abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 4 september 2018 @ 16:14:15 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181684881
quote:
Dijkhoff (VVD) haalt uit naar 'anti-vaxxers' en overweegt vaccinatieplicht

VVD-fractievoorzitter Dijkhoff denkt aan een vaccinatieplicht als in Nederland steeds meer ouders weigeren hun kind in te enten tegen dodelijke ziekten. De VVD'er maakt zich ernstige zorgen over het groeiende aantal ouders dat op basis van niet-wetenschappelijk argumenten besluit hun kind te onthouden van de vrijwillige preventie tegen ernstige ziekten, zoals de mazelen. Ook vindt Dijkhoff dat onderzocht moet worden of niet-ingeënte kinderen geweigerd mogen worden op de kinderopvang of naschoolse opvang.

In een column haalt Dijkhoff uit naar de groeiende groep 'anti-vaxxers', vaak hoogopgeleid, die op basis van "pseudo-interessant gemaakte bullshit" beweren dat inenten het gevaar op autisme verhoogt of dat er enge stoffen zitten in het vaccin. Ook vindt hij het onbegrijpelijk dat gezegd wordt dat inenten niet nodig is, omdat die ziektes er niet meer zijn. "Nee, Einstein, dat klopt," schrijft de prominent VVD'er. "Weet je waarom? Omdat we onze kinderen inenten."

Dijkhoff maakt zich zorgen omdat de dekkingsgraad in Nederland onder het veilige niveau van 95 procent is gekomen. Van de 2-jarige kinderen was vorig jaar 90,1 procent ingeënt tegen mazelen. De liberale VVD is doorgaans niet voor verplichten, maar Dijkhoff denkt er toch over na. Hij wil eerst dat ouders nadrukkelijker worden voorgelicht over de risico's van hun besluit. Niet alleen hun kind kan ziek worden, maar een baby of peutertje dat nog te jong is voor een inenting kan ziek worden.

"Hopelijk krijgen we dan snel de vaccinatiegraad weer boven de 95 procent", schrijft Dijkhoff. "Mocht dat niet lukken, dan moet ik als liberaal misschien toch maar gaan pleiten voor een vaccinatieplicht." In een toelichting zegt de VVD'er dat hij boos is. "Ik kan er met mijn pet niet bij dat het daalt. Daardoor is ook mijn dochter minder beschermd. Het is absurd dat de overheid maatregelen moet nemen."
En de column:

quote:
Klaas Dijkhoff over vaccinatie



Een paar weken geleden waren mijn vrouw en ik met ons dochtertje bij het consultatiebureau.

Wegen, meten, trots vertellen wat ze allemaal al kan en dat ze zo geweldig is.

Ja, eten doet ze ook goed, dankuwel mevrouw.

Oja, dan nog even ‘de prikjes’…

Op de een of andere manier hebben wij volwassenen bedacht dat het minder pijn doet als we verkleinwoordjes gebruiken. Aan de reactie van onze Linde te horen helpt dat voor geen meter.

Ik zal eerlijk zijn: ik vind het echt niet leuk, m’n dochter laten inenten. Je moet haar vasthouden terwijl ze er een naald insteken. En als ze pech heeft is het een dag voor twee prikken en moet het drama nog een keer terwijl ze al doorheeft wat er gaat gebeuren. Als het tegenzit, is ze er ook nog een dag (of twee) naar van met koorts en al en je kunt wel sussen, maar niet goed uitleggen waarom je haar dat toch hebt aangedaan. Want ja, ze is 1, dat kan ze nog niet snappen.

Gelukkig snappen wij volwassen wel heel goed waarom we dat onze kinderen aandoen. Omdat het verstandig is. Wat zeg ik, omdat wij mensen de geniale vondst hebben gedaan die vaccinatie heet. Zodra een land ook maar enigszins geld heeft voor zorg, is dat het eerste wat je doet: vaccineren. Het kleine leed van een prik valt in het niet bij de risico’s die kinderen anders lopen. Voor ons klinken de mazelen als iets uit een Lucky Luke-stripverhaal. In de realiteit zijn de mazelen een dodelijke ziekte. Het heeft de knapste koppen eeuwen gekost om te voorkomen dat er elk jaar veel baby’s aan doodgaan. Ik vind het prachtig dat ons dat gelukt is: wetenschap! Ik hou ervan!

