abonnement Unibet Coolblue
pi_181704350
Slot op de koelkast flikkeren. Geen kostgeld = geen eten, klaar. En al helemaal niet voor twee personen. Zodra ze d'r dieren geen eten/drinken/schoon hok meer geeft en jij 't moet gaan doen, op marktplaats ermee. Persoonlijk zou ik ook de sloten vervangen en zeggen dat je dochter welkom is om aan te bellen en naar binnen te komen, maar dat haar vriend weer terug naar huis mag. Ze betaalt jullie niks en laat ongewenste mensen binnen, dus ze heeft haar recht op een huissleutel wel verspeeld, lijkt me.

Als ze dan toch een keer als volwassenen wil komen praten over de situatie, staat je deur open. Dan moet je wel ook echt gaan meedenken zonder wrok, zonder verwijten. Niet daar dan nog gaan staan kibbelen.

En als je dochter dat moment niet bereikt en blijft vechten, dan lijkt het me wel klaar. Jullie zijn geen liefdadigheidsinstantie, en als ze zich niet aan jullie regels wil houden en daar niet eens normaal over kan praten, is er onder jullie dak geen plaats voor haar.

Liefde kan onvoorwaardelijk zijn, maar steun hoeft dat niet te zijn. Stel je dochter was een heroine verslaafde die maar bleef huilen om geld, had je haar dat dan ook gegeven? Soms betekent ouder zijn en houden van je kind dat je ervoor gaat staan dat je beter weet wat goed voor ze is, hoe hard ze ook protesteren.
Your opinion of me is none of my business.
  woensdag 5 september 2018 @ 14:31:02 #102
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_181704461
quote:
10s.gif Op woensdag 5 september 2018 14:22 schreef HostiMeister het volgende:

[..]

"I brought you into this world and if need be I will take you out of it."
Dat zei die dominee tegen Samuel Jackson in "Jungle Fever" toch?
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_181704494
Heb je al eens (constructief) met die vriend erover gesproken? Nog even los van je dochter zou je hem toch wel duidelijk moeten kunnen maken dat de huidige situatie onhoudbaar is en dat zijn vrijwel permanente aanwezigheid in jullie huis ongewenst is? Als je hem meekrijgt, raakt je dochter wellicht ook eerder overtuigd.

En voor de rest, laat je niet zomaar gek maken door je dochter. Uiteindelijk is het jullie huis en is je dochter volwassen en dus in staat om zelf verantwoordelijkheid te dragen.
pi_181704629
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 14:25 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Dus in andere woorden:
"We hebben jou ooit op deze aarde gezet omdat we dat toen leuk vonden, maar nu ben je niet schattig meer en begin je ons te irriteren en kun je voor mij part onder een brug gaan slapen. Life's a bitch."

Mooi hoor Spijkerbroek. :')
In jouw woorden, die de mijne verdraaien.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_181704659
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 14:32 schreef itchycoo het volgende:
Heb je al eens (constructief) met die vriend erover gesproken? Nog even los van je dochter zou je hem toch wel duidelijk moeten kunnen maken dat de huidige situatie onhoudbaar is? Als je hem meekrijgt, raakt je dochter wellicht ook eerder overtuigd.
Lijkt mij ook een eerste stap eigenlijk. Van een 28-jarige mag je normaal gesproken wel verwachten dat hij dit wat volwassener oppikt.

Al heb ik wel mijn bedenkingen over schoonzoon in kwestie. De gemiddelde 28-jarige is normaliter toch een stuk verder in zijn/haar persoonlijke ontwikkeling dan een 21-jarige. Het feit dat ze samen een relatie aan gaan zegt wel wat over schoonzoon.
pi_181704685
Ik vind het allemaal wel agressieve oplossingen, hoor. Slot op de koelkast, sleutels vervangen, pfff... Of dat nou de oplossingen zijn? Daarmee maak je het er voor jezelf ook niet leuker op.

