abonnement Unibet Coolblue
pi_181701797
Vragen rondom Jos B

quote:
De politie heeft een verdachte in beeld in de zaak van Nicky Verstappen.

Op een persconferentie maakte de politie bekend dat de verdachte de 55-jarige Jos B is. Hij woonde ten tijde van de dood van Nicky bij zijn moeder in het naburige Simpelveld en vertrok oktober vorig jaar naar een chalet in de Franse Vogezen.

Sinds 19 februari heeft niemand nog iets van hem vernomen. In april is hij als vermist opgegeven. Hij had geen partner en geen kinderen en organiseerde survivaltochten in de Vogezen. Hij staat nu op de Europese opsporingslijst.

Jos B kwam in beeld door het dna-verwantschapsonderzoek waaraan het afgelopen half jaar ongeveer 15.000 mannen hebben meegedaan. Hij deed daar zelf niet aan mee, maar dna van zijn familieleden leidde naar hem.

Dat leidde tot een match:

De Nederlandse politie is samen met Franse collega's naar het chalet van de verdachte in de Vogezen gegaan, maar daar was hij niet meer. Het chalet is doorzocht en er zijn spullen in beslag genomen, en daar is zijn dna op aangetroffen. Volgens de politie gaf dat 100 procent zekerheid.

Zedendelict
Jos B was in het verleden actief bij de scouting en heeft enkele jaren op een peuterspeelzaal gewerkt. In 1985 kwam hij in beeld vanwege een zedendelict, maar die zaak werd geseponeerd. Welk delict dat was, kan de politie niet meer achterhalen. Zijn contactgegevens waren bekend, doordat hij in 1998 na de moord op Nicky Verstappen al door de politie is gehoord.

Op basis van de sporen die zijn gevonden, spreekt de politie van "daderspoor". De politie gaat ervan uit dat Jos B in de laatste uren van Verstappen bij hem is geweest. Ook gaat de politie ervan uit dat hij nog leeft en buiten beeld probeert te blijven. Omdat hij door zijn werk overlevingstechnieken in de natuur beheerst, kan het lastig zijn hem op te sporen.

Nicky Verstappen verdween in de nacht van 9 op 10 augustus 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. Een dag na zijn vermissing werd hij dood gevonden in de omgeving van het kamp.

De afgelopen jaren werden verscheidene verdachten aangehouden, maar allemaal wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten.

Jos B zelf was op 12 augustus 1998 een passant op de Brunssumerheide. Hij werd naar aanleiding daarvan twee keer gehoord, maar er waren geen aanwijzingen voor betrokkenheid.

Peter R. de Vries
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die de familie bijstaat en veel aandacht besteedde aan de verdwijning van Nicky Verstappen, liet vanochtend al op Twitter weten dat er een doorbraak was in de zaak en dat een strijd van twintig jaar wordt beloond. Hij bedankte politie en justitie voor hun vasthoudendheid de afgelopen jaren.

De moeder van Nicky Verstappen nam daarna het woord en richtte zich geëmotioneerd tot Peter R. de Vries. "Zonder jou was het nooit tot een oplossing gekomen. Je was een enorme steun voor ons en stond altijd klaar, ook tijdens je vakanties konden we je altijd bellen", zei ze.

De persconferentie:


De verdachte:

Naam: Jos B.
Geboortedatum: 29-10-1962
Lengte: 1,80 m.
Haarkleur: Bruin (inmiddels grijs), golvend kort model
Opvallende lichaamskenmerken: Grote oren

Foto's:


SPOILER: +3 foto's van Jos:
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: VERMISSING JOS V - DE FEITEN EN VRAGEN
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Krantenknipsels:
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Reconstructie DNA match B
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
PeterRdeV twitterde op woensdag 22-08-2018 om 08:31:08 BREAKING NEWS: Jaaaa....! Er is - eindelijk - een DOORBRAAK in de zaak van Nicky Verstappen! Hoera! Met de familie zal ik om 12:00 uur op persco van politie/justitie in Maastricht een uitgebreide verklaring afleggen. Een strijd van 20 jaar... wordt toch beloond! Today is the day! https://t.co/Mk0Mb35m2J reageer retweet


_______________________________________

Overige nuttige links:

Onderzoek naar dood Nicky Verstappen | Politie.nl (veel informatie!)