Nog mooier is dat vaccinatie niet alleen per kind werkt. Hoe meer mensen er ingeënt zijn, hoe moeilijker het virus het heeft. Geen epidemieën, geen doden. Als 95% of meer van ons ingeënt is, dan zitten we goed. Als we daaronder zitten is dat niet alleen gevaarlijk voor de kinderen die niet ingeënt zijn, maar zelfs voor de kinderen die wel hun liefdevolle beschermende prik hebben gekregen.

Vaccinatie is een kwestie van onze kinderen beschermen en het is een kwestie van elkaars kinderen beschermen.

Het moment van de prik is voor geen kind leuk en voor geen ouder leuk, maar o zo nodig. Dat doen we allemaal, we zitten samen in hetzelfde schuitje. Je weet als ouder dat alle andere ouders het ook meemaken en samen houden we elkaar veilig.

Een kind voelt alleen de pijn van de prik, maar volwassenen begrijpen gelukkig hoe noodzakelijk die is.

Tenminste, dat dacht ik.

“Minder vaccinaties, veel meer mazelen in Europa.”

“Hoge sterfte in Europa door mazelen, WHO slaat alarm.”

Ook in Nederland:

“RIVM: Risico op mazelenuitbraak door te lage vaccinatiegraad.”

De vereiste veilige 95% waar ik het al over had? Zijn we in Nederland verloren. We zitten op 90,1% vaccinatiegraad mazelen voor kinderen op 2-jarige leeftijd.

Logisch dat mensen nu vragen wat “de politiek” vindt.

Wel, “de politiek” vindt dit moeilijk.

Nouja, een paar partijen vindt het makkelijk. Hun achterban rekent op de bescherming van de Heer en de Heer alleen en weigert inentingen. Ik zal me niet te veel in religieuze debatten mengen, maar mij lijkt dat de Heer door ons vaccins te laten ontdekken behoorlijk aan de weg timmert om onze kinderen te beschermen.

Voor de andere partijen, en zeker voor mijn liberale partij, is het lastig. Want wij houden niet van verplichten. Lang hoefden we die vraag ook helemaal niet te beantwoorden. Als we de weigeraars hun gang lieten gaan, bleven we toch nog boven de veilige 95% en voor verwijten van religieuze aard zijn we van oudsher nogal gevoelig. Een fijne polderoplossing dus. Bovendien was de verwachting dat minder en minder mensen zouden kiezen voor het weigeren van de beschermende inenting.

Helaas, er is een hele nieuwe groep vaccin-weigeraars bijgekomen. Ze worden ‘anti-vaxxers’ genoemd, zijn ook vaak hoogopgeleid, wordt er dan bij verteld. Wat maar weer eens aangeeft dat opleidingsniveau niet alles zegt. Ze weigeren niet op religieuze gronden, maar op grond van bronnen die beweren dat inenten het risico op autisme verhoogt (een claim gelegd door een inmiddels bewezen fraudeur), dat er enge stoffen bijzitten (er zitten stoffen in het vaccin die eng klinken, want in hoge dosering zijn ze schadelijk. Dat klopt wel, maar in te hoge dosering is water ook dodelijk. Het gaat er dus om hoeveel er van die stof in zit. Dat bepaalt of iets behulpzaam is, geen kwaad kan of schadelijk is. In onze vaccins zitten geen schadelijke doses) en andere pseudo-interessant gemaakte bullshit.

Het wrangste argument is nog wel ‘joh, dat is helemaal niet nodig, die ziektes zijn er helemaal niet meer, wanneer hoor je daar nou nog van?’. Nee, Einstein, dat klopt, die ziektes komen weinig voor en we hebben het virus er goed onder. Weet je waarom? Omdat we onze kinderen inenten. En omgekeerd, nu de mensen die het zelf beter weten dan eeuwen wetenschap zorgen voor minder vaccinatie, stijgt het aantal zieken en doden. Je verwacht het niet…

Er wordt mij vervolgens gevraagd daar respect voor te hebben. Nee, sorry, heb ik niet. Dat je kritisch bent is top, dat je veel vragen stelt voor je iets in de bloedbaan van je kind laat inbrengen, prima. Maar uiteindelijk is niet alles een mening, er zijn gewoon feiten. De wetenschap zit er vol mee.