Dit lijkt me inderdaad een stuk constructiever:
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 14:32 schreef itchycoo het volgende:
Heb je al eens (constructief) met die vriend erover gesproken? Nog even los van je dochter zou je hem toch wel duidelijk moeten kunnen maken dat de huidige situatie onhoudbaar is en dat zijn vrijwel permanente aanwezigheid in jullie huis ongewenst is? Als je hem meekrijgt, raakt je dochter wellicht ook eerder overtuigd.

En voor de rest, laat je niet zomaar gek maken door je dochter. Uiteindelijk is het jullie huis en is je dochter volwassen en dus in staat om zelf verantwoordelijkheid te dragen.
Somebody that I used to know
pi_181704693
Wat een leven :') . Ik bedoel, welke 28-jarige heeft er nou in hemelsnaam zoiets van 'ja, dit is leuk, lekker bij mijn schoonouders inwonen'.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_181704951
Nou.....gewoon eruit gooien, jullie huis en jullie regels.
Mooie stelregel voor kinderen: voeden, opvoeden, opleiden, opzouten.
pi_181704953
Dat gezegd hebbende lijken dingen als een slot op de koelkast me dusdanig kinderachtig dat het je probleem alleen maar verergert. Het is geen studentenhuis, het is jouw huis, en in je eigen huis hoef je toch verdomme je koelkast niet van het slot te halen voor je een biertje kan pakken. Kom nou :') .

Ga gewoon met haar om de tafel zitten en leg de huisregels neer. Die kerel is voorlopig niet meer welkom, de deur staat voor haar altijd open als ze zich aan je regels houdt, als ze volledig bij jullie woont kan ze ook gaan bijdragen, de was wordt niet meer voor haar gedaan en voor die dieren gaat ze of zelf zorgen, of ze moeten eruit. Dan mag ze het daar mee eens zijn of niet, dit is hoe het is, en als ze het er niet mee eens is staat het haar volledig vrij om op zichzelf te gaan wonen of bij haar vriend in te trekken. Als ze zich niet aan de regels houdt ben je overigens genoodzaakt om haar spullen in het weekend in een karretje te laden en naar het huis van haar vriend te rijden, dan mag ze het vanaf daar uitzoeken. Dat moet je ook wel doen, loze beloftes heb je niks aan.

Het is natuurlijk lastig, want het blijft je dochter, maar ook jij hebt recht op woongenot en als jullie dochter dat dusdanig verstoord dat er niet mee te leven is dan is het toch pech voor je volwassen dochter maar zal ze gewoon in moeten schikken of weg moeten wezen.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_181704983
Kijk eens een aflevering van Dr Phil over dit onderwerp (ja, I know, Amerikaanse commercieel rommel, maar toch):

1) Beloon haar slechte gedrag niet
2) Handel naar wat beter is voor haar op de lange termijn en handel niet vanuit je eigen schuldgevoel.

Dus: grenzen stellen (over 3 maanden het huis uit, als ze haar vriend wil zien kan het bij hem). Daar leert ze meer van dan dat van dit halfslachtige gedoe.
Frankly, my dear, I don't give a damn.
pi_181704994
Je zegt trouwens wel dat ze haar eigen kamer opruimt. Misschien kan je die honden daar dan heen verhuizen. Het zijn haar honden..
Somebody that I used to know
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 5 september 2018 @ 15:06:14 #112
74056 crew  ToT
pi_181705080
Als die chihuahua's een probleem zijn; gewoon muizenvallen zetten! ^O^ Okee die dingen zijn wel ontworpen voor net wat grotere diertjes dan die keffertjes, maar het zal vast wel werken! ;)
pi_181705097
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 12:49 schreef Draconian het volgende:
Even de mening van wat Fokkers hier weten >:)

Mijn vrouw en ik hebben een dochter van 21 jaar. Ze heeft een vriend van 28 jaar. Ze gingen proberen samen te wonen in zijn koophuis maar dat liep spaak. Teveel ruzie en een knipperlichtrelatie.