Dood van Nicky Verstappen | Wikipedia.com

Dossier over Nicky Verstappen

Overzicht zaak Nicky Verstappen (bron is niet neutraal, pusht een landelijke DNA databank; overzicht komt neutraal over)

overzicht NOS

31aug18: Naam gewijzigd naar verdachte Jos B. (is immers nu verdacht).
pi_181701993
https://www.politie.nl/ge(...)%20is%20er%20gebeurd?

Link uit de OP, van de politie. Die opgraving van Joos was toch in 2010?
Staan meer dingen in waarvan ik denk huh?
  woensdag 5 september 2018 @ 12:54:08 #3
3542 Gia
User under construction
pi_181702520
Hij komt, hij komt.....

vandaag toch?
  woensdag 5 september 2018 @ 13:01:39 #4
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_181702666
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 12:54 schreef Gia het volgende:
Hij komt, hij komt.....

vandaag toch?
Morgen
pi_181702866
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 12:54 schreef Gia het volgende:
Hij komt, hij komt.....

vandaag toch?
Mañana Mañana
  Spellchecker woensdag 5 september 2018 @ 13:12:25 #6
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_181702883
De laatste tocht van Jos B

Hoe belandde Jos Brech vanuit de Vogezen op de plek waar hij werd ontdekt? Hij lijkt direct op weg naar Spanje te zijn gegaan.
pi_181702886
Manon Seijkers verdween precies 2 jaar eerder op 10 augustus 1995.

Werd een half jaar laten gevonden, zo'n 400 meter van haar huis. Manon droeg geen schoenen. De vindplek van Manon werd regelmatig bezocht en ook na haar vermissing grondig doorzocht.

Ook deze zaak is weer sinds 2017onder de aandacht van een cold case team.
Ook zij hebben DNA, haar, gevonden op Manon. Mogelijk van de dader.
Helmond en Heibloem liggen niet eens zovervan elkaar.
pi_181702896
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 12:23 schreef ootjekatootje het volgende:
https://www.politie.nl/ge(...)%20is%20er%20gebeurd?

Link uit de OP, van de politie. Die opgraving van Joos was toch in 2010?
Staan meer dingen in waarvan ik denk huh?
Volgens mij 23 Nov 2010??


‘Even plassen’
Het belooft een leuke week te worden. Twee kinderen ruziën over een pakje kauwgom, iemand brandt zich aan een lamp, maar verder is er die dag niets aan de hand. De kinderen spelen de hele dag. Na het eten gaan ze door, ze spelen ‘Verover de Achtergrens’. Dan is het tijd om de slaapzakken op te zoeken. Een dag vol met spelletjes zit erop. Die zondagavond gaat iedereen naar hun tenten, rond 22:00. De kampleiders blijven nog op, maar de laatsten gaan rond 02:00 ook slapen. Eén van Nicky’s tentgenoten ziet hem die ochtend, rond 05:00 nog. Maar dan, rond 08:00, is Nicky weg. Verdwenen. Niemand heeft hem in die tussentijd gezien of iets gehoord. Is hij misschien uit zijn tent gegaan om te plassen?
Zoeken
Men gaat op zoek. Iedereen helpt mee; de kinderen en de leidinggevenden, maar het blijft zonder resultaat. Nicky is echt weg. De paniek wordt met de minuut groter. Affiches worden verspreid, ’s avonds komen mensen helpen zoeken. Van een zomerkamp is geen sprake meer, het tentenkamp wordt afgebroken. Nog vóór er technisch onderzoek was gedaan…
Die maandag wordt een grootschalige zoekactie opgestart. Politie, de marechaussee, militairen, een vliegtuig en een speurhond. Die avond, rond 21.00 uur, wordt het lichaam van Nicky gevonden. Hij ligt in een kerstbomenperceel, zo’n 1200 meter van het kampterrein. Hij heeft geen schoenen aan, hij draagt alleen een rode pyjamabroek. Wat is hier gebeurd? Is hij verkracht? Wie heeft hem vermoord?
Het tijdstip van overlijden van Nicky was verkeerd geschat. Daardoor had de politie minder aanknopingspunten dan ze eigenlijk wilde hebben. Er komen wat mensen voorbij, een man op een fiets. Maar al snel loopt het onderzoek vast. Er zijn geen aanknopingspunten meer. Maar de Limburgse politie blijft doorzoeken. Maar dagen, weken, zelfs maandenlang lijkt er niks te gebeuren. Hoe hard de politie ook zoekt, keiharde bewijzen komen er niet. Na vier jaar zonder uitzicht op een echte verdachte vragen Berthie en Peter, de ouders van Nicky, of zij het politiedossier mogen inzien. Misschien dat zij met een frisse blik naar het onderzoek kunnen kijken? Maar dat mag niet en de politie blijft halsstarrig bij haar standpunt. Er komen, door de jaren heen, vele verdachte mannen in beeld. Die stuk voor stuk moeten worden vrijgelaten. Tot wanhoop van Peter, Berthie en zusje Femke.
Eindelijk een verdachte?
Tegenover het perceeltje waar Nicky werd gevonden, wordt een monumentje opgericht. Een donker marmeren paaltje met een gedicht en op de bovenkant, schuin afgehouwen, de geboorte- en sterfdatum van Nick. Het monumentje is een aantal keren beklad door een verwarde man van in de dertig. Hij legt ook brieven neer op het graf van Nicky waarin staat dat hij “meer weet over de moord”.
In november 2000 wordt een kampleider aangehouden als er over hem een aanklacht voor aanranding van een minderjarig meisje binnenkomt. De man wordt verhoord, maar ook hij mag weer gaan.