Feit is dat je eigen kind en alle andere kinderen meer risico lopen als je inentingen weigert.

Feit is dat als een virus zoals de mazelen hierdoor weer meer ruimte krijgt, er kinderen ziek worden. En doodgaan.

En dat de kans bestaat dat dat jouw kind is. Of mijn kind.

Ik vind het dus eigenlijk te bizar voor woorden dat ik moet nadenken over overheidsmaatregelen. Maar goed, het is zover gekomen. De dekkingsgraad is onder het veilige niveau. Het aantal weigeraars stijgt. Het aantal gevallen van zieke mensen stijgt. Het aantal doden stijgt.

Laten we beginnen met betere voorlichting. Het gezond verstand van mensen moet worden wakker geschud. Laten we daar voor de veiligheid van onze kinderen maar flink wat PR-budget tegenaan knallen.

Ik zou nog een andere stap willen zetten. Niet omdat ik denk dat daarmee meer kinderen worden ingeënt, maar als directe bescherming voor kinderen. Op de kinderopvang zijn ook kinderen die nog te jong zijn voor de vaccinatie en ook voor de ingeënte kinderen is het veiliger als er geen andere kinderen zijn die ingeënt hadden kunnen worden, maar wiens ouders dit geweigerd hebben.

Ik snap dan ook heel goed dat ouders willen weten of er niet-ingeënte kinderen op de opvang zitten. Dat een kinderopvang wil weten of kinderen ingeënt zijn. Dat een kinderopvang tegen ouders wil kunnen zeggen ‘uw kind is welkom als u het vaccin niet weigert’. Dat moeten we wat mij betreft dan ook mogelijk maken, want dat mogen ze nu niet.

Moeten we nog verder gaan? “Geen inenting, geen kinderbijslag? Geen prik, geen pieken?” Tsja, op de een of andere manier lijkt me dit geen dossier voor een marktprikkel. Het kunnen ‘afkopen’ van bescherming van je eigen kind en daarmee alle andere kinderen vind ik een fout signaal.

Een andere optie is het verplichten van vaccinaties als voorwaarde voor toegang tot kinderopvang. Of naschoolse opvang. Dat is zeker het onderzoeken waard.

Maar ik kan er toch vooral met m’n pet niet bij dat ouders weigeren hun kinderen de beschermende prik te gunnen. Consultatiebureaus en artsen zouden het weigerende ouders ook niet makkelijk moeten maken. Geen ‘ok, ja, als u dat niet wilt, dan houdt het op’, maar wijzen op de risico’s die hun kinderen lopen. En alle andere kinderen ook.

Ouders erop wijzen dat er een verschil is tussen medische wetenschap en iets wat je op internet leest. En dat zo’n blog van een andere weigerouder je kind niet redt als het ziek wordt. Niet alleen op het moment van weigering, maar ook herhaaldelijk daarna. We moeten elkaar aanspreken op de gevolgen van niet-vaccineren. En de onzin van de redenen die daarvoor worden opgevoerd. Hopelijk krijgen we dan snel de vaccinatiegraad weer boven de 95%.

Mocht dat allemaal niet lukken, dan moet ik als liberaal misschien toch maar gaan pleiten voor een vaccinatieplicht. Met daarbij de liberaal John Stuart Mill aan mijn zijde (iemands vrijheid is niet onbeperkt. Ze eindigt waar schade aan anderen wordt berokkend). Als we volwassenen beboeten als ze zelf hun gordel niet omdoen, mogen ze ook bestraft worden als ze hun kinderen basale bescherming tegen dodelijke virussen ontzeggen.
Eigenlijk is het best triest dat er haast verplichte maatregelen nodig zijn omdat er zo'n grote groep is met mensen die liever luisteren naar wat gejengel op internet dan naar wetenschappelijk bewijs. Ik heb er weinig hoop in dat die groep zich laat ompraten, ze zijn vaak nog koppige dan die biblebelters, dus lijkt me een verplichting haast onvermijdelijk.