In de tijd dat ze even daar woonde/logeerde hadden ze samen 2 honden erbij genomen terwijl ik nog zei van niet doen. Je kan er niet voor zorgen. Totaal dus 3 Chihuahua's. Slecht luisteren naar advies van mij.

In ieder geval woont ze dus weer thuis met 3 honden en 2 vogels. Maar haar vriend slaapt nu 5 dagen in de week bij ons en is 7 dagen per week op visite. We krijgen als ouder hier verschrikkelijke ergernissen van. Onze dochter ruimt alleen haar slaapkamer op en meer niet. De honden moet mijn vrouw op passen als ze werkt. Mijn dochter heeft rond de 1200 euro schoon in de maand. Weigert kostgeld te betalen en weigert ook de serre te stofzuigen en te dweilen met al die hondenharen en rotzooi van die 2 vogels.

We hebben al ruzie gehad maar ze luisteren niet. Ik vind het zwaar vervelend worden dat haar vriend iedere dag bij ons is terwijl hij een eigen koophuis heeft. Mijn dochter weigert daar te slapen of paar avonden in de week daar te gaan zitten. Mijn vrouw en ik zitten niet meer lekker in ons huis.

Welke stappen kun je nu nog meer nemen? De hel laten uitbreken?
Dit gedrag zal niet uit de lucht zijn komen vallen, wel? Je moet gewoon jouw grenzen bepalen. Ik zou denken dat ze oud genoeg is om op zichzelf te gaan wonen. Maar als je haar toch wil tolereren: honden naar die vriend (of asiel, in ieder geval niet bij jullie), kostgeld betalen en gewoon meehelpen met schoonmaken. Zo niet, alsnog opbokken. En het aantal overnachtingen kun je ook beperken.

Zal ze pissig worden? Vast. Gevolg van in het verleden niet genoeg grenzen stellen vermoed ik.

Alternatief is over je heen laten lopen. Wellicht is dat een keuze uit het verleden geweest. Zou ik mee ophouden.
pi_181705114
quote:
7s.gif Op woensdag 5 september 2018 14:58 schreef Ludachrist het volgende:
Dat gezegd hebbende lijken dingen als een slot op de koelkast me dusdanig kinderachtig dat het je probleem alleen maar verergert. Het is geen studentenhuis, het is jouw huis, en in je eigen huis hoef je toch verdomme je koelkast niet van het slot te halen voor je een biertje kan pakken. Kom nou :') .

Ga gewoon met haar om de tafel zitten en leg de huisregels neer. Die kerel is voorlopig niet meer welkom, de deur staat voor haar altijd open als ze zich aan je regels houdt, als ze volledig bij jullie woont kan ze ook gaan bijdragen, de was wordt niet meer voor haar gedaan en voor die dieren gaat ze of zelf zorgen, of ze moeten eruit. Dan mag ze het daar mee eens zijn of niet, dit is hoe het is, en als ze het er niet mee eens is staat het haar volledig vrij om op zichzelf te gaan wonen of bij haar vriend in te trekken. Als ze zich niet aan de regels houdt ben je overigens genoodzaakt om haar spullen in het weekend in een karretje te laden en naar het huis van haar vriend te rijden, dan mag ze het vanaf daar uitzoeken. Dat moet je ook wel doen, loze beloftes heb je niks aan.

Het is natuurlijk lastig, want het blijft je dochter, maar ook jij hebt recht op woongenot en als jullie dochter dat dusdanig verstoord dat er niet mee te leven is dan is het toch pech voor je volwassen dochter maar zal ze gewoon in moeten schikken of weg moeten wezen.
En hoe ga je handhaven? Vriend is nu ook al niet welkom en zit toch op de bank. ;)
Your opinion of me is none of my business.
pi_181705148
quote:
1s.gif Op woensdag 5 september 2018 15:08 schreef Sarasi het volgende:

[..]

En hoe ga je handhaven? Vriend is nu ook al niet welkom en zit toch op de bank. ;)
Gewoon, tegen hem zeggen dat hij niet welkom is. Hij is 28, ik mag toch aannemen dat hij dan zegt 'oke, dan ga ik naar mijn eigen woning die ik gekocht heb'.