Monumentje voor Nicky Verstappen
Zo komt ook Rochus V. in het vizier. Het is een junk, een stiefbroer van een kampleider. Ook de veroordeelde Duitse kindermoordenaar Marc Hoffman lijkt een kandidaat te zijn. Of de Fransman Michel Fourniret, die negen kindermoorden bekende. Maar ook hier komt de politie niet verder.
Of een andere Duitse kindermoordenaar, Martin Ney, die vanaf de jaren negentig minstens drie jongens vermoord en talloze aanrandingen gepleegd heeft. De Duitse justitie verdenkt Ney van de moord op Nicky en van de moord op Jonathan Coulom in 2004 in Frankrijk. Maar ook Ney kan niet de moordenaar van Nicky. Alweer gaan jaren voorbij zonder een lichtpuntje in deze zaak. Hoe hard de politie ook werkt.
En dan, op 9 januari 2007, wordt in Landgraaf wéér e man aangehouden: de 36-jarige Erik A. Hij bleek de brieven te hebben geschreven die op het graf van Nick zijn gevonden. Na enkele weken wordt hij weer vrijgelaten omdat hij psychisch in de war zou zijn en niets met de moord te maken kón hebben. Op 25 december 2007 wordt hij opnieuw aangehouden nadat het monument weer vernield was en er opnieuw een brief was aangetroffen. En ook op 13 april 2008 wordt ontdekt dat het monument opnieuw was vernield. Maar ook Erik moet weer weggestuurd worden.
Dan is W. aan de beurt. Deze notoire zedendelinquent uit Kerkrade wordt in 2001 gearresteerd. Hij werd in augustus ’98 op de Brunssummerheide gesignaleerd. Maar de precieze dag kan niet worden bewezen. Verschillende getuigen komen in de loop der jaren met herinneringen die W. verdacht maken. Hij is inmiddels overleden. Ook was er de kok van het seminarie Rolduc die Nicky vermoord kon hebben. Hij overleed in 1999.
Op 23 november 2010 werd het lichaam van de kampoudste Joos Barten (overleden in 2003) opgegraven. Zijn DNA werd vergeleken met de sporen die op Nicky’s lichaam waren gevonden. Voor misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die al jarenlang een goede band heeft met Peter en Berthie, was hij al langer een mogelijke verdachte. In zijn eigen onderzoek kwam De Vries achter een veroordeling van Joos B. uit de jaren vijftig. Hij had ontucht gepleegd met kinderen. Maar zijn DNA bleek niet overeen te komen met het gevonden DNA-spoor. Hier liep het spoor vast. Inmiddels zit Martin Ney, de kindermoordenaar, een levenslange gevangenisstraf uit. Ook Michel Fourniret heeft die straf.



http://www.messcherpmedia.nl/2018/08/22/nicky-verstappen/

[ Bericht 73% gewijzigd door Woonbootjes op 05-09-2018 13:26:10 ]
  woensdag 5 september 2018 @ 13:15:04 #9
3542 Gia
User under construction
pi_181702942
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 13:12 schreef ootjekatootje het volgende:
Manon Seijkers verdween precies 2 jaar eerder op 10 augustus 1995.

3 jaar eerder
  woensdag 5 september 2018 @ 13:21:10 #10
480100 KakMadammeke
Niet alles is wat het lijkt te
pi_181703090
Hallo allemaal,

Ik breek even in met een eigen vraag rondom het topic.

Voordat Jos gearresteerd is heb ik de tiplijn gebeld omdat ik hem in een ver verleden gekend heb. Ik vermoed dat ik nog een klein beetje aan zijn levensverhaal kan bijdragen dat ze aan elkaar aan het puzzelen zijn.

Gisteren werd ik teruggebeld met de vraag of ik dit toe wil komen lichten op het plaatselijke politiebureau. We hebben een tijd afgesproken en ik kreeg een bevestigingsmail.

Boven die bevestigingsmail staat opeens "verhoor". En in de mail staat dat er audio opnames gemaakt worden.

Wat kan ik verwachten? Ben ik bijvoorbeeld verplicht om overal antwoord op te geven? Mag ik de opnames weigeren? Ik weet niet of ik dat wil, maar wat zijn mijn rechten en plichten?

Mvg
KakMadammeke
pi_181703127
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 13:21 schreef KakMadammeke het volgende:
Hallo allemaal,

Ik breek even in met een eigen vraag rondom het topic.

Voordat Jos gearresteerd is heb ik de tiplijn gebeld omdat ik hem in een ver verleden gekend heb. Ik vermoed dat ik nog een klein beetje aan zijn levensverhaal kan bijdragen dat ze aan elkaar aan het puzzelen zijn.

Gisteren werd ik teruggebeld met de vraag of ik dit toe wil komen lichten op het plaatselijke politiebureau. We hebben een tijd afgesproken en ik kreeg een bevestigingsmail.

Boven die bevestigingsmail staat opeens "verhoor". En in de mail staat dat er audio opnames gemaakt worden.

Wat kan ik verwachten? Ben ik bijvoorbeeld verplicht om overal antwoord op te geven? Mag ik de opnames weigeren? Ik weet niet of ik dat wil, maar wat zijn mijn rechten en plichten?

Mvg
KakMadammeke
Wellicht past dit beter in WGR?
  Spellchecker woensdag 5 september 2018 @ 13:23:42 #12
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_181703137
quote:
1s.gif Op woensdag 5 september 2018 13:23 schreef Physsic het volgende:

[..]

Wellicht past dit beter in WGR?
Maar ook hier .....
pi_181703168
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 13:21 schreef KakMadammeke het volgende:
Hallo allemaal,

Ik breek even in met een eigen vraag rondom het topic.

Voordat Jos gearresteerd is heb ik de tiplijn gebeld omdat ik hem in een ver verleden gekend heb. Ik vermoed dat ik nog een klein beetje aan zijn levensverhaal kan bijdragen dat ze aan elkaar aan het puzzelen zijn.

Gisteren werd ik teruggebeld met de vraag of ik dit toe wil komen lichten op het plaatselijke politiebureau. We hebben een tijd afgesproken en ik kreeg een bevestigingsmail.

Boven die bevestigingsmail staat opeens "verhoor". En in de mail staat dat er audio opnames gemaakt worden.

Wat kan ik verwachten? Ben ik bijvoorbeeld verplicht om overal antwoord op te geven? Mag ik de opnames weigeren? Ik weet niet of ik dat wil, maar wat zijn mijn rechten en plichten?

Mvg
KakMadammeke
Je wordt dan verhoord als getuige. Niet als verdachte. Het doel van een verhoor is om meer informatie te verkrijgen.
Je bent (bij een politieverhoor) niet verplicht om te gaan. Bij een rechtbankverhoor (als getuige) ben je dat wel verplicht.

https://www.rijksoverheid(...)klaring-af-te-leggen
  woensdag 5 september 2018 @ 13:27:27 #14
153121 butz0rs
Dat zijn jouw feiten
pi_181703192
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 13:21 schreef KakMadammeke het volgende:
Wat kan ik verwachten? Ben ik bijvoorbeeld verplicht om overal antwoord op te geven? Mag ik de opnames weigeren? Ik weet niet of ik dat wil, maar wat zijn mijn rechten en plichten?
Een verhoor.
Nee.
Ja, maar dan heeft de politie niks aan het verhoor.

Wees blij dat het opgenomen wordt en niet wordt uitgetypt door een agent die typt met twee vingers en 20 aanslagen per minuut. Het gaat sneller en er wordt niks verdraait / in verkeerde context geplaatst.
pi_181703370
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 13:21 schreef KakMadammeke het volgende:
Hallo allemaal,

Ik breek even in met een eigen vraag rondom het topic.

Voordat Jos gearresteerd is heb ik de tiplijn gebeld omdat ik hem in een ver verleden gekend heb. Ik vermoed dat ik nog een klein beetje aan zijn levensverhaal kan bijdragen dat ze aan elkaar aan het puzzelen zijn.

Gisteren werd ik teruggebeld met de vraag of ik dit toe wil komen lichten op het plaatselijke politiebureau. We hebben een tijd afgesproken en ik kreeg een bevestigingsmail.

Boven die bevestigingsmail staat opeens "verhoor". En in de mail staat dat er audio opnames gemaakt worden.

Wat kan ik verwachten? Ben ik bijvoorbeeld verplicht om overal antwoord op te geven? Mag ik de opnames weigeren? Ik weet niet of ik dat wil, maar wat zijn mijn rechten en plichten?

Mvg
KakMadammeke


Je geef aan dat je inf kunt geven over Jos van vroeger ik zou vertellen wat je weet om een zo volledig mogelijk beeld van Jos te krijgen .
pi_181703671
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 13:15 schreef Gia het volgende:

[..]

3 jaar eerder
o ja, sorry.
pi_181703778
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 13:21 schreef KakMadammeke het volgende:
Hallo allemaal,

Ik breek even in met een eigen vraag rondom het topic.

Voordat Jos gearresteerd is heb ik de tiplijn gebeld omdat ik hem in een ver verleden gekend heb. Ik vermoed dat ik nog een klein beetje aan zijn levensverhaal kan bijdragen dat ze aan elkaar aan het puzzelen zijn.

Gisteren werd ik teruggebeld met de vraag of ik dit toe wil komen lichten op het plaatselijke politiebureau. We hebben een tijd afgesproken en ik kreeg een bevestigingsmail.

Boven die bevestigingsmail staat opeens "verhoor". En in de mail staat dat er audio opnames gemaakt worden.

Wat kan ik verwachten? Ben ik bijvoorbeeld verplicht om overal antwoord op te geven? Mag ik de opnames weigeren? Ik weet niet of ik dat wil, maar wat zijn mijn rechten en plichten?

Mvg
KakMadammeke
Succes en goed dat je contact zoekt met de Politie!

Natuurlijk is het raar en spannend, maar elke tip of ervaring kan belangrijk zijn. Al twijfel je daar soms aan.
Bereid je goed voor en blijf bij jezelf!


Ik zou hier verder geen uitleg geven over hoe en wat.
  woensdag 5 september 2018 @ 14:05:18 #18
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_181703900
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 13:21 schreef KakMadammeke het volgende:
Hallo allemaal,

Ik breek even in met een eigen vraag rondom het topic.

Voordat Jos gearresteerd is heb ik de tiplijn gebeld omdat ik hem in een ver verleden gekend heb. Ik vermoed dat ik nog een klein beetje aan zijn levensverhaal kan bijdragen dat ze aan elkaar aan het puzzelen zijn.

Gisteren werd ik teruggebeld met de vraag of ik dit toe wil komen lichten op het plaatselijke politiebureau. We hebben een tijd afgesproken en ik kreeg een bevestigingsmail.

Boven die bevestigingsmail staat opeens "verhoor". En in de mail staat dat er audio opnames gemaakt worden.

Wat kan ik verwachten? Ben ik bijvoorbeeld verplicht om overal antwoord op te geven? Mag ik de opnames weigeren? Ik weet niet of ik dat wil, maar wat zijn mijn rechten en plichten?

Mvg
KakMadammeke
Ik hoop voor je dat je hem pas "kende" nadat het hele gedonder begon en inderdaad ga hier verder niet(s) communiceren. !!!!

Ik zou bij de politie vragen of voor jouw verklaring een advocaat nodig is. Vooral wanneer je daderwetenschap hebt. Hangt er verder helemaal vanaf wat je te vertellen hebt natuurlijk.
Zeker vragen of video/audio opnames verplicht zijn, normaliter zou ik die weigeren. Vraag eventueel een kopie (krijg je btw toch niet). Na je verklaring onderteken je alleen je uitgeschreven verklaring met de opmerking dat je dit vanuit je beste herinnering hebt opgetekend, die je verder goed moet doorlezen. Enne..... tip van smid, geef antwoord op de vraag van de rechercheur(s) en niets anders dan de vraag, ga niet uitweiden of raaskallen.

De politie is verplicht je te wijzen op je rechten en uit te leggen of/wat consequenties zijn van een uitspraak. Ik ga er vanuit dat je goede bedoelingen hebt, super trouwens dat je kunt wilt helpen, maar het is aan de politie de gegevens met jouw instemming uit jou te halen. Net als op Fok ga niet uitweiden over raar kijken, loensig kijken etc.etc. De politie zal je gewoon laten uitspreken maar zullen anders je al gauw je voor sensatiebak verslijten.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_181703975
En nou ben ik wel nieuwsgierig naar die info
  woensdag 5 september 2018 @ 14:12:14 #20
480100 KakMadammeke
Niet alles is wat het lijkt te
pi_181704014
[/quote] dan verhoord als getuige. Niet als verdachte. Het doel van een verhoor is om meer informatie te verkrijgen.
Je bent (bij een politieverhoor) niet verplicht om te gaan. Bij een rechtbankverhoor (als getuige) ben je dat wel verplicht.

https://www.rijksoverheid(...)klaring-af-te-leggen
[/quote]

Aha. Thanks!

Uiteraard wil ik de waarheid vertellen, anders had ik niet gebeld 😊. Ik ben alleen van nature nogal wantrouwig en een paar slechte ervaringen dragen daaraan bij.

Daarbij is Jos voor mij nog steeds een verdachte. Ik weet niet wat hij wel of niet gedaan heeft met NV. Wat ik wel weet dat bijna alle gedrag dat nu breed uitgemeten wordt als bijna een schulbekentenis of om hem af te schilderen als een kille, berekenende moordenaar, allang bij Jos hoorde voordat hij verdacht werd.

Ik hoop dan ook dat mijn verhaal neutraal gehoord wordt met zo min mogelijk vooroordelen. Daar ben ik echter bang voor na alle gebeurtenissen en de mediaontploffing nadat zijn naam en foto werd vrijgegeven. Ongeacht de waarheid heeft hij recht op een eerlijk proces gebaseerd op feiten.

Ik heb gebeld omdat ik wilde helpen om hem te vinden.
  woensdag 5 september 2018 @ 14:14:10 #21
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_181704047
quote:
1s.gif Op woensdag 5 september 2018 13:12 schreef Woonbootjes het volgende:
nmiddels zit Martin Ney, de kindermoordenaar, een levenslange gevangenisstraf uit.
Inderdaad..... der Maskenmann (brrrr) (wiki). de Duitse grens is ook vlakbij op nauwelijks een kilometer van de Heikop waar NL helaas geen (grootschalig) DNA onderzoek mag doen. Onze vrienden, met het verleden in de kop, zijn een stuk beduchter voor dit soort visvijver onderzoeken.

[ Bericht 2% gewijzigd door Vallon op 05-09-2018 14:21:53 ]
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_181704138
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 13:12 schreef ootjekatootje het volgende:
Manon Seijkers verdween precies 2 jaar eerder op 10 augustus 1995.

Werd een half jaar laten gevonden, zo'n 400 meter van haar huis. Manon droeg geen schoenen. De vindplek van Manon werd regelmatig bezocht en ook na haar vermissing grondig doorzocht.

Ook deze zaak is weer sinds 2017onder de aandacht van een cold case team.
Ook zij hebben DNA, haar, gevonden op Manon. Mogelijk van de dader.
Helmond en Heibloem liggen niet eens zovervan elkaar.
Wat heeft dit met de NV zaak te maken ?
  woensdag 5 september 2018 @ 14:39:25 #23
387433 Gorraay
hi-de-hi! ho-de-ho!
pi_181704637
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 14:05 schreef Vallon het volgende:

[..]

Ik hoop voor je dat je hem pas "kende" nadat het hele gedonder begon en inderdaad ga hier verder niet(s) communiceren. !!!!

Ik zou bij de politie vragen of voor jouw verklaring een advocaat nodig is. Vooral wanneer je daderwetenschap hebt. Hangt er verder helemaal vanaf wat je te vertellen hebt natuurlijk.
Zeker vragen of video/audio opnames verplicht zijn, normaliter zou ik die weigeren. Vraag eventueel een kopie (krijg je btw toch niet). Na je verklaring onderteken je alleen je uitgeschreven verklaring met de opmerking dat je dit vanuit je beste herinnering hebt opgetekend, die je verder goed moet doorlezen. Enne..... tip van smid, geef antwoord op de vraag van de rechercheur(s) en niets anders dan de vraag, ga niet uitweiden of raaskallen.