En verder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 september 2018 @ 16:15:47 #2
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_181684906
Gewoon kinderen verplicht vaccineren. En als ouders het niet willen gelijk de kinderbescherming inschakelen en ze uit huis plaatsen.
Man of Steal.
pi_181684919
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 16:15 schreef SuperNeger het volgende:
Gewoon kinderen verplicht vaccineren. En als ouders het niet willen gelijk de kinderbescherming inschakelen en ze uit huis plaatsen.
De maatschappij financieel verantwoordelijk maken voor 10-15% van de kinderen. Lijkt me een uitstekend plan.

[ Bericht 22% gewijzigd door Monolith op 04-09-2018 16:25:22 ]
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_181684974
Overigens ging dat onderzoek van Eddy over borstkanker, niet over HIV, zie hier.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  dinsdag 4 september 2018 @ 16:24:03 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181685011
Edit, reactie op foutquote
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181685025
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 september 2018 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En wat is de relatie tussen deze opmerking en mijn post?
Oh sorry, verkeerde citaat.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  dinsdag 4 september 2018 @ 16:26:02 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181685048
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 16:25 schreef Monolith het volgende:

[..]

Oh sorry, verkeerde citaat.
Dat vermoeden had ik al
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181685138
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 september 2018 16:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mijn punt is dat je een positief en vals positief in een risicogroep niet gelijk kan stellen aan een positief en vals positief in de gehele populatie omdat de verdeling van geïnfecteerd en niet geïnfecteerd niet hetzelfde is.
Ik snap dat je moet oppassen wanneer je verschillende populaties met elkaar wilt vergelijken. Maar dat was niet het punt van mijn post, en dat snap jij ook wel. Dat zijn voor de clou details. Ik zeg er daarom ook duidelijk bij dat het om gegeven voorwaardelijke kansen gaat. De daadwerkelijke getallen weet ik niet, maar het paper van Eddy stipt een real-life geval aan omtrent borstkanker waarin de uiteindelijke kans ook veel lager ligt dan ingeschat door artsen.

Dus clou: mensen zijn beroerd in het inschatten van kansen.
-
  dinsdag 4 september 2018 @ 16:41:16 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181685302
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 16:30 schreef Haushofer het volgende:

[..]

Ik snap dat je moet oppassen wanneer je verschillende populaties met elkaar wilt vergelijken. Maar dat was niet het punt van mijn post, en dat snap jij ook wel. Dat zijn voor de clou details. Ik zeg er daarom ook duidelijk bij dat het om gegeven voorwaardelijke kansen gaat. De daadwerkelijke getallen weet ik niet, maar het paper van Eddy stipt een real-life geval aan omtrent borstkanker waarin de uiteindelijke kans ook veel lager ligt dan ingeschat door artsen.

Dus clou: mensen zijn beroerd in het inschatten van kansen.
Nou, nee
quote:
Daarbij zijn mensen notoir slecht om intuïtief risico's in te schatten. Wat is b.v. de kans dat je bij een positieve hiv-test ook daadwerkelijk hiv hebt? Een beroemd onderzoek van David Eddy uit 1982 onder artsen liet zien dat zelfs zij deze kans hopeloos inschatten (Een Bayesiaanse berekening leert dat dit soort kansen vaak om en nabij de 10% procent zijn, terwijl de artsen de kans gemiddeld richting 70-80% schatten!). En zij gaan vervolgens in gesprek met de patiënt. Eigenlijk best wel treurig :D
Je had het over hiv testen terwijl het onderzoek van Eddy gaat over populatieonderzoek naar borstkanker.
Dat is iets fundamenteel anders
Verder heb je gelijk dat mensen slecht zijn in het inschatten van risico’s. Zelfs beleidsmakers, las recent een leuke berekening dat als je een school sluit om asbest te verwijderen omdat de lucht in de school net over de grenswaarde gaat. Het kwam er op neer dat tijdens de periode dat de school dicht ging de kans op een dodelijk verkeersongeluk van een leerling meer toenam voor de verbouwingsperiode dan op longkanker door asbest als je 20-40 jaar in die school rondliep.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181685686
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 september 2018 16:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nou, nee

[..]

