic met veel foto’s zien hoe ik Tagliatelle Bolognese maak.
Dit maak ik niet strikt zoals het “hoort”, noch ben ik een kok maar een student, dus als je hysterisch wordt van tomaten in de Bolognese of matige kookskills is dit topic niet voor jou; hou je van veel foto’s dan zeker wel; zelf vind ik het altijd erg lekker in ieder geval.
De ingrediënten (op wat vergeten dingen zoals olijfolie na):
Ik begin met het ontvellen van de tomaten, omdat ik de vellen niet in de saus wil hebben, eerst het vel een beetje insnijden:
Kort in kokend water tot het vel los ziet komen en dan onder de koude kraan:
Daarna het vel eraf trekken, dit kost geen enkele moeite meer, heel netjes hoeft dit ook niet te gebeuren want de tomaten herken je straks toch niet meer terug qua vorm:
Nu kunnen de tomaten apart die heb ik straks pas weer nodig, nu de wortels schaven:
En de bleekselderij wassen en kleinsnijden:
En de ui snipperen, dit allemaal hoeft ook niet al te nauwkeurig, het is een lekker rommelig gerecht:
En alle ui bij de wortel en bleekselderij gooien:
Nu het grootste gedeelte van het snijwerk klaar is zet ik een pan op het vuur met een goede scheut olijfolie:
Vervolgende de gesneden groente erin op matig hoog(?) vuur en goed blijven roeren:
Na een paar minuutjes het vuur laag zetten en de deksel erop, af en toe roeren en met rust laten tot je ziet dat het vocht wat uit de groente is en het warm is. Zelf eet ik nu een stuk overgebleven pizza van gisteravond maar je kan nu even iets anders doen.
Nu de groente heet is en het vocht er wat uit:
Kan de gehakt erbij:
Gelijk goed erdoorheen roeren anders krijg je harde stukjes en dat vind ik niet lekker.
Na een paar minuutjes roeren krijg je dit:
En dan lekker de deksel erop en je kan weer even iets anders doen voor een kwartiertje of zo:
Hierna gaan we de tomaten gebruiken, snij het harde stukje waar de steel aan zat eraf en de tomaat in vier parten:
En gooi ze in de pan:
Dan ontvel ik de knoflook:
En gooi ik dit ook in de pan en roer het allemaal goed door:
Tot zover ben ik nu gekomen, ik zal straks deel twee posten, en als laatste vanavond deel drie waar ik de tagliatelle maak en het gerecht afrond en laat weten hoe het smaakt.
Med venlig hilsen Flip.[ Bericht 0% gewijzigd door FlippingCoin op 05-09-2018 15:42:49 ]
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome