abonnement Unibet Coolblue
pi_181679655
Orkaan Jebi raast over Japan: schade en openbare leven ligt stil

Uit steeds meer delen van Japan komen berichten over schade als gevolg van de orkaan Jebi. Die kwam vanochtend vroeg Nederlandse tijd aan land op het eiland Shikoku.

Jebi trekt ook naar Honshu, het grootste eiland van Japan, en naar Osaka, de op twee na grootste stad van het land. Uit Osaka komen al berichten over omgewaaide vrachtwagens. Ook is een olietanker tegen een brug geslagen bij het vliegveld van de stad. Het vliegveld is dicht; zeker een van de landingsbanen staat onder water.

Honderdduizenden inwoners hebben het advies gekregen een veilig heenkomen te zoeken.

Vanwege harde windstoten en zware regenval zijn honderden vluchten van en naar het westen van Japan geannuleerd. Ook treinen rijden niet meer.

Neerslag
Op verscheidene plekken zijn windvlagen van zo'n 160 kilometer per uur gemeten. Dat kan volgens experts oplopen tot meer dan 210 kilometer per uur. Daarnaast veroorzaakt ook de vele neerslag overlast: er viel vanochtend zo'n 87 millimeter in een uur. Vandaag kan dat oplopen tot 500 millimeter.

Japan had eerder deze zomer al te maken met extreme hitte, veel regen, aardverschuivingen en overstromingen.

https://nos.nl/artikel/22(...)leven-ligt-stil.html

Zie ook: WKN / Hurricane Season 2018: A new dawn
pi_181679683
  dinsdag 4 september 2018 @ 10:44:08 #3
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_181679779
Use the forceeee
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_181696596
Zeker 7 doden en 150 gewonden door orkaan Japan

Zeker zeven mensen zijn in Japan om het leven gekomen door de orkaan Jebi. Ten minste 150 mensen raakten gewond. Door het natuurgeweld strandden duizenden reizigers en zaten ruim 1,5 miljoen huishoudens urenlang zonder stroom.

Volgens Japanse media is Jebi de krachtigste orkaan die Japan treft in 25 jaar. De storm kwam vanochtend vroeg Nederlandse tijd aan land op het zuidelijke eiland Shikoku. De orkaan liet daarna een spoor van vernieling achter in West-Japan.

12 uur geleden
De orkaan bereikte windsnelheden van 126 kilometer per uur en ging gepaard met zware regenval en overstromingen.

De slachtoffers werden geraakt door rondvliegende en vallende voorwerpen.

Vanwege het noodweer werden verder ruim 700 vluchten geannuleerd. Niet alle hogesnelheidstreinen reden. Aan het einde van de dag zaten in miljoenensteden als Osaka, Kyoto en Tokio nog veel huishoudens zonder stroom.

In Osaka sloeg een olietanker van bijna 2500 ton tegen een brug in de buurt van een vliegveld. De luchthaven was daarvoor al gesloten omdat een landingsbaan onder water stond. De bemanning van de tanker bleef ongedeerd.

Omdat de orkaan was voorspeld, waren in West-Japan uit voorzorg honderdduizenden mensen geëvacueerd.

Het is de zoveelste keer in enkele maanden dat Japan kampt met extreme weersomstandigheden. Het land had eerder deze zomer al te maken met extreme hitte, veel regen, aardverschuivingen en overstromingen.

https://nos.nl/artikel/22(...)or-orkaan-japan.html
pi_181712628
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')