Je had het over hiv testen terwijl het onderzoek van Eddy gaat over populatieonderzoek naar borstkanker. Dat is iets fundamenteel anders

Allemachtig Piet, meen je dit nou serieus? :')

De clou van mijn post, Piet, de clou van mijn post. Je doet iets soortgelijks als laatst met dat relativiteitstopic waarin ik je verbeterde en jij in details dook om alsnog je gelijk te krijgen. Best, bij deze krijg je dat van mij cadeau, ik heb geen zin in dit kinderachtige gedoe. :)
-
  dinsdag 4 september 2018 @ 17:04:20 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181685755
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 17:01 schreef Haushofer het volgende:

[..]

Allemachtig Piet, meen je dit nou serieus? :')

De clou van mijn post, Piet, de clou van mijn post. Je doet iets soortgelijks als laatst met dat relativiteitstopic waarin ik je verbeterde en jij in details dook om alsnog je gelijk te krijgen. Best, bij deze krijg je dat van mij cadeau, ik heb geen zin in dit kinderachtige gedoe. :)
Als je dat verschil niet wilt zien moet je niet over het niet snappen van statistiek beginnen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 september 2018 @ 17:12:57 #12
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_181685948
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 september 2018 16:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nou, nee

[..]

Je had het over hiv testen terwijl het onderzoek van Eddy gaat over populatieonderzoek naar borstkanker.
Dat is iets fundamenteel anders
Verder heb je gelijk dat mensen slecht zijn in het inschatten van risico’s. Zelfs beleidsmakers, las recent een leuke berekening dat als je een school sluit om asbest te verwijderen omdat de lucht in de school net over de grenswaarde gaat. Het kwam er op neer dat tijdens de periode dat de school dicht ging de kans op een dodelijk verkeersongeluk van een leerling meer toenam voor de verbouwingsperiode dan op longkanker door asbest als je 20-40 jaar in die school rondliep.
Wat precies de test is, is irrelevant voor dit voorbeeld.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  dinsdag 4 september 2018 @ 17:15:52 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181686016
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 17:12 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Wat precies de test is, is irrelevant voor dit voorbeeld.
Nee, een test uitgevoerd op risicogroepen is anders dan een bevolkingsonderzoek
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 september 2018 @ 17:22:13 #14
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_181686172
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 september 2018 17:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, een test uitgevoerd op risicogroepen is anders dan een bevolkingsonderzoek
En daarom is het ook een versimpeling.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_181686241
Piet heeft nogal de neiging om obsessief op een foutje te springen dat verder niet relevant is met het idee dat hij een heel relevant punt aan het maken is ofzo. Haushofer zei HIV in plaats van borstkanker, lekker boeiend.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_181686295
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 september 2018 17:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je dat verschil niet wilt zien moet je niet over het niet snappen van statistiek beginnen.
Ik heb 2 jaar wiskunde gegeven aan een opleiding Toegepaste Wiskunde waaronder statistiekvakken, dus je hoeft mij geen statistiek uit te leggen. Maar ik hou niet zo van dit soort spelletjes Piet, dus als je m'n punt niet wilt zien en graag wilt verzanden in bijzaken, dan laat ik het hierbij.
-
  dinsdag 4 september 2018 @ 17:31:06 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181686397
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 september 2018 17:26 schreef Haushofer het volgende:

[..]

Ik heb 2 jaar wiskunde gegeven aan een opleiding Toegepaste Wiskunde waaronder statistiekvakken, dus je hoeft mij geen statistiek uit te leggen. Maar ik hou niet zo van dit soort spelletjes Piet, dus als je m'n punt niet wilt zien en graag wilt verzanden in bijzaken, dan laat ik het hierbij.
Volgens mij wil jij vooral mijn punt niet zien, dat mensen risico’s niet goed kunnen inschatten gaf ik je gewoon gelijk in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181686490
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 september 2018 17:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgens mij wil jij vooral mijn punt niet zien, dat mensen risico’s niet goed kunnen inschatten gaf ik je gewoon gelijk in.
Er valt geen punt te zien.
Bier.
pi_181686557
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 17:25 schreef Monolith het volgende:
Piet heeft nogal de neiging om obsessief op een foutje te springen dat verder niet relevant is met het idee dat hij een heel relevant punt aan het maken is ofzo. Haushofer zei HIV in plaats van borstkanker, lekker boeiend.
Ja, ik haalde dat hiv-rekenvoorbeeld uit een dictaat van Hans van Maanen, "wiskunde voor kunstmatige intelligentie 2006/2007" (blz 106), Eddy's onderzoek ging over borstkanker. Doet er verder ook niet echt toe; het daadwerkelijke getal (wat ik dus niet ken) zal natuurlijk van zowel de prior als de voorwaardelijke kansen liggen, en in die berekening worden vaak fouten gemaakt:)
-
pi_181686620
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 september 2018 17:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgens mij wil jij vooral mijn punt niet zien, dat mensen risico’s niet goed kunnen inschatten gaf ik je gewoon gelijk in.
Nogmaals: Ik zie je punt wel, het is alleen niet relevant voor mijn post.