Ik ga er niet direct van uit dat het zo'n proleet is dat hij zegt 'krijg de tering ik neuk je dochter en ik ga op je bank zitten zoveel ik wil'. En zo ja, dan bel je de politie.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_181705199
Trappen jullie hier nog steeds in? :D Fake
pi_181705250
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 15:12 schreef videonatic het volgende:
Trappen jullie hier nog steeds in? :D Fake
Wel een verhaal wat al lang speelt dan .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Edit: Sorry, wil wel serieus blijven. Het is je dochter en je geeft om haar. En je ziet ook dat ze niet al te slimme keuzes maakt. En daar wil je haar het liefst voor behoeden, maar dat kan natuurlijk niet. Maar steunen kan wel. Maar natuurlijk niet ten koste van jezelf. Dus ik denk toch maar wel wat grenzen stellen. Het een (grenzen) hoeft het ander (liefde, steun) niet uit te sluiten.
Somebody that I used to know
pi_181705258
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 15:12 schreef videonatic het volgende:
Trappen jullie hier nog steeds in? :D Fake
Nou nee. Maar veel tips zijn hier handig.
Het vasthouden aan haat is als het vasthouden van een heet stuk steenkool, met de intentie om het tegen iemand aan te gooien; jij bent degene die zich brandt.
pi_181705301
quote:
2s.gif Op woensdag 5 september 2018 15:15 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Wel een verhaal wat al lang speelt dan .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dit maakt het alleen maar dat het er nog dikker bovenop zit. Ook hoe er met alle tips wordt omgegaan. Don't feed the troll mensen.
pi_181705314
Wel gelachen om dat vorige topic.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_181705334
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 15:17 schreef videonatic het volgende:

[..]

Dit maakt het alleen maar dat het er nog dikker bovenop zit. Ook hoe er met alle tips wordt omgegaan. Don't feed the troll mensen.
Waarom reageer je hier überhaupt als je denkt dat het nep is? Tot nu toe ben jij de troll.....
Het vasthouden aan haat is als het vasthouden van een heet stuk steenkool, met de intentie om het tegen iemand aan te gooien; jij bent degene die zich brandt.
pi_181705335
quote:
10s.gif Op woensdag 5 september 2018 15:18 schreef Ludachrist het volgende:
Wel gelachen om dat vorige topic.
Inderdaad. Pareltje.
pi_181705432
quote:
2s.gif Op woensdag 5 september 2018 15:15 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Wel een verhaal wat al lang speelt dan .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Edit: Sorry, wil wel serieus blijven. Het is je dochter en je geeft om haar. En je ziet ook dat ze niet al te slimme keuzes maakt. En daar wil je haar het liefst voor behoeden, maar dat kan natuurlijk niet. Maar steunen kan wel. Maar natuurlijk niet ten koste van jezelf. Dus ik denk toch maar wel wat grenzen stellen. Het een (grenzen) hoeft het ander (liefde, steun) niet uit te sluiten.
Wordt ook wel druk in huis met schoonzoon, dochter, huisdieren, mama met kapotte ruggenwervels en een puberzoon met overgewicht en foute vriendjes.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 5 september 2018 @ 15:25:37 #124
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_181705459
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 15:12 schreef videonatic het volgende:
Trappen jullie hier nog steeds in? :D Fake
Ik heb onderhand ook het vermoeden dat dit topic fake is.
Dit zou ook ongeveer een soort topic zijn wat ik op het Viva forum zou neergooien. :')
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_181705471
quote:
10s.gif Op woensdag 5 september 2018 15:24 schreef Chewie het volgende:

[..]

Wordt ook wel druk in huis met schoonzoon, dochter, huisdieren, mama met kapotte ruggenwervels en een puberzoon met overgewicht en foute vriendjes.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:o
Alleen daarom al moet je dit soort dingen posten onder een kloonaccount. Je hele doopceel wordt hier gelicht op Fok! (en ik doe eraan mee :@ )
Somebody that I used to know
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')