De politie is verplicht je te wijzen op je rechten en uit te leggen of/wat consequenties zijn van een uitspraak. Ik ga er vanuit dat je goede bedoelingen hebt, super trouwens dat je kunt wilt helpen, maar het is aan de politie de gegevens met jouw instemming uit jou te halen. Net als op Fok ga niet uitweiden over raar kijken, loensig kijken etc.etc. De politie zal je gewoon laten uitspreken maar zullen anders je al gauw je voor sensatiebak verslijten.
Geluidsopname weigeren? Je schetst een wel erg bedreigend beeld van een getuigenverhoor. Ik denk niet dat er een stenograaf bij het verhoor zit, en het kan dus nodig zijn om achteraf voor de zekerheid nog even te luisteren wat de getuige precies heeft gezegd. Ik ga ervan uit dat men bij de recherche in principe blij is met een getuige die zich vrijwillig meldt, en deze niet als een soort verdachte zal behandelen.
Aldoor dat metalen ruischen van de metalen stralende zee ...
pi_181704654
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 13:21 schreef KakMadammeke het volgende:
Hallo allemaal,

Ik breek even in met een eigen vraag rondom het topic.

Voordat Jos gearresteerd is heb ik de tiplijn gebeld omdat ik hem in een ver verleden gekend heb. Ik vermoed dat ik nog een klein beetje aan zijn levensverhaal kan bijdragen dat ze aan elkaar aan het puzzelen zijn.

Gisteren werd ik teruggebeld met de vraag of ik dit toe wil komen lichten op het plaatselijke politiebureau. We hebben een tijd afgesproken en ik kreeg een bevestigingsmail.

Boven die bevestigingsmail staat opeens "verhoor". En in de mail staat dat er audio opnames gemaakt worden.

Wat kan ik verwachten? Ben ik bijvoorbeeld verplicht om overal antwoord op te geven? Mag ik de opnames weigeren? Ik weet niet of ik dat wil, maar wat zijn mijn rechten en plichten?

Mvg
KakMadammeke
En jij gaat naar Fok! om hier antwoord op te krijgen? |:( :')
  woensdag 5 september 2018 @ 15:01:18 #25
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_181704999
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 14:39 schreef Gorraay het volgende:

[..]

Geluidsopname weigeren? Je schetst een wel erg bedreigend beeld van een getuigenverhoor. Ik denk niet dat er een stenograaf bij het verhoor zit, en het kan dus nodig zijn om achteraf voor de zekerheid nog even te luisteren wat de getuige precies heeft gezegd. Ik ga ervan uit dat men bij de recherche in principe blij is met een getuige die zich vrijwillig meldt, en deze niet als een soort verdachte zal behandelen.
Waar/hoe kom je daar nu weer bij, ik heb het niet noch ergens over een bedreiging ?
De politie is dienstbaar, waakzaam, voor onze veiligheid. Het zijn net mensen, zoals jij en ik.
Ik ben er van overtuigd dat zij hun werk professioneel doen, wat voor mij dan twee kanten uitwerkt.

Ik hou simpelweg niet van registraties die op enig moment anders geïnterpreteerd kunnen worden dan ik op dat moment bedoelde. Been there, bought the T-shirts. Met tekst op schrift, is dat risico (wat heb ik hoe ook al weer gezegd) een stuk minder en kan ik dat (later) teruglezen en desnoods bij nader inzien, herzien of aanpassen.

Met journaille sta ik dat wel toe. Is simpeler (vakinhoudelijk) waar ik dan sws voor publicatie mee moet gaan instemmen en dan zeg je tegen de interviewer dat hij/zij die audio/data niet mag gebruiken noch in enigerlei vorm verder mag verspreiden. Die voorwaarde kan nu eenmaal niet bij instanties. Wanneer ik communiceer met instanties, vooral zakelijk, doe ik - net als zij , tegenwoordig - ook altijd opnames. Toets "6*" en klaar. Het gesprek loopt dan vaak een stuk duidelijker.

En inderdaad heel goed om mee te werken wat niet hoeft betekenen dat je gelijk een documentaire wilt laten opnemen die later ergens "per ongeluk" opduikt.

[ Bericht 1% gewijzigd door Vallon op 05-09-2018 15:08:36 ]
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')