Dit is de zoveelste keer Piet. Je bent geen debiel, je hebt vast op de middelbare school hoofd- van bijzaken leren scheiden, dus laten we het hier maar bij houden, het is hopeloos offtopic. :)
-
pi_181687225
Jozo wie weet nog waar het voor stond of wat het inhield?
pi_181687457
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 17:59 schreef john2406 het volgende:
Jozo wie weet nog waar het voor stond of wat het inhield?
Jodenzout. Als je dat over een voetbalstadion flikkert dan smelten de Ajaxfans.
Bier.
pi_181687538
Jo staat voor jodium, zo staat voor zout, jodium is toegevoegd ooit, tegenwoordig geloof ik niet meer? De EU wou alles zoutloos, waarom eigenlijk?
Kaas minder lang houdbaar tegenwoordig al dit!

https://www.mmv.nl/nieuws/jodiumtekort-dreigt-voor-eters-biobrood

Of tegenwoordig het artikel is dacht ik van 2014.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 04-09-2018 18:11:02 ]
pi_181687594
Waar heb je het over? Jozo en Nezo zijn gewoon beiden verkrijgbaar? De EU wil niet alles zoutloos maar zoutarm zoals het hoort, omdat we ongeveer tien keer meer binnenkrijgen dan noodzakelijk. Het kan hoge bloeddruk veroorzaken onder andere. Veel zout is ontzettend ongezond.

Wat heeft het met vaccinaties te maken?
Bier.
pi_181687632
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 18:13 schreef DeaDLocK2K het volgende:
Waar heb je het over? Jozo en Nezo zijn gewoon beiden verkrijgbaar? De EU wil niet alles zoutloos maar zoutarm zoals het hoort, omdat we ongeveer tien keer meer binnenkrijgen dan noodzakelijk. Het kan hoge bloeddruk veroorzaken onder andere. Veel zout is ontzettend ongezond.

Wat heeft het met vaccinaties te maken?
Meng het ergens onder, zo ook met het zout!
Dat was toen ook niet zomaar dat men dat deed, en jodium arm wat brengt dat te weeg?
pi_181687749
Spreek Nederlands, ik heb geen idee wat daar staat.
Bier.
  dinsdag 4 september 2018 @ 18:22:19 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_181687809
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 18:10 schreef john2406 het volgende:
Jo staat voor jodium, zo staat voor zout, jodium is toegevoegd ooit, tegenwoordig geloof ik niet meer? De EU wou alles zoutloos, waarom eigenlijk?
Kaas minder lang houdbaar tegenwoordig al dit!

https://www.mmv.nl/nieuws/jodiumtekort-dreigt-voor-eters-biobrood

Of tegenwoordig het artikel is dacht ik van 2014.
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 18:15 schreef john2406 het volgende:

[..]

Meng het ergens onder, zo ook met het zout!
Dat was toen ook niet zomaar dat men dat deed, en jodium arm wat brengt dat te weeg?
Kinderen tot stand gebracht door pijlen macro-elementen. De nieuwste en grootste klinische. Mid-gesteriliseerde drank of kapsel, of aan het bed te versieren is niet altijd. Er is geen poortgebied of karton actief en wortelen salade productielocatie. Noch zal er iemand mijn lieve Maecenas. Klinische wortelen en pinda zwembad is gericht. En bogen leo dat antioxidanten. Niet geweldig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_181688486
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 18:19 schreef DeaDLocK2K het volgende:
Spreek Nederlands, ik heb geen idee wat daar staat.
Jodium zat niet altijd in het zout, dat heeft men ergens voor gedaan.

Ik weet helaas niet meer sinds welk jaar.
pi_181688698
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 18:07 schreef DeaDLocK2K het volgende:

[..]

Jodenzout. Als je dat over een voetbalstadion flikkert dan smelten de Ajaxfans.
Mag ik hieruit opmaken dat jij een Rotterdammer bent?
pi_181690507
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 18:54 schreef john2406 het volgende:

[..]

Jodium zat niet altijd in het zout, dat heeft men ergens voor gedaan.

Ik weet helaas niet meer sinds welk jaar.
Jodium wordt toegevoegd omdat het een essentieel element is om te kunnen blijven leven. Jodiumtekort kwam geloof ik relatief vaker voor en daarom werd en wordt het toegevoegd aan tafelzout en bakkerszout.
Bier.
pi_181690512
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 19:08 schreef john2406 het volgende:

[..]

Mag ik hieruit opmaken dat jij een Rotterdammer bent?
Nee dat mag je niet.
Bier.
  woensdag 5 september 2018 @ 09:14:56 #32
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_181698732
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2018 16:15 schreef SuperNeger het volgende:
Gewoon kinderen verplicht vaccineren.
Uhmmm.....dan moet je eerst even grondwet artikel 11 aanpassen....
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 1 juni 2019 @ 20:30:16 #33
862 Arcee
Look closer
pi_187206332
weet niet wat er van vinden moet.
Aan de ene kant moeten mensen zelf weten of ze het wel of niet doen.
  zaterdag 1 juni 2019 @ 20:53:52 #35
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_187206570
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 20:43 schreef Geytenbeekje het volgende:
weet niet wat er van vinden moet.
Aan de ene kant moeten mensen zelf weten of ze het wel of niet doen.
Kinderen hebben ouders nodig die verstandige besluiten nemen.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_187206703
quote:
18s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 20:53 schreef Perrin het volgende:

[..]

Kinderen hebben ouders nodig die verstandige besluiten nemen.
Ik weet ouders die niet laten vaccineren (ja ik woon op de BibleBelt)
Meestal met dezelfde reden om geen bliksemafleider te gebruiken.
Ik ben zelf wel voorstander van vaccineren maar snap dat mensen het niet willen doen.
Al vind ik wel dat je zelf de consequenties moet dragen.
dus bijv schadevergoedingen etc.
pi_187207138
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 20:57 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Ik weet ouders die niet laten vaccineren (ja ik woon op de BibleBelt)
Meestal met dezelfde reden om geen bliksemafleider te gebruiken.
Ik ben zelf wel voorstander van vaccineren maar snap dat mensen het niet willen doen.
Al vind ik wel dat je zelf de consequenties moet dragen.
dus bijv schadevergoedingen etc.
Bij vaccinatie zijn het je kinderen die de consequenties dragen, niet jijzelf.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_187207183
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 21:08 schreef Monolith het volgende:

[..]

Bij vaccinatie zijn het je kinderen die de consequenties dragen, niet jijzelf.
Het punt is is dat men heel gefocust is op de dodentallen bij niet-geënte kinderen.
Terwijl het in 99 procent wel goed gaat
pi_187207329
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 21:10 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Het punt is is dat men heel gefocust is op de dodentallen bij niet-geënte kinderen.
Terwijl het in 99 procent wel goed gaat
Ja dus? Als ik geen autogordel draag gaat het in >99% van de gevallen dat ik ga rijden ook goed en toch is het dragen van een autogordel een goed idee.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-06-2019 21:15:08 ]
pi_187207363
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 21:14 schreef Linkse_krijger het volgende:

[..]

Ja dus? Als ik geen autogordel draag gaat het in >99% van de gevallen dat ik ga rijden ook goed en toch is het dragen van een autogordel een goed idee.
Ik zeg niet dat inenten geen goed idee is.
Maar ik zeg wel dat er een (hele) grote focus is op bij wijze van spreken die 1 % mensen en 1 % waarbij het misgaat.
pi_187207408
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 21:10 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Het punt is is dat men heel gefocust is op de dodentallen bij niet-geënte kinderen.
Terwijl het in 99 procent wel goed gaat
Een mortaliteit van 1 op de 100 is een behoorlijk forse statistiek. Zeker bij iets als vermijdbare kindersterfte.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_187207470
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 21:16 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Ik zeg niet dat inenten geen goed idee is.
Maar ik zeg wel dat er een (hele) grote focus is op bij wijze van spreken die 1 % mensen en 1 % waarbij het misgaat.
Dat de kinderen die niet ingeënt er aan ten onder gaan is één ding, maar er bestaat een groot risico dat andere kinderen besmet raken.
  zaterdag 1 juni 2019 @ 21:21:29 #43
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_187207548
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 21:08 schreef Monolith het volgende:

[..]

Bij vaccinatie zijn het je kinderen die de consequenties dragen, niet jijzelf.
Of de kinderen van een ander die nog te jong zijn voor die vaccinaties.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_187207558
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 21:19 schreef Linkse_krijger het volgende:

[..]

Dat de kinderen die niet ingeënt er aan ten onder gaan is één ding, maar er bestaat een groot risico dat andere kinderen besmet raken.
Ik vind het ook prima hoor dat kinderopvang regels stellen.
Maar omdat ik over een aantal dingen anders denk dan jullie maar ook wel de realiteit onder ogen wil zien vind ik het lastig om een duidelijke mening er over te hebben,
pi_187207640
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 21:21 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Ik vind het ook prima hoor dat kinderopvang regels stellen.
Maar omdat ik over een aantal dingen anders denk dan jullie maar ook wel de realiteit onder ogen wil zien vind ik het lastig om een duidelijke mening er over te hebben,
Ok, laat ik het dan zo stellen. Stel jij het op prijs als je buurman (even onder de voorwaarde dat je een gedeelde muur hebt) een wietplantage in zijn huis heeft of een grote lading vuurwerk bewaart?
pi_187207714
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 21:21 schreef Leandra het volgende:

[..]

Of de kinderen van een ander die nog te jong zijn voor die vaccinaties.
Of ouderen met een zwakke weerstand, of mensen die wegens bepaalde ziekten niet ingeënt kunnen worden, etc.
pi_187207768
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 21:24 schreef Linkse_krijger het volgende:

[..]

Ok, laat ik het dan zo stellen. Stel jij het op prijs als je buurman (even onder de voorwaarde dat je een gedeelde muur hebt) een wietplantage in zijn huis heeft of een grote lading vuurwerk bewaart?
Wietplantage zal ik wel mee kunnen leven.
Vuurwerk niet.
Ik weet wel waar je naar toe wil.
Maar het is zo'n rotsvaste overtuiging van hen dat ze dat niet moeten doen.
Dat is net als Christenen in Eritrea die niet lid willen worden van de Eritrees-Orthodoxe Kerk omdat volgens hen allemaal dwalingen zijn.
Met gevaar voor eigen leven en van t leven van hun gezin sluiten ze zich aan bij de ondergrondse kerk
pi_187207841
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 21:28 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Wietplantage zal ik wel mee kunnen leven.
Vuurwerk niet.
Ik weet wel waar je naar toe wil.
Maar het is zo'n rotsvaste overtuiging van hen dat ze dat niet moeten doen.
Dat is net als Christenen in Eritrea die niet lid willen worden van de Eritrees-Orthodoxe Kerk omdat volgens hen allemaal dwalingen zijn.
Met gevaar voor eigen leven en van t leven van hun gezin sluiten ze zich aan bij de ondergrondse kerk
Nogmaals, overtuigingen die uitsluitend je eigen gezin kunnen benadelen is hun eigen probleem. Zodra de overtuiging het leven van iemand anders in gevaar kan brengen zou de vrijheid van religie moeten stoppen.
pi_187207900
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 21:30 schreef Linkse_krijger het volgende:

[..]

Nogmaals, overtuigingen die uitsluitend je eigen gezin kunnen benadelen is hun eigen probleem. Zodra de overtuiging het leven van iemand anders in gevaar kan brengen zou de vrijheid van religie moeten stoppen.
Als iedereen in de groep dezelfde overtuiging hebben is er dus ook niets aan de hand.
pi_187208049
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 21:32 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Als iedereen in de groep dezelfde overtuiging hebben is er dus ook niets aan de hand.
Dat is niet het geval, dus hoeven we het over die hypothetische situatie verder niet te hebben.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')